Menetrend

Statisztika: 8. hét - NE vs LAC

2017. 11. 02. 10:00
Szerző: Dzsék
Kategória: Cikkek, Elemzés
A bye week előtti utolsó mérkőzését ha nehezen is, de megnyerte a csapat a Chargers ellen. A védelem feljavult, a támadók teljesítménye pedig romlott, most már egyértelműen kijelenthetjük. A csapat első négy mérkőzése egészen más képet mutatott, mint a második négy. Nézzük mit mondanak a számok!


A támadók egészen a red zoneig jól teljesítenek, aztán ott valamiért elfogy a tudomány. Afelől nincs kétség, hogy ilyen játékos állománnyal és edzői gárdával ne tudná a Pats orvosolni a problémát, a kérdés inkább csak a mikor. Remek alkalom a bye week egy kicsit kiszellőztetni a fejeket, rendbe tenni a szezon előtti irreális elvárásokat és frissen visszatérni játékosnak, edzőnek egyaránt. 

Hogyan tehermentesítsük Gronkot?
Kik lesznek az elkapóink? (Hogan szinte biztos, hogy nem fog játszani a bye week után 1-2 hétig)
Mit csináljunk a redzoneban?

Van min dolgozni ha visszatér a csapat a szabadságról.

A védelem pálfordulásáról álljon itt egy statisztika:

Week 1-4: 32 engedett pont meccsenként (32. helyezés)
Week 5-8: 12,75 engedett pont meccsenként (3. helyezés)

Természetesen ezt a környezetből kiragadni nem fair, számít, hogy melyik héten kik voltak az ellenfelek, de ez akkora különbség, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni (ezzel együtt mindenki kezelje helyén). A két időszak közötti ellenfelek között szerintem nincs ekkora különbség, emellett mindkét időszak bizonyos meccsein hiányzott Hightower. Persze számítanak az engedett yardok, passer ratingek, de végülis a meccset pontokra játszák. Nagyon jó lenne, ha folytatódna a formajavulás a bye week után is.

Offense: 86 snap (legtöbb a szezonban)

Defense: 56 snap (legkevesebb a szezonban)

QB

Tom Brady – 86/86

A szezon eddigi összes támadó snapjén pályán volt, 594-en. Ha tudnak javítani a red zone hatékonyságon, akkor ismét nem lehet kifogásunk a játéka ellen, ugyanis yardokban toronymagasan vezeti a ligát, és sikeres passz %-ra sem lehet panasz.


RB

Dion Lewis - 30/86
Rex Burkhead – 27/86
James White – 20/86

Mike Gillislee
 – 13/86

Csapat szinten 97 yarddal zárták a mérkőzést 32 labdacipelésből (3 yardos átlag), de az RB csoport passzokkal is kiveszi a részét a támadásokból. Ami a rotációt illeti Burkhead kapott néhán sorozatot ahol megmutatta sokoldalúságát.

Ha muszáj megnevezni a kezdő futót, akkor Lewis lenne az, mivel az elmúlt 3 meccsen ő töltötte a legtöbb snapet a pályán, míg Gillislee számai visszaestek. Nagyon jó látni micsoda rotáció van a futó állományban, mindig elő lehet húzni valakit.

WR

Brandin Cooks – 82/86
Chris Hogan– 75/86
Danny Amendola – 32/86
Phillip Dorsett – 8/86
Matthew Slater – 4/86

Slater ezúttal nem csak térdelős offense játékoknál volt a pályán, szerepet kapott, méghozzá az erősségét, blokkolást. Hoganről jó hírek érkeztek, most úgy tűnik nem kell műteni és csak néhány hetet kell kihagynia. Ezúttal nem sikerült Cooksot annyira bevonni, mint korábbi meccseken, de nem hiszem, hogy az baj, nem lehet mindig mindenkinek passzolni.

TE

Rob Gronkowski – 86/86
Dwayne Allen
 – 20/86
Jacob Hollister – 4/86

Gronk a szezon eddigi részében támadó snapek 80,5%-ánál a pályán volt, ami lehetővé teszi, hogy teljesítmény alapú fizetése megnőjön. Ha folytatódik a sorozat, akkor 8,75 millió dollárt is kereshet. Allen még mindig keresi az első elkapott passzát az alapszakasz felénél.

FB

James Develin– 29/86

Szezoncsúcs a fullbacknek, a csapat több 2 backes felállást használt az elmúlt 3 meccsen, ezért Develin snapszámai megnőttek. Az elmúlt 3 meccs: 24, 24, 29; azelőtt: 15, 16, 13.

O-Line

RT Marcus Cannnon– 35/86
RG Shaq Mason– 86/86
David Andrews– 86/86
LG Joe Thuney– 86/86
LT Nate Solder– 86/86
RT LaAdrian Waddle – 51/86

Cannon lement a pályáról a második negyedben bokasérülése miatt, Waddle jött be a helyére. Waddle méreteihez képest mozgékony játékos. Szépen tartották a Chargers szuper pass rusher duóját (Bosa és Ingram). A meccs után elmondták, hogy a Chargers extra safetyt küldött blitzelni bizonyos playeknél, és ez fejtörést okozott nekik. 

Összességében jól játszott a fal, a futás blokkolás még mindig elég jól megy, a pass protection pedig Brady kígyó mozgásával sokkal hatékonyabb. Persze jobb lenne ha nem készerülne menekülő mozdulatokra, de a Bosa-Ingram párost nagyon nehéz kéen tartani.

