Menetrend

Szerkesztőségi mock draft, ismét!

2009. 04. 24. 23:35
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Tavaly próbálkoztunk először ezzel a draft-változattal. Ezúttal négyen bújtunk bele az NFL csapatok profi döntéshozóinak a bőrébe.


Érdekes játék egy ilyen csoportos draft, mivel hiába méri fel az ember a huszadik hely környékén választó csapata igényeit, ha az elsődleges célpontok addigra már elkelnek. Érdemes belegondolni, hogy milyen nehéz döntés lehet egy igazi GM számára, amikor a 4. vagy 5. körben kell játékost választani, mérlegelve, hogy ki lesz elérhető esetleg egy körrel később, és ki az akit mindenképpen be kell húzni már most.

1. Detroit Lions - Matt Stafford, QB, Georgia (Danna)

Bal oldali tacklet választhatnak később is, hogy megvédjék a leendő franchise irányítót.

2. St. Louis Rams - Eugene Monroe, OT, Virginia (DoM)

Free agent center Jason Brown szerződtetésével kezdte meg az új edzői stáb a támadófal újjáépítését. Monroe jobb futásblokkoló jelenleg mint Jason Smith, ezért belőle válik kos, és Jacksonnak törheti az utat, valamint védheti Bulgert az ütésektől.

3. Kansas City Chiefs - Jason Smith, OT, Baylor (Boston)

Egy teljesen átalakulóban lévő csapat esetében, mint a Chiefs elég sok poszt számításba jöhet rögtön az első kör elején. Aaron Curry és B.J Raji is ésszerű választásnak tűnhet egy átszerveződő védelem élére, én mégis Jason Smith mellé tenném le a voksomat. Egy potenciális franchise OT, aki a tavalyi első körös Albert-tel kiegészülve akár évekre megoldhatná a Kansas újdonsült irányítójának, Matt Cassel-nek a védelmét. A Chiefs ezzel a pick-kel az egész támadó egységet megerősíthetné, így a második körben gőzerővel kezdhetnék a védelem feltöltését tehetségekkel.

4. Seattle Seahawks - Michael Crabtree, WR, Texas Tech (vidor)

Bár sokan Mark Sanchezt jósolják a Seattle-nek, TJ Houshmandzadeh mögé megfelelő helyettesnek érzem a Texas Tech elkapóját.

5. Cleveland Browns - Brian Orakpo, OLB, Texas (Danna)

Mangini folytatja amit tavaly elkezdett New Yorkban. A legjobb elérhető pass rushert választja.

6. Cincinnati Bengals- Michael Oher, OT, Mississippi (DoM)

J. Smith és E. Monroe hiányában a legjobb elérhető defensive end tűnik a legjobb választásnak, mert Odom egyedül kevés, de Orakpo Clevelandbe költözött - köszönjük GM Danna - így vissza a kályhához. Oher Andre Smith előtt, mert a Bengals edzői stábja nem arról híres, hogy kordában tudná tartani a problémásabb játékosokat.

7. Oakland Raiders - Aaron Curry, OLB, Wake Forest (Boston)

Al Davis fejével gondolkodni lehetetlen vállalkozásnak tűnik. A szerkesztőségi mock ezen pontján igazából két név között vaciláltam. Mivel Crabtree már csapatra lelt korábban nem vállakoztam volna ilyen magasan másik WR behúzására. Arra gondoltam talán Al Davis és stábja a védelem felé fordítja tekintetét, azon belül is Aaron Curry vagy B.J. Raji lehet a legesélyesebb befutó. Mindkét poszton elférne egy ilyen tehetség Oakland-ben, végül azért döntöttem Curry mellett, mert talán ő képvisel nagyobb értéket a saját maga posztján egy 4-3 védekezést játszó csapat védelmében.

8. Jacksonville Jaguars - B.J. Raji, DT, Boston College (vidor)

Csak gsn-t tudom idézni: a Jaguars a rájuk régen oly jellemző dominanciát keresi, Raji segítségével ismét kín lehet a futás a Jax ellen.

