Menetrend

Szerkesztőségi Mock Draft Episode VIII

2015. 04. 29. 06:00
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
A mock draft, amit remélhetőleg már senkinek sem kell bemutatni. Nyolcadszor, a draft előtti héten pats.hu szerkesztők játéka. Íme az idei változat! Vajon kit választ a Super Bowl címvédő az első körben a harminckettedik helyen?

1. Tampa Bay Buccaneers (tuci-tuci) - QB Jameis Winston, Florida State

Elég megosztottak a vélemények Winstonról, egyesek Peyton Manninghez, míg mások JaMarcus Russellhez hasonlítják. Ha csak a pályán mutatott teljesítményét nézzük, akkor a legjobb QB, azon kívül viszont nem „remekel”, több balhéja is volt, legfelkapottabb talán az volt, amikor rákot lopott egy boltból. Lovie Smith-ék ennek ellenére szerintem őt választják. Hogy ez jó döntés-e, azt pár év múlva megtudjuk.

2. Tennessee Titans (DoM) - OLB Vic Beasley, Clemson

Bár Marcus Mariotát tartom idén legjobb irányítónak, de nem érzem kihagyhatatlan újoncnak és inkább kitartok Zach Mettenberger mellett, annak ellenére, hogy magasan legfontosabb és legértékesebb poszt az irányító. Az elkapók felhozatala mély, Leonard Williamsben én egy csak egy Tyson Jackson kaliberű játékost látok, így egyenes út vezetett Beasley-hez, aki Von Milleréhez hasonló utat járhat be az NFL-ben. 

3. Jacksonville Jaguars (Danna)  - OLB/DE Dante Fowler Jr., Florida

Unalomig ismételt dolog, hogy Seattle Seahawks módjára próbál építkezni a Jaguars, vagy legalábbis minden lépésük mögött ezt a vonalat vélik felfedezni az emberek. A LEO pass rusher játékosukat egyelőre nem találták meg. Bud Dupree-t jobb játékosnak tartom Fowlernél, de szerintem a Jacksonville sémájába ő nem egészen illeszkedik.

4. Oakland Raiders (Paul43) - DL Leonard Williams, USC

Szinte mindenki elkapót jósol ide, de álljon meg a menet, a Draft elvileg legjobb védő falembere még szabad. Az elkapó különítmény elég mély ahhoz, hogy a későbbi körök valamelyikében is jó prospectet lehessen húzni ide, viszont Williams nincs még egy, ráadásul korábban azt nyilatkozta, hogy szívesen játszana Oaklandben, plusz a csapatnak is szüksége van egy kimagasló tehetségre a front7-ben. Raiders Nation itt a következő sztárotok.

5. Washington Redskins (Spigo) - QB Marcus Mariota, Oregon

Mariota lecsúszott a Redskinshez, így vagy eltradelik ezt a pozíciót (ha valaki a Jets elé szeretne jönni esetleg)  vagy kiválasztják a draft második legjobb irányítóját. Gruden nem bízik RG3-ban és márciusban le is nyilatkozta, hogy ha úgy érzik, hogy meg kell nyomni a "reset" gombot irányító poszton, akkor megteszik. Ha valóban nem RG3-mal képzelik el a jövőt akkor itt a lehetőség.

6. New York Jets (tuci-tuci) - OLB Randy Gregory, Nebraska

A Draft egyik legjobb irányítósiettetője, azonban nagy valószínűséggel sokkal később fogják kiválasztani, miután megbukott a Combine-on a drogteszten. Én még ezelőtt „választottam” őt, így most már marad. Ha leszokik a marijuanáról kiváló kiegészítése lehet az amúgy is erős védelemnek.

7. Chicago Bears (DoM) 1 - WR Amari Cooper, Alabama

Brandon Marshall elcserélése miatt meglehetősen vékony lett az elkapósorAlshon Jeffery mögött, így nem volt nehéz dolgom a választásnál.

8. Atlanta Falcons (Danna) 1 - DE/LB Alvin Dupree, Kentucky

Dupree itt már remek értéket jelent, továbbá az atlantai pass rushnak elkél az erősítés.

9. New York Giants (Paul43) - G/T Brandon Scherff, Iowa

Eli Manning nem rossz játékos, képes szép játékokra és képes SB győzelemig vezetni a csapatát (mint azt már kétszer is megtapasztaltuk), de egy QB sem ér semmit, ha nincs aki megvédje őt. Justin Pugh nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket RT-ként, így a Giants G-ot csinált belőle és leigazolta Marshall Newhouse-t. A fal viszont még így sincs kész és ha a Nr. 1. Guard még elérhető, akkor be kell húzni, pláne, hogy a csoportrivális, Cowboys, már megmutatta mit lehet egy jó O-fallal csinálni. Scherff LT poszton is gyűjtött tapasztalatot, de a nagyok közt inkább G lesz.

