Menetrend

Ups & downs - Alapszakasz 10. mérkőzés

2012. 11. 19. 08:25
Szerző: lucas
Kategória: Meccsek

Ups and downsA New England Patriots lejátszotta a szezon 10. mérkőzését hazai pályán Foxboroban, a Gillette stadionban az örök riváis  Indianapolis Colts ellen, amelyen fölényes, 59-24 arányú győzelmet aratott.


Up
 

Julian Edelman – Több ponton is veszélyt jelentett a ellenfélre: mint punt-visszahordó 68 yardos szlalomjával elért egy TD-t, volt 5 elkapása 58 yardot és TD-t hozva ezzel, és még futóként is sikerült neki egy 47 yardos  big play. A puntreturn TD-je különösen értékes, mert akkor született, amikor Pats még hátrányban játszott, így a meccset eldöntő momentumok között mindenképp ott van.

Rob Gronkowski – Nem hiába féltek tőle a meccs előtt is, egyszerűen képtelenek voltak tartani. Ez volt a 9. alkalom , amikor 100 yardon felül teljesített, végül 7 elkapásból 137 yarddal és 2 TD-vel zárt. (Örömünket beárnyékolja, hogy az utolsó extra pontnál eltört az alkarja.)

Aqib Talib – Egyetlen játéknak köszönhetően került a dicsérendők közé: a szenzációs 59 yardos interception return TD-je miatt, amelyet a  második negyedben ért el, elkapva Andrew Luck dobását.  A későbbiekben neki is akadtak nehéz percei, de ez a nagy játék mindent hibát leradíroz.

Vince Wilfork – Nem a statisztikai mutatóival érdemelte ki a jók közé kerülést, hanem a folyamatos jó játékával, és az olyan „apróságokkal”, mint pl. a Talib int előtti megmozdulás, melynek következtében Luck dobása elég bénára sikerült. Mindenki Talibot dicsőíti, de Wilfork nélkül ez a play nem így alakult volna.  

Down  

Kyle Arrington – A cornerback nagyon rosszul kezdte a meccset, a Colts első, és rögtön TD-vel végződő drive-jában kétszer is büntetést kapott.  Le is cserélték, Dennard játszott a helyén.

Stevan Ridley – Nem nagyon ment neki a futás tegnap, 13 kísérlettel csak 28 yardot ért el. Figyeltek rá, és hiányoztak a „nagy tesók”.

Nate Solder – A meccs elején voltak nehéz percei, kétszer is holdingot fújtak rá.

Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2012. 11. 19. 08:37
ha már Talib bekerült az UP-ba, akkor már én Dennard-ot is betettem volna... + végre DMC-nek is voltak szép megmozdulásai
2012. 11. 19. 08:52
funThOMasz
Megelőztél.... :) Egyetértek, Dennard jobban up nálam, mint Talib és attól függetlenül, hogy el vagyunk kényeztetve e téren én azért Bradyt is betettem volna. Kívánom minden Pats rajongónak, hogy továbbra is ilyen kellemes problémáink legyenek, hogy ki kerüljön még UP-ba... :)
2012. 11. 19. 09:06
lipi
Egy könnyed sima stílusgyakorlat volt a csapattól, pedig nehezen indult.
A futás elleni védelmünk már a második meccsen nyújt sokkal kevesebbet, mint amit megszokhattunk tőlük. Ez kicsit aggasztó.
A Sec viszont, miután végre lehoztuk Arringtont, kellemes meglepetést okozott. Mondjuk érdekelne, hogy mi van Wilsonnal. Ha már Chung nem tud játszani, miért nem tudjuk legalább egyértelmű passz szituknál pályára küldeni, hogy DMC vissza tudjon lépni a CB sorba. Mindenesetre Dennard és Talib üde színfoltja volt a meccsnek. Még úgy is, hogy estek-keltek és időnként messze elkóboroltak a zónájuktól.
Jones és Gronk sérülése nem túl biztató a jövőre nézve, remélem Jones bokája nem vészes.
JMD legalább tesztelheti Schiancot és a 3 wr-es felállást.
A lényeg, hogy a csoport megvan, a helyünk a PO-ban szinte biztos. Onnan meg úgyis más kávéház.
2012. 11. 19. 09:10
lipi
Ja, Ghost aggasztó még. Solder helyére beraktam volna a down részlegbe.
Szoros eredménynél rontott 38y-os FG-t. Nem először idén. Nem tudom mi van vele, de ha így folytatja, akkor a drafton utód után fogunk nézni...
2012. 11. 19. 09:44
Burkus
Gronk, Mankins, Chung, Hernandez, Conolly, Welker sem 100 % állítólag... Az alapemberek hiányoznak.

