Menetrend

Ridley: játszanom kell

2015. 03. 01. 12:05
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Stevan Ridley is egyike azon New England Patriots játékosoknak, akik nem rendelkeznek szerződéssel a 2015-ös idényre. A március 10-én nyitó átigazolási piacról és jövőjéről beszélt a futó a Sirius XM NFL Radio egyik műsorában.

Izgatottan várom – mondta Ridley Jim Miller és Pat Kirwan műsorvezetőknek. – Miután az ember bekerül a ligába és megkapja első szerződését, nem ülhet a babérjain, hanem meg kell mutatni, mit is tud valójában. Ha valaki eljut az NFL-ig, akkor biztosan jó játékos, de ha valaki eléri, hogy egy második szerződést is aláírhasson, arról már elmondható, hogy elért valamit.

1

Melyik csapatban, milyen csapattársakkal és edzőkkel fogok játszani idén, az még rejtély. Azt viszont jól tudom, hogy részemről eddig mindent megtettem és innentől az ügynököm kezében van a sorsom: vagy új csapatot talál nekem, vagy maradok itt. A lényeg, hogy legyen csapat 2015-ben. Nem szabad sokat foglalkozni a kérdéssel, mert csak betegre aggódja magát az ember.

Ridley értékét az átigazolási piacon befolyásolja, hogy október 12-én térdszalag-szakadást szenvedett a Buffalo Bills ellen.

Igenis komolyan veszem, amit csinálok, de nem minden a pénzről szól. Természetesen minden játékos azt akarja, hogy megfizessék, azért amit tesz, de számomra többről van szó – mondta. – Nem egyszer fordult már elő, hogy valaki keményen dolgozik a második, nagy szerződésért, aztán elkényelmesedik és elbízza magát. Én hiszem, hogy az Úr folyamatosan megpróbáltatások elé állít, hogy végigvezessen egy úton, amely során fejlődik a jellemem és rátalálhatok önmagamra. Azzal, hogy újoncszerződésem utolsó évében megsérültem, csak még elszántabb és éhesebb lettem a sikerre. Idén újra bizonyítanom kell. Lesz miért küzdenem.

Ridley bízik önmagában, hogy szép eredményeket érjen 2015-ben a pályán:

Személyes sértésnek veszem, ha valaki azt állítja, hogy már nem lehetek sikeres játékos, bárhol kössek is ki. Ezt a sportot űzöm amióta az eszemet tudom. Vezetőként jó példát mutatok a többieknek. Én vagyok az, aki a lelkét is kidolgozza, legyen szó az edzőteremről vagy az edzőpályáról. Jó csapattárs vagyok. Szórakoztatom a többieket, de amint kigyúlnak vasárnap a fények már minden csak az eredményről szól, és hogy ebből én is kivehessem a részem.

Megkérdezték tőle, hogy mi a fontos számára az átigazolási piacon, amelyre azt a választ adta, hogy egyszerűen csak lehetőséget akar kapni arra, hogy játszhasson:

A New Englandben töltött elmúlt négy évben négyszer játszottunk AFC döntőt, kétszer a Super Bowlon is szerepeltünk. Ezt nehezen lehet túlszárnyalni egy másik csapatnál. Ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy máshol ezzel szemben több lehetőséget kaphatok, többször futhatok és segíthetek megalapozni a győztes mentalitást, amiről híres lett New England.

Számomra a lényeg, hogy játszhassak – folytatta. - Ezt kell megértenie az ügynökömnek és a körülöttem lévő többi személynek, hogy olyan csapatot találjanak, ahol játéklehetőséget kaphatok. A hol, nem kérdés számomra. Csak játszani akarok.

 
További megjegyzések a Ridley interjúból:

Ivan Fears volt az edzője az elmúlt négy évben. Valódi őskövület. Nem hiszem, hogy valaha is csapatot fog váltani. Imádtam ott lenni, hogy ő volt az edzőm. Csodás tapasztalat volt. Fears edző kiváló szakember és nagyon sokat tanultam tőle a profi sport világáról.

