Menetrend

Tom Brady hazug?

2015. 01. 24. 13:59
Szerző: Spigo
Kategória: Cikkek
Talán Bill Clinton Monica Lewinskys sajtótájékoztatója óta nem vártak ennyire egy ilyen eseményt az újságírók, mint Bill Belichick és Tom Brady megszólalásait a Tudjátok Mivel kapcsolatban. A szokásos sportújságírókon és helyi riportereken kívül jelen voltak az országos lapok képviselői és a különböző pletykalapok emberei is. Az emberek a legjobb helyekért küzdöttek és csak úgy záporoztak a kérdések, mintha egy nagyon dühös város lakói állítanák pellengérre a polgármestert.

Összefoglalva valahogy így mentek a dolgok: Belichick azt állította, hogy ő nem vett észre semmi különlegeset, és nem is hallott semmit erről az egészről egészen a Colts meccs utánig. Sokkolták a hírek és Tom Brady-t kell kérdezniük a labdákkal kapcsolatban, mert ő nem szokott azokkal foglalkozni. Ez minden amit tud. Amikor Belichick sajtótájékoztatója véget ért, a konszenzus az volt, hogy tűzbe dobta Brady-t. Valószínűleg így volt eltervezve és pontosan koordinálva az egész, de nem volt kérdés, hogy az edző az egész terhet az irányítója vállára helyezte, aki majd kijön és azt mondja, hogy ő volt az aki leeresztette a labdákat, majd arra hivatkozik, hogy nem tudta, hogy ez ekkora vétség, kivillantja azt a bizonyos mosolyát, elfogadja a büntetését, és minden meg van bocsájtva.

Aztán mikor Brady fellépett a színpadra, nem az történt, mint amire mindenki számított. Azt mondta, hogy mikor leellenőrizte a labdái rendben voltak, hogy visszaadta azokat a szertárosnak és az ég adta világon fogalma sincs, hogy mi történt ezután. Nem érzett semmi különbséget a meccsen használt labdák között, mert sokkal inkább arra koncentrált, hogy olvassa a védelmet és játsszon jól, minthogy a labdák keménységéről vagy puhaságáról elmélkedjen. Abszolút fogalma sincs arról, hogy mi történt azután, hogy kiválasztotta a labdákat és igazából semmi mást nem is tud mondani az egészről.

Amint véget ért Brady sajtótájékoztatója, az általános egyetértés az volt, hogy nem mondott igazat. Sokan, nagyon sokan azt gondolták, hogy Tom Brady hazudott, hogy az lehetetlen, hogy nem érezte a külömbséget a labdák közt és, hogy valamit biztos, hogy rejteget. Hírességek Csarnokának tagja, az irányító Mark Brunell tulajdonképpen elsírta magát, mikor azt ecsetelte, hogy Brady hogyan vesztette el a bizalmát, hogy Belichick csak terelt, Brady hazudott, és a DeflateGate pörgött tovább.

Sokan vannak, akik nem szeretik Tom Brady-t és ha Patriots szurkoló vagy, akkor valószínűleg már számtalanszor védted Tommy B-t, mindenféle ügyekben. Szépfiú, metroszexuális, túlértékelt, rendszer irányító, senki nem lenne Belichick nélkül, túl sokat picsog a bíróknál, támogatják a bírók... és még sorolhatnám.

Azonban van egy dolog, amit még soha, de SOHA, nem mondtak Brady-re. Méghozzá azt, hogy hazug és tisztességtelen lenne. Senki sem kérdőjelezte meg a személyiségét e téren, az erkölcsi normáit, az őszinteségét, vagy vádolta csalással. Mindenki úgy beszélt róla, mint aki rendes srác, aki keményen dolgozik és imádja ezt a játékot, aki addig akar játszani, míg a karja képes arra, hogy eldobja a labdát. Az újságírók imádtak beszélni vele. Nem volt olyan riporter, aki valaha is rossz szájízzel távozott volna egy Tom Brady-vel való beszélgetés után. A csapattársai is imádják, soha nem volt pályán kívüli zűrös ügye és egyike az NFL arcainak. Mindig is a média üdvöskéje volt. Annyira imádták, hogy majdnem már nekünk is hányingerünk volt az egésztől.

Majdnem.

