Menetrend

Pro & kontra

2015. 09. 08. 14:00
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Két szerkesztő, pro és kontra érvek egy állításról, mely szerint 2015-ben az alapszakasz során LeGarrette Blount szerzi a legtöbb futott touchdownt a Patriots számára. A kérdés az e heti szavazásnak is témáját képezi, ahol jelenleg döntő fölényben vannak a Blount szavazatok.

Pro  (DoM)

Blount élvezi a stáb bizalmát. Ezt mutatja a tavalyi évben visszaigazolása a Pittsburgh-i kitérőt követően is. Futóstílusa nem feltétlenül illik a csapat játékába, hiszen méretei ellenére egyáltalán nem jó rövidyardos és gólvonal közeli futó. Passzjátékban nem lehet használni. Ugyanakkor a jelenlegi keretben külön kasztot képvisel a passzjátékban jeleskedő Cadet, Lewis és White mellett, míg Bolden hasznos special teams játékos, aki megfelelő általános helyettese az akár futó, akár elkapó futóknak. A hazafutás veszélyével és akár azonnali első downok szerzésével Blount erőssége a második félidőkben, előnyben szerzett yardok, amikor egy koncentrációt veszített védelem ellen lehet bevinni a végső csapást. Ha igazol is valakit az első számú futó szerepre a klub, komoly szerencsét kell felmutatni, hogy ne egy legfeljebb Jonas Gray szerepre találjanak valakit, aki meccsekre átveszi Blount helyét a csapatban.

A versenytárs hiánya és ebből adódóan csapaton belül legtöbb gólvonal közeli játékhelyzet miatt, ha nem is ér el kétszámjegyű TD-t, de ő fogja Patriots futóként a legtöbb futott touchdownt szerezni az idei alapszakaszban.

Kontra (tuci-tuci)

Blountot eltiltás miatt nem léphet pályára a szezon első meccsén a Steelers ellen. Ezzel pedig megkapja az egység többi tagja az esélyt a bizonyításra. Távollétében és Gray elküldése után a csapat legnagyobb futója Bolden lesz, aki azonban inkább a speciális egységben tud nagyot alkotni. Véleményem szerint nem fogjuk nagyon erőltetni a futásokat, azonban amikor mégis futni kell, akkor Dion Lewis kapja majd meg a lehetőséget. Remek irányváltó képességekkel rendelkezik, elkapásokban és blitz felvételben is biztos pont lehet, ezzel kiharcolhatja magának a játékidőt a szezonra.

Na és hogy szerintem ki fogja a legtöbb TD futni a csapatban? Természetesen Brady! Na jó, csak viccelek. Szerintem idén egyik futónk neve mellett sem fog szerepelni két számjegyű hatpontos, viszont mind Blount, Lewis, Bolden és White is 5 TD-t fog szerezni. Sosem titkoltam, hogy én nem kedvelem Blountot. Amolyan súlytalan játékosnak titulálnám, ami elég furcsán hangzik egy 250 font súlyú futó esetben. Egyszerűen nem látom benne azt, hogy bármikor képes a nagy játékra, hogy ha Brady-nek nem megy akkor hátára tudja venni a csapatot. Előny tudatában, egy lefárasztott védelem ellen jó fegyver lehet, de ha rajtam múlna, nem lenne a csapat első számú futója. Lehet, hogy Ridley-nek voltak gondjai a labda megtartásával, bár szerintem indokolatlanul túl van misztifikálva a labdaelhagyásainak a száma, de szerintem sokkal többet tett hozzá a csapathoz mint Blount bármikor is, de hát rosszkor jött a sérülése, nem mintha egy sérülés jöhetne jókor.