Csapattársairól a Patriotsnál. Egyszerűen szeretem őket. Tom Brady, életkora ellenére napjaink legjobb irányítója. Aztán ott van Gronkowski, Julian Edelman, Danny Amendola és egyetemi csapattársam az LSU-nál Brandon LaFell. Mindenkinek megvan a szerepe. Nem beszélve a remek támadófalról. Eredményes futó lehessen az ember, az nem egyszemélyes feladat. Egyedül semmit sem lehet elérni. Mikor ilyen játékosok vannak melletted a pályán és olyan edzőid Belichick és Josh McDaniels személyében, akik mindig arra törekednek, hogy olyan helyzetbe kerülj, ahol jó esélyed van a sikerre, az nagyon megkönnyíti a munkámat.

Célkitűzések minden egyes mérkőzésre. Hétről-hétre az a célom, hogy legalább száz yardot szerezzek a futásaimmal. Mindig erre készülök. Ha ezt nem sikerült elérnem, akkor csalódott vagyok. Középiskola óta ez a célom. Kudarcként fogom fel, ha nem sikerül ezt elérnem. Legjobb évem 2012 volt, amikor elég lehetőséget kaptam arra, hogy bizonyítsam és elérhessem, milyen futó is vagyok. Tudom, hogy évről-évre képes vagyok 1000 yard fölé jutni, ha elég lehetőséget kapok rá. Ez olyan dolog, amiről nem én döntök és ezt el tudom fogadni, mert mégis a csapat az első. Ameddig nyerjük a meccseket, nem az egyéni statisztika számít.

 
Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2015. 03. 01. 14:15
dartib83
Végre lehet valamit hallani Ridley-ről. Ebből azt vettem ki, hogy nem feltétlenül a Patriots-nál akar játszani. Persze elsősorban igen, de ha nem, akkor máshol.
Azt lehet tudni, hogy teljesen meggyógyult? Vagy még rehabilitáción van?
(ez nagyban befolyásolja lehetőségeit)
2015. 03. 01. 14:40
Egy hete írták a Globe-nál, hogy egy hónappal előrébb tart a rehabban, mint azt tervezték, de még így is kérdéses, hogy készen áll a játékra a nyári edzőtábor kezdetén.
2015. 03. 01. 17:58
dartib83
2015. 03. 01. 19:28
Macska
Off.
A labda ügyben van valami hír?
2015. 03. 01. 19:35
nosbiglem
Személyes véleményem szerint abból semmi se lesz! Egy lejárató kampány volt, ami nem jött be. A többit, összeesküvés elméleteket gondold hozzá, mindenki önálló véleményére bízom.
2015. 03. 01. 19:36
loop80
Egy hivatalos bocsánatkérést én is várok (várnék) az NFL-től. Trógerek...
2015. 03. 01. 19:39
nosbiglem
Az lemaradt, hogy én is gondolok valamit, meg mások is gondolhatnak bármit, nem szeretnék vitát (találgatásokat) nyitni, csak leírtam amit gondolok.
Persze lehet elkövetkezendőkbe homlokegyenest más hírek lesznek, majd kiderül.
2015. 03. 01. 19:40
nosbiglem
Hey loop! Majdnem másodpercre pontosan egyszerre írtunk! :))
2015. 03. 01. 23:36
ptblanco
Nagyjából sz@rok a labdaügyre, megvan a 4. gyűrű! Állítólag vannak UFÓk is, meg szellemek...
2015. 03. 01. 20:54
Kókusz8
Ez nekem azt sugallja, hogy Ridley-t elengedjük, helyesen...
2015. 03. 01. 21:21
zozo692
Ez nekem azt sugallja, hogy ő szíve szerint nem változtatna és maradni fog. Helyesen...
2015. 03. 02. 08:49
Montesclan-pats
" A hol nem kérdés számomra " -ebből nem látom a ragaszkodást. Ő játékot és pénzt akar.
2015. 03. 01. 22:01
MaYo#51
Indokold meg légy oly kedves, h miért is lenne helyes elengednünk őt...
2015. 03. 02. 09:37
Kókusz8
1. Nincs rá szükség: Grayben én érzem az X-faktort, Vereen fontosabb nekem az elkapások miatt, Blount olcsó, plusz draftolnék 4-6-ban vkit.
2. DMC, Revis, Vereen, VW, sokkal fontosabb, sztem. Kb. ebben a sorrendben. Cap fölött vagyunk, kell áldozatokat hozni, Ridley a legkisebb vagy semekkora veszteség.
2015. 03. 02. 11:16
zozo692
1) Lehet. Eddig egyszer ki is jött belőle az X. Erre nem lehet alapozni. Egy egészséges Ridley-vel nem összehasonlítható jelenleg.
2) Pont Ridley megtartása nem osztana-szorozna a fenti játékosok megtartásában, olyan keveset jelentene most pénzügyileg.