A futás sztem ezért is nem ment tegnap, Solder küzd mint malac a jégen, Cannon meg szvsz. nem megfelelő, nem volt ki utat törjön. Gronk kiesésével tovább gyengülhet a futójáték.

Ha megverjük a Jets-et csütörtökön, akkor sztem megvan a PO. Utána csak a rehabbal foglalkozzanak. Örülök, hogy nincs Revis, mert ha lenne, megint csak annyit kellene csinálni, mint anno 2009-ben: duplázni Welkert és Lloyd-ot (akkor Moss-t duplázták) és várni, hogy Brady mit csinál, ha nincs kinek passzolni.
2012. 11. 19. 10:08
lipi
Tegnap a futásblokkolásnál nagyon látszott Mankins hiánya. Amúgy rendben volt a fal. A colts két szélső DE-je TB közelében sem volt. Pont ezért szerintem Solder teljesítménye nem volt gázos, sőt.
Gronk kiesésével Honolulu és Fells veszi át a szerepét blokkolásnál, elkapásnál meg Schianco.
Egyébként itt ütközik ki a rotáció hiánya, ezért ilyen hosszú a sérült listánk...
2012. 11. 19. 10:30
bundy58
Annak azért örülök hogy azt a buktafejű luck-t helyretettük, és amikor nagyon kellett az első negyedet kivéve a sec odatette magát ,csak akkor jött nagy játék amikor már volt közte vagy 30 pont :)
2012. 11. 19. 10:38
_bb
Zoli is egyértelmű up, két tökéletes megmozdulása volt puntból (az első volt a nagyobb!), plusz holderként sem rajta múlt Gost hibája.
2012. 11. 19. 10:41
Lacus
Hát, a tippverseny megint ment a levesbe, de cseppet sem bánom, nagyon jól szórakoztam tegnap éjjel/ma hajnalban :) Az mondjuk, hogy Gronk kidőlt a legrosszabb, amit ma várni véltem, remélem probléma nélkül felépül, és folytatni tudja majd a megkezdett gyönyörű munkát! A sec feljavulása üdítő volt, Julian hihetetlent játszott, Talib elsőre szerintem nem volt rossz, Dennard pedig többedszerre bizonyította, hogy van helye a csapatban! Kérdésem: Hörnivel mi újság? sérülése után néha feltűnt és most megint nem játszott - ha jól emlékszem - az utóbbi két meccsen? Nem volt megfelelő a rehab, vagy csak túl korán akarták visszatenni az O-ba? Még annyit, hogy Zoli nem sokat szerepelt a meccsen, de ismét tökéletesen oldotta meg a feladatát, már amennyi hárult rá :) Maradéktalanul büszkék lehetünk rá! És ami még nálam +1: Sanyi és Ricsi, szórakoztatóan, élvezhetően közvetítettek, nekem legalábbis hozzátettek a meccshez a maguk módján (bár az elején a Colts első TD-je után amikor Ricsi elkezdett károgni, hogy ajjaj, bajban a Pats, na akkor kicsit elborult a tekintetem, de hála Istennek ezt később levetkőzte :) ).
2012. 11. 19. 11:21
Burkus
Talibról azt írják azért, hogy "Ok, but not great." Az ESPN meg Up-ba tette... Mind a két passzolt TD-t róla kaptuk, az elsőt szerintem lehetetlen volt levédekezni, a cover jó volt, de a másodikat csúnyán elnézte és még egy DPI büntit is kapott. (Bár többször megnéztem a visszajátszást és azt a minimális kontaktust, ami a két játékos között volt, szvsz. nem lehet DPI-nek mondani.)
2012. 11. 19. 12:41
Pat Patriot
Érdekes meccs volt. Azt vártam, megpróbálunk minél többet futni. Ehhez képest a 68 yardos futómennyiség a RB-ektől nulla. Gronkowski egyszerűen foghatatlan. Leütközni nem lehet, levinni nem lehet, elkapás után még viszi magával a védőt legalább 5 yardon keresztül, egészen félelmetes a pali. Talibról ugyan két TD-t kaptunk, de csak a másodikat volt az, ami miatt szentségeltem. Az elsőnél remek volt a dobás, földöntúli bravúr lett volna, ha azt Talib el tudja ütni. Nem lettünk egy csapásra jobbak vele, de érzem benne a potenciált. Mindenképpen Dennard és Talib párossal operálnék. Arrington nagyon nem volt képben tegnap. Az a PI olyan óvodás hiba volt, annyira látványos, hogy szinte fájt. Ghost hibái nem biztos, hogy beleférnek a PO-ban. Vinatieri kihagyott FG-ja 22 yarddal távolabbról bocsánatos, de 36-ról illik berúgni. Welker ugyan produkált szép elkapásokat, de voltak olyan labdák is, amelyeket el kellett volna kapnia. A meccs embere viszont vitán felül Edelman volt.
2012. 11. 19. 14:16
Burkus
Azért a sec. tegnap sokkal jobban harapott, mint szokott. Szegény Arringtonnak legalább azt írjuk a javára, hogy ő ütötte el a passzt az utolsó interception-nél.

