Menetrend

Ups & downs - 2014. alapszakasz 5. meccs

2014. 10. 06. 11:06
Szerző: lucas
Kategória: Cikkek
New England Patriots lejátszotta az alapszakasz ötödik mérkőzését  hazai pályán Foxborough-ban, a Gillette stadionban  a Cincinnati Bengals ellen, és  43-17 arányú győzelmet aratott.


A meccs jelentősége.  A Patriots-stílusú  futball  visszatért. A Chiefs elleni kínos vereség után a csapat megmutatta, hogy annál a teljesítménynél sokkal többre is képes. Energikusan, szenvedélyesen és érzelemgazdagon  játszottak – ezek hiányoztak a legjobban az MNF meccsen -, és egyértelműen domináltak a szezonban még veretlen Bengals fölött. Ezzel a Pats 3:2-vel áll az alapszakaszban.


A csapat letette a névjegyét. Bár a szezonban 16 mérkőzés van, és  mindegyik eredménye számít, mégis vannak meccsek, a melyek különösen fontosak. És ez egy ilyen, nagy jelentőségű mérkőzés volt, mert az elmúlt hat napban egy kritikus időszakot élt át a csapat. De ők bizonyítottak. Bebizonyították, hogy sokkal többre képesek annál, mint amit a szezon első négy meccsén mutattak. Azoknak, akik hittek bennük, nagy elégtétel volt ez a meccs.


'Brady! Brady! Brady!' A szurkolótábor biztatása a Gillette Stadiumben mindig erőteljes, de most a még nagyobb hangerőre adott okot a csapat azzal, hogy rögtön a nyitó drive-ot touchdownnal zárta. Nem sokkal később Brady óriási eredményt ért el, ő lett a 6. játékos az NFL történetében, aki 50 000 yardnál többet passzolt. Ekkor és a meccs folyamán később többször is a nevét skandálta a közönség: Brady! Brady! Brady! Sokan támadták és sokan már leírták, de ő ismét visszahelyezte magát oda, ahová való: legjobbak közé.


A futás és a támadójáték kiegyensúlyozottsága. Úgy tűnik, hogy a Pats nem bonyolította túl a támadójátékát, többnyire két futót és a tight endek különféle csoportjait váltogatta, ezzel visszatért  a jó kerékvágásba. Ez hozzásegített őket a futások és dobások közötti nélkülözhetetlen egyensúlyhoz. Rob Gronkowski  és Tim Wright jó napot fogott ki, már-már  a Gronkowski-Hernandez duóra emlékeztetnek, amely páros oly sok borsot tört az ellenfelek orra alá 2011-ben. Ehhez még hozzáadjuk a turnovereket kiharcoló védelem és a speciális csapat teljesítményét, és ezzel meg is van a győzelem receptje.


A sérülésekrőlA kezdő  safety Devin McCourty (borda) az első félidőben hagyta el a pályát, és nem is tért vissza.  A rookie defensive lineman Dominique Easley(térd), akinek a neve a pénteki sérültlistán tűnt fel először, a második félidőben már szintén nem játszott, mert a válla is megsérült. Egy rövid időre Revis is bement az öltözőbe, de ő vissza tudott térni.A meccslabda megy: A támadófalnak. Nagyon sokan elmarasztalták őket, és a Patriots gyengélkedésének okát az ő teljesítményükben látták (volt is ebben némi igazuk), de ezen a meccsen összekapták magukat, és az összeszokás jelei mutatkoznak náluk. A  bal tackle  Nate Solder,  bal guard Dan Connolly,  a center Bryan Stork,  a jobb guard Ryan Wendell  és a jobb tackle Sebastian Vollmer volt, és eddig ez volt a legjobb meccsük. Reméljük , az edzők megtalálták a legjobb összetételt és a legjobb helyet minden falember számára.Gronkowski játékideje. Úgy tűnik, hogy Rob Gronkowski pályán töltött ideje valóban meghatározója a támadójáték sikerességének. Szerencsére egyre jobb formát mutat, és egyre többet van a pályán, ezen a meccsen már 64 playt tudott játszani. (A korábbi számok: 38, 28, 42, 31.)


Egy kis statisztika : A Patriots  32.-szer győzött egymást követően hazai pályán egy AFC főcsoport ellenféllel szemben.  

Kérem a következőt!: A jövő héten egy csoportrivális, a Buffalo Bills otthonába látogat a csapat. A Buffalo ezen a héten nagy comebacket hajtott végre, a Detroit 14:0-ra vezetett ellenük. A Bills kiegyenlített, a Lions viszont berúghatta volna a győztes mezőnygólt 26 másodperccel a meccs vége előtt, de a kicker 50 yardról kihagyta.  A Bills viszont visszatámadott, FG távolságba jutott, és Carpenter berúgta az 58 yardos győzelmet hozó mezőnygólt.

Up 

Tom Brady  Egész héten támadásoknak volt kitéve,  a médiában (és a szurkolók között is) sokan azt hangoztatták, hogy  ő már csak a múlt. Elég csattanós választ adott, szívvel és tűzzel játszott, és történelmet írt (50000+ passzolt yard). Nem véletlenül kiabálták sokan a nevét a meccs alatt, talán még azok is, akik korábban már leírták.


Chris Jones – A  defensive tackle-nek a múlt heti után megint jó meccse volt,  a negyedik negyedes sackje akár jutalomnak is tekinthető, amiért állandó motorja volt a védelemnek.


Stevan Ridley/Shane Vereen –A Pats ezen a meccsen a kiegyensúlyozottabb támadójátékra törekedett, és ehhez  mind Ridley, mind pedig Vereen hozzájárult erőteljes, jó futójátékával. Erre az egyensúlyra nagy-nagy szüksége volt a csapatnak.