10. St. Louis Rams (Spigo)  - OT La'el Collins, LSU

Tavaly Robinson, idén Collins. Fel kell építeni a támadófalat St. Louis-ban. Collins játszhat jobb oldali tackle és guard poszton is. 

11. Minnesota Vikings (tuci-tuci)  - RB Todd Gurley, Georgia

Mondhatni, hogy meghúzzák a váratlant. AP szinte az egész évet kihagyta, mindössze a Vikings szezonnyitó meccsén lépett pályára, kérdéses lehet hogy milyen erőben tér vissza, meglátszik-e majd rajta a sok kihagyás, illetve fejben rendben lesz-e. Egy biztos, fiatalabb már nem lesz. Bridgewater mellé pedig kell egy jó futó mindenképpen. Ha nem szakadt volna el a térdszalagja, akkor szinte biztos, hogy a Draft legelején elkelt volna, így viszont az is előfordulhat, hogy egészen az első kör végéig csúszik.
12. Cleveland Browns (DoM) - WR DeVante Parker, Louisville

Újabb elkapó választás tőlem. A Cleveland nem igazán rózsás helyzetén csak taszított egy jó nagyot a tavalyi Manziel-draft. Ismét két első körös választásuk van, ennyi munícióból már egy PO aspiráns csapat vázát is fel lehet építeni. Parker ehhez egy jó alap lehet. De ki lesz az irányító?

13. New Orleans Saints (Danna) - CB Trae Waynes, Michigan St.

Nem biztos, hogy a cornerback pozíció számít jelenleg a Saints legnagyobb hiányosságának, de az elkapó pick, mint alternatíva mellett más hasznosabb megoldás nem igazán kínálkozott. Waynes mégiscsak a legjobb cornerback a drafton, és már a 13. választásnál járunk.

14. Miami Dolphins (Paul43) - WR Kevin White, West Virginia

Nagy kérdés volt számomra, hogy CB vagy WR legyen a kiválasztott. Mindkét helyen elkél a segítség. Bár a Phins tradelt egyet Kenny Stills-ért a Saints-szel és elhozták Jordan Cameront (TE) is, de ha Tannehill valóban giga szerződést kap, akkor annyi fegyvert kell alátenni, amennyit csak lehet. Mivel a legjobb CB (Waynes) épp az előbb ment ki, viszont az egyik - ha nem a - legjobb elkapó még választható, így a Miami vezetősége örömmel választja ki Kevin White-ot. White, Stills-szel és Cameronnal együtt kifejezetten veszélyes triót fognak alkotni.

15. San Francisco 49ers (Spigo) 1 - DE Arik Armstead, Oregon

ook a bizonytalanág a 49ers védőfalában. Justin Smith visszavonult, de lehet, hogy visszatér. Darnell Dockett 33 éves már és keresztszalag szakadás után térne vissza. Mindenki Calais Campbell-hez hasonlítja, ami nem csak testalkatilag igaz, hanem, hogy a legjobban 5-tech pozícióban teljesítene, de megvan benne minden, hogy a védőfal minden posztján teljesíteni tudjon.

16. Houston Texans (tuci-tuci)  - CB Jalen Collins, LSU

Hogy miért pont őt húztam, talán én sem tudom. Ahogy az NFL.com-on olvastam, ritka kombinációja a magasságnak, súlynak és sebességnek. Egyetemi karrierje során nem játszott sokat, de beleillhet a mostanában egyre népszerűbb magasabb CB-k táborába.

17. San Diego Chargers (DoM)  - C/G Cameron Erving, Florida State

Kevés egyértelműbb célkitűzése lehet egy NFL csapat döntéshozójának, mint Tom Telesco Chargers GM-nek idén: stabilizálni kell a támadófal belső trióját. Erving nagyon jó játékos, a későbbi körök találatának függvényében guard vagy center poszton lehet már az első naptól kezdő Kaliforniában. Todd Gurley-t azért vittem volna futónak, ha véletlenül idáig csúszik...

18. Kansas City Chiefs (Danna) - OT Ereck Flowers, Miami

Abból ritkán lehet baj, ha a támadófal szélét erősíti egy csapat.