Tehát véleményem szerint holtverseny lesz a szezon végén a futók közt, bár tudom, hogy erre kicsi az esély. Nagyobb a valószínűsége, hogy Blount szerzi messze a legtöbbet, de kitartok a megérzésem mellett. És ennek egyik oka az, hogy nem tartom közepesnél jobb futónak Blountot. Azonban jelenleg egyik futónkról sem mondhatjuk el, hogy kiemelkedne az egységből, sajnos. Reménykedem még abban, hogy sikerült valakit kukázni másik csapatból egy hátsó körös cetliért, mint ahogy tettük tavaly, és ha csak feleannyira sikeres lenne az érkező játékos mint pl. Ayers volt, akkor nem panaszkodhatnánk.

Megvan az oka, hogy Cadetot meg sem említette, mégpedig, hogy őt inkább tekintem elkapónak mint futónak. Brady pedig reményeim szerint nem viszi túlzásba a futásokat.

Hozzászólások

2015. 09. 08. 14:28
petyus33
Biztos annak is meg van az oka, hogy BB nem is eröltette azt, hogy valamilyen elit futót szerződtessenek a csapatba. Egy Brady passzaira építő csapatnak lehet pont elég egy Blount szintű futó, bár mondjuk egy két dolgot letett az asztalra az előző szezon során ahhoz, hogy ne legyen megkérdőjelezhető a csapattagsága. Az, hogy idén a WR-ek mozogtak a legtöbbet a keretben, előre vetíti azt, hogy idén ismét a passzokra és nem a futásokra építünk.
2015. 09. 08. 21:53
A Billsből Fred Jacksont a kidobás utàn egy órával hívtuk, de a Seahawks-ot választotta.
2015. 09. 08. 16:09
ArsnL
őszintén engem annyira nem érdekel az RB kérdés, sokkal nagyobb bajnak tartom a jelenlegi WR felhozatalt, de a legjobban a CB-ktől tartok...

mind2 posztra kéne hozni legalább egy kezdőt, és jövőre nincs első körös pickünk, nagyon kiváncsi leszek ezt hogy fogja BB megoldani, akár szezon közben akár a köv offseason-ben
2015. 09. 08. 16:16
Zandal
Az a baj, hogy ha még trade útján lenne is jó CB, akkor is horror "árat" kérnének érte, amit ismerve BB-t, nem hiszem, hogy megadna. Inkább marad a "kukázós" módszer, ami ugye kétélű fegyver, de nagy többségben eddig bejött.
2015. 09. 08. 18:00
fatman
ha valaki tudja, kérem árulja el, miért nem kell nekünk Grey, még a gyakorlócsapatba sem...
2015. 09. 08. 19:08
hopi46
tuci-tuci írta szept 5-én:
Loyko infó:
Gray bokasérülés miatt hónapokig nem tudna játszani
2015. 09. 08. 19:16
ige, de aztán írtam, hogy félreértettem, Loyko valószínűleg ezt Turbinra írta a sérülést. Gray és Turbin is meg volt említve a tweetben amire válaszolt.
egyébként lehetséges, hgoy a csapat akarta de Gray próbál meg másik csapatnál az 553-mas keretbe kerülni. MOst pl a Vikingsnél van/volt látogatáson
2015. 09. 08. 19:17
2015. 09. 08. 21:00
Waiverről az 53-as keretbe kellett volna szerződtetni. Ezt nem tette meg senki. Most meg keddtől már olyan PS-be szerződik, ahová akar.