Ugyanazok az újságírók, akik ilyen magasságokban beszéltek Brady-ről, akik mindig is tisztelték őszinteségét, akik mindig azt gondolták, hogy milyen felfrissülés is róla tudósítani, azok után, hogy a kaktuszian tüskés edzője után lép fel a színpadra, az, hogy ők most hirtelen hazugnak nevezik őt, az oltári nagy szégyen. Ez egy újabb mélypontja az újságírás egy olyan korszakának, ahol igazából nem is kell valódinak lennie a történetnek, hogy nagyot szóljon. A lényeg, hogy a tiéd legyen az első. Az a gyorsaság, ahogy szembefordultak Tom Bradyvel azok az riporterek és a média más tagjai, kiknek az elmúlt 15 évben annyi pozitív élményben volt részünk vele kapcsolatban... emiatt az egész miatt hagynám az egészet a francba. Brady ott állt a színpadon több, mint fél órán keresztül és csak úgy záporoztak, az olyan kérdések, amik egy kihallgatáson szokásosak, nem kevés már a személyes támadás határait súrolva, mindez olyan emberektől, akik felé Brady mindig is, az egész karrierje során, kedves, egyenes, és őszinte volt. És miközben ennyi ideig szidalmazták, nyomás alatt tartották, és próbálták kicsikarni belőle az általuk előre elgondolt választ, ő megtartotta hidegvérét, mosolygott ahogy tudott és elmondta azt, ami azt gondolom, hogy az igazság volt.

És miért történt mindez? Miért fordultak ellene olyanok, akikkel szemben mindig is kedves és őszinte volt? A válasz erre annyira egyszerű, mint amennyire kínos: nem azt válaszolta, mint amire számítottak és amire vágytak. Nem áldozta fel magát, bevallva azt, hogy ő eresztette le a labdákat, mert úgy szeret játszani velük, és nem bújt amögé, hogy nem tudta, hogy ez ekkora nagy ügy, majd vállát meghúzva kért bocsánatot. Ez az, amit hallani akartak és nem ezt kapták. Ehelyett ott állt egy ember, aki eddig sosem hazudott és azt mondta, hogy nem tudja, hogy történt mindez. Mivel ez nem egyezett meg azzal, amit ők gondoltak, rohantak a laptopjaikhoz, hogy minél gyorsabban kikiáltsák, hogy valami bűzlik és Brady hazudik. Semmi alapjuk nincs ehhez, de mikor egy jó sztoritól van szó, már rég nem azokat az időket éljük, mikor meg tudjuk különböztetni a tényeket a spekulációtól és így bármilyen újságírói felelősségvállalást és felelősségre vonást hivatalosan is kidobhatjuk az ablakon.

Sem Brady, sem Belichick nem lenne túl okos, ha hazudna ebben a helyzetben. Az egyik legfőbb oka annak, hogy a Bountygate ekkora port kavart az az volt, hogy Sean Payton hazudott arról, hogy mennyire volt belevonva az egész ügybe. Rodger Goodell szemében, az hogy rajtakapnak, hogy hazudtál, sokkal nagyobb bűn, mint hogy kiállj és ha már elkaptak, akkor magadra vállald a felelősséget és elfogadd a büntetést. Szóval, ha Belichick és Brady hazudik, akkor óriási kockázatot vállalnak és ezzel sokkal nagyobb büntetést is, mint ha csak simán bevallanák az egészet. És az, hogy Brady több, mint fél órán keresztül, sokkal tovább mint az előírt, fogadta rázúduló kérdéseket, arról, hogy csaló-e vagy sem, és hogy, hogyan fogja majd ezt elmagyarázni a gyermekeinek, akik hősként néznek fel rá, hogy az egész egy nagy hazugság, nos, mindez azt mutatja nekem, semmi takargatni valója nincsen. Lehet, hogy Belichick a múltja miatt nem érdemelte ki a teljes bizalmam, de Brady igen. És ha azért nem fogadod el ezt tőle, mert nem egyezik azzal a végkimenettel, amit már elképzeltél, mikor ez az egész kirobbant, hát szégyelld magad.

Ha esetleg megkérdőjelezzük azt, mikor Bill Belichick azt mondja, hogy nem tud semmiről és kérdezzék Tomot (bár a legfurcsább az, hogy most neki jobban hisznek ebben az ügyben), azt meg tudom érteni. Belichick sosem volt barátságos a médiával. Tudjuk, hogy nem mindig válaszol normálisan a kérdésekre. Azonban az, hogy betámadják Brady-t, aki példaképként él és játszik egy olyan ligában, ami tele van erőszaktevőkkel, gyilkosokkal, drog árusokkal, feleség verőkkel, és mindenféle bűnözőkkel, csak azért, mert nem azt a történetet szolgáltatta, amit már tulajdonképpen előre leírtak, még mielőtt a színpadra lépett volna, az több mint undorító.

