Menetrend

Sárga Zászló- A Jimmy Garoppolóval szembeni ütközés

2016. 09. 20. 10:58
Szerző: Rule
Kategória: Cikkek, Sárga Zászló
Mi lesz Garoppolóval? Mire számíthatunk a hátralévő, két Brady-mentes meccsen? Mit fog kitalálni Bill Belichick péntek hajnalra? Ezek a kérdések ismétlődhetnek a legtöbb Patriots – drukker fejében, a New England Patriots – Miami Dolphins mérkőzés óta. Ezekre a kérdésekre sajnos nem fogok tudni választ adni. Az ESPN cikke nyomán azt próbálom meg egy kicsit górcső alá venni, hogy szabályos volt-e az ütközés Jimmy Garoppolóval szemben, hogy helyesen jártak-e el a játékvezetők és hogy biztosan jók a szabályok a jelenlegi formájukban?


A szabálytalanság, ami miatt vasárnap az oldalvonal mögé kényszerült a New England Patriots irányítója, Jimmy Garoppolo, egy olyan típusú ütközés volt, amit az NFL egyre inkább megpróbál úgy szabályozni, hogy ne fordulhasson elő a mérkőzéseken. Legutóbb például az NFL szavakkal egészítette ki a már addig is létező szabályát, mely előírta a védőjátékos számára, hogy törekedjen rá, hogy „ne essen a passzoló játékosra a teljesen testsúlyával, vagy annak nagy részével”.
1
Garoppolo, jobb váll-sérülést szenvedett a második negyedben, amikor a Miami Dolphins linebackere, Kiko Alonso neki ütközött épp akkor, amikor elengedett egy passzt. Garoppolo földre esett és a jobb vállán landolt úgy, hogy Alonso is ráesett, megduplázva a vállát érő terhelést.

Figyelemmel arra, hogy passzoló testtartásban volt, Garoppolót ún. védtelen játékosnak kellett volna tekintetni bizonyos, nehezen kibogozható NFL szabályok miatt, amit azért hoztak meg, hogy védje az ilyen játékosokat – különösen az irányítókat. A részletek az NFL Szabálykönyv 12. Szabály 2. Szekció 9(b) cikkelyében találhatók, melynek lényege, hogy megtiltják a védők számára, hogy szereljenek egy védtelen játékost „szükségtelenül vagy erőszakosan”, úgy, hogy földre lökik és ráesnek a saját testük súlyának erejével.
2
A 9(g) cikkely megmagyarázza, hogy Garoppolo még mindig a 9 (b) cikkely védelme alatt állt, amikor az ütközés megtörtént, annak ellenére, hogy kimozgott a zsebből és, hogy ezáltal elvesztette a védelmet bizonyos más formájú ütközésekkel szemben.

Végső soron tehát, Craig Wrolstad főbírónak mérlegelési jogkörben kellett ítéletet hozni, hogy megvalósult-e [szükségtelen] durvaság az irányítóval szemben, ami egy 15 yardos büntetés. Alonso a teljes testsúlyával esett Garoppolóra? Igen. Földhöz vágta Garoppolót? Nem igazán. Az ütközés szükségtelen volt vagy erőszakos? A válasz szubjektív, de Wrolstad egyértelműen úgy érezte, hogy nem.

Nem állítom, hogy nem értek egyet Wrolstad döntésével, hogy nem büntette Alonsót az ügyben. Ugyanakkor azt sem lett volna sokkoló látni, ha zászló repül az esetre.

Az NFL szabályok tucatjait módosította annak érdekében, hogy védje az irányítókat, de néhány sérülés elkerülhetetlen. Ennél az esetnél Alonsóra lett volna szükség, hogy lefékezzen az irányító üldözése közben, aki – miközben menekült előle – megpróbált eldobni egy passzt.

Ez egy nehéz elvárás bármely védővel szemben és nem tér el túlságosan attól, amit az NFL kér a védőktől a pálya más területén is. Egy olyan időszakban, ahol az NFL játékvezetés már a támadások kereszttüzében áll azok miatt az ütések miatt, amit Cam Newton, a Carolina Panthers irányítója kapott az első fordulóban, minden lehetséges.

Tekintet nélkül Garoppoló esetének megítélésére, az alapprobléma – ráesni egy irányítóra teljes súllyal, ütközés után – változatlanul megmarad.