Tim Wright – A tight end sokkal többet volt a pályán az eddigieknél, és a két TE-s felállás egy új dimenziót nyitott a Pats támadójátékában,Wright új hatékony célpont Brady számára (4 5 elkapás, 60 85 yard, TD)


Offensive line – Hát ezt is megértük: a támadófalat a dicsérendők között emlegetjük. Valljuk be, a múlt hét után  nem sokan fogadtunk volna erre. Az eddigi legjobb meccsét játszotta az offensive line, és nem egy kutyaütő csapat ellen, a Bengals védelme kitűnő teljesítményt nyújtott eddig a szezonban. Bradynek volt elegendő ideje, és a futásokat is megfelelően segítették. Az várható volt, hogy a folyamatos munka egyszer majd beérik, de azt nem lehetett tudni, hogy mikorra. Reméljük a fejlődés folyamatos marad.  

 
Az edzői stáb – Nekik is sok kritikát kellett elviselniük a MNF meccs után, erre a meccsre azonban kiváló (és működő) játéktervvel álltak elő mind a támadás, mind pedig a védelem oldalán.  


Down 

Alfonzo Dennard
 – A  cornerbacket csúnyán megverték  a harmadik negyed elején a hosszú passzt követő TD-nél, és a második negyedben volt egy holding büntetése is.


Brandon LaFell – Az elkapó nem jól futotta meg a route-ját és megállt a második negyedben egy hosszú passznál, valamint nem tudta elkapni a negyedik negyedben a TD dobást az end zone-ban.

 
Logan Ryan - A cornerback  Darrelle Revist helyettesítette, amikor az könnyebben megsérült, és azonnal dobtak rá egy TD-passzt a harmadik negyedben  A.J. Green-nek.

 
+1 (saját vélemény) - Szabálytalanságok, büntetések, bírók - Nem hiszem el, hogy ennyire másképp értelmezi a szabályokat az edzői stáb, mint a bírók, és a legkevesebbet szabálytalankodók közül hirtelen a legtöbbet büntettek közé kerültünk.  Ezt egyszerűen nem engedheti meg magának csapat. Azonban jó néhány olyan büntetés is akadt, amely számomra érthetetlen volt, és néha az volt az érzésem, ők 18-an vannak... 

Hozzászólások

2014. 10. 06. 11:12
Whitealert
Még csak az összefoglalót láttam, de óriási volt. :D Kiscicát csináltak a srácok a tigrisekből, Brady nagyon fel volt pörögve és végre nem csak Edelmant használtuk. Gronk, Wright is jónak tűnt. A közönségnek is tetszett.Nekem is. :p Na azért nem szabad leírni soha a pats-et, de azért Thompkinst visszaigazolhatnánk. :)
2014. 10. 06. 11:31
dravait
Tökéletesen érthetetlen volt a tegnapi meccs. Olyan kreativitással játszottak, ahogyan már nagyon régen (Develin fut???), és persze a kontraszt elmondhatatlan a múltheti meccshez képes. Baromira érdekelne, hogy hogyan sikerült megváltoztatni a csapat működését a totális közönyből, eredménytelenségből egy csapatként egymásért küzdeni tudó, egymás sikereinek örülni tudó társaságra. Persze van egy sejtésem, hogy ebben a büdös életben nem fogjuk megtudni, de hogy erre a hétre ez nagyon sikerült, az biztos.
Hihetetlenül jó volt látni, hogy a játékok közötti időben is együtt él a csapat úgy, ahogyan azt régen láttuk - biztos vagyok benne, hogy ez adta a legnagyobb plusszt a játéknak.
Húúú, de jó volt nézni!!! :-)
2014. 10. 06. 12:37
LPT
1. Kimentek a pályára és megcsinálták a játékokat.
2. Több pontot raktak fel a táblára, mint az ellenfél.

Mit nem lehet ezen érteni :o)
2014. 10. 06. 15:28
Bulow
2014. 10. 06. 16:01
winston86
2014. 10. 06. 17:11
Whitealert
2014. 10. 06. 17:30
boarder20
Igen ezek lesznek a mérkőzés utáni nyilatkozatok :D :D :D :D
+10 :D
2014. 10. 06. 18:08
iceman
Ennyi!
2014. 10. 06. 18:39
Annyi hiányzik, higy egy nagyon erős ellenfél ellen... :)
2014. 10. 06. 11:31
vhs-box
nincs itt semmi latnival kerem.haladjanak tovabb Arizona-ba.
2014. 10. 06. 11:42
BaP
Ez minden álmomat felülmúlta.
Szép volt.
2014. 10. 06. 12:13
crucified
Ahhoz képest, hogy a tartalék irányítóval játszattad volna a meccs elejét.....
2014. 10. 06. 16:24
BaP
Igen.
A legnagyobb pozitív meglepetés a fal volt. Ugye a félelem az volt, hogy Brady sérül.
Hatalmasat játszottak a fal tagjai!
2014. 10. 06. 11:55
nszgergo
még jó h megtartottuk Wendellt :)a lényeg h jobban játszik guardban mint centerben, és sokkal jobban mint Cannon
2014. 10. 06. 11:56
ArsnL
Ahogy múlthéten, úgy most is (kicsit más előjellel)