Talán ami a legundorítóbb az egészben, hogy az NFL hagyja is mindezt. Még mindig nem léptek elő és mondták el, hogy mi igaz és mi nem abból a sok „igazságból”, ami az országos- és világsajtóban kering (Az írás a pénteki NFL közlemény előtt íródott, nem mintha a közlemény sok mindent tisztázott volna). Amit tudunk, az az, hogy senki nem tud semmiről, azon kívül, hogy néhány labda a meccs előtt rendesen volt felfújva, míg a meccs szünetében nem. Ennyi. A liga inkább úgy döntött, hogy, rombolják le egy ember imázsát és legendáját. Annak az emberének, aki nagyban hozzájárult ahhoz megszámlálhatatlan sok millió dollárhoz, amit a liga a világ meghódításához és média megjelenéséhez használ. Inkább ez, mint bármi információ erről az egész abszurd és bárgyú ügyről. Ha bűnös a Patriots büntessék meg, ha nem, akkor mentsék fel és haladjunk. Persze tulajdonképpen nem is meglepetés ez a szánalmas kezelése az ügynek egy ilyen hazugságokkal és inkompetenciával teli ligaév után.

Tudom, hogy Patriots szurkoló és Brady védelmező vagyok és tudom, hogy mindig Brady oldalán fogok állni, bármi is legyen. De azt is tudom, hogy Brady hogyan kezeli és áll hozzá a médiához és a sajtótájékoztatókhoz, és ezért kiérdemelte az én és mindnyájunk bizalmát.

Sokszor szoktam viccelődni azzal, hogy egy "magamcsinálta" sportújságíró vagyok. De azok után, amit ma (csütörtök) láttam, soha nem halljátok majd ezt tőlem. Sosem szeretném, hogy olyannal kapcsoljanak össze, mint amit ma láttam. Ennél jobban neveltek. Az őszinteség és becsületesség fontos fogalmak számomra. Lehet, hogy nem tudok annyit, mint ezek a profik és lehet, hogy nincs is meg az az írási képességem, mint nekik. De piszkosul büszke vagyok arra a munkára, amit itt végzek. Felvállalom azt, amit leírok. És soha nem tennék ennyire megvetendőt, hogy besározzam valakinek a nevét, aki mindig is példaképként viselkedett.

Ha kiderül, hogy Tom Brady nem az igazat mondta, akkor majd meglesz a jogunk arra, hogy hazugnak nevezzük és lehordjuk a sárga földig. Azonban addig talán hagyjuk, hogy eddigi munkássága magáért beszéljen.

Forrás: Alec Shane - Pats Pulpit


Hozzászólások

2015. 01. 24. 16:03
Raschy
Amúgy egyre inkább azt érzem, hogy ez az emberek 90%-a szerint semmi és hagyni kéne a témát a fenébe. Pár ellendrukkeren kívül a többi szurkolót egyáltalán nem érdekli, szóval tényleg azt kell mondjam, hogy ez média hibája egyértelműen, főleg az ESPN meg pár fontoskodó nagyszájú sportújságíróé.
2015. 01. 24. 16:05
Raschy
Arról alig olvasni bárhol cikket, hogy tegnap Tony Dungy azt nyilakozta, hogyha ő edzené a Seahawksot megmondaná a védőinek, hogy színleljenek sérülést, hogy megelőzzék a Pats gyors 4 falemberes játékának felállását.
2015. 01. 24. 16:36
nszgergo
remek Giants 2....
2015. 01. 24. 17:40
Lucius
Mindegy mit csinálnak. Szerintem egy darab nem lesz a döntőben.
Egyébként szimulálásért bünti jár tudtommal, tehát akár csinálhatják is.
2015. 01. 24. 16:33
max350
Ha én lennék Kraft úr, bejelenteném, hogy a vizsgálat lezárásáig a csapat minden tagjának megtiltanám a nyilatkozat tételt és a vizsgálat lezártáig munkát sem végez a csapat nyilvánosan, valamint a vizsgálat lezártáig mérkőzésen sem vesz részt a csapat!!!!!
Ezzel meg lehetne az NFL-t szorongatni!!!!!
2015. 01. 24. 16:47
crucified
Mondják ezt olyanok, akik egész életükben makulátlanul tiszták, sosem hazudtak, nem csalták az asszonyt, befizették az utolsó centig az adót mindenféle kiskapuk nélkül, sosem füveztek, 21 éves koruk előtt nem ittak alkoholt.