Forrás: ESPN

A végére pedig néhány saját gondolat:

Csak nekem furcsa, amiről ez a cikk szól? Az NFL évek óta – hivatalosan és ténylegesen is – törekszik arra, hogy csökkentse a súlyos sérüléseket a mérkőzéseken. (Nyilván nem egyszerű egyszerre elérni, hogy legyenek látványos ütközések és közben ne dőljenek ki hónapokra azok a játékosok, akikért nézők millió a tévék elé ülnek). Ezzel a törekvéssel összhangban kiemelt figyelmet és védelmet élveznek az irányítók, akiket – nem véletlenül – a csapat legfontosabb tagjának tartanak.

A konkrét esetben történt ugyanakkor egy kőkemény ütközés egy olyan irányítóval szemben, aki dobni szerette volna a labdát (mint egy irányító) és nem futni vele, mint egy futójátékos. A dobás közbeni ütközésből eredő sérülése miatt akár heteket(?) is kell hagynia a játékosnak.

…ehhez képest az egyetlen kérdés, amit a fenti cikk taglal, hogy a szabályok szerint kellett-e volna 15 yard büntetést adni vagy sem.
Kövezzetek meg, de nagyon úgy vélem, hogy az NFL szabályozása messze jár az ideálistól. Sokkal drasztikusabb szabály-módosítás(ok)ra lenne szükség, ami azonban évről évre elmarad….

Ahogy a cikk szerzője is felveti az utolsó gondolatában: lehet toldozgatni – foltozgatni a szabálykönyvet, ilyen – olyan pontokkal. Mindaddig viszont, amíg az extra védelmet élvező irányítókkal szemben  – gyakorlatilag – szabályosan olyan ütközésekre van lehetőség, mint ami történt akár Cam Newtonnal, akár most Garoppolóval szemben, addig az alapprobléma megmarad.

