Menetrend

Ups & Downs - 5. alapszakasz mérkőzés: Indianapolis Colts

2018. 10. 06. 08:00
Szerző: Increay
Kategória: Cikkek, Meccsek
A New England Patriots a Thursday Night Football keretein belül lejátszotta idei 5. alapszakasz-mérkőzését, az ellenfél az Indianapolis Colts gárdája volt. A rövid hét meglátszott mindkét csapat játékán, a Coltsnál olyan játékosok is beöltöztek, akik normál esetben inaktívak lettek volna, ráadásul néhányan meg is sérültek a meccs során; a Patriotsnál pedig a koncentráció hiánya okozott néha gondot. A meccs során végig a Pats vezetett, végül 38-24-re győzött. Nézzük, kik kerültek az UP-ba és DOWN-ba!

UP

James White: White idén nagyszerű szezont fut, ma főleg a passzjátéknál nyújtott kiemelkedőt; 10 elkapásból 77 yardot és 1 TD-t hozott össze. Ha kellett, ott volt biztonsági megoldásnak egy checkdown passzra, Brady pedig előszeretettel keresi labdákkal a futót.

Sony Michel: Michel már a Dolphins ellen is megmutatta, miért is választották ki idén az első körben, a Colts ellen ismét remekül játszott. 18 futásból szerzett 98 yardot, több hosszú futása is volt, valamint szerzett egy 34 yardos touchdownt Jonathan Jones labdaszerzése után, amivel végleg lezárta a mérkőzést. Ha White és Michel játéka még jobban kiteljesedik, életveszélyes fegyverei lehetnek ennek az amúgy is erős támadóegységnek.

Jason McCourty - Jonathan Jones: Mindketten remekül teljesítettek a Colts ellen, JonJonnak volt egy interceptionje is a negyedik negyedben. Bár a szezon előtt úgy tűnt, JMC helye veszélyben lehet, Rowe sérülése után remekül játszik, nehéz lesz kiszorítani a kezdőcsapatból.

Támadófal: A Coltsnak eddig 17 sackje volt összesen, ami a ligában a második helyre elég, Brady-t azonban ma remekül megvédte a fal. Az első félidőben a közelébe sem értek az ellenfél védői, nagyszerűen játszott a Scarnecchia-legénység. Az sem elhanyagolható, hogy ismét remek blokkokat csináltak a futójátékok során.

Tom Brady: Ha ránézünk Brady lőlapjára, akkor láthatjuk, hogy 2 eladott labdája is volt, aki azonban látta a meccset, az tudja: egyik sem az ő hibájából született. Nagyszerűen irányította a támadókat a mérkőzés folyamán, csak a balszerencsén múlott a két interception. Két statisztikában is illusztris társaságba került: ő lett a harmadik játékos 500 passzolt touchdownnal, Peyton Manninghez és Brett Favre-hoz csatlakozott. A Josh Gordonnak dobott 500. touchdownja más szempontból is érdekes: ezt az 500 TD-t 71 játékos között osztotta szét, ami új NFL-rekord, eddig Vinny Testaverdével álltak holtversenyben.

Josh Gordon: Bár Gordonnak csak két elkapása volt a meccsen, de a touchdownja olyan volt, amit minden Patriots-szurkoló látni szeretne. Három hete van a csapatnál, de egyre inkább látszik mennyire jól érzi magát itt, kezdenek összeszokni Bradyvel, és ez a szezon folyamán egyre csak javulni fog.

DOWN

Devin McCourty: A safety nem élete meccsét játszotta péntek hajnalban. Rendszeresen a TE-kel szemben állt fel, sajnos nem igazán tudta levédeni őket. Egy szép megmozdulása akadt; a harmadik negyedben volt egy szerzett fumbleja, Jordan Wilkins kezéből tépte ki a labdát.

Chris Hogan: Hogan eddig sokaknak a szezon csalódása; 3 elkapása volt 34 yardért, de az első interception az ő hibájából született: nem tudta megszelídíteni a felé dobott labdát, ami így Farley kezében landolt.

Félidő utáni játék: Már megszokhattuk, hogy a szünetben mindig történik valami olyan dolog az öltözőben, ami után nagyban változik a játék képe, másabb lesz a Patriots játéka. Ez most is megtörtént, most sajnos negatív irányba. 24-3-mas félidei állás után felzárkózott a Colts 24-17-re, itt kapta össze magát a hazai csapat. Furcsa volt ezt látni, ez nem volt eddig jellemző.

