Menetrend

Route running tree

2011. 04. 07. 15:49
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Az edzőtáborok mellett ilyenkor a drafthoz közeledve megint egyre többször kerül szóba az elkapók route running képessége, vagyis, hogy mennyire tudják pontosan megfutni azokat az útvonalakat amelyek végén jó esetben elkaphatják a feléjük dobott labdát.
Egyetemen nem mindegyik támadóséma követeli meg az elkapótól, hogy az útvonalak többségében otthonosan mozogjon, vagy nagyon precízen hajtsa végre az utasítást, mert nem találkozik olyan minőséggel az ellenfél oldalán, aki az elnagyolt irányváltásokat ki tudná használni. Az NFL-ben más a helyzet. Ide nem elég a gyors 40 yard, és folyamatos fly futásokból nem lehet megélni, ahogy azt például Darrius Heyward-Bey is megtapasztalhatta első két évében. Az útvonalak neveit nem érzem szükségesnek lefordítani, mert hiába találok nekik ötletes nevet, az olvasó nem kerülne közelebb megoldáshoz, hogy mit takar a post, a visszafordító (ez vajon melyik utat rejti? :)) vagy a slant kifejezés.

Hozzászólások

2011. 04. 07. 16:03
Tzimisce
Köszi, számomra ez hiánypótló volt, sosem tudtam pontosan, hogy melyik melyik. Mi a helyzet az olyanokkal, mint button hook, vagy az újraindulások?
2011. 04. 07. 16:53
A button hook gyakorlatilag ugyanaz, mint a curl/hitch, vagyis hirtelen megszakítja a sprintet az elkapó, és visszafordul az irányító irányába, hogy fogadja a labdát, majd ha ezt túlreagálja a CB, akkor egy lefordulással nagy károkat okozhat elkapás utáni yardok tekintetében.

Az újraindulások is inkább a mélységi útvonalhoz köthetők, de szerintem nem képviselnek egyedi kategóriát.
Hozzászólás a(z) Route running tree bejegyzéshez