Menetrend

Szerkesztőségi mock draft negyedszer!

2011. 04. 26. 07:18
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Hat szerkesztő, harmincegy csapat és harminchárom játékos: a hagyományoknak megfelelően itt a szerkesztőségi mock draft legfrissebb kiadása. Korábbi években ilyet alkottunk: 2008, 2009, 2010.


1. Carolina Panthers (viito) - Marcell Dareus DT, Alabama

A Panthers 1/1-es pickjére legalább fél tucat játékos esélyes, és a Carolina sincs könnyű helyzetben, mivel kevés csapatrészről mondható el, hogy nem igényel erősítést. Sokan a tavalyi évet követően ismét egy QB picket várnak, de az idei felhozatalban nincs igazán kihagyhatatlan játékos a poszton, egy Jimmy Clausen 2.0-át pedig felesleges lenne itt választani, akkor inkább jöjjön ismét az immár másodéves irányító. Tavaly több elkapót is húzott a csapat, egyelőre azonban egyikük sem váltotta be a hozzá fűzúdő reményeket és a pletykák szerint Stewe Smith is elégedetlen helyzetével, így A.J. Greenért biztosan szívesen kampányolna Clausen, ha nem lenne az ő pozíciója is ingatag. Ha egy csapat ellen szívesen futnak az ellenfelek az sosem jelent túl sok jót, és a földön kapott 20TD sem túl szívderítő. Kris Jenkins óta nincs domináns DT Carolinaban, míg tavaly a védőfalból egyszerre vesztették el Julius Pepperst, és Maake Kemoeatut is. Ideje egy új vezért hozni az alakulathoz, aki stabil a futás ellen és adott esetben az ellenfél irányítójára is képes nyomást kifejteni. Marcell Dareus az Alabama Egyetem kíválósága pont megfelel a kitételeknek. Sokoldalú, ideális testfelépítésű játékos, aki nem csak megfelelően erős és gyors a 43-as DT pozíció betöltéséhez, de jól olvassa a játékot és képes időben közbeavatkozni akár futásról akár passzról legyen szó. Ha a csapat képes túllépni relatív tapasztalatlanságán, akkor olyan játékossal gazdagodhatnak, aki karaktert adhat az egész front7-nek.

2. Denver Broncos (Danna) - Patrick Peterson CB, LSU

Mivel Kyle Orton és Tim Tebow irányító poszton a denveri alakulatnál van, így én a védelmet erősíteném. Dareus lett volna az elsődleges célpont, de mivel a Panthers már választotta őt, így én a secondaryt erősíteném. Champ Bailey bár újra aláírt a csapathoz, ennek ellenére mégis elkér a CB poszton a segítség a paciknál. Peterson hatalmas tehetség és egy olyan mentor, mint Bailey nagyon sokat jelenthet az ő további fejlődésében. Nagyon gyors, az idei draft egyik, ha a nem legjobb játékosa.

3. Buffalo Bills (_bb) - Von Miller OLB, Texas A&M

Mindenki egyetért kell a D# erősítés, azon belül is DL és LB, s véleményem szerint az idei QB felhozatalban rejlő kockázat/haszon tényező, valamint Fitzpatrick pozitív teljesítménye nem indokolja, hogy itt QB mellett döntsön a csapat. Miller a legjobb value pick 1/3-nál, aki bármely csapat hasznára válna, futás elleni védelem és pass rush megerősítésére is kiváló, nem lehet elmenni mellette... azaz el lehet, s Chan Galeytől nem is lenne már meglepő itt egy Gabbert, Newton vagy Green pick.

4. Cincinnati Bengals (Spigo) - A.J. Green WR, Georgia

Bár Carson Palmer többet nem akar tigris lenni, így kézenfekvő lehetne egy QB pick, azonban azon a téren eléggé gyenge a felhozatal, arra elég lehet a második kör, ráadásul állítólag a Bengals beszállt a Kolb licitbe is. TO és 85 is pályafutásának végéhez közeledik már és még az is lehet, hogy egyikőjük sem tér vissza Cincinnatibe. Új offensive koordinator is van a csapatnál, így mondhatjuk, hogy a támadó egység elég jelentős átalakuláson megy keresztül. A.J. Green abszolút a legjobb támadó játékos az idei drafton, akit vétek lenne elszalasztani. Sokak szerint Megatron óta a legobb elkapó, aki kijött a draftra. Csak majd kell neki egy irányító is.

5. Arizona Cardinals (DoM) - Robert Quinn OLB/DE, North Carolina

A támadófal romokban, így még vakoldali OT-t is előbb választana hozzájuk az ember ilyen korán, mint irányítót ebből a felhozatalból. S bár Tyron Smith-ben nagyon sokan ott látják az elit játékos lehetőségét, Robert Quinn tehetsége és a pass rush teljes hiánya ezt is felülírja.

6. Cleveland Browns (Caedus) - Julio Jones WR, Alabama

Colt McCoy-t tekintik a franchise irányítójuknak és hogy mindenben támogatni tudják, szükség van minőségi elkapóra is. Julio Jonest lehet ez a személy, akit gyakran Terrel Owenshez szoktak hasonlítani.

