Menetrend

Ups & Downs - 2. alapszakasz mérkőzés: New Orleans Saints

2017. 09. 18. 12:32
Szerző: Increay
Kategória: Cikkek, Meccsek
A New England Patriots vasárnap lejátszotta a második alapszakasz mérkőzését a New Orleans Saints ellen a Superdome-ban. A mérkőzés a csapat számára jól alakult, végig uralta a Patriots a mérkőzést, és végül 36-20 arányú győzelmet aratott. Nézzük kik teljesítettek jól és kevésbé jól:

UP

Deatrich Wise Jr.: A 2017-es negyedik körös defensive end remekül játszott a Saints ellen, főleg passz szituációknál. Elért egy sacket, ötször ütötte meg Breest, valamint berakott még a közösbe két tackle-t is. Vele szemben a 2015-ös első körös választott Andrus Peat állt fel, LT pozícióban. Wise a következőt mondta a mérkőzés után: "Meg akartam mutatni az edzőknek és a csapattársaknak, mire vagyok képes ezért a csapatért." - mondta a 6'5 magasságú 271 fontos, fizikálisan erős rookie DE. (Wise-nak 55-ös lábai vannak, a mérkőzés után Reiss készített is egy fotót, amin összehasonlítja Wise cipőjét a sajátjával).

Tom Brady: A 18. NFL szezonját taposó irányító is tud még olyat mutatni, amit eddigi pályafutása során soha: 3 TD passzt osztott ki az első negyedben. A mérkőzést végül 30 sikeres passzal zárta 39 kísérletből, összesen 447 yardért. Bradynek a Saints elleni volt az ötvenkettedik olyan meccse, ahol legalább 3 touchdown passza volt, és nem adta el a labdát, ez új NFL-rekord. Cameron Jordan, a Saints defensive endje a meccs után ezt nyilatkozta: "Tudtuk, hogy nem szabad hagynunk, hogy Brady elkapja a fonalat, sajnos pontosan ez történt."

Rob Gronkowski: Sokan tették fel a kérdést az első alapszakasz meccs után, amikor Gronknak csendes meccse volt, hogy nem figyelhető-e meg visszafejlődés a játékában, de bebizonyította, hogy ha egészséges, akkor az NFL egyik legveszélyesebb célpontja. Összesen 6 elkapása volt 116 yardért és egy touchdownért, mielőtt a harmadik negyed végén ágyéksérülést szenvedett. A meccs után mindössze ennyit mondott: "Jól vagyok."

James White: A 2014-es negyedik körös pick folyamatosan fejlődik és hozza az egyre magabiztosabb teljesítményt. A Saints ellen 8 elkapást jegyzett (a csapatban a legtöbb) 85 yardért. Emelett volt két futása is, ezekből 11 yardot hozott. Mivel a Patriotsnak csak 3 egészséges elkapója volt a mérkőzés előtt, White előlépett, csakúgy mint a februári Super Bowlon. "Sok nagyszerű csapattársam volt eddig, James pedig a legjobbak között van. Megbízható, konzisztens, kemény és nagyon szorgalmasan dolgozik" - mondta Brady.

DOWN

Malcolm Butler/Patrick Chung: Sohasem könnyű egy ilyen remek nevekből álló támadósor ellen védekezni, de mindketten hibáztathatóak Brandon Coleman 5 yardos touchdownjáért a második negyedben. Chungot ezen kívül még egy alkalommal verték meg csúnyán; Alvin Kamarának volt egy hosszú elkapása.

Stephen Gostkowski: A rúgónak mindhárom mezőnygól-kísérlete sikeres volt (28, 24 és 27 yardról), de az első touchdownt követő extra pontot a kapufára rúgta.

Nate Solder: Bár a videózások még hátravannak, de Brady és Cooks második negyedes összjátékánál hibázhatott, emiatt nem lett valószínűleg TD a passzból. Ezen kívül a meccs során még néhányszor sikeresen verték meg a Saints játékosok, reméljük ledobja ő is magáról lassan a rozsdát.

Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2017. 09. 18. 12:33
Increay
Jon Jonest én még UP-ba raknám, két nagyon szép védekezése volt a meccsen :)
2017. 09. 18. 13:13
Tzimisce
Nate Soldert rendszeresen megverték, sok QB hit és nyomás jött felőle, főleg az elején, amikor számított.
2017. 09. 18. 13:22
komzoz65
Ha múltkor - jogosan - elmarasztaltuk az edzői csapatot, most megdicsérhetjük őket, jól sikerült a terv, végig kezünkben volt a meccs, az elején szépen domináltuk őket és aztán előnyben is taktikus hívások mentek, ez már bajnokhoz méltó volt.

