Menetrend

"Segíts nekünk Aqib Talib; te vagy az egyetlen reményünk!"

2012. 11. 16. 06:00
Szerző: pirko
Kategória: Cikkek

Egy korábbi fordításom elé írt bevezetőmben vettem a bátorságot, hogy odaillőnek érezzek egy Star Wars idézetet. Eric Wilbur "Az új szerzemény Aqib Talibban reménykedik a Patriots" című hétfőn megjelent cikkét, illetve annak egyik mondatát olvasva bizonyára sokaknak eszébe jut majd a Leia Organa által R2-D2 memóriájába táplált üzenet örökzöld utolsó mondata: "Segítsen, Obi-wan Kenobi; ön az egyetlen reményem." A szarkazmustól sem mentes cikkben Wilbur nem rejti véka alá a véleményét, és nem fukarkodik az elmarasztaló szavakkal sem, ami talán annak is köszönhető, hogy rendkívül csalódott volt, hiszen a meccs előtti írásában 52-17-es Patriots győzelmet jósolt.Esztelenség vajon azt gondolni, hogy a legrosszabb, ami történhetett a Patriotscal tegnap [vasárnap - a szerk.] az nem volt más, mint hogy este a Houston 13-6-ra megverte a Chicagot?

Ha a Bears le tudta volna győzni a Texanst, mint ahogy egyébként azt sokan várták, akkor a két csapat december 10-ei találkozásakor kivívott győzelemmel a Patriots fölzárkózhatott volna a Houston mellé, mint a második legjobb mutatóval rendelkező csapat a ligában. Így kedvező pozícióban kezdhetett volna neki a szezon végső szakaszának, amelynek a tétje a bye week a playoff első fordulójában, amit sokan már a Houston és a Baltimore részére osztottak ki, az Arizonától és a Seattle-től elszenvedett megfejthetetlen vereségeknek köszönhetően. Persze az sem ártott volna, ha a Raiders úgy dönt tegnap, hogy jól játszik a Ravens ellen (55-20). Atyaég.

A nap legrosszabb pillanata talán az volt, amikor hallottuk, hogy a mérkőzés után megröntgenezték Wes Welker bokáját. Tisztán láthattuk 2010-ben, hogy az elkapó nélkül mire volt képes a Patriots a playoffban, és egy Welker sérülés baljós árnya tovább erősítheti azt a meggyőződést a Patriots berkein belül, hogy hosszú távú szerződtetése nem lenne a legbölcsebb lépés, annak ellenére, hogy egyébként nyilvánvalóan az lenne.

Vagy az is lehet - de csak lehet -, hogy a legrosszabb, amit hozott számunkra a tegnapi, Buffalo Bills fölött aratott 37-31-es győzelem, az nem volt más, mint hogy megkaptuk a heti emlékeztetőt arra vonatkozóan, hogy még mindig mekkora egy hatalmas, füstölgő szeméthalom ez a New England védelem.

Ez a Super Bowl aspiráns (ne tessék kuncogni) csapat tegnap a Gillette Stadionban kikaphatott volna, sőt, ki kellett volna kapnia a szerény képességű, 3-6-tal álló Billstől, ha Ryan Fitzpatrick nem kapott volna átmeneti színvakságot, amikor a potenciális touchdown passzt Devin McCourty karjai közé dobta. Az adott pillanatban talán az volt a leginkább zavarba ejtő, hogy a Patriots cornerbackje nem ejtette el a labdát.

A Bills. A Buffalo csessze meg Bills.

Ó, persze, élvezetes volt nézni az izgalmas mérkőzést, de már volt részünk ilyen 'futottak még' csapat elleni köröm rágásban, éppen pár hete, a Jets ellen. Túl friss az emlék. Utálom kimondani ami nyilvánvaló, de az ilyesmit többé nem tekinthetjük egyszerű botlásnak. A Patriots most 6-3-mal áll, de nagyon simán állhatna 4-5-tel is, azon tűnődve, hogy vajon sikerülhet-e valahogy megcsípni a wild card helyet.

