Menetrend

Ups & Downs - 1. alapszakasz mérkőzés: Kansas City Chiefs

2017. 09. 08. 23:03
Szerző: Increay
Kategória: Cikkek, Meccsek
Nagyok voltak az elvárások a Patriots-szal szemben, sajnos azonban nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket a csapat; 42-27-re kikaptak hazai pályán a remekül játszó Kansas City Chiefstől. Főleg a negyedik negyed az, ami fájdalmas lehet a szurkolóknak, ezt a negyedet 21-0-ra nyerte a vendégcsapat. Lássuk kik nyújtottak kiemelkedő teljesítményt, illetve kik voltak azok, akik rosszul teljesítettek:

UP:

Mike Gillislee: Az újonnan szerződtetett RB jól mutatkozott be első Patriots meccsén. Neki köszönhetően volt néha egészen hatékony a futójáték. Mindig türelmesen várta, hogy megnyíljon előtte a fal, 3 touchdownt szerzett. Sajnos azonban az ő jó játéka kevés volt ahhoz, hogy a momentum a Patriots oldalára kerüljön, az viszont egyértelmű, hogy a mérkőzésen nyújtott teljesítménye elismerésre méltó.

Stephen Gostkowski: A tavalyi gyengébb szezonja után, ma tökéletesen teljesített. Mindkét field goalt, és mindhárom extra pontot értékesítette, ráadásul szinte az összes rúgása a középre tartott. A kickoffoknál is jól teljesített, akár touchbacket kellett rúgnia, vagy a goal line elé kellett elrúgnia a bőrt.

Joe Thuney: Gillislee 2 TD-je is a támadófal bal oldalának köszönhető, kiváltképp a másodéves Thuney-nak. Remekül blokkolt az egész mérkőzés során, mind passz, mind futásblokkolás terén. A gyengén teljesítő offense egyik legjobb játékosa volt.

Johnson Bademosi: A Detroit Lionstól megszerzett játékos remekül helytállt a special teamben, kiválóan tette a dolgát gunnerként, és Slater hiányában irányította is az egységet. Nagy szerepe volt neki abban, hogy a Patriots meg tudta állítani a Chiefs remek speciális egységét.

DOWN:

A teljes védelem: Nem kizárólag a védelem a felelős az elszenvedett vereségért, az offense inkonzisztens teljesítménye is nagyban hozzájárult ehhez. A védelem azonban negatív rekordot döntött: 527 engedett yard, 42 engedett pont. Ennyit még sohasem engedett a Patriots mióta Bill Belichick a vezetőedző. Főleg a negyedik negyed volt kirívó ebből a szempontból: rengeteg hosszú játék, a red zone-ban sem nyújtottak jó teljesítményt, valamint rengeteg kommunikációs hiba is volt. Egyszóval: Rossz volt a védelem.

Elkapósor mélysége: Miután elvesztette a csapat Edelmant és Mitchellt, a Patriotsnak 4 wide receivere maradt. Sajnos Danny Amendola, aki a legproduktívabb volt a csapatban, agyrázkódás miatt korábban be kellett fejeznie a meccset. Ha sok időt kihagy, az még egy mélyütés lehet ennek az amúgysem fényesen teljesítő elkapógárdának.

Dont'a Hightower sérülése: Első meccsén lépett pályára a Super Bowl óta, azonban inkább a védőfal széléről indulva játszotta a snapjei nagy részét, mielőtt megsérült a térde a harmadik negyedben. Mivel ő a védelem vezére, az ő kiválása különösen fájó lehet a Patriots védelmének. (szerk.: szerencsére kiderült, hogy nincs vele komolyabb probléma)

Cassius Marsh: Bademosival ellentétben neki nem sikerült jól a bemutatkozása: Az egykori Seahawks játékos, aki vasárnap érkezett a csapathoz, Kareem Hunt 78 yardos touchdownjánál hibázott, ami talán el is döntötte a meccset. Ezen kívül volt még egy buta "Running into the kicker" szabálytalansága. Felejthető bemutatkozás.

No-huddle és 4th down offense: Kettőből kétszer sikerült kivédekeznie a Chiefsnek egy 4th and 1-t, ami nagy lökést adott nekik a meccs további szakaszára. Az első félidőben még működő no-huddle offense teljesen eltűnt az utolsó két negyedben, az eredmény is szerényebb volt ennek köszönhetően.

Jordan Richards: Richards helye a keretszűkítés előtt sem volt biztos, a mai teljesítményével pedig csak tovább rombolta renoméját. Sokat játszott a meccsen (41 snap a 68-ból), de nem igazán találta meg a helyét ebben a safety/linebacker hibrid poszton. Kareem Hunt második negyedes TD-je egyértelműen az ő nyakába varrható.

