Menetrend

Szubjektív Draft értékelő 2015

2015. 05. 04. 13:06
Szerző: Paul43
Kategória: Cikkek

Na ennek is vége. Hónapokig tartó elemzések, videó nézegetések és mock draftok után lezajlott a 2015-ös NFL Draft is. A Patriots 11 játékost választott. Az alábbiakban a személyes gondolataimat olvashatjátok.Bill Belichick nem az az ember, akinek a fejébe bele lehetne látni és akinél az elemzők nagy pontossággal meg tudják állapítani, hogy mit fog húzni vagy épp, hogy milyen posztot tart problémásnak. Azok után, hogy a Draft és az UDFA piac előtt nagyon sok helyről (jómagam is ezen a véleményen voltam) lehetett hallani, hogy idén bizony benne van a levegőben egy – vagy több – feltrade is, mi történt? Két letrade.
Hogy mik voltak a szurkolók és elemzők szerint a legfontosabb hiányposztok? A támadó fal belseje (Guard posztok), Cornerback és a védő fal belseje (DT/NT). Ezeken kívül sokan szerettek volna látni még LB, RB és WR picket. Kvázi közmegegyezés volt, hogy Safety, Tight End nem kell a csapatba, ahogy irányító sem. Na, ez utóbbi bejött.

1. kör

A Patriots 1/32-re húzott. Vagyis a pick előtt senkinek fogalma sem volt róla, hogy mi lesz. Letrade? Pick? Vártuk nagyon a pillanatot, amikor a képernyőn megjelenik a „Pick is in” vagy a „Trade” felirat. Nem tévedek nagyot, ha azt állítom, a szurkolók 99%-a a „Pick is in” szövegért imádkozott. Hogy miért? Az ok nem más, mint Malcom Brown, NT/DT, a Texas Egyetemről. Korábbi előrejelzéseim szerint és a kinti szakik szerint is Brown minimum top20-as pick, de lehet, hogy magasabb, Danny Shelton után a második legjobb NT prospect. És – a pofám leszakadt – senki nem húzta őt be. BB-ből kinézi az ember, hogy nem izgatja magát és kitradel az első körből, de amikor a „Pick is in” felirat megjelent, akkor kicsit felrobbant a chat. Mindenki Brown nevét emlegette. És Brown a Pats játékosa is lett. Need? Egyértelmű. Jó játékos? Egyértelmű? Ott lett volna a második kör végén? Nem.
Remek döntés, remek húzás, bízunk benne, hogy Brown tényleg annyira jó, mint amennyire reklámozta magát: „Én vagyok a Pats valaha volt legjobb Draft választása”. Tom Brady, valaki, hm? Na, de ha csak wilforki szintre elér, már megérte a választás és a következő 10 évre megvan a DL középső embere.

2. kör

Miután az egyik need ki lett pipálva, vártuk a következőt. Még CB és OL ember kellett, de nagyon. Legalább is szerintünk. BB szerint azonban nem. A Stanford Egyetemről érkező Safety, Jordan Richardstól valahogy nem fogott el az izgalom, sőt csak pislogtam és morgolódtam. Az elemzők kb. 3 körrel későbbre várták. Freee safetynek lassú elvileg és emiatt nagy, szabad térben sem túl acélos. Rendben, nagyokat ütközik és remek run-supportban. De mégis mi a fenének kellett ő oda, de pláne ilyen korán? Ez az amit nem értek és még sokan mások sem. Az oké, hogy Mitch Morse és Ali Marpet kimentek (mindketten lehetséges Pats OL-nek voltak kikiáltva), de benn volt még többek között: Jeremiah Poutasi és A.J. Cann (OG-k), Eli Harold, Lorenzo Mauldin, Paul Dawson (LB-k), P.J. Williams, Alex Carter (CB-k) is.
De nem, BB egy Safetyt húz. Jó, a korábbi két, a vártnál sokkal hamarabb behúzott, Safety (Tavon Wilson és Duron Harmon) sem váltotta meg a világot, illetve Ebner sem az a fűfelperzselős védő. Wilson és Ebner szerződése az idény végén lejár és Chungról sem tudjuk, hogy képes lesz-e ismételni. Maximum ebből a szempontból tudom megérteni a Safety picket. Richardson csapatkapitány volt és BB az intelligenciáját emelte ki. Nem elképzelhetetlen, hogy Chung helyét is képes lesz átvenni.