UP:
E
V
E
R
Y
O
N
E
2014. 10. 06. 16:35
narbony78
+1! De nálunk csak ez lesz az egész idényben! Vagy mindenki up és akkor nyerünk, vagy down és akkor egy liga utolsótól is kikapunk...
2014. 10. 06. 11:57
tottingetosz
Valóban nem lehet elmenni a játékvezetők ténykedése mellett. A Cinci 2. negyedbeli 10 play-es drive-ját (ej, de magyaros lett!) csak a zebrák tartották életben. Csak FG lett, de Easley mélyblockja és Dennard holdingja erősen véleményes volt. Persze ha ez a szabály, oké, de akkor kérjük következetesen alkalmazni. Vagy a mienk egy ilyen impotens banda! 12 bünti 114 yardért. Az egy komplett drive, kérem!
2014. 10. 06. 13:29
Bandi
Nem 1 drive hanem több! 250+80 yardot csinált meg a cinci "magától" és ebből levonhatod Campbell 45 pass yardját. Vagyis kb a 40%-át hozzátették a sporik. Ráadásul sokszor olyan erősen kérdőjeles szituációban és 3rd down-kor.
2014. 10. 06. 11:59
fatman
hát, már tavaly is látványos volt, hogy idegenben sokkal gyengébbek vagyunk (konkrétan Brady), így igazából nem annyira meglepő a MNF fiaskó, főleg az óriási hangzavar miatt...
ha finoman akarok fogalmazni, nem hiszem, hogy igazán sportszerű ez a szurkolói szurkolói magatartás és rekordhajhászás, hogy ki tud hangosabban üvölteni...
nem is értem igazából, hogy erre miért nincs szabály, hisz amikor már a fájdalomküszöböt jelentősen meghaladó zajról van szó, az alapvetően befolyásolhatja a meccs kimenetelét... nem kellene ezt rábízni mégiscsak a pályán lévőkre???

amúgy hatalmas gratula a szép játékhoz!!!
2014. 10. 06. 16:15
TMR
WTF, rendszabályozni a szurkolók hangerejét. Ne már!
2014. 10. 06. 17:29
Kollega
Nyehehehe. Ugye ezt a hangerő dolgot viccből írtad?
2014. 10. 06. 18:01
fatman
nem, hót komolyan... :)
de tényleg...
próbáltatok már parciális diffegyenletet megoldani működő sugárhajtómű közeléban? :) na...
2014. 10. 06. 18:29
karuly
A parciálatlan már megy...
2014. 10. 06. 20:47
MemphisM
Ha úgy vesszük a munkahelyek zajszintjét is merni kell és óvintézkedéseket kell bevezetni! Én rendszeresítenék egy fül dugót ami kiszűrni a szurkolók hangját! Mint a lőtéren...
2014. 10. 06. 12:05
szenti78
Mint itt sokan mások, zombi vagyok bent a munkahelyen... de nagyon megérte ébren maradni. Nagyon tetszettek a drive-ok, amiket vezettünk, ment a futás (ráadásul nagyon jól), Brady is jól passzolt, a fal is megvédte. Talán def oldalon nyaltunk be több hosszú játékot a kelleténél, de annál profibb csapat a Bengals, hogy a tuti ziccereket kihasználja - mindkét TD ilyen volt.
Na és igen, valóban, jó volt látni a srácokat, hogy egymásért és szerintem az önbecsülésükért ilyen remekül küzdöttek, talán túlságosan is feltüzelt állapotban léptek pályára (personal foul büntetések).
Ami abszolút down, az a bírói brigád. Össze-vissza fújta, pontosabban inkább csak össze, mert bár lehet elfogult vagyok, szerintem nem nekünk fújtak, és akkor még finom voltam.
GO PATS!
2014. 10. 06. 12:34
Pupu
Én csak azt nem értem hogyan tudtunk nyerni úgy,hogy elküldtük Kenbrell Thompkinst!? :D
Remélem azért sokan magukba szállnak...
2014. 10. 06. 12:35
nemecsek
Ez szép volt! Az első drive jól sült el és a felpörgött, jó formát tudta tartani a csapat. Az igaz, hogy a bírók megtörték ezt a lendületet, de a Pats ezen is felül tudott kerekedni. És ez jó. Ezt a mérkőzést, függetlenül a jó teljesítményektől, fejben nyertük meg. Csak tartson ki ez az önbizalommal teli forma. Én úgy láttam, hogy a javuló fal mellett, az is sokat nyomott, hogy Brady, ha csak tized másodpercekkel is, de hamarabb passzolt elkapható labdákat. Arányosnak tűnt nekem. Se túl hamar, se túl későn. Ez is jó! :-) Go Pats!
2014. 10. 06. 12:50
rémusz_1
Sziasztok! Valaki tudna abban segíteni, hogy hol lehetne megnézni a mecset./a múlthetit láttam most szeretnék egy kicsit örömködni /. Köszi előre is!
2014. 10. 06. 13:31
Bandi
noonkick.com -ot ajánlom
2014. 10. 06. 13:02
A meccs jó volt. Öröm volt TB-t is végre szenvedélyesen játszani, plusz a társak nem felejtettek el pacsizni vele.
Mozgott a labda, sok embernek passzolt Brady, volt futás is és talán a fal is megtalálta a legjobb kombinációját. Storknak örülök, hogy jól játszott, kell egy biztos center a következő évekre.

Azért most ne essûnk át a ló túloldalára. Nagyon szép győzelem volt, de eze gy hét volt. Szeretném előbb látni, hogy a Buffalot is magabiztos játékkal gyilkoljuk meg.

Akik meg az elkapókat szídták, remélem most megkérdezik maguktól, hogy vajon egy hét alatt tanultak meg ezek elszakadni a védőtől vagy más volt a hiba?
A fal jobb volt, a playhívások jobbak voltak és Brady is végre jobb volt (lehet a fal miatt).

