Menetrend

Sikerek a rájátszásban

2008. 01. 23. 22:57
Szerző: temp
Kategória: Hírek
Minden évtizednek megvolt a legsikeresebb csapata a rájátszás győzelmeket tekintve. A New England Patriots az utóbbi időben elkényeztette szurkolóit ezen a téren, és ezzel csatlakozott az '70-es évek Steelerséhez, és a Cowboysához. És az évtizednek még nincs vége!
Legtöbb rájátszás győzelem egy évtizeden belül Patriots (2000-es évek) - 14 Cowboys (1970-es évek) - 14 Steelers (1970-es évek) - 14 49ers (1980-as) - 13 Cowboys (1990-es évek) - 12 Redskins (1980-as) - 11 Bills (1990-es évek) - 10 Packers (1960-as) - 9 Packers (1990-es évek) - 9 Forrás: Mike Reiss

Hozzászólások

2008. 01. 24. 00:19
temp
A magam részéről nagyon büszke vagyok arra, hogy olyan csapatokkal kerültünk egy lapra, mint a 70-es Steelers, vagy 80-as Niners és a 90-es Cowboys.
Igazából azthiszem nem is az a lényeg, hogy beértük őket, vagy, hogy jó esély van arra, hogy pár győzelemmel le is hagyjuk, hanem az, hogy ez egy borzasztóan elit club, aminek a tagja a Patriots is.
2008. 01. 24. 01:10
Soldados
Bizony így van! Én ugyan kevésbé örülök neki, de a Pats egyértelműen a legnagyobb dinasztiák közé emelkedett. És hozzáteszem, hogy a Super Bowl eredményétől függetlenül.
2008. 01. 24. 01:31
Lacus
Igen, ez mind igaz, amit az előttem szóló két kolléga mondott, én azonban mégsem erre vagyok büszke. Nekem attól van megfogalmazhatatlanul feszítő érzés a mellkasomban, mikor a Patsről mesélek a barátaimnak, akik nem ismerik ezt a nagyszerű, férfias sportot, hogy részese lehetek ennek a csodának. Mert én ezt annak élem meg! Jó, tűnhet demagógnak, meg amerikamajmoló hozzáállásnak, de az elmúlt 3-4 évebn, mióta a focit figyelemmel kísérem nekem mindíg ez a fura, bizsergető érzésem van, ha a srácokat láthatom játszani. Persze, sok kiemelkedő alakja van az amerikai futballnak, de mégis! Nekem ők azok, akik játszák a futballt! Mindíg különleges alkalom, ha láthatom őket, és tényleg szeretem nézni amit csinálnak! És nekem ez a csoda az ami miatt büszke vagyok arra, hogy a Pats-nek szurkolok! És ettől a statisztikától függetlenül én már nagyon régóta érzem, hogy egy különleges valaminek lehetünk részesei azzal, hogy támogatjuk a fiúkat, még ha innen messziről és csak képletesen is! És nagyon remélem, hogy nem csak ez az évtized lesz a miénk, hanem még sok hosszú esztendő. Az idősebbek tisztességgel elbúcsúznak, jönnek a fiatalok, akik majd felnőnek a Pats családhoz, és tovább viszik a hagyományt! Bízom benne, hogy ez így lesz, és mi innen Magyarországról tovább büszkélkedhetünk azzal, hogy igen, mi a Patriots-nak szurkolunk! És akkor majd megírjuk a pats.hu-n, hogy az elmúlt 2-3-x évtized legsikeresebb és ezzel egyben minden idők legsikeresebb csapata a New England Patriots! :D
2008. 01. 24. 01:37
temp
Lacus: szerintem nem demagógia. Igazából ezért nem értek nagyon sok olyan NFL fant, akinek alapjában véve semmi baja a Patriotssal, hogy miért nem örülnek annak, hogy a sok régi, sosem látott legenda után most ők is láthatnak egy csúcsformában lévő Randy Mosst, egy olyan Wes Welkert, aki valószínűleg évekre meghatározó játékos lesz, láthatják minden idők egyik legjobb támadósorát, amint varázsol, és láthatják azt a védelmet, ami főleg a szíve miatt képes felnőni az O#-hez.