Te úgy látod, én így. Ez benne a szép.
2015. 03. 02. 12:47
MaYo#51
1. Ahogy zozo is írta, kőkemény egyszer kijött belőle az X faktor, a következő edzésről már késett, utána meg sérülés miatt nem játszott ő sem... Ügyes gyerek azt nem vonom kétségbe... Ha Blount olcsó, akkor szerinted Ridley sérülés után mi? :D
2. Pont, h semmi veszteségünk nem lenne, h ha őt megtartanánk és, h őt idézzem "Igenis komolyan veszem, amit csinálok, de nem minden a pénzről szól."
2015. 03. 02. 17:49
Kókusz8
0. Nem vagyok hozzáértő. :-)
1. Én többször is éreztem benne, ha 1-1 snapet fent volt.
2. Félreértés ne essék: én Blountot nem csípem. Csak azt mondom, hogy van elég futónk, vki menni fog.
+1: TG-t idézve ködszurkálunk, mert nem tudjuk, hogy mennyiért maradna, nem tudjukmBB mit akar, nem tudjuk, hogy Grayben mennyi lehet, nem látjuk edzésen.
ÉN nem érzem Ridley nyilatkozatában, hogy nagyon megfeküdne pénzben, oszt majd möglássuk.
2015. 03. 01. 22:40
gabo2061
Nagyon jó cikk,főleg, mert 2 félmondat is utal arra, ami a GYŐZELEM óta motoszkál bennem: úgy lehet megvédeni a kupát, ha minél többen maradnak a kulcsjátékosok közül - persze ez idáig nem nagy ötlet. De nem tudom - kérdés a szerkesztők és a profik irányába - hogy a szerződéskötésekben milyen szerepe van az ügynöknek? Pl. ha Revis akar még egy gyűrűt, és hajlandó kevesebbért maradni, lehet, hogy az ügynöke lebeszéli, és ráveszi, hogy most kössön a lehető legnagyobb pénzért máshol, mert az ügynök a játékos pénze után kapja a sajátját. Szóval mi van az ügynökökkel - láthatóan Ridley próbálja a sajátját irányban tartani!
2015. 03. 01. 23:20
Burkus
Nekem a "maradnék de nem mindenáron" jött le azzal, hogy meg szeretné kapni a nagy szerződést. Egy futónak kb. ez a nagy kontraktus lehetősége, annak a végére nagy valószínűséggel elhasználódik. Szerintem tőlünk nem kapja meg a nagy szerződést, részben azért mert számos elsőbbséget élvező kérdés van és nincs rá pénz, részben azért, mert nem egy AP vagy Beast (és nem is lesz az).
2015. 03. 01. 23:45
bence.szel
Ridley szerintem sehol sem kapna nagy pénzt főleg a sérülése miatt. A legvalószínűbb egy 1 éves "prove it deal", ami állítólag max 1.5 millió lenne a Pats részéről Mike Reiss szerint. Az a kérdés, hogy más csapat adna-e neki többet.
2015. 03. 02. 08:32
fatman
hát ezaz!
én is arra gondolok, hogy azért marad nálunk, mert más sem ad érte többet...
aki jó futót akar, tud venni a piacon, nem is drágán, ilyen kukázzunk, azt meglátjuk mi lesz, meg főleg ránk jellemző inkább... :)
2015. 03. 02. 11:24
zozo692