3. kör

Még mindenki bizakodott, hiszen a harmadik kör végén, két egymást követő választása volt a csapatnak. És ekkor jött az első trade. A 96. és a 219. (7. körös) picket a Pats elcserélte a Browns 111. (4. kör), 147. (5. kör) és 202. (6. kör) pickjeire. Nekem ez megint érthetetlen volt. A Draft előtt már volt a csapatban 74-75 játékos (ami több, mint a megelőző évek hasonló időszakában) és tudjuk BB szeret az UDFA piacról „kukázni”, így nem gondoltam volna, hogy Belichick mester ahelyett, hogy feljebb tradelne és kevesebb, de minőségibb játékosokat választana, inkább letradel és mégis a mennyiségre megy.
Na de a kegyelemdöfés ezután jött. A 97. választással sikerült megszerezni Geneo Grissomot. Yeeee, vagyis inkább mégsem. Rendben, ha már nem a CB állományt erősítjük, akkor a védőfal legyen acélos, de Grissomról a legjobb, amit olvastam, hogy kvázi egy Ninko klón lehet. Ne értsetek félre Ninko az egyik legfontosabb védő játékosa a csapatnak, de nem egy pass-rusher specialista. Ha már DE, akkor itt Za’Darius Smith-t jobban el tudtam volna képzelni, magasabb 3-4 centivel és 15 fonttal nehezebb is. Ő talán jobb lehetett volna pass-rushernek.
A legnagyobb problémám azonban még mindig a CB és OL posztok voltak, ahova nem jött még ember. Az első nap nagy örömködése után a második nap sokunknak egyfajta csalódás volt, visszaszálltunk a földre és már nem tudtuk mire várjunk a következő és egyben utolsó napon.

4. kör

A 101. választással a csapathoz került Trey Flowers, DE, az Arkansas Egyetemről. Az első idegességem után – hogy megint nem CB és OL jött – igazság szerint örültem ennek a picknek. Flowers már inkább nevezhető pass-rushernek, mint Grissom az előző körből. 4-3-as rendszerben lehet jó, 3 emberes védőfalhoz azért ő is kicsi. Őt nagyon sokan a második napra várták, így ismét sikerült –Brown után – egy lecsúszó játékost választani, aki itt remek értéket képvisel. Olvastam olyan véleményt, hogy Flowers érkezésével Grissom lehet inkább hátrébb fog csúszni és a LB sorban lesz csere. Elképzelhető, főleg, hogy anno Ninko is szélső LB volt. A nagy kérdés, hogy a legutóbbi két választás után vajon Buchanan és Bequette maradnak-e a csapatnál. A lényeg, hogy Flowers ismét reménysugarat adott.
111. választás, Tre’ Jackson, OG, Florida. Az biztos, hogy mikor ezt megláttam, egy halleluja szakadt fel a torkomból. Már túlléptem azon, hogy eddig egy nyavalyás CB sem jött, ezek szerint a vezetőség meg van elégedve a jelenlegi kínálattal a csapatnál, de az Ofal friss húsért kiált. Jackson is mondhatni steal, hiszen őt is a 2-3. körre várták. Nála sérülés és súlybeli kérdőjelek vannak, ezért is csúszhatott, de ő volt az egyik legjobb futás blokkoló prospect. Több helyen olvastam, hogy Scarnecchia mester távozása után a csapat lehet átáll a zone-blocking sémáról a power-blockingra, ahova viszont nagyobb emberek kellenek, akik kevésbé atletikusak, de erősebbek. Tavaly ezért jöhetett Stork és Fleming is, valamint Halapio választása is ennek volt betudható, azonban ő nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Jackson amúgy pont Stork mellett volt RG az FSU-n, így a kémia már megvan köztük, belőle simán kinézem, hogy azonnal kezdő lesz a jobb Guard poszton.
131-re pedig egy újabb támadó fal játékos érkezett, Shaq Mason a Georgia Techről. Őróla szintén el lehet mondani, hogy a legjobb futásblokkoló fiatalok közt van. Talán egy újabb jel, hogy a csapat valóban más blokkolási sémát fog követni a jövőben. Mason kisebb (6’1, 300), de elég erősen játszik a termetéhez képest. Ellenben passzblokkolásban nagyon gyenge, így ezen a téren sok munkát kell még belefektetnie a csapatnak. Elképzelhető, hogy az első évében csak elvétve fogunk vele találkozni a pályán, de utána ő lehet az új Wendell jövőre és Jackson talán átmegy LG-be.
A 4. körben végre volt megint minek örülni, egy újabb need poszt lett kipipálva és egy korábbra várt DE-del is bővült a csapat.

