Menetrend

Pats vs. Ravens visszapillantó

2010. 01. 07. 16:00
Szerző: _bb
Kategória: Cikkek
Már a Wild Card körben esedékes találkozó jegyében tekintsünk vissza a korábban a 2009-es alapszakasz 4. hetében lejátszott, 27-21-re végződött Patriots-Ravens összecsapásra, hogy mi is történt akkor, mit érdemes kiemelni arról a találkozóról. Így utólag is látható mennyire szoros, kiélezett küzdelem volt, s ha nem is messzemenő, de némi következtetés talán levonható a dologból az elkövetkező meccset illetően is.
- Ez volt a Patriots idei leghosszabb alapszakaszbeli meccse (3:26), s egy olyan csapat bíráskodott (Ron Winter), mely tradicionálisan sok zászlót dob (Ravens (85 jardnyi büntetés) oldalról a meccs után volt is pár neheztelő nyilatkozat, többek között Ed Reed részéről is). - A Ravens több futott és összesített jardot ért el támadásban a Patsnél, s a Patriots mindössze négy 3. kísérletet teljesített sikeresen. - A Ravens a vezetést jelentő TD-ért hajtott a meccs végén, de Mark Clayton 4. kísérletnél elejtette a neki szánt passzt és ezzel beteljesedett a sorsuk. Korábban a 4. negyedben már sikerült egyszer 4. és 1-nél megállítani a Ravenst. Gary Guyton és Brandon McGowen akadályozta meg Willis McGaheet az előrehaladásban. - Tom Brady 32-ből 21 sikeres átadással 258 jardot és 1 TD-t ért el, INT-et nem dobott. - A labdabirtoklás a Pats javára szólt,  34:56 a 25:04 ellenében. - A Ravens LB-jének Terrell Suggs-nak volt egy kierőszakolt fumble-ja, melyből a Baltimore TD-t szerzett, s így sikerült 17-14-re visszakapaszkodnia a meccsbe a harmadik negyedben. - A Ravens az első három meccsen átlagban 34.3 pontot szerzett, ezzel szemben a Patriots 21 ponton tartotta (Mayo nem játszott). - A vörös zónában Brady 1 jardos, és Sammy Morris 12 jardos TD "futása" jelentette a szikrát a Pats számára. - Chris Carr kezdő rúgás-visszahordásánál Eric Alexander erőszakolt ki fumble-t, melyet a Pats szerzett meg, s melyből ezután egy mezőnygólt hozott össze. - A Patriots 5-0-ra javította a Ravens elleni mérlegét. - A negyedik negyedben 24-21-es állásnál a Patriots negyedik kísérletnél "fake", tehát ál-mezőnygól kísérlettel próbálkozott, Chris Hanson passzolt Chris Bakernek, aki a bírók ítélete szerint megfutotta a "first down"-t. De a játékot törölték, egy Bakerre dobott "illegal motion" (szabálytalan mozgás) büntetés miatt, mert nem állt a LOS-on. John Harbaugh a challenge mellett döntött. Harbaugh szerint azt kérdőjelezték meg, hogy megvolt-e az elkapás, és jó helyre tették-e le a labdát (megvolt-e a "first down"). Míg Ron Winter szerint arra szólt a challenge, hogy "incomplete"-nak minősítsék a passzt (ebben az esetben lemondott volna a Ravens a büntetésről és övék a labda). "Mikor kiderült, hogy a passz sikeres volt, életbe lépett a büntetés." - mondta Winter. Majd ezután a következő kérdésre válaszolva Winter azt mondta, nem volt olyan bizonyíték, mely alapján azt állapíthatták volna meg, hogy nem volt meg az első kísérlet joga. A Pats ezután mezőnygólt rúgott. Forrás: EspnBoston.com