19. Cleveland Browns* (Paul43) - OT Andrus Peat, Stanford

Clevelandben bőven van lyuk, amit be kéne foltozni, a két legsürgetőbb a DT és OT posztok. Egyelőre nincs tuti kezdő QB-je a csapatnak, de egy olyan fiatal Tackle védelme alatt, mint Peat, bárki nyugodtabban dobálhat. A Browns így az első körben adott egy top LT-t és egy top WR-t a következő szezonban kezdő QB-nek/knek.

20. Philadelphia Eagles (Spigo) - OL Jake Fisher, Oregon

Chip Kelly Philadelphiában építi az Oregont, ki mást választhattam volna. Félretéve a tréfát, Herremans-t elküldték és úgy hírlik Mathis-t is szivesen eltradelnék. Fisher azonnali kezdő lehet guard poszton, hogy aztán akár tackle posztra is kerüljön, ha úgy adódik.

21. Cincinnati Bengals (tuci-tuci) 1 - LB/DE Shane Ray, Missouri

Legtöbben TOP 10-es picknek várják, már a Texans pickjénél is elgondolkodtam, de ott még úgy voltam vele, hogy talán a 3-4es védelemben nem szerepelne jól, de a Bengals 4-3mas védelme számára óriási steal lehet!
22. Pittsburgh Steelers (DoM) - CB Byron Jones, Connecticut

Jones az a játékos, aki rajta lehet a Patriots radarján és akár egy csere keretében korai célpontjuk is lehet a drafton, hogy kezdő cornerbacket tudjanak szerezni. A Steelers keretére pillantva magas prioritást élvez ez a pozíció.

23. Detroit Lions (Danna) - DT Malcolm Brown, Texas

Suh és Fairley is távozott és bár érkezett Ngata, de további erősítés is szükséges a Lions védőfalának, amely tavaly is a csapat védelmének a motorja volt.

24. Arizona Cardinals (Paul43) 1 - NT Danny Shelton, Washington

Shelton 24. helyen még benn van? Egy ilyen szcenárió esetén a Cardinals vezetősége eldobná az agyát és kitörő örömmel választaná ki azt a játékost, aki méltó utódja lehet a FA alatt eltávozó Dan Williamsnek. Shelton a legjobb NT prospectnek lett kikiáltva és bár a Patshez is jó lenne, de az Arizona nem hagyja tovább csúszni a kiváló játékost.

25. Carolina Panthers (Spigo) 1 - OT D.J. Humphries, Florida

A szabadügynök piac során leigazolták ugyan Ohert és Martint, de egyik sem egy életbiztosítás Newton számára. Van még hely bőven egy olyan tehetségnek, mint Humphries. Még eléggé rutintalan a poszton és van csiszolnivaló a technikáján, de fizikai adottságai egészen kiválóak. Ráadásul Charlotte szülöttje.

26. Baltimore Ravens (tuci-tuci) - RB Melvin Gordon, Wisconsin

Úgy tűnik, nekem jutottak a futók az első körben. A Ravens biztosra megy és behúzza a Draft második legjobb futóját. Sok lyukat kellene betömniük, többek közt szükségük lenne LB-re, S-re, CB-re, de szerintem Joe „feldobom a magasba” Flaccot próbálják majd meg segíteni az első napon. Gordon egy remek futó, aki bekerült az All-American csapatba.

27. Dallas Cowboys (DoM) - DE Eli Harold, Virginia

Tanácstalan voltam, hogy mihez kezdjek a dallasi választással, így Melvin Gordonnal készültem, mint biztos pont, erre természetesen eggyel korábban ki más, mint ő kerülne le a draftolható játékosok listájáról? Greg Hardy-ügyében előkerült a vasszigor és a kiátkozás Goodell arzenéljából így muszáj volt pass rush segítséget biztosítani a texasiak védelme számára.

28. Denver Broncos (Danna)  - OT T.J. Clemmings, Pittsburgh

Már a választás után derült ki, hogy Clemmings lábában fáradásos törést diagnosztizáltak, ami biztosan hatással lesz a draftpozíciójára. Kiegyensúlyozott futás és passz ellen átlag feletti RT válhat belőle. A denveri falnak Peyton Manning előtt jelen állapotában minden erősítés jól jön.