DE

Trey Flowers– 47/56
Dietrich Wise
 – 34/56
Cassius Marsh – 28/56

Flowers továbbra is szépen akadályozza az ellenfél támadásait, ami legjobban az utolsó driveban jött elő, amikor belső pozícióból indult. A csapat vékony DE fronton, ezért különösen fontos, hogy ne sérüljön meg Flowers. Wise egyébként a második legjobb újonc passz siettető eddig.

DT

Lawrence Guy – 32/56
Alan Branch  – 26/56
Adam Butler – 23/56

Segítette őket, hogy a védelem nem volt fenn sokat a pályán, mert hiányosan voltak csak meg.

LB

Kyle Van Noy  – 56/56
Elandon Roberts
– 40/56
David Harris– 21/56
Marquis Flowers– 8/56
Trevor Reilly– 3/56

Harris nagyon szép bull rush technikával tolta be Melvin Gordont, ami végülis egy Rivers fumble-el ért véget (összeszedte, de vagy 20 yard veszteséggel). BB azt mondta a meccs után, hogy vékony D-linet próbálták ellensúlyozni több LB-vel, ezért mindenki kivette a részét a játékból, több különböző formációban.

CB

Malcolm Butler – 56/56
Johnson Bademosi– 56/56
Jonathan Jones – 16/56

Butler
szépet sprintelt Gordon 87 yardos futásánál, ez kiemelkedik, de  nem tudta eléggé jammelni Travis Benjamint a 24 yardos TD elkapásánál, és úgy tűnt, hogy kommunikációs hiba is volt. Mégis, a CB állomány szépen felveszi a versenyt és megcsinált nagy játékokat az 50-50-es szituációknál. A kevesebb engedett passzolt yard kiválóan mutatja a fejlődésüket.

S

Devin McCourty– 56/56
Patrick Chung – 51/56
Duron Harmon – 50/56
Jordan Richards – 13/56

Chung sokoldalúsága kitűnik - hasonlóan mint a Tampa elleni meccsen - néha slot recieverek mellé állították, néha TE-k mellé. McCourty rossz szöget választott Gordon 87 yardos játékánál, és Harmon sem volt a helyzet magaslatán, ahogy sok mindenki más sem.


Fontosabb statisztikák a meccsről:

Tom Brady: 32/47, 333 yard, 1 TD, 0 INT, 0 fumble (68%-os passz pontosság)

Brandin Cooks: 5 elkapás, 26 yard
Rob Gronkowski: 5 elkapás, 57 yard, 1 TD
Chris Hogan: 5 elkapás, 60 yard
James White: 5 elkapás, 85 yard
Danny Amendola: 2 elkapás, 14 yard
Deion Lewis: 15 futás, 44 yard
Mike Gillislee: 11 futás, 34 yard
Rex Burkhead: 4 futás, 15 yard, 7 elkapás, 68 yard

Devin McCourty: 5 tackle (4 solo, 1 assist)
Kyle Van Noy: 6 tackle (6 solo, 0 assist)
Elandon Roberts: 6 tackle (5 solo, 1 assist)
Johnson Bademosi: 5 tackle (4 solo, 1 assist)
Trey Flowers: 3 tackle (3 solo, 0 assist)


Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2017. 11. 02. 11:13
Arnold Patsenegger
A 0 sack a meccsen az sajna kicsit kevés :/
Flowerstől kicsit többet vártam idén.
Wise viszont kellemes meglepetés.
2017. 11. 02. 12:23
komzoz65
Nem tudom, hogy az O TD hatékonysága miért romlik ennyire. Az egyetlen TD-nél túl könnyűnek tűnt Gronk megjátszása. Ez lassan kulcs kérdéssé válhat egy-egy szoros meccsen.

Minden bizonnyal kellenének ide új játékok a mostani keretre szabva. És jobb hívások is. De kétségtelen, hogy a gólvonalnál mostanság megáll a tudomány. Odáig viszont nagyon is szépen haladunk. Egyértelmű, hogy min kell a pihenő héten dolgozni.

Allen teljesítményét nehéz értékelni. Legalábbis szalonképesen. Szóval évi közel 5 misiért nyomja itt ezt a szánalmasat. Nyilván elcserélhetetlen ezzel a szerződéssel, de ez így nagyon gáz. Tudom blokkolgat. Hát abban sem Gronk, meg ez éde és a kevés kategória, Hómanó is sokkal jobb volt ennél. Sőt jobb ma is.

A védelem ebben az összetételben nagyon is megfelelt. Szemre és yardra mindig rosszabb, de pontra tökéletes. És négyszer egymás után, az már aligha véletlen, ráadásul nem is rossz erőkből álló O-k ellen. Márpedig, amennyiben 20 alatt tartják az ellenfelet, akkor hoznunk kell a meccseket mindig, még Denverben is.
2017. 11. 02. 12:49
kyobalu
Chad O'Shea a WR-ek edzője és JMD eheti nyilatkozatai alapján ezen is dolgoznak a legjobban. Mindkettőjük nagyon bizakodó, és szerintük változás lesz az elmúlt hetekhez képest. O'Shea azt nyilatkozta, hogy szinte nüanszokon múlt, múlik néha egy eredményes RZ drive kivitelezése..Ezeket próbálják finomítani a következő hetekben. A játékosok tehetsége, elhivatottsága előfeltételezi, hogy folyamatos és látványos fejlődés lesz ezen a fronton. Külön jó hír, hogy az nesn infói alapján ezen a héten a Practice players of the week legjobb játékosai között Hollister tesók és Allen szerepeltek az élen. Reméljük, hogy a két TE végre már nagyobb szerepet kap, legalább a vörös zónában. ;-)
Hozzászólás a(z) Statisztika: 8. hét - NE vs LAC bejegyzéshez