Próbáltunk mi futni, csak nem hagytak. Ridley 13x próbálkozott 28 yardért. Ha jól emlékszem, ebből legalább kettő volt 10 yard körül, a maradék 11-re jut 7-8 yard. Elég zsenge, ahogy Vereen 11/40 eredménye is. (Ott is volt talán két hosszabb futás, a többire jut a maradék.)

Jól felkészültek a futásra, passzra akartak kényszeríteni. Az elején elég ijesztő volt a játék képe, úgy tűnt, be is jött nekik. Aztán a ST TD és a picksix mindent megváltoztatott, meg sztem Luck utána megijedt, hogy nagy zakót fog kapni (amit meg is kapott.)
2012. 11. 19. 16:02
Cheater
Hát én csak annyit mondanék,h ha Dennard ezen a meccsen nem volt UP, akkor szegény sosem lesz az... ;) :D
2012. 11. 19. 17:56
majd miután a SpuerBowl-on is összehozott egy PickSix-et az Atlanta ellen!
2012. 11. 19. 18:36
magooc
Azért Ridley és Vereen is futott egy-egy TD-t. Van olyan RB akinek az elmúlt tíz héten nem sikerült ennyi futott TD-t bemutatni
2012. 11. 19. 22:30
1976gabi
idén még nem írtam.mi a fenét fanyalog sok ember.nyertünk.59 pontot a leg szarabb csapat ellen sem dob az ember,mi meg egy erős középcsapat ellen tettük.örüljetek végre inkább ennek.sérültek meg mindenhol vannak.
2012. 11. 19. 22:34
na ezaz... ráadásul a mi sérültjeink a legjobbkor fognak visszatérni, vagyis a PO-ra! :DDD
2012. 11. 20. 00:16
nosbiglem
Egyetértek gabi.
Hetek óta a hozzászólók legnagyobb része csak fanyalog!
2012. 11. 20. 15:23
Bandi
+1
Elsők vagyunk a ligában: yardok, pontok, 1st downok, és turnoverben is.
Ha leveszem a váratlan 21 visszahordott pontot akkor is nyertünk volna 38-24re.
Hozzászólás a(z) Ups & downs - Alapszakasz 10. mérkőzés bejegyzéshez