Menetrend

Ups & Downs - 9. alapszakasz mérkőzés: Seattle Seahawks

2016. 11. 15. 12:10
Szerző: lucas
Kategória: Cikkek

updownA vereségel záruló mérkőzéseken is vannak jó teljesítmények, és persze vannak hibák, gyengén játszó emberek és egységek. De a rossz eredményt nem lehet csak az ő nyakukba varrni, hiszen ahogy a győzelmet egy csapat vívja ki, úgy a vereség is mindig soktényezős.

 
Up

Martellus Bennett/Rob Gronkowski: A pihenőhéten gyógyulhatott  Bennett sérült bokája és ez szemmel láthatóan jót tett neki,  így robbanékonyabb célponttá vált ismét Brady számára, aki hétszer dobott felé, és Bennett mind a hét labdát el is kapta (7/7, 102 yard, 14,6 yardos átlag). Miután Gronk kapott egy nagy ütést Chancellortól Earl Thomastól, Bennettre több feladat hárult, de még így is fontos dolgokat hozott össze Gronk is: büntetéseket is kapott róla a Seahawks (célterületes pass interference, holding), és az utolsó drive-ban is nagyon szép volt az az elkapás. És mint utólag kiderült, mindezt elég komoly sérüléssel... Lehet a statjai nem olyan jók, mint a másik TE-é, de fontos pillanatokban tudott nagy playeket megcsinálni.

LeGarrette Blount: A running back 3 futott TD-t ért el, amellyel beállította a saját alapszakasz-rekordját, és ezzel már a 12. TD-nél tart a szezonban, amellyel közelít Curtis Martin franchise rekordjához (14 TD). Jó éve van.

Trey Flowers: A másodéves DE  kezdőjátékos volt Jabaal Sheard helyén, és megszolgálta a bizalmat, mert 2 sacket is sikerült megcsinálnia. Belichick azt mondta, hogy minden játékosnak ki kell érdemelnie az időt, amit a pályán tölthet, és Flowers egész évben keményen küzdött ezért.

Down

Logan Ryan/Patrick Chung/Justin Coleman: A secondary tagjainak Belichick szerint az emberfogással volt a több problémájuk, mint a zónázással. Ryant nagyon megverték a negyedik negyedes TD-nél, Coleman is többször lemaradt, és Chung is nagyot hibázott a második negyedben. De ne kisebbítsük Russel Wilson érdemeit sem, jól játszott, és ügyesen használta ki a gyengeségeiket.  

Shaq Mason: A másodéves jobb oldali guard sacket engedett, amikor benyomták a zsebbe,  sajnos ezáltal nem hívta fel a teljesítményére a figyelmet. A nyitó drive-ban szépen működött a támadófal, de utána az egész meccsen gyenge teljesítményt nyújtottak, és ez rányomta a bélyegét  az offense működésére.

Chris Long/pass-rush: A 9. szezonját játszó veterán nem nagyon tűnik fel a statisztikákban, kapott egy offside büntetést is. A társai sem jeleskedtek a passrush terén, ami jelentősen megkönnyítette Russel Wilson dolgát, és nem nyújtott elég segítséget az egyébként sem túl acélos Pats secondarynek.

 
 

Hozzászólások

2016. 11. 15. 12:32
Dega
Sok sok "apró" momentum,mindenesetre inkább most mint később....!
Go Tommy,go Pats!!!
2016. 11. 16. 22:32
javorocsi
igen sok apró momentum, de ami nekem nagyon feltűnő volt, hogy Tom nem volt ma a megszokott...és itt nem a játékára gondoltam! Nem volt éles, nem lobogott a szemében a megszokott tűz...és ez az egész csapatra kihatott!
2016. 11. 15. 12:49
Arnold Patsenegger
Nem áll meg az élet csak azért mert most kikaptunk. Messze még a vége!
Én személy szerint alábecsültem a seahawks offenst, többé nem teszem. Go pats!
2016. 11. 15. 12:50
zozo692
Ez állítólag egy gyenge Oline volt a Seahawks-nál és erre nem tudunk semmilyen komolyabb nyomást gyakorolni rájuk. Elgondolkodtató.
2016. 11. 15. 13:23
komzoz65
Továbbra sem volt az O-nak egyetlen tökéletes meccse sem, ez sem volt az, azok ráérnek a PO-ban.