Segíts nekünk Aqib Talib, te vagy az egyetlen reményünk!

Talib, aki talán ma, feltételezhetően rózsaszirmokon és a a Gillette feletti dupla szivárvány alatt bevonulva érkezik meg Foxborough-ba, valóban segíteni fog. De annak érdekében, hogy a Patriots Super Bowlra méltó védelemmel rendelkezzen, úgy kell majd dolgoznia, mint a Hedley család tagjainak, az "In Living Color" sorozatban [a karakterek valósággal halmozzák az állásokat - a szerk.]. Egyetlen poszt? Belichick arra is megkérhetné Talibot, hogy a két cornerback poszt mellett még az egyik safety poszton is játsszon.

Mint azt Peter King megjegyezte a a mai 'Monday Morning Quarterback" rovatban, a Patriots eddig 19 touchdownt kapott az ellenfél irányítóitól, szemben a Tom Brady által dobott 18-cal. Ez mínusz 1-es arány, mint tudjuk. Csak a Redskins és a Titans kapott többet a levegőből (20 TD), mint a New England. A Redskins és a Titans nagyon az alja.

Az érem másik oldala azt mutatja, hogy a Patriots eddig mindössze öt futott touchdownt engedett, amely eredménnyel a legjobbak között van a ligában (A Houston egyet sem. "OMG" hangulatjel helye.). Szóval, ha Talib képes lesz lezárni a pálya egyik oldalát - az újjáéledő Colts és Reggie Wayne ellen kezdőként pályára lépve - lehetséges, hogy a Patriots egyetlen srác érkezésével is képes lehet új arculatot formálni magának. Egy srác, aki sokak szerint lépéshátrányba került a pályán kívüli problémái, vagy a játék iránti közönyössége miatt. De az is lehet, hogy ez a srác éppen a legjobb helyen van, szerződésért játszhat egy olyan csapatban, amelynek veszettül szüksége van rá.

Ő nem egy csodatévő, de tetszik a hasonlat, amelyet a minap hozott föl valaki, amikor Talib leigazolását Ted Washington 2003-as megszerzéséhez hasonlította, amikor is a Patriots futás elleni védelme egy romhalmaz volt. Ted Washington végül a csapat Super Bowlig vezető menetelésének egyik kulcsfigurájává vált. Talán Talib is azzá válhat.

Látnunk kell, hogy hihessünk benne, mert a tegnapi, minden várakozást alulmúló előadás emléke még frissen él a fejünkben. Hét mérkőzés van vissza olyan csapatok ellen, amelyeknek az összesített mutatója 28-25-1, ha a Jaguarst nem számoljuk - mint ahogy senki sem számol velük - akkor 27-17-1. Nem lesz könnyű feladat, különösképpen a két sláger mérkőzés, az egyik a 6-2-1-gyel álló 49ers ellen - amely az őrületbe kergette a reggeli lapok címlaptervezőit a St. Louis elleni döntetlennel -, a másik pedig a korábban említett, 8-1-gyel álló Texans ellen.

És itt jön Talib, aki remményeink szerint készen áll arra - mint Randy Moss mondta egyszer - hogy "az egész Földgolyót" a vállára vegye.

(forrás: boston.com)

