Menetrend

Spygate: először, másodszor, har...

2008. 03. 11. 00:24
Szerző: DoM
Kategória: Hírek
Hírek szerint már közel a megállapodás, hogy Matt Walsh milyen feltételek mellett hajlandó beszélni az NFL-lel.
Walsh korábban azt állította, hogy olyan információk birtokában van korábbi munkaadójának a New England Patriots-nak videófelvételekre vonatkozó gyakorlatáról, melyek komoly kárt okozhatnak a csapatnak. Walsh meghallgatása döntőnek tűnik, hogy az NFL végleg lezárhassa nyomozását, amit még korábban indított a Patriots ellen, hogy a csapat a videó-személyzetét használta fel, hogy megszerezze az ellenfelek védelmének jelzéseit. "Az elmúlt hét napban az ügyvédek folyamatos és konstruktív megbeszélést folytattak ami bizakodásra adhat okot" - mondta az NFL szóvivője Greg Aiello. "Lényegi előrelépés történt, hogy létrejöjjön egy olyan egyezség, ami lehetővé teszi Mr. Walsh meghallgatását. Mindkét fél optimista, hogy a hátralévő kérdéseket sikeresen megoldják, és a lehető leggyorsabban meg tudnak egyezni." Emellett Walsh a központi figurája a Patriots és Bill Belichiek ellen Louisiana és New Jersey államban Arlen Specter szenátor és ügyvédek által indított pereknek. Az NFL-lel kötött egyezsége tartalmazni fogja, hogy milyen körülmények között lehet részese ezen pereknek. "Folyamatosan kértem az NFL-t, hogy biztosítsanak megfelelő jogi védelmet Mr. Walsh számára" - mondta Michael Levy ügyvéd, Walsh képviselője. "A Liga ügyvédeivel folytatott megbeszéléseken, előrelépés történt, és remélem hogy képesek leszünk megegyezésre jutni, hogy Mr. Walsh előállhasson és elmondhassa az igazat." Walsh és képviselőjének legfontosabb követelése, hogy az NFL mentesítse bármilyen jogi és pénzügyi kártól a Patriots korábbi videó-asszisztensét ami a Spygate ügy kapcsán érné, valamint hogy az NFL fedezze az ügyvédekre költött költségeit. Másik vitás kérdés, hogy mi történjen azokkal az anyagokkal, amit Walsh átad az NFL-nek. Walshék állítása szerint a liga utolsó írásos javaslata azt tartalmazta, hogy az átadott anyagok megsemmisítésre kerülnek, amivel befolyásolhatnak más vizsgálatokat, és megakadályozzák, hogy Walsh megvédje magát a bíróság előtt egy jövőbeni perben. Erre válaszul az NFL az javasolta, hogy az esetleges felvételeket egy Walsh által választott zálogügynöknél helyezzék el. Walsh képviselője szerint továbbra is az NFL felelőssége, hogy védje ügyfele jogait. "Mr. Walsh kizárólag azért került a jelenlegi helyzetbe, mert korábbi munkaadóját a New England Patriots csapatát elkapták, amint az ellenfél edzőinek a jeleit filmezték" - írta Levy. "Természetesen Goodell NFL főnök felelőssége, ha teljesen meg akarja érteni a Patriots cselekedeteit hogy megvédje Walsh-t, ezzel is bátorítva, hogy a nyilvánosság elé lépjen." Az NFL egyetértésének adott hangot: "Mr. Goodell több alkalommal kijelentette, hogy senki nem akar jobban beszélni Matt Walsh-sal, mint a Nemzeti Football Liga." forrás: boston.com

Hozzászólások

2008. 03. 11. 01:33
Tzimisce
Kíváncsi vagyok mi lesz belőle, igazából nem tudom miért kell erőltetni, Mr. Walsh "nagyon" fontosnak akar tűnni.