5 .kör

Eredetileg a 147. pick volt a Patsé, de azt elcserélték a Green Bay 166. és 247. (7. kör) pickjeire.
És 166-ra ismét jött egy meglepetés választás. Joe Cardona, NAVY, Long snapper. Igen egy long snapper. Amikor a szerkesztői mockban DoM a hetedik körre egy LS-t húzott jót mosolyogtam, hát nem kellett volna. Elsőre érthetetlen pick ez is, de másodikra már nem annyira. Danny Aikennel nem voltak megelégedve az edzők az utóbbi időben, ezért is hozták a csapathoz Tyler Ott-ot, hátha ő le tudja váltani Aikent a LS poszton. Ő nem vált be, így jöhetett a következő alany, Cardona. Cardona az idei Draft legjobb long snappere, iszonyat jól végzi a dolgát, nem mellesleg Navy tanonc (BB apja sokáig volt ott edző, így jók a kapcsolatai arra az öregnek). Nála annyi gond lehet, hogy van egy 2 éves szolgálati idő, amit azonban ki lehet váltani egy jó szerződéssel. A sereg sem akar egy tisztességes fizetés útjába állni, ilyenkor viszont 2 éves promóciós feladatot kap a katona. 3 okból vállalható a pick. 1. kellett egy LS, 2. sikerült a legjobbat elhozni, nem kockáztatott a vezetőség, 3. egy ötödik körös szerződés talán elég ahhoz, hogy elengedjék Cardonát a seregtől azonnal.

6. kör

Az utolsó két körben már simán beleférnek a project játékosok, így ez már a semmin nem lepődünk meg részbe tartozik. Persze azért itt is sikerült a lehetetlen.
178. választásra egy Shaquile Thompsonhoz hasonló játékos érkezett a Mississippi State Egyetemről, Matthew Wells, OLB. Hasonlóak a fizikai adottságok, hasonló az is, hogy nincs egyértelmű posztja egyiknek sem, viszont néhány területen Wells jobb számokat produkált, mint Thompson. Például a 40 yardot 4,44 mp alatt futotta a Pro Dayen, ami brutál jó eredmény egy LB-től. Leginkább ST tagnak tűnik (bye-bye White), de szerintem egyértelmű passz szituknál a nickel poszton is bevethető lesz. Gyors, agresszív, fizikális játékos. Ennyire hátul simán bevállalható.
A 202. helyen jött számomra az egész Draft talán legnagyobb meglepetése Pats oldalról. Egy TE. A.J. Derby. Hát ő meg minek? Jelenleg van egy Gronkunk, egy Scott Chandlerünk, egy Hoomanawanuink és egy Tim Wrightunk. Hát most már van egy ötödik TE is a csapatnál. A top2 szinte borítékolható, Gronk-Chandler. Hooman elengedéséről elég régóta mennek a találgatások, mert vele lehetne egy kicsit spórolni, bár Gronk után ő a legjobban blokkoló TE a csapatnál. Viszont a Pats lehet blokkolási feladatokra ismét inkább egy hatodik OL játékost vet be, így Hooman feláldozhatóvá válik. Wright jó az elkapásoknál, viszont nem túl széles a route repertoárja és kisebb is, mint Derby. Valószínű ők ketten fognak megküzdeni a 3. helyre, de legrosszabb esetben Derby PS tag lehet és jövőre felkerülhet az 53-ba.

7. kör

247. helyen végre jött egy CB. Valahol vicces, hogy eddig vártak ezzel a pickkel, de ez tényleg mutatja, mennyire elégedettek a mostani kerettel. Darryl Roberts azonban itt kifejezetten jó húzásnak tűnik. A BB által fontos 3-cone drill feladaton eszméletlen jó, 6,66 mp-s eredményt ért el, így a gyors irányváltó képessége felől kétségünk sem lehet. Emellett fizikális, hosszúak a karjai. Vannak javítható hibái, de őt többet is 5-6. körre várták, tehát ez egy újabb jó pick volt.
253-ra pedig egy újabb DE jött, Xzavier Dickson személyében, aki viszont LB poszton is szóba jöhet szerintem, igaz sok tapasztalata nincs a két pontos alapállásban, de ez is tanítható. Nem valószínű, hogy benne lesz a végső keretben, de a PS-ből valakit kitehetnek érte. Ő egy igazi 7. körös project játékos.