Hozzászólások

2016. 09. 20. 11:19
mhatrix
hiába sárga zászló vagy kap később büntetést Alonso hiába fizet be 100 ezer dollárt attól még nem gyógyul meg előbb jimmy,ezen szerintem fölösleges agyalni...
2016. 09. 20. 11:20
mhatrix
ja meg ha nem sérül meg akkor semmilyen bünti meg sárga zászló kérdése nem merült volna fel
2016. 09. 20. 11:29
Kollega
Dehogynem: Roughing the Passert kellett volna ítélni. Eleve sisakkal akarta megütni, ami tilos. De a labda elengedése után lett volna alkalom tompítani az ütést, vagy kitérni, hogy legalább ne essen rá.
2016. 09. 20. 11:23
Kollega
Korábban már volt egy 15 yardos unnecessary roughness büntetés, amikor Edelmannról nem volt hajlandó leszállni a védő. Ahogy a neve is mutatja, teljesen értelmetlen volt, játékmegállítás után izmozni a földön fekvővel. Szóval mondhatjuk, hogy nem állt messze a Miami védőitől a felesleges agresszivitás ezen a meccsen.
2016. 09. 20. 11:23
Tzimisce
Igazából a probléma kettős:
1. Ne lehessen sisak a sisaknak formátumban lezúzni az irányítókat, illetve egyéb aljas módon, ez teljesen rendben van. Ha nem Cam kapja ezt, hanem mondjuk Rodgers, akkor lehet, hogy a GB kereshetné most a helyettes irányítóját.
2. Igenis lehessen szabályosan és korrekten lezúzni az irányítót. Hányszor láttuk már szegény Chandler Jones-t, ahogy egy hasonló jelentért sárga zászlót kapott? Nem volt szép amit Alonso Garoppoloval művelt, de basszus, azért ez mégiscsak amerikai foci, ne legyünk már ennyire puhányok! Tény, hogy nálunk Merriweather óta nincs nagyon hentesmunka, míg mondjuk a Denvernél vagy a Baltimorenál igen és ezek engem is dühítenek, főleg ha sérülés okozása a cél, de igenis kellenek a nagy látványos ütközések.
2016. 09. 20. 11:32
Kollega
De baszki legyünk már tekintettel arra, hogy a másik is ebből él! Ha már nincs ott a labda, legalább próbáljon homorítani. Vagy nem ráesni.
2016. 09. 20. 11:41
mgabor74
Egyetértek veled. Hogy a nyavajába lehetne elvárni egy 100+ kg-os LB-től, hogy abból a lendületből egy szempillantás alatt megálljon? Ráadásul egy rácsos sisakból néz ki és az irányító testétől nem is látja rendesen a dobó kart a labdával. Neki az a dolga hogy földre vigye, szerencsés esetben fumble-t harcoljon ki, amit sokszor csak lassítások után tudnak a bírók is eldönteni (volt-e már dobó mozdulat). Nyilván az egyértelműen későn érkező ütéseket szankcionálni kell, de ez nem az az eset volt szerintem. Egyébként meg kontakt sport. Aki erre adja a fejét az tisztában van azzal, hogy kapni fog a pályán.
2016. 09. 20. 11:44
mgabor74
Tzimisce-mek szól az egyetértésem, még mielőtt valaki félreértené.
2016. 09. 20. 14:05
B.Toma
Tökéletesen egyetértek!
2016. 09. 20. 19:28
alexejev
Nem az ütközéssel volt a baj szerintem. Amikor már a földön voltak látszik ahogy Alonso szándékosan felhúzza a kezeit, hogy a teljes testsúlyával essen rá és ez az alattomos.
2016. 09. 20. 11:30
azimut
Alapjaba veve nem lehet olyan szankciot kitalallni sztem ami megfekezne a szandekos serul okozast!Kizaras eltitas maximum!Bradyt sztem mindegyik csapat leseritene akar meg egy 7 pontos buntetesert cserebe!hiszen hosszu tavon sokkal tobbet nyernek!de ugyan ez Gronk,Minitron,stb....megeri likvidallni oket!
A gurulusoban ilyenkor pirosat kap az ellenfel es jatszhat kevesebb emberrel,lehet hasonlot kene bevezetni itt is!
2016. 09. 20. 11:31
timep76
Nem vagyok bíró vagy szakértő és nagyon is a Pats-nek drukkolok, ráadásul a körülmények miatt szerintem is nagyon rosszkor jött ez a sérülés, de a meccset nézve (beleértve az első lassításokat is) én nem láttam túlzottan agresszívnak Alonso megmozdulását. Nem ütötte szét a fejét Garoppolonak, nem ment térdre vagy csípő környékére (ami fájdalmasabb lehet szerintem), hanem átkarolta és ahogy a lendület vitte rendesen odabaszta a földhöz (ahogy kell, szerintem). Garoppolo a labdát az ütközés pillanatában vagy egy kicsit később dobta el, tehát még csal late hit sem lehetett. Talán Alonso hangyapöcsnyit fordulhatott volna jobban oldalra, hogy ne essen teljesen rá, vagy mit tudom én, de blitzelő védőtől ilyen helyzetben ezt kérni hülyeség. Sajnos szerencsétlenül (de a körülményekhez képest lehet, hogy mégiscsak szerencsésen) esett Garoppolo, ami megtörténhetett volna fordítva más esetben Tanehill-el, és akkor most tapsikolnánk, és bekerülne a hét jelenetei közé, hogy mekkora szerelés volt. Nagy kár, hogy így történt, de Belichick reméljük ezt is megoldja, vagy még jobb ha Brisettről kiderül, hogy jobb mint Garoppolo csak kicsit lámpalázas volt az első éles bevetésén. Blountot sajnálom nagyon, mert félek, hogy a Houston D# el fogja ásni (ne így legyen).
2016. 09. 20. 11:47
Burkus
+1 Kemény, de szabályos játék volt szerintem is. Amikor kilépett a zsebből jobbra, lehetett látni, hogy Alonso szinte repül, hogy most "elintézze." Gerappa meg nem vette észre, csak a játékra koncentrált. Alonso elemelte a lábát a földtől, hogy minél nagyobb erővel üssön, de ezt sztem is szabályos. Brady ilyenkor, látva a közeledő védőt kidobja a lasztit vagy ráfekszik labdára, de elkerüli a súlyosabb ütközést.Ez a rutin hiánya szerintem. (Ezért is aggódom Brissettért a csütörtöki meccs miatt.)