Reméljük nem lesz belőle nagy balhé. Egy bírság belefér még, de remélem ennél több nem lesz.
2008. 03. 11. 06:40
pittaba
Pitiáner emberek piti kalandjai!
Amúgy a jogi dolgokat nem fogják tudni áthidalni, mert a felvételek minden jogi előnye a Pats-nál van!
2008. 03. 11. 09:16
temp
"Mr. Walsh kizárólag azért került a jelenlegi helyzetbe, mert korábbi munkaadóját a New England Patriots csapatát elkapták, amint az ellenfél edzőinek a jeleit filmezték"

Ez mekkora mondat!!! Tehát nem azért került ebbe a helyzetbe, mert anyagokat _lopott_, és megszegte a titoktartási szerződését, hanem azért, mert mi lebuktunk.

Kíváncsi lennék amúgy, hogy Mr Walsh mi a rákért lopta el ezeket az anyagokat. Tudta, hogy stikli van, és remélte, hogy egy nap visszaélhet velük? Vagy csak úgy elvitte, hátha jó lesz az még valamire? Remélem a tűzőgépét leadta.

Komolyan undorítónak tartom, amit csinál. Ha évekkel ezelőtt előáll, és elmondja, hogy a Pats ezt+ezt tette, és szerinte ez szabálytalan, ő nem hajlandó résztvenni benne, akkor azt mondom, hogy egy korrekt, becsületes ember. így meg egy csúszómászó, aki próbál minél nagyobb hasznot hajtani a történetből, szerintem az egész kavarás azért megy, hogy drágán adhassa majd el a sajtónak a sztorit.

(magánvélemény)
2008. 03. 11. 09:39
Nekem is az a kedvenc mondatom!

Más videóasszisztensek szerint nem szokatlan, hogy bizonyos felvételeket megtartanak maguknak, miután x csapat krúgta/elbocsátotta őket/ lejárt a szerződésük, mert nekik ez a referencia anyaguk, ezzel tudják eladni magukat.
2008. 03. 11. 11:24
temp
DoM: ezzel ELVILEG nem is lenne baj. De!!! Egyrészt nekem is van titoktartási szerződésem egy pár darab. Amit lefed a szerződés arról csak úgy nyilatkozhatok referenciaként is, ha engedélyt kapok rá. Ez egy szakmai önéletrajz esetében nem mindig egyszerű sajnos, biztonságtechnikai eszközöknél elvileg még a termék nevét sem említhetem, hiszen már az is információt jelenthet. Persze, az ember meg tudja oldani, hogy kiderüljön, és szerződést se szegjen, de nem úgy, hogy elviszi konfigurációstul az egész biztonsági rendszert a konkurenciához ;)

Másrészt ha én video aszisztens lennék, akkor valszeg olyan anyagokat mutatnék be, hogy hűűű, nézzétek, nem maradtam le Faulk 1 kezes third down elkapásáról, milyen király csákó vagyok! Nem pedig azt, hogy órákon át egy kvázi mozdulatlan célpontot (Def. Cord.) képes vagyok videózni... ugye érezni a különbséget :)
2008. 03. 11. 11:54
A Rams volt játékosa és három szurkoló már elállt a pertől ahogy olvasom, asszem ha emlékeim nem csalnak ők voltak azok akik 100 millióra perelték a Patriots-ot.