Forrás: Patspulpit.com

Hozzászólások

2017. 09. 09. 00:33
iceman
Az első, de még a második negyedben sem volt rossz szerintem az O teljesítménye, vezettünk szép drive-okat. Néhány hibás (talán "nagyképű") döntésen és rossz híváson múlt, hogy nem tudtuk leszakítani a KC-t (talán ezért az O managment is megérdemli a down-t). A D is egészen jól muzsikált, amíg nem kezdték komolyan tesztelni a mélységet. Három döntő tényező volt, ami miatt elment a meccs. 1. HT kiesésével a védelem elvesztette a vezetőjét. 2. Dola kiesésével gyakorlatilag megszűnt a középtávoli passzjáték lehetősége. 3. A mélységi védekezés rendszerszinten szétesett. Ha ezek nem következnek be, szerintem szorosan, de lehoztuk volna a meccset. Az első két pontot szerintem lehet orvosolni, pláne ha tartósan egyik érintett kulcsjátékos sem esik ki. E mellett O oldalon azért aggasztó, hogy nem volt terv Dola kiváltására (pl. Lewis, vagy White hatékonyabb használatával, vagy egy offenzívebb, 2 TE-s játék alkalmazásával, illetve Brady képtelen volt Hogan-t és Gronkowskit érdemben játékba hozni (Brady sem volt igazán pontos, de az elkapók sem tudtak igazán elszakadni, nálam a második félidő alapján ők hárman is down-ba kerülnének). Ezen a téren, Brady és az irányítók összhangjának javulása révén a szezon előrehaladásával komoly előrelépésre számítok, de a gameplan-ban komolyabb szerepet kell kapnia a rövid passzos alternatívék előzetes kidolgozásának, illetve variálásának, hogy Dola tehermentesüljön. A komoly kérdés bennem inkább a D, egyrészt szinte egyáltalán nincs pass rush, Smith gyakorlatilag kényelmesen felkészülhetett a mélységi passzokra. De ennél komolyabb, bár ezzel összefüggő probléma a mélységi védekezés rendszerszintű zavarodottsága, továbbá Richards személye. Ne legyen igazam, de Richards szerintem játékosként nincs azon a szinten, ami megfelel egy bajnokaspiráns csapat számára. A többi játékos pedig még nincs olyan összhangban, hogy ezt elbírja a secondary.Ha ezt nem oldjuk szét fognak minket dobálni még a gyengébb irányítók is.
2017. 09. 09. 01:28
boarder20
Imádom Brady-t, de csoda hogy nem került down-ba... Nagyon nem úgy teljesített ahogy szokott vagy ahogy elvárható lett volna tőle! Túl sok pontatlan dobása volt, de remélhetőleg még csak kicsit rozsdás volt és a Saints ellen már régi önmagát adja majd! Időben jött még a pofon, a tökéletes alapszakasz terhe ledobva! Rakják össze a D#-t aztán rúgjunk szét pár segget! GO PATS!
2017. 09. 09. 16:35
BaP
Egyetértek. Brady bitang nagy Down volt, vicces, hogy e tekintetben az elkapók viszik a "balhét"
2017. 09. 09. 07:58
dravait
Nekem a coach team is down, mert nem tudtak változtatni, gyakorlatilag leragadtak a kezdeti game planenen, a félidőt se tudták kihasználni a változtatásra se OFF, se DEF oldalon. Ez volt nekem a legérthetetlenebb momentum, mert eddig az ellenfélhez igazodás volt az erősségük. Nagyon remélem, hogy BB ezt is látja, és a jövőben MAGUKRA is figyelnek.
2017. 09. 09. 09:03
Croaker
Egypár hír:

The Patriots worked out free agent QB Matt Barkley on Friday.

They also worked out David Fales and Matt McGloin. The Patriots are down to two quarterbacks after trading Jacoby Brissett to Indianapolis prior to final cuts last week. Barkley spent the summer with San Francisco but ultimately lost the backup role to third-round rookie C.J. Beathard.

Illetve:


Free agent WR Marquess Wilson will work out for the Patriots on Friday.

New England struggled to move the ball without Julian Edelman on Thursday night and could be down another receiver with Danny Amendola now in the concussion protocol. Wilson showed flashes during his time with the Bears but has rarely been able to stay healthy. Even if the Patriots sign him, it's unlikely he'd carry much fantasy weight.

Ha volt már, sorry.
2017. 09. 09. 14:09
patriota
Ez biztos érdekes de ha vki elmondaná hogy miről is szól az szuper lenne,mert az angolom nem az igazi és egy kukkot sem értek ebből,pedig érdekelne...
2017. 09. 09. 14:25
Croaker
Röviden:

QB Matt Barkley járt nálunk próbajátékon, illetve David Fales és Matt McGloin (Mindkető QB).

