Menetrend

Tom Brady közleménye a fellebbezés eredményéről

2015. 07. 29. 21:04
Szerző: DoM
Kategória: Hírek

Csalódott vagyok, hogy az NFL helyben hagyta korábbi döntését a négy meccsre szóló eltiltásomról. Sem én, sem a Patriots nem tett rosszat. Több órányi tanúmeghallgatásaim ellenére az elmúlt fél évben, csalódást keltő, hogy elutasították a fellebbezésemet arra alapozva, hogy valószínűleg körvonalakban tudtam a szabálytalan tevékenységről. Ezzel szemben a valóság, hogy sem én, sem a szertárosok, nem tettünk olyat, amivel megvádoltak. Figyelmen kívül hagyták több órányi tanúvallomásomat, és megbízhatatlannak tartották, amely miatt ismét csak csalódottságomnak tudok hangot adni.

A mobiltelefonomról tegnap megjelent hírekkel is egyet nem értésemet kell kifejeznem. Tönkrement Samsung telefonomat azután cseréltem le egy új iPhone 6-ra, hogy ügyvédeim egyértelműen kijelentették az NFL képviselőinek, hogy semmilyen körülmények között nem lehet a vizsgálat tárgya a telefonom. A játékos-szakszervezet tagjaként semmilyen szabály sem kötelezett arra, hogy új precedenst teremtve ezt megtegyem. Továbbá a Mr. Wells által irányított vizsgálat során egyetlen alkalommal sem tájékoztattak arról, hogy a telefon visszatartása miatt bármilyen szankcióra is számíthatok.

Fontos kiemelni ugyanakkor, hogy sosem írtam, küldtem sms-t, emailt senkinek a labdák levegőnyomásával kapcsolatban azt megelőzően, hogy az AFC döntőjét követően az ügy nyilvánosságra került. Teljesen hibás az a feltevés, hogy azért semmisítettem meg a telefont, hogy ne adhassak át az NFL-nek általuk kért információt.

Miután májusban az NFL kiszabta a büntetésemet mindenben együttműködtük a ligával, hogy visszaállítsuk és megszerezzük korábbi telefonomon lévő adatokat. Emaileket és híváslistákat jutattunk el a számukra, amit Mr. Wells kért. Felvettük a kapcsolatot a telefontársasággal, hogy még elérhetőek-e a régi telefonon lévő szöveges üzenetek. Röviden minden elérhető lehetőséget kimerítettünk, hogy mindent átadjuk az NFL-nek. Felajánlottuk, hogy a kérdéses időben minden egyes hívás és sms eredetét meghatározzuk. Azonban az NFL számára már ismert volt minden releváns kommunikáció a Patriots alkalmazottaival, amit vagy láthatott Mr. Wells, vagy én válaszoltam a kérdésre a fellebbezés során. Nincsen „füstölgő puskacső” és a jelenlegi helyzet mesterségesen keltett a médiában, amivel próbálják elterelni a figyelmet, hogy nincs bizonyíték arra, hogy vétettünk volna a szabályok ellen.

Felhatalmaztam a NFLPA-t (az NFL játékosainak szakszervezete), hogy tegyen ajánlatot a megegyezésre. Így elkerülhető lett volna, hogy bíróság elé kerüljön az ügy, amivel végre magunk mögött tudtuk volna az ügyet és koncentrálhattunk volna az előttünk álló idényre. A fellebbezésről a döntés úgy született meg az eltiltásom helyben hagyásáról, hogy semmilyen ellenajánlat nem érkezett az NFL-től. Tisztelem az NFL vezetőjét, de neki is tiszteletben kell tartania a kollektív megállapodást és a saját állampolgári jogaimat. Nem engedem, hogy küzdelem nélkül teremtsenek precedenst más NFL játékos számára az én tisztességtelen büntetésemmel.