Ahogy DoM is írta. A Broncos a 97/98-as idényben 29 millió USD kifizetésével trükközött Elway és Davis esetében. Azóta sem emlegetik a PaymentGate ügyet.

Itt meg a spygate, a deflategate, a lyinggate. Szemét álságos egy világ ez, én azt mondom.
2015. 01. 24. 16:53
zo72
szerintem fel kell menni a pályára 2015.02.01-én és az első játék után testületileg be kell vonulni az öltözőbe. ha nézettséget,botrányt akar Goodell és az ESPN hát tessék...
2015. 01. 24. 17:15
lolvin
Mindenki aki azt mondja, h nem kell lejátszani a SB-t elfelejti, h pont azokat az embereket hagyná a csapat cserben akik mellettük állnak, minket, PATS drukkereket, azok meg akik csinálják a botrányt egy ujabb lovat kapnának a fenekük alá amit szintén félremagyaráznának...nem lennék meglepve ha lenne olyan elvetemedett aki azt irná, h rendesen felfújt labdákkal ki sem merünk állni a Seahawks ellen, meg isten tudja még mit össze nem hordanának...egy szó mint száz, a SB-tól való visszalépés nálam nem opció, szerintem Kraft úrnak és a vezetőségnek sem fordult meg hasonló a fejében.
2015. 01. 24. 17:34
zo72
ebben van igazság amit írsz, csak az a baj, hogy nem fogják hagyni, hogy nyerjünk... erről szól ez az egész...
2015. 01. 24. 17:04
narbony78
Itt akkor mindenki hazudik, ha Tom is! Akkor a Colts is, mert ők sem vettek észre semmit... Lehet áruló van a szertárosok között, akit megvettek és most a csapat issza a levét! Tom meg nem vállalta magára, szegény szenzációhajhász seggfejek!
2015. 01. 24. 17:34
lolvin
Azt, h a Colts nem vette észre azért nem olyan nagy csoda, egy LB viszonylag ritkán találkozik a labdával ahhoz, h ilyesmit észrevegyen, a szertáros akinek meg ez a dolga észrevette...mondjuk olyan hireket is lehet hallani, h már meccs előtt is gyanakodtak ilyesmire...
2015. 01. 24. 17:15
loop80
Most futottam végig az ügyről szóló cikket a Sportgézán.

Ilyen gusztustalan, aljasul manipulatív, csúsztatásokkal teli FOST még életemben nem olvastam!!!

CSAKAZÉRTIS mi fogjuk nyerni a SuperBowl-t!!! GO PATS!!!
2015. 01. 24. 17:19
podorpeter
2015. 01. 24. 17:37
danmajerle
Hetek óta ez megy az indexen, hánynom kell tőlük. Az alábbi címeket sikerült összehozniuk az utóbbi időben, mind kint a címlapon, legalább fél napig a legfontosabb helyen:
- Most akkor csalás volt a trükk vagy teljesen szabályos? szerző: index
- Csalással vádolják a Super Bowlba jutott Patriotsot - szerző: -lg-
- Becsalta magát a Patriots a Super Bowlba? - szerző: Koroknai Gergely
2015. 01. 24. 18:00
zozo692
Az egyik legaljasabb cikk, amit valaha olvastam.
2015. 01. 24. 17:17
baracskay
Kicsit már tényleg kezd uncsi lenni ez labda téma. Egyetértek azzal, hogy a vizsgálat lezártáig nem kéne bűnbakot keresni, de biztos, hogy ettől fogynak az újságok nő a nézettségek. Ez is üzlet sajna...
2015. 01. 24. 17:21
romeouald
"Az ESPN Sport Science műsora rövidke különkiadással jelentkezett a Deflategate miatt. Ők arra jutottak, hogy:

a 2 PSI-s nyomáskülönbség miatt a labda súlya 1,5 grammal csökken,
emiatt 20 yardot (18 métert) 0,003 másodperccel lassabban tesz meg,
egy átlagember 1 mm-rel tudja jobban belenyomni az ujjait a labdába, ha annak 12,5 helyett csak 10,5 PSI a nyomása, ami elenyésző pluszt ad."