A futóegység szépen működik, ezt reméltem, hogy TB-vel együtt ficánkolni fognak, lassan kialakulnak a szerepek, White pedig kulcsjátékos lett végleg.

Gronk azért csúnyán droppolta a félidő végén TB tuti labdáját, ettől eltekintve hozta magát.

Ami feltűnik, hogy Allenel TB-nek eddig nincs meg az összhang, úgyhogy már Hollister is beugrott a mély vízbe. Dorsett viszont gyorsan integrálódik a csapatba, amire szükség is van.

Az O fal rendben volt. (Amit az egy down-ból nem lehet levenni, de valójában rendben volt az egység). Develin egy igazi szürke eminenciás az erőfutások sikerességéhez nagyban járul hozzá.
2017. 09. 18. 13:39
antilles
Én nagyon tisztelem, hogy Gronk mindíg mindent belead, de pontosan ezt szívja/szívjuk meg állandóan. Minek kell egy 100 kg-os fickóval a lábán tovább rohanni? Értem én, hogy erőt mutat, de ha emiatt szed össze egy újabb sérülést a hosszabb távon több kárt okoz, mint ami hasznot az adott játék hoz.
2017. 09. 18. 16:37
Lucius
Nem hiszem, hogy ezen lehetne vagy akarnak változtatni. Ez az alapelve a focinak.
2017. 09. 18. 19:59
LasVegas
+1 Nincs idő gondolkodni. Menni kell. :-)
2017. 09. 18. 13:39
Bulow
Solder down, többször megverték, látható rajta a nyári edzéshiány, nyilván összeáll majd.
Chungot nem tenném downba, mert a hibái ellenére hatalmas munkát végzett, ott volt mindenhol, olyan helyeken is ahol valszeg nem neki kellett volna lennie.
Jones up, ez egyértelmű.
Butler down, valszeg inkább felé dobáltak, mert Gilmoret észre sem lehetett venni. Az első TDjük előtt csúnyán beszopta az elzárást.
Nálam Dorsett is up, ennyi idő után már mutat is valamit...
2017. 09. 18. 13:48
petyus33
Gronk sérülése nem tűnik túl súlyosnak Rapaport jelentése szerint
2017. 09. 18. 15:33
vvvpi
Még Tony Romo is nagyon UP, olyan érdekes összefüggésekről beszélt a meccs alatt.
2017. 09. 18. 15:48
Vulcanius
Miket mondott?
2017. 09. 18. 17:08
advocat86
Arról beszélt pl, hogy BB egy megnyert meccs esetében direkt máshogy hív(at) playeket, hogy az ellenfélnek minél kevésbé lehessen tendenciákat megállapítani a play-hívásban, ezáltal is megnehezítve az ellenünk való felkészülést. Tényleg nagyon érdekes dolgokat mondott, egy csomó play-t előre megmondott, hogy mi lesz.
2017. 09. 18. 21:01
cspeti98
Például Coleman TD-je előtt megmondta, hogy mi fog történni és ilyeneket múlt héten is csinált, ráadásul tényleg remek elemzései vannak. Messze a legjobb szakkommentátor akit valaha hallottam, szerencsére sok meccsünk lesz a CBS-en így még szinte biztos, hogy fog Pats meccset is közvetíteni idén.
2017. 09. 18. 16:26
Zandal
Ugyanezt akartam írni! Nagyon pozitív meglepetés volt!
2017. 09. 18. 22:06
Tzimisce
Cseten is írtam én is. Azt viszont nem értem, hogy mi zavar sokakat a hangjában?
2017. 09. 18. 15:50
Tuszek
Gillislee is jó volt.
2017. 09. 18. 16:13
ArsnL
"Sohasem könnyű egy ilyen remek nevekből álló támadósor ellen védekezni"

ez csak számomra gyenge kifogás?

már nem azért, de milyen remek nevek? Brees és Thomas azt mondom tényleg top kategória, na de utána? Ginn hagyjuk már, Coleman UDFA volt azóta se váltotta meg a világot(82 yard +TD? wtf?), Fleener középszer, Kamara rookie

azért ezt egy Butler-Gilmore-Rowe (+safteyk) hátsó alakzatnak illene levédekeznie, mi lesz itt majd amikor jön a Falcons, vagy Raiders, esetleg a tegnapi után Denver az elit elkapó soraival???

