Menetrend

Super Bowl kibeszélő

2014. 02. 03. 06:40
Szerző: DoM
Kategória: Hírek
A Denver Broncos - Seattle Seahawks Super Bowl eredményével, eseményeivel kapcsolatos észrevételeket ennél a cikknél tegyétek meg, ne keveredjen másik bejegyzésnél.

Hozzászólások

2014. 02. 03. 07:15
dexxy 2.0
Nem volt rossz meccs,és ennyit a Manning hyperól. Az igazat megvallva szerintem minket is megvert volna a Seattle,ők most tényleg jól össze vannak rakva és megérdemelték a győzelmet.

2014. 02. 03. 18:06
bucifar
Nem tudom , hogy valakinek feltűnt-e
Mindkét félidőben a 12. -k másodpercben volt az első pont szerzés
Első félidő 2 pont + utána első labdaérintés 3 pont
Második félidő első labdaérintés 7 pont
2+3+7= 12
A 12 es szám misztikus ereje
2014. 02. 03. 07:16
Zandal
Nos, ez talán gonosz, de a legszebb öröm a káröröm. Már a t*köm tele volt a "Manning minden idők legjobb QB-je" dumával. Kétségtelen, hogy egyike a legjobbaknak, de a hype ami körül vette már unszimpatikus volt számomra.

A Seattle pedig ott verte meg a Denver-t ahol kellett, nem hagyták Manning-et dobálni. Azt azért nem gondoltam volna, hogy így kiütik őket. Mindenesetre a mutatott játék képe alapján a Sehawks jobban megérdemelte a győzelmet, mint a Broncos.

2014. 02. 03. 07:49
pippu
Természetesen már csak azért is a Denver ellen szurkoltam...

És hogy mennyit ér ez a sok rekord? Ha valaki, akkor mi keményen megtanultunk... :(
2014. 02. 03. 07:49
pippu
2014. 02. 03. 11:43
Wolverine89
2014. 02. 04. 03:32
kisdef
én is ellenük voltam, de főleg a wes welker ellenszenvem miatt.
ja, bocs, milyen w-k ezek? az új neve Les LeLker. a három L-es SB hős.
2014. 02. 03. 08:00
Wedge
Hali!

Lehet hülyének néztek. De én úgy ültem le erre a meccsre, hogy nem Manning fogja megnyerni(tényleg nagy irányító meg minden), hanem a futójáték. Ugyanis ez ellen a védelem ellen a 49ers-nek is azzal volt esélye, hogy jól keverte a futást a passzal. Így 27 futott yarddal esélyük sem volt a döntőben. Ez edzői gyengeség. Szerintem a Pats-nek több esélye lett volna. Nálunk nem hiszem el, hogy az edzők engedték volna ezt a felfogást, hogy menj Brady dobj és ennyi... Viszont mi is bebuktuk volna. Brutális jó volt a seahawks. Le a kalappal. Pats szurkolóként nekem nyilván a támadójáték a mindenem. De itt látom, hogy mire gondol Sanyi "Csikágó" mikor a defense játék szépségéről beszél.
Szerintem érdekes Superbowl volt. Ennek is megvolt a varázsa.
A Manning örökségből meg nekem is elegem van. És a legjobb a Denver oldalán mégis csak a mi kis 83-as atomtörpénk lett.
Champ Bailey-t pedig sajnálom :/ Több volt ebben a karrierben.

A Halftime Show meg hát igen... Ma visszanézem a Madonnásat, hogy meglegyen a hangulat... :D
2014. 02. 03. 10:29
kolok
Ne csináljátok már gyerekek. Mi is hogy utáltuk,amikor 2007-ben mindenki azzal jött,hogy nem a rekordokat kell döntögetni,hanem a SB-t megnyerni.Manning a legkevésbé sem tehet a hyperól,egy abszolút szimpatikus ízig-vérig sportember,aki semmi okot nem ad az unszimpátiára,nem egy Rivers.Mi is sérelmeztük ,amikor a hype miatt utált minket mindenki,mert sikeresek voltunk,akkor ne essünk már mi is ebbe a hibába. Az meg ,hogy mi jobban szerepeltünk volna.... Ez a Hóksz D-nél sokkal ergyább Denver D gyakorlatilag 10 ponton tartott minket az egész meccsen,úgy hogy szinte momentumunk sem volt.Akkor szerintetek csinált volna velünk a Seahawks?
2014. 02. 03. 12:36
iceman
Brady nem esett volna szét ennyire, mint Manning,ennyire magalázó verést nem kaptunk volna.
2014. 02. 03. 13:07
kolok
Ravens,első körös PO bukta...? Rémlik?
2014. 02. 03. 15:50
Wedge
Én nem hegyezném ezt ki Bradyre meg Manning-re, hogy ki mennyire esik szét... A 49ers azt játszotta amivel meg lehetett fogni a Seattle-t. A denver nem... Olyan volt, mintha homokba dugták volna a fejüket... Semmi felkészülés az ellenfélből... Egoból meg ne nyerjenek superbowlt szerintem. És mi nem kaptunk ilyen zakót a döntőben, szval Brady tündöklésével azért nem húzhatunk párhuzamot. És mégegyszer. Nem Manningel van bajom, hanem azzal, ahogy felfújja a sajto(nyílván erről sem tehet)
2014. 02. 05. 13:03
cellranger
Azért nem értek veled csupán egyet, mert a Denver nagyon szétesett és lehet hogy azt mondod, hogy 16 ponton, meg 10 ponton tartottak minket, de a mi védelmünk is lefogta őket, mert lehet ezt mogyorózni innen onnan, de óvatosba jöttek, időt öltek, stb. és 26 pont amit adtak nekünk nem a csúcsok csúcsa.
Egy Seahwks fanatikus műértő barátomat idézem "Belichicktől jobban félt és örült, hogy enm vele kellett összefutniuk."
Egyébként ez méltatlan meccs volt egy super bowlhoz.
2014. 02. 03. 08:06
azimut
bar nem lattam a meccset! de az eredmeny alapjan azt mondanam,es az elmult ev tapasztalatai azt mondatjak velem az SB a vedelem nyeri! ha ebben tudunk javulni es kozeledni ehhez a bitang eros seattlehoz akkor partiba tudunk lenni veluk! Foxek pedig mehetnek verni a melluket a sok rekordal,ugyan ott vannak ahol a masik 31 csapat,nem nyertek! vagy is nyertek egy afc dontot! viszont velek ha ez a seattle igy marad ,lehetne uralkodok hosszu tavon! Persze TB es BB kepes oket lenyomni :-)
2014. 02. 03. 08:33
azimut
ja es fontos kiemelni a nyilatkozatokban seattle reszrol hogy 4 evig epitkeztek hogy ide eljussanak! errol szol az nfl! 1 ev alatt lehetetlen 2 ev alatt sok szerencsevel lehet SB csapatot epiteni! Mi most lepunk a 4 evbe lassan ha a 2 TE elkapos idoszakot nezem! Viszont a D reszerol ez lesz a 2. evunk amikor tudatos epitkezesrol,fejlodesrol beszelunk
2014. 02. 03. 09:02
Zarathorn
Ha mi kaptunk volna így ki akkor most itt mi lenne? De hálisten nem mi voltunk...
2014. 02. 03. 09:09
zozi
Sikerült ismét PM-nek bizonyítania, hogy nyomás alatt nem tud teljesíteni! Ebből látszik, hogy nekünk hol kell erősödnünk. Amíg ellenünk snap után simán megkávézott a dobás előtt, addig most jószerivel a kezét is alig bírta felemelni, már ott voltak!
2014. 02. 03. 09:30
Burkus
(Relative) semleges nézőként uncsi meccs volt. OK, hogy a Seattle-nek szurkoltam, már csak Carroll miatt is, de amikor a második negyedben a hosszú drive után picksix-et csinált Manning, látszott, hogy ez a meccs elment nekik. A KR TD pedig ráütötte a pecsétet, ez a Broncos a 22:0-ból, nemhogy a 29:0-ból nem tudott volna semmiképpen sem visszajönni.

Nem várt szép mondat volt a szpíkerektől, amikor beidézték Ray Lewist. (Ha valaki nem hallotta volna, azt mondta, ha Manningre gondol, akkor a rekordok jutnak az eszébe, ha Bradyre, akkor a SB győzelem.) Megjegyzem, a tegnapi kommentálásból is egyértelmű volt, hogy Ricsi és Olivér a Denver győzelmét szerette volna, amikor a Seattle labdaszerzést vagy éppen egy több testcseles TD elkapást csinált meg, olyan fahangon kommentálták, ahogy a Pats sikereit szokták... A tegnapi nap azért volt elégtétel, mert remélem, lezárta a Manning hype-ot. Mindig is az volt a véleményem, hogy Manning általában nem tud lelki nyomás alatt játszani. Egy biztos fal mögül ennek a WR-TE-RB gárdának dobálni az ő szintjükön nem akkora teljesítmény, pláne, ha olyan jól szakadnak el az elkapók, ahogy tették azt a korábbi meccseken. Tegnap beigazolódott, hogy nem igaz, hogy Manning gyorsan szabadul a labdától, hogy mindig jól olvassa a védelmet és főleg, hogy nem nyertes alkat. Az ő két INT-je volt, amivel gyakorlatilag eldőlt a meccs, különösen a visszahordott. Passzolt, amikor nem szabadott volna, mind a két INT egyértelműen az ő hibája volt. A 4th down szitukat is rosszul oldotta meg, mondjuk azt még most sem értem, hogy a második negyedben miért nem tettek fel legalább 3 pontot, miért választották a negyedik kísérletet... Fura, hogy valaki MVP, OPY meg OAPY és a következő nap ilyen kínosan leég. Célszerűbb lenne ezeket a címeket a teljes szezon ismeretében értékelni, kiadni. Manning nem clutch, nem is volt az. Az ESPN-en olvastam egy jópofa hozzászólást: "Manning can't win the big ones. Not in college. Not in the pros. He should buy Grossman a car for that '06 ring." Azt eddig nem tudtam/nem néztem, hogy egyetemi fociban sem volt sikeres, de azt én is vallom 2006 óta, hogy ha Lovie Smith nem erőlteti érthetetlen módon Grossman játékát, ott sem nyert volna. Ha megnézzük, a novemberi meccsen ellenünk ugyanígy összeomlott az offense, amikor hirtelen feltámadtunk a második félidőben, ha nincs az utolsó drive, akkor rendes játékidőben kapott volna ki a Denver.

Nem mondom, hogy még mindig Brady olyan clutch, mint anno volt. De gondolom, olvastátok azt, hogy 320 játékos között végzett felmérés során arra a kérdésre, hogy ki legyen a QB, ha két perc van hátra a SB-ból és TD-t kell szerezni, toronymagasan, 42,5 % Bradyt választotta... A tegnapi meccs valahol Brady apoteózisa is volt és egy évtizedes vita végére tett pontot. "Manning a legjobb alapszakasz QB." Kétes értékű dicséret.

Nagy szerencsének tartom, hogy nem jutottunk SB-ba.Ez a Seahawks bitang erős (megjegyzem, a Frisco is az) és a mi ezer sebből vérző offense-ünk szerintem legalább ekkora verést kapott volna. Szerintem ez a Denver most morálisan fog megrendülni, a játékosok elvesztették azt a bizalmat, amit Manning iránt éreztek. Ha mi kaptuk volna ezt a zakót és lenne 3 győztes SB után 3 vesztes SB, nem tartanám kizártnak, hogy Brady és/vagy BB is szögre akasztaná a sisakot, illetve a karmesteri pálcát. Ilyen megalázó vereséget nehéz elviselni.

A meccs egyébként megmutatta a Denver idei teljesíményének valós értékét. Szerencséjük volt, könnyű schedule-el és azzal, hogy a Chiefs lufija a sérülések okán kidurrant, mire szembekerültek velük. A PO-ban a velük szembekerülő Pats O már csak árnyéka volt a novemberinek, Gronk nélkül, a sérült Vereen-el, mélységi elkapó nélkül, sérültekből álló secondaryvel, ahol Talib sérülése valóban kulcsmomentum volt, jóllehet, nem azon múlt és nem osztom BB véleményét Welker szerepét illetően. Most szembekerültek egy kemény védelemmel, de ami még döbbenetesebb volt, egy közepes offense-el, ahol Lynchet meg tudták fogni, erre Wilson "nevenincs" elkapóknak szórta a 3rd down passzokat meg a TD-et... És erre nem volt válaszuk. Nekem az jött le, hogy a Denver ugyanazzal a stratégiával állt fel D-ben mint ellenünk, hogy megfogja a futást - és meg is fogta - és ha Wilson meg tudja verni őket a levegőben, akkor verje. Wilson pedig megcsinálta (erre nem voltunk mi képesek, nemcsak az elkapók,hanem Brady rossz játéka és a bűnrossz hívások miatt sem.)