Ezek utan nem ertem mier hivjak hazugnak, ha nem vette eszre ezt a 'lenyeges' kulonbseget a labdan...meg hogy egyaltalan ez akkor tenylegesen ki veszi ezt eszre anelkul, hogy nem meri meg tenylegesen?
2015. 01. 24. 17:44
Lucius
-8 fokban amúgy is olyan kiélezettek az ember érzékszervei. Főleg a tapintása.
2015. 01. 24. 17:48
azimut
Arra van valami szamszeru kimutatas,hogy amerikaban hany Pats szurkolo van?
Gondolom nem csak Bostonban vannak szurkolok
2015. 01. 24. 20:54
tucsi7
Kevés. Néhány hete volt egy térkép, hogy ki honnan szurkol, egy adott csapatnak. Hát a Pats-nek csak Boston környékén, nagyjából 2-3 megyényi szurkolója van. Környéken legalább 4-5 csapat van, és tényleg nem mi vagyunk a legnépszerűbbek. Lehet Európában több a Pats szurkoló, mint New England-ben, vagy az egész USÁ-ban.
2015. 01. 24. 17:49
Lucius
Egyébkét lehet, hogy jó megoldás lenne a meccs előtt egy nyilatkozat BB-től, melyben kifejezi, hogy reményei szerinte a bírókat nem befolyásolta a média által keltett hazugság áradat és hisztéria, és sikerül megőrizniük a pártatlanságukat. Ezen felül külön felhívja a figyelmet a Seahawks fizikális játékára, amit a szabályok legjobb tudomása szerint büntetnek. A bírók így talán igyekeznének a látszatát is elkerülni az egyoldalú bíráskodásnak, mert mindenki ezt fogja figyelni. Rex Ryan-nek bejött tavaly hasonló, mikor szólt, hogy figyelni kell a Pats ST felállásaira.
2015. 01. 24. 18:26
Plota
:D Ez nem is hülyeség! +1
2015. 01. 24. 18:48
lolvin
Valóban nem hülyeség, mindazonáltal meg lennék lepva ha BB ilyet tenne!
2015. 01. 24. 18:48
lolvin
2015. 01. 24. 18:12
lipi
Bocsánat mindenkitől, de már a tököm tele van a labdákkal...
Az ember életkedvét is elveszik ezzel a rugózással. Egy szikárnyi hangulatom nincs a SB-hoz, pedig a Ravens meccs után olyan PO lázban égtem, hogy elmondhatatlan.
Normál esetben 8 nappal a meccs előtt elemzések, riportok, idény összefoglalók és parázs viták mennek a meccsről. Nem a meccsen használt labdákról...
Egy szóval köszönöm a teljes amerikai sajtónak, hogy ezeket a baromságokat kell olvasnom és hogy elvették a kedvem az egész SB-tól... (Ha nyerünk, akkor ugye megint csaltunk, ha veszítünk, akkor meg soha nem fogjuk megtudni, hogy enélkül a médiacirkusz nélkül mi lett volna...)

ui: Nem a cikk ellen szólt a kirohanásom, sőt köszönet a munkátokért, minden létező és nem létező kalapom, sőt még a szomszéd kalapját, is megemelem a tiszteletetekre, de nem tudnánk valahogy ignorálni ezt a bődületes baromságot és egy leheletnyit megpróbálni a döntőre fókuszálni? Hátha megjön a kedvem :).
2015. 01. 24. 18:25
agent47
+1 csak én lehet cifrábbat írtam volna az elején.

Nem akarok senki munkájába beleszólni, mert tényleg 5* az oldal szerkesztése de inkább lehetséges taktikákról olvasnék én is vagy bármi egyébről mint erről a felfújt sztoriról.
2015. 01. 25. 09:34
csak norisz
Pont ez a lényeg ,hogy elvegyék a csapat és a szurkolók kedvét.Hát nem csak azért sem leszek depis hangulatban, már alig várom a döntőt. Haverok beszervezve, hangulat teőfokon, sör a hűtőben :). GO PATS !
2015. 01. 24. 18:13
chateautorres
Thank you, John Harbaugh?
Did Tom Brady's dig at the Ravens coach to "study the rule book" light the fire that led to Deflategate?