9. Green Bay Packers - Everette Brown, OLB, Florida State (Danna)

Dom Capers újraformálja a Packers védelmét, és A. Kampman mellett Brownnal indul a divízió új irányítóinak üldözésére.

10. San Francisco 49ers - Andre Smith, OT, Alabama (DoM)

Singletary a maximumot hozhatja ki Smithből és hiába M. Smith igazolása, kell B terv az átmeneti megoldás helyett. Támadófal nélkül nem lehet nyerni. Az olajozott futójátékra szükség is, ha a csapat runnning backjét Frank Gorenak hívják. Hogy miért nem OLB? Friscoban még bíznak a Manny Lawson nem bust, Manny Lawson nem bust, Manny Lawson nem bust legendában.

11. Buffalo Bills - Robert Ayers, DE, Tennessee (Boston)

Mivel a négy elit OT prospect utolsó tagját is elvitte előlük Niners, úgy gondolom nem maradt olyan falember a kalapban, akiért szívfájdalom nélkül kiadnának egy ilyen magas picket. Maradt tehát a másik need, aminek betöltésére Robert Ayers tűnt számomra a legalkalmasabbnak. Ayerst sokan túlértékeltnek tartják elsősorban a viszonyla szerényebb főiskolai statisztikái miatt, azonban talán kijelenthető, hogy mind méretét, mind játékát tekintve, a legérettebb és egyik legtehetségesebb 4-3 DE prospect a drafton. Érkezésével a Bills nem csupán a tavaly oly szerény passrush fejlődésére számíthat, hanem egy sokkal masszívabb futás elleni védekezésre is.

12. Denver Broncos - Tyson Jackson, DE, LSU (vidor)

A Denvernek komoly erősítésre van szüksége a védelemben, és a draft legjobbnak tartott 3-4-es védője ideális megoldás.

13. Washington Redskins - Michael Johnson, DE, Georgia Tech (Danna)

Tavaly tradeltek Jason Taylorért, ma már világos, hogy elhibázott, egyben kétségbeesett lépés volt. Hiába A. Haynesworth jelenléte középen, kell valaki, aki a divízió Jason Peters és Flozell Adams-eivel felveszi a versenyt. Johnson képes rá.

14. New Orleans Saints- Malcolm Jenkins, FS/CB, Ohio State (DoM)

Gregg Williams védelmébe érkezik Jenkins, hogy betöltse a free safety helyén tátongó űrt. Egyedül Beanie Wells jelenthet itt alternatívát, de Reggie Bush nyakára nem kell újabb első körös futó. A későbbi körökben is található olyan játékos, aki képes megoldani 3rd&short helyzeteket.

15. Houston Texans - Peria Jerry, DT, Mississippi (Boston)

Talán nem ez a legnagyobb need Houstonban. Talán jöhetne egy WR, vagy egy CB, igaz Malcolm Jenkinst elvitte a Saints az orruk előtt. Peria Jerry azonban szerintem az, aki igazán megéri az árát ezen a ponton. Jerry érkezésével, Okoye javulásával Super Mario szárnyalásával nagyon kemény és fiatal DL állhat össze a Texans csapatánál amely hosszú távra biztosíthatná az egyre inkább magára találó védelem stabilitását. Azt gondolom a többi need orvosolható a második és a harmadik körben…

16. San Diego Chargers - Knowshon Moreno, RB, Georgia (vidor)

Moreno a draft talán legjobb running backje, hosszútávú megoldást jelentene LT mögé, mellé és pár év múlva a helyén.

17. New York Jets - Percy Harvin, WR, Florida (Danna)

L. Coles elment a Bengalshoz, M. Austint nem sikerült megszerezni a Cowboystól. Kellenek a célpontok, bárki legyen is az irányító.

18. Denver Broncos* - Mark Sanchez, QB, USC (DoM)

M. Cassel nyomában járva C. Simms és K. Orton is úgy tűnik McDaniels-típusú irányító, de ezen a ponton túl nagy értéket képvisel Sanchez, hogy ne válassza ki a Broncos, bár Larry English komoly alternatíva lehet Mike Nolan 3-4-es sémájához, mint pass rusher OLB.