Szóval most örüljûnk, de várjunk még mielőtt csodáról beszélünk.

DOWN: chaten tegnap már megint elkezdtek páran etnikai poénokat szórni. Ezeket tessék abbahagyni. Emiatt nem ti fogtok szívni, hanem Danna, ha ezeket valaki sértőnek találja és mondjuk szól az illetékes hatóságoknak.
2014. 10. 06. 13:34
max350
Ki kell őket tiltani VÉGLEG!!!!
2014. 10. 06. 13:49
komzoz65
Szia! Én nem szidtam az elkapókat, hanem gyengének tituláltam őket, és ez a tény ettől a szép sikertől sem változott. Szerintem a jelenlegi csapatban az elkapó alakulat nem méltó Brady klasszisához. Pont ma jelent meg erről egy hosszabb cikk az NFL.com-on

http://www.nfl.com/news/story/0ap3000000406473/article/is-tom-brady-jealous-of-peyton-mannings-weapons

Örülök, tényleg nagyon örülök ennek a borzasztóan lélekemelő győzelemnek, de a strukturális problémák fennállnak. Tim Wright persze egy új szín a palettán, ha stabilizálni tudjuk ilyen szinten a dupla TE-s felállásokat, akkor Gronknak is nagyobb tér jut, ez tényleges előrelépés lehet. A wr csapat hiányos továbbra is.
2014. 10. 06. 16:37
narbony78
+1! A WR need mellett már én is régóta kampányolok...
2014. 10. 06. 20:44
BaP
A Fal hihetetlen nagyot javult, és szerintem más ellen is lehet ezt a dupla TE játékot erőltetni, ha Brady 10-20 yard között ennyi célpontot talál, minden jó lesz.
Ha DMC, Revis nem sérült volna meg, igaziból tökéletes este ( hajnal) lett volna, picit aggódom emiatt.