Végül szeretném kifejezni őszinte köszönetemet a családom, barátok és szurkolók támogatásáért, amit az ellenem felhozott hamis vádakat követően kaptam az AFC döntőjét követően. Várom a lehetőségét annak, hogy ismét pályára léphessek csapattársaimmal együtt és még több meccset nyerjünk a New England Patriots színeiben.

 
Forrás: patriots.com

Hozzászólások

2015. 07. 29. 21:16
tottingetosz
"Nem engedem, hogy küzdelem nélkül teremtsenek precedenst más NFL játékos számára az én tisztességtelen büntetésemmel." A visszavonulás után jöhet a politikai karrier, Amerika Kapitány! :)
2015. 07. 29. 21:31
csabesz
Kraft mit nyilatkozott?
2015. 07. 29. 21:46
Röviden: azért nem támadta meg a Pats büntetését, ami szerinte minden alapot nélkülözött, mert ezzel akarta Brady sikeres fellebbezését elősegíteni.

Azt már mindenki maga eldöntheti, hogy ezt Kraft egyedül kitalálta és csak remélte a legjobbat, vagy volt ígéret bármilyen háttéralku formájában ezzel kapcsolatban az NFL részéről.
2015. 07. 29. 22:39
zozo692
Nem értem az egészet, Goodell elegánsan kiegyezhetett volna egy ejnye-bejnyében, erre fel a lehető leghülyébb döntést hozta meg. Ráadásul ez senkinek sem jó.
Kíváncsi lennék arra, hogy a színfalak mögött mi mehet. Úgy látszik, a siker és a pénz nem elég, irigység és egyebek romba dönthetnek sok mindent.
2015. 07. 30. 04:25
iceman
Goodell valamiért nagyon bízik az igazában és abban, hogy azt bizonyítani is tudja, vagy nagyon be van szorítva ebbe a helyzetbe mások (értsd felbujtók, illetve értelmi szerzők) által és nincs hová hátrálnia. Szerintem utóbbiról van szó. Ne becsüljük le azoknak a hatalmát, akik ezt az ügyet generálták és a háttérből utasítják Goodell-t. Előre lehetett látni, hogy bírósági ügy lesz belőle és a cél valószínűleg nem az, hogy az NFL pert nyerjen, hanem az, hogy a Pats-et és ikonikus játékosát besarazzák és felszítsák a szurkolók közötti gyűlöletet. Nem lennék meglepve, ha a következő idényben a lelátón megszaporodnának az olyan incidensek, amelyek korábban az európai foci egyes szurkolói csoportjaira voltak eddig jellemzőek.
2015. 07. 30. 04:30
Az utóbbitól én nem félek, két okból:
1. A Patriots szurkolók (sajnos) nem híres arról, hogy utaznának a csapat után, lásd Super Bowl. Idegenben ez ezért nem történhet meg
2. Arról viszont híresek, h otthon nagyon védik a csapatukat és most elég rendesen összezártak (Brady nevével fémjelzett ajándéktárgyak, mezek fogytak idén eddig a legjobban), ergo nem nagyon van esélye vendégcsapat szurkolójának jegyhez jutni.
2015. 07. 30. 11:37
piszkosfred
Azért nem teljesen kizárt ez. Tavaly az idény nyitón Miamiban majdnem kitört egy kisebb tömegverekedés, és ott is azzal provokálták a Pats drukkereket, hogy Brady-t gyalázó transzparenseket meg pólókat mutogattak nekik. Abban mindenképpen egyetértek iceman-nel, hogy a provokációk az idegenbeli meccseken meg fognak szaporodni.
2015. 07. 30. 14:52
Zandal
Még nem Single Ticket-es Pats szurkolónak sem! Én is csak feláras jegyet tudtam venni a Jets elleni hazai meccsre.
2015. 07. 31. 20:23
frogfromthemud
Ez változó. San Diegoban és Miamiban pl. nagyon sokan voltak tavaly.
2015. 07. 30. 01:07
Brady-ék beadták a kereseteiket (többet is) a bíróságra, reménykedtek benne h David Doty-t kapják meg bíróként, de helyette Richard Kyle-t kapták, akit még anno Bush nevezett ki, ami szakik szerint jó hír az NFL-nek.
2015. 07. 30. 01:18
TMR
Kyle-ra azt írják, hogy "likely recuse himself from the assignment", azaz -ha jól értelmezem - vissza fog lépni valószínűleg a bíráskodástól, mert régebben a bíró cége az NFLPA-t képviselte.
2015. 07. 30. 01:25
TMR
Danna, ítélet ilyenkor mikorra várható. Még csak most kezd neki a bíróság az egész ügybe való belemélyedéshez, vagy ilyenkor már "előre dolgoznak" és a Tanu-ból ismert módon "Elnézést Virág elvtárs, ez az ítélet" felkiáltással már eleve van egy prekoncepciójuk?
Egy szó, mint száz, mikorra várható döntés?
2015. 07. 30. 01:34
The NFLPA wants relief before "September 4, 2015, when the Patriots begin final preparations for their first regular season game."