7. San Francisco 49ers (viito) - J.J. Watt DE, Wisconsin

Újabb, több sebből vérző csapat az első kör 7. választásával. Az egykor sokkal szebb napokat látott 49ers évek óta távoli szemlélője a rájátszásoknak. A tavalyi évnek a csoport fő esélyeseként vágtak neki, de a 6-10-es mutató végül Mike Singletary állásába került, idén pedig Jim Harbaugh a Stanford egyetem Orange Bowl győztes csodaedzője veszi át az irányítást. Az új szakmai stáb rögtön azzal szembesül, hogy gyakorlatilag nincs QB és CB a csapatban, de NT, DE, OLB posztokon is ráférne az erősítés a keretre. Bár a szurkolók és a csapat vezetése is szívesen mozogna hátrafelé, növelve a pickek számát, erre nem túl sok potenciális cserepartner jelentkezik, így aztán marad a dilemma. QB-t húzni korai, és szerencsére a Panthers, Bengals, Bills trió sem ijesztett rá a versenytársakra egy irányító választással. Bár a rookie HC reménykedett Quinn/Von Miller csúszásában a kollégák nem tették meg ezt a szívességet, így aztán vetnek egy futó pillantást az egyértelműen biztonságos pickre Prince Amukamara-ra, az elég mélynek ítélt CB class miatt végül a Wisconsin Egyetem kíváló 5-technique DE-jére JJ Wattra esik a választásuk. Watt mindhárom down során a pályán lehet, futójáték esetén nem csak a labdás játékos támadásában lehet szerepe, de egy domináns end segítsége Patrick Willis amúgy is parádés játékára is jó hatással lehet, míg az egyértelmű passz szituációknál a zseb összenyomásából és az irányító zaklatásából egyaránt kiveheti részét. Watt izgalmas játékos, egyesek szerint akár a TOP10 sem reach vele kapcsolatban, mások inkább a kör vége felé látnák, jövőre eldől, hogy kinek lett igaza.

8. Tennessee Titans (Danna) - Nick Fairley DT, Auburn

Erősen gondolkodtam egy irányító húzásán, de végül mégis egy nagyon jó védekező falember mellett döntöttem. Albert Haynesworth óta nem volt domináns játékosuk a védőfal közepén, aki állandóan fenyegetne az irányító-zseb bedöntésével. Egészen idáig. Ha Fairley felülemelkedik éretlenségén és megfelelő lesz a hozzáállása a munkához, hamar meghatározó játékos lehet ezen a poszton. Rá tökéletesen illik a boom vagy bust jellemzés. A Titans most kockáztat.

9. Dallas Cowboys (_bb) - Anthony Castonzo OT, Boston College

A szakértők szerint a Dallas egyik legnagyobb hiány a CB poszt, s a CB poszt mélységének és az FA-nak a hiányában jogos lenne itt Amukamara mellett dönteni. De Garrett tudja, hogy a draft egyik, ha nem a legjobb Tackle-jével egyszerre biztosítja az irányítója védelmét és a futójáték támogatását. Annyit még tegyünk hozzá, hogy az irányítók ilyetén csúszása miatt ezen a környéken már igencsak megnőne egy trade lehetősége.

10. Washington Redskins (Spigo) - Cameron Jordan DE, California

Újabb csapat QB needdel. Állitólag tavaly vitték volna Lockert az első körben, ha kijön a draftra, azonban úgy érzem idén ez már reach lenne. Persze, ha egy csapat valakibe beleszeret... Mégis Cameron Jordan-t választom, mert a rézbőrüek védőfala is fejlesztésre szorul és úgy érzem jobb a posztján, mint Locker.

11. Houston Texans (DoM) - Prince Amukamara CB, Nebraska

Hiába váltanak minden bizonnyal sémát Wade Phillips (védő koordinátor) érkezésével, ez a pocsék secondaryn semmit sem fog javítani. Külső linebackert kockázatos lenne itt húzni, így annak ellenére, hogy tavaly is cornerback jött az első körben, ezt most sem lehet megkerülni. Amukamara kivételes tehetség, ezen a ponton luxus lenne a Texansnak nem őt választani.

12. Minnesota Vikings (Caedus) - Tyron Smith OT, USC

Nehéz döntés volt, QB is hiány náluk, de az idei felhozatal szörnyű, így Tyronra esett a választás. Megoldódik a left tackle pozíció náluk és Bryant McKinnie a mostani tudásának jobban megfelelő guard poszton játszhat tovább.

13. Detroit Lions (viito) - Da'Quan Bowers DE, Clemson

Igazán nehézzé teszi ezt a több szereplős draftot, hogy a kinézett játékos és a tartalék is könnyen elkelhet két váratlan húzással. Miután a Lions szinte semmilyen légvédelemmel nem rendelkezik, így Amukamara volt az első célpont, de a GM nem kedvtelenedett el, mikor a Texans szólította, mert a másik favorit Tyron Smith még elérhetőnek tűnt. Szóval tűnt... Gabe Carimi húzása igazi testhezálló pick lehetne a falember választással (vagy éppen nem választással) folyton hadilábon álló Lionsnak, főleg a befulladni látszó Gosder Cherilus project miatt. A Detroit vezetői még bízhatnának is benne, hogy előbb utóbb LT válik a srácból, addig pedig a fal jobb oldalán tevékenykedhetne, biztosítva irányítója számára a sérülések elkerülését. De nem is a Detroitról lenne szó, ha nem csábulnának el valamelyik gyors vagy nagy ember felé, így aztán az igazán nagy névnek/tehetségnek számító, de térdproblémái miatt komoly kérdőjelekkel rendelkező Da'Quan Bowers csúszását örömmel veszik. Ha már nincs 1. körös CB, akkor egyfajta BPA húzással legalább álljon össze egy félelmetes fal a tavalyi év NCAA sack rekorder Bowersből, a tavalyi első körös Suhból, és a 3 év alatt 18.5 sacket jegyző 3. körös meglepetés emberből Avrilból. Ezzel az arzenállal már rá lehet ijeszteni az ellenfél QB-jára, még akkor is, ha a secondary továbbra is komoly aggodalomra ad okot.

