Menetrend

Újoncok a keretben

2015. 08. 28. 04:07
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Cikkek

A New England Patriots keretében jelenleg 17 újonc játékos található. Közülük 10-et a csapat a 2015-ös NFL Drafton választott ki, míg további 7-tel újonc szabadügynöki szerződést kötöttek.

Hétfőn 75 főre kell csökkenteni a keret létszámát, ami 15 fős létszámcsökkentést jelent. Vajon kik azok az újoncok a jelenlegi keretben akik már most távozhatnak a csapattól?

Először is nézzük kikről is van szó...

A 2015-ös NFL Draft választottai:
DL Malcom Brown (1.kör), DB Jordan Richards (2.kör), DL Geneo Grissom (3.kör), DL Trey Flowers (4.kör), OG Tre' Jackson (4.kör), OG Shaq Mason (4.kör), LS Joe Cardona (5.kör), TE A.J. Derby (6.kör), DB Darryl Roberts (7.kör), LB Xzavier Dickson (7.kör)

Illetve a 2015-ös év újonc szabadügynökei:
OC David Andrews, RB Tony Creecy, WR Zach D'Orazio, WR Chris Harper, DB Brandon King, LB D.J. Lynch, TE Jimmay Mundine

harper
A legfontosabb dolog, amikor egy játékos megérkezik a csapathoz, tiszta lappal indul. Azonban nem sokszor fordul elő, hogy a börze elején kiválasztott játékos az edzőtábort sem éli túl. Azonban hátsó körökben érkezőknek mindenképpen meg kell küzdeniük a helyükért a többiekkel. Nekik az egyik legnagyobb esélyét a speciális egység nyújthatja. Belichick mindig is ugyanolyan fontos részként tekintett rájuk, mint a támadókra vagy a védőkre. Ha egy játékos jól végzi itt a dolgát, jó esélye lehet akár a végső keretbe kerülésre, ehhez azonban többet kell mutatnia vetélytársainál. A tavalyi évben LB Chris White harcolta ki a kerettagságot, de bizonyára sokat javított Tavon Wilson és Brandon Bolden megítélésén is az, hogy kiváló munkát végeznek itt. Nem beszélve az egység ászáról, Matt Slaterről. 2011-től kezdődően minden évben beválasztották a Pro Bowlra az egységben végzett páratlan munkájáért. A csapat egyik igazi vezére és kapitánya, aki bármelyik punt vagy kezdőrúgás során megvillanhat.

TE A.J. Derby-nek nem kell aggódnia az elbocsátás miatt, ugyanis egy sajnálatos sérülés miatt a csapat már sérült listára helyezte. LS Joe Cardona helye pedig az 53-mas keretben is biztosnak tűnik. A csapat nem hozott konkurenciát az újoncnak és nagy valószínűséggel már nem is fog, így a jelek szerint csak egy esetleges sérülés húzhatja keresztül a dolgot.

Másik dolog amit figyelni kell a 75 fős keretre csökkentésnél, az a sérültek. Például idén az elkapóknál komoly sérüléshullám ütött be, így kisebb a valószínűsége, hogy többüktől is megválik a vezetőség, ugyanis valakiknek csak el kell kapnia a három irányító passzait.

Bizonyos következtetéseket le lehet vonni az előszezon meccsek alapján is. Aki még itt sem kap szerepet, és most nem a pihentetett kezdőkre gondolok, azok sok jóra nem számíthatnak. Akik viszont korán pályára kerülnek, azok bizakodhatnak, hogy valamit jól csinálnak.

Ezeket figyelembe véve én a következő újoncok távozására látom a legnagyobb esélyt:
RB Tony Creecy
DB Brandon King
LB Xzavier Dickson
WR Zach D'Orazio

Ezek után két UDFA játékost neveznék meg, akinek a legnagyobb az esélyük, hogy még az 53-mas keretben is megragadjanak.

OL David Andrews

Az újonc támadófalember az első két felkészülési meccsen a csapat kezdő centere volt Brian Stork sérülése miatt. Jól helytállt a pályán. Természetesen nem tökéletes, mint ahogy a Saints elleni közös edzések alkalmával beszámoltunk róla, hogy több snapet is elrontott a gyakorlások során. Ugyanakkor megállta a helyét még az olyan harcedzett játékosokkal szemben is, mint például B.J. Raji. Az egyik dolog ami feltűnik a felvételeken, hogy mindig sípszóig játszik. Láthatóan elég intelligens ahhoz, hogy gond nélkül beszálljon a meccsbe és a fal blokkolását is hívja akár. De hogy akkor miért nem választotta ki őt senki a börzén? A mérete közrejátszhatott benne, 6-3 (191 cm) magas és 295 font (133 kg) a súlya. Illetve egyetemen időnként erőből megverték, így ha hosszútávon a csapatnál akar maradni, fel kell pakolnia magára egy kis súlyt és erősödnie kell. Nem kell messzire mennie azonban, hogy lássa ez lehetséges. Nagyon hasonlít ugyanis az évekkel ezelőtti Ryan Wendell-re.

harperWR Chris Harper
Az újonc elkapó a szerdai edzés egy részén Julian Edelman és Danny Amendola mellett futott. Igen komoly előrelépést jelent ez az elkapók szamárlétráján, ráadásul visszahordóként is a csapat segítségére lehet. Az egyik erőssége az útvonalfutás, remek az irányváltó kéepssége, illetve az oldalvonal mellett és a slotban is tud játszani. Mint ahogy Andrewsnál, nála is kérdéseket vetnek fel fizikai adottságai, ugyanis 5-11 (180 cm) magas és mindössze 175 font (79 kg) súlyú. Azonban eleget mutatott eddig, hogy megemlítsük, mint az egyik esélyest aki a csapat tagja lehet majd a szezon során.

Vajon megválik a csapat valamelyik idén Draftolt játékosától a 75 fős keretszűkítés során? Ti hogy gondoljátok? Szavazzatok!

Az ESPN Boston cikkének felhasználásával írtam.

Hozzászólások

2015. 08. 28. 04:58
A Steelers elkapója, Martavis Bryant 4 meccses eltiltást kapott, így Bell mellett ő sem lesz ott a szezonnyitón.
Maurkice Pouncey-nak pedig eltört egy csont a lábában és nem tudni meddig tart a felépülése.

2015. 08. 28. 07:33
1976gabi
hát jó lenne,ha nem edelman és amendola futkozna visszahordóként(még ha marha jók is).a frász jön néha rám.hátha összetörik őket.az meg nem hiányzik
2015. 08. 28. 09:18
winston86
Krause-ban bíztam, de szerintem ha nem is most (kell camp bodynak), a következő szűkítésnél repül, valószinüleg boyce-al együtt.
2015. 08. 28. 10:13
hopi46
Jelenleg (aug. 27.) 84 fős a keret, azaz 9 embert kell cut-olni.
A fent említett 4 főn kivül szvsz az újoncok közül Mundine, Lynch, a nem újoncok közül Pataiali'i, Watson és Barker lesz cut.
Hozzászólás a(z) Újoncok a keretben bejegyzéshez