19. Tampa Bay Buccaneers- Jeremy Maclin, WR, Missouri (Boston)

Peria Jerry-t elvitte a Texans, ezen a ponton talán még korai Evander Hood-ot elhozni, így maradt a WR és az LB need Tampában. Én úgy érzem Jeremy Maclin nagyobb érték, mint a főiskolai éveit sérülésekkel végigharcoló Cushing, ezért húztam inkább társat Antonio Bryant-nek, mint Ruudnak.

20. Detroit Lions** - Brandon Pettigrew, TE, Oklahoma State (vidor)

Pettigrew remek blokkoló, és bár elkapóként nem kiemelkedő, de összességében ideális célpontja/segítője lehet Staffordnak.

21. Philadelphia Eagles - Chris Wells, RB, Ohio State (Danna)

Wells tökéletesen kiegészíti B. Westbrook-ot és utóbbi esetleges sérülése esetén képes átvenni a No.1. szerepét is.

22. Minnesota Vikings - Max Unger, OL, Oregon (DoM)

Csábító lehet Ziggy Hood, a már jóval 30 felett járó Williams jövőbeli pótlására, de inkább a támadófalat erősítik, az univerzális Ungerrel, és ellentétben bizonyos véleményekkel nem a következő csapat pickjét akartam megnehezíteni. Hajrá Boston, a magyar Patriots közösség csak a te általad választott játékost várja ("gondolkozz BBsen! gyorsan húzz magadra valami szakadtat, az segít..." by vidor)!

23. New England Patriots - Rey Maualuga, ILB, USC (Boston)

A sorsolás folytán engem ért az a megtiszteltetés, hogy a szerkesztői mock játékban imádott csapatunk számára választhattam. Ha Max Ungert nem húzza be DoM az orrom előtt a Minnesota támadófalába, gondolkodás nélkül írtam volna le a nevét a Pats neve mellé. Így azonban kénytelen voltam más jelölt után nézni. Szinte minden mockban Clay Matthews nevét olvashatjátok, mint a Pats első körös választása, én azonban bízva Shawn Crable képességeiben, valamint a hihetetlen mély DE/OLB felhozatalban az idei drafton, más jelölt/poszt mellett döntöttem. Végignézve a még nem választott neveken két olyan játékos jutott az eszembe, akiket a maguk posztján a legjobbnak tartok az idei drafton: Darius Butler CB és Rey Maualuga ILB. Mivel nem ódázhatjuk tovább egy olyan fiatal középső linebacker kiválasztását, aki Bruschi posztjának méltó örököse lehet, a USC rettegett LB sorából Rey Maualugára esett a választásom. Olyan játékos, akit ezen a ponton, ilyen need mellett szerintem nem lehet átugrani…

24. Atlanta Falcons - Connor Barwin, DE, Cincinnati (vidor)

Tony Gonzalez megszerzésével a Falcons koncentrálhat a védelemre; Barwin ideális képviselője a sokoldalú játékosnak, defensive endként és outside linebackerként is bevethető.

25. Miami Dolphins - Darius Butler, CB, Connecticut (Danna)

Évente kétszer találkozni a R. Moss és W. Welker valamint a T. Owens és L. Evans párossal nem jelent mást, mint jobb cornerbacket is a Miaminak a pass rush mellé.

26. Baltimore Ravens - Kenny Britt, WR, Rutgers (DoM)

Hiába a védelem, E. Reedék nem nyerhetnek meg minden meccset. A futójáték mellé szükséges egy olyan passz offense amivel ki tudják használni J. Flacco karjának erejét. Britt tökéletesen illik C. Cameron gépezetébe.

27. Indianapolis Colts - Evander Hood, DT, Missouri (Boston)

Szóba jöhetett volna még egy WR pick is, de úgy érzem az a class mélyebb, mint a DT class idén, így nagyobb az esély egy tehetséges WR-t találni a második körben, mint egy tehetséges DT-t. Evander Hood elég meggyőző volt a senior bowl edzésein és később a combine alatt is. Azt gondolom jól jár vele a Colts.