Összegzés: A három napot, három szóban tudnám röviden összegezni: Jézusom (+), jézusom (-), rendben. Ismét láthatjuk, hogy BB nagyon ért a 3. napi választásokhoz, „kukázni” a megmaradt tehetségek közül, de valahogy a második nap ismét nem az övé volt. Nagyon boldog voltam a Brown húzással és a harmadik napiknál Derby-n kívül mindegyik olyan, amire pozitívan tudok gondolni. Kíváncsian várom, hogy BB mit látott Richardsban és Grissomban. Ha ők beválnak, akkor utólag nagyon erős draftnak fogjuk ezt értékelni, ha viszont nem, akkor a két pick sokat ronthat az összképen. Nekem a hétvége után csak egy kérdésem maradt, mi lesz a CB sorral? Tényleg ennyire rendben lennének a srácok, hogy nem kellett magas választást rááldozni? Sokat nem kell várnunk a válaszra, csak alig 3-4 hónapot.

Hozzászólások

2015. 05. 04. 13:49
Bulow
Lehet hogy a tavalyi Butler kukázás sikerén felbuzdulva BB már nem hajlandó korai körben CBt húzni, lásd Wheatley, Wilhite, Dowling és társaik... :)
2015. 05. 04. 14:35
chateautorres
Én abszolút nem vagyok szakértő a témában, de pont ugyanezt gondolom a CB draftról. Agy (Viking-es) barátommal követtem végig a draftot, s amikor ők behúzták a top CB-t, rögtön azt mondtam hogy: BB olyan sok rossz CB-t húzott az első körökben, hogy az idén nem fog rájuk költeni egyetlen korai pick-et sem. (De hozzáteszem, hogy én (az amatőr szurkoló) azért mégiscsak reménykedtem!)
2015. 05. 04. 14:23
hopi46
Köszönet a higgadt és tárgyilagos értékelésért (a chat-en még nem ilyen voltál :-)) és a cím első szava is találó. Az objektív értékelést legfeljebb 1-2 év múlva lehetne elvégezni.
Én elégedett vagyok, jónak tartom a draftunkat. Szvsz a játékosok nevén értelmetlen vitázni, mert az mindig zsákbamacska, a posztok fontosak. A draft legjobb LS-t elhoztuk, és az SS posztra azért kellett valaki mert lehet, hogy DMC visszamegy CB-nek. Falak megerősítve, passrush javítva, depht megerősítve, versengés megindulhat és maradt hely kukázásra is. Utolsó draftcetlivel mit lehet jobban?
BB draftot követő nyilatkozatai optimisták és azt sejtetik, hogy az előre kiszemelt sokoldalú! játékosok közül tudtunk választani.
Igen, a CB helyzetünk nem látszik rózsásnak, de mihez képest? Revis, Browner féle kiváló CB jó, ha van tíz a ligában. A legtöbb csapat CB garnitúrája így közepes vagy kicsit jobb és ilyen a mi mostani garnitúránk is. Lehet hogy az új szezonban olyan védekezési formát fogunk kitalálni (és a draftunk ezt sejteti!), amellyel, amennyire lehet, tehermentesítjük őket.
2015. 05. 04. 14:31
fatman
ezt a hozzászólást mintha már olvastam volna vhol... :)
2015. 05. 04. 14:43
hopi46
Jól emlékszel, a középső részét közvetlenül a draft után már megírtam... :)
2015. 05. 04. 17:01
Hát szunyáltam rá egyet-kettőt :)
2015. 05. 05. 08:06
kolok
Ezzel csak az a probléma,hogy DMC FS es nem SS, Richards pedig FS-nek alkalmatlan,tehát max Chung helyett mehet,akivel meg most szerződtünk újra.
2015. 05. 04. 15:36
Ben Volin a Boston Globe írója fogalmazta meg elég jól szerintem a secondary helyzetét:

"Rosszabb lett a secondary Revis és Browner nélkül? Persze! De folyamatosan oda lyukadok ki, hogy 2011-ben a Pats valami egészen szörnyű secondary-vel egy csodába illő Mario Manningham elkapásnyira volt a Super Bowl győzelemtől. 2014-ben pedig Revis-szel és Brownerrel, akik 16 millió-t kerestek, egy csodába illő Butler interceptionre voltak attól, hogy ne nyerjék meg azt."