14. St. Louis Rams (Danna) - Corey Liuget DT, Illinois
Muszáj a védelmüket erősíteni, ha már Julio Jones elkapó kiment. Mindenképpen elkél a védőfalukba egy minőségi DT.

15. Miami Dolphins (_bb) - Blane Gabbert QB, Missouri

Az első csobbanás. A konzervhalak több sebből eresztik a paradicsomlevet, s bizony Carimi a támadófal megerősítésére, vagy Ingram mint futóutánpótlás igen logikus lépés lenne... de a megszégyenített Sparano edző egy "mekdenielszes" húzással a sexy pick mellett dönt, remélve, hogy ezzel megoldja a befuccsolt Henne projektet, kielégíti Marshall igényeit és megmenti az állását is.

16. Jacksonville Jaguars (Spigo) - Ryan Kerrigan DE, Purdue

Aaron Kampman öregszik, más meg nem nagyon van, így Ryan Kerrigan jó választásnak tűnik. A secondary-t is lehet erősíteni ezzel a pick-kel, de a safety felhozatal gyenge, míg Kerrigan jobb szerintem, mint Jimmy Smith vagy Brandon Harris és pass-rush-ával segítheti majd a Jacksonville-t és annak secondary-jét.

17. New England Patriots (DoM) - Stefen Wisniewski OC/OG, Penn State Richard Seymourért cserébe az Oakland Raiderstől

A védőfalba nem maradt olyan játékos, akit itt érdemes lett volna választani. Azonban így is számtalan opció közül lehetett válogatni: Mark Ingram és Mikel Leshoure futónak, Justin Houston még egy alternatívának a pass rush orvoslására, Mike Pouncey és Wisniewski a támadófal közepébe, vagy Gabe Carimi RT-nek. Végül a korábban is választott "Wiz" mellett maradtam. Nagy erősítés a támadófal közepébe, és Pouncey-val ellentétben azonnal bevethető kezdőként center poszton is a guard mellett. Ha biztosan tudni lehetne, hogy Matt Lightot nem szerződteti újra a csapat, akkor gondolkodás nélkül Carimit választanám, de így a csapat általam leginkább problémásnak érzett egységéhez húztam posztjának elit játékosát.

18. San Diego Chargers (Caedeus) - Cameron Heyward DE, Ohio State

Jacques Cesaire free agent lett és amúgy is öregecske volt. Watt volt az első számú célpont de kiment, így Heywardra esett a választás.

19. New York Giants (viito) - Nate Solder OT, Colorado

Sherod, Solder, Carimi, Pouncey. Négy név, és mindegyikük azonnali segítséget jelenthetne a Giants sérülésektől és ingadozó formától súlytott, egyre korosodó falának. Tavaly Eli Manning gyakran került szorongatott helyzetbe, és az ikonzisztens támadófal játék rányomta a bélyegét az egész szezonra. A Giants vezetősége komoly tapasztalattal rendelkezik falemberek fejlesztése terén, és szeretik a nagy termetű atlétákat, így a Colorado Egyetem játékosát Nate Soldert választják a lehetséges opciók közül.

20. Tampa Bay Buccaneers (Danna) - Adrian Clayborn DE, Iowa

Szükségük van egy elsőszámú, klasszis pass rusherre, aki rendszeresen sikerrel tudja támadni az ellenfél irányítóját. Szerintem Clayborn lesz ez a játékos.

21. Kansas City Chiefs (_bb) - Gabe Carimi OT, Wisconsin

A Chiefsnek érdekes a helyzete, hisz a labda mindkét oldalán van potenciál rendesen, s úgy érzi az ember ide is-oda is csak egy-egy kirakós darab kéne, hogy összeálljon valami ütősebb. Aldon Smith csúszik, s bizony jó kis párt alkothatna Tamba Halival, vagy a legtöbb szakértő szerint Phil Taylorral megoldódna az NT probléma. De az elmúlt évek elsőkörös D# befektetései után, tudván, hogy a meccseket inkább az O# nyeri, s kell a segítség a futójáték és Cassel talpon tartásához (miután Brandon Albert talán mégis inkább guard mint tackle), az egyből bevethető Carimi mellett születik a döntés.

22. Indianapolis Colts (Spigo) - Derek Sherrod OT, Mississippi State

Charlie Johnson free agent lesz (ha végre elindul a szezon) és Polian amúgy is szeret az első körben a támadó falba húzni. Sherrod lehet az, aki Manning utolsó éveiben védi őt a vak oldalon.