29. Indianapolis Colts (Paul43) - WR Dorial Green-Beckham, Missouri 

A legnehezebb döntés volt, hiszen a Coltsnak elsősorban egy jó RT-re lenne szüksége, de a kollégák az összes normális első körös tehetséget kihúzták. Cedric Ogbuehi lehetett volna a kiválasztott, de nem vagyok meggyőződve, hogy tényleg első körös a fiú (főleg, hogy sérült volt előző szezonban). Így a választásom a fiatal és problémás elkapóra esett, hiszen Luck mindenkinek elég motivációt adhat, plusz Andre Johnson remek mentora lehet a fiatal srácnak. Ha beválik, akkor képzeljünk egy Hilton-Moncrief-DGB triót, amint Luck dobálgatja nekik a labdát. Basszus...
30. Green Bay Packers (Spigo) - ILB Eric Kendricks, UCLA

Nincsenek nagy lyukak a Packers csapatában, kivéve a linebacker posztot. Kendricks a legjobb linebacker a drafton, így könnyű a választás még ha az első kör talán kicsit magas is nála. Azonban annyira kevés a jó linebacker idén, hogy félő a második körben már nem lesz megfelelő játékos, aki már az első fordulóban kezdővé válhatna.

31. New Orleans Saints** (tuci-tuci) - WR Breshad Perriman, Central Florida

Breesnek szüksége van új célpontokra, miután a vezetés elcserélte Jimmy Grahamet és Kenny Stillst is. Perriman tökéletes választás lehet itt, magas és kegyetlen gyors (4.24 és 4.27 mp alatt futotta a 40 yardot a ProDay-en). Az útvonalak futásán van még mit dolgozni, de minden adottsága megvan ahhoz, hogy sikeres legyen, főleg egy olyan passz centrikus támadóegységben mint amilyen a Saintsé.

32. New England Patriots (DoM)  - CB Eric Rowe, Utah

A Duke guardja, Laken Tomlinson volt az egyedüli alternatíva, de úgy gondolom, hogy a támadófalnál három biztos, stabil ponttal a kezdőben (Solder, Stork, Vollmer) könnyebben rejthető és oldható meg a hiányosság, mint a secondaryben, ahol jelenleg inkább erős harmadikszámú cornerbackek állnak csak a szamárlétre élén. Több tapasztalata van Rowe-nak safety poszton, de minden adottsággal rendelkezik, hogy kezdő játékos legyen CB poszton is már újoncként. A 2014-es posztváltás miatt elég film áll rendelkezésre róla cornerbackként, hogy ne zsákbamacskát vásároljon a Pats személyében. Jegyzet: Marcus Peters washingtoni cornerbacket túl kockázatosnak tartom jelen helyzetben "vásott" múltja miatt (összerúgta a port edzőivel, kidobták a focicsapatból).


* -tól a tavaly draft nagy előreugrása során, amikor WR Sammy Watkinst szerezte meg a Bills
**-től Max Ungerrel együtt TE Jimmy Grahamért és a 112. választási jogért cserébe

Korábbi évek szerkesztőségi mock draftjai: 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008.

Hozzászólások

2015. 04. 26. 09:53
azimut
Hajrá! :)
2015. 04. 27. 19:14
Azt majd áruld el, miként sikerült idetalálni! ;)
2015. 04. 29. 09:41
azimut
pats.hu/s de az S betűt véletlenül ütöttem be nem figyeltem oda és nyomtam az entert és bejött ez az oldal! kezdőbetűkkel minden más cím is működik! remélem érthetően írtam le :D
2015. 04. 29. 08:11
Iolaus
Szerintetek van esély Eddie Goldman első körös kiválasztására?
2015. 04. 29. 08:25
Croaker
Nekem mindig van egy olyan üldözési mániám, hogy a sok "féltékeny" csapat azt figyeli, hogy mi kiket fogadunk próbajátékra, kiket akarhatunk kiválasztani, kit jósolnak nekünk, és látva, hogy milyen sikeres a csapat már 10+ éve, "csakazértis" módon keresztbe tesznek nekünk, azt gondolván, hogy ha mi is ezt a játékost választanánk, és sikereket érnénk el vele, akkor nekik is menne a dolog.

