Menetrend

Ups & Downs - 2. alapszakasz mérkőzés: Miami Dolphins

2016. 09. 19. 13:29
Szerző: lucas
Kategória: Cikkek

updownNézzük a szokásos meccs utáni értékelést a játékosok teljesítményéről!


Up

Martellus Bennett – „Az NFL-ben eltöltött hosszú éveim alatt még sosem volt ennyi mulatságban részem” - mondta a meccs után, utalva arra, hogy minden egyes támadójátékban a pályán volt -  és nagyon hasznosan játszott. Azon kívül, hogy 5 elkapással 114 yardot és egy TD elért, a blokkolással is nagy munkát végzett. Belichik azt mondta róla, hogy „... nyilvánvalóan néhány nagy játékot is megcsinált számunkra, de úgy gondolom, hogy még fontosabb, ahogyan blokkolt. Ha szélre futottunk, ha középre, ő igazán jó munkát végzett a blokkolásaival.”

  LeGarrette Blount – Akkor vette magára az igásló szerepét, amikor leginkább kellett : a második félidőben segítette a rookie irányítót és a támadásokat, hogy némiképp ellensúlyozzák a gödörbe került védelem teljesítményét. Játéka különösen a mérkőzés második felében volt meggyőző, ezt a meccsét a 29 próbálkozásból elért 123 yardon és a TD-n kívül az a futása tette emlékezetessé, amikor átugrott védőjátékoson. Az esetről a következőket mondta: „Ez nem varázslat, érted? Ez csak ösztön. Amikor látod, hogy lábadat akarják elérni, te tudod, hogy te egy nagytermetű srác vagy. És tudod, hogy át kell jutni rajta, akár így, akár úgy. Nyilvánvalóan nem tudok olyan mélyre menni, mint ő, így . ... (ha kell, átugrom.)”

Jimmy Garoppolo – A harmadéves irányító kiemelkedően jól játszott, de sajnos 4:20-szal a félidő előtt vállsérülés miatt el kellett hagynia a pályát. Amíg játszott, komfortosan érezte magát  a zsebben, ha nem találta jónak az első célpontját, hamar átváltott az egyéb opciókra, higgadtsága feltűnő volt. 27 passzból 18 volt sikeres, 234 yardot és 3 TD-t dobott interception nélkül.

 

Down

Ryan Allen / Stephen Gostkowski– Az általában megbízható punter mintha szabadnapot vett volna ki, négy kísérletből 128 yardot puntolt, ami nem túl acélos 32 yardos átlagot jelent, valahogy nem sikerült úgy elrúgnia a labdát, ahogy tőle megszoktuk. De nemcsak ő fogott ki rossz napot, Gostkowski is teljesen érthetetlen módon hagyta ki a 39 yardos mezőnygólt a meccs végén, amely ha bemegy, lezárja a mérkőzést, és nem kell még izgulni a Dolphins támadása miatt.

Justin Coleman/ cornerek – A másodéves cornerback, akinek eleinte a három safety-s felállásoknál a második corner feladatkörét kellett ellátnia, küzdött a feladattal.  A második félidőben többször is lemaradt az emberéről,  pl. Kenny Stills  (24 yardos TD a harmadik negyedben ) feltartóztatása az ő dolga lett volna. De a többiek is többször alulteljesítettek, így  Malcolm Butler  is. Ez nagyon aggasztó még akkor is, ha tény, hogy a pass rush nem segítette a secondary munkáját.

Joe Thuney – Az újonc bal oldali guardot, aki egyébként az egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta, kétszer is büntették holding miatt.  Az első visszahúzásánál a harmadik negyed elején egy 14 yardos előrehaladás vált semmissé, amikor Jacoby Brissett James White-hoz juttatta el a labdát.

 

Ne feledjétek, Paul43 várja kérdéseiteket,  amelyeket a kerdezdaszerkesztot@gmail.com címre küldhettek el!