23. Philadelphia Eagles (DoM) - Mike Pouncey OG/OC, Florida

Nagyon ráfér a támadófalra az erősítés. A fal jobb szélén talán nagyobb a szükség, de oda csak Ben Ijalana maradt, akiben bármekkora lehetőség is rejtőzik akár vakoldali OT-ként is, mégis csak kissé projectnek tekinthető, ráadásul a másodosztályból is érkezik. Ezért Pouncey itt kiforrottabb, jobb opció guard posztra, amelyik szintén hiányposzt. Másik megfontolandó lépés a secondary erősítése volt egy cornerbackkel, de Asante Samuel mellé később is lehet találni egy megbízható kezdőt, mert az idei felhozatal a mennyiség mellet minőség tekintetében is teljesen elfogadható ezen a poszton.

24. New Orleans Saints (Caedus) - Muhammad Wilkerson DT, Temple

Kell a friss erő Sedrick Ellis mellé a védőfal belsejébe. Tavaly nem sokan ismerték a nevét, mostanra ő lett az első kör egyik slágerválasztása.

25. Seattle Seahawks (viito) - Jake Locker QB, Washington

Hasselback 35 éves, és lejárt a szerződése. Ha hozzátesszük, hogy az egykori közönségkedvenc játéka nyomokban sem emlékeztet régi önmagára, valamint, hogy a keretben lévő Charlie Whitehurst az egyetlen nem túl acélos opció a pótlására, akkor azt hiszem bátran kijelenthetjük, hogy Pete Carroll egy-egy üveg Dom Perignon pezsgőt küld az összes eddig választó GM-nek, hogy meghagyták neki Lockert. Nem mintha a fiatal Washingtoni QB minden kockázat nélküli választásnak számítana, vagy azonnal bevethető lenne, de valamit lépnie kell a vezetőedzőnek, ha nem akarja megvárni az esetleg kinyitó FA piacot, esetleg beszállni a Kolbért folyó árnyékküzdelembe. Így persze továbbra sincs CB és passz rusher end pick, de a Qwest Field közönsége az elmúlt pár évben megszokhatta a LOW10-es passz elleni védekezést, maximum majd még hangosabban biztatják a kedvenceket.

26. Baltimore Ravens (Danna) - Jimmy Smith CB, Colorado

Chris Carr és Josh Wilson szerződése is eljárt, ezért biztosra mennek, és már az első körben biztosítják a cornerback posztot.

27. Atlanta Falcons (_bb) - Aldon Smith DE, Missouri

Rizikós pick, hisz Smith-nek fel kéne szednie pár kiló izmot, hogy 4-3-ban DE-ként megállja a helyét, sérüléssel is küzdött és a passrush repertoárján is van mit javítani, mégis annyi benne a potenciál, hogy az Atlantának megérheti belefektetni azt az egy évet, amire szüksége van. Ha nem mellette döntenének, akkor jöhetne Gonzo utódjának Kyle Rudolph, vagy valamelyik OLB projekt. A minőségi OL pickek úgy tűnik az első körben annyira kapósak voltak, hogy a Falconsnak már nemigen maradt.

28. New England Patriots (Spigo) - Justin Houston OLB/DE, Georgia

Elkezdődtek a QB pickek, így ez egy remek hely egy trade-re valamelyik QB-t kereső csapattal, hiszen Cam Newton és Ryan Mallet is elérhető még. Azonban mock draftban nincsen trade, így a már 1/17-nél is opcióként előjött Justin Houston-t választja a New England, aki az utolsó évét OLB-ként játszotta és második legtöbb sacket érte el a SEC konferenciában Nick Fairley mögött. Több poszton is kiemelkedőt nyújthat és ezt Bill Belichick nagyon szereti.

29. Chicago Bears (DoM) - Benjamin Ijalana OT/OG, Villanova

Az alapprobléma: ligaelsők 56 engedélyezett sackkel. A fal megerősítése nem kérdés; a poszt viszont már problémásabb. Nem könnyű eligazodni rajtuk. Chris Williams kap normális esélyt, hogy vakoldali OT legyen, vagy végleg guardnak áll? Olin Kreutz és Roberto Garza vajon meddig tartja meg kezdő helyét a két másik belső poszton? Frank Omiyale marad LT vagy inkább RT? J'Marcus Webb képes lehet RT-ként NFL karriert építeni? Ha biztosan tudnánk is a válaszokat, a legfontosabb kérdést még ezután kell feltenni: a top játékosok már elkeltek, így maradt még olyan, aki jelentős pluszt jelent egy 2-3. körös újonchoz képest? Vagy inkább DT és CB után kellene itt nézni? Utóbbi kettő esetében a döntés egyszerű. Muhammad Wilkerson után itt hiba lenne a védőfal belsejébe választani megfelelő ár-érték hiányában, a cornerbacket viszont biztosan lehet később is találni, ahogy az Eagles választásánál is írtam. Ijalana azonban talán az utolsó olyan elérhető falember, akiben komolyan ott a vakoldali OT lehetősége, és ha oda kevésnek is találtatna, guardként vagy a fal jobb szélen is jó játékot tud nyújtani. A negatívum, hogy a másodosztályból érkezik, de nincs ennél kedvezőbb opció a Bears számára, és benne van a legnagyobb jövőbeli potenciállal.

30. New York Jets (Caedus) - Akeem Ayers OLB, UCLA

Sosem lehet elég passrushered, ha minden évben olyan irányítók ellen kell játszanod mint Tom Brady, Peyton Manning, Drew Brees vagy éppen Ben Roethlisberger. Rex Ryan amúgy is szeret sokoldalú játékosokkal dolgozni, mint Akeem Ayers. Bár tavaly nem szerzett sok sacket az iskolai csapatában, de ez a taktikájuknak volt betudható.