Ha még nem olvastátok, azt feszegetik, hogy Pagano és Harbaugh elég régi cimborák és hát hogy, Harbaugh kissé berágott Brady-re, a "tanuld meg a szabálykönyvet" beszólás után.
S amit eddig sejtetni engedtek, hogy a Ravens adta a tippet a Colts-nak.
Nem mellékes, hogy az idény első két botránya az Indy-hez (Irsay) és a Ravens-hez (Rice) kötődik. (Összeesküvés elmélet?)
2015. 01. 24. 19:06
kiegészítettem a cikket egy bónusz videóval a végén
2015. 01. 24. 19:33
fejszee
úgy látszik változtatni kell a napi rutinomon... a pats.hu - patspropaganda - patspulpit - townienews -lolpats helyett elég ha csak ide jövök, minden itt van egy helyen :D (mondjuk hiányolok egy kis massholesports-ot :P )
2015. 01. 24. 19:40
fejszee
ki nem állhattam ezt a számot, mindenhonnan ez folyt...de lehet eddig csak nem figyeltem a dalszövegre :P (imádom az ilyen átiratokat)

https://www.youtube.com/watch?v=Y-woXi1ARWw#t=64
2015. 01. 24. 20:08
Ifo
A pats-colts meccse utóélete után mindenki (legalábbis a nagy tömeg) csak a pats-sel foglalkozik. Kevés szó esik a másik oldalról. Pedig ott aztán vannak csak egymásnak ellentmondó nyilatkozatok. Vegyük például Chuck Paganot aki a meccs utáni napon hétfőn azt nyilatkozta, hogy csak a meccs után tudta meg a leeresztett labdákról. Szerdán kiderült, hogy már félidőben tudott róla.
Sokáig nyilatkozták a colts oldaláról, hogy ők aztán semmiféle vizsgálatot nem kezdeményeztek. Aztán kiderült, hogy mégis.
És akkor még ott van a szertáros esete is.
Lehet, hogy nem pontosak ezek az általam leírt állítások de ebben a szappanoperában nekem ezek szurtak szemet. Persze lehet, hogy közben egy-két dolgon átsiklottam.
2015. 01. 24. 20:37
sanach
Sziasztok! Nagyon vegyes érzések kavarognak bennem. Miután Pats szurkoló lettem rádöbbentem, hogy ez Pats (tisztelet a kivétel) és a világ... Sokak leírták, én véleményem is az, hogy az irigyek, haterek a vesztünket akarják. Nincs másik Franchise amely ilyen szinten tudja tartani magát már 10+ éve!!! Vicc az egész, és valami téma kell! Amondó vagyok tiporjuk a sárba a Seattle!!! Nem értek egyet azokkal akik mondják ki se álljunk, igen is ki megyünk és megcsináljuk! Állítom kétes szitukban nem fognak nekünk ítélni, de ha ország, ország... világ előtt pofátlanul csalnak a bírók arra nem mondhatják, hogy mert a Pats nem tud nyerni a bírók nélkül... Veszíteni se tud nélkülünk... Ha nyerünk, ha kikapunk én büszke Patrióta vagyok, leszek, mert a 10+ év megkérdőjelezhetetlen és nem érdekelnek a haterek az irigyek, Goo Pats! Csaltunk?! Ha igen, akkor már elnézést ki nem?!

Bocsánat a hosszúságiert, de kikivankozott!!
2015. 01. 24. 20:58
Pats78
Sziasztok.
Én nem nagyon szoktam hozzászólni a dolgokhoz mert nem tartom magam szakértőnek csak egy egyszerű Pats szurkolónak, de most nagyon kikívánkozik belőlem.
Én még sehol sem láttam hogy bárki elmondta volna hogy milyen jogosulatlan előnyhöz jutottunk ezzel a labda leeresztéssel a csapat. Mert azt értem, hogy a videózás ahhoz juttat hisz tudhatod, hogy mire készül az ellen,(azt is tudjuk hogy abban az időben mindenki videózott mégis csak mi buktunk le és büntettek meg érte) azt is értem, hogy a direkt sérülés okozás is hisz már azon a meccsen sem játszik az a kulcsember akit eltrafálnak, azt is értem hogy a szabály az szabály de mint kiderült mindenki variál a nyomással, csak nem buktak még le.De hogy azzal hogy eresztek a labda nyomásából milyen jogosulatlan előnyhöz jutottunk azt nem.
Ugye azt mondják, hogy könnyebb elkapni és megtartani ebben az időben.
Tegyük fel, hogy az első félidőben jól felfújt labdákkal játszanak akkor lehet, hogy Jackson az INT-nél meg sem tudja fogni, mert elpattan tőle, akkor ki jutott jogosulatlan előnyhöz...?
Bocs ha sok volt benne a sületlenség leszögezem még egyszer, hogy csak lelkes amatőr vagyok.
Köszönöm a szerkesztőknek a munkájukat, és hogy elmondhattam a véleményemet.
Továbbra is GO PATS GO SB!!!!!!
2015. 01. 24. 21:30
Lucius
Ha egy csalás nem sikerül, és a csaló rosszul jár, attól az még csalás marad és büntetendő. Ezzel nincs semmi gond. Nem hivatkozási alap, hogy nem lett belőle előnye a csapatnak ha szándékosan megszegték a szabályokat.
2015. 01. 24. 21:56
Pats78
Mások is bevallották hogy játszanak a labda nyomással, akkor az rendben van?
2015. 01. 24. 22:10
Pats78
*mások bevallották
2015. 01. 24. 23:25
Lucius
Természetesen nincs. Ezért tartom én is csak szemétkedésnek a jelenlegi helyzetet.
2015. 01. 24. 20:59
azimut
Kezdjetek izgulni mert sajtótájékoztató tart a Pats ,bármelyik pillanatban kezdődhet! Nem biztos hogy jó híreket hallunk.....
2015. 01. 24. 21:01
Rajta vagyunk mi is a témán, egyből rakjuk ki amint lesz vmi.
2015. 01. 24. 21:01
itt lehet követni élőben: http://www.patriots.com/