Avagy In Bill We Trust! :)
2015. 05. 04. 15:45
fatman
hát igen, ez teljesen jogos...
2015. 05. 04. 18:32
1976gabi
az év elemzések után csak az jön ki,hogy nem voltunk passz elleni védekezésben marha jók,akkor meg minek nekik adni egy talicska pénzt.aztán meg még meg sem sérültek ,mi van ha sérülnek.verjük a fejünket a falba.most van sok egyforma szintű játékosunk a posztra.versengésük jót is hozhat ki belőlük.revis-szel ki az a marha aki versenyezni akart volna.teljesen esélytelen lett volna
2015. 05. 05. 11:06
Tzimisce
Én továbbra is azt mondom, hogy az elit secondary a siker kulcsa, lásd a tavalyi SuperBowlt, ahol mi és a LoB volt ott.
2015. 05. 05. 12:18
kolok
2015. 05. 05. 13:01
Foherty
Akkor ezek szerint jövőre a Jets lesz ott?
2015. 05. 05. 13:31
nszgergo
2015. 05. 05. 12:16
kolok
Hát igen,így is lehet nézni.Meg úgy is ,hogy ha Revis van Manningham mellett akkor nincs elkapás,vagy Elisha meg sem próbálja odadobni. meg lehet úgyis nézni,hogy ogen mindig ott voltunk a tűz körül de sosem jött össze ,csak abban az évben amikor elit secondary volt.Akkor viszont egyből. Btw sztem mindegy ,mert Revis megtartására nem volt reális esély,ha meg zónázunk,abba meg nem kell Browner.Értem én ,hogy akkor meg legyen brutál d-line,meg passrush,de a Richards Grissom kettős nekem a Wilson Bequette kettős pepitában,egy újabb teljesen felesleges 2.-3. kör. Richards a lassúsága miatt nem tud fS-t játszani,inkább futás ellen lehet jó,arra meg ott van Chung akivel most hosszabbítottunkNem hiszem hogy egy elit FS-t visszaviszünk CB-nek.Nekem ez a 2.3. 5. kör absz nem jön be,a többi tetszik.
2015. 05. 04. 15:37
narbony78
A longsnapper gyerek vsz ugrott mert nem engedi el a haditengerészet! Így repül egy 5. körös pick...
2015. 05. 05. 13:03
Foherty
Ezt hol olvastad? Én nem láttam erről hivatalos infót...
2015. 05. 04. 15:50
kyobalu
Próbálok én is szubjektív lenni..
Másokkal ellentétben engem annyira nem villanyoz fel a Draft..Persze érdekel, hogy a tehetségesnek tűnő NFL prospectek közül kikerülhet hozzánk, de a beválási ráta szerény véleményem szerint 50-50%..Minden draft előtt megnézem pozíciónként a 10-12 legjobbnak vélt jelöltet, s várom, hogy belőlük esetleg ki kerülhet hozzánk..BB pedig szinte mindig meglep..Mint most is a 2. körével..Ezért fura az egész..Minden szaki, és a szurkolók nagy része is várja tűkön ülve a hiányposztra húzható nagyobb neveket..Aztán BB dönti el, higgadtan,hogy igazából ki is kell..Idén feltöltöttük a falakat..Jött egyminőséginek tűnő DT, két minőséginek tűnő főleg futásblokkban erős OG, két sokoldalúnak tűnő, de közepes DE, egy tehetségesnek tűnő cover LB, egy noname SS, egy minőséginek tűnő LS, és egy, kemény, fizikális CB.. Hogy mi lesz belőle??? Senki se tudja..Ha a fele bejön akkor már jól jártunk..A terv körvonalazódik...A védelemben a front7-t akarja erősíteni az öreg...2000-es évek eleji zúzásözönnek én is örülnék..Ha lényegesen jobban dominálnánk elöl, hátul meg DMC és a másod vonalbeli cornerek pedig lezónáznák a területeket.. Az O# oldalon pedig sémaváltás lehet a falban..Főleg nagy, magas, tömeges embereket választunk már két éve..Most pedig már volt csapattársakat is..Remélem Tre Jackson és Shaq Mason idejövetelével kicsit erősebb lesz a futójátékunk is, amivel kicsi terhet levehetünk Brady és az elkapók válláról.. Összegezve egy erős közepest, gyenge 4-est adnék az idei draft tevékenységünkre..O# és D# fal nevekben, tehetségekben erősnek tűnik így elsőre..Ha pedig ezek dominálni tudnak, akkor olyan nagy baj nem lehet a meccseken.. Az edzőtáborokban sok minden kiderül..Kemény tábor lesz idén! Sok ember menni fog.. :-)
2015. 05. 04. 16:02
ArsnL
hatalmas égés lenne, mind nekünk(Mankins trade szempontjából) mind Tim Wright-nak, ha ez a Derby gyerek csak egy kicsit is meg tudná szorongatni a rangsor-battle-ben

