Menetrend

Statisztika: 6. hét - NE @ NYJ

2017. 10. 17. 10:45
Szerző: Dzsék
Kategória: Cikkek, Elemzés
A Jets ellen rendre kevésen múlik a győzelmünk, a hatodik héten sorra kerülő első csoportmérkőzésünknél sem volt ez másképp. A Patriots mindenhárom csapatrésze megmutatta jó és rossz oldalát is, voltak szép megmozdulások és nagy blamák egyaránt.


A védelem szemszögéből  - az én olvasatom szerint -  az volt az alap felállás, hogy mindenképp fogjuk meg a Jets futójátékát, ezzel rákényszerítve őket, hogy passzal oldják meg az előrejutást. Nem egy eretnek hozzáállás, tekintve, hogy az irányító és elkapóhelyzet nem a legfényesebb New York zöldebbik felén, viszont a futójátékuk hagyományosan jó. Ebből aztán az lett, hogy a futást tényleg nagyon szépen fogta a csapat, viszont a passz elleni védekezés hagyott némi kívánnivalót maga után, főleg az első félidőben.

Sajnos a harmadik down-os szituációknál rendre kudarcot vallott a védelem, így igazán idegőrlő volt nézni, ahogy szépen levédekezzük az első 2 próbálkozást, majd harmadikra engedjük a first downt. Összességében nem volt rossz a védelem teljesítménye, a második félidőben főleg, de ezen, illetve a visszatérő kommunikációs problémákon (nagy játékok engedélyezése) továbbra is dolgozni kell.

A támadóknál Brady nem játszott hozzá mérten jól, talán szerepe volt ebben a sérülésének is, de egy gyenge Jets offense ellen ennyi pont is elég volt. Néhány drive-nál abszolút lehetett érezni a ritmust, jó öreg Pats stílusban, de volt néhány olyan támadás amikor semmi nem sikerült. Összefoglalva felemásnak mondanám a támadók teljesítményét, van min javítani itt is - főleg az Atlanta ellen  - ez jó eséllyel nem lesz elég.

Offense: 68 snap

Defense: 76 snap

QB

Tom Brady – 68/68

Megszerezte karrierjének 187. győzelmét, mellyel átvette a vezetést az örökranglistán, de nem volt boldog az offense teljesítményével.

RB

James White – 29/68
Dion Lewis – 29/68
Mike Gillislee – 13/68

Nem láttunk űr számokat, 100 yardos termeléseket, de azt gondolom tisztességesen játszott az RB csoport a Jets nagy nevekből álló, de egyébként alulteljesítő védőfala ellen.

Lewist egyre többet vonjuk be a futójátékba, a meccsen rövid pillanatokra visszatérni láttam azt a játékost, aki a sérülése előtt volt. Ehhez jött még Gillislee fumble utáni padoztatása, úgyhogy szezoncsúcs a 29 snap. Persze nem örülök Gillislee labdabvesztésének, de jó látni Lewis remek játékát.

Egyébként van olyan amerikai orvos-NFL szakértő, aki szerint ennyi idő kellett Lewisnak, hogy teljesen felépüljön a sérüléséből, és pontosan ugyan úgy cikázzon a labdával, mint előtte.

WR

Brandin Cooks – 66/68
Chris Hogan– 63/68
Danny Amendola – 29/68
Phillip Dorsett – 11/68
Matthew Slater – 1/68

Cooks megmutatta, hogy mentálisan erős, amikor egy korai drop után visszajött, és végül jó meccset hozott. Dorsettet többször is szerette volna megtalálni a labda Brady irányából, de vagy felé szállt, vagy levédekezték. Mindenesetre jó jel, hogy Brady bízik benne, főleg, hogy ha jól vettem észre, Hogan miután kapott egy veséset, nem nagyon lett bevonva. Plusz Amendolát sem kell csúcsra járatni, ha Dorsett életképes opció lesz.

