Menetrend

SB: A csapat keményen készül

2017. 02. 03. 06:14
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
A csapat szorgosan készül a vasárnapi nagydöntőre. A szigorú előírások miatt ilyenkor még a bostoni médiát sem engedik közel a Patriots edzéseihez, kizárólag 1 újságíró (a Patriotsnál Jarrett Bell, a Falconsnál Peter King) mehet el a helyszínre és készíthet beszámoló, úgynevezett "pool reportot".


Szerda

A csapat először tartott edzést Texasban. Nehezen volt ez hívható tipikus szerdai edzésnek, mivel múlt héten már 3 átmozgató edzést tartottak még Foxboroban. Houstonban már komoly edzés zajlott.

"Sokkal előrébb tartunk a felkészülésben, mint ahogy az normálisan, szezon közben zajlani szokott. Szerdánként normál esetben csak átmozgató, kicsit a hétvégre gyakorló edzést szoktunk tartani, ez a mai azonban már nem ilyen volt."  - mondta Bill Belichick az edzés után. "Ma már dolgoztunk a labdával, a vörös zónás felállásokat is gyakoroltuk."

Ahogy Belichick edző is elmondta, a csapat a szituációs gyakorlatokat csinálta. Az edzés vége felé kétperces támadásokat gyakorolta a csapat, ahol Tom Brady bemutatta csapattársainak mire is számítsanak vasárnap, ezer fokon égett, diktálta a ritmust és harcosan vezette a csapatot végig a pályán.

"Nagyon keményen dolgoztak ma. Vannak dolgok, amiket még gyakorolnunk kell, ki kell javítani pár hibát, de ez már csak így szokott lenni. Sok dolgot azonban jól csináltuk, úgy, ahogyan azt előtte elterveztük." - mondta Bill Belichick.

Belichick a csapatok felállásával is variált az edzés során. Brady gyakorolt az elsőszámú védelem és a cserék ellen is. A kezdő védelem szintén Brady és a cserék ellen is felállt. A csere támadókat Jacoby Brissett vezette.

Nate Ebner is a pályán volt, vörös "non - contact" mezt viselve. Ő még mindig az agyrázkódása miatt maródi, vizsgálják az orvosok és a független orvosbizottságnak kell eldöntenie, hogy mikor léphet pályára. A mozgása jó volt, nem látszott rajta semmi baj.

A csapat 1 órával a médiával való találkozás előtt fejezte be az edzést.


Csütörtök

Pólóban és rövid nadrágban edzett a csapat. 2 órát töltöttek az University of Houston pályáján. Leginkább a szituációs speciális csapategység felállásokat gyakorolták.

Szerdán a kicker Stephen Gostkowski és a punter Ryan Allen keveset dolgozott a cspattársaival, majd külön vonultak és az NRG Stadionban gyakorolták a rugásokat. Csütörtökön már ők voltak a gyakorlás középpontjában.

"Igen, gyakorolnunk kellett ezeket a dolgokat is." - mondta Belichick.

Nate Ebner továbbra is vörös mezben volt, Belichick edző az edzés után úgy nyilatkozott, hogy szerinte ott lesz a játékos a pályán vasárnap.

A speciális csapategység mellett egy másik érdekesség is megfigyelhető volt a mai edzésen. Két játékos (Michael Floyd és Matthew Slater) is Julio Jonesként volt a pályán a védelem ellen. Mindketten az arany 11-es mezt viselték, ezzel okozva gondot a kezdő védelemnek. A többi atlantai kulcsjátékost csak 1-1 bostoni játékos játszotta.

Miért voltak ketten is Julionak öltözve?

"Ő abszolút a kulcsjátékosa az ellenfélnek, ezért kellett rá különösen is készülni. Minden játéknál tudnunk kell merre jár, rajta kell tartanunk a szemünket." - mondta Belichick.

Párás, meleg időben készültek ma a játékosok, ahogy tegnap is. Belichick szerint fontos volt, hogy a csapatnak van 6 napja hozzászokni ehhez az időjáráshoz, mivel Bostonban éppen tél van.