ui: én pl örülök, hogy láthattam Peyton Manninget játszani. Még akkor is örülök, ha rengeteg borsot tört az orrunk alá. De majd 15 év múlva amikor jön egy új szurkoló, és beszél a régi Patriotsról, akkor azt fogom tudni mondani, hogy én láttam a 2000-es évek két legjobb QB-ját játszani egymás ellen, és szerintem Tom volt a jobb (és mindezt úgy tudom mondani, hogy nem csak a statisztikákat meg az összefoglalókat láttam, hanem kőkemény rangadókat is).
2008. 01. 24. 01:59
Soldados
Bizony én sem érzem ezt demagógiának. Én pl rettenetesen sajnálom, hogy nem láthattam élőben a Steelers 70-es évekbeli csapatát, de innen a távolból (mind időben, mind térben) büszke vagyok arra a csapatra és amit csak tudok (videók, összefoglalók elemzések, statisztikák, stb.) beszerzek róluk és örülök, sőt büszke vagyok arra, hogy ennek a csapatnak lehetek a szurkolója. Én mint egy kisgyerek tudok örülni, ha beszerzek egy régi meccset, amiben láthatom Mean Joe-t, Bradshawt, Lambertet, Harrist, Blountot, és a többi kiválóságot egy igazi nagy ütközeben a kor akkori legnagyobb csapatai ellen, mint a Cowboys vagy a Raiders. De én sem fogom soha elfelejteni és majd évek múlva örülök, ha mesélhetem vkinek, hogy szurkoltam ki és azt már élőben láthattam, ahogy a Steelers "csodát tett" idegenbeli menetelésével és hogy Bettis így vonulhatott vissza.

A lényeg, hogy legyetek büszkék erre a csapatra akkor is, ha elmúlnak az aranyidők, mert csodát látunk. De ez minden évben így van, csak hol nagyobbat hol kisebbet. Ezeket a dinasztiákat nem lehet összehasonlítani. Teljesen természetes, hogy a Pats-fanok úgy érzik majd, ez minden idők legnagyobbja, jómagam pedig mindaddig biztosan a 70-es évek Steelersét érzem majd annak, amíg nem jön egy 5 SB-t nyerő dinasztia, mert az ismét egyedülálló lesz... Szóval nem demagógia és megértem az érzéseiteket.

Ezt kell utolérni :P: sorozatban 8 PO, 7 divíziógyőzelm, 6 főcsoportdöntő, 4 SB-győzelem, 10 Hall of Fame-tag.
2008. 01. 24. 10:09
Montesclan-pats
Igen. Amit most írtok, főleg Lacus, az igen. Mi szurkolunk a Patsnek, de mi mindent elolvasunk a a Patsről, mi ismerjük őket( szinte ), és bár sok csapattal szimpatizálok, sőt azt mondanám kacérkodtam is,hogy szurkolója leszek, de egy csapat sem tudott olyan tiszteletre késztetni, mint ez.
Mert ennek a csapatnak van ideológiája, pozitív morálja, profizmusa, van tehetsége és van Szíve. Tudják, hogy a sport mindig példaképeket adhat a világnak, a fiataloknak, de pl. nekem az idősebbeknek(38) is. És ebben a csapatban sok példakép van, akik könnyet csalnak a szemekbe, és akik sportszerűen, és harcosan küzdenek. Olyan emberek, akik egyéniségek.
Más. Nagyon zavar, hogy sztárcsapatnak titulálják a NE-t, akkor, amikor mindenki ugyanannyit tud fizetni, akkor amikor esélykiegyenlítő a draftrendszer.
Meg lehet néznia a tavalyi Offense-t, és mégis AFC döntőt játszottak. Szóval ezt abba kellene hagyni, ez csak ügyes gazdálkodás és a csapat jól bánik a tehetségekkel, Reche Caldwell a példa erre, de Branch-et is írhatnám. Nálunk ki tudták belőlük hozni a legjobbat. Nem elég megvenni a legjobbat bele kell helyezni egy csapatba, meg kell találni a helyét, és ki kell használni az előnyös adottságait és a hátrányait nem kell érvényesülni hagyni. A focira is igaz ez, pedig ott nincs "sapka", az összevásárolt sztárcsapat( pl. Real ) nem feltétlenül nyer BL-t, de egy jól összerakott csapat igen.
A lap megindulása idején már méltattam, hogy elsősorban kiknek köszönhető ez a kiemelkedő teljesítmánysorozat, de ismételten kiemelném BB-t és cool Bradyt, azokat akik sohasem veszítik el a győzelembe vetett hitüket, és képesek is gondolatot szülni és képesek azt megvalósítani.
Ám a lényeg a csapat szellemiségéből a hazafisághoz kötődő érzelmekből áll össze, ezek emelik ezt a csapatot minden évtized legjobb csapatává. És még 2 év hátra van.
Gratulálok a szerkesztőknek, és azoknak akik gondolatokat közölnek a fórumon, akiket élmény olvasgatni. Nagyon jók a behelyezett linkek is.
Még valami: Minden évben úgy megyek síelni, hogy azon a hétvégén, amikor SB előtti szünet hétvége van, és a SB- ra jövök haza. Itthon a fiú. Hazafi.
Megint más.Bruschi írta talán, hogy a Giants előtt nagy volt rajta a nyomás. Szerintem akkora még a döntőben sem lesz,mint akkor volt, és mégis megnyerték. Úgyhogy én nagyon bízom a sikerben.
Ha valaki szereti Josh Grobant akkor ajánlom neki a Youtube-on, a Carolina elleni Superbowlon a Columbia űrhajó utasaira emlékeznek, egyben énekli a You raise me up-ot, és feltűnnek NE játékosai. Felemelő !
Ilyen érzésre vágyok február 3-án.
Egyébként pedig élvezzük ezt a nagyszerű sportot, ahol a világ legkiemelkedőbb sportolói csodás mozdulatokat , meccseket produkálnak. A busz (Bettis)hazatérése a döntőn például olyan emlék, amely nagyon jó.
2008. 01. 24. 10:43
Tibo77
Egyszerűen az NBA-ből átvett szlogen jut eszembe:
" I love this game.."
na és persze mint szurkolónak Hajrá Patriots!!! még jó sokáig....
2008. 01. 24. 11:54
zsesszi
én kamaszkoromban(pfff, de hülyén hangzik) NBA-n nőttem fel a Screensporton. imádtuk a Bulls játékát, de mellette csodálva néztem Magic Johnson utolsó pályántöltött éveit, Isiah Thomast, Barkleyt, Malonet, Stocktont, Tim Hardawayt...és a társaikat. utólag visszagondolva boldog vagyok , hogy őket még nézhettem élőben, mert legendák lettek.
a Pats jelenlegi, a XXI. század meghatározó csapata is ilyen. ahogy mi most beszélünk - de sokan nem láttuk- a Miami 70-es évekbeli csapatáról, úgy fognak évek, évtizedek múlva a Patsról beszélni.
egy csodának, egy sporttörténelmi pillanatnak vagyunk, leszünk a tanúi. olyan rekordokat láthatunk élőben, melyek megdöntését talán nem is látjuk...
2008. 01. 24. 11:58
zsesszi
és ami kimaradt:))