Kíváncsian várom, tudjuk-e ezt folytatni a Bills ellen is, a Gilette közönsége minden esetre hatalmas pozitív töltetet lőtt a csapat ( és Brady) irányába, ebből azért lehet meríteni :)
2014. 10. 06. 13:04
kissb1212
Sziasztok! tudnátok adni egy link-et ahol meg tudom nézni az egész meccset?
Köszi
2014. 10. 06. 13:28
nszgergo
2014. 10. 06. 13:36
max350
Már hajnalban is leírtam a chat-en azért ment ilyen jól Bradynek, mert nem volt szakálla!!!! :)))))))
2014. 10. 06. 14:14
dravait
Na ja. És BB is felöltötte végre a hagyományos EWOK kapucniját. Ha ez kell a győzelemhez (meg a jó játékhoz), hát ez kell. Éljen a kapucni! :-)
2014. 10. 06. 14:51
zeejoe
Szakál nélkül, kapucniban! GO PATS!
2014. 10. 06. 17:13
nemecsek
Nem ewok ez, inkább a császár...
2014. 10. 06. 14:11
Phyxius
@lucas:
Tim Wright 5 elkapással, 85 yarddal és TD-vel végzett a Bengals ellen. Mike Reiss vélhetően még a harmadik negyed elején megírta az Ups and downs-ba a Tim Wright szócikket, s nem frissítette az ötödik elkapásával a statisztikáját.
2014. 10. 06. 14:38
kyobalu
Nem szép ilyet írni, de hát én megmondtam, hogy ez lesz...
Ennyire meggyőző játékot nem vártam, de egyértelmű javulást igen..
Brady megmutatta, hogy ő a kapitány! Cool, kemény, szenvedélyes, tüzes..Ez kell nekünk..Stabilabb az O-line, egyből jobban megy minden..Stork kifejezetten jól játszik, jó, erős center lesz..A meccs vége felé többször ketten emberezték..Wendel kellemes meglepetés RG-nak..Jobb, mint centernek..Változatos hívások, mentek a futások, végre volt dupla TE-es játék, FB hívások zöme..Brady áthívta többször a játékokat, öröm volt nézni. 8 embernek dobálta a lasztit, 5 ember futott...Persze voltak hibák, s buta büntetések, de ez az érzelem dús támadófoci kellett nekünk és nekik is mint egy falat kenyér..
A védelem odatette magát..Többször úgy éreztem, hogy a bíró nagyon mellettük áll, nagyon hülye döntéseik voltak..Pl.: Revis int, vagy Ninko befutott fumble TD..Mindegyik érvényes volt..Sőt a Green féle TD se volt complete szerintem, Ryan megtette amit lehet..
Végre elindult a csapat azon az úton, amit szeptemberben vártunk tőlük..Ne bízzuk el magunkat, de lehet erre a játékra alapozni a jövőben..Remélem ez a tűz, tenni akarás minden meccsen megmarad...
Ja és Thompkins ügyben..Szerintem több, mint valószínű, hogy visszajön a csapathoz.BB úgy nyilatkozott tegnap, hogy a karcsú LB sor miatt kellett kitenni az 53-as keretből, de csak erre a meccsre..Reméli, hogy visszatér hozzájuk. :-)
Ja és még1..Elképesztően jó volt a hangulat a Gilette-ben..Nagyon jók voltak a szurkolók..Szinte felállt a szőr a kezemen a BRADY rigmusoktól.. Jó volt nézni és hallgatni, hogy mindenki élvezi a játékot.. :-)
2014. 10. 06. 15:03
hopi46
+1
A fölényes győzelem a D érdeme! 3 fumble rec! Revis pedig Revis! Ha DMC marad a 2. félidőre és Revis nem áll ki egy rövid időre, talán TD-jük sincs.
Vereen az új Fafejünk, 10 yard/run és főleg 3.down-nál!
Slater-ék félelmetesek! Gost oszlop!
Egy kis kritika: TB még mindig egy kicsit erőlteti a JE/Gronk passzokat!
2014. 10. 06. 15:34
bence.szel
Mindenkinek megvannak a kedvenc célpontjai (Manning-Demaryus, Brees-Graham, Rodgers-Nelson, stb.), eddig lehet, de ezen a meccsen pont, hogy nem gondolnám, hogy erőltetve lett volna bárki is.
2014. 10. 06. 14:39
nszgergo
hopp Casey Walker mikor jött?
2014. 10. 06. 15:10
chateautorres
Nagyon fáintosan játszott a CSAPAT. Gratula nekik! Tegnap ugyanolyan sz.r lehetett Bengals szurkolónak lenni, mint nekünk hétfőn hazafinak.
Jó lenne tudni, minek köszönhettük ezt a hihetetlen pálfordulást? Ötletes játékhívások, minden elkapni tudó ember bevonva a támadásokba, megfelelő futás-passz arány.
Most akkor eddig kísérleteztek az edzők a csapattal, vagy feladták az elveiket? Vagy egyszerűen csak rájöttek, hogy Brady tudásához, stílusához már nem lehet új szisztémát kitalálni, s visszatértek az elmúlt évek forgatókönyvéhez? Vagy csak ilyen az NFL - egyszer a felhők felett, s lehet akárki az ellenfél, a következő héten meg gyengék mint a harmat? Megannyi talány. És még Dobson-nak is ment passz. Bár nem láttam, hogy JMD-vel lepacsizott-e utána.
2014. 10. 06. 15:36
bence.szel
Pacsizott BBvel és JMDvel is. Már maga az, hogy BB külön kiadott egy nyilatkozatot arról, hogy mekkora bullshit a konfrontáció Dobsonnal is eléggé egyértelművé teszi, hogy full kamu volt az egész.
2014. 10. 06. 15:14
azimut
Arra is gondoltam amúgy,hogy Brady a play hívásnál kért egy kis szabadságot és ettől felszabadultabbnak tudta magát érezni amitől jobban ment neki a játék is! Igaz, még nem láttam a meccset! Ezt azért írom,mert ugye meccs előtt jött az info hogy volt pár negatív megjegyzése az edzők felé Tomnak
2014. 10. 06. 15:32
bence.szel
Nagy élmény volt ma hajnalban megnézni ezt a meccset szerencsére. Ezzel együtt nyilván sok mindenen lehet még javítani és kell is, de ez egy nagyon nagyon jó kiindulópont. :) Elolvastam eddig minden kommentet a beharangozónál is és nem értem az embereket :D Thompkins úgy lett cutolva, hogy az 5. számú WR volt, nem is értem mi ebben a hihetetlen kategória és miért lett ez annyira felkapva, valamint elméletek gyártva arról, hogy öltözői hangadó volt stb... A srac szépen 1 év alatt kijátszotta magát a keretből, ennyi a történet. Ne lássunk már bele többet mindenbe. Ez csak úgy mellékesen akartam hozzátenni, azzal együtt, hogy valószínűsíthetően visszavesszük a keretbe, ha senki sem tart rá igényt.
2014. 10. 06. 15:58
zozo692
Hát ezen én is jókat mosolyogtam, hogy az 5. elkapónk kivágása mekkora visszhangot kapott.
Még hogy öltözői hangadó... egy paraszthajszállal volt jobb, mint Tiquan Underwood, ráadásul szarabb volt a sérója...
2014. 10. 06. 16:54
bence.szel
2014. 10. 06. 15:55
zozo692
Bölcsen (:-))és szótlanul kivártam a múlt hetet egy szó nélkül (bár -látva a kommentek színvonalát- magam sem tudom, hogy bírtam ki...).
Megértem én már 0-28-at a Bills ellen, horror AFC döntőt a Colts ellen, az évszázad elkapását a Giants ellen, láttam SB döntőben a Cardinals-t, akiket mindenki kollektíven lesajnált. Tehát egy kis (illetve nagy...) szopás a Chiefs ellen nem nagyon izgatta fel a fantáziámat.
Miért? Mert megtanultam, hogy ez a
- legkiegyensúlyozottabb liga, ami létezik a Földön
- legkövetkezetlenebb liga, ahol az előző és azt követő hét teljesítménye közt nem sok korreláció van.

Egy a lényeg: mi lesz december végétől februárig. Ebben meg általában jók vagyunk. De ha egyszer nem fog összejönni, akkor sem fogok eret vágni magamon.
2014. 10. 06. 20:21
hulith
Akkor jövő héten kikaphatunk a Billstől ?
2014. 10. 06. 23:54
Thom
..én is 2003 óta vagyok Pats fan, és sokszor nem értem a felháborodást. Persze, van gond néha..de nem hiszem, hogy innen meg tudnánk ítélni mi-miért van.
Ne felejtsük el a BB-TB éra ÉVES mutatóját..el vagyunk kényeztetve..
Mindig azt tudom csak mondani: GO PATS!
..mert egy szurkolónak ez a dolga szerintem.
2014. 10. 06. 16:12
cuncimp
JMD az isten. :)
2014. 10. 06. 17:31
Patriots NEB
Ez azért még nagyon korai.
2014. 10. 06. 18:18
Teljesen egyetértek veled. Valljuk be, hogy mi foteldrukkerek nem értünk a focihoz, így jogunk sincs megkérdőjelezni az edzők meglátásait. Biztos vagyok benne, hogy a kansasihez hasonló meccseket is csak azért csinálják JMD-ék, mert egy 19-0-ás szezonnál azonnal csalást emlegetne mindenki, mivel Peyton Manning nem itt játszik (és a 19-0 ugye csak neki sikerülhet csalás nélkül).

