Menetrend

Pollard DeVree csere a rosteren

2008. 08. 20. 08:44
Szerző: Boston
Kategória: Hírek
Bill Belichik Gilette Stadionban megtartott sajtókonferenciáján bejelentette, hogy a játékoskeret változott azáltal, hogy a csapat megvált Marcus Pollard tight endtől. Belichick a csapat lépésével kapcsolatban elmondta, hogy a felek egyetértettek abban, hogy a közös munka nem váltotta be sem a csapatvezetés, sem pedig a játékos előzetes elképzeléseit. Belichik hozzátette, hogy még van egy kis idő az alapszakasz kezdetéig, ezért úgy gondolják, hogy azoknál a csapatoknál, amelyek tight end után néznek, Marcus Pollard talán jobb lehetőségekhez juthat, de ez már csak a játékos döntésétől függ majd. A vezetőedző hozzáfűzte, hogy a csapat vezetése úgy gondolta, hogy a játékos számára is előnyösebb ha most köszönnek el egymástól, nem pedig az utolsó roster mozgások keretében. Ez így igazságos és tisztességes Marcus Pollard-dal szemben, amire a tight end egyébként teljes mértékben rá is szolgált. A Marcus Pollard által hagyott szabad helyet a rosteren azzal a Tyson DeVree tight end-del töltötte fel a csapat, akit undrafted rookie agentként idén májusban már leigazolt a Patriots, igaz júniusban tőle is elköszönt a franchise. A 199 centiméter magas 110 kilogramm súlyú tight end 44 főiskolai mérkőzésen lépett pályára előbb a Western Michigan, majd aztán a Colorado Egyetem csapatában. Ez idő alatt 96 elkapás, 987 megszerzett yard és 15 TD fűződik a nevéhez. A fiatal játékos a 46-os mezszámot kapta a csapattól. forrás: Reiss's Pieces

Hozzászólások

2008. 08. 20. 10:18
Szabotomy
Hmm.Úgy tűnik inkább elkapó típusú TE ő is.2méter és 110 kiló nem 1 át6ol6atlan falnak tűnik.
2008. 08. 20. 10:35
Boston
Azért az a 2 méteres magasság nem rossz egy TE-nek, és ha legalább a PS-be kerülne, biztos vagyok abban, hogy pakolnának rá még pár fontot. De ott van Spach és Stupar is a csapatnál, ők azért zömökebbek.
1ébként a blokkolás legalább annyira technika és tapasztalat kérdése is szerintem. Elég megnézni Faulkot aki a legjobb blokkoló RB a csapatban ( meg a legkisebb is asszem ) ;)
2008. 08. 20. 11:38
Wyatt
Welker is miket művelt tavaly, pedig ő sincs 170 felett:P
amúgy meg nekem egy 199 110kg-s ember lehet hogy áthatolhatatlan lenne :D
2008. 08. 20. 11:46
Technikáját tekintve mekkora különbség van a futás és a passz blokkolás között? Csak azért mert az O-line embereknél lehet hallani, hogy x jobb a passzok elleni, y meg a futásokat mennyire tudja segíteni. Egy TE-nek elvileg mindkettőben otthonosan kell mozognia, a HB-k feladata ennél egyszerűbb (persze ezt ellensúlyozza a fizikai adottság és felépítés), mert "csak" a passzok elleni segítenek a protectionben.
2008. 08. 20. 12:09
temp
DoM: nagy különbség van. Nézd meg Faneca-t. Őt például a futójáték támogatás egyik legnagyobb alakjának tartják, de a QB megvédése falember létére nem a legnagyobb erőssége, például tavaly az egész Steelers falra mondták, hogy a futásoknál jók, de a passz protnál szellősek. A Jetsnél is a pass prottal volt a gond, így, ezen a téren jól "erősítettek" :)

