Menetrend

Trade Josh Rosen-ért?

2019. 03. 20. 13:40
Szerző: balimate
Kategória: Cikkek, Interjú, Elemzés

   Az Arizona Cardinals érdeklődése láthatóan fokozódik az Oklahoma irányító, Kyler Murray iránt, akit az első választási joggal választhatnának ki. Emiatt Josh Rosen jövője bizonytalanná vált a Cardinalsnál. Ha az Arizona 1/1-re kiválasztja Murray-t, akkor valószínűleg trade blockra fogják helyezni Rosen-t. Ezzel párhuzamosan viszont számos csapat van a ligában, akik tudnák “használni” a tavalyi elsőkörös fiatal irányítót.

Az NFL szakértő Daniel Jeremiah megjelölte a Patriots-ot, mint egy logikusnak tűnő cserepartnert, akiknek szükségük lenne egy irányítóra, aki majd Tom Brady utódja lehet, tehetséges és olcsón rosteren tartható.

Íme Jeremiah teljes nyilatkozata:

   Erős érvek szólnak amellett, hogy a Redskins minden erejével azon dolgozzon, hogy megszerezzék Rosent, mert az idei elsőkörös választási jogukkal már nem lesz elérhető olyan irányító, aki jobb Rosennél. Azonban a másik csapat a New England Patriots aki rajta kell tartanunk a szemünket. Nem csak, hogy meg akarják találni Tom Brady örökösét, de emellett szeretnek jó üzlet kötni és Rosen kíváló értéket képvisel és olcsó lenne a szerződése. Még három év van a szerződéséből és ezalatt 6,2 milliót maradt az újonc szerződéséből. Plusz, bőséges mennyiségű draftcetlivel rendelkeznek (12 választás, a legtöbb a csapatok között) Véleményem szerint, Rosen megéri a Patriots 1/32-es választását. Én egy szempillantás alatt elcserélném ezt a jogot érte. Az 1/32-es választási jog elcserélése után még mindig rengeteg választási joguk maradna arra, hogy legyen mozgásterük a drafton.
   Bill Belichick intelligenciát és szívósságot vár el a játékosoktól. Úgy gondolom, hogy Rosen-ben mindkét tulajdonságban magas minőséget képvisel. Vele olcsón be tudnák magukat biztosítani, ha valami történne Brady-vel, illetve ő lehetne a hosszútávú megoldás a Brday utáni időkre. Plusz, úgy gondolom, Rosen kivirágozna ebben a támadósémában. Kihívás elé lenne állítva azzal, hogy minden héten speciális game pla-nel készül a csapat,de ő képes lenne megbirkózni a feladattal.

Rosen

  Ha a Patriots tavalyi draft előtt követte Rosent-t és úgy gondolta, hogy ő egy megfelelő prospect, akkor most logikus lenne részükről a telefonhívás ebben az offseasonben. Ebben az offseasonben megérkezhetne az utód a fiatal irányító személyében, hiszen Tom Brady már 42 éves lesz mikor elkezdődik a következő szezon. Rosen jobb utódja lehet, mint bárki más akit esetleg a későbbi körökben akarnak kiválasztani a drafton.

  2018-ban Rosen számai nem voltak szemet gyönyörködtetőek (55.2-es pontosság, 2278 yard, 11 TD és 14 INT),de elég volt arra, hogy megvillantsa a benne lévő potenciált, ami vonzó lehet a Patriots számára. Rosen tavalyi évének highlight videója.

Ti mit gondoltok Rosen-ről? Szívesen látnátok őt, mint Brady utódja?

