Menetrend

Statisztika: 1. hét - NE vs. KCC

2017. 09. 10. 12:09
Szerző: Dzsék
Kategória: Cikkek, Elemzés

Lássuk az első heti statisztikát és elemzést a csapat Chiefs elleni veresége után. Nem egy elvesztett meccs után a legfelemelőbb dolog először elemzést készíteni, azonban sokat lehet tanulni egy ilyen vereségből, ami talán a legjobbkor jött ebből a szempontból.


Offense: 81 snap

Defense: 69 snap

QB

Tom Brady – 81/81

A Chiefs jól védekezett coverageban, emellett Brady pontossága nem volt olyan, mint szokott, amit remekül példáz a mérkőzés első passzkísérlete, a tök üresen álló Dwayne Allen felé szálló pontatlan passz.

RB

James White – 43/81
Mike Gillislee – 24/81
Rex Burkhead – 10/81

Dion Lewis – 6/81

Az este egyik nagy kérdése volt, hogy a futók közül kik kapják a játékidő nagy részét. Félidőben még Gillislee vezetett 17 snappel, de a második félidőben, ahogy a csapat játéka a passzok felé orientálódott, White került előtérbe, aki végül a legtöbbet volt a pályán. A Chiefs dime védekezése ellen (6 DB-s felállás) a mérkőzés elején White sikereket ért el.

Úgy látszik, Gillislee-White volt a kezdő duó ezen a mérkőzésen, Burkhead, bár bemutatkozott, nem alkotott maradandót. Dion Lewis helyzete érdekes, nagyon keveset játszott, ami a héten felröppent trade pletykákkal együtt különös helyzetet teremthet.

WR

Chris Hogan– 73/81
Brandin Cooks – 67/81
Danny Amendola – 32/81
Phillip Dorsett – 18/81

Szakértők szerint nem elképzelhetetlen, hogy elkapót igazol a csapat, miután Mitchellt is IR-ra tették, illetve Amendola megsérült (agyrázkódás). Cooks és Hogan a két kezdő elkapónk, Dorsett pedig serényen tanul.

Ahhoz képest, hogy Hogan mennyit volt a pályán, nem hozott űr számokat (1 elkapás, 8 yard - 3 futás, 17 yard), ellentétben Amendolával, aki jóval kevesebbet játszott, mégis eredményes volt (6 elkapás, 100 yard). Dorsett magas snap száma valamelyest kényszer volt, Amendola sérülése miatt.

TE

Rob Gronkowski– 78/81
Dwayne Allen – 27/81
Nate Solder – 8/81

Gronkot ezúttal nem fokozatosan vetette be a csapat, mint korábbi visszatérései alkalmával, az első 38 snapet végig pályán töltötte, és később sem kapott sok pihenőt. Ez egyrészt jó jel, eszerint egészséges és jó kondiban van, másrészt viszont még kicsit rozsdás volt, reméljük, hamarosan felveszi a régi ritmusát. Harmadik számú TE hiányában, a csapat Soldert vetette be rövid yardos szituációknál, helyén LaAdrian Waddle játszott.

O-Line

LG Joe Thuney– 81/81
C David Andrews– 81/81
RG Shaq Mason– 81/81

RT Marcus Cannon– 81/81
LT Nate Solder– 73/81
LT LaAdrian Waddle– 8/81

Ahhoz képest, hogy mennyire keveset edzett a felkészülés alatt Solder, meglepően sokat játszott. A kezdő ötös egyértelmű, csak a rövid yardos Solder TE játékok zavarnak be a snap számokba. Senki sem sérült meg, maradjon is így egész évben.

DE

Trey Flowers– 69/69
Dont’a Hightower – 35/69
Cassius Marsh – 24/69
Dietrich Wise – 18/69

Hightower sokat játszott a line of scrimmagehez közel, mivel a csapat főleg dime defense-t használt. Sérülése után Marsh jött be helyette, annak ellenére, hogy csak nem rég került a csapathoz. Ahogy sejteni lehetett, az eredmény nem volt meggyőző.

Annak ellenére, hogy alapvetően fiatal és tapasztalatlan a DE állomány, szolid teljesítményt nyújtottak, Flowers elért 2 sacket, illetve Wisenak is voltak jó megmozdulásai. Marsh gyenge teljesítményén lesz ideje javítani, alig edzett még a csapattal.

DT

Malcom Brown– 49/69
Alan Branch – 42/69
Lawrence Guy – 26/69
Adam Butler – 21/69

Butler, a draftolatlan újonc a Vanderbilt egyetemről nose tackle pozícióban játszott egyértelmű passz szituációkban. Alapvetően jól játszott, csapattársai akkor szereztek sackeket, amikor pályán volt.

Butler és Wise a defense line két fiatal meglepetése, akikben van potenciál, reméljük, sikeresen ki tudják aknázni a szezon során tehetségüket. Ráfér a csapatra egy kis segítség a védelemben.