Hozzászólások

2010. 01. 07. 17:51
BoPa
Hétfőn visszanéztem a meccset. A fake játéknál a RZ-ban, 10 yardon álltunk és a snap pillanatában Baker valóban 1 yarddal a LOS mögött állt. De a vége nem punt, hanem mezőnygól lett.
A meccs tényleg szoros volt, a végén akár a Ravens is nyerhetett volna.
D-ben viszonylag nagy nyomás alá helyeztük Flacco-t, 47-ből 27 completed passza volt csak. Azóta fejlődött is passrush. Ezzel talán nem lesz baj. Inkább a futás ellen kellene javulni. Rice 100 yard fölött teljesített. Wilfork és Warren visszatérése sokat segíthet. Egyébként Vödör nagyot alkotott azon a meccsen.
Támadásban igaz, hogy Wes-nek volt a legtöbb (6) elkapása, de azok nem kulcs játékok voltak, mint sok más meccsen. Az RB-ek 8 passzt kaptak, emellett Watson, Aiken és Edelman is kapott pár lasztit. Szerintem Wes nélkül is jók leszünk O-ban.
Hinni kell a győzelemben, 100%-osan koncentrálni és meg lesz a meccs!
2010. 01. 07. 18:14
sirCharles
Mázlis győzelem volt, mivel ha Mason akkor elkapja azt a TD passzt, akkor nem hiszem, hogy a hátralévő kevés időben fordítani tudtunk volna.
Viszont nagyon fontos volt abból a szempontból, hogy egy erős, komoly csapatot vertünk meg, és szerintem elsősorban a D remek teljesítményének köszönhetően.
2010. 01. 07. 18:22
sirCharles
Wes sérülése pedig hülyén hangzik, de abból a szempontból még jól is jöhet, hogy most aztán tényleg nem tudja a Baltimore, hogy mire készüljön tőlünk offense-ben.

Persze, ott van Randy Moss a hosszú passzokra, de mi van, ha több rövid szituációs játékba vonjuk be? Edelman-tól mindenki Wes-szerű slot elkapásokra számít, de mi van, ha középtávoli passzokkal keresi majd Brady? Mi van, ha Edelman és Moss helyett egy nagy játékot pl. Aiken-re játszunk ki? Mi van, ha a WR-k helyett a TE-ket tömi majd passzokkal Brady? Watson mellett Baker is elég ügyes kezű szerintem. Ezeket biztos végiggondolja a Baltimore is, és gyanítom, hogy nem örülnek ennek a sok lehetőségnek.

Amúgy ezek a lehetőségek az egész szezonban rendelkezésünkre álltak... Hogy azért nem használták ki őket, mert minden fegyvert a PO-ra tartogattak, vagy mert tényleg nem ilyen széles a repertoárunk támadásban, az jó kérdés. Remélem az első, és BB-ék kisütöttek a PO-ra egy olyan külön playbookot, ami gyakorlatilag levédekezhetetlen :-D

GO PATRIOTS! :-D
2010. 01. 07. 18:48
OFF: Cribbs távozni akar Cleveland-ből. Szerintetek illene ide?
2010. 01. 07. 19:37
Gomes..
sirCharles!

Azt a passzt Clayton ejtette el,de abban igazad van,hogyha ott TD-t értek volna el,biztos elmegy a meccs..Nagy szerencsénk volt!
Weis aláírt a Chiefshez.Ha jól emlékszem,közületek sokan érte könyörögtek az alapszakasz során.Hát,lemaradtunk...
2010. 01. 07. 19:48
_bb
BoPa: köszi, elírtam, javítottam a puntot mezőnygólra. Ja és a pontosság kedvéért akkor ideírom, hogy 4. és 4 jard-os volt a szitu a 9 jardos vonalnál (a statisztika szerint), majd ezt követte a 4. és 15 (szóval valószínűleg tényleg a 10 jardoson álltak :) mert úgy jön ki a bünti). Gost ezután rúgta a 33 jardos mezőnygólt.
2010. 01. 07. 19:51
Sinisa
sirCharles!

Nekem is ezek a dolgok juttotak eszembe, ill. az, hogy two-back-be állunk fel, és Faulk motion-nel kimozog valamelyik irányba a slot pozíció felé, vagy egy egyszerű RB-screen.

Szerintem Moss és Welker mellett Faulk a harmadik playmaker az O-ban.
2010. 01. 07. 20:09
sirCharles
Tanko_Sz

Szerintem leginkább visszahordónak tudnánk csak alkalmazni, ahhoz meg aránytalanul nagy fizetés párosulna valószínűleg, mert biztos, hogy versengeni fognak érte a jobbnál jobb csapatok. Azért főleg csak special team-es lehetne szerintem, mert futók (Fred Taylor, Maroney, Faulk) és elkapók (Moss, Wes, Edelman) között is vannak nála jobbak a csapatban, sokadik pozícióba meg feleslegesen foglalná a helyet a fizetési sapkában.