Az a felvetés inkább az átgondolásra méltó,hogy a az akár szándékosan okozott sérülések és a büntetések nincsenek arányban egymással. Ahogy Newton fejét ütötték a Broncos védői a nyitómeccsen, az egyértelműen arra irányult, hogy kivegyék a játékból (ki is kellett volna, ha korrekt a bírói-orvosi stáb.) Hányszor lehet meccsen látni, hogy bevállalja a játékos a sisakkal való ütést... Érthető: ha azon múlik egy pld. PO meccs, hogy az elején Tom Bradyt végképp' harcképtelenné lehet tenni 15 yardért és attól kezdve mondjuk egy Brissett vezérli a O-t, melyik az a védelem, aki ezt nem teszi, ha tudja? Mit érdekli 10-20-50 ezer dollár büntetés, ha milliókat keres a továbbjutáson vagy a végső sikeren? Ameddig a personal foulért nem vezetik be az eltiltásokat és/vagy a kiállítást, addig a szándékos sérülésokozás ár-érték aránya nyilvánvalóan a harcképtelenné tétel irányába fog hatni.
2016. 09. 20. 14:15
Lacus
2016. 09. 20. 16:18
Pupu
+1
2016. 09. 20. 19:29
topin
Nézzenek oda! Teljesen egyetértek Burkussal:)
2016. 09. 20. 11:35
arapum
Majd a rutin és az évek hozzák Jimmy számára, hogy amikor kilép a zsebből és üldözi a védő, sokkal hamarabb szabaduljon a labdától, még akkor is, ha ez azzal jár, hogy inkább kidobja a labdát az oldalvonalon kívülre. Bradytől ezt sok esetben látni.
2016. 09. 20. 11:35
timep76
Ja és még valami. Amikor elkezdtem írni, még nem volt hozzászólás (most már van). Látom, hogy van aki nem azt a meccset nézte, amelyiket én. Emiatt előre elnézést kérek, ha másként láttam valamit.
2016. 09. 20. 11:47
mgabor74
Én is így jártam fentebb. Bár szerintem jól látjuk a dolgot éppen.
2016. 09. 20. 11:41
Dzsék
Korabban is irtam mar, hogy eleg atlagos utkozesnek tunt, szerintem nem kell tulreagalni a dolgot. Az eredeti cikk iroja kicsit olyan mint a sertodott gyerek aki evek ota elveszi mindenkinek a jatekat, de most fordult a kocka es az ovet vettek el.

Ha megbuntetik Alonsot, semmi nem valtozik Jimmy helyzetet illetoen, de legalabb jol megmuttatak volna ennek az Alonso gyereknek hogy ne csinalja azt amire szuletett, es evek ota edzik: az iranyito lezuzasat.

Van ilyenbol ezer meg egy minden forduloban. Teny, visszafoghatta volna a lenduletet Alonso, de Jimmy is megszabadulhatott volna hamarabb a labdatol. Ahogy Jimmy az utolso pillanatig vart, ugy vart ezzel Alonso is. Tized-szazad masodperceken mulik egy sikeres passz es sack is, en nem hibaztatnam Alonsot.

