Menetrend

Rangadó után - Ups & Downs

2007. 12. 25. 18:33
Szerző: Hazafi
Kategória: Hírek
Up & Down A Patriots 28-7-es győzelmével zárult mérkőzés után, most nézzük meg, hogy mely játékosok, csapategységek emelkedtek ki e mérkőzés folyamán és kikkel volt probléma. Up (kiemelkedő teljesítmény) Heath Evans - A fullbackünk hatékonyan nyitotta a lyukakat, mint vezető blokkoló, Laurence Maroney előtt. Az egyik legszebb blokkja Maroney 59 yardos TD futása előtt volt. Chris Hanson - Az egyik legjobb napját zárta a punterünk is az idényben. 5 punt, 50.2 átlaggal, amiben egy csodálatos 64 yardos is volt a saját endzone-ból.
Laurence Maroney - A Patriots másodéves futója karriercsúcsot jelentő 156 yarddal fejezte be a mérkőzést. Mindezt csupán 14 futásból, egy touchdown-al. Mike Vrabel - Az idei Pro Bowl OLB játékosunk 2 sackkel növelte idei teljesítményét 11.5 sackre. Ez a legtöbb 1987 óta, amikor Andre Tippett 12.5 sacket ért el. Downs (a továbbiakban javulás szükséges) Troy Brown - Elejtett egy puntot, amit a Dolphins szerzett vissza. QB védelem - Tom Brady-t háromszor sackelték. Nick Kaczur többször bajban volt, emellett Dan Koppen-t és Wesley Britt-et is büntetéssel súlytották. Futás elleni védelem - A delfinek 108 yardot futottak 22 futásból (4,9-es átlaggal). Második félidei támadójáték - Az első félidőben lenulláztuk a Miamit, de a második félidőben mindenkit egyenlő arányban lehet okolni. Forrás: http://www.boston.com/sports/football/patriots/reiss_pieces/

Hozzászólások

2007. 12. 25. 21:36
imi
Nagyon korrekt vélemény!

Véleményem szerint vasárnapig (Giants elleni meccsig) mindenképpen javítanunk kell a QB védelmen, ugyanis kiemelkedőek a Giants DE-k, minden meccsen sackek sorát mutatják be (Umenyiora 13; Tuck 10; Strahan 9), az NFL csapatait nézve ebben a mutatóban ők a legerősebbek, összesen 52-t osztottak ki, mondjuk ebben a kategóriában mi is kiemelkedően szerepelünk 46! Szóval a nehézkes Kaczur, és Light biztos nehéz pillanatok elé néz, és hát velük együtt Brady-n is nagy lesz a nyomás.
A Giants-et megverjük, ez szerintem nem kétséges, csak az a kérdés hogy könnyen vagy nyögvenyelősen :)

Kellemes Ünnepeket Hazafi rajongók!
2007. 12. 25. 23:09
Kollega
Reménykedjünk, hogy Kyle Brady hamarosan felgyógyul!
2007. 12. 26. 01:57
focilap
Sziasztok!
Valaki eltudná magyarázni nekem, hogy hogy működik a draftolás illetve az a fizetési "sapka" dolog?
Jöhet e-mailba is: focilap@vipmail.hu
Előre is köszi!
2007. 12. 26. 02:39
temp
csak röviden (természetesen ennél azért összetettebb, de a lényeg az itt lesz):

draft: a csapatokat sorbaállítják. A legelső hely a superbowl győztesé, a második hely a superbowl vesztesé, utána pedig a különböző mutatók szerinti rangsor. A Drafton a főiskoláról kijövő játékosokat lehet választani. Elsőnek a leggyengébb csapat választ, majd az egyre erősebbek. A 32. csapatként a superbowl győztes választ. Utána kezdődik az egész elölről, összesen 7 kör van. Akit kiválasztottál, azzal Te köthetsz szerzőést. A draft jogokat a csapatok egymás között cserélgethetik. Ezen felül vannak úgynevezett kompenzációs pickek, ezek nem cserélhetőek, a távozó szabadügynökök után kapják a csapatok őket meghatározott mennyiségekben.

a fizetési sapka úgy működik, hogy a játékosok fizetésének minden évben be kell férni egy bizonyos keretösszeg alá. Tehát ha mondjuk a fizetési sapka 100 millió dollár (idén nagyságrendileg ennyi volt), akkor abban az évben a játékosaidnak nem fizethetsz többet ennél az összegnél. Persze a játékosok szerződése tartalmazhat egyszeri juttatást is (pl 5 évre szerződsz évi X millával, valamint egyszeri aláírási pénzzel). Ezekre szintén van szabályzás, hogy az ilyen egyszeri juttatások hogyan oszlanak el a szerződés időtartama alatt. Nagyon fontos, hogy pl az NBA-vel szemben az NFL-ben nincs "luxusadó". Tehát ha a fizetési sapka kereteit túlléped, akkor nem tudod megváltani plusz pénz befizetésével a túllépést, hanem csökkentened kell a szint alá, pl szerződések átütemezésével vagy játékosok elcserélésével. Fontos, hogy attól, hogy egy játékos nem játszik nálad még a fizetésének egy része beleszámíthat a fizetési sapkába (ez vonatkozik például a visszavonult vagy cutolt játékosokra, idén volt ha jól emlékszem talán a Lionsról egy brutális stat, hogy valami 40 millió $ olyan pénz van a capjükben, amit már nem náluk játszó játékosok visznek el).
2007. 12. 26. 14:29
patriots
A Giantsnek megtaláljuk a gyenge pontjait, ebben biztos vagyok de nem elég leseperni, az egyébként könnyebbnek tűnő feladat, Manninget és a futójátékot. A nagyobb veszélyt a védelem okozza, a hihetetlenül erős DL-al, ami valószínüleg óriási nyomás alatt tartja majd Brady-t.
BB biztosan tudni fogja az ellenszert, valószínüleg érvénybe lép a tavalyi OFFENSE-t jellemző kis passzos játék, sok belső futás, Scream Pass stb..
Ami még jobb volna, ha felépülnének a TE-eink a blokkok segítésében.
Go Pats!!
2007. 12. 26. 14:29
zinedine5
Nem tudom, hogy a lionsnál hogy van, de a texans a salary cap negyedét nem ott játszó játékosnak fizeti.
2007. 12. 26. 15:55
Gyulus
patriots... bocs, h kijavítalak.. de SCREEN-pass, s nem SCREAM-pass...:)
2007. 12. 26. 20:36
patriots
Hozzászólás a(z) Rangadó után - Ups & Downs bejegyzéshez