már fél órája késnek
2015. 01. 24. 21:30
Typeter
Jellemző. Megint a Spygate-ről kérdeznek....
2015. 01. 24. 21:31
pippu
? mi történhet?
2015. 01. 24. 21:36
azimut
Boss Mode-ba kapcsolt BB :D
2015. 01. 24. 21:55
Typeter
Kb. erről beszélt:
https://www.facebook.com/video.php?v=619508834842607
(Hideg+nedvesség)
2015. 01. 24. 22:03
pippu
köszönöm!!!

Na igen a gáztörvényben még mindig ott van az a fránya "T"... :)
2015. 01. 24. 22:12
Pats78
2015. 01. 24. 20:59
pippu
https://www.youtube.com/watch?v=mk_9oMkf0_I

újra fent van a kedvenc videóm :D

GO PATS!!!
Ha a bírók ellenünk, ha a világ ellenünk, mi akkor is nyerünk! ;)
2015. 01. 24. 21:48

Szerintem nem, hogy le kellene mondani a SB-t, hanem odamenni, elegánsan azt mondani, hogy az NFL, vagy a Seahawks adhatja a labdáinkat, majd a sz.rt kiverni a Hawksból, ha "running up the score", ha nem. Remélem, Bill, Tom és JMD pozitív energiává, extra motivációvá tudja fordítani ezt az egész szarságot. Ha bennem, mint szürke, mezei európai, magyar Pats-drukkerben felmegy a pumpa, hogy " megak...anyátok", akkor el bírom képzelni a srácokban mi mozog. A pygate után csináltunk egy 16-0-s alapszakaszt, most csak egy meccsen kell kiadni a feszültséget. Go Pats! :)
2015. 01. 24. 22:00
pippu
+1
2015. 01. 24. 22:17
Burkus
Amúgy is az NFL adja - legalábbis felügyeli - a labdákat a SB-on. A Bears GM-et kérték fel a feladatra.
2015. 01. 24. 22:30

csak már a tököm tele van ezzel....mindenki tudja, hogy gyakorlatilag semennyire nem befolyásolta a játékot, sőt....17-7, 28-0 a két félidő, s az előben voltak "laposak" a labdák...egyébként én javallanám nem a "lapos labda", hanem "a szabályokban megengedettnél laposabb" kifejezést...lásd a Sports Science...:) mert fogadok, az átlag, felületes olvasó arra gondol, hogy persze "lapos, benyomható labdát könnyű eldobni", pedig messze nem erről van szó....
2015. 01. 24. 21:50
gwladgarwyr
Mi a cél? Kellene egy csapat, aki duplázni tudja az SB-t?
2015. 01. 24. 22:13
krisz92
Egy kis érdekeség még pluszban, ma reggel futottam bele ebbe a cikkbe: http://mweb.cbssports.com/nfl/eye-on-football/24986663/jim-miller-says-nate-solders-td-catch-shouldnt-have-counted
Most már tényleg csak arra vagyok kíváncsi hogy még mit találnak ki....
2015. 01. 24. 22:20
Burkus
http://www.nfl.com/news/story/0ap3000000462615/article/john-harbaugh-lauds-bill-belichick-as-greatest-coach

Harbaugh BB-t a század legnagyobb edzőjének nevezi. Elég érdekes, nekem úgy tűnik, hogy ezzel most ki a feljelentés-kérdést akarja anulálni, hogy úgy tűnik, nem lesz semmi az egész ügyből.
2015. 01. 24. 22:35
lolvin
Az ebben a szakaszban már nemigen lehet mondani szerintem, h nem lesz semmi az ügyből, már most is elég kár okozott azzal, h kisebb vagy nagyobb módon elterelte a játékosok és az edzők figyelmét a felkészülésről az év legfontosabb meccsére...és ha nyerünk akkor is azt fogjuk hallgatni, h csalással jutottunk idáig!