Azaz az NFLPA azt szeretné ha még szeptember 4-e előtt megszületne az ítélet.

Az a baj, hogy jelenleg azt sem tudni még, hogy hol fog folyni a tárgyalás. Az NFL ugye NY-ban adta be a keresetét (megelőzve az NFLPA-t), míg Brady-ék ugye Minnesotában. Két helyen nem tárgyalhatják az ügyet. Szóval.. nem tudom.
2015. 07. 30. 04:16
iceman
De az NFL mi ellen nyújtott be keresetet NY-ban, a saját döntése ellen? Bár az amerikai jogrendszer mélységeit nem ismerem, de gondolom, hogy egy társadalmi szervezet (és egy professzionális sportszövetség is az)döntése ellen az nyújthat be perkeresetet,akit elmarasztalnak, illetve akiknek az adott döntés vélt, vagy valós érdekeit sérti (vagyis Brady és az NFLPA).
2015. 07. 30. 04:27
A döntés megerősítését kérik.
2015. 07. 30. 10:07
BaP
Nem vagyok nyugodt.
Goodell csapata okosabb volt, mint az NFLPA, ráadásul a folyamatos kiszivárogtatások ( 1. Labda nyomás 2. Sms deflator 3. Brady telefon törése) kínosan ügyelnek rá, hogy a közvélemény nem bostoni része fel legyen háborodva, és az nfl-t lássa jó fiúnak.

Senki nem a tényekről beszél, olyan felüleleten történik a csörte, ahol a Pats és Brady erős vesztésre áll

A bíróság lehet, hogy eltörli a 4 meccset, és enyhíti a Patriots büntijét, de a közvélemény szemében Goodell a csalók elleni élharcos hős, a Pats pedig Bradyvel együtt csaló marad

Az egész ott kezdődött, mikor Kraft nem ment perre. Ha a franchise-hez akart volna nyúlni Goodell, vagy a per ki lett volna tűzve, azonnal megbukik. Így viszont ez az ügy megerősíti mindenképp ezt a dilettáns szardarabot, Goodell néven...
2015. 07. 30. 17:38
BaP
Második csata is az nfl-é.
Mivel ők adták be előbb, a Manhattan-i bíróság tárgyalja az ügyet, nem pedig a Minnesota-i.

Nagyon nem néz ez ki jól .....
2015. 07. 30. 23:08
iceman
Én még ilyet nem pipáltam, hogy keresetet lehet beadni egy döntés bírósági megerősítéséért. Ez nyilván így volt kitalálva és most már úgy látom, hogy talán nem is a Pats ellen megy ki ez az egész, hanem konkrétan Brady ellen. Ez megmagyarázná, hogy Kraft miért szállt ki a meccsből. Ez az egész baromira kezd úgy kinézni, mint egy összeesküvés, aminek nagyon durva vége lehet. Ha a bíróságon veszít Brady, akkor a következő lépés az, hogy ezerrel fogják követelni a visszavonulását.
2015. 07. 31. 12:55
BaP
Dehogyis.