Hozzászólások

2016. 09. 19. 14:03
MemphisM
Szerintem Brisset is up!
2016. 09. 19. 14:21
petyus33
Jakob-nak most éjjel nappal bújnia kell a playbook-ot, és magolni, ha nem akarjuk ezt a szép kezdés 2-2-vel átadni Brady-nek.
2016. 09. 19. 14:31
benzinkut
Nálam Chris Long is egyértelmű up! Három labdaszerzésben is benne volt a keze, nagyon meggyőző az első két meccsen mutatott teljesítménye. Kellett ide, na!
2016. 09. 19. 16:00
vanília_villám
+1
Még ha nem is volt nagy pass-rush a meccsen, Long-nak volt elutott labdaja, labdaszerzesekbe is benne voltak es nem nagyon lattam tackle-t teveszteni, nekem tetszett Long a vedofalban nagyon :)
2016. 09. 19. 18:14
Zandal
itt is egy +1! Nagyon tetszik a játéka, úgy tűnik 2 meccs alapján, hogy BB megint egy "kiszuperált" játékost tudott szerezni, aki másodvirágzását élheti meg a Pats-ben.
2016. 09. 19. 20:07
lugyu
2016. 09. 19. 14:46
dartib83
Lehet tudni, hogy Garoppolo mikor térhet vissza?
2016. 09. 19. 15:20
A hírek a 4. heti visszatérés és a 6 hét kihagyás között változnak, nem tudni egyelőre biztosat.
99,9%, hogy a Texans ellen nem lesz bevethető.
2016. 09. 19. 16:22
takirob69
A mai nap során kiderül, hogy mennyire is súlyos JG sérülése, elég ellentmondó hírek jönnek.
Ben Volin:
A source told @globejimmcbride Garoppolo injury might not be as severe as it appeared but more will be known Monday
2016. 09. 19. 18:12
Zandal
Már arról írnak, hogy lehet csütörtökön is játszik. Nagy a fájdalom, de csak húzódás, semmi kritikus nem tört/szakadt. napról napra elemzik és hozzák meg a döntést, szóval a meccs kezdetéig nem fogjuk tudni ki kezd majd.
2016. 09. 19. 15:03
cellranger
Én azt olvastam hat hét. De ezek elsődleges hírek.
Minden esetre véleményem szerint a meccs szorossága nem feltétlen Brissetten múlt. A D# minősíthetetlenül leromlott a második félidőre. Rendbe kell tenni a fejeket, mert megint elfelejtik hogy egy meccs 60 perc. Ez nem kellett volna hogy ilyen szoros legyen. Ez a Texans ellen még otthon is kevés.
Hatalmas dicséret illeti Blountot. Mindig bíztam benne és most ismét előlépett, amikor kellett.
2016. 09. 19. 17:40
bence020
Szerintem Brisetten nem múlt,amit rá bíztak azt megcsinálta tőle telhető legjobban. A Texans ellen viszont így nem sok remény maradt szerintem :(
2016. 09. 19. 20:40
nszgergo
jah így 50-50 % :) :)
2016. 09. 19. 15:03
cellranger
Én azt olvastam hat hét. De ezek elsődleges hírek.
Minden esetre véleményem szerint a meccs szorossága nem feltétlen Brissetten múlt. A D# minősíthetetlenül leromlott a második félidőre. Rendbe kell tenni a fejeket, mert megint elfelejtik hogy egy meccs 60 perc. Ez nem kellett volna hogy ilyen szoros legyen. Ez a Texans ellen még otthon is kevés.
Hatalmas dicséret illeti Blountot. Mindig bíztam benne és most ismét előlépett, amikor kellett.
2016. 09. 19. 15:07
MadJani
Coleman iszonyat gyenge volt megint :(

Viszont nálam Hogan is Up, szerintem Ő hosszabb távon nálunk maradhat.

Bennett is nagyon jó alig várom már, hogy Gronk-kal együtt mit fognak csinálni, és ki fog ellenük védekezni :)
2016. 09. 19. 15:10
Lacus
2016. 09. 19. 15:12
nszgergo
Mi az a megint? Arizona ellen ő volt a legjobb Cb-énk... És most nem mellesleg CB2 poziban játszott, mert Ryan még rosszabb volt (sajnos). Sokat fejlődött tavaly óta.
2016. 09. 19. 15:47
Kollega
A punter gyereket nem biztos, hogy kellene bántani. Csodát nem lehet tenni a hosszal, amikor az ellenfél térfeléről puntolszt. Ráadásul az összes labda azonnal visszafelé pattant.
2016. 09. 19. 15:55
Dzsék
Adam Schefter: "Still a longshot, but Patriots have not given up hope yet that Jimmy Garoppolo can play Thursday, per team source"