Speciális egység: Sorozatban a második meccs, amikor a speciális egység rosszul teljesít, valami nincs rendben az egységgel. Brandon Bolden és Marquis Flowers hiánya mindenképpen fájó, de valamit muszáj lesz kitalálnia az edzői stábnak, nem engedheti meg a csapat, hogy hosszú visszahordásokat engedjen az ellenfélnek.

Hozzászólások

2018. 10. 06. 09:27
Iron_Condor
Ha Gordon tiszta marad, nagy kedvenc lesz, az már most látszik.:) Remélem így lesz és akkor üveg árban vettünk gyémántot.
2018. 10. 06. 11:25
ötös műhold
Gordon "léte" jelenleg egy cérnaszálon függ. Nagyon bizonytalan, hogy visszaesik-e. De én is nagyon szurkolok neki (és a csapatnak), hogy szedje össze magát. Nagyon nagy szükség lenne rá ott elöl.
2018. 10. 06. 12:49
LasVegas
Valamelyik gyengébb cornerünket rátehetnénk emberezni a hétköznapokban, hogy ne legyen baj. :D
2018. 10. 06. 13:32
zozi
????????????
2018. 10. 06. 13:33
zozi
Bocs. Ezek mosoly jelek akartak lenni. :)
2018. 10. 06. 15:53
Iron_Condor
2018. 10. 06. 17:04
Alpok
Esetleg egy pártfogói felügyelet? De félre a tréfaval,vigyázni kell rá a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt! Az is döntő lehet milyen támogatást kap a csapattársaktól!
2018. 10. 06. 19:58
zsolt75
A meccs alatt többször mutatták, hogy egy edző (vagy segédedző, egy szőkésbarna hajú, 30 év körüli srác) mindig közvetlenül JG mellett áll. Tehetnének mellé 0-24-ben egy babysittert, mert az irány nagyon jó, a támogatás megvan, a feltételek kiválóak, csak a függőség nem játék... Szorítok, hogy happy end legyen!
2018. 10. 06. 14:31
cspeti98
Mondjuk most nagyon összeszedettnek tűnik, és a csapatnál is mindenki támogatja, ha valami akkor ez tisztán tarthatja. Egyébként a beilleszkedésén látszik az, amit több korábbi csapattársa mondott, hogy egy rendes, értelmes srác.
2018. 10. 07. 00:27
Barb
Mondjuk pont az értelem nem látszott rajta a pálya melletti szemmeresztgetős epizódnál :D /hét jelenetébe be lehetne rakni versenyen kívül :):):)/ de viccet félre téve majdnem eldobtam a vasalót az elkapásánál... és rohadt jó volt látni, ahogy a csapattársak szeretgetik. Csak ismételni tudom magam: a legjobb helyen van... :)
2018. 10. 06. 15:49
Farkas Joe
James White elképesztően játszik minden meccsen, klasszis elkapó-futó hibriddé nőtte ki magát. Gordon pedig egy isten adta tehetség, remélem még sokáig láthatjuk Pats-mezben.
2018. 10. 06. 15:55
Iron_Condor
White tényleg olyan lett mint Dola, ha felé megy a labda, tudod hogy jó helyen lesz.:)
2018. 10. 06. 17:03
InfiniteLoop
Lett?!
Két éve SB-t nyert nekünk. ;)
2018. 10. 06. 17:50
Iron_Condor
Két éve lett olyan.:D
2018. 10. 06. 19:26
hopi46
Lassan inkább egy olyan elkapó, aki nagyon jól fut is. :)
2018. 10. 06. 20:00
zsolt75
Ja! Arra felé tart szerintem is!
2018. 10. 06. 17:30
RJoci7
Sziasztok!

Tudnátok abban segíteni, h hol tudnám vissza nézni a mérkőzést?