Hozzászólások

2012. 11. 16. 07:17
zozo692
Színvonaltalan írás, az első fele mindenképpen.Nemzeti Sportba való.
Ha ezt egy profi ember készítette, akkor iratkozzon be a Komlósi Riporter iskolába, neki még ott is segíteni tudnak.
A szarkazmust lehet úgy használni, hogy üssön, de ez az ember csak egy bohóc.
De azért megnyugodtam, Bostonban sem minden arany, ami fénylik...
2012. 11. 16. 12:53
Wyatt
Nekem sem tetszett, de ezt kikérem magamnak
2012. 11. 16. 07:27
lipi
Szerintem viszont egy teljesen jó kis cikk. Pont annyira vitriolos, mint kell, könnyen olvasható, cinikus. Jöhet nyugodtan még belőle :).
Továbbá lehet tippelni, hogy melyik SW idézet lesz a következő :).
2012. 11. 16. 12:05
vpi
It's a trap! :)
2012. 11. 16. 12:07
"Talib, te voltál a kiválasztott!!!" :D
2012. 11. 16. 08:28
Gomes..
Bloggerként azt mondom, óriási a poszt, nagy arc az ember. És nem utolsósorban minden szavával egyetértek. Nyilván nem tetszhet mindenkinek persze...
2012. 11. 16. 08:47
Neo
Szerintem arra megy ki a játék, hogy Bradynek már nem voltak elég jók a 4. negyedes fordítások, most már a többi csapatrészt is lebénították...így azért mindjárt izgalmasabbak a meccsek, nagyobb a kihívás.

Aztán vagy csodát tud tenni, vagy nem.
2012. 11. 16. 09:25
rege
Emberek, ez az NFL. Itt mindenki le tud győzni mindenkit és fordítva.
A jó ember ezt a förmedvényt miért nem a londoni meccs után írta? Ott talán pályán volt Talib?
Akinek meg szimpi a bejegyzés az meg olvasgassa szorgalmasan. Nem vagyunk egyformák. Hál' Istennek.
2012. 11. 16. 09:49
Raschy
Én továbbra is abban lárom a problémát, hogy Brady a meccs elején könnyedén kiépíti az előnyt és aztán az edzői stáb egész meccsen clockmanagement playhívással játszik. De ez egy ilyen defense-el nem megy, ugyanis valahogy mindig eljut oda az ellenfél, hogy a végén a győzelemért támad.Szeretném már azt látni, hogy a Pats legaláb 2-3 no huddle driveot csinál a 2. félidőben.
2012. 11. 16. 10:03
Firstdown
...mekkora egy hatalmas, füstölgő szeméthalom ez a New England védelem....

Ha a védelem az,akkor ez az írás a szemétkupac alatt 3 éve rothadó bálnafos kategória...avagy Rex Ryan is ír cikket vagy blogot vagy mi ez a semmi...
2012. 11. 16. 10:10
lipi
Srácok, mondjátok már el, hogy mi miatt nem tetszik nektek ez a cikk. Komolyan érdekel.
Az a gond, hogy nem szakmai, hogy gúnyos hangvétellel ír a csapatról vagy mi az oka ennek a hurrogásnak?
2012. 11. 16. 10:23
PLC
Végül is ez is egy vélemény.
Én egy sisakot, meg védőfelszerelést adnék az embernek, és beállítanám CB posztra. Ugyan mutassa már meg, hogy hogyan is kell ezt csinálni.
Az okosat megmondani, meg fikázni a legkönnyebb...
2012. 11. 16. 11:00
lupus
Egyreszt maximalisan egyetertunk!Mar jo par eve hangoztatom,itt az oldalon is,hogy a sok hurrogo es legfoikeppen okoskodo ugyan menjen mar le egy sima magyar masod osztaly edzesre!NA,utana lehet megvaltani a vilagot.
Masreszt a csak jatekosokat hibaztatni egy kostans szereplesert (pozitiv,negativ tok mindegy) egy oriasi baromsag.Igen,el kell fogadni a tenyt,hogy ok a sajat kepessegeik szerint jatszanak abban a rendszerben,amibe az edzoik rakjak oket.Aki meg eleteben nem latott sisakot belulrol,az nem sose fogja ezt erteni.Az NFL-ben meg plane nincs eselyed "szolozni"!NEm csak az offensive oldalon van am playbook,meg routok...
2012. 11. 16. 13:42
lipi
Annyit hozzátennék, hogy én nem is abból élek, hogy CB poszton rohangálok beöltözve a meccseken...
Ezt kb olyan, mintha a google programozói csapatába raknál be egy embert, hogy mutassa meg, hogyan kell kereső algoritmust írni, azért, mert kritizálta a gugli találati arányát...
2012. 11. 16. 14:29
lupus
Felre ertettel.En a cikkel alapvetoen egyetertek egyebkent.A hangnem nem az en asztalom,ha a csapatot nem bantja es nem szol ellene engem miert kene bantson?
En a sok "hozzaerto"re reagaltam,most is.
A CB-k meg abbol elnek,de az edzoik utasitasaik alapjan.
Orok tema a pass rush.Rendszeresen sir az fanok 90%-a,hogy nincs pass rushra kepes jatekosunk.Erre jon 1-2 meccs es kemenyebb edzoi hivas.Lass csodat!Van pass rush...
Szoval,a secondary helyzete ugy szar ahogy van.Ezt 1 emberrel megoldani nem lehet.Valami mast,mashol kene lehetosegkent keresni.
2012. 11. 16. 14:43
lipi
Is-is.
Az edző hiába kér valamit, ha a játékos nem tudja megvalósítani. Lásd BB feje az egyik play után. Szerintem nem pont azt játszották és úgy, ahogy kérte. De ezt nem is akarom túlragozni, hisz én vagyok a legfőbb szószólója annak, hogy itt edzői (pozíciós, koordinátori és vezetőedzői is) hiba is van, a játékosok hibái mellett.