Szóval szégyellje magát, aki kritizálni meri az edzői gárdát. Itt a bizonyíték, hogy mennyire parádésak és minden más csak terelés :)
2014. 10. 07. 16:19
Zandal
Óóó, de a szívemből szóltál Manning-el kapcsolatban. :)
2014. 10. 06. 16:36
grof
Sziasztok!
Csendes de szenvedélyes amatőr szurkolóként ez az első hozzászólásom. Sajnos nem láttam a meccset,lemaradtam a tippjátékról(szerencsére),de reggel megnézve az eredményt Brady mezben mentem dolgozni!Go Pats
2014. 10. 06. 17:00
nosbiglem
2014. 10. 06. 17:29
podorpeter
É megmondtam hogy lenyomjuk a cicákat !
2014. 10. 07. 19:44
MemphisM
De nem nyomtuk le! Pokoljárásban részesítettük őket!
2014. 10. 06. 17:48
Bruschi85
Minden előzetes tippelgetésem, jósolgatásom így jöjjön be, ahogy vártam és persze le is írtam korábban, hazai pályán sokkal jobbak leszünk és teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.
Az idei szezon legmagabiztosabb győzelme egy közvetlen AFC rivális ellen, nagyon jól játszottunk, mindenben felülmúltuk a Bengalst.
Jöhet a további sikeres folytatás a következő csoportmeccseken.

A lényeg továbbra is Hajrá Pats!
2014. 10. 06. 17:50
DM
sziasztok nos nézzétek meg a beharangozót mit jósoltam :))).Úgy érzem magam,mint az a csúnya polip aki feszt eltalálta a meccsek végkimenetelét :D :D :D noh meccs leszedve irány megnézni az meccset :))
2014. 10. 06. 18:13
iceman
Bíráskodás ügyében lépni kell, mert ezen meccsek mehetnek el a jövőben. Tulajdonosi szinten kellene jelezni a liga vezetősége felé, hogy csak az egyik felet sújtó szigorú bíráskodás elfogadhatatlan. Gondoljatok bele, mi lett volna, ha szorosabb a meccs és ezen megy el! Ha hazai pályán meg merik ezt csinálni a Pats ellen, mi lesz idegenben?
2014. 10. 06. 18:46
Patriots NEB
Nagyon helyes,hogy Kraft úr nem fogadja meg a tanácsodat.
2014. 10. 06. 18:17
iceman
Én most a bírókon kívül nem adnék down-t, mert azért LaFell-nek és Dennard-nak voltak jó megmozdulásai is.Ryan-nak pedig szinte bemelegedni sem volt ideje, amikor TD passzt dobtak rá.
2014. 10. 07. 12:36
areichardt
Konkrétan Ryan előtt keresztbe futott saját emberünk (Talán Mayo)és ott kapásból két lépés hátrányba került és még így is majdnem kiütötte a labdát az ellenfél kezéből!
2014. 10. 06. 18:39
topin
én csak azt nem értem, ha így tudjuk siettetni a qb-t, ha így tudunk védekezni a futás ellen, ha így tudjuk fogni az ellenfél elkapóit és ennyire nagyon látszik a tűz, az hogy együtt vannak..akkor miért nem lehet minden meccsen így? Nem az eredmény, vagy a megvalósítás, hanem ez az elszántság, törni zúzni vágyás..olyanok voltak mint a seahawks játékosok, mint akik vért ittak és ide a következő playt, abban is összetörünk mkit..ütköztek nagyokat, agresszívek voltak, rajzottak a labda körül..ez a minimum ami elvárható és ez most lenyűgöző volt..akkor is ezt írnám ha kikaptunk volna, de ez imponáló munka volt..

Az offense nálunk meg erről szól..addig tart a fal, amíg lesz üres célpont..hirtelen Wright megtanult elszakadni elkapni, ahogy Dobson meg Amendola is (ami utóbbi felé megy az elkapás vagy zászló)..persze nem most tanulták meg tudjuk, cs érthetetlen hogy eddig miért nem akartuk használni őket? A futók is hirtelen futottak vagy ezer mérföldet, kiváló átlaggal a run blockban Mankins nélkül gyér OL támogatásával, ahol öröm volt nézni a mozgásokat, ahogy mentek blockolni..Egy durva hiba jut eszembe, amikor Gronk elaludt kegyetlenül, SeaBass meg csak mutatni tudta neki, hogy hello ott szalad egy ember kapd már el..

Szóval minden fasza, happy big feeling van..de miért nem lehetett ezt eddig? Engem nem érdekel a veretlen szezon, meg a rekordok..de játsszunk már úgy ahogy tudunk, ami benne van ebben a keretben..és ez a WR Corps nem gyenge, hiába mondják ezt mások..igenis komoly offense vagyunk ha Brady így játszik, ha ilyen játékokat hívnak neki..öröm volt nézni, ahogy az offense is egy emberként örömködött minden mozdulat után..