Schefter az ügynökére hivatkozva azt írja, hogy kedden a Titansnél van/volt próbajátékon.
2015. 09. 09. 11:46
April Wine
Azóta a Dolphins PS-be került.
2015. 09. 08. 19:30
hopi46
Hát, szvsz mi csak azért "futogatunk", hogy passzolhassunk vagy azért, hogy őljük az időt ill. hogy néhány yardról begyömöszöljük a labdát az endzone-ba.
Ehhez elegendőek olyan RB-ek, akik kb. 3-4 yard/carry-t tudnak és a mieink ilyenek. A jövő nem a hosszú futásoké (Lynch, AP, Murray stb. rövidesen a múlté lesz), hanem a hybrid RB-é.
Az, hogy ki futja a több TD-t sokmindentől függ (mentalitás, sérülés, játékszituációk stb.)és tulajdonképpen mindegy. Direkt futásból alig lesz TD-k, de a "Vereen-féle" futások akár 7-8 TD-t is hozhatnak az alapszakaszban, amennyiben White/Lewis páros egészséges és konzisztens marad.
2015. 09. 08. 20:37
Patriots NEB
Bocs az off-ért,de az ESPN nem nyugszik!http://profootballtalk.nbcsports.com/2015/09/08/report-patriots-sent-employees-into-locker-rooms-to-steal-play-sheets/
2015. 09. 08. 20:40
ArsnL
2015. 09. 08. 20:46
Tibi Twelve
Errol lehetne kulon cikk.De ez godellnek se tul fasza cikk.tipikus Pats fobias dolog h kickoff game elott urnak ilyeneket
2015. 09. 08. 20:58
Nem lesz róla külön cikk. Ha Wells erről is nyomozni fog, annak eredményéről lesz, de ilyen komolytalanságra kár a karakter.

A Spygate ügy is inkább csúsztatások halmaza, mint tényszerű, nyomozómunka eredménye.
2015. 09. 08. 21:24
kuranbazdave
OFF,
Sziasztok, az új labdakezelési szabállyal kapcsolatban kérdeznék. Sehol nem találtam arra vontakozó leírást, hogy a labdákban mért értékek adatait nyilvánosságra fogják -e hozni. Kötelezve van -e erre egyáltalán a liga?
Ez a név tisztázása szempontjából kulcsfontosságú lenne.
Kösz
ON
2015. 09. 08. 21:40
Véletlenszerűen lesznek kiválasztva meccsek, amikor szünetben és meccset követően is ellenőrzik az összes labda nyomását. Kb. ennyi a lényegi változás, a többi a meccs előtti mérésre, a játékvezetői ellenőrzésre, a labdák őrzésére és szétosztására vonatkozik.

Nyilvánosságra hozatalról nincsen szó. Az adatokat a ligának fogják továbbítani. Azt nem tudni, hogy mihez kezdenek vele, bár nehéz lesz nem nyilvánosságra hozni.
2015. 09. 08. 21:48
Whitealert
Akartok fogadni, hogy melyik csapat lesz az, akinek a labdáit először megvizsgálják? :D
2015. 09. 08. 22:06
Tibi Twelve
Csak nehogy tùlfujjuk h na ittvan bszatok meg, mert felsi hatàr is van :-)
2015. 09. 09. 08:01
Zandal
És az lesz a "szép", mikor más csapatnál nem lesz határértéken belül és megpróbálják eltussolni. Most simán kinézem ezt Goodell-ből ...
2015. 09. 08. 23:20
kuranbazdave
Köszi, hát reméljük a legjobbakat!
2015. 09. 08. 23:20
kuranbazdave
Köszi, hát reméljük a legjobbakat!
2015. 09. 08. 23:10
vodka03
Ami engem érdekelne, hogy amiket ma olvastam dolgokat, hogy korábbi Pats alkalmazottak elloptak play sheeteket és ezt ők maguk mondták még a Spygate időszakról való dolgok vagy hirtelen most bújtak elő a semmiből és ez is az ESPN kitalációja?
2015. 09. 09. 08:03
Zandal
Az ESPN az NFL "szócsöve", szóval ez megint "nyomjunk valamit a Pats ellen" szagúnak tűnik. Ha így lenne, akkor nevesítsenek embereket, akik majd a bíróságon tanúskodhatnának. Ugyanis én Kraft helyében beperelném most már az ESPN-t. Nem elég, hogy mindig ők szivárogtattak labda ügyben, most a szezonnyitó előtt os megpróbálják a csapatot besározni.
2015. 09. 09. 10:10
komzoz65
Blount nem egy könnyű eset. Nem is egy pótolhatatlan figura. BJGE kicsit gyengébb kiadása (ma már). Szódával elmegy.