Egyébként a Jets secondary nem játszott rosszul, több kritikus passznál is jól védekeztek, még Mr. Megbízható Daniel Amendola Clutch-on is.

TE

Rob Gronkowski – 63/68
Dwayne Allen
 – 6/68
Nate Solder– 4/68
Jacob Hollister – 1/68

Gronkot sérülése nem limitálta, csak olyan playeknél nem volt pályán, ahol nem volt fizikailag hely neki (4 WR, 1 RB és 3 WR, 2 RB). Solder ismét volt fenn TE-ként, Allen snapszámokat tekintve limitált volt.

Továbbra sem teljesül az a kívánságom, hogy más TE-t is vonjunk be a játékba Gronkon kívül (talán majd karácsonyi ajándék lesz). A ligaelit TE-t bizony többször is jól levédekezték, de képességeinek, és annak köszönhetően, hogy Brady sokat passzol neki, szép számokat hozott. Az más kérdés, hogy mániákusan félek minden elkapásánál attól hogy lesérül - ez legyen az én és a dokim gondja. :)

FB

James Develin– 24/68

Nem lehet elégszer leírni, hog Develin milyen hasznos munkát végez futás segítésben. Szürke eminenciásként blokkolja az ellenfél védőit Gronk hű társaként, vagy löki előre Lewist még néhány yardért, ha épp úgy hozza a játék. Ketten nagyon sokat segítenek, így itt minden alkalommal megéneklem szolgálataikat.

O-Line

RT Marcus Cannnon– 68/68
RG Shaq Mason– 68/68
David Andrews– 68/68
LG Joe Thuney– 68/68
LT Nate Solder– 62/68 (4 snap TE)
LT LaLaAdrian Waddle– 6/68

Talán ez volt az eddigi legjobb meccsük elejétől a végéig, szépen segítették a futójátékot is. Amikor Solder TE-t játszik, Waddle került be a helyére, de mivel TE-ként elkaphat (eligible reciever), ki kell hagynia egy játékot, hogy utána visszatérhessen LT-ként.

DE

Trey Flowers– 63/76
Dietrich Wise – 59/76
Cassius Marsh – 39/76

A meccs nagy részén a pass rush egyszerűen hiányzott, nem zavarta McCown-t a DE állomány. A futás ellen már sokkal jobban játszottak.

DT

Malcom Brown– 44/76
Lawrence Guy – 41/76
Alan Branch  – 22/76
Adam Butler – 17/76

Branch visszakerült a rotációba azután, hogy múlt héten otthon maradt annak ellenére, hogy egészséges. Csere volt Brown és Guy mögött, akikre egyaránt fújtak defensive holdingot.

A D-line egyébként szépen megfogta a Jets futójátékát, többször nulla vagy negatív yardot generálva. 

LB

Dont’a Hightower– 69/76
Kyle Van Noy– 65/76
Elandon Roberts – 23/76

Az elmúlt meccseken szépen nőtt Hightower snapszáma, ezúttal úgy néz ki, teljesen visszatért, és jól is játszott. Csak úgy mint Van Noy, akinek szintén voltak remek játékai, sackeket is szereztek. A kezdő LB duó tehát megvan, kezdenek formába lendülni, azonban mögöttük sok a kérdés.

Roberts coverage-ban egyszerűen borzasztó, Harris inaktív volt, és Flowers is csak nagyon keveset játszott. Kíváncsi vagyok, közülök valaki tud-e potens csere lenni, mert egyelőre nem úgy tűnik.

CB

Malcolm Butler – 73/76
Johnson Bademosi– 73/76
Jonathan Jones – 20/76

Bademosi, akinek nulla snapje volt eddig a védelemben (ST core játékos), ezúttal kezdő! CB volt Butler mellett, miután Gilmore agyrázkódás miatt kihagyta a meccset és Rowe is sérült. BB azt mondta, minden játékosnak készen kell állnia, mindegy mikor mondják a nevét, ott kell lenni és jól kell játszani. Egyébként szerinte Bademosi jól játszott.