1 évet játszott TE-ként, oké hogy Wright UDFA volt, de azért ő már bizonyított NFL szinten, neki inkább Chandler "támadásait" kell kivédeni, de remélem TW fejlődik annyit (most hogy már végig tudja dolgozni az offseasont a csapattal), hogy ez sem legyen kérdés és több lesz mint egy RZ opció


legjobb esetben Derby PS squadba bekerülhet, de utána sem hiszem, hogy 53-ba bármikor beférne


a WR kérdés is érdekes, van két-három biztos célpont, SUPERMAN,LaFell+Dola, ha úgy használjuk mint a PO-ban, de mögöttük a totális középszer, aztán az egyik talán beválik alapon bízhatunk
2015. 05. 05. 13:10
Foherty
WR témában: egyrészt hátha valaki beválik. Másrészt, a sok frissen draftolt újonc miatt a veteránokat kezdik majd kiszórni a csapatok. Lásd: James Jones már igazolható is (aki OK, hogy Oaklandból jött, de korábban elit irányítóval remek statjai voltak). Én várok még egy WR-t veterán minimumért.
2015. 05. 04. 16:25
BaP
A Jordan Richards picket én se igazán értem.

A 40 yrd-ban Chung/Wilson/Harmon 4.51-52 között voltak, ő 4.59, a 4 közül a második legjobb a vertical jumpja, short shuttle-ben is a 2.
Szóval semmi kimagasló atlétika.
De fejben biztosan jobb a másik 3-nál, és az sokat számíthat ... Jó jelyezkedéssel, a play olvasásával Wilsonnál, Chung-nál jobb lehet.
2015. 05. 04. 16:45
ArsnL
de most, hogy valaki 4.59et vagy egy tizeddel jobbat fut az már oly mind1

én is abban bízok, hogy ingame-ben messze az itteniek felett van/lesz, különben Wilsonnal pótoljuk a jelenlegi Wilsonunkat

2015. 05. 04. 17:20
danmajerle
Egyáltalán nem lényegtelen az 1 tized eltérés, az maximális 10m/s körüli sebességnél 1 m különbséget jelent, és azon már bőven múlik egy elkapás sorsa.
2015. 05. 04. 17:22
podorpeter
2015. 05. 04. 18:08
lipi
Na, én is aludtam rá egyet.
Előzetesen én DT/DE/OG/WR/RB/S húzást vártam. CB-t szerintem még mindig trade útján fogunk begyűjteni.
A DT húzással maximálisan elégedett vagyok. (Azon lépjünk túl, hogy ha elérhető távolságban volt Brown, és úgy hittük a Colts kiviszi előlünk, akkor miért nem mentünk fel érte...).
A DE/LB poszt mélyítésre került. G húzást még mindig előrébb tettem volna, de Scar elég rendesen felmérte nekünk a prospecteket, higgyünk neki :).
Jött S is. Nem értek a lovakhoz, ha BB szerint ő kellett nekünk, akkor egye kavics, nekem is jó lesz. A LS húzást nem kommentálnám, megtették már páran :).
Nekem nagy hiányom a WR és RB húzás. Egy ilyen mély classból, mint a mostani legalább egy 3-4. körös WR-nek igazán örültem volna. RB corps maradt a nem túl acélos. Ez van.
Ha nekem kellene értékelnem akkor a C+ és B- között ingáznék. Ami a C+ felé billenti a mérleget az a sült galamb effektus. (lásd Brown húzás).
Kíváncsi leszek még az UDFA kukázásra és majd a roster söprögetésnél, hogy milyen lepattanóra megyünk rá.
Kemény lesz a roster harc, az biztos :).

Egy másik posztot pedig megérne a csoportellenfelek draftja is. Igazából egyiktől sem vagyok elhalva. A Jets szokás szerint túlgondolta, a Miami még szódával elmegy, a Bills meg szegény megint a ló rossz oldalán volt.
2015. 05. 04. 19:49
BaP
+1
CB ( cover1) szerintem is trade útján fog érkezni, elvileg 12pick van jövőre. (Várjuk meg a deflate gate eredményét, már írják a riportot :$ )

Én Conolly-t is visszahoznám, ahogy Volin írja, abból már eszeveszett brutál falat lehetne húzni Brady elé...
valamint ha a Bucks tényleg trade partner, Martin jöhetne futni, és akkor már csak az augusztusi látvány alapján kellene ( ha kellene) menni egy jó CB-ért.