Csak túlkomplikálom?
2015. 04. 29. 16:13
Kollega
2015. 04. 29. 10:04
Iolaus
Szerintem van benne némi igazság. Abban amit írtál.
2015. 04. 29. 12:59
ArsnL
nagyon sok pick-kel nem értek egyet, nem is tudom hol kezdjem :D

a legjobban a safety-t hiányolom, szerintem tuti ki fog menni az első kör közepén

de inkább saját csapatunkkal foglalkozom:

ha a Detroit választásánál még bent van Brown és Shelton, akkor fel kell menni Arizona pickjére, de szerintem pont a CLE második és a DET választásánál fog kimenni a két jó kis DT, szóval lehet pont a DET elé kéne menni és kipickelni előlük a vélhetően DT húzásukat

ha tényleg ezeket a játékosokat húzzák ki előlünk, végül is a sorrend édes mind1, akkor nem lenne jobb választás Kevin Johnson?
Azt olvastam Rowe-ról, hogy emberezésben nem a legjobb inkább futás ellen tud segíteni, nem is gyors... bár ha tényleg több zónázás lesz (legalább is állítólag ezért lett elküldve Browner), akkor lehet nem is jó emberező CB-t keresünk majd
2015. 04. 29. 18:47
Rowe 10y, 20y, 40y, és 3-cone számai is jobbak mint Johnsoné. A SPARQ index alapján atlétikusabb játékos, mint Johnson, és mindketten messze az NFL átlag felett vannak: http://www.footballsfuture.com/phpBB2/viewtopic.php?p=19504598#19504598

A játékában gyengeség, hogy háttal az irányítónak, amikor pl. szoros emberfogás közben szalad az elkapóval nehezen találja meg a levegőben lévő labdát. Ellenben zónásában, ahol jó esetben végig látja maga előtt az elkapót, irányítót és labdát is kiváló játékfelismerő és reagáló készsége van - ex safetyként ez el is várható.
2015. 04. 29. 13:53
vodka03
http://fanspeak.com/ontheclock/draft.php?d=ihcbii

Nyilván nincs realitása ennek a draftnak , de azért elég jó brigádot szedtem össze :D. Egyébként Composite-al csináltam.
2015. 04. 29. 16:29
ArsnL
QB-t minek? :D
2015. 04. 29. 16:47
vodka03
Mannion 3-4 körös pick szóval a hetedik körbe miért ne :D
2015. 04. 29. 16:31
pm11
Sztem simán letrade lesz az első körből :)
2015. 04. 29. 16:40
nszgergo
és annak mi értelme? van elég pickünk, sőt még sok is...
2015. 04. 29. 17:02
Egy esetben tudom elképzelni a letrade-et. Ha a második kör eleji plusz 3. vagy 4. köröset kapunk az 1/32-re és az új hátsó köröset bevesszük egy feltrade-be, amivel visszajövünk a másodikba vagy a 3. kör elejére.
2015. 04. 29. 22:32
lipi
vagy az 1/32-ért jövő évi első kör. Én ezzel is kiegyeznék.
2015. 04. 30. 09:09
Az jelen állapotban szerintem nagy pazarlás lenne. Kellenek a korai pickek, ráadásul idén :)
2015. 04. 29. 17:28
mammut
Én inkább arra tippelek, hogy néhány hátsóbb picket (elsősorban a 3/96-ot) beáldozva feltrade fog következni, ha a huszonegynéhányadik helyen is választottak már de még mindig bent van egy általunk nagyon vágyott játékos (DT/CB/illetve leginkább persze akiben BB fantáziát lát, nem akit én need-nek érzek...)
2015. 04. 29. 18:13
cspeti98
Mondjuk Gurleyért felmehetnénk. :)
2015. 04. 30. 09:09
Hála a jó istennek nem lesz benn valszeg elérhető közelségben.
2015. 04. 29. 18:31
és természetesen Shane Ray is viccesnek találta ha pár nappal a Draft előtt lebukik egy kis cukorkával... :D
2015. 04. 29. 22:14
mammut
off
Azt láttátok, hogy a Jets kapott egy 100.000 dolláros büntit a Revis tampering miatt? (mi meg nem kaptunk büntit, bár csak most láttam, hogy miért indított "viszontkeresetet" a Jets, hát azért büntit kapni érdekes lett volna...)
on
2015. 04. 30. 07:27
sixt
Bocs ha már írtátok valamikor, de lusta vagyok vissza olvasni. Magyar idő szerint mikor is lesznek a draft napok kezdő időpontjai ? Az első nap az holnap hajnal ?? Köszi előre is
2015. 04. 30. 08:34
nszgergo
Péntek hajnal 2:00
Szombat hajnal 1:00
Szombat 18:00
2015. 04. 30. 10:44
sixt
2015. 04. 30. 13:47
azimut
1/32: New England Patriots – Jaelen Strong, elkapó (Arizona State)

Nso ezt írja hozzánk
Hozzászólás a(z) Szerkesztőségi Mock Draft Episode VIII bejegyzéshez