Gray, amit mi láttunk belőle, lényegesen ígéretesebb volt. De, mi keveset látunk és feltétlenül bízhatunk a szakmai stábban. Csak az elmúlt néhány évben elengedtük Mosst, Welkert, Mankinst, és túléltük. Ha most elment Wilfork, Revis azt is túl fogjuk.

A futóknál nálunk az utóbbi 7-8 évben amúgy is nagy a fluktuáció, aki 2 évet itt lehúz az már csúcs. Pedig nem rossz képességű játékosok is voltak köztük, de igazán kiemelkedő azért nem, a már említett BJGE mellett, Morris, Maroney, Woodhead, Ridley, Vereen ugrik be.

Nincs stabil futónk Faulk óta valójában, Blount egy lesz a sorban. Ez egyébként csak arra a tényre utal, hogy TB-vel és a jelenlegi liga trenddel a futás jelentősége folyamatosan csökkent. A fantasyben nem, de a valóságban igen.

2015. 09. 09. 13:10
csasziqf
BJGE azt nyilatkozta meeg off-season elejen, hogy akar kesz visszajonni 30 evesen is.

elso gondolatom az volt, hogy BB visszahozza :)

Gray a Dolphins PS-ben kotott ki vegul.
2015. 09. 09. 14:27
cspeti98
OFF:
Ike Taylornak és Dave Damesheknek az NFL youtube csatornáján van egy preseason power rankingje. Amikor töltötték fel végig a Patset vártam, de amikor megláttam, hogy a 12. legerősebb csapatnak tartanak minket és olyanok előznek meg, mint a Bills, Chiefs, Panthers, Vikings akkor úgy döntöttem ez a lista nem érdekel. Szerintetek is ennyire gyengék vagyunk?
2015. 09. 09. 14:52
ArsnL
persze, ki is fogunk esni a ligából, aztán jövőre mehetünk az Alabama,FSU,OSU-val harcolni, hogy visszakerüljünk :D :D


addig örülj amíg leírnak minket, ez a csapat underdogként a legveszélyesebb, ezt tavaly is ékesen bizonyították a srácok, szóval ha lehet akkor én azt kérném, hogy még jobban írjanak le minket :D
2015. 09. 09. 14:58
takirob69
Az utóbbi 5 évben mindig leírtak minket és mindig minimum AFC döntőig jutottunk :)
2015. 09. 09. 21:11
komzoz65
Ezek a latolgatások sokat nem jelentenek. Tavaly a New Orleans volt az egyik top favorit minden szakértőnél. Most szerencsére a Colts az.

Amit meg kell ugrani, az a play off. Ott már azért a szerencse faktor, egy sérülés, a napi forma, egy bírói tévedés (idén nagyon tartok ilyenektől) és vége. Éppen ezért a 4 év 4 konferencia döntő az valóban különleges.

A 15 NFL szakértőből 11 jósolt a csoportunkban 1. helyre minket, 3 wild cardba vár minket, 1 jósolta, hogy nem jutunk be. (Tavaly 15/15 volt az arány) Azaz egyértelműen esélyesnek látszunk. Mondjuk elég furcsa is lenne, ha nem.2015. 09. 09. 15:23
Burkus
Ez a 12. hely hülyeség, de az NFL PR 4. hely sem igaz ezzel a secondaryvel és RB corps-al. (A WR állományt nem látom annyira kritikusnak, mert LaFellt pótolni lehet, különösen ha 2 TE felállások jönnek. De azért ott sincs depth.) Holnap majd meglátjuk mit is ér a csapat most, BigBen meg Brown meg fogja tesztelni ezt secondaryt rendesen.
2015. 09. 09. 15:29
pm11
...vagy inkább majd decemberben :D
2015. 09. 09. 18:50
zo72
van ahol 2.-nak rangsorolnak minket a Packers mögött. Steelers 4., Bills 22, Chiefs 18, Panthers 11, Vikings 14. hát van egy kis különbség
Hozzászólás a(z) Pro & kontra bejegyzéshez