Érdekes párhuzam volt a 2007-es Pats-Giants döntővel a tegnapi meccs. Mindkétszer az történt, hogy egy dübörgő, ellenállhatatlan támadógépezetet egy jó védelem kizökkentett a ritmusából és a támadógépezetnek egyszerűen nem volt válasza, alternatív megoldása. Mindkét meccs az irányítóra helyezett nyomáson ment el. A különbség, hogy ennek ellenére ha nincs a sapkapassz, mi behúzzuk a döntőt.17:13-ra ki lehet kapni, fél perccel a vége előtt még támadhattunk a győzelemért. 43:8 az baromi égés és a Denvernek tegnap annyi esélye volt a győzelemre, mint Szálasinak a főtárgyaláson... Brady a két elvesztett SB-t éppen elvesztette, nem jó teljesítménnyel, de végig meccsben voltunk. Ezzel szemben Manning a legutóbbi két SB-ból három félidőn át meccsben sem volt. Beérte Brett Favre a legtöbb elvesztett PO meccsel - 12 - ami elég kétes dicsőség.

Ja és Shermannek lehet, hogy nagy a szája, de van mire.

Na ennyi így elsőre :)

2014. 02. 03. 09:55
Dega
KÖSZI,MINDENT LEÍRTÁL!!!
2014. 02. 03. 10:30
nszgergo
2014. 02. 03. 11:08
szeder
2014. 02. 03. 11:32
LaFleur
2014. 02. 03. 12:49
piszkosfred
+10000000
Na akkor én már nem írok semmit, ebben minden benne van, amit le akartam írni, sőt még az is ami eddig csak a tudatalattimban volt :-D
2014. 02. 03. 16:00
Wedge
Jól megfogalmazott összefoglaló! Többi hozzászólást (enyémmel együtt) ki is dobhatjuk a kukába.
10 pont :)
2014. 02. 03. 16:00
crazyhungary
Teljes mértékben egyet értek veled, mindent leírtál amit akartam. A sok középutas vér nélküli nem igazi szurkoló meg csak irkáljon össze vissza mindent hülyeséget: szeressünk mindenkit és világbéke.
2014. 02. 03. 20:09
iceman
2014. 02. 04. 01:15
nosbiglem
+1
Felesleges írnom, csak ismételnék :)
2014. 02. 04. 08:42
matcha
2014. 02. 03. 09:51
már Goodellt is utálom
A meccset aki látta tudja mi történt, még sokan sokféleképpen fogják elemezni. Hogy csúnya volt-e? A vadpónik szempontjából mindenképpen. A SEATTLE - így mert megérdemlik - jogosan nyert.
DE A ROHADT ÉLETBE AKAROK EGY ILYEN SCEONDARYT!!!!!!!!!!!!!!!!!
2014. 02. 03. 10:27
zozo692
Ez a Seattle védelem nagyon egyben van, ha a sec mellé kérj hozzá DL embereket is, akik vegzálják az ellen irányítóját. E nélkül nem megy.
Valamit nagyon tudnak ott, szerintem a kulcs az most Pete Carroll, az a futball filozófia, amit most ő visz, totál nyerő lesz. Russel W pedig egy borzasztó intelligens játékos. A csapat zöme másod-harmad éves, 24-26 éves játékos, nagy részük hátsó körös, szóval valamit nagyon tudnak.
Lehet, hogy most amit látunk, az egy őrség váltás. A két TOP QB 2006 óta nem nyert semmit, Manning biztosan nem fog, saját magunkra sem fogadnék nagy összegben akkor, ha józan vagyok. Jó, a második része csak vicc volt...
2014. 02. 03. 10:57
orcalin
2014. 02. 03. 13:11
TMR
Melyik? Az hogy józan vagy? :-)
2014. 02. 03. 14:05
Tzimisce
Azért volt egy Brees, egy Rodgers SB, plusz ott volt a Steelers is, ne akarjunk rögtön QB korszakváltásról beszélni. Newtont, Kaepernicket is a védelme (is) tette naggyá, ahogy RG3-t nem. Wilson is ebbe a társaságba tartozik, annyi különbséggel, hogy több benne az alázat, ezért sokkal jobban is szeretem. Illetve a másik 2 ifjú SB győztes irányítót is a védelem tette igazán naggyá (TB és Big Ben)
2014. 02. 03. 17:26
pat68
Ha nem is zajlott le a korszakváltás, de kb 2 éve elkezdődött! Itt vannak az új top irányítók akik 3-4 év múlva uralni fogják a ligát, ahogy pár éve TB, PM, Brees , stb. A nagy kérdés, Kraft úrék találnak-e megfelelő utódot Tom után!
Egyébként, ha vissza emlékezünk, Tb-t is a védelem tette gyűrű hordozóvá, Pitsburgh, Green Bay is a védelemnek köszönheti a bajnokságot.
2014. 02. 03. 19:11
Pat Patriot
A Green Bay nem annyira a védelemnek köszönhette azt a SB-t, hanem a Nelson-Jennings-Jones-Driver-féle elkapósornak, meg persze Rodgersnek. Nyilván nem volt rossz a védelmük sem, de pl. a nem annyira "acélos" Steelers-offense is majdnem 400 yardot csinált ellenük.
2014. 02. 03. 17:20
pat68
2014. 02. 03. 10:13
49ers
A Seattle idei egyik legjobb meccsét játszotta, a Denver pedig messze a legrosszabbat. Ezen az estén a Seattle talán mind a 31 csapatot legyőzte volna, a denveriek ha nem is mind a 31-től, de a legtöbbjétől kikaptak volna. Nagyon egyoldalú, mondhatni unalmas Sb volt, sok tanulsággal.
Hibának tartom a denver részéről, hogy teljesen feladta a futást, mely cselekedetre nem lehet ok a korán összeszedett hátrány sem. Moreno és Ball is alig kapott labdát, ezzel könnyítve a seattle passz elleni védekezését. Emelett a denveri fal is rettentően játszott, 4 ember folyamatosan nyomta össze a zsebet, ez egy ligaelső alakulattól nagyon kevés. Manningnek többször kellet kimozognia zsebből, ami sosem volt az erőssége, a futásból (kocogásból) való dobás Wilson erőssége.
Kár hogy nem kellett több a washingtoni csapattól, jobb lett volna látni egy szoros mérkőzést, ahol Lynchnek is meg kell izzadnia, de ez jutott mára.
A Seattle megérdemelten lett bajnok, az már csak az én személyes "tragédiám", hogy 2 csapat a kedvencem, 28-at kedvelek, 2 nem szeretek, a Ravens-t és a Seahawks-ot.
2014. 02. 03. 10:36
Arsenal
Burkusnak egy nagy *5-ös szinte mindent leírtál. Így nyal vissza a fagyi, Manning rendesen beégett, szerintem meg is érdemelte. Elgondolkoztató, hogy egy közepes támadó sorral, viszont egy szuper secondaryvel idén is és tavaly is SB-t lehet nyerni, Erre kellene fejlődnünk!!!
2014. 02. 03. 10:41
Dega
2014. 02. 03. 10:40
Nekem nagyon tetszett a meccs. Nem azért, mert szénné lett alázva a Denver úgy ahogy van, hanem a Seattle D miatt. Nekem, mint védö játékosnak élmény volt nézni, ahogy z´zutak a Seahawks D játékosai.
Az elsö INT tényleg Manning hibája volt, a másodiknál viszont a dobás pillanatában megütötték a kezét. Örültem, hogy ez a Smith nevü LB lett az MVP, örá szavaztam én is az nfl.com-on.

HA már itt feljött egy ilyen igény, én is elgondolkoztam éjjel. Volt egy cikk miszerint a Seahawksnál jövö év végén lejár Sherman és Earl Thomas szerzödése is és kettejük közül Thomas a nagyobb prioritás. Mi lenne, ha mondjuk most le tudnánk igazolni Talibot 3-4 évre, majd a következö offseasonban (mivel akkor már a Hernandez beragadt money sincs, illetve lehet Gronk is más szerzödéssel lesz, ah lesz) elhoznánk Shermant is.
Így ha eljátszanánk a gondolattal, hogy DMC és valami jó kis SS, plusz Talib-Sherman kezdö egy Dennard-Ryan cseresorral a secondaryben...hát összefut a nyál a számban :)
2014. 02. 03. 10:48
Burkus
A 2 INT-nél az elemzők szerint látnia kellett volna,hogy nem tudja eldobni és bevállalni a sacket. Egyébként még volt három majdnem INT-je. (Egy a második negyedben a 4. kísérletnél, egy hosszú a harmadik negyedben, amikor csak három Seahawks játékos volt ott, ahova dobta, egyszer meg bedobta a passzt a boxban álló LB kezébe, csak az leütötte, nem elkapta.) Nagyon gyenge QB teljesítmény volt. Olyan mint Lucké ellenünk. Úgy látszik, Indy QB-nak lenni nem jó ómen, ami az INT-t illeti.

Kis matek:

TB = PM + EM azaz 3 SB győzelem + 2 SB vereség = 3 SB győzelem + 2 SB vereség.

2014. 02. 03. 13:10
kolok
Shermant inkább ne,ritka nagy paraszt. Kancellár viszont jöhetne
2014. 02. 03. 13:20
Zarathorn
De az ilyen ritka nagy parasztok hozzák legtöbbször a sikert nem?
2014. 02. 03. 13:51
kolok
Nem feltétlenül,ilyen áron nem kellene a SB! Sherman szvsz összegyeztethetetlen a Pats franchise felfogásával
2014. 02. 03. 14:09
Nem vagyok biztos benne, hogy ne lehetne megszelidíteni és Pats konformmá tenni a srácot. Azért BB-nek és TB-nek erös reszpektje van, minden játékos között.
2014. 02. 03. 14:31
kolok
Képzelem TB milyen boldog lenne az afférjuk után :)
2014. 02. 03. 19:55
attnagy
Ilyen áron nem kellene SB!Hát lol.Már elnézést,de én ekkora hülyeséget még nem olvastam itt ezen az oldalon!
2014. 02. 04. 08:09
kolok
Hát pedig,mivel soha nem szerződtetünk ilyen kőparaszt seggeket,talán Kraft és BB sem tartja ezt akkora hülyeségnek. Ja ők biztosan nem értenek annyira ehhez,mint Te...
2014. 02. 04. 10:04
attnagy
Dillon,Moss,Ochocinco,Haynesworth...tényleg nem volt rá példa.Ha már dobálózol valamivel,akkor nézz utána,hogy van-e valami alapja.Egyébként meg Kraft és BB is tuti azt mondaná a SB-on,hogy mi inkább veszítsünk,mert nálunk játszik Sherman,így nem érdemeljük meg a győzelmet.Biztosan jól informált vagy ebben,sokat beszélgettél erről BB-vel gondolom.
2014. 02. 04. 23:21
CrashCortez
https://www.youtube.com/watch?v=VbQGlO0B5nY&feature=youtu.be Szerintem nem akkora nagy "paraszt", mint amilyennek gondolják/mutatja magát. Ellenben piszok szorgalmas és rafinált. Valamint a méretei és az atletikussága is kiváló. Személy szerint bontanék egy üveg pezsgőt ha megszereznénk, még akkor is ha Talib elvesztésével járna.
2014. 02. 03. 11:05
max350
Hajnalban ugyan már leírtam az előző Nyer-e még.... cikkhez az alábbit. Ha valaki ott már olvasta attól 1000 bocs és egy anyamedve!!!!

A SB 3. negyedében beugrott, hogy én már kifejtettem azt az álláspontomat, hogy csak akkor nyerhetünk újra SB-t, ha lesz egy nagyon jó D-nk és azt is megjósoltam akkor, hogy a Denver nem nyeri meg a SB-t! (visszakereshető az Ups&downs alapszakasz 8. mérkőzés, a Dolphins ellen):

2013. 10. 28. 15:31
max350
Na szóval én már 2 éve folyamatosan azt hangoztatom, hogy kell egy brutál jó D és akkor elég, ha az O-nk "közepesen" teljesít, nem termel 50+ pontot, hanem "csak" 20-30 pont között, és behúzzuk a meccseket. Az utóbbi években hozzászoktunk, hogy sok sima győzelmünk van az alapszakaszban, simán bejutunk a PO-ba és ott szembe jött velünk egy nagyon jó D és nem tudta az O hozni a meccset és ugye (emlékszünk rá!!!) a D-nk pedig gyenguszka volt!
A Denverrel kapcsolatban pedig csak annyit, hogy ők megpróbálják azt az utat járni, amit mi az utóbbi években, vagyis brutál jó O és gyenge D...nekünk nem jött be, nekik sem fog!!!!
Szóval, én személy szerint örülök ennek a változásnak, mert remélhetőleg nem fogunk úgy járni, mint az utóbbi évek PO és SB meccsein egy jó D ellen!!!!