31. Pittsburgh Steelers (viito) - Phil Taylor NT, Baylor

A Steelers vezetősége akár dönthetne úgy is, hogy végre beszereznek egy épkézláb QB-t, és húzhatnák Newtont vagy Mallettet. Mindkét újonc irányító még Big Bennél is bengább, így jobban bírnák a szellős fal mögötti gyűrődést, nem valószínű, hogy így tesznek, főleg most, hogy a vezér megházasodik, és ha szerencséje van, akkor az asszony távol tartja a "bajtól", így továbbra is maradhat a csapatnál. Ezen a mock drafton viszont határozottan bajban van a Pittsburgh, a top OL emberek már távoztak, az elérhető CB-k közül valószínűleg elég lesz a 2. körben választani egyet, így aztán inkább Phil Taylorral erősítik meg az öregedő front7-et. Hampton idén már a 34. évét tölti, még tanítgathatja az újoncot egy kicsit a visszavonulás előtt, úgyis ráfér a liga egyik legöregebb védősorára a további frissítés, a Steelerstől pedig nem áll távol a BPA húzás.

32. Green Bay Packers (Danna) - Brooks Reed OLB, Arizona
Úgy néz ki mint Clay Matthews, csak remélhetik a Packers szurkolók, hogy úgy is játszik.

33. New England (_bb) - ???

... The New England Patriots have traded the 33rd pick to the ..., and with the 33rd pick in the 2011 NFL draft the ... select Cam Newton, Quarterback, Auburn. ...Ez lenne a valós, helyzet, bár kétségeim vannak afelől, hogy Newton a második körig csúszna, biztos lesz csapat, amelyik kockáztat. Korábban a Patriots húzott OL-t és OLB-t is, és sok szakértő vizionálja Ingram érkezését már korábbi pickkel is, mégse érzem szükségesnek, hogy ilyen magasan húzzon a csapat futót (Leshoure-t is beleértve). Hasonlóan érzek a WR poszttal és egy Torry Smith / Leonard Hankerson kísérlettel kapcsolatban is. A DL-be mindenképp elkelne az erősítés, s Marvin Austin tehetségesnek is tűnik, de karakterproblémái miatt egyáltalán nem az a tipikus New England játékos, ráadásul lehet jobban is passzolna egy 4-3-as szisztémába. Kyle Rudolph-ot Gronkowskihoz hasonlítgatják, s amellett, hogy a csapatnak nincs szüksége TE-re, fura is lenne magasabban választani, mint a "példaképet". Lehetne még guardot húzni Danny Watkins személyében, vagy rámenni egy CB projektre, hisz "abból sose elég". Én nem érzem, hogy kinek lenne akkora értéke, hogy megérné a csapatnak őt itt húzni... de ti biztosan, a komment részben ezt jelezhetitek is :) ... The New England Patriots have traded the 33rd pick to the ..., and with the 33rd pick in the 2011 NFL draft the ... select Cam Newton, Quarterback, Auburn. ...This would be the real case, although I have my doubts, that Newton could fall to the second round, there's always a team ready to gamble. Previously the Patriots picked for the positions of OL and OLB, and many experts see Ingram landing in New England with an even higher pick, but I really don't feel it would be necessary to draft a RB that high (same is true for Leshoure). I feel similar about the WR position and a Torry Smith / Leonard Hankerson experiment. Strengthening the D line would certainly help, and Marvin Austin seems quite talented, but character issues indicate he's not the typical Patriots player, and additionally he might be a better fit for a 4-3 defense. Kyle Rudolph is constantly compared to Gronkowski, and beside the fact the team no longer really needs a TE, it would be strange to pick someone higher than his "role model". A possibility would be G Danny Watkins, or one of the CB projects, as you can never have enough of them. But to be honest, none of the players available seem to merit this place to be picked... maybe it is not the case for you, so you can leave a comment about who YOU would pick in this scenario :)

Hozzászólások

2011. 04. 26. 10:02
lolvin
Ezzel a választással azt hiszem sokan elégedettek lennénk, mondjuk ha Wisniewskire akarunk rámenni akkor benne van a letrade abban a reményben, h később is elérhető lesz? (tudom, h ez mockban nem kivitelezhető)

33.-ra sztem: Ponder, Harris vagy Baldwin...

szerintetek Baldwin meddig lehet elérhető?
2011. 04. 26. 10:16
Baldwin harmadik/negyedik elkapó lehet aki csapatra talál, hogy ez helyben mit jelent, jó kérdés.
2011. 04. 26. 11:08
lolvin
köx DoM

Ha elkapót akarunk hozni ak én őt választanám, a sok "törpe" mellé jól jönne egy ilyen "szép szál" gyerek aki ráadásul még csak nem is lassú...
2011. 04. 26. 11:12
lolvin
Még valami, igaz nem nagyon vágom, h akkor most lehet vagy nem lehet majd a draft napján játékosokat is cserélni, de pl ha lehet, akkor Hoyernek mekkora értéke lehet? egy QB gondokkal küzdő csapat esetleg érdeklődhetne iránta?
2011. 04. 26. 11:13
88habi88
1000szer inkább választanám Hankerson mint Baldwin.
Sok dolog tetszik innét, de annyi helyre jöhet annyi játékos, hogy az idei egy nagyon izgalmas, kiszámíthatatlan draft lesz.
2011. 04. 26. 11:18
lolvin
Hankerson miatt sem sirnám tele a kispárnámat, de én akkor is Baldwint választanám...