28. Buffalo Bills*** - Phil Loadholt, OT, Oklahoma (vidor)

Talán a draft egyik legjobb bennmaradt tackle-je, az Eagles-hez igazolt Peters megfelelő pótlása lenne.

29. New York Giants - Brian Cushing, LB, USC (Danna)

Cushing jobban jár, ha kemping-felszereléssel érkezik a draftra. Ott lehet nem kegyelmeznek meg neki ilyen hamar.

30. Tennessee Titans - James Laurinaitis, LB, Ohio State (DoM)

Szükség van a LB-sor frissítésére. Laurinaitis akár középen, akár a gyenge-oldalon is használható. Értékesebb lehet ő ezen a ponton, mint bármelyik bennmaradt cornerback.

31. Arizona Cardinals - Donald Brown, RB, Connecticut (Boston)

Arizonában talán vitán felül RB-ből van a legnagyobb hiány. Nincs Moreno már, nincs Wells, van viszont Donald Brown, akivel a tavaly amúgy is lenyűgöző támadójáték idén talán még nagyobb magasságokba törhet. Donald Brown nagyon jól terhelhető futó, aki egyáltalán nem biztos hogy kevesebbre viszi a profik között, mint két magasabban jegyzett társa.

32. Pittsburgh Steelers - Vontae Davis, CB, Illinois (vidor)

Csak úgy, mint bátyja (Vernon Davis, 49ers), erős és gyors, pontosan az a fajta CB, amilyen beleillik a címvédő elképzeléseibe.

* Jay Cutlerért kapták cserébe a Chicago Bearstől
** Roy E. Williamsért kapták cserébe a Dallas Cowboystól
*** 2008-as draft 19. pickért cserébe kapta a Philadelphia Eagles a Carolina Pantherstől, akik Jason Petersért cserébe adták tovább a Buffalo Billsnek

A pickek után értelemszerűen a játékost választó véleménye olvasható. A draft trade-lehetőséget nem tartalmaz.

A készítők: Danna, vidor, Boston és DoM.