(Mivel Brissett cseréje miatt csak 2 QB van a csapatnál)

Barkley a 49ers-nél volt a nyáron, de elvesztette a tartalék irányító posztját a harmadik körös választott C.J. Beathard miatt.

Másik hír:
WR Marquess Wilson pénteken jön (jött) próbajátékra, mivel nálunk fogynak a WR-ek JE kiesésével és Amendola agyrázkódás-kivizsgálása kapcsán. Wilson mutatott életjeleket, felvillanásokat a Bearsnél, de nem sikerült tartósan egészséges maradnia. Még ha le is igazoljuk, nem valószínű, hogy a Fantasy ligában nagyon érdemes lenne "rá fogadni".
2017. 09. 09. 20:40
patriota
Köszönöm szépen.
2017. 09. 09. 22:00
Croaker
Szívesen, máskor is!
2017. 09. 09. 09:03
pats4ever
A meccs után nagyon el voltam kenődve, különösen mert a 3. negyedben azt éreztem, h meglesz a meccs... de a végére teljesen szétestünk... :( Nem érdemeltünk győzelmet, a Chiefs jól játszott. Reid tökéletes gamplant rakott össze.
Nem tudom, h nálunk mennyire fordulhat elő nagyképűség és elbizakodottság. Egyéni szinten talán, de csapat szinten, nem hiszem.
A D sokat hibázott és Brady is gyenge volt. De a pozitív jelek ott voltak az első 2 negyedben, a secondary javulni fog, ha összeszoknak.
A D line vékony, hiszem, h Ninko visszatér és rajta kívül is kell még DE a csapatba.
Még egy dolog, sztem coordinator szinten gyengén teljesítettünk. Patricia csak a szakállát vakarta, de nem tudott mit kitalálni a KC mismatch húzásaira és JMD is hívott számomra érthetetlent... és nem csak a 4&inches helyzetekről van szó. A félidei elemzésről nem is beszélve. Számomra az a legmegdöbbentőbb, h azzal vertek meg minket, amivel mi szoktuk behúzni a meccseket.
Nyilván adja magát, h Brees majd még jobban szétszedi a gyengélkedő D-t, de van még 8 napunk újraépíteni magunkat... BB már meccs után bekapcsolta a hajszárítót és mindenkinek kiszívja a vérét, aki szarul teljesített.
Az egyetlen parám a sérüléshullám... Ha ilyen ütemben hullunk, akkor lehet gond... lehet tudni vmit Doláról?
Fogjuk fel ezt a vereséget a pozitív oldaláról, így legalább már nem nyomaszt a hibátlan szezon lehetősége és a hasonló marhaságok...
Go Pats!
On to New Orleans!
2017. 09. 10. 11:20
loop80
Akik kimaradtak:

UP: McCourty

Volt ugyan egy komolyabb hibája, de ha nem jàtszott volna, kb. 60 pontot szerez a Chiefs.

DOWN: Brady

A 20 sikertelen passz nagy része egyértelműen alul- vagy túldobott volt, ezen felül volt 2-3 olyan szituació, amikor nem vette èszre a tök egyedül "ácsorgó" elkapót.

2017. 09. 10. 16:49
hopi46
Minden kommentár nélkül Reiss (ESPN) minősítése:
DOWN: Brady, Branch, Mindenki aki a 4. negyedben a pályán volt!
UP:Cooks, Mason, McCourty szerelései
2017. 09. 10. 16:56
hopi46
Ja, Brady 2006 óta nem követett el olyan hibát, hogy illegális előre passzt adjon, több yarddal(!) átlépve a LOS-t. :(
2017. 09. 10. 18:03
Increay
Fura, hogy Reissnek ennyi idő kellett egy ups&downshoz... ezért is nem az ő cikke lett lefordítva :) de ezekkel is egyetértek:)
2017. 09. 10. 18:22
hopi46
Reiss 1 napja írta az értékelését, kb. mindig ennyit késik. :)
Nem a cikkedet kritizálom, csak ide írtam ezt is. Több szem többet lát! :)
2017. 09. 10. 18:28
Increay
tudom, nem is vettem annak:) még pénteken ki akartuk rakni a cikket ezért írtam máshonnan :)
2017. 09. 11. 22:07
anti pass
Nem is gondoltam volna, hogy Edelman ennyire fog hiányozni!
Hozzászólás a(z) Ups & Downs - 1. alapszakasz mérkőzés: Kansas City Chiefs bejegyzéshez