Ha Prince esetleg csúszik, pl ha nagyon nekiindulnak az irányitóknak meg a falembereknek, ti láttok esetleg esélyt rá, h felugorjunk érte? Ak azután évekre meg lenne oldva a kezdő CB páros, és még egy nickel/dime CB is...
2011. 04. 26. 13:12
temp
lolvin: a választ ugye csak BB tudja, DE:
egy CB-ért szerintem felesleges lenne felfelé mozogni, főleg akkor, amikor egyrészt a 2 nagy név mögött jópár kb azonos szinten lévő játékos van, akiket ízlés alapján lehet rangsorolni, másrészt pedig a McC-Bodden-Butler-Arrington négyes már most sem tűnik elveszettnek, szerintem nem kellene a secondary-t tovább fiatalítani, így is az egyik legnagyobb gond vele, hogy túl fiatal, inkább Bodden, aztán 2-3 év múlva jöhet megint egy újonc az addigra már nagyon beért McC mellé.

Hoyer trade kérdéskört feldobták egy páran a kinti szakértők, hogy mekkora üzlet lenne elcserélni. Én a magam részéről úgy godnolom, hogy valódi értéket nem kapnánk érte, egy megbízható csere QB-t pedig kár egy 4. vagy 5. körért elpazarolni. Szerintem Hoyer tipikusan az az eset, hogy nekünk nagyon értékes, de más nem fog érte (teljesen érthető okokból) annyit fizetni, amennyiért nekünk megérné elcserélni.
2011. 04. 26. 13:20
TÖRÖLT
Noh erre várt a nép már :)))

GO PATRIOTS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011. 04. 26. 13:35
lolvin
kösz viito

épp csak eljátszottam a gondolattal, h mennyire állat lenne két kb egyidős tehetséges CB a csapatban, TB után bizonyosan nem (vagy legalább is nem ennyire) a támadó szekció fog dominálni, Brady-hez hasonló irányitóban nemigazán reménykedhetünk, jól jön majd akkor egy ütős, jó korban lévő D, ehhez meg két fiatal már tapasztalt tehetséges CB nagyon jól jönne, Bodden addigra már kissé öregecske lesz...igaz, lehet túlságosan megterhelné a "pénztárcát" Bodden, plusz a két első körös CB...azért álmodozni szabad :)

Hoyer témában valószinűleg igazad van, engem csak az zavar benne, h mire TB szerződése lejár, Hoyer is már harminc körül fog járni kezdő tapasztalat nélkül, igy szerintem kevés esély van arra, h ő legyen a hosszútávú megoldás Brady után, talán jobb lenne elcserélni és hozni egy fiatalt/fiatalabbat aki beérhet a TB időszak végére...persze bagóért kár lenne eladni/elajándékozni...
2011. 04. 26. 13:52
temp
Hoyer valószínűleg nem Brady utódnak van a csapatnál. Inkább backup, vagy esetleg egy rövidebb távú megoldás addig, amíg a Brady utód bevethetővé válik. Hoyer karrierje szempontjából valószínűleg tényleg nem túl optimális ez a felállás, de számos kérdés is felmerül azért, például azzal kapcsolatban, hogy akár itt, akár máshol képes lenne e arra, hogy, hogy tényleg franchise QB szerepkörben játszon.
2011. 04. 26. 14:17
lolvin
Nem lehet vitatkozni a szavaiddal, de annyi bizonyos, h még nem dobják be a mély vizbe, nemigazán lehet tudni mire képes, igaz keveset láttunk tőle eddig, de véleményem szerint van tehetség a srácban, Casselből se néztünk ki többet mig meg nem kapta a lehetőséget...biztosra veszem, h egy Brady Quinn, Alex Smith vagy Henne kaliberű irányitóknál több van a srácban...
2011. 04. 26. 16:12
bradyfan
Hát érdekes mock lett srácok/Danna.
Dom. Wisnieskit nem érzed ott reachnek? Szerintem ő bent lenne akár még a második körös pickünkkel is. Bár magának a személynek örülök.
Houston totál rendben van, kell a pass rush erősítés.
A 2/1el pedig gyakorlatilag mint a királyok vihetjük valamelyik első körből lecsúszó játékost. Hankerson,Leshoure astb
2011. 04. 26. 17:03
Teljesen értetlenül állok Wiz alul/leértékelése előtt. A negyedik kör/udfa egyenesen nevetséges. 1st team All-American falemberről van szó, akinek guard és center poszton is komoly tapasztalata van. Technikailag nem lehet belekötni a játékába. Nem alulméretezett, és mégis legjobb esetben második kör a legtöbb szakinál. Itt 1/17-re nem tudtam jobbat nála. Ő az a játékos, akivel nem lehet mellélőni. Ahogy a bowl.hun beszéltük Gyulussal, sajnos a center poszt az, ami piszkálhatatlan... kb olyan karrierje lesz Koppennek post-pats korszakában, mint Jarvis Greennek.