Köszi előre is, Go Pats! :)
2018. 10. 06. 18:02
ötös műhold
Pl. innen:
https://rutracker.net/forum/index.php
Orosz nyelvű, és előtte regisztrálni kell (a google lefordítja az oroszt), de gazdag lelőhely.
2018. 10. 06. 18:15
Kisbubu
Ez reg nélküli és jó minőségű:
http://fullmatchtv.com/index.php/nfl/

Ha jól emlékszem én is innen ismerem a linket.
Go Pats!
2018. 10. 06. 19:15
Misi56
2018. 10. 06. 19:40
hopi46
Egyetértek a minősítés nagy részével, kivételek: TB-nél Nekem az INT az INT, Gordonnal Én még vártam volna.
Függetlenül a nagyszerűségétől és szükségszerűségétől az utóbbi játékos TD-je TB hazárdjátéka volt C osztályú DB-ek ellen. Bejött. (Még mielőtt elájulnánk.) :)
2018. 10. 06. 19:49
nszgergo
azok a C osztályú DB-k is 10 centire voltak az elkapótól, ketten egy ellen, csak mondanám...
2018. 10. 06. 20:30
hopi46
...sőt, nemcsak Gordon, hanem Ők is látták, hogy oda fog menni a labda (ezért volt hazárd!), csak Gordon ligaelit akinek a "senkik" dupla coverage-a nem probléma... (Természetesen mindenki úgy minősíti ezt a TD-t, ahogy akarja. :)
2018. 10. 06. 20:46
Burkus
A felpasszt kommunikálták egymással, Brady mutogatta Gordonnak, hogy oda menjen, de oda bedobni tényleg rizikós volt, Bradynek amúgy sem megy ez idén. (Ez volt az első sikeres 30+ yardos passza idén.) Az elkapás, ahogy Gordon kibújt a két védő között, akik szerintem már azt nézték, hogy hova futnak vissza az interceptionnel és ahogy elkapta, az varázslatos volt. Az egyik legszebb mozdulat volt, amit valaha láttam fociban, kb. olyan mint Moss pincér TD-je a Jets ellen. Az egész mozdulatsorból látszott, hogy milyen tehetséges srác Gordon. Emiatt abszolút up, egy vesztett helyzetet mentett, ráadásul megfordította a meccset, "a momentum átvándorolt", megtörte a feljövő Coltsot.

Én is aggódva nézem, Brady idei interception "termelését", amik sokszor fogalmatlan dobásokból jönnek össze - a két Phins elleni INT zavaróan rossz döntések eredménye volt - , de a "TB-nál Nekem az INT az INT" kitételt nem értem. Mindkettőről az elkapó tehetett, Hogan már fordult volna a labdával, Gronknál pedig annyira nem volt köze Bradynek a dologhoz, hogy először fumble-t is mondtak. Brady odadobta az elkapóknak a labdát, miről tehet akkor?
2018. 10. 06. 22:52
hopi46
"Mindkettőről az elkapó tehet" véleménnyel nem értek egyet. Mindkét passzban volt/lett bizony kockázat és persze ilyen passz sok van egy meccsen. Az "odadobta, miről tehet" szitu akkor igaz, ha a QB és az elkapó végig tisztán látja egymást és a labda útját és az ilyen passzból ritkán van INT. Hogan előtt magasra felugrott egy védő, így a labdát kicsit későn látta meg. Gronk előtt 2 védő állt, akik miatt nem dobhatta magasan a labdát, viszont így az elkapónak előre kellett hajolnia érte és mire felegyenesedett és megfordult a 3. védő odaérkezett.
Mint mondtam az irányítók passzainak nagy többsége tartalmaz ehhez hasonló kisebb-nagyobb kockázatú szituációkat, amit aztán az elkapó vagy megold vagy nem. És talán a kockáztatások miatt írják az INT-et a QB kárára. Én így látom.
Amelyik QB-nak kevés az INT-je nem biztos, hogy jobb, lehet hogy csak kevesebbet kockáztat.
2018. 10. 06. 23:23
Lucius
Ennek alapján mondhatjuk, hogy minden passzban van kockázat, legjobb ha csak futnak a labdával (mert minden esetben van valami zavaró tényező az elkapásnál az NFL-ben, ha nincs semmi, akkor az).
Szerintem pont attól lesz valaki jó irányító, hogy az ilyen helyetekben is odajuttatja a labdát az elkapóhoz, lehetőleg úgy, hogy más ne érhesse el. TB mindkét esetben ezt tette (kvázi helyesen felismerte az általad leírtakat és a lehető legjobb módon juttatta oda a labdát). Nem tartom jogosnak ezekért hibáztatni, mint ahogy az INT az INT megállapítás sem helytálló ha egy játékos (WR vagy QB) teljesítményét ítéljük meg (kb. mintha azt mondanád, hogy a kihagyott FG az kihagyott FG, mindegy honnan rúgták, 5 yard vagy 55 yard).
A Gordon dologban viszont kb. egyetértünk. Messze nincs okunk pezsgőt bontani miatta, de kétség kívül biztató, amit eddig produkál. A magam részéről azért JE "formatartásának" jobban örülök.
2018. 10. 07. 00:34
hopi46
Abban igazat adok, hogy a jó irányító oda juttatja a labdát kritikus helyzetekben, de nem mindegy, hogy az elkapó azt milyen "komfortosan" kapja meg.
Megpróbálom megfogalmazni azt, hogy Én miért nem tettem volna UP-ba TB-t: kicsit túl sok "kritikus" passzt adott, (nem rosszat!),mondjuk 3-at legalább (Gordonét is ide számítom) miközben a play szituáció erre nem igazán kényszerítette, mezőny gól távolságra voltunk.
JE "formájának" Én is örülök, bár még egy kicsit kíméltük. :)
2018. 10. 07. 00:05
Arnold Patsenegger
Hopi, túl tolod. Amikor konkrétan az alkapó kezébe dobják a labdát és azt nem tudja elkapni rendesen az szerintem nem a QB-hibája. Az oké ha túl dobja vagy rövidet dob meg még van ezer dolog amit egy irányító elbaltázhat... De a kezébe dobta... Ezt ne akard már túl magyarázni. Ez nem Brady hibája volt.