Forrás: 247sports.com

 

Hozzászólások

2019. 03. 20. 13:58
vodka03
Egy 3. körért esetleg, amúgy nem.
2019. 03. 20. 14:06
balimate
Akit érdekel Rosen tavalyi draft előtti elemzése, akkor magyarul elolvasható az FK-n:

http://fuzovelkifele.com/2018/04/a-jovo-sztarjai-josh-rosen/
2019. 03. 20. 14:34
vicgeordie
én az egyik második kört kanyar nélkül odaadnám érte. olcsó, tehetséges, sok vé van benne, mi kell még? a tavalyi szezonja olyan szempontból teljesen irreleváns, hogy az egy szem Larryt leszámítva csupa hulladékkal volt körülvéve szerencsétlen egy védekezésorientált HC mellett...
2019. 03. 20. 14:50
zsolt75
2019. 03. 20. 15:43
laca86
Hát én megnézném kit hoz az arizona a drafton, aztán majd utána cselekednék. Tehetséges srác, de én nem adnék 2. kört érte, kell az nekünk másra.
Kyler Murray-jel nekem vannak fenntartásaim, bár borzasztóan tehetséges, de a méretei nfl qb-nak nem megfelelőek. Nem tudom tud-e majd itt is minden testi adottságbeli hátrányt csak a tehetségével kompenzálni.
2019. 03. 20. 16:19
Petza
Úgy gondolom, ha a Brady-t követő irányítóra hosszú távon akarnak majd számítani, akkor egyértelmű, hogy azt a drafton fogják kiválasztani, akkor amikor Tom már visszavonult.
Teszem azt fel, jön most Rosen, aki még legalább 1 évet ül Brady mögött, akkor kezdőként, az újonc szerződéséből 2 tud itt eltölteni. Tehát 2(+1) év alatt kell feljuttatnia a csapatot a csúcsra, mert ha kifut a szerződése és nagy pénzt kell neki adni, akkor a rá következő években ismét rooster átalakítás lesz. Tehát számomra az a logikus lépés, ha sokáig szeretnél a csúcson, vagy annak közvetlen közelében maradni, akkor azt egy újonnan draftolt QB-val kell megtenni. Éppen ezért nem látom realitását az érkezésének, max akkor, ha már idén kezdő lenne, de azt meg senki sem szeretné itt.
2019. 03. 20. 16:27
Arnold Patsenegger
1/32-t simán megéri. A tavalyi számait Én nem tartom mérvadónak, gyakorlatilag újoncként liga legszarabb csapatában kellett túlélnie a szezont.
Olcsó, van benne potenciál...

Akár az is lehet hogy ez lesz Brady utolsó éve ,vagy az utolsó előtti így Rosen olcsó megoldás lenne míg Brady itt van, Tanulhatna fejlődhetne...
2019. 03. 20. 18:26
kitalaltnev
2019. 03. 20. 17:57
1976gabi
sziasztok.az öreget ismerve simán elhozná,ha tetszik nálunk.jövőre meg valamelyik balfék csapatnak eladja két pikkért,ami jobb,mint a mi mostani akár első körösünk.
2019. 03. 20. 18:50
sting
A srác egója az egekben. Rogers smafu hozzá képest.
Az első évében kapott irdatlan pofon nem biztos, hogy letörte a szarvát és visszafogottabbá tette.
2019. 03. 20. 19:02
DM
Nos én csak egy szurkoló vagyok a sok közül,aki imádja a csapatát.Vannak nálam sokkal okosabb emberek is,én azt nézem mi a jobb a csapat számára.Ha BB.-ék úgy látják érdemesnek,hogy érte megéri tradelni,ím ám legyen.
2019. 03. 20. 20:23
Elm
Nekem marhára tetszik a játéka, sokra fogja vinni valszeg, és a Patsben Tom mögött tanulva nagy sztár lehetne.
De egyetértek sting-gel : ennek a csapatnak a legfontosabb jellemzője az elmúlt 19 év alatt, az az öltözői és pályán kívüli kultúra. Ha tényleg akkora egója van, ahogy mondják, akkor nem való ide. Ha BB úgy gondolja, tud vele kezdeni valamit (hahó, Josh Gordon!), akkor nem sajnálnám érte az 1/32-t.
De szerintem nem illik ide.