Már kezdtem reménykedni h szépen elül a dolog, a combine-on kimondva kimondatlanul az edzők nagyrésze azért BB mellé állt, a szakma nem akarja a fejét venni. Walsh-nál meg ez egy kicsinyes bosszú, ahogy a "kedves" szenátor úr is jobb lenne ha saját dolgaival foglalkozna. Ha a szakma nem veti ki magából, akkor neki semmi köze hozzá...
2008. 03. 11. 12:05
CoSco
Én már nagyon unom ezt az egészet...
Plusz én kitartok a mellett, hogy majd minden csapat filmezi az ellenfél edzőit...
Mellesleg sok amerikai úgy tekint a focira mint egy fajta háború (mondjuk az ő történelmükkel...), na már most szerelemben, háborúban...
Arról ne is bsezéljünk hogy a fél világ tele van amcsi kémekkel pont a foci pályán ne kémkednének? :)
SZerintem "legalizálják" a videozást, és törekedjen mindenki arra hogy kivédje az ellenfelek ebből származó előnyeit...
Ja igen még valami. Az edzők ugye bár a szájuk elé teszik a kis mappájukat hogy ne hogy leolvassanak róla valamit, ez nálam feltételezi azt hogy számolnak azzal hogy figyelik őket, vagy ha meg nem akkor minek óvatoskodnak?
Ááá nem értem én ezt... De igazából ez a része nem is érdekel... :)
2008. 03. 11. 16:00
nagyi
Csak nehogy valami autó balesete legyen.
2008. 03. 11. 16:14
Bboywigec
De unom már ezt az egészet.Walsh egy utolso senkiházi emberke ebböl akar ujjat huzni.De ha jóbban bele gondolunk ha a Patsott megbűntetik akkor Walshot is meg kellene mert Ő videózott és nem állt elő eddig vele tehát......
Én legszivesebben gyüjtenék egy kis lóvét és bérgyilkossal kivégeztetném hogy vége legyen:)
2008. 03. 11. 16:14
mstrgz
nagyi: az valóban nagy kár lenne :D

a tavalyi Giants - Eagels wilde card meccsen (ha volt ilyen nem tom biztosan :) azt tudom, hogy az egyik a Giants volt...) pl a tv-sek mutatták Coughlin papírjait... igaz hogy ha valaki nem ismeri a rendszerüket richtig nem fog rajta kiigazodni de akkor is. jelzések dettó. tanulmányozni kell azt is. a tv csatornát mér nem perlik ennyi erővel? jó más kategória de akkor is.
2008. 03. 11. 16:49
Mr nemo
Valamiért olyan érzésem van, hogy ennek az egésznek az lesz a vége, hogy cseszhetjük a szezonunkat...
Olyan büntetés előfordulhat, hogy kizárnak minket az idei bajnokságból?
2008. 03. 11. 17:15
temp
ez nem soccer, itt nincs feljutás, meg kiesés, itt nincs hátrébb sorolás. Ez a kizárás nagyon meglepő dolog lenne az amerikai profi ligák nem erről szólnak, maximum embereket tiltanak el, nem franchise-okat.

Egyébként tudomásom szerint a maximális pénzbüntetést kaptuk, és pickben sem lehetett volna másként büntetni már, szóval gyanítom, hogy innen legfeljebb erkölcsi szempontból bukhatunk, legrosszabb esetben BB-nek kinézhet még egy kis ejnye bejnye, de kizárástól nem félnék.