Ennyi az idézet, de akkor még nem tudhattam, hogy a D is elfogy év végére!
Ugye, akkor még működött a D-nk amikor ezeket a sorokat leírtam anno! :)
2014. 02. 03. 11:26
cescf4
Azért ezt a SEA-t is elkerülték a komoly sérülések, nem kisebbíti az érdemüket csak összehasonlítva a mi szezonunkkal... kb esélyünk sem volt :(
2014. 02. 03. 11:31
Tomk@
Nekem tetszik a védelmi játék és SEA bebizonyította, hogy mitől is szép.
Sajnos a Pats-nek sem lett volna esélye a Seahawks ellen, mind O mind D fronton vékonyak lettünk volna.
2014. 02. 03. 11:43
infidelitas
Ami szembetűnő volt tegnap, hogy míg mi simogattuk a főbunkó elkapóit, addig tegnap olyanokat ütöttek rajtuk, hogy csak nyekkentek... Látszott, hogy amikor d. thomas megkapta a labdát többet haladt hátra felé mint előre, mert félt, hogy kiütik... Én nem értem miért nem lehet ilyen kegyetlenül büntetni... A sérüléseink D-ben ezt nem magyarázzák.. De mindegy mi túl teljesítettünk, a bunkózt pedig megalázták és most boldog vagyok :) Csak zárójelben jegyzem meg, ha mi kerülünk be minket is simán elkalapálnak... Ez ellen a Seattle ellen csak az év eleji D és a Gronk-al megerősített O-nk tudta volna esetleg felvenni a versenyt... A lényeg, hogy továbbra is GO, PATS!!!!
2014. 02. 04. 08:44
matcha
2014. 02. 03. 11:50
mgabor74
Azért ehhez az is kellett, amit Carroll nyilatkozott a meccs előtt, hogy a sérülésekről nincs mit mondania, mert mindenki egészséges náluk. Mondjuk ez Shermanról a meccs után már nem volt elmondható.Nem is értem minek erőltették tovább a játékát az első sérülése után annál az állásnál, úgy lehet arra sérült rá másodjára.
A legfeltűnőbb az volt, hogy a labdás denveri játékosokhoz legtöbbször kettő, de volt hogy három seattlei védő ért oda pillanatokon belül, a lecsúszott szerelés meg ismeretlen fogalom volt náluk. Nagyon jó volt nézni.
Abba viszont szomorúan gondoltam bele, hogy ugyanezzel a denveri támadófallal szemben teljesen impotens volt a védőfalunk az AFC döntőn. Persze tudom sok volt a hiányzónk, de akkor is hatalmas volt a különbség szemre. A mi eccsünkön megkávézott egy-egy passz előtt Manning, itt meg azért küzdött, hogy túlélje egyáltalán.
Azért a meccs alatt Ricsi csak talált egy címet Manningnek, amikor azt mondta, hogy a valaha volt legjobb alapszakasz QB. Nincs bajom a kommentátorokkal, meg ki is védem őket mindig, de ekkor nem tudtam eldönteni, hogy viccel, vagy komolynak szánta.
Ez a Denver a holtszezonban sokat fog változni, mert rengeteg nagy név lesz szabadügynök, akiket nem tudnak mind megtartani. Kíváncsi vagyok rá, hogy rámennek-e a védelem erősítésére.
A Seahawks-nak nincs ilyen problémája, gyakorlatilag nem kell attól tartaniuk, hogy szétesik az SB. győztes csapatuk úgy mint a Ravensnek tavaly. Az első komolyabb fizetési igények majd csak a jövő évi holtszezonban jönnek náluk.
2014. 02. 03. 15:48
Tzimisce
Nincs ezzel semmi baj, én teljes mértékben egyetértek azzal az állítással, hogy a legjobb alapszakasz QB. Csakhogy volt egy bizonyos Dan Marino is, aki tudjuk hova jutott.
2014. 02. 03. 17:34
pat68
A "legjobb alapszakasz QB" címmel nem lehet SB-t nyerni! És ebben a játékban az a lényeg!
2014. 02. 03. 12:01
Gege8
Azért nem baj, hogy ezt a kis demonstrációt nem mi kaptuk Seahawkstól. :) Nagyon kíváncsi leszek mi lesz velük a holtidény alatt, most szépen megjön sokuknak az étvágya aztán irány a Flacco way...........
2014. 02. 03. 12:02
zozo692
Azért az PM számára elég dehonesztáló, ha valaki "alapszakasz best QB ever"-nek nevezi. Ebben benne van az is, hogy "play off suck QB of all time" A Richárdunk ezzel csak árt neki, nem növeli az ázsióját.
Sajnos a meccsbe egy kicsit (kb. 80%-ába...) belepihentem, amikor 4-kor megriadtam és visszakapcsoltam a tévét, egy teljes apátiába esett FR-t hallhattam. Hááát, nem mondom, hogy nem örültem (a Seattle-t kedvelem, ezt hozzáteszem).
2014. 02. 03. 12:33
crucified
Szerinted egy 10 milliós kis ország véleménye mérőpont PM számára? Lesz@rja.
2014. 02. 03. 12:05
Én "eretnek"(?) módon a Seahawks ellen szurkoltam. Egyszerűen nem bírom őket :) De ettől még el kell ismernem, hogy eszméletlen formában érkeztek erre a meccsre, és annyira egyben voltak fejben, lélekben és fizikailag is, hogy ettől a Denver egyszerűen az atomjaira hullott szét.
Meglátjuk, mit hoz majd a Seattle számára az új szezon, amihez a 49-ersnek is biztosan lesz néhány szava ;). Emellett persze ott lesz a nem gyenge NFC West többi csapata, továbbá többek között a Dallas, a Green Bay, a Philadelphia, a Kansas, a San Diego, a Carolina, és hát a Denver (persze lehet, hogy Manning és a szuper támadóalakulat nélkül).
Várom a free agency-t és a draftot, a sérültjeinknek sikeres gyógyulást, Mr. Kraftnak és Belichicknek "nagy ötleteket" kívánok!
Go Patriots!!!
2014. 02. 03. 12:06
Pats78
Én is azt gondolom, hogy ehhez a szezonhoz a SEA-nek kellet a szerencse is értem ezt úgy hogy elkerülték őket a sérülések és a formahanyatlások. Enélkül nem lett volna ilyen sima ez a szezon, ami nem mondható el sok nagy csapatról(Green Bay,New England...stb)
Mindentől függetlenül megérdemelték szerintem is a mai napon semelyik csapat nem tudta volna őket megverni a ligából.
2014. 02. 03. 12:24
Wolverine89
én valami 17-14 körüli eredményre tippeltem a mccs előtt, persze seattle gyözelmet. A meccs közben (22-0 nál meg 29-0) azon gondolkoztam, ha valami csoda folytán felhozná magát a denver akkor az végképp kiverné a biztosítékot az amerikaiaknál, megkapná a következő 10 évre az MVP címeket, ha már rég visszavonult akkor is. A másik észrevétel, hogy a denver játéka számomra nagyképű volt az elején, még a safety után is, körülbelül a másodig negyed vége felé jutott el hozzájuk az, hogy ma bajban lehetnek, akkor látszott (legalább is nekem), hogy változtattak. DThomasról meg bebizonyosodott, hogy szereti, ha keményen szerelik, de ilyenkor inkább csak hátrafelé mozgott, szóval nem értem a nyilatkozatát még a mult hétről.Ami még hatalmas pozitivum volt a számomra, történt egy MVP szavazás tegnap és nem Manning nyerte!:D
2014. 02. 03. 12:25
iceman
Szerintem is eldőlt a Manning-Brady all time párharc. Manning soha nem tudott nyomás alatt játszani, most is teljesen szétesett attól, hogy csak a közelébe kerültek a védők. Ha Brady-t csak közel annyira védi meg a múltban az offenzív fal, mint amennyire Manning-nek szüksége van, akkor most a három helyett minimum 5 gyűrűje van. Manning azért gyenge általában a playoff-ban, mert ott már a ligaelit defense-ektől kapja a nyomást. Most is látszott, hogy teljesen szétesett az első komolyabb nyomástól. Mondjuk erre számítottam, de ilyen látványos szétesésére azért nem. Hatalmas égés volt. Pár hete írtam, hogy az első olyan csapat, amelyik nyomás alá tudja helyezni Manning-et, szétveri a Denvert. Jó volt látni, ahogy az elejétől szanaszét verték Manning előtt az offenzív falat, a végén már csak támolyogtak a pályán. Szóval Manning valójában ismét bebizonyította, hogy egy porcelán-gépfegyver.
2014. 02. 04. 08:01
Dega
2014. 02. 03. 12:30
iceman
Brady pedig szinte az egész pályafutása alatt komolyabb defense-nyomás alatt játszik, mint Manning.Őszintén szóval nem is értem, miért volt ennyire jó a sajtója Manning-nek,teljesen nyilvánvalóan mindig is egy kiváló kezű, szemű, precíz, de törékeny és labilis QB volt, aki csak ligaelit játékostársakkal tudott boldogulni.
2014. 02. 04. 08:46
matcha
2014. 02. 03. 12:54
atis87
Nyugodtan nevezzétek át az egész cikket "Itt lehet Manninget fikázni". Ennyi nettó faszságot rég olvastam. Én elhiszem, hogy sokan becsületbeli ügynek tekintitek azt, hogy márpedig Brady a jobb QB lehet itt pro és kontra érveket hozni, de ilyen faszságokat ne mondjunk már hogy "Manning sose tudott nyomás alatt játszani.. Iceman, nézd már meg hogy a Brady vezette Pats, milyen kaliberű D#-ekkel rendelkező csapatoktól kapott ki mostanság a playoffban. Hasonló lesz a sorminta. A kedves Burkus kolléga meg többnyire okosságokat ír, de ez a mostani hozzászólás.. hát 90%-a ordas hülyeség, már ne haragudj. Én elhiszem hogy fáj itt mindenkinek hogy megdöntötte a Broncos az összes offense rekordot, de bakker ilyen haterkedést... Ilyenkor nem tudok csodálkozni, hogy miért utálják más szurkolók a Pats-et, kurvára nem szimpatikus ez a szurkolóktól. Ja igen, Manning mitől unszimpatikus az emberek többségének? Ritka értelmes ember, helyén kezeli a sikereit, Brady-t ajnározza amikor csak kérdezik róla. Mi a fasz bajotok van vele, de komolyan? Az hogy van egy olyan QB aki ugyanolyan szinten áll??
2014. 02. 03. 13:19
kolok
na végre,fentebb már én is kifejtettem hasonlókat
2014. 02. 03. 13:19
Zarathorn
Szerintem sokuknak az a baj vele, hogy rohadtul hypeolják minket meg állandóan csak cseszegetnek.... és ez a frusztráltság szabadul fel ilyenkor... én sem bírom PM-et, de elismerem teljesítményét... Amúgy meg öröm volt nézni, hogy szedik atomjaira a szinte érinthetetlen O falát és ő magát...
2014. 02. 03. 13:23
MaYo#51
2014. 02. 03. 13:55
kolok
De ez miért PM hibája? TB-t is hypeolták 2007-ben,akkor egy kőbunkó Ő is?Az ég adta világon semmit nem tett az utálatért,szerény,sportszerű játékos.Pont azt csináljátok amiért mi is utáljuk a Pats hatereket.
2014. 02. 03. 14:02
Zarathorn
De azért 2007-ben inkább több hater volt mint hypeoló főleg a spygate óta... nekem PM amióta nézem az NFL-t valahogy nem szimpi és kész nem tudok vele mit kezdeni...
2014. 02. 03. 16:02
zozo692
Max igazad van, egy kicsit elment ebbe az irányba a topic.
Szerintem nem is magával az emberrel van baja a többségnek (mert nem is lehet), hanem ami őt körülveszi (mindig kitalálnak valamit, hogy ki lehessen emelni), amikor pedig a fagylalt visszanyal, sokakból előtör némi frusztráltság ezzel kapcsolatban.
2014. 02. 03. 16:18
Oh bocsi téged kihagytalak: Te se irogass ilyen "kellemes" formában.
2014. 02. 04. 11:27
atis87
Igenis, vettem :) Sorry
Paul, te melyik csapatban játszol itthon?
2014. 02. 03. 20:03
iceman
Nem értem az érvelésedet. Nem azt mondtam, hogy Pats nem kapott ki gyengébb védelmű csapatoktól. Annyit írtam, hogy Brady általában sokkal gyengébb offensive fal mögött és ebből következően nagyobb defense nyomás alatt játszik, mint Manning.Manning komolyabb nyomás alatt általában összeomlik, ez tény. Bocs, már, hogy Pats szurkolóként nem Manning segglyukából szemlélem a valóságot.
2014. 02. 04. 08:12
kolok
Manning segglyukábó,meg Mannig felszopó...Ez aztán a színvonal...
2014. 02. 03. 20:03
attnagy
Ez egy Patriots oldal.Nem az a lényeg,hogy itt is ajnározzák Manninget.Attól,hogy valaki leírja normális keretek közt a véleményét,illetve,hogy tetszett neki a Denver szétverése még lehet józan látóköré,levonhatja a konzekvenciákat.Ha ezzel bajod van,nyugodtan menj sírni a Denver oldalára,ne ezt nézd.
2014. 02. 04. 08:48
matcha
2014. 02. 03. 13:09
12
Szerintem botrány, hogy a Ricsiék ennyire a Seahawks ellen voltak! Egész szezonban szidták a csapatot a tauntingok miatt, de amikor a Pollard féle állatok letaglózzák a támadókat, nemritkán direkt sérülést okozva, akkor az a football szépsége.
Amúgy szeretném, ha egyszer nekünk legyen ilyen védelmünk, de erre egyhamar nem látok sok esélyt, a Seahawks, 49ers, és a Panthers is messze a liga előtt járt idén!
2014. 02. 03. 13:10
Montesclan-pats
Manning szemében láttam a félelmet, hogy jaj eldobom a labdát... és INT. Na ilyet Brady szemében sohasem láttam, megölelte a labdát és zutty, ami belefér,tarolják le, de nem dobom el, hogy visszahordják és eldőljön a meccs, mert nem teszem kockára a csapatom.. a többiek sikerét a saját épségem érdekében.
A Pats sohasem kapott volna ilyen megalázó vereséget.
Ma reggel óta még büszkébb Pats és Tom Brady rajongó vagyok. Legyetek Ti is!
2014. 02. 03. 16:13
Háááát, azért ezzel erösen nem értek egyet. TB szemeiben is láttunk jópárszor félelmet, lelketlenséget és tanácstalanságot. Max nem a Super Bowlokban, ez igaz :)
2014. 02. 03. 13:44
Tzimisce
OFF:A szavazásban hiányzik a QB.
2014. 02. 03. 14:08
Montesclan-pats
Válasz azoknak,(atis, kolok) akik félreértelmezik itt a legtöbbünket, Burkust, zozot icemant még pault is idesorolom)
1. Nem fikázzuk PM-et, hanem a helyén kezeljük, ahogy mi már ezen az oldalon régóta szajkózzuk, hogy nem minden idők legjobb...stb, és ez most beigazolódott egy nagyon csúf fináléban - ezért inkább sajnálom, mert mindent összevetve senki nem vitatja el tőle a nagyon szép pályafutást.
2. Ezt a Seahawkst ma senki nem verte volna meg, örülök, hogy nem mi voltunk a másik. Minden momentum és szerencsefaktor náluk volt. Nagy dinasztia lehetnek, jól felépített franchise. Olyan irtózatos D-vel., hogy a D-faluk cseréit simán elfogadnám magunknak pl. Clemons, McDonald, Red Bryant + Ch.Jones
Csak idézni tudom: Én is szeretnék egy ilyen D-t
3. Jó WR-ek ellen irtózatos jammelés kell 5,6-8 yardig, engedik...(kivéve Logan Ryannek), mi is csináltuk év eleje táján, nem tudom miért hagytunk fel vele, talán nm elég fizikálisak a CB-jeink.
4. Ami zseniális volt, az szerintem az szakmai szemmel, hogy a passrush mellett mindig nyitva hagytak egy Wr sávot középen, és gyakorlatilag mivel nem volt ideje így felkínáltak Manningnek eg y WR-t 4-5 yardra, és lesben álltak, és irtózatosat kapott.
Így vették el fokozatosan a kedvét az elkapóknak, akik később már nem mertek olyan útvonalakat futni,amiket kellett volna.
5. A linebackerség lényege a gyorsaság és fürgeség, nem az, hogy megállítsa a futást, mint egy hústorony HT. Ütközze le a futót sebbeségből. De a futást meg állítsa meg a 4 emberes védőfal.
Ami nálunk idén nem működött.
Na egyelőre ennyit.
2014. 02. 03. 14:38
kolok
Hát ha főbunkónak hívja vki PM-et az mi,ha nem fikázás?Amilyen alapon ráfogták most PM-re,hogy nyomás alatt nem tud teljesíteni,meg h alapszakasz QB, ilyen alapon uezt el lehet mondani TB-re is. És ez akkor is igaz,ha tegnap PM kétségtelenül nem játszott jól.
2014. 02. 03. 20:07
iceman
Kolok! Mi az, hogy ráfogták? Tényleg nem tud nyomás alatt játszani. Eddig az o. fal levette róla a nyomást, amint nem tudták megtenni, újból összeomlott, ahogy egyébként a Pats ellen is összeomlott az alapszakasz meccsen a második félidőben, ahogy a Patsdefense tényleg harapni kezdett.
2014. 02. 04. 10:22
kolok
TB mikor tudott nyomás alatt játszani? Jets PO bukta? Giants első SB bukta? Szétkapták a falat 4 man rushsal és máris meghalt az off. játék.Aki csak egy Pats meccset is látott,az pontosan tudja,hogy ha vki nem tud nyomás alatt játszani az pont Brady.Ezért volt nekünk mindig létkérdés,hogy az O-fal működjön,az ellenfélnek pedig létkérdés hogy Tb-t kimozdítsa a komfortzónájából
2014. 02. 03. 16:14
zozo692
Alapjában véve nem szeretem Peytont, de nem azért ami, hanem amit csináltak belőle (köré). Ettől függetlenül tisztelem, de Rodgers, Russel Wilson, TB szerintem most előtte van (bár azt sem titkolom, hogy TB az már leszálló ágban van, valamint igaz ez BB-re is- szerintem...). Ha az jött le, hogy fikáztam, akkor rosszul fogalmaztam meg a mondanivalóm.
Russel Wilsonnal kapcsolatban itt egy-két szurker kifejtette, hogy középszerű. Hááááát...
2014. 02. 03. 16:16
Tzimisce
3. 2011-ben elkövettük azt a hibát, hogy ezt a feladatot DMC-re bíztuk, ő ebben nem jó, remélem a többiek igen.
4. Ezt én is megfigyeltem, kinéztek mindig egy embert, nem álltak rá szorosan, majd legyalulták. Ez hiányzik a híres 37-es visszavonulása óta.
2014. 02. 03. 14:11
Montesclan-pats
Chancellor - Earl Thomas párosnál nem hiszem hogy van jelenleg jobb safety duó
2014. 02. 03. 14:34
kolok
2014. 02. 03. 14:14
Bulow
Alapállapotomban O fun vagyok, de amit a SEA csinál D-ben az király! Kemények, gyorsak és bunkók, fél tőlük mindenki. Azt hiszem, nem tudom, hogy tartok-e tőle, hogy ezt sokan le fogják utánozni jövőre, és nekünk is le kell! Ha marad ez kulturált D, akkor nekünk csöngettek. Hardhitter S kell, meg Talib, meg kökemény front7. Eddig én is inkább az O-ba húztam volna drafton, de most megváltozott a véleményem.
2014. 02. 03. 14:54
pippu
:D kemény a hangulat.

