Menetrend

Ups & downs - Alapszakasz 11. mérkőzés

2013. 11. 25. 11:32
Szerző: lucas
Kategória: Meccsek
Ups and downs ANew England Patriots vasárnap éjjel lejátszotta szezon egyik legjobban várt mérkőzését, hazai pályán Foxboroban a Gillette stadionban, amely a következő eredménnyel zárult az AFC-rivális Denver Broncos ellen. 


Up 
Tom Brady - Ő lett az ötödik irányító az NFL történetében, aki elérte 350 passzolt TD-t.

Marquice Cole - A cornerback  a speciális csapat puntot fogadó egységének tagja volt ként megszerezte a labdát a hosszabbítás végén, amely megszerezte a labdát, miutánTony Carter már hozzáért, ezzel a Patriots a győzelmet jelentő mezőnygól lehetőségéhez jutott.

Julian Edelman - Korábban arra lehetett gondolni, hogy ő pótolhatná Wes Welker-t, akit  végül Danny Amendola váltott, de ezen a meccsen mégis inkább Julian játszott  Welker-típusú szerepkörben.  

Logan Ryan - A rookie cornerbacknek sikerült elcsípnie  Peyton Manning passzát a negyedik negyed elején, amely végül TD-vel záruló drive-hoz juttatta a csapatot. 

Brandon Spikes/Dane Fletcher -- Spikes hatalmas energiával játszott, Fletcher pedig  elért egy fumble-t a harmadik negyedben, amely a meccs egyik fordulópontját eredményezte.

(+1 A csapat akkor sem adta fel a küzdelmet, amikor már senki sem hihetett a győzelemben.) 
Down 
LeGarrette Blount -A  running back elvesztette a labdát a első negyedben, és utána már nem kapott több játéklehetőséget.

Dont'a Hightower - A linebacker nagyot hibázott egy 3. és 20-as játéknál, amely végül 31 yardos Broncos előhaladással zárult, és a második félidőben már nem lépett pályára (ennek sérülés is lehet az oka).

Stevan Ridley - Folytatva a rossz szokását, a  running back ismét elvesztette a labdát a első negyedben, és utána már nem kapott több játéklehetőséget.

Nate Solder - A bal oldali tackle-nek nehéz estéje volt, két sack is az ő hibájának volt a következménye, az egyik Brady labdavesztését, és egy könnyű Broncos TD-t ereményezett.
 
Az ESPN Boston cikke alapján

Hozzászólások

2013. 11. 25. 11:37
Croaker
Hát azt kell hogy mondjam, hogy ennyire jó comebacket még nem láttam. Csak a Patriots adhat mindent legyőző erőt és akaratot :)

+1: Öröm volt látni Bradyt ahogy égett benne a tűz ebben a kutya hidegben :)

GOGOGO!!!!!
2013. 11. 25. 11:40
zo72
röviden összefoglalva: nem hiszem el hogy tudtunk nyerni 0-24-ről....
én úgy láttam, hogy Ebner szedte fel a labdát és Cole harcolt Carter-rel.
2013. 11. 25. 11:40
cescf4
hatalmas meccs volt... jó nagy hullám hegyekkel és völgyekkel

nálam a 3&20-nál volt a mélypont

sajnos ezt a meccset sem sikerült sérülés nélkül lehozni, így tényleg nagyon nehéz lesz a PO-ban konzisztensen jó teljesítményt produkálni

2013. 11. 25. 11:43
crucified
lucas:

Tényleg nem vagyok kötekedő, de Cole tagja volt a sikeres, puntot megszerző ST-nek, ahogy azt az eredeti is írja, nem pedig ahogy Te írtad. Nate Ebner feküdt rá a labdára, de Cole harcolta ki.
2013. 11. 25. 11:58
Igaz, javítottam. Bár akkor meg Ebner is érdemelne egy upot.
2013. 11. 25. 13:14
crucified
Ezt én sem értettem. Én az egész ST-t egyébként UP-ba tettem volna, de ez csak szubjektív.