Termeszetesen ettol meg sziven utott Jimmy serulese, de latni kell hogy ez egy ilyen sport.
2016. 09. 20. 11:54
1976gabi
ütközni kell,ha mi védőnk ütne meg egy irányítót.visongana mindenki az örömtől.sima ütközés volt ,ami balul sült el
2016. 09. 20. 12:24
lolvin
Egyetértek az előttem szólóval, én nem láttam szabálytalannak...vagyis ugy mondom,h az én véleményem szerint az ilyen ütközéseket nem kell büntetni (a szabálykönyv értelmezése nem az én dolgom) végén kislányfocit csinálnak a NFL-ből...amit Cam kapott az más, azt durván büntetném, ott egyértelmü volt, h direkt fejre mentek, abban azért nehéz lett volna nem látni, h sérülést akartak okozni, itt viszont én nem láttam ilyen szándékot!
2016. 09. 20. 12:29
lolvin
Ami viszont undoritó, (ha valaki olvasta a Dolphins blogot az espn oldalán) szóval az ottani "szakértő" szerint a meccs legjobb védő megmozdulása az volt, h Garoppolót kiütötte a meccsből Alonso...azért ez már tényleg sok, ha még azt irta volna, h gyönyörü ütközés, de nem ő konkrétan azt irta, h a sérülés okozás miatt volt ez a legjobb megmozdulása a Miami védelmének, ez még az espntől is sok...
2016. 09. 20. 12:31
lolvin
The best defensive play for Miami came late in the second quarter, when Dolphins linebacker Kiko Alonso got a direct shot on Garoppolo's right shoulder and knocked him out of the game. The injury limited New England’s offense under Brissett and helped the Dolphins outscore the Patriots 24-7 the rest of the way.
2016. 09. 20. 13:14
Tibi Twelve
4.negyed 11.04 van hátra megfigyeltétek milyen durván ordítozik BB? Élőben is felfigyeltem rá de nem voltam benne biztos h ő ordit, de többször visszanézve igen.ritkán látni ilyet
2016. 09. 20. 20:37
1976gabi
ideges volt kellett a w
2016. 09. 20. 13:20
MadJani
Én azt sem értettem, hogy miért ez az ütközést ismételgetik állandóan. 2-3 játék óta húzta a lábát JG, gondoltam az lett rosszabb neki.
Ebben nem volt semmi durva vagy szabálytalan.
2016. 09. 20. 13:26
Montesclan-pats
Az egyenlő és következetes szabályalkalmazást, játékvezetést lehet számonkérni a bírókon. Nem biztos, hogy Collins hasonlóért nem kapott volna sárgát.
Főleg a sec. szabálytalanságok megítélése nagyon bizonytalan, egy estben Ryan-nek nekiszaladt a WR, amikor megfordult, egyből pass interference-t ítéltek a Miami meccsen. Más esetben a Baltimore meccsen taunting büntetést kapott a Clev-i WR, pedig láthatóan kicsúszott a kezéből a labda, és a védő vállára pöttyent...
A Jack-GB meccsen 16 kétséges döntést hoztak, bevallottan, elsősorban a Jack kárára.
A Denveri eset Cam-mel pedig azért volt nagyon idegesítő, mert egy másik büntetés kioltotta a nyilvánvaló szándékos personal foul-t, amely szerintem nem helyes szabályalkalmazás, ezen változtatni kellene, így Cam a 15 yardot sem kapta meg, és onnantól nem emlékezett a meccsre.Kb ezen a 15 yardon múlt a sikeres mezőnygól és a Denver győzelme.De régóta tudjuk, hogy a Denver valamiért kedvenc.
És valóban vannak direkt durván, sérülés okozását nem kerülő csapatok, pedig lehet úgyis játszani, ahogy a NE teszi, nem törekedve arra. Emberemlékezet óta nem okoztunk sérülést senkinek szándékosan, még véletlenül se gyakori.
2016. 09. 20. 13:26
Montesclan-pats
Az egyenlő és következetes szabályalkalmazást, játékvezetést lehet számonkérni a bírókon. Nem biztos, hogy Collins hasonlóért nem kapott volna sárgát.
Főleg a sec. szabálytalanságok megítélése nagyon bizonytalan, egy estben Ryan-nek nekiszaladt a WR, amikor megfordult, egyből pass interference-t ítéltek a Miami meccsen. Más esetben a Baltimore meccsen taunting büntetést kapott a Clev-i WR, pedig láthatóan kicsúszott a kezéből a labda, és a védő vállára pöttyent...
A Jack-GB meccsen 16 kétséges döntést hoztak, bevallottan, elsősorban a Jack kárára.
A Denveri eset Cam-mel pedig azért volt nagyon idegesítő, mert egy másik büntetés kioltotta a nyilvánvaló szándékos personal foul-t, amely szerintem nem helyes szabályalkalmazás, ezen változtatni kellene, így Cam a 15 yardot sem kapta meg, és onnantól nem emlékezett a meccsre.Kb ezen a 15 yardon múlt a sikeres mezőnygól és a Denver győzelme.De régóta tudjuk, hogy a Denver valamiért kedvenc.
És valóban vannak direkt durván, sérülés okozását nem kerülő csapatok, pedig lehet úgyis játszani, ahogy a NE teszi, nem törekedve arra. Emberemlékezet óta nem okoztunk sérülést senkinek szándékosan, még véletlenül se gyakori.
2016. 09. 20. 14:04
B.Toma
Biztos nem leszek népszerű a hírhedten részrehajló Pats fanok (irónia) között de! Baromi mérges voltam a sérüléskor, üvöltöttem hogy lehetünk ennyire pechesek... de ettől függetlenül ez egy teljesen szabályos ütközés volt egy szerencsétlen eséssel, minden szándékosság nélkül. Ha az irányitó kimozog a zsebből akkor viselje a következményeket, ez a véleményem akkor is ha Gerappa vagy Brady az elszenvedő alany, ne csináljunk már szarkasztalasztit a footballól könyörgöm!
2016. 09. 20. 16:03
Dzsék
Pedig biztonsagosabb lenne a jatek ha egy lufit adogatnanak egymasnak a jatekosok csakot es melltartot viselve, mikozben kedvessegeket mondogatnak a masiknak. De mindegy.
2016. 09. 20. 14:53
hopi46
Túl sokat foglalkozunk ezzel, a szerintem is, szabályos szereléssel és keveset a tényekkel.
Tessék megnézni a szerelést és JG viselkedését utána.
1. Amikor Alonso elrugaszkodott a "repüléshez" még a kezében volt a labda. A LB mozdulata visszafoghatatlan volt.
2. A földre esés végén JG bizony erősen beütötte, igen, a fejét! (Látni ahogy megbicsaklik a nyaka!)
3. Amikor felállt úgy kóválygott mintha enyhe agyrázkódása lett volna. A válla olyan borzalmasan nem fájhatott, mert felemelte a karját a sisakjához.