a Pats rajongása mellett azért örülök, hogy láthatom hétről-hétre, egy Tomlinsson, Manning, Big Ben, vagy akár a visszavonult Tiki Barber játékát...
mert szerintem a sport szépsége, az ellenfelek tiszteletében is rejlik.
2008. 01. 24. 12:43
Nora
És lesz olyan úgy 30 év mulva, hogy egy csapatot majd a mostani srácok kommentálnak, és a riporterek majd felidézik, hé ez Tom Brady x SB gyűrűvel meg had ne soroljam fel azt a rengeteg remek játékos nevét akit láthattunk-láthatunk játszani.... Ezek legendák mind, mind aki kiérdemli és végre részesei is vagyunk! Ez remek érzés.
2008. 01. 24. 12:49
temp
Jerome Bettis utolsó éve tényleg egy tipikus amerikai tündérmese volt. persze ezt csak az érti, aki látta az egészet, utólag is el lehet olvasni a sztorikat, de milyen jó is volt megnézni. Akkor nagyon drukkoltam a sárga-feketéknek a döntőben (kicsit sajnálom, hogy pl mibennünk most a sok szűklátókörű inkább az ellenséget látja, nem pedig azt, hogy milyen jó is lenne egy újabb tündérmese. Persze nem a Giants drukkerekre gondolok, ők szorítsanak csak a saját csapatuknak, de azért furcsának találom, hogy a SB előtt mindenki NY fan lett. na mindegy, ez csak olyan hozzászólás szám növelő volt...)
2008. 01. 24. 12:52
temp
Ehhe :) Seau mint szakkommentátor :) Bár ő nem ős-patses, de biztos lenne egy két meglátása, amint röhögni lehet :D

Nagyon kíváncsi leszek egyébként arra, hogy hol folytatják az életüket azok az emberek, akik nálunk mostmár a levezető köreiket futják (korán sem levezető kör szinten persze). Bruschi, Troy Brown, Rodney...

Rodney például szerintem el fog távolodni a focitól, őt nem tartom sem edző, sem szakértő típusnak, Troy Brown viszont szerintem maradni fog szakmai vonalon, akár nálunk a Patriotsban.
2008. 01. 24. 12:55
cset
Elöszőr tuti pihennek aztán...
2008. 01. 24. 13:11
zsesszi
viito, gondold el, Bruschi és Seau páros közvetítene, és szakértene együtt:)))))....nnnna, az lenne a Muppet Show:D
2008. 01. 24. 14:06
zsesszi
most láttam hogy van az oldalnak iwiw-es profilja...bejelöltem:))
Hozzászólás a(z) Sikerek a rájátszásban bejegyzéshez