Kraft meggyengült, már nem akkora megmondó a ligában.
A Patriots a feltételezett lapos labdák miatt ( Istenem!) minden idők legnagyobb büntetését zsebelte be Kraft döntése miatt - 2 1st round!
Brady-t is kicsinálják.

De mindezt csak Goodell hataloméhsége vezérli, új támogatókat talált, akiknek ezzel nyal be.

Szerintem ha veszít Brady, akkor nem a pályán jön el a 10+ év tündöklés után a nehéz idő.
2015. 07. 30. 08:56
vizi8
Elég fura az egész, mert egy bírói határozattal, megkapják az összes sms-t a szolgáltatótól, akár évekre visszamenőleg is. A telefon tönkretétele azt nem akadályozza.
2015. 07. 30. 09:49
Don Yee szerint megmutatták a telefon részletes számláját, amin részletezve van, hogy ki kinek mikor telefonált vagy küldött sms-t. Abban az van, hogy soha de soha nem beszélt McNelly-vel. Azt is bemutatták, hogy Wells-nek minden Brady és Jastremki közotti kommunikáció megvolt, kivéve 3 február 7.-ei sms. Wells-nek a kezében volt minden olyan kommunikáció is ami Brady és Schoenfeld (equipment manager) közöt zajlott le.

November és Március között, (amikor azt a telefont használta), Brady 28 NFL alkalmazottal kommunikált (10 csapattárs, 2 edző, 5 volt csapattárs, 1 NFL Network alkalmazott, 5 Patriots front office alkalmazott, és 5 másik Patriots alkalmazott). A döntés részletezésében Godell elsimerte, hogy Brady hajlandó volt átadni ezeket az adatokat és telefonszámokat, de 11-es számú lábjegyzetben azt írta, hogy idézem: "not practical" for the league to go to those outside parties to obtain the specific information contained in those texts, since that time period contained roughly 10,000 texts in all. - akkor most az igazságot kereste vagy nem?

Wells-ék február 28-án írtak Brady asszisztensének, hogy szertnének infot kapni Brady telefonjából. De azt is leírták, hogy a konkrét telefon NEM kell nekik: "and they emphasized in the email they did not need the actual device"

Március 2-án Brady szólt Wells-éknek, hogy nem fogja átadni a telefonját, vagy bármilyen infót róla. Szóval az interju előtt már tudták előre, hogy nem kapnak semmit. (Yee egyébként minden ügyfelének azt javasolja, hogy törölje az emailjeit, képeit, üzeneteit, mert olyan világban élnek, hogy ha bármi kikerül, azt felkapja a média).

Az egész cikk: www.cbssports.com/nfl/writer/jason-la-canfora/25253590/bradys-agent-nfl-shifted-focus-to-phone-because-its-science-is-junk
2015. 07. 30. 16:14
Whitealert
TB ügyét New York-ban fogják tárgyalni.