Egyébként lehet kitalálni szadistábbnál szadistább büntetéseket, de ha megnézitek, akkor a major ligákban inkább az a jellemző, hogy próbálják együtt tartani a csapatokat. Nem cél, hogy valakit olyan szinten a porba gyalázzanak, ahonnan nagyon nehéz felállni. Persze tudom, hogy sokam most legszívesebben felrobbantanák a stadiont, és sóval hintenék be a helyét, de a magam részéről nehezen tudom elképzelni, hogy innen még milyen büntetés lehet, főleg, hogy egyszer egyéni és csapat szinten is kaptunk, egy korrekt de kőkemény büntetést.
2008. 03. 11. 17:56
mstrgz
viito: akkor arra sincs esély h BB-t eltiltsák?
2008. 03. 11. 18:05
temp
szerintem max ennek van esélye, hogy BB-n példát statuálnak.
2008. 03. 11. 18:11
bradyfan
ÉN sem tartom valoszínúnek azt hogy kizárjanak. Max egy kis pénz bünti és ennyi de nem is biztos hogy megbüntetnek. Amugy viito a video törvény miota szol? Mert ugy hallotam valami 2006 ota van rá szabály és ha ez igaz akkor szerintem nincs miről beszélni.
2008. 03. 11. 18:51
Én ezt a videózást egyszerüen kötekedésnek tartom. Nem lehet videózni a def. coordinator-t mert akkor tudnak következtetni, tudják előre a play-t. Ha beülnék a meccsre, elővennék egy papírt és lerajzolnám a jelzéseket az már szabálytalan? Az egyáltalán nem gond, hogy a tv-kamerák mindent mutatnak? Ebből nem lehet felkészülni? Dehogynem. Miért rakják a HeadCoach ok a papírt a szájuk elé? Tán nem azért mer kamerázzák őket? Dehogynem. Vicc az egész. Ráadásul egy olyan anyaggal vádaskodnak, ami egy bemelegítés volt? Abból mit tudunk meg? Én is sportolok és a bemelegítésem teljesen szokványos. Nem tudják kideríteni az ellenfelek, hogy most milyen felállásban játszunk. Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy ugye mindig az erőset kell ütni és szemet szúrt nekik a Pats. "Húúú ezek nagyon jók, tuti, hogy csalnak valamiben..."
2008. 03. 11. 19:02
temp
21. helyen vagyunk a ligában, $10.8 millió cap space-vel.
2008. 03. 11. 19:26
És még kéne egy jó CB, egy blokkoló TE, Linebackerek.....necces lesz.
2008. 03. 11. 19:36
TÖRÖLT
HY!Már komolyan mondom kezdem unni ezt a spygate-s témát!!!!!!!!!!!!viito és mihez elég ez a 10.8 millo???
2008. 03. 11. 19:50
temp
De Martino: az csak attól függ, hogy kit akarunk megszerezni. Nem egy top összeg, de van benne még lehetőség a mozgásra.
2008. 03. 11. 19:55
bradyfan
Szia Viito most olvastam hogy Jason Taylor elhagyhatja miamit mit gondolsz érdemes lenne beprobálkoznunk végülis jo játékos és nem számit hogy 34 lesz beférne szerintem ide
2008. 03. 11. 19:56
TÖRÖLT
viito de egy emberrel elég(egyjora,)meg két talán közepes teljesitményü "egyénre" nem?????
2008. 03. 11. 20:00
mstrgz
Taylor fölösleges. Mert ott van nekünk BigSey és Taylor nem az az alkatú DE aki sokat érne 3-4-ben
2008. 03. 11. 20:01
TÖRÖLT
bradyfan ugy jársz mint én én is visszahoztam volna Dillon-t de viito azt mondta h öreg(IGAZA VAN).Na modjuk ilyen játékosra elég lenne a pénz.Vele köthetnénk egy szerződést!!!
2008. 03. 11. 20:27
temp
De Martino: nem csak az életkor miatt mondtam, hogy öreg (Teddy sem fiatal, mégsem öregezzük annyira). Ha visszaemlékszel azt is emlegettem, hogy 1 évet kihagyott (ez rettenetesen sokat számít), másrészt pedig szerintem a futójátékosok kapják az egyik legkomolyabb megterhelést. Egyébként amit én mondok az sem az NFL nagy igazsága, csak a szerény magánvéleményem :) Szóval attól, hogy én valamit gondolok még nem biztos, hogy igazam van, vagy, hogy a másik gondolat nem lehet ugyanolyan jó. Azthiszem Dillonról sikerült többé kevésbé meggyőznöm, de van ahol messze nem ilyen egyértelmű a helyzet :)

Egyébként szerintem sem kellene Jason Taylor hozzánk. DE-nek nem nagyon vágyom rá, ahhoz meg azért már öreg, hogy átneveljük LB-nek :)

A magam részéről én is leginkább egy blokkoló TE-et, DB-t és LB-t várok továbbra is minden szinten. Azthiszem az O rendben van, a DL-el sincs nincs baj, marad az LB sor és a secondary.
2008. 03. 11. 20:46
TÖRÖLT
Akkor ezt megtárgyaltuk.Azért arra kiváncsi lennék kire gondolsz kiket igazolnánk a hiányposztokra???viito(blokkoló TE,DB,LB)várom a neveket!!!
2008. 03. 11. 21:02
Ha már botrányoknál tartunk: visszavonta vádjait a Moss-t feljelentő nő, amiből még január közepén volt balhé. Ebből nem lesz ügy hála égnek!
Hozzászólás a(z) Spygate: először, másodszor, har... bejegyzéshez