és akkor arról már ne is beszéljünk, hogy az 1+3. körös WR sztárunkat leveszi egy rookie, nálam ő is DOWNfélreértés ne essék, nem a pánik gombot püfölöm, de pont a secondarynknek kellene tartást adnia a védelemnek (lsd Revis-Browner duó évet), mert ez az egység a liga legszűkebb elitjébe tartozik, legalábbis papíron
tudom-tudom összeszokottság, elemzések, gyakorlások, de ettől még ne gyártsunk felesleges kifogásokat, nem volt ez a Saints O# elit, a kapott 350 passzolt yard nagyon nagyon sok, és főleg a rengeteg nagy játék az ami igazán aggasztó
2017. 09. 18. 17:05
zozo692
Brees hozta a szokásosat (yard-ban, dobásszámban), csak rosszabb hatékonysággal (átlagban 70%-kal dob, tegnap 60-nal), ennek is jelentős részét akkor, amikor szinte eldőlt mindent. Most nem érdemes ekézni a secondary-t, nem ez a meccs, ahol kiderül, hogy jó vagy rossz. Ez azért jellemző erre a sportra, ha a dolgok érdemi része eldől, akkor onnantól mindenki arra figyel, hogy a jövő héten is lesz meccs.
A múlt heti KC meccs az sokkal aggasztóbb volt ebből a szempontból.

A Revis/Browner corner idők azért jelentősen megszépültek az idő haladtával. Úgy emlékzsem, hogy egy olasz csődör nekik dobott 4 TD-t egy AFC döntőben.
2017. 09. 18. 20:22
komzoz65
A Szentek támadó sora elit. A Denveré meg nem. Elit irányító nélkül nincs elit támadó alakulat. Év végére a New Orleans idén is ott lesz a legjobbak között, persze csak támadásban. Három jó futó, pár jó elkapó, egy normális TE, + Brees, miért is ne lennének elitek? Szerencsénk, hogy szeptemberben játszottunk velük, mert mostanában lassan kezdenek. Pats, Falcons, Raiders, Steelers, Packers és Saints - ezek most az elit támadó alakulatok. Papíron a Cardinals is lehetne, de szerintem Palmer már nem üti meg a szintet. A Denver pedig szóba sem kerülhet ebben a kontexusban. A Chiefs, Giants, Titans, Buccaners, Chargers, Dolphins, és a tegnapiak ellenére a Cowboys is, azaz a középmezőny eleje is előzi őket. Hangsúlyozom nyilván támadó egységről beszélünk, mert szerintem védelemben ők változatlanul a szűk elithez tartoznak, ha nem is a 2015-ös szinten.
2017. 09. 18. 21:20
cspeti98
Nem számítanak a yardok, ha 20 ponton tartjuk az ellenfelet (ráadásul ebből 7 garbage timeban jött). Amúgy meg egész héten az ment, hogy elit támadósor jön, nagyon szét lesz kapva a defense, erre amikor 1-1 hibát leszámítva jól teljesítenek jön az, hogy nem is volt elit offense. Nem azt akarom mondani, hogy tökéletesek voltak, mert nem lenne igaz és nem védeni akarom őket, de Brees a liga 90%-a ellen megdobja a maga 350 yardját, még lehet akkor is, ha az elkapói a vizesfiúk meg a szertárosok lennének. Az az offense, ahol Drew Breesnek hívják az irányítót igenis elit.

Amúgy nézd vissza a 2014-es év első pár meccsét, a Packers elleni vereséget meg a Ravens elleni playoff meccset és látni fogod, hogy a Revis-Browner duót is szét tudták dobálni, főleg a szezon elején, amikor még nem működött úgy a kommunikáció, ahogy elvárható.
2017. 09. 19. 07:56
komzoz65