Ki tudja mi igaz ezekbol, biztos ramennek ilyenkor a kattintasra rendesen az ujsagirok. Mindenesetre ugy tunik nem olyan rossz a helyzet, mint elsore tunt.
2016. 09. 19. 16:06
mgabor74
Már az is nagy dolog lenne, ha vésztartaléknak beöltözne és nem kellene igazolni backup QB-t.
2016. 09. 19. 17:11
Whitealert
Nálam a támadók közül Dola, Edelman és Hogan is up. Félelmetes lesz ez a WR állomány TB12-vel. Edelman akkora blokkokat osztott ki az első félidőben, hihetetlen a srác mit tud. Volt, hogy Bennett tudott miatta sokat futni a labdával, volt, hogy Blount ment be az ő blokkja mögött, egyszer még Hogant szerelni kívánó Safety-t vállal seggre ültette, öröm volt nézni, hogy segítik egymás játékát.
Védelemből Long kimagaslott szerintem, viszont a CB-k nincsenek nagy formában. :S

Garoppoloról annyit írtak, hogy a vállában az AC szalag sérült, ami kb. 6 hét múlva jön teljesen rendbe, de az állapota day-to-day, azaz lehet ki tudna állni a Texans ellen, ha a rájátszás ezen múlna.
2016. 09. 19. 17:14
hulith
Az eddigi meccsek alapján sok nagyon jonak tartott CB égett meg pl Revis
Norman ha nincs passrush még a közepes iranyitok is so
sz
2016. 09. 19. 17:15
hulith
Szetpasszoljak a jo vedelmeket is.
2016. 09. 19. 17:42
hopi46
Az alapszakasz egy-egy játéknapján, szvsz, lényegében 4 féle mérkőzés van:
1. Az egyik csapat végig, minden tekintetben jobb a másiknál és fölényesen győz.
2. A két csapat játékereje aznap közel egyenlő és az apró momentumok döntenek (INT, fumble, kihagyott field gól, extrapont stb.)
3. Az egyik csapat (néha mindkettő) valamilyen okból presztizs mérkőzést vív (pl. mi a Kansas után a Cinci ellen). A kimenetele attól függ, hogy a bizonyítási vágy jó vagy görcsös játékot hoz.
4. Az egyik csapat, jó kezdéssel, jelentős előnyre tesz szert (akár 3-4 labdabirtoklás) és azt próbálja megtartani különböző "trükkökkel" (sok futás, backup játékosok többet játszanak, hosszú támadó drive stb.). Kérdés! Miért nem döngölik a földbe az ellenfelet? Mert csak a győzelem számít, a pontarány nem és egy hét múlva újabb nehéz meccs lesz, jó lenne épségben és kevéssé fáradtan eljutni addig. (Az NFL-ben nincs könnyű meccs - "minden héten háború".) A másik csapat látva az idő múlását általában taktikát változtat és minden óvatosságot félretéve nyílt és kockázatos játékba kezd, vagy sikerül vagy nem, hiszen a pontarány nem számít.
A kimenetel attól függ, ki bírja jobban az eltervezett gameplay-t ill. tud-e váltani az eredményt tartogató csapat.

Mi tegnap a 4. változatot játszottuk, kicsivel jobban bírtuk, de nem tudtunk változtatni.(Az ok többrétű: sérülés, kulcsjátékosok csődje (P,K, CB-k),idő menedzselés hibái stb)
Én jobban szeretem, ha a csapatunk nem tesz túl nagy előnyre szert, mert akkor még az aznapi meccsel törődik és nem a "következővel".
2016. 09. 19. 18:26
Pebal
Lehet hülyeségnek hangzik, de valahol még jó is lehet ez a Jimmy G sérülés...ha nem sérül le, akár végig ragyoghatta volna a 4 meccset, csinál egy 4-0-t és utána aligha ült volna le a kispadra és jó eséllyel lett volna QB problémás csapat aki ad érte egy 1. köröst...és ő meg játszani is akart volna...szóval trade...
De így talán több esély van rá, hogy nem tradeljük...nagyon sajnálnám