LB

Kyle Van Noy– 69/69
Elandon Roberts – 9/69
David Harris – 2/69

A sok dime felállás miatt esett a választás az atletikus Van Noyra, mint kezdő linebacker. Roberts és Harris inkább early down-os játékosok. Csalókák a számok, úgy néz ki mintha főleg egy LB-vel játszott volna a csapat, azonban a safety Jordan Richards sokkal inkább LB-ként játszott, mint eredeti posztján.

CB

Stephon Gilmore– 69/69
Malcolm Butler – 69/69
Eric Rowe – 37/69
Jonathan Jones – 3/69

Rowe volt a harmadik számú corner, illetve safety pozícióban játszott a dime felállásoknál, amikor a Chiefs 3 elkapóval állt fel. Ha Rowe a védő snapek több mint 50%-át a pályán tölti, egy 3. körös picket küldünk az Eaglesnek, ha kevesebbet játszik, 4. köröset.

Gilmore egy nagy feladott játékot leszámítva jól játszott, Butlernek még kicsit vissza kell hoznia régi formáját, de ha a kommunikációs hibákat kijavítják és kicsit összerázódnak, a tehetséges alakulat ennél még sokkal jobban is fog játszani.

S

Devin McCourty– 68/69
Duron Harmon – 63/69
Patrick Chung – 45/69
Jordan Richards – 42/69

Richards tavaly egész évben 18 snapet töltött a pályán, idén csak ezen a meccsen 42-őt, bár inkább linebacker pozícióban. A már sokat említett dime felállásoknál Chung-ot rotálta ki a csapat, és a helyére küldött be egy cornert.

Richardsnak finoman szólva is van hova fejlődnie, ha sokat szeretne linebackert játszani. Reméljük csak meg volt szeppenve az első ilyen meccsén, és kihozzák belőle az edzők azt, amiért a második körben lett draftolva. Érdekes, hogy nem Harmont rotálták ki a dime játékoknál, hanem Chungot, ami talán azt felételezi, hogy a depth charton helyet cseréltek. Ez csak az én feltételezésem, a következő néhány meccsen okosabbak leszünk. McCourty jó játékát is beárnyékolja az a néhány elrontott, reméljük a DB állomány hátsó része sokat fejlődik a szezon során.

 
Fontosabb statisztikák a meccsről:

Tom Brady: 16/36, 267 yard, 0 TD, 0 INT (44%-os passz pontosság)

Brandin Cooks: 3 elkapás 88 yard
Danny Amendola: 
6 elkapás 100 yard
James White: 
3 elkapás 30 yard, 10 futás 38 yard
Rob Gronkowski:
 2 elkapás 33 yard
Mike Gillislee: 15 futás 45 yard 3 TD

Devin McCourty: 10 tackle (9 solo, 1 assist)
Trey Flower: 
5 tackle (3 solo, 2 assist) 2 sack
Kyle Van Noy: 6 tackle (5 solo, 1 assist)
Dietrich Wise: 1 tackle 1 sack


Forrás: ESPN Boston,Pats Pulpit

Hozzászólások

2017. 09. 10. 17:28
hopi46
Brady passer rating: 70
Elkapások WR/TE (Tar/Rec):
Cooks 7/3
Hogan 5/1
Gronk 6/2
Allen 2/0
Dorsett 1/0
Amendola 7/6 !

Futók: 8/4 (White és Burkhead)

PDef:3 (2 McCourty, 1 Gilmore)

Lewis KRet:3, 49 yard, 16,3 átlag
2017. 09. 10. 21:00
Zandal
Ritka rossz meccse volt TB12-nek. Remélhetőleg ezt a rossz formát letudta egész évre. :)