Hozzászólások

2009. 04. 25. 10:00
_bb
Meglepődnék ha Danna első tippjén kívül túl sok bejönne a mockból(vagy egyáltalán háromnál több :)))...de ez nem azt jelenti, hogy esélytelen....Ja és remélem nem USC linebacker-t húzunk :)
2009. 04. 25. 10:34
Wakkow
Az 1/1-es tipp az mostanra már találatnak számít,ha lehet hinni a hírnek, miszerint a Detroit és Stafford már alá is írták a szewrzdődést.
2009. 04. 25. 11:06
_bb
Ja és nem tudom nálatok is úgy zajlott-e a szerkesztői mock, mint az NFL Network-ön...Jon Gruden nagyon nagyot alakított, aki nem látta eddig, annak ajánlom (bár Curry már biztos nem lehet 1/1):
http://www.nfl.com/draft/story?id=09000d5d80fef85a&template=without-video-with-comments&confirm=true
2009. 04. 25. 11:15
bradyfan
Boston szívemből szóltál. :D
Remélem bent lesz Unger 1/23-nál és őt választjuk.
Apropó napvilágot látott egy olyan hír miszerint a Pats esetleg feltradelne az első körben. Mi a véleményetek ha modnjuk ez úgy történne hogy két 2-dik körös pickből meg egy 3-dik körösből felmennénk Ungerért az első körbe majd a saját 23-dik pickünkel pedig behúznánk Matthewst vagy Maybint. Így már az első körben meglenne a két nekünk legjobb játékos.
Vélemények? :D
2009. 04. 25. 11:43
Boston
Remek... Ezek szerint Rey MAualuga steal lenne 23-nál :D
1ébként pedig, ha van játékos akinek a draftolásától akkut rosszullét fogna el, akkor Vontae Davis az...
2009. 04. 25. 11:53
bradyfan
Na na. Én nem Maualugára gondoltam. :D
Hanem arra hogy ha bent lenne Unger őt választanád. Maualuga nekem kicsit olyan játékos akit a neve miatt be kéne húznunk, de nem feltétlen lenne rá szükségünk. Mayo mellé sztem nem egy playmaker ILB, hanem egy szürke eminenciás kéne aki 2-3-4dik körben is elérhető.
2009. 04. 25. 11:59
Wakkow
Én nem örülnék 2 elsőkörös picknek.
Túlságosan sokbe kerülne egy top10 és egy 23. választás fizetése. . .
Én nem sok mindenkiért mennék fel a top 10be, max egy elit OT-ért, vagy kicsit lejebb mennék mondjuk 15. pickig és beáldozva egy második kör végi picket elvinném a top3 WR valamelyikét.
2009. 04. 25. 12:11
Boston
Nem is miattad mondtam bradyfan :P ;)
Hanem azért, mert az nfl.com-on már 1/16-nál elment :)
2009. 04. 25. 12:28
bradyfan
Boston akkor értem. :D
Wakkow sztem nem kerülne olyan sokba ha feltradelnénk Ungerért. Érte valszeg a 15-19-ig helyig kéne felmenni vagy adott esetben csak a vikings elé. De én azt mondom egy ilyen játékosért megérné. WR-ért nem éri meg felmenni idén mert későbbi pickkel is lehet találni kezdő kalibert. Ott van Robiskie vagy Iglesias akik sokak szeirint csak 2-dik körös prospectek.
2009. 04. 25. 13:16
_bb
És ha már mock, akkor érdemes megnézni, hogy hogy megváltoztak az erőviszonyok, egy-egy játékos nagyot repült, és van aki csusszan (T. Jackson, Curry, Sanchez, E. Brown, Maybin "nevek" helyezései...Unger nincs az első körben...):
http://www.nfl.com/draft/story?id=09000d5d80fb153b&template=without-video-with-comments&confirm=true&icampaign=TW_%20Day1
...ebből is látszik, hogy nincs egyértelmű erősorrend, minden azon múlik, hogy mennyire eltérő a csapatok pozíciónkénti és összesített rangsora.
2009. 04. 25. 13:19
_bb
Íme egy másik tegnapról, ami azért mást tükröz (bár a scouts.com-os mockok mindig kicsit kilognak):
http://nwe.scout.com/a.z?s=121&p=2&c=859512
2009. 04. 25. 13:23
_bb
És még egy, mert bár én nem vagyok oda Schrager-ért, de ez a 7 körös mock helyenként akkora vicc, hogy nem tudtam kihagyni, hogy be ne linkeljem :) :
http://msn.foxsports.com/nfl/story/9484316/Predicting-the-draft,-start-to-finish
2009. 04. 25. 13:29
_bb
És még egy, ami kicsit a korábbiakra hajaz:
http://profootball.scout.com/2/859417.html
...de most már tényleg leállok...csak arra akartam utalni, hogy egy nappal a draft előtt (és ezen az 1/1 megállapodás sem feltétlenül változtat) még mindig mindenkinek nagyon eltérő lehet a rangsora egy-egy játékos esetében, viszont vannak szinte megegyezéses, pár hely különbséggel elkelő játékosok.
2009. 04. 25. 13:36
_bb
Elnézést, de Mike Reiss mockjat még mindenképp ide kellett tűznöm, a teljesség kedvéért:
http://www.boston.com/sports/football/articles/2009/04/25/a_team_by_team_look_at_draft/
2009. 04. 25. 16:12
arapum
És hol van a feltrade a Jaguarssal Tyson Jacksonért?
2009. 04. 25. 16:30
arapum
Ja látom már, az előző mock drafthoz írtátok. :)
2009. 04. 25. 18:47
88habi88
szerintem ha fel akarunk tradeelni akkor értük tesszük: Curry,Jackson,Brown
Ha Unger kimegy az első körből, akkor pedig nem ártana a detroittal picket cserélni meg adni nekik egy 4.köröset, mert ha nem tennénk meg ők el fogják vinni, de ebben még sok a ha. 2óra15perc múlva majd elkezd körvonalazódni.
Ajánlom az nfl.hu-s linket mindenkinek!
Hozzászólás a(z) Szerkesztőségi mock draft, ismét! bejegyzéshez