Butlernek jó meccse volt. Sokat dobált rá McCown - engedélyezett is egy TD-t - de emellett szerepel a neve mellett 2 PBU, 1 INT és 1 FF. Voltak megingások a játékában, de fontos játékokat nagyon szépen megcsinált, összességében nem lehet panasz rá. Az a kierőszakolt labdavesztés kritikus volt, TD helyett touchback, ritkán látni ilyet (a bírók egyébként jó, szabály szerinti ítéletet hoztak).

S

Devin McCourty– 76/76
Patrick Chung – 67/76
Duron Harmon – 50/76
Jordan Richards – 35/76

Mivel csak 3 CB volt a meccsen, sokat vontuk be a safetyket a játékba, ezzel pótolva a hiányosságokat. Harmon majdnem szerzett az INT-et, a földre érkezésnél esett ki a kezéből, McCourty viszont nem csak majdnem, ő tényleg szerzett egyet.


Fontosabb statisztikák a meccsről:

Tom Brady: 20/38, 257 yard, 2 TD, 1 INT, 0 fumble (53%-os passz pontosság)

Brandin Cooks: 6 elkapás, 93 yard
Rob Gronkowski: 6 elkapás, 83 yard, 2 TD
Chris Hogan: 1 elkapás, 19 yard,
Danny Amendola: 4 elkapás, 40 yard
Mike Gillislee: 10 futás, 44 yard
Deion Lewis: 11 futás, 52 yard

Malcolm Butler: 4 tackle (4 solo, 0 assist) 1 INT 1 FF
Devin McCourty: 5 tackle (4 solo, 1 assist) 1 INT
Kyle Van Noy: 7 tackle (6 solo, 1 assist) 2 sack
Dont’a Hightower: 7 tackle (6 solo, 1 assist) 1 sack
Malcom Brown: 4 tackle (4 solo, 0 assist) 1 sack


Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2017. 10. 17. 11:10
gyuszi
Köszi.
Elírás van a snapszámokban Wise-nél és A. Butlernél.
2017. 10. 17. 11:23
Dzsék
Javítottam, köszi!
2017. 10. 17. 17:28
podorpeter
Bademosi neve Johnson(valóban jól játszott).Amúgy kösz a cikket Dzsék
2017. 10. 18. 09:26
Dzsék
Javítottam, köszi!
2017. 10. 17. 17:34
podorpeter
Van Noy levágatta azt az idióta frizuráját lehet azért játszott jobban?
2017. 10. 17. 18:27
hopi46
D. Allen limitált? D. Allen nincs! :(
(Tudom Dzsék, hogy Te csak fordítottál! :))
2017. 10. 17. 21:15
hopi46
A nálunk újonc játékosok rangsora az ESPN szerint a 6. forduló után:
1. WR Brandin Cooks (previous ranking: 1)
2. DT Lawrence Guy(previous ranking: 3)
3. DE Deatrich Wise Jr. (previous ranking: 2)
4. RB Mike Gillislee (previous ranking: 4)
5. DE Cassius Marsh (previous ranking: 5)
6. CB Johnson Bademosi (previous ranking: Tied 12th)
7. DT Adam Butler (previous ranking: 8)
8. LB Marquis Flowers (previous ranking: T-12)
9. WR Phillip Dorsett (previous ranking: 6)
10. CB Stephon Gilmore (previous ranking: 10)
11. RB Rex Burkhead (previous ranking: 7)
12. TE Jacob Hollister (previous ranking: 9)
13. TE Dwayne Allen (previous ranking: 11)
14. LB Harvey Langi (previous ranking: 13)
15. LB David Harris (previous ranking: 14).
2017. 10. 17. 23:22
iceman
Sajnos Gilmore a nagy pénzért cserébe nem vált be eddig, és úgy érzem BB türelme most már fogytán van. A secondary talán még jobb is volt így, mintha Gilmore pályán van. Allen és Hollister, mint TE-k gyakorlatilag nem léteznek a csapatban. :( Én Gilmore-t és Hollister-t tradelném, amíg lehet. (Allen legalább blokkolásban hasznos.) Szerintem Gilmore egyébként jó játékos, de valamiért nem tud beilleszkedni a rendszerünkbe. Van ilyen. Pl. Ealy is egész jól dolgozik a Jets D-jében, miközben nálunk azt sem tudta merre az előre. Igazából a legégetőbb szükségünk egy használható CB-re és TE-re lenne (meg jól jönne egy pass rusher is), de azt nem tudom, mennyi cap space-ünk maradna Gilmore dead money-ját figyelembe véve és mennyire érhetőek el valamennyire is minőségi játékosok a piacon ezeken a posztokon.
2017. 10. 18. 01:33
hopi46
Azért Hollister-t előbb ki kéne próbálni nem? Egy snap az nem próba!
Allen blokkolásban "legalább" hasznos? Ezt komolyan gondolod? Akkor T és nem TE! Abban még Waddle is jobb, legalább is a múltkori játéka alapján. Solder-nek kellett 4x "TE szerűséget" játszani a Jets ellen. Hagyjuk már Allen-t...
Hát sok mindenki kellene... és szerintem lesz is változás heteken belül a rosteren. LB McClellin már a héten elvileg edzhetne, CB Ryan Lewis a PS-ben a múlt héten 4x-es fizuemelést kapott, CB Bademosit is próbálgatjuk és nem volt rossz bár nagyot sem alkotott.
A jelenlegi capspace 7 milka.
A Gilmore cut évekre horribilisan veszteséges (a szerződése 5 év(!) 65 millió, felfoghatatlan számomra) a cap jelenleg nem bírja. :(
Bele kell verni a szisztémánkat mindenáron!!! 5 év alatt csak megtanulja! :)
2017. 10. 18. 12:42
topin
Azt a szisztémát Butler sem érti, és DMC sem. Nem csak Gilmore vak benne, és nem is ő a legnagyobb homály hanem DMC amikor úgy állunk fel.