"Ebben az esetben ez abszolút faktor lehet. Ez egy hosszú mérkőzés lesz. Meleg lesz, akár behúzzák a tetőt, akár nem. Ha behúzzák, akkor azért, mert a kamerák, reflektorok, a sok ember felfogja melegítani, ha nyitva lesz, akkor meg az időjárás miatt lesz meleg. A játékosok kondíciója nagyon fontos ezek között a körülmények között. Alapjáraton egy mérkőzés 3 óráig tart, de ez majdnem 4 órás lesz. Erre külön készülni kell. Mentálisan, meg kell értened, hogy ez egy lassú, vontatott mérkőzés lesz, például már csak azért is, mert hosszabb lesz a szünet a félidőben. Sokkal fontosabb lesz, hogy jó erőben legyenek a játékosok, mint egy normális meccsen. A meccs előtti bemelegítéssel együtt 5,5 órára kell készülni. Hosszú napunk lesz, az biztos." - mondta Belichick.

Egy játékos ezt kifejezetten komolyan veszi, igen.. Tom Brady. Az edzés alatt, amikor az elsőszámú támadók pihenőt kaptak, akkor ő elvonult a gólterület végére és sprinteket futott a kondicióval foglalkozó edzővel az oldalán.

Hozzászólások

2017. 02. 03. 06:34
Neo
Ha tényleg ennyire begyakorolják a Julio elleni védekezést, akkor még gázabb lesz, ha mégis bekapjuk a hosszú passzokat, remélem sikerül pár labdát lehúzniuk a védőinknek és sima menet lesz.
2017. 02. 03. 07:25
hulith
Minden hosszút nem lehet levédekezni inkabb limitalni lehet Jones-t 60-80 yardon.
Kulcs a futas megallitasa, Ryan ennyire eles szituacioban nem dobalt meg őt kell nyomas ala helyezni.
2017. 02. 03. 08:07
Nem felejtettem el az interjúkat, de annyit nyilatkoztak az elmúlt 3 napban a játékosok, h kb. 5 ember napi 8 órás munkában se bírná. Viszont vasárnap reggelre mindenképpen tervezek egy válogatást az érdekességekből. Voltak azért a szokásos "do your job"-os sablonokon kívül érdekességek.
2017. 02. 03. 14:10
Lacus
Nagyon köszönjük a megfeszített munkátokat! :)
2017. 02. 03. 08:17
anti pass
A szezon előtt de boldog lettem volna a SB részvételért, de most annyira jó lenne még egy! Száz éve (annak tűnik) átpártoltam ehhez a focihoz és azóta csak a Patriots volt a szívem csücske. Ennyi jár nekem is és az sem lenne baj, ha sima győzelem lenne. Nem szükséges a feszültség! Nekem elég volt az amikor a konyhából vadászott vissza a fiam, hogy ne ünnepeljek, mert Kearse hasán maradt a labda!
2017. 02. 03. 09:26
csabesz
Emlékszem, kb. akkor vittem ki lábon a 2. infarktusom miután lefejeltem a mestergerendát...:)
2017. 02. 03. 09:34
advocat86
Az a mérkőzés... Nem tudom ki hogy van vele, de a Butler INT engem kárpótolt a két vesztes SB-ért. Annyira valószerűtlenül alakult a vége, a katarzishoz pedig kellett előtte a Kearse elkapása is. Angolul tudóknak ajánlom a lenti videót az SB-re hangolódásra, bevallom, én akárhányszor megnézem, a végén mindig könnybe lábad a szemem:
https://www.youtube.com/watch?v=JdnWmKnUcWg
2017. 02. 03. 10:44
Tom Bandy
+1
2017. 02. 03. 11:05
tucsi7
Nekem már attól is, hogy olvasom. :)
2017. 02. 03. 13:55
Arnold Patsenegger
Áhhh már kivülről tudom :D de azért megnézem még egyszer.. biztos ami biztos :D
2017. 02. 03. 11:52
athlai
Sziasztok!

Csak puszta kíváncsiságból kérdezem, mert nem értek a következőhöz. Meddig játsszák a mérkőzést, ha a rendes játékidő után döntetlen az állás, illetve tételezzük fel, a hosszabbítás során sem esik pont?
2017. 02. 03. 12:30
torokszabolcs
Valószínűbb mint nem, hogy Goodell fogja eldönteni ki a győztes az alapján, hogy melyik irányító volt az együttműködőbb...
2017. 02. 03. 14:54
Ha 15 perc után is döntetlen, akkor folytatódik a mérkőzés (akár végtelen számú negyeddel) addig amíg valamelyik csapat pontot nem szerez.
(Ez csak a rájátszára érvényes, alapszakaszban döntetlennel zárul)
2017. 02. 03. 12:15
Yosti77
11-es rúgások jönnek!!!!
Hozzászólás a(z) SB: A csapat keményen készül bejegyzéshez