Én el tudok képzelni egy 1,5M< összeget is, kevés garantálttal. Lehet, hogy lesz olyan csapat, aki megajánlja. Van jó pár olyan csapat, ahol pénz és need is van.
2015. 03. 02. 14:24
fatman
végülis igen, mert az nem számít sok pénznek, és ugye ott van az az oldala is, hogy milyen infókat tud adni a taktikáról, pl Coltsnak vagy csoportellenfeleknek érdekes lehet az is...
2015. 03. 02. 05:54
topin
Én jó olcsón z.stacyt szeretném nálunk tudni futónak..remélem BB valahogy elhozza a kosok padjáról.
2015. 03. 02. 07:38
1976gabi
még senki nem tag-olt senkit?
2015. 03. 02. 08:46
Montesclan-pats
Ennyi futó mellett nem fog maradni, plusz problémás sérülés, kivéve ha másutt 1.5 M-t sem kapja meg. Csak akkor. Ha mégis marad, legyen olyan jó idénye, mint Julian-nak volt a szabadpiac tesztelése után.
2015. 03. 02. 09:30
zozi
A colts lehet, hogy ad neki egy kicsit többet. Náluk a futójátékot jobbá tudná tenni.
2015. 03. 02. 11:21
zozo692
Ha m,enni fog -benne van a pakliban-, akkor az új helyén hozzá fog tenni nem keveset a játékhoz.
Mi meg itt fogunk állni egy kérdőjellel, még egyszer nem lesz olyan play-off, ahol szinte csak passzal nyerünk, ebben biztos vagyok. A mostani futók -PO alatt- szint alattiak (itt nem Vereenre gondolok, de őt nem is klasszikus futónak tartom).
2015. 03. 02. 11:56
mgabor74
A PO alatt Gray-t szinte be sem küldték, csak Vereen és Blount voltak fent, meg talán egy-két játékban még Bolden. Így azért nehéz megmondani mit teljesítettek volna. Gray nem volt rossz amikor alapszakaszban megkapta a sanszot, White-ról meg szinte semmit nem tudunk. Érdekes dolgok történhetnek még.
2015. 03. 02. 12:55
MaYo#51
Mert szinte végig inaktív volt...
2015. 03. 02. 11:52
mgabor74
Nem hiszem hogy Ridley a Pats játékosa lesz a következő idényben. Egy bizonyítottan jó futó, aki - bár sérülésből jön vissza - simán beférne több olyan csapat rosterére is, akiknek sok hely van a sapka alatt. Véleményem szerint lesz olyan aki túl fogja licitálni a Pats ajánlatát. Még olyan is lesz aki több évest ad neki, a Pats pedig szerintem csak egy egyéves "nézzük meg sérülés után mit tud" szerződést fog ajánlani. Persze ez olyan mint a mock draft, azután meg nézünk, hogy mi is történt valójában. Szerintem Ridley kibékülne azzal amit írtam.
2015. 03. 02. 12:16
loop80
Ugyanerre tippelek én is.
2015. 03. 02. 13:55
vizi8
Én sajnálnám ha elmenne. MEg kell nézni, hogy milyen fallal előtte tudott igen szép yardokat megtenni. Egy összeállt fallal neki is jobbak lennének a számai.
Hozzászólás a(z) Ridley: játszanom kell bejegyzéshez