Egy emberrel meg akár meg is lehet oldani a problémák egy részét. Egy Chung-Gregory-DMC-Talib sor jobban néz ki, mint ugyanez Arringtonnal... Ráadásul Talib zónavédekezésben jó, kvázi jobban össze tudja rántani és helyezni a hátsó alakzatot a pályán, mint mondjuk DMC. Vagy nem és akkor kidobtunk egy 4. kört.
Szóval, hogy a cikket idézzem:
Segíts nekünk Aqib Talib, te vagy az egyetlen reményünk!
2012. 11. 16. 22:22
sting
2012. 11. 16. 12:52
Wyatt
Ez nem mínusz egyes arány, mint tudjuk
2012. 11. 16. 14:02
lipi
Gyerekek!

Ez szurkoló tollából, egy gunyoros, cinikus írás. Nem szakmai elemzés, nem bántás.
Gondoljatok bele, hogy mi volt itt a bills meccs után.
Emlékeztetőül pár komment:
EZ a játék kevés!
elkeserítő győzelem
Sokakkal megegyezően az egész védelem+az edzői stáb(BB-t is beleértve)DOWN
A sec. viszont borzalmas volt

És ez egy győztes meccs utáni, viszonylag finom hozzászólások. A vesztes meccs utánit már meg sem merem nézni.
Szóval ha egy újságíró szurkolói szempontból, kvázi blogbejegyzésben oltja a csapatot és teszi ezt úgy, hogy szándékosan eltúlozza a hibákat és végleteket ír, ne legyen már bakó általi halálra ítélve...
Ti hogy írtátok volna meg ezt a bejegyzést?
2012. 11. 17. 01:32
Tzimisce
2012. 11. 16. 18:16
Pats78
" A Patriots most 6-3-mal áll, de nagyon simán állhatna 4-5-tel is."
És állhatna 9-0 is ha lett volna egy kis szerencsénk. Három vereség összesen 4 ponttal...
2012. 11. 16. 22:39
Vicente
OFF: NFL websiton azt irjak Hernandez OUT again :(
2012. 11. 17. 01:32
Tzimisce
Én kb 1 hónapja mondom, talán Paul írására reflektálva, hogyha lenne egy top CB-nk sokat javulna a csapat, mivel így mindenki a helyére csúszhatna: DMC 2nd, Arrington nickel, a többiek meg utánuk. Ehhez jön egy jó passrush, és akár még működhet is a védelem. Csak kérem, a run def ne csináljon sok olyat, ami a Bills ellen volt, és ha mégis, ne a PO-ban.
Szerintem jó a cikk, tényleg vitriolos, és akár még igaz is lehet.
Hozzászólás a(z) "Segíts nekünk Aqib Talib; te vagy az egyetlen reményünk!" bejegyzéshez