Butler pedig szerzett ugyan labdát és okozott fumblet, kulcs szituban mindkét alkalommal amik nélkül aligha nyerünk. De azért fura, hogy ezzel egyből elfelejtitek neki hogy minden Jets pontszerzés és nagyobb haladás az Ő sara volt. Minden hosszabb play rajta jött, egyszer konkrétan 15 yardra kóborolt el az elkapótól. Hogy ez pont akkor történt, amikor DMC megint a boxnál állt fel, az azt mutatja, hogy azt a formációt továbra sem tudja alkalmazni egyik DB sem a csapatban. De azért csak toljuk ezt továbbra időnként és kivétel nélkül beszipkázzuk a nagyobb játékokat belőle.

Gilmore-t nem tudjuk mozdítani a keretből egy ideig. Szóval ezt felesleges is pedzegetni. Ahogy az ő ekézése is felesleges, amíg a többi DB is ugyanolyan vagy rosszabb. Annyi a D fejlődése mindössze, hogy a snapek nagyobb részében végre elhagytuk ezt a DMC a LOS-nál próbálkozik attrakciót. Egy Jets ellen, hála McCown homály dobásának amiből DMC INT lett, meg a Butler fumblenak, ez elég volt a győzelemhez. De ettől még nem lett jobb ez a defense sajnos. A múltkori "vitakor" a Bucs ellen az volt az érv, mennyit lépett előre a védelem mert Winstonék ellen milyen hatékony volt a 3rd down védekezés és juhu micsoda előrelépés, biztos a madarak piszkították azt is dumával megspékelve...Erre írtam, hogy az a 3rd down mutató inkább volt Winston számlájára írható, mint a parádés védőmunkának..Nos íme kiderült mennyit léptünk ebben előre és kinek volt igaza. McCown és a Jets elkapósor pontosan megmutatta, hogy továbbra sem vagyunk a fasorban sem ha passzolnak ellenünk és a QB NFL szintű (véletlenül sem elit, csak pontos) teljesítményt ad le. Most majd más szegmensre lehet fogni, hogy vannak "bíztató" jelek, mert centiken múlt egy TD és McCown egy másik haladásnál pontatlan volt cefetül. Különben megint dekára ugyanannyi jött volna össze nagyjából mint eddig, annyi különbséggel hogy a futást azt tényleg fogtuk. Igaz Powell nem volt, így ez sem feltétlenül mérvadó, de tény hogy az valóban pofás volt. Viszont a Falcons ellen kiderül hol tart BB meg Patricia, bár ott meg az elkapósor lett megtizedelve, de látva a félelmetes Anderson,Stewart stb Jets corpsot, azért nem lehetünk nyugodtak na :)