Hozzá tenném, eggyel többet aludva a draft-unkra, nekem csak egy RB hiányzik, meg esetleg PJ a SS Richards helyén... De Mr Hoodie sokkal jobban tudja...

Aztán mikor Richards lekongatja Bell-t azon a zászlólobogós, gyűrű csillogós estén, megértjük mi is :))
2015. 05. 04. 22:05
egyetlen "bibi" van ebben, hogy Bell-t eltiltotta a liga az első 3 vagy 4 meccsről :D
2015. 05. 05. 00:39
BaP
Upsz. Akkor muszáj mást lenyomnia ... :)
2015. 05. 05. 12:05
az is elég ha BigBen-t bezsákolja 1-2-szer
2015. 05. 04. 18:25
Levis
Már gondoltam én is arra, hogy DMC megy vissza Cornernek, Chung/Wilson/Richardson/Harmon meg Safety. A front seven ennyi tehetséggel ha BB nekifekszik akkor brutális lesz!!!
2015. 05. 05. 20:27
kolok
És ki fog FS-t játszani ? Mert a 4-ből 3 teljesen alkalmatlan rá.
2015. 05. 04. 18:53
gabo2061
Végigolvasva Paul43 elemzését, megint oda jutottam, hogy annak a 17 Pats fannak adok igazat - magammal együtt - aki 5-öst adott a draftra. A kapucnis Mágus akkor is 5-öst kapna tőlem, ha az összes szakíró és "szakértő" lehúzná a választott újoncokat. Most jön a csapatmunka, és megint fantasztikus csapatunk lesz!!
2015. 05. 05. 12:48
magooc
2015. 05. 04. 19:18
vodka03
Doug Martin-t tradelné a Tampa, ha jól emlékszem BB már tavaly is hozta volna. Nem lenne rossz megoldás egy hátsó körös pickért.
2015. 05. 04. 19:26
ha ez igaz, én is elhoznám
én személy szerint nem szeretem Blount-ot, de nem tudom megmondani miért
2015. 05. 04. 20:45
Kennystyle
Én valahogy úgy vagyok ezzel a drafttal, hogy az évente néhány kiemelkedő játékoson kívül olyan kicsi a különbség a játékosok között, hogy aki kb 30.-ként kel el abban nem feltétlen van több mint aki 230.-ként. Totál laikusként azt gondolom, hogy az egyetemi alapra még óriásit fejlődnek egyetlen felkészülés alatt és a játékintelligencia valamint a hozzáállás többet számít abban hogy ki-mit hoz ki magából mint az a különbség ami alapból meg van a draft idején a játékosok között. Így hogy elsőre is csak 32.-nek tudtunk választani az a pár kiemelkedő tehetség már kihullott jó eséllyel, nagy mákunk volt hogy Brown valahogy ott maradt nekünk, na innentől kezdve a 64.-nek már nem hiszem hogy valami észbontót tudtunk volna húzni. Gondolom nem ecc-peccel válaszott BB úgyhogy csak volt oka a választásokra még ha mi nem is értjük.
A fenti gondolat menettel én így látatlanba, csak az alapján amit olvasni lehetett pl. Winston/Mariota párhuzamban egyszerűen nem értem hogy miért a balhés srác lett az 1/1.
2015. 05. 04. 22:06
Én spec a RB/WR-t hiányoló véleményeket nem értem igazán :) A RB teljesítmények alapja az O-line blokkolás, egy szar fal mögött Adrian Peterson sem sok sót enne. Elhoztuk a draft 2 top run-protection falemberét, szvsz btw már a poszt-Brady időszakra is gondolva. Az O-line edző Gugli tavaly bebizonyította, hogy a kezdeti zavaros helyzet ellenére Scar után ő is ott van a falépítési szeren. Ráadásul, ha jól tudom, ő azért alapvetően run blocking falakban jó, és hát most kapott játékszereket. :) Hanem jön a kórház-effekt, a front 7 szvsz gigamegabrutál lesz. Tele sokoldalú játékosokkal, szvsz a BB-Patricia duó abszolút arra épít, hogy teljesen kiismerhetetlen legyen a D/front7 a számok alapján az ellenfelek számára. Az Az AFC East bekeményített D-fronton, de a QB-k meg lesznek vezetve, s szét lesznek szedve. Szerintem még a tapasztalt QB-kat (P. Manning, BigBen stb) is meg fogják téveszteni BB-ék a D-felállásokkal, annyira nagy a mozgástér a front7 játékosok sokoldalúsága miatt. Ráadásul a versatilitás a sérülések elleni gyógyszer is. A front7 mellett a secondary ballhawk lesz, én legalábbis erre tippelek...nem kifejezetten emberezni fognak, hanem a "menekülő QB-k" passzsávjaira mennek majd rá. Na, de majd meglátjuk....egyáltalán, hogy kik élik túl az 53-at...:)
2015. 05. 05. 10:51
takirob69
Úgy tűnik Sexy Rexy nagyon szeretné megszerezni La'el Collins, OT (G) (közös vacsora) aki a rendőrségi ügye miatt nem lett draftolva. Ő nálunk is beférne a 53-as keretbe szerintem és biztosan nagy verseny lesz érte ha tisztázza magát.
2015. 05. 05. 11:41
Andydaro
Mi is tárgyalunk/tárgyaltunk már vele, tegnap olvastam róla cikket.Brutális a csóka egyébként, viszont szerintem nagyon pénzorientált.Az meg nálunk nem jó ómen :-)
2015. 05. 05. 12:03
az mindegy mennyire pénz orientált mert eléggé meg van szabva, hogy egy UDFA milyen szerződést köthet, ha jó emlékszem, akkor 3 éves minimumról szólót kaphat csak, egyedül az aláírási pénz lehet "több" de abból egy csapat max kb 90'000 oszthat ki összesen az összes UDFA igazolásának
talán a garantált tartalommal lehet "játszani", hogy esetleg teljesen garantált legyen az egész, de ezt nem tudom pontosan
illetve ezeket a szerződéseket a 2. év után lehet legkorábban újratárgyalni
2015. 05. 05. 12:34
nszgergo
igen 3 évre max 1660000-t kaphat, az ujratárgyalás után nyilván többet, de akkor is első két évben csak 1 milka, ami igen messze van az első körös fizuktól... pénz beszél hiába
2015. 05. 05. 13:18
Foherty
Na igen, a másik opció viszont, hogy nem kap semmit és jövőre sem indulhat a drafton.