http://www.nfl.com/news/story/0ap3000000504957/article/judge-orders-tom-brady-suit-to-be-moved-to-ny
2015. 07. 30. 17:26
Zandal
"Szuper". Mert New York-ban "imádják" a Pats-et és Brady-t ....
2015. 07. 31. 20:27
frogfromthemud
Ennyire nem egyszerű a történet. Minnesotában egy republikánus bírót kapott, azok jobbára a tulajdonosok mellett döntenek. New Yorkban pedig egy liberális (demokrata) bíróhoz rakták, azok többnyire a munkavállalókat támogatják. Ez persze szintén nem fekete és nem fehér. Az is kérdés milyen az adott kerület bírósági gyakorlata. Brady védője azt nyilatkozta, nagyon boldog, hogy pont azt a bírót kapták, akit kijelöltek nekik.
2015. 07. 30. 16:27
Newman
Úgy látom, Brady és az ügyvédjei sem készültek fel arra, hogy az NFL piszkosan fog játszani.
Azzal foglalkoztak, hogy minden adatot összegyűjtsenek amit kértek, minden kérdést megválaszoljanak, erre Goodell bele sem nézett a híváslistába, és teljesen felesleges volt a 10 órás meghallgatás.
Az NFL ügyvédei kiválasztották azt a pontot, ahol támadni lehet (a közreműködés hiányával indokolták a 4 meccses eltiltás fenntartását, nem a bűnösséggel), és már azt is kiválasztották, melyik bíróságon fogják megvívni a csatát.
Azt hiszem, hogy Brady esélyei a 0-hoz közelítenek, tisztességesen nem fog győzni, piszkosan pedig nem fog játszani.
2015. 07. 31. 20:28
frogfromthemud
De a bíró kiválasztására nincs befolyásuk. Az pedig legalább annyira fontos.
2015. 07. 30. 16:57
TMR
Én ennek a csörtének (Goodell - Kraft/Pats/Brady) a hosszú távú következményeire vagyok most már kíváncsi.
Brady vesztésre áll szerintem, szemét hazug emberekkel kezdett el tisztességesen játszani, és átverték a palánkon nagyon.
2015. 07. 30. 23:09
iceman
Szerintem ennek az egész ügynek súlyos következményei lesznek az egész ligára nézve.
2015. 07. 31. 20:37
frogfromthemud
Ez így van, de azt egy darabig lehet, hogy nem fogjuk tudni, hogy mi. Állítólag két tulajdonos név nélkül úgy nyilatkozott, hogy baromi dühösek az erre kidobott milliók miatt, és nagyon nem értenek egyet azzal, ahogy Bradyvel bántak. Közben az NFL négy legerősebb tulajdonosa viszont névvel kiállt és támogatta Goodellt. (Jones(Cowboys) és Mara(Giants)) Mellettük a legnagyobb tekintélyű Kraft és Rooney(Steelers)
2015. 07. 30. 18:57
Whitealert
Brady edzőtábori teljesítményét nem befolyásolja az ügy. :)

https://twitter.com/stoolpresidente/status/626777652465156096
2015. 07. 30. 20:11
lesliemus
jó ezt látni! januárban az AFC döntőben a Ravens fogja ezt beenni... Go Pats! Go Brady!
2015. 07. 30. 23:15
iceman
"NFL..asking the court to uphold its decision on Brady's suspension." Mi a tököm van, az amerikai jogrendszerben van ilyen?! Nevetséges. :)
2015. 07. 31. 20:32
frogfromthemud
Valójában azt kérik, hogy a bíróság erősítse meg, hogy joguk volt meghozni a CBA és a hatályos munkajogi törvények alapján a döntést. A két ügyet most egyesítik, gyorsított tárgyalásban állapodtak meg a liga és a játékosok képviselői, Brady nem kéri a döntés felfüggesztését az ítéletig, a felek megállapodtak, hogy minden információ a rendelkezésre áll, és gyors döntést szeretnének. Ha ez meglesz, és kedvezőtlen, akkor Brady a fellebbezésnél kéri a büntetés ideiglenes felfüggesztését.
2015. 07. 31. 20:33
frogfromthemud
Amúgy az NFL lépése agresszív, a ligák és játékosok közötti vitában szokatlan, és arra utal, hogy az NFL korántsem olyan magabiztos, mint amilyennek mutatja magát.
2015. 07. 31. 21:13
BaP
Úgy néz ki, szezon előtt meglesz a döntés
Hozzászólás a(z) Tom Brady közleménye a fellebbezés eredményéről bejegyzéshez