Ősszegezve szvsz: Szabályos szerelés, rossz esés, karban zúzódás vagy rándulás és valamilyen szintű agyrázkódás + egy mentális zavar (húha, ezt megúsztam, de mi lehetett volna...)
Kérdés! Ha újra pályára lép, mi maradt ebből benne? Ha az óvatosság, az jó, ha a félelem, akkor vége...
2016. 09. 20. 15:22
athees
The New England Patriots believe that QB Jimmy Garoppolo might be able to manage the pain in his throwing shoulder so he can start this Thursday night against the Houston Texans.
2016. 09. 20. 17:28
Tibi Twelve
tettem is a meccsre egy 10est még mielőtt kiderült h mi van Jimmy vel :D
2016. 09. 20. 19:12
petyus33
Egy valamit nem értek. Brady az utolsó éveit tapossa. Itt van ez a Jimmy gyerek, aki meggyőzően játszott eddig, mondhatni méltó utódjaként Tommyboy-nak. Mi a búbánatért kell azon gondolkodni, hogy trade-eljük el a srácot? Olyan nehéz jó QB-t találni. Itt az élő példa, ahogy Brady is kezdő lett anno, Jimmy is az lett. Oké, hogy Brady visszajön, de ne adj Isten lesérül, kell hogy legyen egy hasonló kvalitású backup QB egy super bowl esélyes csapatnak. Vélemény?
2016. 09. 20. 19:33
topin
ha TB nem vonul vissza idén, vagy jövőre, amíg szerződése van Jimmynek, akkor elveszítjük egy komp.pickért cserébe, mert ő már nem fog aláírni még 1-2 év padozás után újra backupnak, amikor lesz olyan csapat amelyik 50-60+ millás szerződést fog elé tenni. Mi meg nem bírunk ennyit fizetni, amíg TB van.
2016. 09. 20. 19:57
Tibi Twelve
TB megmondta h még nem 1-2 évig játszik hanem tovább.2019re is van szerződése, és olyan életmóddal ahogy ő él,simán játszhat 42 évesen is.Akármi lesz idén vagy jövőre nem fejezi be, mert van benne még rendesen.Ahogy mondta h attól h maximum kb 40 éves korig szoktak játszani a QBk az nem azt jelenti h neki is ugy kell.ÉS Favre meg Manning azért nem ügyeltek annyira mindenre mint ő meg Guerrero.

Kár lenne eltradelni Jimmy-t,viszont ha benne lenne h padozik éveket mint Rodgers anno, sokkal jobban járna mintha elmenne mondjuk egy Brownsba rögtön kezdőnek
2016. 09. 20. 20:10
csasziqf
Aaron Rodgers 2005-s draft ujonc es 2008 szeptemberben lett kezdo qb, mert Favre 2008marciusban vonult vissza (eloszor)

Az 3 ev cserepad. JimmyG-nek is az.

Tyrod Taylor peldaul 4 evet lehuzott Joe Flacco mogott, de ugye o nem jatszott szinte semmit se. Elment Bills-hez 2 eves prove-it deal-re es ide kapott azt hiszem 5 ev 60M szerzodest.
2016. 09. 20. 20:37
topin
BrédiTamás azért gondolom átgondoltad a serpenyő egyik mérlegében starter poszt van meg 5 évre 60+ millió zöldhasú, a másik serpenyőben meg hogy még aprópénzért padozhat 4-5 évet, viszont teheti ezt büszke patriótaként..Nem értem bárki miért választaná ezt az opciót, amikor fullos szerződéssel kezdő lehetne.
2016. 09. 20. 20:16
lolvin
Durván hangzik azok után amit már Brady letett az asztalra, de nem azon kéne gondolkodnunk, h mit kapunk Jimmy-ért hanem, h Brady-ért mit kaphatunk, akármilyen fantasztikus játékos is, 39 éves, Garoppolo 24, ha Garoppolotol ez nem csak egy fellángolás volt hanem ezt a teljesitményt tudja konzisztensen hozni, nagyon nagy hülyeség lenne elengedni...persze kismillió dolgot kell számitásba venni, sérülékenység, fizetési igény stb...de akkor is, 24 éves franchise irányitót egyszerüen nem lehet elengedni, 39 éveset még ha Brady is az el lehet.
2016. 09. 20. 20:35
Tibi Twelve
Nem csak letett hanem folyamatosan letesz.Csak az évek miatt hülyeség lene tradelni, meg ugye alapból nonszensz a dolog :D Jimmy nek remek 2 meccse volt, kicsit menedzselős kicsit nem, de több kell h meglűtszon milyen,playoffban is jó e stb.Szerintem ez a trade dolog nem téma még Foxboroban sem.Ha meg Brady úgy tér vissza ahogy kell, akkor meg nincs is kérdés.
2016. 09. 20. 20:45
topin
az hogy TB úgy tár vissza ahogy kell (és miért ne úgy térne?) az nem befolyásolja azt hogy 3 év múlva ki legyen a starter QB..egy franchise általában több évre tervez előre, egy QB-val pedig akár 10 évre is. Nem volt véletlen a suck for luck év a coltsnál, és mint láttuk manning még 3 évet lehúzott utána, mégis a 10 tuti évet választották..Favre szintén nyomult még miután eljött a Packerstől. Montanáról ne is beszéljünk. Nyilván korai JG 2 meccse alapján bármit kombinálni, de itt afelvetés az, hogy ha ezt tudná hozni folyamatosan, akkor 10 évre megvan a franchise QB akivel továbbra is 10 évig contender maradsz..és ezért BB beáldozná-e Tomot, akivel meg csak 4 évig vagy contender, ha tényleg játszik addig. Mert ez sem biztos, hiába nyilatkozik bárki bármit. De BB biztosan tudja TB meddig tervezi a játékot, így ennyivel biztosan előrébb jár mindenkinél:)