Gomes

Jogos, bocs elírtam
2010. 01. 07. 20:35
Pat Patriot
Én még beleraktam volna az összefoglalóba, hogy amire nagyon készülnünk kell, az a Ravens futása. A legutóbbi meccsünkön a Hollók 17-szer futottak ellenünk, és 6,8 yardos átlagot tudtak elérni... A miénknél gyengébb teljesítményt ebben az évben csak az Oakland híresen szar futás elleni D-e ért el a Hollók ellen, 6,9 yardot játékonként. Erre mindenképpen oda kell figyelni.
2010. 01. 07. 21:06
_bb
Pat Patriot: a cikk nem arról szól, hogy mi az "amire nagyon készülnünk kell". Ettől függetlenül, jogos, hogy érdemes kiemelni ezt a statisztikát arról a meccsről (ugyanakkor, bár nincs ilyen, hogy "ha", de Rice 50 jardos futását leszámítva a védelem 4,2 jard/cipelés alatt tartotta a Ravens futójátékát, ami még mindig nem a legjobb, de határozottan szebben mutat.)
2010. 01. 07. 21:35
boston
Sziasztok!! Lenne egy kérésem: ha valaki képben van, hogy egy nfl csapat ( pl pats )mennyit edz, a bajnokság elött és alatt, 1 nap hány edzés van, mennyi köztük a szünet,bármi ami az edzésekkel, felmérésekkel kapcsolatos, stb… az írja már légyszi le. Előre is köszi!

Bocs, hogy így erőltettem, de tényleg érdekel!
2010. 01. 07. 21:57
boston: http://patriots.hu/?s=training+camp

Ha időrendben kezded, akkor a második oldal közepére lapozz vissza (Minicamp 1.nap) és onnan haladva a Training camp 15.napig előg jó képet kaphatsz arról, hogy nyáron hogyan zajlott a felkészülés.

Az újoncok minicampjéről szóló bezsámolót nem találom, de ezt vmikor májusban tartják a draft után, ahol értelemszerűen a drafton választott újoncok vesznek részt, és hogy meglegyen a létszám, sok nem draftolt újoncot is meghívnak, akik ha itt jól szerepelnek, még a végső rosterre is felférhetnek. Idén Brian Hoyer így ragadt meg nálunk, mert a minicampre lett meghívva, hogy legyen egy irányító is a feladatokra.

Hogy milyen gyakorlatokat végeznek: a training camp beszámolókból elég jó képet lehet kapni. Amikor nincsen közös edzés, akkor mindenki számára szimpatikus helyen végzi az előírt erőnléti edzéseket (például korábbi egyetemi csapatának központjában).

Emellett persze vannak különösen a training camp idején tantermi foglalkozások, rentgeteg videózás satöbbi.
2010. 01. 07. 22:10
boston
2010. 01. 08. 08:33
kyobalu
Sziasztok! Véleményem alapján a vasárnapi meccset a futások elleni védekezések fogják alapvetően eldönteni..Erre kell nagyon odafigyelnünk..ha úgy megy a védekezés mint a Jaguars ellen, akor sztem nagy gond nem lehet..Az O játékunk sztem megfelelő lesz, még akkor is, hogy legnagyobb bánatomra hiáynzik Wes..sztem a Ravens sem tudja, hogy O fronton mire készüljön fel belőlünk...Sztem sok lesz a TE munka..Többet fog passzolni kulcsjátékokban Brady Baker-nek és Watson-nak..A WR-eket pedig keverik rövid és hosszú passzokban..van 3 elég jó lehetőség..Aiken, Moss, és Edelman ugye..Biztos vagyok benne, hogy BB mester megkeveri a kártyákat..De véleményem alapján a futást fogjuk erőltetni, Faulk, Taylor, Morris,BJGE sokat fog futni..Nagyon kell erőlteni a passrusht. TBCain sokat lesz a pályán, és rombolni fog!! Flacco, ha sürgetik akkor sokat ront..jó példa volt erre az első meccs is..Véleményem alapján, ha a védelem ismét "vért iszik", akkor meg KELL lennie a meccsnek, bármenyire is tisztelem a Ravens-t! Márcsak Wes-ért is!Véleményem alapján, túlságosan nagy előnyt adnak Emerikában most a Ravens-nek Wes kiesése miatt..Sztem az O-line meg fogja oldani sikeresen a feladatát, a D-nek kell nagyon odatennie magát..úgy mint a Jaguars ellen és simán meg lesz a meccs!!!
GO PATS!!!
2010. 01. 08. 08:53
timep76
Sziasztok!