Így van. Közkeletű mítosz ez a 2014-es védelmünkkel kapcsolatban

Ráadásul nem csak az elején, hanem a rájátszásban is gyengélkedtek. Mind a Baltimore elleni divízió meccsen (azt hiszem erre utalt Zozo692), mind a SB-on. A döntő pillanatban. A szerencsénk az, hogy az volt TB talán legkiemelkedőbb éve, máig meg vagyok győződve, hogy az ellen a Seahawks védelem ellen, azzal a brigáddal, és nulla futással, soha senki nem ért volna el 4 TD-t -, kettőt konkrétan a 4. negyedben, -10-ről indulva. Az igazi elit védelem volt, pont az, amelyik egy évvel korábban a SB-on, a minden liga csúcsot megdöntő 2013-as, tényleg káprázatos Denver támadósort ripityára verte.
2017. 09. 19. 11:06
Lac78
Ez pont így van.
Azt kell megérteni, hogy a szezon első felében a védelmek hátrányból indulnak, nem csak az összeszokottság hiányzik, hanem az ellenfelek meccsvideói is!
A támadók pontosan tudják már a szezonnyitón is, hogy mit fognak játszani, hiszen kész van a playbook.
A támadósor erejét pont abból lehet lemérni, hogy a szezon előrehaladtával is tudják-e tartani a nyitó formát vagy elkezdenek hanyatlani, ahogy kiismeri őket az aktuális ellenfél.
Ezeket a folyamatokat észben kell tartani és e szerint ítélkezni.
Ezért brutál a Pats általában, mert mindkét csapategység novemberben és decemberben van a toppon.
2017. 09. 19. 12:29
komzoz65
Valóban TB decemberi 64 meccs 54 győzelem, (84,4%!!) ez egy sosem volt, sosem lesz statisztika, (Montana 76,6%, Rodgers 70,6%, P. Manning 70%, stb) és ebben a 10 decemberi vereségben volt pár feladott, lényegtelen meccs is. Ez a rájátszás statisztikái mellett az egyik legfontosabb TB-vel kapcsolatban.

A második legjobb hónap, október, amikor összeáll az O, de még nem mindenki sérült. 48 győzelem 61 mérkőzésből 78,7%. 2006 őta valójában ez a legsikeresebb hónapja 41 meccs 36 győzelem, 87,8%. Elképesztő adatok.
2017. 09. 19. 13:08
gcsaba
Ez de jó, köszönjük! Honnan veszed ezeket a statokat?
2017. 09. 19. 18:38
komzoz65
Több helyről, de nekem ez jön be leginkább:

https://www.pro-football-reference.com/

Itt nagyon sok hasznos stat van ami máshol nincs, például snap számok, + kreatív statisztikák is, amit maguk fejlesztenek.

A szóban forgó adatok a játékosok game split career táblákból vannak, ahol nagyon sok szempontból daraboják a teljesítményeket.

+ Ingyenes.
2017. 09. 19. 17:55
kalapur
teljesen egyetértek, talán 1 nagy hibára emlékszem, amikor az elkapó közelében se voltak, azokon kívül a nagyobb elkapásoknál is a nyakukban csüngtek (DPI nélkül!!!), de nem lehet minden labdát leütni...még pár hét edzés után ez a D nagyon rendben lesz
2017. 09. 18. 17:25
hulith
A Denver meccsen nagyobb lett a különbség mint a realitás a Dallas nagyon rossz napot fogott ki a Denver meg nagyon jót.
Ellenük a futás megállítása lesz a kulcs szerintem anélkül Sziamiamúnak nem lesz olyan könnyű dolga és a Dallas secondary messze nem ligaelit.
2017. 09. 18. 18:56
orrrion
A sérültjeinkről van valamilyen információ ?
2017. 09. 18. 19:25
Ian Rapoport információi szerint Rob Gronkowski sérülése egyelőre nem tűnik komolynak, de ma még vár pár teszt a játékosra.

Dont'a Hightower két orvostól is kért véleményt a térdéről, mindketten MCL húzódást diagnosztizált. Lehetséges, hogy már ezen a héten játszhat a linebacker, de legrosszabb esetben jövő héten.

A többiekről egyelőre nincs hír.
2017. 09. 18. 20:33
orrrion
2017. 09. 18. 19:52
Whitealert
Nekem még DMC játéka is tetszett az eddigieken említetteken kívül. Imádom, ahogy megcsinálja a szereléseket a nála jóval nagyobb játékosokon és elég agresszívan és gyorsan odaér.
2017. 09. 18. 20:57
palesz42
+1!
Mindkét meccsen DMC nagyon fizikálisan játszott. Pl. az a Kelce-szerelés:)
2017. 09. 18. 21:05
B.Toma
Gostot nem tenném a downba. Igaz rontott egy extra pontot, de belőtt egy olyan mezőnygólt amire csak 12 másodperce volt az egész rugócsapatnak, hogy a pályára menjen, felálljon és berugja. Ezzel azért jóvátette a hibáját.
2017. 09. 18. 21:42
Increay
egyetértek, az nagyon szép volt, csodáltam is hogy Reiss papa nem említette meg. Én még mindig azt mondom, hogy inkább hagyjon ki egy extra pontot mint egy FG-t... :D
2017. 09. 19. 00:46
palesz42
2017. 09. 19. 08:12
Zaltnadr
Hozzászólás a(z) Ups & Downs - 2. alapszakasz mérkőzés: New Orleans Saints bejegyzéshez