2016. 09. 20. 21:03
Tibi Twelve
Jól fog visszatérni ez nem kérdés, de ki lesz rá hegyezve mindenki h összehasonlítsa rögtön a Jimmy-s meccsekkel.Ezek a Favre Montana dolgok tények, a Manninget nem reklámoznám, mert ott konkrétan megszivta a colts h elküldte mert azóta Manning 2 SB-t játszott míg a colts egyet se.

Megoldják az biztos,de jó lenne Jimmyt is megtartani későbbre,meg Brady-t is hagyni h addig játsszon amíg jó.

Ha Jimmy nem játszikcsütörtökön akkormeg Brissettetis meglátjuk élesben,bár a PS ben ő is alakított
2016. 09. 20. 22:08
Burkus
Ne itt kell a Kócról meg a Denverről traccsolni, de azért Manningnek nem sok köze volt a tavalyi meneteléshez és a gyűrűhöz, ha nem sérül meg szezon közben, lehet hogy a rájátszást is taccsra teszi a rengeteg interceptionnel... Ahhoz a két SB-hoz kellett az csapat azzal a D-vel meg kerettel. Lucknak meg eszement pénzt fizet Irsay és közben se fala, se védelme, abból a fiúból nem lesz semmi.

Én utálnám Bradyt bármilyen más mezben látni, a bowl.hu-n nemrég volt erről téma, de BB a csapat érdekeit szem előtt tartva habozás nélkül megválik tőle, ha úgy érzi, ez a legjobb. Soha nem habozott ezt megtenni. A mi csapatunkban bármikor olyan váratlan történhet, amire az egész liga csak kapkodja a fejét. Minden nap reménykedem, hogy egy jó trade-t tető alá hoznak egy igazán jó 1. CB megszerzése érdekében és Butler lehet a 2.
2016. 09. 21. 03:16
topin
CB1-re nincs mani..ebben ne reménykedj.
2016. 09. 21. 12:06
mgabor74
Teljesen igaz a Manninges rész. Már tegnap Én is akartam írni, hogy nem sok köze volt az SB-hez legutóbb, de telefonról lusta voltam bepötyögni.
Brady meg meggyőződésem, hogy egy SB győzelemre, vagy egy komolyabb sérülésnyire van a visszavonulástól. Elmúltam 40 tudom mit beszélek. Már nem ugyan olyan a regeneráció, az ízületek állapota, az izmok teljesítő képessége, és még a reakcióidő sem. Ez nála is így működik akárhogyan is vigyáz magára. Ő maga nyilatkozta, hogy addig játszik amíg az a csapatnak jobb opció mintha nem tenné. Márpedig ha feltűnik egy fiatalabb aki hasonló szintet hoz a csapattal mint Ő, akkor az egy jobb opció. Nem mondom hogy JG már ez a szint, de közelít, és úgy tűnik jelenleg, hogy csak idő kérdése mikor lesz az.
2016. 09. 21. 14:14
Tibi Twelve
Te is a TB12 Nutrition Book ból eszel? :D