Sajnos nem tudok jól angolul, de Vic Carucci az nfl.com-on esélyesebbnek ítéli a Pats-et, kiemelve, hogy az otthoni rájátszásbeli mérlegük 8-0.
Amúgy is 2008.11.30-án kaptunk ki utoljára a Gilette Stadiumban a későbbi bajnok Steelers-től,(és akkor nem volt Brady), Bradyvel pedig 2006.11.12-én a Jets-től (ez 20 feletti hazai meccs). Remélem ettől azért a Ravens is megijed egy kicsit.

Hogy jobban értsem a dolgokat, próbáltam lefordíttatni a google-lal a cikket. Már a fejléc is katasztrófa (röhögni azért lehet rajta, vagy sírni):
"Carucci: Patriots merit edge over Ravens
New England is 8-0 in home playoff games under Bill Belichick. That could be a deciding factor in a first-round matchup vs. the Ravens, who have an edge in the trenches but must stop Tom Brady."
"Carucci: Patriots érdem előnyt Ravens
Új-Anglia 8-0 hazai rájátszás meccsek alatt Bill Belichick. Hogy lehet a döntő tényező az első körben matchup ellenfél a holló, akik egy él a lövészárokban, de meg kell állnia Tom Brady." :)

GO PATS
2010. 01. 08. 10:25
Gomes..
Nézelődtem az nfl.hu -n,a legtöbben a szerkesztők közül úgy gondolják,h a baltimore kiejt minket...
De 1meccsnél többet senki nem ad nekünk!Tényleg ez lenne a realitás.??Azért én nem gondolnám..
2010. 01. 08. 10:54
timep76
Én egészen addig "rendszeresen" olvastam az nfl.hu-t amíg 2-3 hónapja rá nem találtam erre az oldalra. Mostmár csak néha nézem meg.
Nem szeretnék általánosítani, így leírom, hogy ami következik az csak a saját véleményem:
- Az nfl.hu-n lévő régi írások (elsősorban a háttérinfók c. pontban találhatóak) sokat segítettek, hogy jobban értsem amerikai focit (ezt elsimerem)
- DE 1 - Szerintem az nfl.hu szerkesztői gárdája negatív irányba teljesen elfogult nemcsak a Pats-szel kapcsolatban, de az egész AFC East divízióval szemben. Ha valami idő vagy helyszűke miatt kimarad például a heti összefoglalókból, akkor az az AFC East. Már több hsz kérdést láttam ezzel kapcsolatban, de mindig pont leszarták.
- DE 2 - Az nfl.hu munkatársai nyilván csak és kizárólag lelkesedésből végzik a munkájukat (amiért tisztelet nekik), aminek pl az az egyik "mellékhatása", hogy nincsenek friss cikkek, információk az oldalon. Ez alatt azt értem, hogy a heti összefoglalók sokszor akár 5 napos késéssel kerülnek fel az oldalra, akár a következő heti beharangozót követően. Vagyis az anyagokba az kerül be egyáltalán és az kerül be frissen, amit ők fontosnak tertanak, nem pedig ami érdeklődésre tarthat számot.
- DE 3 - Nekem, mint írtam, sokat jelentett az az oldal egy darabig, mivel az infókat magyarul lehetett elérni, de ezt az oldalt olvasgatva (hihetetlen, hogy itt néha milyen részletes és hozzáértő elemzéseket lehet olvasni) és a fenti indokok alapján az nfl.hu-n publikáló embereket maximum hozzáértőknek nevezném (semmiképp sem szakértőknek)

SZERINTEM a fentiek alapján értékeld az nfl.hu-n olvasott véleményeket.

Egyébként meg elfogult vagyok (nyilván)

Már annyian leírták, hogy a PO tulajdonképpen egy új idény, ezért azt javaslom, hogy ha tudod nézd meg mind a négy WC meccset ott fog kiderülni, hogy kinek mekkora lendülete maradt még az alapszakaszról.
Ha megújul az alapszakaszhoz képest a playbook és a hívásokat szépen tudjuk játszani, akkor nem csak egy meccsünk lesz még. A csapat egésze és az azt alkotó egyének többre alkalmasak és többre is hivatottak annál, amit az nfl.hu jósol(na).