Easley büntetése, vagyis amit akkor csinált nekem különösen tetszett 15 yard ide vagy oda..Végre nem kisasszonyok vagyunk, hanem vannak bad guy-ok a csapatban, akik odasóznak és megcsinálják az atmoszférát, rossz magyarsággal élve..

nagyon remélem hogy nem egy véletlen telitalálat volt a gameplannél..és majd megint szenvedünk tovább..nekünk ez a játékunk támadásban, ebben vagyunk jók..defense oldalon meg megmutattuk hogy kellene minimum hozzáállni minden egyes playhez..és hibázni lehet, hibázhat revis is, ryan is, vagy az lb sorból bárki, vagy a safety..aki nem csinál semmit csak az nem hibázhat, a hibázással nincs bajom, ha látom hogy olyan elszántan teszi oda magát, ahogy csak lehet és hajnalban ezt láttam végre..nem kerülgettük az ellenfelet 1-2 méterről, nem csak az elkapás után a yac minimalizálása volt a cél, hanem már ott voltunk, verekedtünk a snap kezdete után és mindent kontrolláltunk..

remélem így marad ez továbbra is és nem egymeccses now or never pillanat volt csupán..

persze hibák most is voltak, mindenhol..nem szabad nem észrevenni ezeket..pl azt továbbra sem értem h a red zoneban miért kell Boldenre 1st downt pazarolni? Pláne hogy mindkét másik futó sziporkázik...
2014. 10. 06. 19:51
matcha
Minden szavaddal egyet értek. :)
2014. 10. 06. 19:51
simita14
Én most nézem a "cicák" ellenit. (Q2,8:14) Miért nem lehet mindig így meccselni ?
2014. 10. 06. 20:52
lipi
Most már biztos! Thompkins volt a hibás!
Upa & down avagy a pokolból a mennybe. Egy csapat két véglete egyik hétről a másikra. :).

Ezt a csapatot akarom látni. Ezt az akaratot, a küzdeni tudást, ezt a tüzet! Az eredmény onnantól már nem is érdekel, ha ez megvan. (azért a W sem áll rosszul :)).
Mint ahogy a múlt heti vereséget, azért ezt a győzelmet is kezeljük a helyén...
Grt Tommynak az 50.000 yardhoz. (Budapest Pilis távolság :))
AZ edzői stáb és a játékosok is felnőttek ezen a meccsen a feladathoz.
Mindenki őrizze meg ezt a formát és nem lesz itt gond :)
2014. 10. 06. 21:18
DM
nah igen jól írsz lipi mester :D
maradjunk a talajon nagyon messze még a vége és még a felénél se járunk az álmaink célja eléréséhez.most jön egy erőltetett menet 6 nap múlva Bills,majd 5 nap Jets nehéz lesz a Billsnek is nagyon erős D.-je van,nem szabad őket sem leírni tiszteljük az ellenfeleket,ez nagyon szép győzelem volt mindenki szépen kivette a részét,jó volt látni azt a tűzet sokakban,maradjon meg a lendület,ez az agresszivitás,összpontosítás

GO GO PATS!!!!!
2014. 10. 06. 21:41
Most néztem meg újra a meccset, és számomra egyértelmű, hogy Revis érdemelt volna egy up-ot. És Gronkowski is, mert nagy tűzzel játszott, és a sikertelen elkapások többsége nem az ő sara. És való igaz, hogy aki a downsba került, nem igazán érdemelte. A szabálytalanságokkal kezdeni kell valamit, mert ez így nagy gáz lesz, ha így folytatódik.
Összességében viszont rég élveztem ennyire Pats meccset nézni, még a bírók sem tudták elrontani, pedig sokat tettek érte. Sok-sok ilyen meccset akarok!!! :)
2014. 10. 06. 21:45
podorpeter
Bemutattuk az alfát és az omegát amitől sokkot kaptam(először negatív majd pozitív értelemben).Most mindenki láthatta hogy a képességekkel nincs baj ! Külön öröm hogy ennyi aggódó hozzászólást olvastam, s ami még jobb hogy érzem mindenkinek jobb kedve van, jó hozzátok a nagy Patriots családba tartozni. Köszönöm mindenkinek !!!
2014. 10. 06. 23:10
respectvv4laciindahouse
Hőőő gyerekek vonyítottam hörögtem , de a végén visítva könnyeztem . Hihetetlen érzelmi hullámvasút ez az idény.Jó volt LaFleaurékkel és a többi öreg motoros ,vagy éppen fiatal titánnal csevegni !Találkozunk a Super Bowlon !
2014. 10. 06. 23:44
nosbiglem
2014. 10. 07. 00:13
dartib83
Biztosan azt kellene mondanom, hogy én megmondtam, h ez lesz az eredmény, de nem így történt :)


Nem tudom, hogy az eddig szakírók által is írt hibák ki lettek-e javítva, illetve javulnak-e tovább (O-fal, stb.)