2007-ben nekünk is túl kellett tennünk magunkat a közvélemény utálatán, nekik is sikerülni fog.
Minden NFL után érdeklődő ismerősöm kiröhögött akkor, de az élet már csak ilyen.

Aki a sport után érdeklődik mindig lesz kedvence, és már bocsánat mindenkitől, biztos hogy jó ember és kiváló QB, de akkor sem vagyok köteles szeretni.

Bár becsmérelni sem fogom...
2014. 02. 03. 15:15
MaYo#51
Védik itt rohadt sokan Manninget... Mivel is érdemelte ki??? Tommi fiút mikor védték ugyan elvesztett SB után ilyen vehemensen mint itt páran Manninget... Úgy tesznek itt páran mintha kötelező lenne bárkit is szeretni! Tiszteljük? Kétség kívül legbelül mindenki, mert megérdemli! Szeretjük, szimpatizálunk vele? Van aki igen, van aki nem! Sokaknak van elege ebből a hype-ból ami körbe veszi (tegye mindenki a szívére a kezét, Tommi fiút fele ennyi ideig, fele ennyire nem hype-olták legyen bármilyen szezon is mögötte)? Igen! Tegnap chaten beszélgettük, h mennyire nem hasonlíthatók össze ők ketten, mivel pályafutásuk alatt közel sem voltak egyenlők a feltételek (egyik nyitott stadion, másik dome, egyiknek ilyen O fal, másiknak olyan, egyiknek ilyen elkapók és D# a másiknak olyan! Ezért a statisztika csak egy dolog ami nem mértékadó, viszont van valami amit minden meccsnél olyan sokszor elmondunk, csak a W számít! Ezeken kívül pedig egy dolog, kinek mennyi ujján csillog a gyűrű... Egy szónak is száz a vége, ideje volt már, h amerika és sok sok más észrevegye azt, h bár elit, koránt sem minden idők legjobbja és nem kéne Manning felszopónak lenni... Tegnap ledöntöttek egy szobrot és az nem Tommi fiúé volt...
2014. 02. 03. 15:18
MaYo#51
Nem kell ezzel egyet érteni, mert minden ember más és máshogy látja a dolgokat, de úgy ahogy én nem erőltetem rá senkire az én véleményem, úgy ne erőltesse rám senki a sajátját... :)
2014. 02. 04. 08:53
matcha
2014. 02. 03. 16:08
crazyhungary
2014. 02. 03. 16:50
daelaci3
TB szobrát már a Giants ledöntötte és azóta sem sikerült újra felállítani.
2014. 02. 03. 17:52
piszkosfred
Ezzel nem értek egyet. A giants nem mosott le minket egyszer sem a pályáról, hanem végig kiélezett meccseken nem kis mákokkal nyert. Úgy, hogy közben Tomnak gyalázatos védelem "segített", hogy mást ne mondjak, 2011-ben a valaha volt legrosszabb D-t vitte be az SB-be. Ez lenne a szobor ledöntése? Kétlem.
2014. 02. 03. 20:56
orcalin
2014. 02. 03. 22:34
OFenoMeno
+1
ahogy te is írod 2007 nem kis mák: helmet catch, Samuel dropja,...
2011ben meg egy rémgyenge D, vmint azon a döntőn a labdaeladások/szerzések tekintetében a labda mindig a giants-nek pattant...
És így is egy támadásnyi különbség lett, nem 35 pontos vereség...
2014. 02. 04. 01:37
nosbiglem
2014. 02. 03. 22:28
OFenoMeno
2014. 02. 04. 01:36
nosbiglem
2014. 02. 04. 08:53
matcha
2014. 02. 03. 15:44
Whitealert
Én se védeném feltétlenül meg Manninget. Elég idegesítő volt már a sok OMAHA, de azért egy kiváló sportembert utálni kicsit erős. Sokan elmondtátok, hogy nem tud nyomás alatt játszani, az látszott ezen a meccsen, Brady jobb vezére egy csapatnak, Manning meg jobb a statisztikákban. Engem az zavart a legjobban, hogy ha mi omaháztunk volna, akkor egy szemét sportszerűtlen társaság lenne a csapatunk, aki mindig be akarja ugratni az ellenfelet, össze akarja zavarni, meg akarja téveszteni stb... De így hogy PM csinálta, így már zseniális húzás egy legendás QB részéről. Ez a kettős mérce, ami olyan felkavaró.
A meccsről csak annyit, hogy QB legyen a talpán aki ilyen secondary ellen jól játszott volna, minden elismerésem a halászsasoké, zseniális D-zel játszottak és Russel Wilson fiatal kora ellenére hideg fejjel lehozta a kötelezőt, nem pánikolt, profiként játszott. Sokan Denver győzelmet vártak, ilyen szezon után kell az i-re a pont, de mindenki tudja, hogy Fortuna egy ócska ribanc... :D 2007-ben velünk is megcsinálta. Na hosszú leszek már, úgyhogy ennyi, de utálni Manninget a nagyságáért butaság, én azokat nem csípem, akik ennyire hype-olták, de érthető ez is valammilyen szinten, kell egy hős a népnek.
2014. 02. 03. 16:53
daelaci3
Egy nem létező kettős mércét felemlegetni az OMAHÁZÁS kapcsán szerintem egy kicsit túl erős.
2014. 02. 03. 18:46
Whitealert
Lehet, hogy igazad van. Mindig az jut eszembe, hogy mi megalázzuk az ellenfelet (pl. pár éve a titans ellen), mikor kipróbáltunk 1-2 új játékot. Denver csinálja akkor meg zseniális, nem egy ellenfelet vertek meg idén nagy különbséggel, és még utána is mentek és gyártották a pontokat. Ilyenkor a csereirányító játszhatna, vagy futhatnának többet.
2014. 02. 03. 19:23
daelaci
Az alapszakaszban egyértelműen erőt akartak demonstrálni és a rekordokra mentek, de a rájátszás azért más világ.
2014. 02. 03. 15:55
Arsenal
Atis87!
Nem tudom kinek képzeled magadat, hogy ezen az oldalon ilyen jelzőket engedsz meg magadnak Pats szurkolók hozzászólásának kritizálása közben. Enged meg, hogy ha nem szeretjük PM-t, akkor ennek kulturáltan hangot is adhassunk. Tisztelettel egy Pats szurkoló, aki imádja Tom Bradyt.
2014. 02. 03. 16:05
már Goodellt is utálom
2014. 02. 03. 16:09
crazyhungary
Mert lehet talán nem is Pats szurkoló?
2014. 02. 03. 16:18
sixt
+1 Arsenalnak

