Menetrend

További észrevételek a Titans elleni találkozóról

2012. 09. 11. 19:02
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
További észrevételek a Titans elleni találkozóhoz:


Hiányzók.Csak két játékos nem lépett pályára a meccsen. A csereirányító Ryan Mallett és a frissen igazolt elkapó Greg Salas. Miután Brady megsérült az első félidőben, elküldték Mallettet melegíteni, de végül nem kellett beállnia.

Elkapók. Mondhatni, hogy ez a mérkőzés a 60-as szám jegyében telt az elkapóknál. Gronkowski 6 elkapással, 60 yarddal és egy TD-vel zárt, Hernandez szintén 6 elkapással, de „csak” 59 yarddal vette ki részét a sikerből, ami mellé egy TD szintén társult. A csapat legtöbb elkapott yardját az idén érkezett Brandon Lloyd szállította, 5 elkapásból 69 yardot. Edelman 1 elkapásból 7 yardot szerzett.

Secondary. A légi veszély nem múlt el, csak kissé enyhült, hiszen idei első meccsén a secondary 236 passzolt yardot engedélyezett Lockernek és Hasselbecknek. Az újonc Tavon Wilson egy szerencsés Kyle Arrington fejelésnek köszönhetően megszerezte karrierje első interceptionjét. Nem mellékesen red zone INT volt, ami még hozzáad a teljesítmény értékéhez. Wilson rendszeres szereplő volt az 5 és 6 DB-s felállásoknál. A hátsó alakzat tackle királya ezen a mérkőzésen Devin McCourty volt 5 egyéni és 2 megosztott szereléssel (összesen 7). Ras-I Dowling 3+1, Arrington 2+0, Chung 2+2, Gregory 3+1, Wilson 3+1 tackle-lel zártak.

Linebackerek. Nem meglepő, hogy a védelem abszolút tackle győztese most is Jerod Mayo, aki 9+4-el zárt, mindenhol ott volt szinte a pályán, nagyon jól mozgott. Hightower 4+1 és a fumble recovery TD, Spikes 1 tackle. Azt azért el lehet mondani, hogy ez a fiatal hármas nagy dolgokat vihet végbe.

Védőfal. Bár itt is vitathatatlan a vezér kiléte, ezen a meccsen mégsem Wilfork volt a legmeghatározóbb ember. Igaz, mindkét tackle-je mínusz yardot ért, mégis a fiatalok okoztak nagy meglepetéseket. Jones 3+2 és a fumble-t érő sack, Cunningham 2+1 és szintén egy sack, Deaderick 1 tackle, Love 1+1.

Meskó. Bár a kezdés nem volt a legmeggyőzőbb a 28 yardos punttal, de utána folyamatosan megkeserítette a Titans életét, akik puntjai után legfeljebb a saját 21 yardos vonalukról kezdhették a támadást. Meskó 4 rúgásának átlaga 39 yard, amiben egy 51 yardos bomba is volt. 3 puntja az ellenfél 20 yardos vonalán belülre sikeredett.

Returnök. Új szezon új arc a poszton. Devin McCourty sokak meglepetésére új szerepkört is kipróbálhatott, valljuk be nem is sikertelenül. 28 yardos visszahordása messze a tavalyi átlag felett van. A másik kezdőrúgás után Slater rohamozott, 19 yardot megtéve. Punt returnöknél Edelman 4 alkalomból 6.8 yardos átlagot produkált.

Az Extra Points blogról:

Chandler Jones a mi emberünk. A várakozásnak mára vége. Jones megmutatta mit is tud: pusztít. Az első mérkőzésén az újonc DE rögtön fumble-t érő sacket csinált, mínusz yardért szerelt, és több irányító siettetése is volt. Ez több, mint elég volt, hogy a Titans észrevegye, valaki mozog a jobb szélen és meg kéne állítani. Kevésbé sikerült. Amit láthattunk, valódi playmaker szereplés volt. Kirobban a kezdőállásból, ügyesen használta a kezeit, valamint képes volt üldözni a menekülő irányítót. Igen, Jones már most rendelkezik azokkal a képességekkel, ami elit passz siettetővé tehetik a ligában.

A Brady – Lloyd összhang még finomításra szorul. A negyedik támadójáték során Tom Brady rögtön egy TD-t érő passzal kínálta meg Lloydot. Sajnos nem lett TD a dobásból, csak elszalasztott lehetőség. Mindkét fél hibázott, hiszen Brady nem jó helyre dobta a labdát (másik vállhoz kellett volna), de Lloyd is rosszul mérte fel a labda közeledését és túl hamar ugrott érte. Szerencsére a duó gyorsan túltette magát a dolgon és további 5 sikeres passzból 69 yardot szorgoskodtak össze. Bár van még min dolgozni, de tény, hogy végre van mélységi veszély is.

Csökken Welker szerepe? Nincs elég alkalom, hogy mindegyik potenciális fegyver megfelelő számú labdát kapjon. Például annak a Welkernek sem jutott sok labda, aki a tavalyi első meccsen 8 elkapásból 160 yardot hozott össze. Ezen a meccsen 5 labda szállt felé, ebből 3 elkapása volt. A szurkolók megszokták, hogy ő van a passz játék középpontjában a csapatnál, de ahogy elnézzük a vasárnapi meccset, ez változóban van.

Erre számíthatunk minden héten Ridley-től? Egy meccsen 125 yardot és TD-t elérő futó, nagyon hasznos bármelyik csapat számára. Viszont a 25 snap amit kapott, kicsit kérdésessé teszi a másik másodéves futó, Shane Vereen szerepét. Ha és amennyiben Vereen visszatér az aktív játékosok közé, nagy kérdés, hogy megmarad-e Ridley 20+ snap száma? A vasárnapi teljesítményével mindenesetre kiérdemelte.