Szerintem itt hozzám hasonlóan elég sokan úgy kezdték az nfl/patriots rajongást, hogy Brady neve volt az első, amit hallottak vagy megjegyeztek...nekem így volt jópár éve...és utána jött a csapat, BB, stb...és persze ma már nélküle is Pats rajongó marad az ember, vannak egyéb kedvencei (Cannon - lol:)), az értékrend, "Patriots way" meg minden, de azért ma is még nálam Patriots=Brady...és furcsa nélküle nézni a meccseket, de JG személye, mentalitása és talán lassan kijelenthető hogy tehetsége alapján is méltó utód lenne, ha ez nem is jelenti azt, hogy valaha lesz olyan mint a GOAT:)
Ámen:)
2016. 09. 19. 18:51
polo62
szerintem nem azzal lenne gond, hogy problémázna. a gond ott kezdődne, (és szerintem itt üthet vissza igazán Goodell büntetése), ha a 12es kicsit rozsdásan térne vissza, és az első hetekben nem úgy menne neki a játék, hiába oltott le mindenkit BB, hogy Brady a kezdő, az amerikai médiát ismerve már be vannak készítve a kérdések, amivel kőkeményen bele tudnának szállni a csapatba.
2016. 09. 19. 19:58
Lucius
Nyilván így lenne, de biztos vagyok benne, hogy a Pats és BB az egyik legellenállóbb csapat ilyen téren. Egyszerűen azért, mert bizonyítottak már annyit, hogy senkire nem kell hallgatniuk.
2016. 09. 19. 19:41
csasziqf
irtam mar masi post-hoz, de ide is irom, hogy en is azt olvastam, hogy csak huzodas es hogy liga szinten "altalanos" dolog ez QB-knal

es hogy Bortles es BigBen is szenvedett elozo szezonban ettol es hogy megfelelo fajdalom turo kepesseg mellett (persze rengeted painkiller-el) nem hagytak ki jatekidot

(PatsPulpit-on olvastam)


Szurkolok, hogy a Bills ellen mar JimmyG jatszon, mert RexRyan kacifantos blitz-eket szokott kuldeni amivel meg Brady-nek is megszokott gyulni a baja.
Romeo Crennel-t meg picit ismeri BB, talan jobban tudja mire szamithatunk. ... talan kezelhetobb a Texans merkozes mint a Bills
2016. 09. 19. 19:52
petyus33
A hírek szerint a Csapat még nem adta fel a reményt, hogy JG játsszhat a Texans ellen.
2016. 09. 19. 20:04
Lucius
Szerintem (bár a 3 nap nem túl sok) Brissett lényesen jobban fog játszani csütörtökön, mint vasárnap tette (pedig azt is elég jól hozta). Gyakorolhat a kezdőkkel, fejben felkészülhet rá, hogy ő vezeti a csapatot és személyre szabhatnak neki egy gameplan-t. Ha ezek mellé kap egy Gronkot játszótársnak (és szerintem kapni fog) simán lehet olyan jó a támadó egység vele, mint JG.-vel volt Gronk nélkül. Szóval szerintem nem a támadókon fog múlni a meccs, akkor sem, ha Brissett játszik. Viszont ha a védők engednek 30+ pontot, akkor jó eséllyel bukta lesz.
2016. 09. 19. 20:32
torsza
Ha a Texans azt tudja, amit tegnap, akkor baj van. A Texansnál. Osweiler nagyon gyenge napot fogott ki, de a védelmük hatalmas mázlikkal szerzett labdákat, szegény Chiefs pedig mindent megtett, hogy ne nyerjen.
2016. 09. 20. 10:20
Tzimisce
Nekem vegyes érzéseim vannak. Szeretném, ha Osweiler megmutatná a Denvernek, hogy nagy hiba volt őt elengedni. Persze ne ellenünk mutassa meg, hanem a többi 15 meccsén :)
2016. 09. 20. 10:27
TMR
A Denver nem engedte el Os-t, ő választotta azt, hogy elmegy (ha jól tudom).
2016. 09. 20. 11:13
mgabor74
A Denver valamivel kevesebb pénzt akart neki adni, de a legfőbb probléma az volt, hogy jó ideig szívatták, és nem mondták meg neki Ő lesz-e idén a kezdő, mert még mindig Manningre vártak. Ebből lett elege Osweilernek, beintett nekik és inkább aláírt Houstonba.
2016. 09. 19. 20:50
BaP
Azért ne játsszuk le előre a meccset.
Ha valaki, akkor BB meg JMD képes lesz ennyi idő alatt is jó gameplant csinálni.