Atis87 minősíthetetlen a hozzászólásod
2014. 02. 03. 16:36
Burkus
Bocs srácok, de szerintem ezt hagyjuk abba. Mindenkinek a megvan a maga véleménye, tartsuk tiszteletben, még ha nem sokan nem is fogadják el. (A stíluson kétségtelen lehetne finomítani:) ) Manning pedig szerintem az összes rekordját elcserélné a tegnapi meccs gyűrűjére, ahogy ezt mondta anno Marino is... Senkit sem érdekel a rekord, a legkevésbé őt. A győzelem érdekli, az meg elkerüli. És ez nem haterkedés, hanem tény. Én jobban örülnék, ha a Pats a 2001-2004 közötti játékstílussal, 3500-4000 passzolt yarddal nyerne még egy vagy két SB-t, mintha Brady jövőre 56 TD-t passzol, aztán így elverik a döntőben.
2014. 02. 03. 16:24
zozo692
A kulturáltságon van a szerintem a hangsúly, azért pl. a főbunkó egy kicsit erős. Tisztelettel egy Pats szurkoló, aki imádja a pats-et ;-)
A vélemény szabadsága az fontos, de én pl. azért (is) bírom a saját szurkolóinkat, mert mindig hoznak egy minmum elfogadható színvonalat és soha nem süllyednek a bácsik színvonalára. Ezt kellene megőrizni.
2014. 02. 03. 16:51
LaFleur
Broncos (ejtsd: Bronkóz) magyar fórumos körökben Bunkóz. Innen meg már csak egy lépés az irányítóra, hogy Főbunkó. De ez nem Manningnek szól, lehetne ez Tebow is épp, vagy Orton. Ennyit a kulturáltságról. Nem kell mindenre ugrani.
2014. 02. 03. 16:55
daelaci3
Nézz fel néha meccs közben a chatre, sajnos nem minden Pats szurkoló kulturált. :)
2014. 02. 03. 17:04
LaFleur
Kerülöm a chatet már vagy 2 éve, tudom mik szoktak ott menni... "Brady cut" megy még? :)
2014. 02. 03. 17:07
daelaci3
A chat próbáját idén sem élte túl a keretünk nagy része. Gyakorlatilag mindenkit cutoltunk a vesztes meccsek után. :)
2014. 02. 03. 17:11
LaFleur
2014. 02. 03. 17:14
LaFleur
Azt is imádtam mindig amikor vezetnek ellenünk egy FG-vel 3-0-ra és mondjuk lejövünk pont egy 3&out-tal és beindul a kórus, hogy hagyjuk a szezont a picsába, menjünk rá a draftra, stb. Építsünk új csapatot, Brady cut, BB cut, stb.
Frenetikus.
2014. 02. 03. 19:48
daelaci
A chaten a türelem ritka erény. :)
2014. 02. 04. 01:42
nosbiglem
+1 :)
Én arra jutottam, hogy a meccs alatt inkább kikapcsolom! Előtte és utána elég jól lelehet beszélgetni, meccs közben lehetetlen...
2014. 02. 03. 16:22
Burkus
MaYoval értek egyet. Atis87, tiszteletben tartom a véleményed, - hiszen a hír szent, a vélemény szabad :) - de azt hiszem, engem félreértettél egy kicsit.

Szerintem két dologról beszélünk: azzal, hogy l'art pour l'art "fikázzuk" Peyton Manninget, én sem értek egyet. Ha a tegnapi teljesítményéről van szó, akkor ugyan miért ne: ha valaki rosszul játszik, akkor arról általában nem dicsérőleg szokás szólni. Az USA sajtóban a tegnapi játékára a legfinomabb kifejezés a "fail" volt, de a hihetetlen, a rettenetes és a hasonló kifejezések sorakoznak a sajtóban és a szakmai oldalakon. Tegnap Manning saját bevallása szerint is bűnrosszul játszott, döntő szerepe volt egy olyan vereségben, amire senki sem számított. Ráadásul kimondva-kimondatlanul élete vízválasztó meccsén: ha nyer, egyesek szerint a legnagyobb lesz, mások szerint - a többség - szerint egy a legnagyobbak közül, ha veszít, akkor az a játékos, aki karrierje legfontosabb pillanataiban nem tudta hozni magát, nem tudott vezér lenni, győzelemre vezetni a csapatát. És ez utóbbi következett be. Jogos a kritika. Ha Blaine Gabbert vagy Sanchita passzol 5,7 yardot átlagosan játékonként (de ebben benne van a garbage time, ameddig a Seahawks nem engedte passzolni Manninget, 2,9 yard/play volt az átlag!), 1 TD mellett csinál két INT-t, 3 majdnem INT-t, összehozza a safety-t (nem az ő hibája volt) és elszenved egy forced fumble-t (azt sem láthatta), akkor sem fukarkodna senki a negatív jelzőkkel. De mindez a liga legnagyobbjának tartottjától, a jövendő HoF-től, akit egy olyan offense vett körül, amilyen, még sokkal rosszabb teljesítmény. Ekézték(tük) Bradyt rendesen egy-két meccs után, l. a főcsoportdöntőt, pedig ehhez a teljesítményhez képest még Brady is jobban játszott akkor.

Ha valaki általánosságban "fikázza" Peyton Manninget, az más tészta. Az én hozzászólásomnak két súlypontja volt: egyrészt az, hogy tizennégy évnyi NFL nézés után, Manninget sok-sok meccsen látva, az én szubjektív véleményem, hogy Manning nem nyerő alkat, ahogy számos más sportban is vannak kitűnő sportolók, akik mégsem tudnak nyerők lenni. (Ha ennél a sportnál maradunk, ilyen Marino pld.) Csapatsport esetén ez sokszor nem a játékoson múlik, aki hiába ász, ha a csapat nem tud felnőni hozzá - CR7 sosem lesz focivilágbajnok, ahogy Ibrahimovics sem. Manning azonban már másodszor kapta meg az esélyt egy jó csapattal. (A Colts esetén sok játékost ő "nevelt ki" azzá ami lett.) Nem tudom, hogy belső bizonytalanság vagy más ok, de egyszerűen elizgulja-elféli a kulcsmeccseket, kulcsszitukat. Nézzétek meg az első INTt-: a J. Thomas felé menő dobás annyira rossz, mintha egy rookie QB dobta volna a szezon első meccsén. De az nfl.com-on van már egy összeállítás Manning passzairól, egyik rosszabb mint a másik, nyoma sincs pontosságnak. Elfelejtett volna dobni? Ugyan már. Fejben nem bírja el a tétet. Comeback Kid akkor is tudott nagyot játszani, ha kimozdították a komfortzónájából. Manningre ez nem vagy csak ritkán igaz. (A ritka kivételeknek legalább két alkalommal mi voltunk a szenvedői, ld. 2006-os AFC döntő vagy az a meccs, ahol BB 4&2 is hívott és Faulk nem vitte át a bírók szerint a labdát a vonalon.)

Szerencsésnek tartom magam, hogy láttam-látom játszani, ahogy láthattam Favre-ot, Kurt Warner-t, sőt az első meccs, amit láttam életemben, az az SB volt, amikor Steve Young volt a QB a 49ers-nél. Nagy játékosnak tartom, amellett, hogy szerintem sem akkora játékos, mint ahogy a sajtó beállítja, egyszerűen a versenyzői képességek hiánya miatt. De azt mondani, hogy ő az all-time greatest QB, azt teljesen alaptalannak tartom, sem az eredményei, sem a versenyzői képességei nem igazolják ezt. Akkor Montana-t minek kell nevezni? És félreértések elkerülése végett én nem a mi TB-nk oldaláról közelítem meg a kérdést, hanem Manning pályafutását, eredményeit értékelem. Nem gondolom, hogy TB jobb irányító, a három gyűrűjét egy game manager QB szisztémára alapított rendszerrel érte el, ahol a D miatt elég volt 20-25 pont a győzelemhez, igaz azt megbízhatóan szállította. 2007 után - amikor a csapat szemléletet váltott (sajnos) - már nem sikerült ezeket az eredményeket hozni, éppen úgy nem sikerült a végső siker, mint Manningnek. 2-2 az elvesztett SB-ok száma 2007 óta. De Bradyt nem is próbálja a sajtó minden idők legnagyobbjának beállítani! (Halkan megjegyzem, a "mi lett volna, ha..." felvetésnek sosincs értelme, de ha Eli-t lebirkózza védelem vagy Samuel nem akar INT-t, illetv Welker nem droppolja a passzt, ma 5 gyűrűje van. Manning mind 2009-ben, mind tegnap nagyon messze járt attól, hogy ekkora esélye legyen egyáltalán. 5 gyűrűvel meg nehéz lenne nem elismerni a teljesítményt... De ez csak játék a gondolatokkal.)

Úgyhogy ha Manning tegnapi teljesítményét bárki "fikázza", akkor lehet ezzel nem egyetérteni, sőt minősíteni, de szerintem - és szerinte - tegnap "fikázható" volt a teljesítménye, sőt elfogadhatatlan. És egyetértek azzal, hogy tegnap ledöntöttek egy szobrot, pontosabban tegnap lerombolta a saját emlékművét, úgy fognak emlékezni rá, mint aki nem tudta megnyerni a SB-t. A statisztikái pedig senkit nem fognak érdekelni, kivéve a riportereket meg a szerkesztőket, akik egy-egy meccs alatt be tudnak vágni ilyen teljesen érdektelen információkat. "Just win baby." Az meg nem megy neki.

2014. 02. 03. 17:48
Whitealert
+1000
Bár a mi lett volna ha... mondatod még ennyi idő után is szíven üt. :(
2014. 02. 03. 17:48
Whitealert
+1000
Bár a mi lett volna ha... mondatod még ennyi idő után is szíven üt. :(
2014. 02. 03. 18:16
pat68
Alapvetően egyet értek, de szerintem nem döntöttek le tegnap semmilyen szobrot! Mint ahogy a Giants sem döntötte le Tom szobrát! Ezek az emberek és itt gondolok még Bret apóra, Rogersre, Breesre, stb.) az egész pályafutásukkal szereztek maguknak érdemeket, amit szenzáció hajhász újságírók, idétlen szakértők és szurkolók nem vehetnek el tőlük! Tisztelem PM-t és van róla véleményem. Egy elméleti tudóshoz hasonlítanám, aki szenzációsan lát a pályán, de ha tényleges nehézségekkel találja magát szemközt elbizonytalanodik. Ettől függetlenül ott a helye a HOF-ban!
Én a Patsnak drukkolok, de az összes csapat szipatikus kivéve a New Yorkiak, de tegnap azért a Seehawksnak drukkoltam, főleg a hype miatt. Úgy istenítették a Denvert, mintha nem lett volna 2007! Akkor mi veretlenül jutottunk a döntőbe, most ez nem sikerült a paciknak, mégis ők a nagyobbak?!
2014. 02. 03. 21:44
infidelitas
Kérlek magyarázd már el nekem mit értesz QB manager szisztémának. Brady max 2001-ben volt manager típusú qb, de utána az én fogalmaim szerint nem! Megnéztem a statokat: 2003 és 2004-ben is TOP10-ben volt mind ő és mind az O. A D pedig top 5-8-ban. Szóval nem értem. És nagyjából ez a jó "arány" TOP 5 D és TOP 10 O, ezzel lehet SB-t nyerni a legvalószínűbben.
2014. 02. 04. 09:05
matcha
2014. 02. 04. 11:26
atis87
Kedves Burkus és a többiek!
Alapvetően egyet szoktam érteni azzal, amiket hozzászólsz hasonlóan látom. Elnézést, ha sokakban ellenszenvet váltottam ki a hozzászólásommal, bár nem gondolom hogy a néhány alkalommal történő hímvessző felemlegetése annyira odavert volna, de ha igen akkor elnézést a nyers formában történt önkifejezésért. Ami nekem igazán nem tetszik hogy Manning-re valamiért kettős mércével tekintetek. Ha meccset nyer valami epic teljesítménnyel, akkor könnyű neki ilyen fallal, ilyen elkapókkal. Ha kikap, akkor ő egyedül kap ki, kalap szar volt. Tény és való tegnap szar (elnézést) volt nagyon, de ki mondta a centernek hogy indítson (ez még akár közös hiba is lehet), ki mondta az elkapóknak hogy luxus elszakadni, futást használni hülyeség lett volna. Sokan elfelejtik azt véleményem szerint hogy ez egy csapat játék, amiben tény és való a QB-nak van a legnagyobb hatása a játék alakulására. Itt a csapatjátéknál még megjegyezném, hogy Brady is a 3 super bowlját erősen game managerkedéssel érte el, legalábbis amennyire tudom, és egy igencsak bika csapat vette körül(csak 2007 óta nézek NFL-t, remélem megkapom hogy divat vagyok :D :D)Szóval azzal egyetértek hogy rossz volt tegnap, de csakúgy mint az egész csapat, mindenestül. Nekem valahogy ezeket a kárörvendős dolgok nem veszi be a gyomrom (higgyétek el Brady-t is megvédeném ha szerintem sületlenségeket beszélnek róla). Szóval Burkus amit itt írtál fentebb, vannak dolgok amikkel egyetértek vannak amikkel még mindig nem!
U.I.:Mégegyszer sorry az első postért!
2014. 02. 04. 18:09
infidelitas
Ugye, akkor is managekedett Brady amikor 1:21-el a vége előtt a saját 15-ükről field goal távolságba vitte a csapatot, időkérés nélkül? Oké az elsőnél rá lehet sütni, hogy managerkedett, de a másik két idényben nem... Szancsíta egy gamemanager qb, nem gondolod komolyan, hogy egy szinten van/volt Brady-vel bármikor is?!?
2014. 02. 03. 16:40
crucified
Szerintem meg gyerekes ez a ki a jobb QB vetélkedő a részetekről.