A HB-k is blokkolhatnak futásonál, például a FB-nek, vagy olyan trükkös játékoknál, amivel mi is próbálkoztunk amikor ha jól emlékszem Welker futott, bár valóban nem ez a jellemző. Itt inkább az számít, hogy egy falembernek kiket kell megállítani, és kik/milyen szituban jutnak egy RB/TE-re.
2008. 08. 20. 12:11
temp
Egyébként szerintem valahol ezért hibás az a megközelítés, amikor a Patsra mondják, hogy egy ilyen fal mögött bárkinek illene 100 yardokat futni. A Pats fal kétségkívül elit alakulat, de inkább a pass prot az erősség.
2008. 08. 20. 12:25
Nagyon leegyszerűsítve a dolgot:
pass blocking, vagy pass protection: Az a falember jó benne, aki meglehetősen szilárdan áll a lábán és remekül tart. Felső teste kivételesen erős. Tehát egy érkező védő falembert fel tud úgy venni, hogy nem kell hátra lépnie. És emellett nem is verik el a gyorsaságukkal a DE-k, mert képes gyorsan váltani, lépéssel reagálni egy őt megverni igyekvő DE mozgására. Erőssége: A play kezdetekor pozíció gyors felvétele, remek tartás. (Mélységbe pass playnél ugye nem lehet mozogni blokkolni a falembernek előrefelé, ebben általában nem is jó a jó pass blocker, ellentétben a jó run blockerrel.)
run blocking: Az a falember jó benne, akinek jó lábmunkája van, és képes arra, hogy előre felé mozogva, mélységben megnyissa a területeket, amelyeket a play szerint ki kell alakítania, vagy pedig azokat az embereket eltartsa, elnyomja, amelyek rá ki vannak osztva (terület vagy ember felelősség attól függ, hogy a csapat zone blockingot alkalmaz-e, vagy sem). Erőssége: Mozgékonyság, mélységi játék.

A TE-ek régen szimpla blokkolók voltak, aztán megjelentek az első komplexebb játékosok, mint pl. John Mackey a Baltimore Coltsban a 60-as években. Ő egészen kivételes játékos volt, évtizedekkel megelőzte korát. Utána jöttek azok a TE-ek a 80-as évek elején, akik már inkább elkapók voltak, és keveset blokkoltak, Ozzie Newsome vagy Kellen Winslow Sr például. Mára leginkább már jó elkapó TE-eket tartanak nagyra, pl. Gates/Gonzalez/Witten, akik elvétve blokkolnak, de vannak ma is NFL szinten olyan TE-ek, akik főleg blokkolásban segítenek be, lehet ez futójáték vagy pass block is. Mára felértékelődött az elkapó TE-ek szerepe az általuk a pálya közepén nyerhető előnyöknek köszönhetően. Egy WR gyorsaságú TE-del nem veszi fel a versenyt egy rá kiosztott LB. Az egyik legnagyobb mismatch az amerikai fociban, ezért hatalmas előny ma egy kimagasló képességű elkapó TE.
2008. 08. 20. 14:49
Köszi gsn. Nagyon remek összefoglalás volt.
2008. 08. 20. 18:35
bradyfan
Véleményem szerint bármelyik TE képes blokkolni tavaly például nem egyzser láttam hogy Shockey vagy Witten nem csak elkaptak hanem remekül blokkoltak is. Szoval nálunk is vannak nagyon jol blokkolo játékosok de azért én is hiányolok egy Kyle Brady féle embert.
2008. 08. 20. 18:39
temp
bradyfan: ez nem igaz, vagyis nem teljesen igaz.

Persze, alap szinten minden pályán lévő játékos tud blokkolni és elkapni, futni, passzolni, sőt pl tavaly Gostkowski bemutatott egy gyönyörű szerelést is...

Viszont vannak inkább blokkoló TE-ek, ilyen például Graham vagy volt tavaly K. Brady nálunk. Aztán vannak kíváló kezű elkapó TE-ek, akik inkább abban járatosak, és persze akadnak olyanok is, mint Shockey, akik mindkét területen elég jól használhatóak. Az, hogy egy TE inkább elkapó vagy blokkoló nem azt jelenti, hogy a másik feladatra teljesen használhatatlan (ahogy az O-line-nál sem jelenti, hogy a futás támogató falember mellett nem lehet passzolni és viszont), hanem azt, hogy melyik az erősebb oldala, mire használható inkább.
2008. 08. 20. 20:23
bradyfan
Igen ezt elismerem de ugy gondoltam hogy a nagyon jo elkapo TE-dek is képesek jol blokkolni.
2008. 08. 21. 00:01
Proxi
gsn! Néha azt hiszem nem is erről a bolygóról jösz! :P Hihetetlen mennyit tudsz erről a játékról!
Hozzászólás a(z) Pollard DeVree csere a rosteren bejegyzéshez