GO WW, GO PATS
2010. 01. 08. 11:28
timep76
Egyébként meg az nfl.hu-n a 12 szavazatból (az első meccsre vonatkozólag) a szerkesztők szerint 6 esetben mi nyerünk 6 esetben pedig a Ravens (ez 50% - Hááát). Ezután pedig (már akinél az első kört nyertük) senkinél nem tudjuk legyőzni a Chargerst.

Arról nem is beszélve, hogy ha a tippelt SB-re nézzük igen érdekes kép alakul ki:
Míg az NFC 6 PO csapatából mindenki legalább 1 szavazatot kapott SB győzelemre, addig szerintük az AFC-ből SB-ba jutásra is csak a Chargers és a Colts esélyes. Ne máááá.
Így ítéld meg, hogy mennyit érnek azok a vélemények:
(SB győzelem +, SB részvétel, de vereség - )
ARI: +
NO: + -
DAL: + -
MIN: + + -
GB: + +
PHI: + -
SD: + - - -
IND: + + + - - - -
8-an tippelnek NFC SB győztest (66%), ami az elmúlt 10 SB-ből csak 2x fordult elő.
Persze bármi lehetséges még, de szerintem ezek a tippek egyenlőre az álom kategóriába tartoznak, mint komoly tippek.

Egyébként szerepel a leírásban, hogy ez csak egy kis játék a részükről.

GO WW, GO PATS
2010. 01. 08. 11:55
gabo
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Holnap kezdődik a Play Off.

Mi lesz velünk kicsit több mint 1 hónap múlva? nem lesznek meccsek.

Ti hogyan vészelitek át ezt az időszakot? :) :) :)

A Baltimore-t ütjük.

A Jets-et vicckategóriás csapatnak tartom, az a Mehikó OB gyerek dobni fog vagy 4 interseptiont.......

szerintem az a baj hogy ha mi bravúrral győzünk talán San Diego-ban , az lett volna jó , ha a másik ágon erősebb csapatok vannak, hátha kiütötték volna a Colts-ot és akkor nem kéne a konferencia döntőben Indianapolisba menni ,és ráadásul még hazai pályán is játszhatnánk.

A Colts szerintem besétál a AFC döntőbe , kérdés csak szerintem ,hogy ellenünk játsza , vagy a SD ellen.
2010. 01. 08. 12:33
rege
A gond az itt,hogy a mi águnk jóvak erősebb mint a másik. A Jets, vagy a Bengals gyengébb csapat mint mi , vagy akár a Ravens. Valóban igaza van az előttem szolónak az Indianapolisnak egy jó kis edzéssel ér fel az első meccs és AFC döntőbe van. Lehet ez majd a malmunkra hajthatja a vizet, az sem lesz baj ha San Diego után el kell utazni Indianapolisba.
Tehát az útirány Boston-San Diego-Indianapolis-Miami. Lehet lefoglalni a repülő jegyeket.
2010. 01. 08. 14:30
Gomes..
Én is csak azért nézelődök ott,mert nem igazán van más,persze ezt az oldalt leszámítva..Csak a twitterre szoktam ránézegetni,ott mindig van vmi friss,érdekes dolog.Csak megütötte a szememet ez a "tippelősdi",és kíváncsiságból legörgettem.Biztos én is kicsit elfogult vok,de nem tetszett amit olvastam...Egyre inkább azt látom,h sokan azt gondolják/szeretnék,hogy ne kelljen velünk számolni!Nem mondom,h mi vagyunk a SB vagy akár az AFC esélyesei,de egy ilyen nevekkel "fémjelzett" csapatot nehogymár így leírjanak!!!
Mindenkinek lehet véleménye,de ez most feldühített!Remélem a pályán rácáfolunk majd.....
2010. 01. 08. 16:26
Pat Patriot
Kedves _bb! Ezt nevezik szőrszálhasogatásnak... Nem arról írtam, hogy David Beckham milyen jól mutatkozott be a Milanban vagy hogy mit láttam tegnap a tévében... Amiket írtam, annak kapcsán írtam, hogy a cikk úgy kezdődik: "... tekintsünk vissza a (...) Patriots-Ravens összecsapásra, hogy (...) mit érdemes kiemelni arról a találkozóról (...), s ha nem is messzemenő, de némi következtetés talán levonható a dologból az elkövetkező meccset illetően is."
Hozzászólás a(z) Pats vs. Ravens visszapillantó bejegyzéshez