Megjegyzem, csak álom, hogy egy Tom-hoz hasonló habitusú ÉS képességű játékost sikerülhet találni. Illúzió. Sajnos.
2019. 03. 21. 16:56
Julian12Brady
Sajnos nem lesz még egy Bradynk. A ligában se nagyon hosszú ideig
+1
2019. 03. 21. 00:05
vhs-box
Remenykedem ,oriasi lenne !
2019. 03. 21. 03:43
zozo692
Akik szerint 2. vagy 3. körös értékben ("azt adnám érte") határozták meg Rosen csereértékét, nincsenek tisztában a QB piaccal mostanában.
Szerintem az 1/32 mellé még kellene pakolni egy kis resztlit.
Az Arizona óriásit fog bukni KM-vel, ha meglépik.
2019. 03. 21. 09:57
vodka03
Rosen rookie szerződése még 3 évig olcsó. Logikai alapon, akkor adok érte első kört, ha várhatóan a jelenlegi kezdő irányítómmal 2 évnél tovább nem számolok a kezdőben, így még az 5. éves drágább QB opció előtt láthatom a pályán olcsón.

Hány csapatnak kéne jelenleg vagy 1-2 éven belül QB a kezdőbe: Miami, Giants, Redskins, Bengals, Denver, Tampa, Chargers, Patriots.

Én ideraktam magunkat, de szerintem Brady vígan eljátszik még vagy 3 évet és, ha jön is Rosen simán benne van, hogy az lesz, ami Garoppolo-val volt.
Rivers szerintem hosszabít majd Los Angeles-ben és Rosen ott sem játszana egy darabig.
A Giants valszeg viszi Haskins-t a draftról.
A Denver most tradelt Flacco-ért. Neki van 3 év a szerződséséből, az első kettő egész olcsó és sanszos, hogy ők inkább a draft-ról néznek majd valakit mondjuk jövőre. Plusz a Lynch, Osweiler, Flacco, nagy QB, nagy karral vonalba nem igazán illik Rosen, amit Elway alapvetően szeret.
Tampa-an aktiválták Winston 5. éves opcióját, fura lenne, ha ezek után a nyakára hoznának egy másik fiatalt. Ráadásul Arians most lett kinevezve, szerintem ő is inkább megnézi mit tud Winston, aztán majd jövő nyáron döntenek mit akarnak vele.

Szóval nálam Bengals, Redskins és Miami a 3 opció. És ebből a Redskins is tradelt QB-ért a nyáron (Keenum) és tekitnve mennyit fizettek Smith-nek tavaly, nem lepődnék meg, ha kivárnának, hogy mi lesz vele. Dalton mögött 1 évet tudna ülni, aztán jövőre már játszhatna is. A Miami-nak meg konkrétan a kezdőbe kéne valaki, mert Fitz normál esetben nem kéne, hogy opció legyen sehol.

Rosen szempontjából a Miami lenne a legjobb opció, de ők se gondolnám, hogy egy első köröst adnak érte. Tavaly volt a 10. pick Rosen, most meg a Miami 1/13-ra húzhat játékost, közbe meg Rosen egy szörnyű rookie szezonon van túl, egy év lement a contract-ból, és az Arizona-nak legalább olyan fontos mozdítania, hogy maradjon értéke. Tehát én nem látom, hogy fog bármilyen csapat 1. köröst adni érte.
2019. 03. 21. 12:15
FunHun
Azért szerintem Rosen megítélésében vegyük figyelembe, hogy Mike McCoy volt az off. cordinator mellette, akit páros lábbal rúgtak ki.
2019. 03. 21. 18:53
dravait
vodka03, ez egy alapos és részletes elemzés lett, nagyon jó ilyeneket olvasni! :) :) :)
2019. 03. 22. 07:01
narbony78
Szerintem sosem tradelne az öreg egy irányítóért! Álmodozni lehet...
2019. 03. 22. 10:16
Elm
Az, hogy ez az elmúlt 19 évben nem történt meg, jó oka van, ugye.
Gondolod, simán draftolja a 6. körben az utódot...?
Coach Belichick esetében soha nem mondanám azt, hogy soha.
Hozzászólás a(z) Trade Josh Rosen-ért? bejegyzéshez