On to New Orleans!
2017. 09. 10. 23:10
iceman
Nem értem, hogy Lewis miért kapott ilyen kevés lehetőséget, pláne Dola kiesése után volt ez különösen érthetetlen.Simán fel lehetett volna küldeni többször White-ot és Lewis-t is screen, illetve rövid passzos játékra. Egyszerűen nem látom, hogy miért lett volt kevés a használható elkapó a múlt meccsen (igaz, a depth miatt lehet, hogy tényleg kell hozni WR-t.) Van két mélységben is használható, elvileg igen jó WR-ünk, van mellettük közeli-középtávoli célpontként Gronk, de Dorsett is tehetséges és bevethető WR, rövidpasszos játékokhoz pedig ott lehet White és Lewis. De azoknak is úgy néz ki igaza lesz, akik nem küldték volna el Carr-t, illetve O'Shaughnessy-t, legalábbis a WR és TE depth miatt. De jelenleg pl. Hollister is felhozható lenne a PS-bő, később IR-ről lehetne visszahozni Lucien-t is és gondolom Dola sem esett ki véglegesen. Szóval én nem látom, hogy házon kívülről kellene WR-t hozni.
2017. 09. 11. 10:10
komzoz65
Nem szeretnék optimistából átcsapni az ellenkezőjébe, de a védelem nagyon nem nézett ki jól. Valójában szörnyen nézett ki, főleg a végén, de az elejétől fogva sosem voltam nyugodt, amikor ők támadtak. A rendszer sem működött, nagyon nem. Azon gondolkodtam mennyire a Kansas volt támadásban zseniális, vagy mi védelmünk volt nagyon gyenge. Sajnos hajlok az utóbbira. Szóval abban még tudok bízni, hogy az O feljavul, mert ahhoz nem kell akkora ugrás, és TB az TB, ennél sokkal salátább O-val is képes volt menetelni. De a D, az nagy kérdőjel. Próbálok hinni a javulásban, de ez nagyon nehéz lesz, egy-két hét alatt. A New Orleans nagyon jó mérce lesz.
2017. 09. 11. 11:58
Lucius
Az egyik legtehetségesebb (ha nem a legtehetségesebb) emberanyaggal rendelkezik a Pats kezdő sec. Ha a sérülések elkerülik, meggyőződésem, hogy néhány héten belül a liga egyik legjobb sec-je lesz BB keze alatt. Általában a "csak hosszú játék ne engedjünk" mentalitás érvényesül a csapatnál, ami szerintem teljesülni fog ezekkel a játékosokkal.
Számomra meglepő módon az egyik NFL szaki a támadófalat (bár inkább a mélységét) emelte ki, mint a legnagyobb aggodalomra okot adó csapategység. Szerintem kifejezetten jól játszottak (3 negyedig biztosan), de ezek szerint rosszul ítélem meg.
2017. 09. 11. 14:56
komzoz65
Szerintem az O fal rendben volt, valóban a 4. negyedben amikor minden szétesett, akkor már ők se remekeltek, de addig rendben volt.

A védelemben meg legyen igazad, én nem emlékszem, hogy valaha láttam-e ennél gyengébb muzsikát Patriots D-től. És mondom az a halvány gyanúm, hogy mindezt egy elég közepes képességű O osztotta ki nekünk. Na most a New Orleans, Atlanta, Oakland, Pittsburgh, Carolina támadó alakulatai szerintem ennél az O-nál erősebek, míg a Tampa és a Miami hasonló kvalitásúak, mint a KC O. Úgyhogy nagyon szükség lesz a rohamos javulásra, vagy ez az idény fájni fog.
2017. 09. 11. 12:56
hopi46
Egyenlőre csak azt lehet mondani erre, hogy reméljük. :)
2017. 09. 11. 12:57
hopi46
Bocsi, Luciushoz akartam írni!
2017. 09. 11. 14:28
mgabor74
Úgy érzem egy kicsit feleslegesen bonyolítottak a védelmi felállásokon BB-ék, és ezzel nem az ellenfelet zavarták meg, hanem a saját játékosaikat. Nagyon nem jött be ez a HT-vel játszassunk DE-t, Richards-al meg LB-t terv. Csak azt nem értem, ha látták meccs közben, hogy nem működik, akkor miért nem álltak vissza egy hagyományosabb rendszerre, ahol a játékosok is a komfortzónájukban mozogtak volna.
Támadásban meg Brady kritikán aluli napot fogott ki, nem hogy Önmagához, hanem még egy rösszabb QB-hoz képest is. Ehhez jöttek még a sérülések, meg az, hogy több Chiefs játékos élete egyik legjobb meccsét hozta le, köztük Alex Smith-el.
Ez így összességében eredményezte ezt az végeredményt, ami még a fentiek figyelembe vételével nem is rossz. Nem hiszem hogy lesz hasonló együttállás még egy meccsen a szezonban, ami azért okot adhat némi optimizmusra.
2017. 09. 12. 16:22
hopi46
Kiegészíteném a snap számokat a ST-ével:
ST (38 játék, 35 fővel!)
James White RB 1
Brandon Bolden RB 23
Rex Burkhead RB 7
Dion Lewis RB 7
James Develin FB 13
Chris Hogan WR 1
Danny Amendola WR 7
Dwayne Allen TE 9
Marcus Cannon T 5
Nate Solder T 5
LaAdrian Waddle T 5
Shaq Mason G 5
Joe Thuney G 5
Ted Karras C 5
Cassius Marsh DE 32
Lawrence Guy DE 15
Deatrich Wise Jr. DE 8
Malcom Brown DT 6
Alan Branch DT 11
Kyle Van Noy LB 15
Dont'a Hightower LB 3
Marquis Flowers LB 29
Elandon Roberts LB 16
Stephon Gilmore CB 9
Eric Rowe CB 8
Jonathan Jones CB 26
Johnson Bademosi CB 26
Jordan Richards SS 33
Duron Harmon SS 2
Patrick Chung SS 10
Devin McCourty FS 11
Brandon King FS 27
Joe Cardona LS 11
Stephen Gostkowski K 11
Ryan Allen P 11

Bolden, Karras, Bademosi, M.Flowers, King csak a ST-ben kapott játéklehetőséget.
A Seattle-ből éppen hogy csak "beesett" Marsh 84%-os ST szereplésen kívül még részt vett a Def. snap-ek 35%-án is!
Hozzászólás a(z) Statisztika: 1. hét - NE vs. KCC bejegyzéshez