Viszont van egy olyan érzésem, hogy a liga nem nézné jó szemmel a leigazolását; ezért nem is húzta be senki. Aztán, ha végül tényleg tisztázza magát, akkor mondjuk kivételt tesznek vele és megengedik, hogy ott legyen jövőre a drafton.
2015. 05. 05. 13:27
csabesz
bocsi nem vagyok képben mit csinált ez a csóka?
2015. 05. 05. 13:42
nszgergo
emberölési ügybe keveredett
2015. 05. 05. 14:45
ArsnL
megölték a volt barátnőjét

meghallgatták mint tanút, ennél több nem szivárgott ki, ha jól tudom
2015. 05. 05. 17:19
Andydaro
Egyébként a nő a 9 hónapos gyerekét hordta(a baba is meghalt a kórházban)
2015. 05. 06. 07:17
bence.szel
Elvileg emailek, smsek bizonyitjak, h elore tervezett utja volt a csaladjaval, barataival vmi meccsre. Elvileg a telefonjanak a gps koordinatai es tobb szemtanu alapjan is biztos, h a gyilkossag idejen min. 1 oras utra volt a helyszintol. Ja es nem is gyanusitottkent hallgattak ki. Nyilvan minden csapat tavol tartotta magat tole a Hernandezes sztori utan, de mihelyst hivatalosan tisztazodik, gyakorlatilag mindenki sorban fog allni erte, tok mindegy hogyan nez ki az O-fala. 1. koros jatekost kaphat UDFA szerzodessel. A hulyenek is megeri :D az ugynoke azt mondta, h a focis jovohet fogjak szem elott tartani, szoval gondolom az a legfontosabb, h mar az elso eveben is jatszhasson es, h ne egy rossz csapatba, gyenge tamadofalba keruljon.
2015. 05. 06. 07:18
bence.szel
2015. 05. 05. 11:27
pm11
Ezek jöttek draftolatlanként:

New England Patriots

Georgia center David Andrews
Michigan quarterback Devin Gardner
Cal receiver Chris Harper
Alabama-Birmingham cornerback Jimmy Jean
Auburn safety Brandon King
Hozzászólás a(z) Szubjektív Draft értékelő 2015 bejegyzéshez