Go Pats!
2014. 10. 07. 01:37
Ropsz
OFF: Az angol tudásom kicsit hiányos de ha jól olvastam akkor Tyms és Browner is aktív, Vellanot pedig kirakták.
2014. 10. 07. 09:34
mgabor74
Jól olvastad + Buchanan ment IR-re.
2014. 10. 07. 07:09
Demecs
Nézem a meccset. AZ első drive végén mikor az end zoneba próbál bedőlni Brady, még a mez a vállán el is szakadt kicsit. MI ez ha nem küzdőszellem.
Szerintem idén 9-7 vagy 10-6 lesz a mérlegünk, de ha egyre javulunk akkor lehet 11-5 is, aminek jobban örülnék, de a Jets után nagyon kemény menet jön.
2014. 10. 07. 08:10
sting
A kemény menet már elkezdődött.
A Bills és a Jets védelme hihetetlenül jó.
Ráadásul a Billsben már Orton fog kezdeni ellenünk úgy hogy a viszonylag jó produkcióval rukkolt elő a liga legjobb védelme ellen. És Orton hihetetlenül jó tud lenni ha csak játszani kell, súlyozott mentális teher nélkül.
A Jetsnek még van egy meccse mielőtt jön hozzánk. Ott is csak irányitó probléma van. Gino már most padozott egy félidőt. Ha Vick-re építik a játéktervet amikor hozzánk jönnek, nagyon meglephetnek minket.
2014. 10. 07. 09:00
Demecs
Azt olvasom, hogy Tebow-t akarják vissza. :-)
2014. 10. 07. 08:17
tottingetosz
Thompkins a Raidersnél...
2014. 10. 07. 09:32
Croaker
Azért a Jets most csúnyán kikapott 0-ra. Az a védelem azért nem annyira acélos, a támadás meg főleg nem ha még egy FG-ig se jutnak el.
2014. 10. 07. 09:36
mgabor74
Elég kilátástalan meccsük volt, és Vick váltotta egy idő után (asszem 0-21-nél) Geno-t, de Ő sem váltotta meg a világot.
2014. 10. 07. 10:25
Croaker
Bernard Pollard-nak vége a szezonnak, elszakadt az Achillese....
2014. 10. 07. 11:02
TMR
2014. 10. 07. 11:34
loop80
...hát mikor nyerjünk újra SB-t, ha nem az idei szezonban??? ;)
2014. 10. 07. 13:36
Bulow
Hát, ha valaki akkor ő megérdemelte... azért a Denver meccsig Warddal történhetne valami...
2014. 10. 07. 19:47
MemphisM
Ezt nem illik srácok! Annak szurkoljunk hogy ne legyen szerelése ellenünk!
2014. 10. 07. 12:48
DeXTeR
2014. 10. 07. 15:14
azimut
angol tudók előnyben :D :D de a Cím önmagáért beszél

http://sports.yahoo.com/blogs/nbc-yahoo-sports/tony-dungy--tom-brady-has-had-better-career-than-peyton-manning-181404835-nfl.html
2014. 10. 08. 15:35
dexxy 2.0
Egyetértek maximálisan, de ez is nézőpont kérdése. Évtizedek múlva is beszélni fognak mindkét játékosról,csak Manningről a számok jutnak majd eszükbe az embereknek,addig Bradyről a 3+n Superbowl győzelem és 5+n számú Superbowl részvétel, ami szerintem 1000x többet ér.
2014. 10. 07. 16:20
Zandal
2014. 10. 07. 16:54
podorpeter
Tud valaki segíteni? Régebbi Pats meccsek kellenének. Bármilyen megoldás érdekel !
2014. 10. 07. 22:22
mikicsek 1
tenyardtorrent :)
2014. 10. 08. 15:55
mammut
én is így vagyok ezzel, mint podorpeter, és megnéztem az általad ajánlott oldalt, de azt írta ki, hogy nem tudnak regisztrációt fogadni, "betelt a keret"... más ötlet esetleg?
2014. 10. 08. 18:45
mikicsek 1
győr közelében megoldható lenne...
2014. 10. 08. 19:20
podorpeter
Szia mikicsek.irhatnál ez ügyben facén vagy emilt,megköszönöm ha segítesz.
2014. 10. 08. 20:18
mikicsek 1
az ország melyik részén vagy elérhető?
2014. 10. 08. 20:19
mikicsek 1
"mammut"az ország melyik részén vagy elérhető?
2014. 10. 09. 12:10
mammut
Köszi szépen a segítő szándékot!!!

Én budapesti vagyok, de mostanában néha le kell mennem Pápára is...
Adjak e-mail címet?

Köszi még egyszer!
2014. 10. 10. 00:25
mikicsek 1
igen adhatsz nagyon szivesen

2014. 10. 10. 01:52
mammut
mamuzsich@gmail.com
Köszi!
2014. 10. 07. 17:47
Lucius
No, megnéztem végre végig a meccset. Én azon "demagóg" emberek csoportjába tartozom, akik azt mondják, hogy az egész az O falon múlott. Valamiért (reméljük azért, mert jobban játszottak és nem azért, mert az ellenfél volt ennyire béna) sokkal több idő volt playenkét ls jobban mentek a futás blokkok is. A több idő miatt TB-nek volt ideje válogatni a célpontok között, a WR-eknek meg tisztára játszani magukat. Ezzel meg is oldódott az O# problémája.
De igazából mindegy mitől van, a lényeg, hogy király volt a csapat. :)
2014. 10. 07. 17:52
Burkus
Egyetértek. Az O-fal sokkal jobban játszott, megtartották az embereket és jól csinálták a futásblokkolást. Ott valamit nagyon rendbeszedtek valszeg a fejekben a héten.

A másik két okot abban látom, hogy Brady jobban elosztotta a célpontokat, ezáltal nem volt kiszámítható a passzjáték és visszatértek a két TE-es felállásokra, Wright pedig várakozás felett játszik. Talán még nincs is olyan eset, hogy célpont lett volna és ne kapta volna el.
2014. 10. 07. 20:57
DM
nem tudom,de nekem ez a Walker DT is szimatikus nagyon jól játszott volt benne tűz ez kell, :D
2014. 10. 07. 21:50
nszgergo
+1, pedig azt se tudtam h itt van, kerestem rá gyorsan ki ez :)
2014. 10. 08. 16:44
grof
Sziasztok!
Igaz,hogy az O-fal jobban tartotta az embereket, de TB is sokkal gyorsabban játszott: szerintem. A kettő között valószínűleg van öfügg., de örülnék ha egy hét múlva sem találnánk jelzőket a játékunkra!
Hozzászólás a(z) Ups & downs - 2014. alapszakasz 5. meccs bejegyzéshez