Brady megmondta. Akinek több gyűrűje van.
2014. 02. 03. 16:50
hepehupa
2014. 02. 03. 17:01
orrrion
Szerintem az alapszakasz statisztikái túl vannak lihegve , ezáltal az irányitók teljesitménye és elismertsége is. Igaz, hogy az alapszakasz jóval tovább tart,de teljesen más egy "bajnoki tabellát " figyelve játszani a meccseket, arra törekedve, hogy a csapat bejusson a rájátszásba és más a PO kieséses meccsein helytállni, a döntőkről már nem is beszélve .Szerintem ha csak az irányitók teljesitményét nézzük, akkor az alábbi statisztikák a fontosak, a többi csak ködszurkálás:
-SB győzelmek száma
-SB részvételek száma , ezekkel összefüggésben
-megnyert főcsoportdöntők száma
-főcsoportdöntőn részvételek száma
-csoportgyőzelmek az alapszakaszban
-rájátszásba jutások

Ezek után lehet azt nézegetni, hogy kinek hány PO győzelme van összesen,hány meccse van, azokon milyen statisztikákat ért el,stb,stb.
Valahogy ugy látom , hogy Ricsiéknek
az alapszakasz a minden, a rájátszás legjobbjanak a statisztikáiról csak akkor esett szó a közvetitések során, amikor az amcsi tv-ben egy felirat arra vonatkozott és azt leforditották.
Nem véletlen , hogy az USA-ban Montana, Bradshow külön kategória a 4/4-es SB részvétel/ győzelem mutatóval. Bradshow alapszakasz statisztikái mindig elég átlagosak voltak, de nagyon tudott , amikor a legjobban kellett, a többit meg leszarta. Ezért tartom én többre Brady teljesitményét, mint az összes többi jelenleg aktiv irányítóét , PM-el az élen.
2014. 02. 03. 17:10
Burkus
De Bradshaw passzjátéka nem volt olyan meghatározó a Steelersnél anno, mint Montana vagy akár PM vagy Brady esetén.
2014. 02. 03. 17:28
orrrion
Összességében igazad van, de Bradshow abban volt egyedülálló, hogy a megnyert SB-okon jobb statisztikákat ért el mind a passzok és passzolt TD-k,mind a
rating vonatkozásában, mint az alapszakaszokban. Montananak pedig a 4 SB-on nem volt egyetlen interceptionja sem, mellesleg csodás passz drivekkel nyerte a gyűrűket.
2014. 02. 03. 17:15
daelaci3
Ez mind szép és jó, de akkor is 3 nap híján 9 éve nyertünk utoljára SB-t. Nekem ez egy kicsit hosszú időnek tűnik és attól tartok hogy Bradyvel már nem is fogunk többet nyerni és ez legkevésbé az ő hibája.
2014. 02. 03. 17:09
topin
gregory helyére hozzunk valakit aki képes úgy játszani mint chancellor, mert gregoryval csak többen vagyunk, de előrébb nem..
2014. 02. 03. 17:27
Burkus
Igen, elképesztő volt, hogy milyen fizikális focit játszik ez a Seahawks védelem. Az első kontakt asszem D. Thomason volt pont Chancellortól, olyat ütött rajta, hogy métereket repült és látszott, hogy nem tudja hova tenni a dolgot. A mieink meg max. szépen legyűrik és optimális esetben a YAC-et tudják megakadályozni.

Ahogy néha 3-4en értek oda a labdás emberhez, akkor is ha screenpass volt (emlékszem, volt hogy Morenot a DT szerelte!) és sziklakeményen szereltek, no misstackle - imponáló volt. 2,9 yardos átlag volt a Denver elkapásoknak a meccs érdemi részében, ahogy elkapták, már fordultak is vissza az elkapók, hogy kerüljék a hit-et. Néztétek a Thomason csinált fumble-t? Két kézzel vert oda a védő, esélye sem volt megtartani a labdát!

Carrollnak egy DC állás nálunk? :))))
2014. 02. 03. 18:43
Patriots NEB
Hm!
Egy ilyen év után nem hiszem,hogy Carroll-t pont egy DC állás foglalkoztatná.
2014. 02. 03. 19:44
daelaci
Miért akarsz DC-t? Ricsiéktől sokszor hallottam már, hogy BB egy védelmi guru.
2014. 02. 03. 17:36
cspeti98
A 2011-es drfton Chancellort az 5.(!!!!) körben vitte el a Seahawks, mi Tavon Wilsont a 2.-ban...
2014. 02. 03. 18:55
Patriots NEB
Az,hogy kit hányadik körben visznek a drafton,legfeljebb azt mutatja,hogy ki hogyan játszott az NCAA-ban.Az NFL. teljesen más.
Az se mindegy,hogy ki melyik HC kezei alá kerül és ki mennyire "nevelhető".
Ki kell mondani,hogy Pete Carroll a legjobbak táborába küzdötte magát.
Én szívesen látnám a BB korszak után a Pats-nél.
2014. 02. 03. 19:02
cspeti98
Persze, ezt csak arra írtam, hogy amit évek óta csinálunk az pick pocsékolás. Wilsont mindenki UDFA-nak várta, a teljesítménye is olyan.
2014. 02. 03. 19:07
Patriots NEB
Azért BB-nek voltak zseniális húzásai is a drafton.Sőt!Én úgy gondolom,hogy elnézve az idei újoncok játékát,lesz még örömünk ebben a csodálatos játékban.
2014. 02. 03. 19:14
cspeti98
A tavalyi draft szerintem évek óta a legjobb volt, de azért előtte voltak olyanok, amikben sokkal több lehetőség volt. Egyébként ha az idei rookie-k ilyen ütemben fejlődnek és jól draftolunk, akkor szerintem jövőre top5-ös lesz a D.
2014. 02. 03. 19:17
Patriots NEB
2014. 02. 03. 22:59
zo72
Egyszer ő már megégette magát nálunk, nem hiszem hogy még egyszer idejönne
2014. 02. 05. 08:37
Burkus
Ezt nem mondtam komolyan... :) De minden tiszteletem az övé, ahogy felépítette ezt a D-t a hátsókörös pickekből.

Az elemzők kiemelték, hogy a Seattle lényegében két védelmi formációt játszik és nem is változtat rajta. Ezzel gyakorlatilag kivették Manning kezéből az egyik legnagyobb fegyverét, a playek áthívását. Egyszerűen nem volt mire áthívni, illetve a védelem nem reagált, nem bontotta meg az egyensúlyt az áthívásokra.

Gondolom, BB - és a többi NFL csapat stábja - már most képkockánként elemzi a meccset, hogy levonja belőle a szükséges tanulságokat. Lehet, hogy nálunk is szerencsésebb lenne, ha a szisztéma, illetve a playbook egyszerűbb lenne.

És nem mellesleg ha elkezdenénk fizikális focit játszani. Néztem tegnap az ismétlést, a Broncos WR-ek szabályszerűen menekültek a kontakt elől, visszafordultak az elkapás után és már mentek is le - nem véletlen volt a meccs érdemi részében 2,9 yard/ elkapás a Denver átlag a meccs érdemi részében.
2014. 02. 05. 08:38
Burkus
Utolsó mondatnál félig aludtam, sorry...
2014. 02. 03. 17:27
cspeti98
Nekem a tegnapi meccs azt mutatta meg, hogy Bradynek nem célpontok kellenek, hanem fal és egy brutális D, ha ez megvan beszélhetünk SB-ről.
2014. 02. 03. 18:18
pat68
Azért egy erős, minimum 190cm-es elkapót el bírnék képzelni! ;-)
2014. 02. 03. 18:22
cspeti98
Van ilyen elkapó a keretben: Aaron Dobson, sőt még ott van Mark Harrison is, ha jól tudom ő is elég magas, biztos vagyok benne, hogy valamelyikőjük jövőre nagyot fog játszani.
2014. 02. 03. 18:39
Patriots NEB
Kembrell Thomphsont se feledjük el.
2014. 02. 03. 18:50
cspeti98
Én vagyok talán a legnagyobb Thompkins fan :) Őt csak azért nem írtam, mert nincs 190 cm, de nem feledkeztem meg róla :)
2014. 02. 03. 18:57
Patriots NEB
DDD.
Bocs az elírásért.
Az 1-2 cm nem igazán számít.Lásd Wilson.
2014. 02. 03. 19:04
cspeti98
Jogos :D
2014. 02. 05. 08:48
vizi8
Ha az a 10 cm elenyésző akkor legyen, de nem az.
2014. 02. 03. 18:44
Patriots NEB
Pont ezért csodálkozom azon,hogy a legtöbben Tight End draftban gondolkodnak leginkább.
2014. 02. 03. 19:40
BaP
superbowl-ról igen, gyűrűről már nem.

A 49ers és a Seahawks nagyon fiatal, és még fejlődőképes. Az idén ez a Sea csak olyan csapatok ellen szenvedett, ahol mobilis irányító, meg masszív futójáték volt, és testes elkapók.
Kb 2-3 év van Tom pályafutásából, és javulni ő már nem fog, 2 év alatt meg egy szétszedett edzői stábbal, bebetonozott üveg játékosokkal nem lehet újjáépülni.

A Broncos O-fala a legjobb volt a ligában, semmit nem tudtak csinálni,ha valakinek sok célpontja volt, az szintén a Broncos. Mire mentek vele?

Kíváncsi vagyok, a jelen cap helyzettel mit talál ki a front office, abban biztos vagyok, hogy ősszel is versenyképesek leszünk, de szerintem TB utolsó gyűrűje indianapolisban, WW kezéből esett ki ..


2014. 02. 04. 00:14
Tzimisce
A 2007-es Pats Ofal nem poénból nyerte meg a Madden féle 50 kilós kis szobrocskát. Csak ugye nem ment a Giants ellen a dolog.
Idén Mayo lesérülése volt szerintem a az egyik komoly vízválasztó, a másik Gronké, amikor senki nem maradt, akkor mondtam, hogy legalább az AFC döntőbe jussunk be. Ehhez képest bejutottunk, és a röhej az, hogy Tomon kívül csak Mankins játszott végig a drága játékosok közül, vagyis filléres emberekkel.
2014. 02. 03. 18:07
piszkosfred
Nagy kár lenne, ha Manning miatt esne itt egymásnak a magyar Patriots család. Sose felejtsük az ilyen vitákban, hogy itt mindannyiunknak egy közös szenvedélye van, melynek neve New England Patriots. Ez a rajongás valamilyen szinten összeköt minket, itt mindannyiunkat. Így minden kedves szurkolótársamat arra kérem, hogy ha egy esetleges ellentétes vélemény felborzolná a kedélyeit inkább olvassa el még egyszer, vagy dobjon be egy sört, vagy szívjon el egy cigit, vagy csináljon bármit, mielőtt reagálna rá, de egyet ne tegyen: első indulatból ne írjon kommentet. Természetes, hogy mindenkinek más a temperamentuma, különbözőképpen dolgozzuk fel a győzelmek utáni mámort és a vereségek utáni frusztrációt. Még csak nem is kell mindenben egyetértenünk, és nem is kell mindenkinek szeretni vagy éppen tisztelni sem Peyton Manninget sem. De egymást azért tiszteljük, ha másért nem legalább azért, mert ugyanabba a közösségbe tartozunk. Egy kivételes franchise kivételes magyar rajongói közösségébe. Én örülök, hogy a New Englandnek szurkolhatok, és annak is, hogy ilyen fenomenális hazai oldalunk van, és annak is, hogy ennyien vagyunk! GO PATS!
2014. 02. 03. 19:21
bence.szel
2014. 02. 04. 01:56
nosbiglem
2014. 02. 03. 18:37
Patriots NEB
Szép estét mindenkinek!
Sok okosságot és sok ostobaságot is olvastam a tegnapi SB-vel kapcsolatban.
Gyakorlatilag Manning és a Broncos mindenféle rekordot megdöntött ebben a szezonban,kivéve négy 4 alap rekordot.Íme:
1.Legkevesebb engedett futott yard
2.legkevesebb engedett elkapott yard
3.legkevesebb engedett pont
4.legtöbb szerzett labda!
Lehet tippelni,hogy ezekben a mutatókban ki volt a legjobb csapat.
Elárulom a Seahawsk.ezekkel a mutatókkal lehet leginkább SB-t nyerni.
Ennyi.
2014. 02. 04. 00:16
Tzimisce
BB megmondta, a második legjobb mutató arra, hogy ki nyeri a meccset, a TO mutató.
2014. 02. 03. 18:46
brady90
Lehet, hogy egy kicsit erős, amit írni fogok, de számomra nagyon egyértelmű ez Brady vs. "spirált nem tudok dobni" Manning csata. Már előttem többen is leírták, hogy közel sem voltak pályafutásuk során azonosak a feltételek(fal, elkapók), így nem is értem az összehasonlítást. Egy autós hasonlattal élve Manning számomra egy BMW, míg Brady a Ferrari. Tovább megyek. Abban sem vagyok biztos, hogy Peyton a 2. legjobb. Szerintem, ha Brees vagy Rogers játszott volna a Colts-ban és a Denverben hozták volna ezeket a statisztikákat. Sőt ...
Big Ben azért passzpontosságban elmarad a többiektől, de azért szegénynek mindig liga alja fala és középszerű elkapói voltak, viszont fontos pillanatokban mindig hozta magát és már neki is 2 gyűrűje van. Személy szerint ezt többre becsülöm, mint Peyton alapszakasz stat-jait és az 1 db gyűrűjét.
Ha most egy közvetítés során beszélnek egy legendáról (pl.: Montana), nem azért kerül szóba mert x-ezer yardot passzolt, hanem azért mert 4 gyűrűje van. Szerintem ez lesz 10-20 múlva is. Nem azt mondom, hogy Manning feledésbe merül, de 20 év múlva senkit sem érdekel, hogy az alapszakaszban hány 5000+ yardos szezonja volt, csak a bajnoki címek számítanak.
De, hogy valami szépet is Manningről...
Egy dologban jobb, mint a többiek ez pedig play áthívás. Azért remélem még nem vonul vissza, szeretném ha el tudnánk verni, úgy mint a Seahawks.
2014. 02. 03. 19:11
daelaci
Ha két QB-t nem lehet összehasonlítani akkor kit lehet? Azonos feltételek soha nem voltak és nem is lesznek, hiszen mindig minden csapatnál máshogyan képzelik el a sikerhez vezető utat.
2014. 02. 03. 19:20
brady90
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Azért nem kell őket összehasonlítani, mert Manning hasonló, az alapszakaszban valamivel jobb statisztikát hozott össze, mint Brady sokkal jobb feltételek mellett.
2014. 02. 03. 19:38
daelaci
Nem igazán értem milyen feltételekre gondolsz és azt sem hogy ez miért fontos.
2014. 02. 03. 20:21
Pat Patriot
Sok hozzászóló írása kapcsán éreztem azt, hogy "na igen, ezért utálják a Patriotsot". Nekem egy kicsit fura, hogy a Manning veresége miatti örömködésnél sok Pats-szurkoló még talán magának sem vallaná be, hogy nem a Peytonnal kapcsolatos "hype" miatt örül a tegnapi eredménynek, hanem azért, mert "Manning maradt 1 egységen, azaz még mindig kettőre van Bradytől"... Manning teszi a dolgát, nyomja a 4000+-os idényeket 35-40-es TD-számokkal. Kiváló alapszakaszok egész sora, majd betlizések a PO-ban. Ez is Manning. Ezt én nem úgy élem meg, hogy "hehe, megint elba**ta a rájátszást", hanem érdekességként, amelynek biztosan van valami oka. Hogy pl. Montana esetében miért volt ez majdnem fordítva... Vagy hogy a lesajnált Eli hogyan volt képes felnőni a feladathoz, amikor sokan csak legyintettek rá. Ez is az NFL varázsa. Kíváncsi lennék, hogy Manning ezt hogyan érzi.