Jó meglátjuk, de Jimmyről elkapkodott döntést nem fpgnak hozni, mert pl Luckrol is milyen ódákat zengtel azt állandóan besül playoffban
2016. 09. 21. 14:36
mgabor74
Nem aszerint eszem és még csak nem is Gisellel bújok ágyba esténként:) Sajnos azonban Ő sem tudja az örök fiatalság titkát. Luck meg más tészta. Ott a köré épített csapattal van gond főleg, nem pedig vele véleményem szerint. Lehet túlzás volt a csekk amit évente kap, mert így sokat visz a cap space-ből és nem marad másra. De Ők tudják, nálam biztos sokkal jobban értenek hozzá.
2016. 09. 20. 20:10
csasziqf
patriots.com-n azt olvastam, hogy JimmyG reszt vett a mai edzesen.
2016. 09. 20. 20:53
nem vett részt. Hightower és Gronk viszont igen. :)
2016. 09. 20. 21:16
lolvin
Jeff Howe ‏@jeffphowe 20h20 hours ago
If the Patriots practiced today (they did not), their hypothetical practice report says Garoppolo and Hightower wouldn't have practiced.
2016. 09. 21. 01:21
hopi46
Mivel idén úgy tűnik a snap számokkal foglalkozó írások nem lesznek, én ide írom, hátha valakit érdekel.
Támadó (80):
10-J.Garoppolo QB 42
7-J.Brissett QB 38
61-M.Cannon OL 80
69-S.Mason OL 39
60-D.Andrews OL 80
62-J.Thuney OL 80
77-N.Solder OL 65
75-T.Karras OL 41
81-C.Harbor TE 22
71-C.Fleming TE 16
88-M.Bennett TE 80
29-L.Blount RB 51
28-J.White RB 28
27-D.Foster RB 4
46-J.Develin FB 24
11-J.Edelman WR 63
80-D.Amendola WR 19
15-C.Hogan WR 63
19-M.Mitchell WR 31
18-M.Slater WR 14

Feltűnő: Bennett mindegyiken ott volt, Fleming TE-ként "szerepelt" és Slater a korábbiakhoz képest sok támadásban vett részt.

Védő (65):
93-J.Sheard DL 45
90-M.Brown DL 39
97-A.Branch DL 37
95-C.Long DL 46
99-V.Valentine DL 17
98-T.Flowers DL 37
55-J.Freeny LB 36
91-J.Collins LB 65
58-S.McClellin LB 39
52-E.Roberts LB 6
51-B.Mingo LB 5
32-D.McCourty DB 65
23-P.Chung DB 57
21-M.Butler DB 64
26-L.Ryan DB 57
22-J.Coleman DB 59
30-D.Harmon DB 31
37-J.Richards DB 2
24-C.Jones DB 8

Feltűnő: Coleman többet játszott mint Ryan. A DL szépen rotált.

ST (kick off, punt, field gól):
99-V.Valentine DL 5
81-C.Harbor TE 17
80-D.Amendola WR 4
75-T.Karras OL 6
58-S.McClellin LB 4
52-E.Roberts LB 1
51-B.Mingo LB 22
49-J.Cardona ST 10
46-J.Develin FB 4
43-N.Ebner DB 21
38-B.Bolden RB 17
37-J.Richards DB 13
36-B.King DB 17
31-J.Jones DB 22
30-D.Harmon DB 14
27-D.Foster RB 4
18-M.Slater WR 17
6-R.Allen ST 10
3-S.Gostkowski ST 12
32-D.McCourty DB 5
23-P.Chung DB 4
22-J.Coleman DB 9
55-J.Freeny LB 9
91-J.Collins LB 4
93-J.Sheard DL 5
90-M.Brown DL 5
97-A.Branch DL 11
71-C.Fleming TE 6
88-M.Bennett TE 6
61-M.Cannon OL 6
69-S.Mason OL 6
62-J.Thuney OL 6
77-N.Solder OL 6

Bennett, Thuney és Cannon (!) 86 snap-ben vett részt.
2016. 09. 21. 10:28
Tzimisce
Köszi, engem érdekel.
2016. 09. 21. 12:10
mgabor74
Nekem Amendola kevés snap száma a furcsa. Még a harmada sincs mint Edelmané vagy Hogané. Nem egészen egészséges, vagy nincs formában és azért mellőzik kissé?
2016. 09. 21. 12:11
mgabor74
Bár a TD nem a rossz formáját feltételezi.
2016. 09. 21. 13:44
takirob69
Gronk nyilatkozott az edzést követően ami mindig jót jelent és talán már játszhat csütörtökön :)
Hozzászólás a(z) Sárga Zászló- A Jimmy Garoppolóval szembeni ütközés bejegyzéshez