Sokatmondó, hogy ez a harmadik év, hogy itt a pats.hu szerkesztőségi draftban a Pats első pickjére centert (guardot) választottunk a csapatnak. Tavaly _bb Pounceyt, két évvel korábban Boston csak azért nem Ungert, mert én eggyel korábban elvittem a Vikshoz.
2011. 04. 26. 17:10
bradyfan
Én megértem. Nagyon örülnék, ha nem Koppent kéne néznem Brady előtt hanem Wizt. Egy Light-Mankins-Wiz-Connolly-Vollmer kezdő fal nem nézne ki rosszul.
2011. 04. 26. 17:20
lolvin
főleg úgy nem ha 33-ra sikerülne megcsipni egy azonnal bevethető RT-t, Vollmer meg mehetne vissza a vakoldalra...
2011. 04. 26. 17:21
_bb
Hozzászólva a center témához: Kétségtelenül Koppent nem véletlenül érik a kritikák, és mondjuk tavaly nekem Pouncey nagyon meggyőző volt (és őt nem top20-ban vitte volna a csapat)... idén ezzel szemben én nem érzem ezt Wis-sel kapcsolatban, pláne, hogy valószínűleg tényleg el lehetne hozni a második kör elején. Ráadásul valamiért a liga egyik legjobb Ofal edzője nem erőlteti, hogy első körben húzzon a csapat a posztokra... persze az is igaz, hogy a csapatot nem zavarja, ha egy játékost a többiek alulértékelnek, ld. Vollmer (bár ő ugye nem volt combine-on, ami hozzátehetett a státuszához). És tegyük hozzá, eléggé szétesőben a fal, így a meglévő fenntartandó kohézióra is nehéz hivatkozni. Lényeg, ami lényeg, jelenleg nem látok reális esélyt rá, hogy a csapat a top 20-ban húzzon belső támadófalembert, egy hátrafele történő csere után, már sokkal reálisabb lenne.

... tegyük hozzá azt is, hogy én erősen hajlok arra, hogy a csapat a D# front hétbe és/vagy OT-t húzzon az első két pickjével, uh így eleve kicsit kizárom a centert. Egyszerűen azt érzem, hogy nem szabad megvárni, hogy kimenjenek erről a három posztról az igazi playmaker-ek.
2011. 04. 26. 19:17
focilap
Carimi után véleményetek szerint melyik OT illik legjobban a Pats rendszerébe?
2011. 04. 26. 19:37
focilap
A másik kérdésem pedig, hogy egyre több helyen előzi meg Watt Jordant. Mi ennek az oka? Miért nőtt meg ennyire Watt értéke?
2011. 04. 26. 19:54
OT kérdésnél azt nem szabad elfeledni, hogy a Patsnek már megvan a jövő LT-je Vollmer személyében, ezért "csak" ideális RT-t kell keresni. Carimi azért lenne elsőrangú választás, mert ezen poszton nagyon hamar kiemelkedő/meghatározó profi válhat belőle. Ami a többieket illeti T. Smithben van a legnagyobb lehetőség, van tapasztalata a fal ezen oldalán, de sokak szerint ő lesz az első OT, aki elkel. A Solder-projectben én nem hiszek, és első kört nem adnék érte, mert túl rizikósnak érzem. Sherrod az a játékos, aki minden jól tesz, de semmit sem kiemelkedően, meglátásom szerint belőle is nagyon jó kis RT válhatna. Olyan swing tackle-nek tűnik, mert Vollmer. Végére hagytam Castonzót - a helyi fiút - akit a leghatározottabb bust gyanúsnak tartok. Ha be is válik, akkor inkább LT-ként, mert a futóblokkálása inkonzisztens.

Ijalana érdekes project lehet, mert ha Light esetleg marad 2-3 évre, addig tudna guardként játszani, majd beállni RT-nek Vollmerrel átellenben.

Rajtuk kívül több guard/RT opció van a későbbi körökben illetve olyan szépreményű (high upside) project mint David Mims vagy Willie Smith.

Jordan vs Watt

Előbbi nagy előnnyel indult mindenki szemében, mert ismeri a 34-es védelmet közelebbről, illetve a Senior Bowl edzésein olyan domináns volt, hogy az talán a kelleténél jobban megdobta az értékét. Watt meg juniorként jött ki a draftra, de ahogy telt az idő egyre többet jöttek rá, hogy mennyire meghatározta ő a Badgers védelmét, és gyakorlatilag mindenhol megfordult a védőfalban, sőt volt amikor két-pontos helyzetből is játszott. Nagyon robbanékony, kivétel magasság, testsúly, futás elleni stabilitás. Jelen állapotában ő tűnik a valódi Sey pótléknak, ugyanakkor Jordan a némileg biztosabb pick, de a teljesítményének a plafonja talán lejjebb van.
2011. 04. 26. 21:45
TenkRew
Érdekes h rengetegen Cam Newtont várják az 1/1-be itt meg az 1.kört is túlélte. Szerintetek Newton egy nagy bust lenne??
2011. 04. 26. 21:52
lolvin
Nem vagyok túl nagy szakértő, de olyan hangok szűrödnek ki sötétből, h a Carolina eldöntötte már, h Newton az ő emberük, nem egy mockban olvastam olyat, h az adott mock készitője nem Newton választaná, de mivel ismeri (ismerni véli) a Carolina elhatározását mégis Newtont választják 1/1-re...megjegyzem ez nekünk akár még jól is jöhet, ha beijednek az irányitóra vadászó csapatok, több számunkra érdekes játékos is elérhető közelségbe csúszhat...
2011. 04. 27. 08:03
_bb
TankRew: Én részemről csak egy olyan csapatnak (Phins) húztam, amelyiknél úgy éreztem QB szükség van, oda ment is Gabbert (Atlantaba Ryan mellé, Kansasbe Cassel mellé, Dallasba a Romo&Kitna részleg mellé nem fognak QB-t húzni az első körben). Newtonban ott a rizikófaktor, de ettől még nem feltétlenül bust... valamiért itt így jött ki a lépés, de a valóság, ahogy 33-nál is jeleztem valószínűleg mást fog kihozni. ...azt meg, hogy milyen "hangok szűrődnek ki" 1/1-ről, nem árt azért fenntartásokkal kezelni.
2011. 04. 27. 08:51
Na akkor én is megmagyarázom :)
Newtonban hatalmas potenciál rejlik, de azt nem szabad elfelejteni, hogy csak egy olyan év van mögötte, amikor mutatott valamit, nem is keveset. Ugyanakkor szerintem sokat ártott neki a JMR sztori és sokan ezt is belelátják.