A SB sajnos csalódás volt számomra. Valamennyi eddigi PO-meccsen voltak izgalmak, legalább minimális mértékben, és pont a SB sikerült a legegyoldalúbbra. A valaha volt legjobb O a legjobb D ellen - volt a beharangozó. A SEA-D bizonyította, hogy miért is a legjobb, a DEN-O meg nem bizonyította be, miért is a legjobb. Abból a szempontból rendkívül tanulságos volt a meccs, hogy megmutatta, mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy mai NFL-csapat. És megmutatta, hogy nem csak a legjobbakból lehet nagyon jó csapatot összeállítani. Amit a Seattle mutatott, az a csapatjáték iskolapéldája volt. Nem az volt az érzésem a Seahawks láttán, hogy x vagy y micsoda tehetség, hanem az, hogy mennyire ki van találva, össze van rakva ez a csapat. A két csapatot összehasonlítva: a Denver olyan, mint amikor egy lottónyertes vesz egy Ferrarit a nyereményéből, a Seattle meg olyan, mint amikor valaki napi 30 órát melózik, és így tud venni egyet idővel.
A Manning-Brady rivalizáláshoz. Manning a tehetsége alapján valószínűleg még megérdemelt volna legalább 1 gyűrűt, Brady pedig többször dolgozhatott volna olyan elit elkapókkal, mint akikkel 2007-ben. Én örülök, hogy ők még mindig játszanak, és be lehet pirossal karikázni a napot, amikor a csapataik egymásnak feszülnek. Örüljünk annak, hogy Bradynek van 3 gyűrűje, de nem kellene leszólni Manninget, mert neki az alapszakaszban sokkal jobban ment, mint a PO-ban. Manning nem azért játszik remekül a RS-ben, mert tudja/sejti, hogy neki a PO-ban nem fog úgy menni, Brady meg nem azért haloványabb (sokszor) a RS-ben, mert a PO-ra készül, hogy "majd ott megmutatom". Mindketten zsenik, én azonban örülök, hogy Brady van "nálunk", nem pedig Peyton.
2014. 02. 03. 20:46
narbony78
Teljesen egyetértek veled, csak ezt a sportot a rájátszás teszi érdekessé és minden a Superbowlon dől el. Az alapszakasz a végén senkit nem érdekel. Csak a SB-re emlékeznek. Ez egy ilyen sport...
2014. 02. 03. 20:48
narbony78
Ma pedig a Denver terített betlit mutatott, a Seahawks pedig ledarálta...
2014. 02. 03. 22:07
azimut
kicsit mas tema! nezelodtem a pats oldalan es lattam hogy 29 vagyunk a drafton! es ossze lett allitva szinten a top 50 jatekos! es lattam hogy 29 helyre egy igen jo szamokat produkalo es fizikalisan megfelelo TE van ! tehat akkor ez azt jelenti hogyha mi nem tradelunk feljebb akkor Ok a mi jatekosunk lesz? vagy azert ez bonyolultabb?
2014. 02. 03. 22:25
Zarathorn
BB draftjai kifürkészhetetlenek :D
2014. 02. 03. 23:08
Whitealert
+10000000 :D
Te, ember! Mekkorát nevettem. :D
Made my day, köszönöm! :D
2014. 02. 03. 22:57
pippu
Tiszta vicc ez a sok jelentéktelen statisztika.

Gyűrűk száma: 3, konf. győzelem: 5, stb... mi kell még???
+1 mindegyikből :D

Go Pats!
2014. 02. 03. 23:03
OFenoMeno
Amúgy a következő szezon teljes schedule-je most is április közepe fele várható... ? Úgy várom már a következő szezont, Patriots meccset akarok látni!! (nem felvételről :) )
2014. 02. 03. 23:46
dartib83
Őrségváltás van (valaki már írta - egyetértek vele).
A tengely Seattle-SanFrancisco.
Wilson a 2010-es évek "Brady"-je.Második évben SB győzelem. Ez számunkra ismerős sztori.
Ez előrevíti a Seattle dominanciáját.

A kérdés, hogy a Pats ebben hol lesz.
2014. 02. 04. 01:28
topin
jövőre pedig jön a Rams is..
2014. 02. 04. 05:57
Bruschi85
Az elmúlt 10 év messze legunalmasabb SB-je volt amit élőben láttam, szerencsére a jól megszokott rutinos társasággal együtt követve, valamennyire pótolta a kieső SB "élményt".
Pláne semlegesként kínszenvedés volt az utolsó negyed, alvásról persze szó sem lehet, ezt a hangulatot még az RHCP félidei show megmentésére tett kísérlet sem hozta vissza.
Gyakorlatilag a Denvernek köze nem volt a meccshez, mindenben jobb volt a Hawks. Ennyire szétesett PM csapatot még nem láttam, náluk semmi nem működött egyik csapatrészben sem, a túloldalon meg minden ült kis túlzással, úgy, hogy Wilsontól nem is kellett még csak extra sem. Komoly meglepetés előzetesen elvártakhoz képest, nemcsak a különbség, hanem, ahogy lesimázták őket.
Jövőre erősebb lesz az AFC-ben több csapat is szerintem, a Pats is, ha sikeres offseason és draft lesz, lesznek kihívók bőven a Denverrel szemben.
Az NFC-ben pedig több csoport is teljesen kiszámíthatatlan lesz, kezdve győztes Hawksszal, jó lesz, kár, hogy olyan messze még az idénykezdet.
2014. 02. 04. 08:37
kolok
Akkor leírnám,mi volt ennek az egész dolognak a háttere.Az AFC döntő után írta egy colts drukker a bowl.hu-s topicba,h helyre állt a világ rendje,kiesett a pats, PM helyrerakott minket.Akkor én annyit írtam,h ennél nagyobb öröme az életben sose legyen.Egy szolid kis trash talk keveredett belőle és megkaptam,hogy nézzem már meg ,h a pats szurkolók miket írnak-mondanak PM-ről.Én akkor azt gondoltam,hogy nincs igaza,de látva azt,ami itt ment,be kell lássam h tévedtem,neki volt igaz és ő még egész visszafogott volt.Azt gondolom,h Pats szurkolóként sem kell beszállnom a Manning kárörvendők táborába.Mannig segglyukából,meg Manning felszopó...Ez Pats szurkolói színvonal??? PM szarul játszott tegnap? Persze!! Csak alapszakasz QB,nyomás alatt összeomlik,mit ér a rekordhajhászás SB nélkül,ilyen csapattal könnyű... Nem ismerősek ezek a dumák valahonnan??? Szinte szó szerint uezeket mondták el ránk 2007-ben és utána! Elfogadtuk? Nem! Sajnos úgy tűnik,hogy néhány ember számára az ellenfél tisztelete és a seggnyalás közötti különbségtétel megoldhatatlan szellemi feladatot jelent... És ebből a szempontból tökmindegy,hogy milyen csapatfórumon vagyunk!
2014. 02. 05. 00:16
CrashCortez
"És ebből a szempontból tökmindegy,hogy milyen csapatfórumon vagyunk!" Minden csapat szurkolótáborában vannak akik ugyanannyira, vagy éppen jobban örülnek a rivális bukásának, mint a sajátjaik sikerének. A Tom-Payton rivalizálás jelenleg(legalábbis szerintem) a legnagyobb,ezért itt lesznek a legnagyobb szélsőségek is. De ez csak néhány vélemény aminek hangot adtak, nem feltétlen tükrözi a többség véleményét. Mindazonáltal a leírt állítások helytállóak. Alapszakasz Qb? Szerintem igen. Nem bírja a nyomást? Szerintem nem. Mit érnek az alapszakaszrekordok? Semmit. Ilyen csapattal könnyű? Igen. Elismerem amit a döntőig tett, de a nagy meccsen csak egy fáradt öregember volt, nem "minden idők legjobb" irányítója. Béke.
2014. 02. 04. 10:05
matcha
Én kérek elnézést, hogy a Pats szurkolói oldalon nem fakadok/fakadunk sírva, hogy a nagy PM-et, örökéletMVP-t ismételten agyon nyomta a tét!
A többségnek nem elsősorban PM-mel van baja, hanem ahogy valaki fentebb is írta az őt körüllengő hype-pal és a kettős mércével.
(A stíluson lehet vitatkozni, de ne csináljunk már úgy, hogy bárki rosszul alszik amiatt, mert olvas pár keményebb szót.)