A Gronk eset meg a legegyszerűbb... Elkapta kiverték a kezéből, keveset lépett és ezért nem Fumble hanem Int. Ez meg hogy rizikós vagy nem rizikós... Ennyi erővel a leg egyszerűbb dobás is rizikós mert az elkapó vagy elkapja vagy nem :)
2018. 10. 07. 00:40
hopi46
Lehet, hogy Én rosszul látom, de Te meg túl leegyszerűsíted ezt a passzelkapás dolgot. Ugord át a véleményem!
2018. 10. 06. 22:29
cspeti98
Gordon ezt bármelyik DB ellen megcsinálja, lehetett volna ott akárki, ez biztos TD.
2018. 10. 06. 22:53
hopi46
Majd meglátjuk...
2018. 10. 06. 23:00
hopi46
A további meccseink nagyon leegyszerűsödnek szerinted, csak jussunk el a 30 yardhoz, aztán jöhet az "régi és az új Isten párbeszéde" és kész.
2018. 10. 07. 00:13
zozo692
Mikor lesz nálad félig tele a pohár?
2018. 10. 07. 00:37
Barb
Na akkor kezdhetünk aggódni, amikor Hopinál félig tele lesz a pohár. Amíg "károg" addig nyugodtak lehetünk :D Én nagyon szeretem a szemfelnyitós hozzászólásait.
2018. 10. 07. 18:52
nszgergo
igen csak ez az egy játék van a playbookban sajnos, így ha összejön más db-k ellen szerzünk TD-t különben nem...
szövegértelmezés itt is megy látom: cspeti98 a múltból egy bizonyos játékról beszél, nem pedig az elkövetkező összes meccsünk összes red zone közeli támadásáról...
2018. 10. 07. 18:47
nszgergo
2018. 10. 07. 18:44
nszgergo
de milyen senkik ember??
most is ellent mondasz magadnak... :)
szval ők is látták a labdát, és ugye még jól is helyezkedtek, szval mindent jól csináltak, de ők csak C osztályú senkik, oké köszi, ne is válaszolj...
2018. 10. 07. 02:58
Chatmansky
A show business az show business... Nem kötözködj, Hopi! :-)
2018. 10. 06. 23:20
hopi46
2018. 10. 07. 05:48
vicgeordie
Cyrust kiraktuk, ezzel lehet Gilisztának csináltunk helyet (akit kirakott a Saints, hogy legyen hely a visszatérő Ingramnek)
2018. 10. 07. 08:57
Lucius
Szegény csak jön meg megy folyton. Pedig most voltak (1 biztos) jó pillanatai. Visszahordani szerintem nem JE - nek kellene.
Hozzászólás a(z) Ups & Downs - 5. alapszakasz mérkőzés: Indianapolis Colts bejegyzéshez