Bárkinek is volt a célja, h megzavarja a felkészülésünket nagyon jó munkát végzett!
2015. 01. 24. 23:11


szvsz van egy kompenzálás-fílingje a dolognak, pláne, hogy közvetve BB-nek köszönheti a kinevezését...:) szóval benne van a buliban, hogy tényleg a Ravens nyomta fel a "leeresztett labda"-lufit.....
2015. 01. 24. 22:29
lesliemus
lemaradtam... milyen sajtótájékoztató volt? mit mondtak?
2015. 01. 24. 22:39
lolvin
BB elmagyarázta, h szimulációkat végeztek, és, h szerinte miként lehetséges, h a labdákban nem volt megfelelő nyomás a félidőben.

Kicsit nehezen tudom elmagyarázni de majd megpróbálom, gondolom lesz majd cikk róla...a lényeg annyi, h a tesztjeik alapján, az a folyamat amivel előkészitik a labdákat a meccsre kb egy psi-vel megemeli a nyomását, viszont a kinti időjárás miatt meg félidőre a labda veszit a nyomásból kb 1,5 psi-t...szerinte ettől ereszthettek le a labdák. Remélem jól értettem!
2015. 01. 24. 22:44
lesliemus
2015. 01. 24. 22:55
luv2xlr8
angolul tudók itt elolvashatják:
http://nesn.com/2015/01/bill-belichick-patriots-followed-nfl-rules-didnt-heat-alter-footballs/

A lezárás zseniális! "This is the end of this subject for me for a long time."
2015. 01. 24. 23:04
iceman
Szerintem ideje lenne elnézést kérni sokaknak BB-től és Brady-től, beleértve az NFL vezetőségét. Illetve a csalózókat simán be kellene perelni.
2015. 01. 24. 23:25
jó lesz sz....van két hét motivációra...:)) mert taktikailag akár BB, akár JMD, akár Patricia szerintem intakt a "deflate-gate" szempontjából....ők készülnek hidegvérrel ezerrel....sőt..-:) sztem lesz játék Gronk vs. Lane-re...:))
2015. 01. 24. 23:37
ahogy elnéztem BB-t a sajttájon, fel van b.szva a Zagya rendesen...szóval én Pete Carollék helyében azt mondanám: ez nem hiányzott...:) ettől még benne van, s benne lesz a babszem rendesen, mert a Hawks nagyon jó CSAPAT....tisztelendők.....de....:)
2015. 01. 25. 00:11


"our players train in conditions that a lot of people would recommend that we not drive in. That’s what they do. They are a physically and mentally tough team that works hard, that trains hard, that prepares hard and have met every challenge that I’ve put in front of them. And I know that because I work them every day. This team was the best team in the AFC in the regular season and we won two games in the playoffs against two good football teams, the best team in the postseason. And that’s what this team is. And I know that because I’ve been with them every day and I’m proud of this team. "

és ez az ami az alap BB-nél. A Ravens meccs előtt a baltimore-iak BENT edzettek, csak nyitott ajtóknál, a Pats kint, szabad levegőn....volt olyan időjárás, amilyen. De BB azt mondta: kint. :) Nem hiszem, hogy aki BB-t bármennyire ismeri, tagadná, hogy a lehető legkeményebb felkészülést edzi a meccsre...szóval ez a 2 PSI, már csak ezért is kiröhöghető...:)) és mi van a szakadó esővel?:)))
2015. 01. 25. 10:34
Tibi Twelve
2015. 01. 25. 12:08
gabesz77
Sziasztok! Igaz,hogy ez az első hozzászólásom de már nem bírom tovább. A sok harcedzett bírónak nem tűnt fel az eltérő labda? mindenegyes játék előtt az Ő kezükben van, még akkor is ha a kickoff előtt eldől a szél miatt! Őket nem kérdezte senki????????
2015. 01. 25. 12:15
darth king
Szerintem az már kiderült, hogy nem olyan könnyű felismerni a "laposabb" labdát (lásd Stork-nak, Brady-nek se tűnt fel).
Max akkor lehet gyanús, ha egymás után fogod kezedbe az eltérő labdákat.
Hozzászólás a(z) Tom Brady hazug? bejegyzéshez