A Pats-hez visszatérve. Láttuk, hogy mi szükséges a gyűrűhöz (a kevesebb sérülés és szerencse mellett), O-fal, ami megvédi az irányítót, front seven, ami terror alatt tartja az ellenfél QB-jét, valamint az, hogy jammeljük és ne kislány módon ütközzük le az elkapókat (várom Rodney Harrison reinkarnációját). Remélem ezeket a vezetés is észreveszi.
2014. 02. 04. 10:28
kolok
Rendben,akkor nyilván Te sem fogsz majd álmatlanul hánykolódni,ha én is kicsit keményebben fogalmazok. Az én szememben semmi különbség nincs az itt kárörvendők és az elvakultan fröcsögő,Bredicskázó Pats haterek között.Sem érveik,sem stílusuk alapján. A 2. bekezdéseddel abszolút egyetértek
2014. 02. 04. 12:27
attnagy
Persze,nyugodtan lehet keményebben fogalmazni.El lehet menni a bowl.hu-ra vagy a Denver oldalára,és ott oltalmazhatod Manninget.Ez nem az az oldal.Itt Pats-esek vannak,nem Manning védők.A legtöbben itt is elismerjük az alapszakaszbeli teljesítményét,de szeretni nem fogjuk soha.És igenis megfogalmazunk vele szemben kritikát,mert nem szent és sérthetetlen ahogy azt egyesek hiszik.
2014. 02. 05. 09:03
matcha
2014. 02. 04. 12:32
OFenoMeno
Már ne haragudj, de, ha neked az itteni stílussal van gondod 1-2 szókimondóbb kifejezés miatt - amiknek többsége* még ezen a fórumon is belefér, ha mellette az illető értelmesen** fogalmaz, szvsz - , akkor te még nem olvastál egy bizonyos blogot, illetve az nso nfl-es cikkeinél nem futottál bele Jakuza mester hozzászólásaiba. **Márpedig itt 1-2 kivételtől eltekintve mindenki értelmesen/gondolkodva szól hozzá. Szóval, hogy neked ez - ek az érvek - nem elég(ek), illetve, hogy te nem tudsz különbséget tenni a szimpla fröcsögés és az itteni vélemények között, az már a te problémád. Mondom ezt úgy, hogy én elsősorban Welker miatt (másodsorban Manning és Bailey) a Broncosnak szurkoltam (és emiatt súlyos hibát :) elkövetve probáltam olyan érveket keresni, hogy a Broncos nyer, hogy nyugodtan fogadjak rájuk...)*
Például a "Mannig segglyukából" kifejezés miatti felháborodásod teljesen érthetetlen. Ez Tény, hogy kb. mindenféle médiában Manninget, amióta nfl-ben van, dicsőítik. Nem egyszer olyan szinten, hogy az már nemcsak a Pats szurkolókat, hanem a Colts és Broncos szurkolókon kivül kb. mindenkit zavar. Szóval a kifejezés nemcsak az itteni Pats szurkolók szerint helytálló, s mivel szurkolói blogon/fórumon/oldalon vagyunk, sztem belefér, hogy vki 1-2x egy értelmes hozzászólásban a tények ismeretében és a realitás talaján maradva odaszólogat/nyersen mondja ki az igazságot. Mivel egyáltalán nem értelmetlen fröcsögésről/a másik szidalmazásáról/személyeskedésről van szó. Szerintem ez az, ami nem fér bele ezen az oldalon. Márpedig ilyen szerencsére nagyon ritkán van, és akkor sem hosszúéletű az illetők ténykedése.
2014. 02. 05. 09:08
matcha
2014. 02. 05. 09:33
matcha
Képzeld, nem lesznek álmatlan éjszakáim. Pont nem érdekelnek a Pats utálók, mert többségük irigy a sikerekre.
Ha a kárörvendést egy kalap alá veszed a pocskondiázással, akkor nincs több kérdésem.
De amúgy meg álljon meg a menet, nehogy már ne lehessen kárörvendeni. A piszkálódás (bosszantás, savazás) mindig is hozzátartozott a szurkolói kultúrához. Tényleg, szurkolni egyáltalán lehet?

Ja és hozzáteszem, amíg kulturált keretek között történik (értsd az oldal üzemeltetőit nem szólnak érte), addig meg ugyanolyan vélemény, mint a tiéd. (200 kommentből kettőnél kellett figyelmeztetni, ez szerintem elég jó arány már fórumokat, blogokat elnézve.)
2014. 02. 04. 14:34
iceman
2014. 02. 04. 12:29
Dega
PRO FOOTBALL

‘The Big Picture,’ in Any Language
FEB. 3, 2014
Launch media viewer
Oliver Hollai, a Hungarian announcer, tried to make sense of the Super Bowl. Todd Heisler/The New York Times
TV Sports
By RICHARD SANDOMIR
EMAIL
FACEBOOK
TWITTER
SAVE
MORE
EAST RUTHERFORD, N.J. — Richard Farago was just moments into calling his 10th Super Bowl when Denver Broncos center Manny Ramirez’s snap flew over Peyton Manning.

“Ohhhh!” Farago shouted, before describing the rest of the play in Hungarian and tossing in the word “safety.” His surprised reaction to the errant snap, which was translated later, was, “Oh, my God, what a misunderstanding by Peyton Manning and his center.”

Soon after, Oliver Hollai, the analyst sitting beside Farago, added “free kick” during a broader comment. And as they watched a replay of the errant snap, they talked about the Broncos’ good fortune that they had surrendered 2 points, not 6.

The two Hungarians — Farago, 46, with short, spiky hair, and Hollai, 35, tall and blond — are longtime broadcast partners who maintained a consistent banter during the game.

“He’s the Pat Summerall of Hungary,” Hollai said.

RELATED COVERAGE

Broncos quarterback Peyton Manning (18) had a rough day in a 43-8 loss to the Seattle Seahawks in Super Bowl XLVIII.Seahawks 43, Broncos 8: Warm Weather, Cold Manning at Super BowlFEB. 2, 2014
Forget Forecast: Seahawks Pour It On in the Super BowlFEB. 2, 2014
From the regular season through the Super Bowl, English is only one patois of N.F.L. broadcasting. The league’s games are seen in more than 100 countries, and the Super Bowl is watched in nearly 200. At MetLife Stadium, Sunday’s game was called (or reported) in Chinese, French, German, Japanese, Danish, Russian, Spanish, Hungarian, Portuguese and the English spoken in Britain over a feed distributed by NFL Films.

SUPER BOWL XLVIII

The 48th Super Bowl was the first time the game to decide the champion of the National Football League was played in the New York City area since the Super Bowl era began.
Visitors Guide | Crystal Bowl | Full Coverage
Farago fell in love with American football, and Joe Montana, at a Chiefs-Steelers game in 1993. He did not have anyone to call N.F.L. games for when he worked for the state broadcaster, but in 2004, he joined Sport1 in Budapest, which had acquired league rights.

Hollai spent five years living in Fort Lee, N.J., when his father’s banking work brought him to work at Rockefeller Plaza in Manhattan. Hollai became a Giants and a Mets fan — infatuations that continue to this day. Back in Hungary, Hollai had suggested only that Sport1 use his expertise in the language of the N.F.L. to help its broadcasts. But the network hired him as an analyst.

“They told me on a Friday that I would be working a game the next Tuesday,” he said.

On Sunday, those countries where the local language is not superimposed on the broadcast heard the Super Bowl call of Bob Papa, the play-by-play radio voice of the Giants, and Charles Davis, a veteran N.F.L. and college football analyst for Fox. Their mission was to offer a simpler version of the game — very little Jon Gruden and a lot of storytelling and explanations of plays to appeal to a broad international audience with a knowledge of football that ranges from novices to American expatriates.

“It’s about the big picture,” Davis said before the game.

They were light on statistics but slipped in definitions of touchbacks, coaches’ challenges and intentional grounding that Fox’s Joe Buck and Troy Aikman did not need to use. About the most complicated term that Davis used was “a route combination.”

Papa, who has called the world feed since 2008, said he was pleased when Americans around the world let him know they were watching his call of the Super Bowl. Last year, he got a text message from John Morgan, with whom Papa has called Olympic bobsledding for NBC, that he was watching the feed in Munich.

And during the two-minute warning before halftime, Papa turned to say he had just received a Twitter post from the Middle East. “Joe LaCava, Tiger Woods’s caddie, said they are watching in Dubai,” he said. Woods was competing at the Dubai Desert Classic.

Unlike the world-feed booth — with its stage manager, statistician and spotter — the Hungarian booth, above the south end zone, was austere. Farago and Hollai were on their own in a little structure they shared with French sportscasters.

Their notes were in Hungarian (the national anthem was “himnusz”) and English. Their game-calling was peppered with a football glossary, with some words that have no equivalent in Hungarian, like punt, blitz, touchdown, A.F.C., N.F.C. and cover-2.

But in Hungary, with the growth of club football and rising ratings for the Super Bowl, Farago and Hollai use Hungarian for first down (elso kiserlet), catch (elkapas), field goal (mezonygol) and quarterback (iranyito).

Yet their approach is as familiar to fans as any sports broadcasting team’s. Farago’s voice rose and fell at the right moments. Hollai stepped in when he was needed and did not lack for extensive explanations. Farago grew especially excited when Seattle’s Malcolm Smith intercepted a pass (“passz” in Hungarian) by Manning and returned it for a touchdown.

And even if the average American football fan is attuned to games being called in English, there is something refreshing about hearing names like Kam Chancellor, Knowshon Moreno and Percy Harvin pronounced in Hungarian accents.

Email: sandor@nytimes.com
2014. 02. 04. 12:31
Dega
A New York Times cikke Ricsiékről...bocs,hogy csak így bekopiztam!!
2014. 02. 04. 12:35
Dega
2014. 02. 04. 12:49
OFenoMeno
Amúgy sokak által szóba került már, hogy merre fele kellene elmenni, ha még Brady ideje alatt újabb gyűrűt szeretnénk nyerni. Egyik hangsúlyos irányvonal a Seahawks dinamikus, gyors és ezekkel együtt erőteljes front seven-je, illetve azon belül is a d-line-ja volt. Nézegettem is emiatt tegnap a mock draftokat, hogy vajon kiket írnak hozzánk első körben, illetve, hogy első körben milyen DE/DT-k várhatóak. És feltűnt egy Stephon Tuitt nevű játékos a Notre Dame-ról. Egy róla készült összefoglalóban a saját 20-30 yardosukról 70-80 yardon keresztül visszahordta TD-re DE-ként. (Közel) Úgy sprintelt, mint egy WR/RB, vagy ahogy Jones-ról vagy Ninkoról elképzelni se tudnám; sztem ő pont egy Seahawks-féle D-line egyik pontja lehetne, és akkor Ninko visszamehetne a Linebacker-sorba. Elérhető lehet ő még 1/29-re ? Illetve tényleg nagyon jó játékos, vagy csak a highlights-ok áldozatává váltam ? :)
2014. 02. 04. 14:20
Burkus
A Pats fanek vesznek össze Manningen? Ne már.
Inkább nézzétek:

http://www.youtube.com/watch?v=BsvcDwE8aDk
2014. 02. 04. 15:34
fanette
Köszi,ez jó volt!
2014. 02. 04. 17:49
Lucius
Szerintem nem sok értelme van összehasonlítani TB-t és PM-et. Mindkettő klasszis packet passer. Ők legendák mindketten. KB olyan, mintha azon vitatkoznánk, hogy pókember vagy Amerika kapitány az erősebb. Pont olyan gyerekes (amúgy pókember, természetesen.:)).
PB vagy TB nyakába varrni vereségeket pedig kifejezetten bántó és hálátlan dolog. Kb. olyan, mintha David Bachamet szidnánk, mert egy meccsen nem lőtt gólt.
A Brady cut kifejezés pedig már egyenesen nevetséges.
2014. 02. 04. 19:19
daelaci
TB-től és PM-től is azt várják el csapatuk szurkolói, hogy hozzák a meccseket és ha ez nem következik be akkor bizony nem kicsi a csalódás. Magasan van a léc az esetükben és nem is mindig sikerül átugraniuk.
2014. 02. 06. 06:52
balint-benyo
http://www.nfl.com/news/story/0ap2000000323920/article/peyton-manning-bill-belichick-golf-in-pebble-beach
BB "megvigasztalta" PM-et, golfoztak egyet Kaliforniában. Nem írták, de lehet, hogy TB is ott volt egy kis búfelejtőre. Ti meg itt egymásnak estek :(
2014. 02. 04. 20:17
max350
Miről ne kérdezz egy Star Wars rajongót:

Szerinted, ha Darth Vader és Voldemort megküzdenének szerinted ki győzne?
Válasz:
Ez egy hülye kérdés, mert Voldemort egy kitalált személyiség!!!!
2014. 02. 05. 18:04
azimut
Ahogy Fitzgerladnak átstrukturálták a fizetését,arra van sansz nálunk is ? Hogy garantált pénzt csinálunk pl Wilfork szerződésénél? Mert ők nyertek vele gyorsan 9,5 milliót
2014. 02. 07. 00:07
lesliemus
2014. 02. 11. 16:48
Renningan
Én nem értem, mire fel ez a hatalmas Manning gyűlölet :) És nem értem, mire fel ekkora arc :)

Ha jól emlékszek volt egy bizonyos Spygate botrány, ami óta a Patriots nem nyert SB-t. Kérdem én, milyen alapon savaz bárki bármit. Brady annyit csinált a SB győzelmeikor, mint kis Manning, nem gátolta a csapatát, mert volt egy qrva jó csapata. Amikor neki kellett megnyernie ő sem tette, ugyanakkor ő is minden rekordot megdöntött.

Manning a valaha volt egyik legjobb irányító, Brady szintén és még akadnak ilyenek. Vannak korszakos zsenik, minden korszaknak lesz egy. Nem biztos, hogy bármelyikük ekkorát alkotott volna 30 éve.

Az ellenfelet tisztelni kell! A hype idegesítő, de az volt 2007ben is. Manning és Brady között meg nem az elit elkapók, vagy a fal a különbség, hanem az edzői kar.

Lehet velem van a baj, de én tisztelem Manninget. Lehet szintén velem van a baj, mert azok után, amit Welker tett értünk, tudtam érte szorítani. Ahogy drukkoltam Mossnak is, ahogy Woodynak is drukkolok, ha épp látom játszani.

Ez az egész, ami itt megy olyan, mint amikor a Barcelona panaszkodik a bíróra vagy gyepre. Azt hiszem ezzel ennél nem kell nagyobb bírálat. Megjegyzem, Messi sem nyert semmit, amikor majd 100 gólt lőtt... De nem baj, hajrá! :)
Hozzászólás a(z) Super Bowl kibeszélő bejegyzéshez