Ha BB-ék tovább erőltetik ezt a méterekre az elkapóktól felfogást, meg DMC tevékenységét a LOS-nál akkor adományozunk továbbra is párszáz yardot meccsenként. Nekem jobban tetszene egy szoros emberfogású védekezés(Gilmore vs WR1, Butler vs WR2, Rowe vs WR3, DMC FS) mint ez a homály zónázósdi, főleg hogy az emberanyag adott hozzá talentben és mennyiségben is.
2017. 10. 18. 14:57
hopi46
Lehet, hogy félreértettem, de mintha egy cover0-t (cover1-et?) javasolnál, legalább is kipróbálásra. Kemény váltás lenne.
Talán BB abban bízik (ez csak találgatás), hogy a passrush feljavul azért erölteti ezt a jelenlegi védelmi formációt. Egyébként a passzokból benyelt yardok nem lennének érdekesek, ha a 3&sok-ra valami hatásosat kitalálnánk.
Gilmore "alkalmazkodó" képességét BB talán túlbecsülte vagy még rövid az idő neki. A "mozdíthatatlanságával" egyetértek és azzal is, hogy valami mást kéne játszatni a védelemmel ill. a védelemben egyes játékosokkal.
Azért a Falcons olyan nagyon nem gyengült le (sajnos?) a Gabriel-Sanu-JJ-Hooper + a két hibrid futó elég jó játékerő, legalább is papíron, még akkor is ha néhányan kisebb sérüléssel bajlódnak.
2017. 10. 18. 15:20
topin
Nyilván egy használható Chung még alkotná a DB sort mint SS, aki felléphetne a LOShoz.

És nem BB-t kritizálom, pláne egy ilyen level 1.0 tudással ami nekem van, csak értetlenkedem, mert nem vagyok azon a szinten hogy értsem mit akarunk azzal ami láthatóan egyáltalán nem működik. A Jets ellen is 100%ban szipkáztunk ezekből a kísérletekből. Nem gondolom, hogy ez a DB sor alkalmatlan lenne egy emberfogásra épülő D felfogásra, sőt inkább arra tűnik alkalmasnak. De hát majd kifőzi BB..csak fura ennyire töketlennek látni a D-t, és az edzőket is hosszú hetek óta. Persze a bekapott pontok azok javultak, de továbbra sem azért mert mi ezt annyira hatékonyan megoldanánk, sokkal inkább hagyták a pályán az ellenfelek ezeket. Mindenesetre Branch jelenléte javítja a Run stopot, ezzel meg talán javul valamit a passzvédekezés is hosszabb játékokat kell erőltetnie az ellenfeleknek. Hiányzott Rowe és Gilmore így az is fals, hogy a Jets yardjait a korábbi meccseket nézzük, főként hogy tényleg úgy tűnt a gameplan D oldalon, hogy nyerjen McCown ha tud, és ebbe nyilván bele volt kalkulálva jogosan hogy hibázik majd úgy is.
2017. 10. 18. 18:04
hopi46
Ezt megdumáltuk, most már csak a csapatnak kell. :)
Hozzászólás a(z) Statisztika: 6. hét - NE @ NYJ bejegyzéshez