Az én csapataim között csak a Washingtonban és Cinncinatiben volt QB kérdés szerintem. Én a Bengals helyében Green-t senkiért nem hagynám ott, ha még elérhető, míg a Redskins szerintem trade partnert keres (igaz az újabb hangok szerint felfele) és azt gondoltam ők majd Lockert szeretnék, mint tavaly, de nem 1/10-re.
2011. 04. 27. 09:59
temp
még egy megjegyzés az 1/1-es választással kapcsolatban. Igyekeztem legtöbb helyen olyan játékost választani, aki nem a mockok 99%-ban szerepelt, ezzel pl rendszeresen problémát is okoztam a mögöttem választó Dannanak, aki jó előre kinézte a potenciális embereket, pl Dareust is vitte volna 100%-os tippként 1/2-vel :)

Szerintem egy saját mock draftnak nem feltétlen az a célja, hogy a szakértők által megszavaztatott játékosokat én is beírjam, gyk elolvassam a legnagyobb guruk 5-6 mockját, és átlagoljam, hogy azok alapján ki a legesélyesebb. Én pl igyekeztem olyan embereket/posztokat hozni a csapataimhoz, akiket nem említ minden második mock gyk Carolina->QB, 49ers->Prince Amukamara (10 mockból 9 őt említi név szerint, és van is benne ráció), Seahawks->CB/DE, Steelers->CB/OL
2011. 04. 27. 14:21
TenkRew
Oké, értem:) Nincs is ezzel semmi gond, csak nekem furcsa, h nincs Newton a 32játékos között:)
2011. 04. 27. 15:19
temp
Newton szerintem elég kérdőjeles. Kicsit egy Brady Quinn 2.0 abból a szempontból, hogy tuti 1. kör elejére való irányítónak várták, aztán csak csúszott, csak csúszott...

Egyébként érdemes megnézni a draftot, hogy hogyan alakult nálunk. A többszemélyes draft előnye/hátránya, hogy nem tudod a kedvenc játékos-csapat kombinációd mindenképpen meglépni, mivel előtted váratlant húznak, de ezt már a Lions pick indoklásában is írtam.
Az IRL drafttal kapcsolatban is sokszor emlegetik a szakértők, hogy a QB-k pozicióját (és ezzel együtt pár magasan értékelt játékosét) nagyban befolyásolhatja, hogy valaki beijeszt e a top pickekkel, és így a többiek is elkezdik a QB-kat kikapkodni, vagy nem lesz komoly QB run az elején, és akkor akár többen is a 2. körben találhatják magukat.

Ha megnézed ezt a mockot, akkor nagyon erős volt az elején a DL-ek kezdése (5DL 10 pickből), utána is sok DL és OL ember kelt el, így mindenki azt mondhatta, hogy QB-t majd később húz. Ha rögtön az elején beindulnak a QB-k, akkor sok minden másként alakulhat.

Az, hogy ki a legjobb QB a jelenlegi felhozatalból szinte az összes szakembert megosztja, ahány prospect rangsor, annyi variáció. Itt most 2QB kelt el, nem hiszem, hogy olyan ember maradt ki, akinek 110%-osan az 1. körben lett volna a helye, vagy olyan kelt el, aki hatalmas reach, még akkor sem, ha IRL esetleg a Panthers Newtonnal fogja kezdeni a sort, ezzel több csapatot is beijeszt a Bills/Bengals/Cardinals/49ers/Titans/Redskins/Vikins sorból, akik közül bármelyik érdekelt lehet akár az 1. körben is a QB pickben, és így akár a top15-ben elkelhet 3-4 irányító is.
2011. 04. 27. 15:24
temp
Egyébként a Patriotsnak az egyik legjobb forgatókönyv az kb úgy szólhat, a topban tényleg elkezdik a QB-kat kirángatni, elkel legalább 3 ember, és így könnyen egy csúszó OL/DL hullhat a karjainkba az 1/17-es pickre a jobbak közül (főleg, a top játékosok közül a top 2CB, 2WR és 3QB elkel gyorsan, akkor ugye az 1/17.-re már 7 olyan pick kelt el, aki minket vagy nem érdekel (QB, CB) vagy kicsi az esély a megszerzésükre (WR), így viszont megmaradhat 7 számunkra is érdekes falember).
Hozzászólás a(z) Szerkesztőségi mock draft negyedszer! bejegyzéshez