De ha a védelem így játszik még az is veszélybe kerülhet. Azt gondolom nem egyes emberek gyenge teljesítménye volt a baj, hanem, hogy megmérettetett és könnyűnek találtatott a koncepció. Eddig is voltak homály zónák, amikor tetszőleges csatársor átgázolt rajtunk, egy-egy időszakban. Volt ilyen az Arizona, a Miami, a Bills (mindkettőn) és a Steelers meccsen is korábban az idényben. Ha most a pihenő héten fejlődtünk volna, ami lassan azért fontos lenne, akkor most nem lett volna ilyen időszak. Ehelyett az történt, hogy ez az időszak lényegében a teljes meccsre kiterjedt. Ez egy nagyon-nagy down.

Az most a kérdés, hogy a jelenlegi kerettel lehet-e mást. Nyilván egy agresszívabb védelem tetszene sokaknak, de nekem mindegy, hogy milyen, csak legyen hatékonyabb.

Most olyan meccsek következnek, amikor még lehet csiszolgatni, tulajdonképpen nagyon komoly O nincs is az ellenfelek között, nyilván a Miami jelenlegi formájában a Jets, a Denver és a Ravens potenciálisan lehet kellemetlen, de semmiképpen nem megoldhatatlan. De a PO nagyon kellemetlen meglepetést okozhat ilyen játékkal, azért kell ezt nagyon komolyan venni.
2016. 11. 15. 13:43
azimut
Én csak azt szeretném elkerülni a rájátszásban,hogy összeszoruljon a gyomrom amikor az O nem tesz fel pontokat a táblára és a D pályára kerül,hogy akkor most egy jó hosszú drive-ot benyelünk vagy td-vel vagy FG a végén és jöhet az O kevés idővel varázsolni! És nagyon kellenének a jó visszahordások a spec teamtől!
2016. 11. 15. 13:59
gallis1976
2016. 11. 15. 14:15
Whitealert
Írtam a sport tv-nek is, fel is olvasták, hogy szerintem Collinst nehezen foglalja pótolni Roberts és azt is, hogy ez a védelem valószínűleg év végére fog összeállni. Úgy gondolom jó, hogy a 49ers jön, remélhetőleg egy önbizalom növelő győzelem lesz, ahol a védelemnek sikerül 2-3-4 sacket és legalább 2 labdát szerezni. Egy INT a secondarynek és egy forced fumble a linebackers sornak nagyon jól jönne. minden pozícióra van jó játékosunk, a 2. 3. emberrel van probléma, főleg a cornerback poszton, így azt remélem, hogy erőt meríthetünk majd ebből a meccsből. Ha Rowe rendbe jön, szívesebben látnám Logan Ryan helyén, ill. az új LB-re, Van Noy-ra is kíváncsi lennék, hogy játszik.
2016. 11. 15. 16:12
Burkus
Roberts nem fogja tudni pótolni Collinst, alulméretezett hozzá és az atletikus képességei sincsenek olyan szinten. A hétvégén elvileg eljött az ő napja és 1 szerelést mutatott be. HT viszont 10 tackle-el zárt, ha jól emlékszem, idén másodszor.