Én számítok Sankey aktiválására, hogy egy brutális futás Heavy offense-el lopják az időt a Texans Offense elől. Extra blokkolókkal, néhány stabil, biztonsági passzjátékkal elég pontot tud még egy rookie is csinálni.
A hangsúly úgyis Matty P-n, meg a D gameplanen lesz, az lesz a döntő.

A teher nem rajtunk lesz, senki nem lesz csalódott, ha kikapunk, úgyhogy simán bejöhet :)
2016. 09. 19. 21:09
Burkus
Így van. A Bills meccs sokkal fontosabb, azt kellene hozni és akkor 3:1 a PreBrady season, szebb mint várni lehetett.
2016. 09. 19. 21:30
komzoz65
Még az előző meccshez. Brissett nem játszott rosszul itt tart most, kicsit hamarabb kell szabadulnia a labdától, ez a legfontosabb. És nem fog úgy játszani mint JG, ezt ne is várjuk tőle egyelőre, de van benne is potenciál.

A védelem. Az első 7 drivre rendben volt. A 6. során engedtünk egy mezőny gólt szereztek 3 labdát, volt pár 3 és ki is.

Ezután a hidegzuhany a következő 3 drive során 3 TD. Elkezdtek összejönni a játékok a Miaminak. Szépen és szerencsésen (egy kezes bravúr elkapás, stb.) megkontrázták a blitzeinket és erre elkezdtünk folyamatosan 4 illetve 3 emberes passrusht hívni, és zónázni sajnos teljesen eredménytelenül. Minden 3. downra 3 emberest hívtunk,annak ellenére, hogy az utolsó játékig a lezáró int-ig mindet megcsinálták 4 drive-on keresztül. Ez eléggé aggasztó volt, és elég tanácstalannak látszottunk.

Nyilván egy megnyert meccs volt, hiszen kétszer is ott voltunk mezőnygól távolságon, egyet ebből hozni kellett volna és vége, de akkor is. Feltűnő volt, hogy pár emberke ezekben a zónákban nagyon nem találta a helyét.

2016. 09. 19. 22:41
hopi46
Alaposan megnéztem ezt a Garoppolo-Alonso incidenset.
Alonso a sisakjával a bal vállát (felső karját) ütötte meg miközben az előre nyújtott jobb kezével a megtántorodott QB-t lerántotta a dobó felkarjánál fogva és fogta még a földre esés után is.
Amennyiben a leesés során a kar nem tört el (és ez valószínűleg így van) ficam vagy rándulás lehetséges.
Egyébként JG elég furcsán viselkedett utána, mintha enyhe agyrázkódást kapott volna vagy mint aki nagyon megijedt. Egyébként néhány play óta már enyhén sántikált is. Furcsa volt na. Mintha nemcsak fizikális hanem mentális problémái is lettek volna.
2016. 09. 20. 10:24
Tzimisce
Szerintem megijedt. Fiatal srác, és nincs hozzászokva hogy összetörik. Nincs ezzel semmi baj, ha túl tud ezen lépni.
Egy bizonyos Giovanni Carmazzi is emiatt nem lett soha sikeres QB, akit a HoF meccsen összetört a másik, bostoni csapat, akiket a csapat negyedik irányítója vezetett...
2016. 09. 20. 11:27
fatman
igen, pont erre gondoltam én is... hiába nagyon jó irányító, ha folyton sérült lesz...
az is hozzátartozik, h maradjon egészséges, el tudjon menekülni az ütések elől és megtanuljon esni, stb... ez mind kell ahhoz, h sikeres legyen, nem elég jól dobni... lásd Romo...
2016. 09. 20. 12:29
FunHun
Azt gondolom ez tanulható, szokható...
Láttuk, hogy nagyon szépen mozgott a zsebben, és egészen jól érezte, hogy mikor mennyi ideje, helye van.
2016. 09. 20. 16:21
fatman
ja-ja, én is optimista vagyok, de jó lenne, ha ebből többé nem lenne probléma...
Hozzászólás a(z) Ups & Downs - 2. alapszakasz mérkőzés: Miami Dolphins bejegyzéshez