A támadófal átalakítása nem okozott nagyobb gondot. Egyedül a vakoldali OT helye volt állandó a falban a felkészülés során. Nate Solder hibájából kapott egy hatalmasat Brady, melynek következtében megsérült az orra. Ettől eltekintve, Brady napja egész nyugodtnak volt mondható. Persze ehhez rá is szükség volt, például Hernandez TD-je előtt fel kellett lépnie a zsebben, elkerülve egy másik Wimbley sacket. A zaklatott előszezon után, a fal kellőképpen képes teret nyitni a futóknak és még Bradyt is egészségesen tudják tartani. Ami nem kis szó.

A cikket Paul43 készítette.

Hozzászólások

2012. 09. 11. 20:55
sixt
Sziasztok! Bocs ha ismételt a kérdés és valahol már válaszoltak rá: De mit tudni Alfonzo Dennard -ról, várom a játékát nem kicsit !!
2012. 09. 11. 21:41
lipi
Nem teljesen egészséges. Többet nem tudni. BB soha nem volt szószátyár, ha sérülésekről volt szó. (Lásd Bodden lába :S)
2012. 09. 11. 21:50
lipi
a front7 kezd nagyon pofás lenni. HT és Jones frenetikusak. Futás ellen, ha így folytatjuk, top10-ben leszünk. Élmény volt nézni, hogy van védelmünk, és nem csak azért mennek fel a pályára, hogy amíg fent vannak és TD-t kapunk, az O tudjon pihenni kicsit.

JMD playbookja kifejezetten tetszett. Mondjuk azt, hogy elsőre futni fogunk a félidőre már a büfés is tudta, de ennek ellenére ültek a hívások. Ha meglesz az összhang Lloyddal, végre mélységi passzokat is láthatunk majd.
Gronk és Hörni ott folytatták, ahol abbahagyták tavaly. (Btw, csak nekem tűnik úgy, vagy Hörni tényleg felszedett egy kis izmot?). Welkert be fogjuk vonni a támadásokba. Ez most szerintem nevelő célzatú "padoztatás" volt.
Az Ofal tesztje majd 2 hét múlva a Ravens ellen jön el, de magabiztosabbak voltak, mint reméltem :).
2012. 09. 11. 22:21
Szerintem pont azért kapott kevesebb snapet Welker, mert ment a futás. A futás segítéséhez a TE-k hatékonyabbak blokkolásban, mint a WR-ok, ez egyértelmű. A szélső hosszú passzt Welker felé viszont nem értettem, ez sosem volt az erőssége.
2012. 09. 11. 22:39
Privát véleményem, hogy Welker csökkentett munkaideje nem véletlen. Meg lesz a kellemes elkapásszáma, de nem biztos a 100 sem. Ott van Edelman és jött Salas is, jövőre itt vannak a fiatalok slotba.
HA nagyon előretekintünk, akkor áprilisban az Ofalat lehetne rendbe tenni.
2012. 09. 12. 01:49
Gordon
és a SEC-et de FA piacról.
2012. 09. 12. 06:07
DefenseFan
Így van mert úgy tűnik nem megoldás MC és Arr barátunk sajna!
2012. 09. 12. 08:08
pat68
Nem lehet, hogy Welker nem büntiből, hanem stratégiából szerepelt keveset? Most nem Ő volt a fő szereplő, de más meccsen megŐ lesz, ezzel is kiszámíthatatlanabbá téve a támadó játékot.
2012. 09. 12. 14:21
Gordon
ha nem használjuk akkor hatalmas öngólt lőnék a tag-el, uh sztem is előtérbe kerül majd. Első meccs volt, próbálkoztunk.Futójáték ült, Veeren-el kiegészülve még attraktívabb lesz.
2012. 09. 12. 09:20
atis87
Bocs az off.-ért, de a tippjátékban szereplő első kérdésre, miszerint Brady hány td passzt ad, a 3-at adtátok meg mint nyertes opció, de a helyes megoldás a 2, ha minden igaz :)
2012. 09. 12. 11:40
nosbiglem
2012. 09. 12. 14:28
A 2 van megadva helyes válasznak. Nem tudom, mit néztél.
2012. 09. 12. 14:48
atis87
@nosbiglem: köszi az infót
@gsn: sorry
2012. 09. 12. 11:51
egyébként azt észrevettétek, hogy a Bills 2 DE-je, akik több mint 130M $-jukba kerültek, a Jets-ellen 1 tackle-t tudtak összehozni... azt is "Super" Mario, a MI Anderson-unk semmit nem csinált! XDDD
2012. 09. 12. 15:45
lipi
Légy erős, az egész Bills, nem csinált semmit. Vitte is a tippmixem :S.
2012. 09. 12. 16:20
nosbiglem
Off: Danna, találtam egy nagyobb hibát a honlapon, ami nagyon zavaró.
A fejlécen lévő kék legördülő menük "becsúsznak" az alattuk lévő szürke felület alá, így nem lehet kiválasztani/ráklikkelni.
:(((
2012. 09. 12. 19:42
most is? volt egy kisebb gond a menürendszerrel, nálam megjavult.
2012. 09. 12. 23:08
nosbiglem
Szia, most néztem meg, most már tökéletes! Köszönöm szépen!
Hozzászólás a(z) További észrevételek a Titans elleni találkozóról bejegyzéshez