Menetrend

Seau visszatér?!

2009. 10. 05. 03:58
Szerző: Danna
Kategória: Hírek
Adam Schefter információi szerint Junior Seau a hét folyamán aláír a Patriots-hoz. Ezt az értesülést alátámasztja az is, miszerint a játékos a hétvége folyamán részt vett egy fizikai felmérőn a csapatnál.

Hozzászólások

2009. 10. 05. 07:10
Bulow
Na végre. Mit pepecselt eddig?
2009. 10. 05. 07:47
gj2k
Tényleg ilyen rosszul áll a védelem? Most nem voltak olyan rosszak a Ravens ellen szerintem.
Bodden INT-jéhez pl. mit szóltok? :) Van a srácban kraft.
2009. 10. 05. 07:54
Maniac84
Nagyon bírom Seau-t, de ezt egyáltalán nem tartom jó ötletnek, 2 okból is:

1, Megszabadultunk a veterán játékosoktól, hogy teret adjunk a fiataloknak a továbblépésre, valamint, hogy felgyorsuljon a védelmünk. Meglátásom szerint erre nagyon jól reagált a csapat. Meriweather és Guyton is kezd vezető szerepbe lépni, Mayo meg már tavaly is bizonyította, hogy lehet rá számítani. Nem hinném, hogy vissza kéne hozni a nyakukra egy nagy veteránt.
2, Hol lenne helye a csapatban? Jelenleg 4-1-6-ot vagy 3-2-6-ot játszunk a leggyakrabban, emellett a 4-3 nagyon gyakori még. Ezekben a felállásokban nincs helye egy lassú LB-nek. Mindössze az szól mellette, hogy 3-4-ben lehet, hogy tudnánk használni, de ez is csak addig igaz amíg Mayo maródi. Az ellen , hogy a 3-4-et gyakrabban használjuk, pedig a McGowan és Meriweather által a dime felállásokban nyújtott remek teljesítmény szól.
2009. 10. 05. 09:17
temp
Maniac: alapjában véve egyetértek azzal amit írtál, leszámítva az utolsó mondatot. Attól hogy a secondaryben van 2 nagyon jól teljesítő játékos, attól még az alap 3-4/4-3as védelmet egyik csapat sem fogja nickel/dime felállásokra cserélni, hogy helyet adjon ezeknek a játékosoknak. Ezen kívül azt se felejtsd, hogy McGowan és Vödör simán játszanak egymás mellett FS/SS párosként.

A nickel felállások nagy számát sokkal inkább az adja szerintem, hogy egyrészt az egész NFL kicsit pass heavy lett (főleg az erősebb csapatoknál), másrészt a hátrányban játszó csapatok amúgy is kénytelenek passzolni, és azért ha a Patriots O visszatalál a régi formájához akkor ez gyakrabban elő fog fordulni :)

Amúgy szerintem a felforgatott front7-eket nem azért játsza a csapat, mert olyan marha jó nekünk így, hanem azért, mert pillanatnyilag sem 4-3 sem 3-4 védelemhez nincs meg a tökéletes front7, gondolom az átalakulás részeként ezt a problémát meg fogja oldani a vezetőség, de jelenleg ez a helyzet.
2009. 10. 05. 09:47
_bb
Az NFL Network-ös Jason La Canfora informátora szerint pedig a fizikai felmérő óta nem volt kapcsolatban a két fél, és nem került szóba a mostani szerződéskötés... mindenesetre állítólag csütörtökig kiderül, ha van valami. Korábban Seau azt mondta, hogy novembertől elérhető, ugyanakkor, mintha most változtatott volna álláspontján.
2009. 10. 05. 11:39
Maniac84
viito: Kicsit rosszul fogalmaztam meg az utolsó gondolatomat, nem vagyok a 3-4/4-3 ellen.
3-4-et tekintve nem a formációval van gondom, csak ahogy te is mondtad nincsenek meg az embereink hozzá, és erre nem Seau a megoldás (se nem Bruschi). Ha a Seau-val felálló 3-4, valamint a nélküle felálló 4/3 és a két dime package között kell választani, akkor szerintem a 3-4 ne is nagyon kerüljön pályára (eddig ez is történik). Majd Mayo visszatértével jöhet újra gyakrabban ez a formáció. Akkor pályára tudunk küldeni majd egy Woods-Guyton-Mayo-Thomas négyest. Arra meg egyébként már szezon előtt nagyon kíváncsi voltam, hogy mire lehet képes a Mayo-Guyton ILB páros, Guyton remek teljesítménye meg csak növeli ezt a kíváncsiságot.
4-3-at tekintve meg nekem speciel többnyire tetszik is amit eddig láthattunk a csapattól. Nagyon jól kihasználjuk ezzel a DL depth-et, mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy Brace-szel mi a helyzet.
A dime package-k meg nyilván kényszerből kerülnek 60% környékén alkalmazásra, de én arra számítok, hogy Mayo visszatérte után se zuhan ez az arány 35-40% alá.
2009. 10. 05. 13:09
MaPe
Ha már Lb-k és felállás, valaki meg tudná mondani , hogy Crablenek milyen komoly a sérülése, mert még szezon elött sokan emlegették , hogy majd ö talán megoldás lehet a pass rushra, vagy esetleg azóta már kiderült, hogy fér be a csapatba?
2009. 10. 05. 13:32
MaPe: Crable sérült listára került, ami azt jelenti, hogy ebben az évben már biztosan nem lép pályára. a sérülés természetéről nem sokat tudni. az edzőtábor (TC) nagy részét is kihagyta, azok után, hogy korai összetartások során jó hírek jöttek felőle. pre-meccseken alig játszott, ha pályán volt inkább negatív volt a szereplése.

jelenleg inkább az a valószínűbb, hogy nem lesz belőle hasznos tagja a csapatnak, még kiegészítő emberként sem.
2009. 10. 05. 14:44
MaPe
Köszi a választ!
2009. 10. 05. 15:03
zolika26
@Bulow:
Kezd hűvösebb lenni a szörfözéshez :D:D
2009. 10. 05. 15:43
Az nfl.hus fórumra írtam tegnap este és ahogy olvasom Brady friss nyilatkozatát még akár igazam is lehet. Ha leszerződünk vele, meglepne ha sokat lenne a pályán, de egyszerűen kell most egy mentor. És sztem BB is érzi ezt, főleg most h Mayo sincs. Valószínűleg tényleg sok volt hirtelen a sok vezér távozása és ő az egyetlen akihez nyúlni lehet. Vrabel és Sey ugye másik csapatban, Tedy és Rodney tévéznek, ő az aki elérhető.

Ráadásul ugye BB mostanában sokat foglalkozik az O-val a meccseken, kell vki aki addigis tűzben tartja a D-t, Pees nem tűnik annak a típusnak és erre a szerepre Seau a tökéletes. Még úgy is, h ez 1 roster helybe kerül.

Tom egyébként ezt nyilatkozta: "He’s an incredible player and leader. I think everybody’s excited to have him.”
2009. 10. 05. 16:44
temp
kicsit személy szerint túldimenzionáltnak tartom ezt a leader témát
2009. 10. 06. 14:13
Angels Splash
Szerintem elkél a fejbeli segítség a defencenek és az offense-nek is.
Hozzászólás a(z) Seau visszatér?! bejegyzéshez