2016. 11. 15. 17:50
boarder20
Ha jól emlékszem Gronk nem Chancellor-al ütközött!
2016. 11. 15. 21:39
hopi46
Részlet gamebook-ból 2. negyed 1&10-SEA 45:
"(4:22) T.Brady pass incomplete deep middle to R.Gronkowski (K.Chancellor). NE-R.Gronkowski was injured during the play."
2016. 11. 16. 13:44
mgabor74
A kozvetitesben Thomas-t mondtak. Hogy melyik a jo nem tudom.
2016. 11. 15. 17:52
max350
Ryan árnyéka önmagának! Tavaly mindig lehetett számítani tőle valami nagy játékra, elütött labda vagy int, de idén mindig úton van, üldözi az emberét, így nagyon nehéz nagy játékokat megcsinálni...
2016. 11. 15. 18:05
gallis1976
Egy 100 %-os Collinst senki nem fog pótolni, ilyen ember jelenleg nincs a csapatban, de egy 60-70 %-ost igen. De a Vasárnap nem ezért vesztettünk, szerintem a secondary is gyenge volt ahogy többen írják, de én nagyobbat csalódtam a pass rush teljes hiányában.Wilsonon szinte semmilyen nyomás nem volt a nagy 25 yardon felüli játékoknál, ezt pedig 2-3 secondary tudja levédekezni a ligában.
2016. 11. 15. 18:41
Tibi Twelve
A defense nagyon nem nézett ki jól de az emberanyag közel sem olyan rossz mint ahogyan játszottak.

Mivel alapvetően zónáztunk, rossz volt nézni meg nagyon szellős volt, ez nehezebb mint az emberezés és csomószor azért voltak teljesen üresen mert elváltotta valaki magát állandóan és 3-4 másodpercet késve vette át a zónáját.

Erre a héten BB biztosan rámegy egy videózás meg egy fejmosás után a védelemmel.Ezt nem fogja tolerálni
2016. 11. 15. 18:49
Tibi Twelve
Amugy a Tom térdére sisakkal repülés undoritó volt chancellortol..utálom az ilyen kbaszott ocsmány játekot játszókat mind ward, burfict chancellor stb. SB n is megúszta Edelman fejelését, itt nyíltan arra ment hogy szétvágja Brady térdét.Tom ezt nem emlitette mert túl classy ehez, de az gáz volt.a labdára rá se nézett.csak a térd

Simább meccsen a OL simán nekimehetett volna chanellornak utána sőt talán még itt is.
2016. 11. 16. 11:26
Tzimisce
Azt azért megjegyzem neked, hogy Edelman csinálta meg a tackle-t Lane-en az SB-n, amitől megsérült úgy, hogy nem játszott utána. Ha nem sérül meg, lehet, hogy simán kikapunk.
2016. 11. 16. 22:08
Tibi Twelve
Tudom, de az tiszta volt.Most hogy Lane rosszul esett a kezére és eltört,az más kérdés.
2016. 11. 15. 18:49
Tibi Twelve
Amugy a Tom térdére sisakkal repülés undoritó volt chancellortol..utálom az ilyen kbaszott ocsmány játekot játszókat mind ward, burfict chancellor stb. SB n is megúszta Edelman fejelését, itt nyíltan arra ment hogy szétvágja Brady térdét.Tom ezt nem emlitette mert túl classy ehez, de az gáz volt.a labdára rá se nézett.csak a térd

Simább meccsen a OL simán nekimehetett volna chanellornak utána sőt talán még itt is.
2016. 11. 15. 21:57
hopi46
OFF

Nate Jackson: Kelj fel és járj! (ISBN 978-963-278-504-2)

Nagyon jó, magyar nyelven megjelent, "dokumentum-regény egy focista elhasználódásáról", amelyet egy NFL játékos (6 év Broncos) írt, a naplójegyzetei és blog bejegyzései alapján. Bepillantás, a kezdettől a végig, nemcsak a játékszitukba, hanem az öltözőkbe, sérülésekbe és kezelésükbe (orvosi dokumentumokkal!), bulizásokba stb. Amerikai foci rajongóknak letehetetlen...
on
2016. 11. 15. 22:24
hopi46
Új TE a PS-ben:
Kennard Backman (23 éves, 191 cm, 111 kg), a Green Bay sérült listára rakta augusztusban.
2016. 11. 15. 22:34
hopi46
A Frisco leigazolta DE Chris Jones-t. Expatriota ellenünk! :)
Hozzászólás a(z) Ups & Downs - 9. alapszakasz mérkőzés: Seattle Seahawks bejegyzéshez