Köszi a cikket egyébként!
2013. 11. 25. 11:43
SlimLP23
Jó reggelt minden patriótának :)

Ez nem volt semmi, erről a meccsről még évek múlva is beszélni fognak.
Az első félidőre nem vesztegetnék sok mindent, nekik minden bejött, nekünk meg semmi.
Ahogy aztán a második félidőre kijöttek a srácok az történelmi volt. Engem nagyon emlékeztetett a tavalyi 49ers elleni meccsre, csak itt összejött a fordítás, igaz nem -28 ról. Ha levonjuk a következtetéseket és tényleg tovább tudjuk vinni ezt a lendületet, vagy nem is tudom minek nevezzem, nincs rá szó, akkor meglehet a végén az a bizonyos plusz, ami az elmúlt években hiányzott.
Voltak kockáztatások, bátor play hívások, olyan dolgok, amik tényleg kellenek az ilyen mérkőzésekhez és remélem tényleg jó úton járunk, mert a Panthers és a mostani mérkőzés is igazi PO találkozó volt.
Nagyon remélem hogy ez a generáció fog még minimum egy gyűrűt nyerni, mielőtt Brady visszavonul, mert megérdemelné.
P.S.: Nekem fél 5 kor el kellett volna indulnom dolgozni, de inkább beteget jelentettem, mert egy ilyen mérkőzést nem lehet otthagyni :D
2013. 11. 25. 11:43
Studi
Felkelni hajnalban, végignézni ezt a szenzációt, félidőben elgondolkozni hogy holnap meló és bez úgy is bukott dolog, de inkább bízni és végigizgulni, kiszurkolni és fél órával később munkába menni...

Minden másra ott a Mastercard!
2013. 11. 25. 14:07
csgabor
Hát Studi!A te hozzászólásodnál kell megragadnom az alkalmat, hogy elnézést kérjek szeretett csapatom minden tagjától (játékosok, edzők, stb.)!!!Az első félidő lefújásánál történt ugyanis, hogy lekapcsoltam a TV-t és inkább aludtam, mert a hétvégén összesen így is kb. 4 órát aludtam péntek reggel óta...HIBA VOLT!Korábban még soha nem fordult elő, hogy ne nézzek végig egy meccset, már bánom...Nem a méreg, nem az elkeseredettség vezérelt, egyszerűen csak nem hittem (előszőr mióta kb. 10 éve!!! követem a Pats család életét...) a győzelemben és felettem pedig győzedelmeskedett a fáradság.Még egyszer is bocsássa meg nekem a csapat, hogy nem hittem bennük!Soha többet nem fordul elő! (Bár ha legközelebb is ezen múlik a vert helyzetből fordítás, feláldozom minden második félidőmet!!!Tudom, ez olyan DeMartino-s volt... :D)
Pats forever!
2013. 11. 25. 11:45
Burkus
Még hátravan, hogy újra megnézzem, de már most mindenképpen down-ba tenném a sporikat, mindent megtettek, hogy Manning-hype fennmaradjon. A Thompkinsra be nem fújt DPI a hosszabbításban felháborító volt, ahogy az is, ahogy minden apró érintést befújtak a Broncos egyenlítő drive-nál ellenünk, (pld. Talib INT), viszont ha Ninko vagy Chandler Jones fejét tépték le a támadófal emberei, akkor sem repült zászló (egy esetet kivéve).
2013. 11. 25. 11:55
crucified
Nekünk is tévedtek a zebrák. Szerintem Edelman vonal melletti elkapása nem volt elkapás. Ebből TD lett később. De Chandler Jones-ot láthatóan még vagy ötször tartották fel holdinggal, amit nem fújtak be, plusz a Thompkins-on történt holdingra sem dobtak zászlót.
2013. 11. 25. 12:03
Sinci
Edelmannek lent volt a térde még a pályán, szóval szerintem az jó elkapás volt. Jones-t rendszeresen csak szabálytalanul tudják megállítani(jó ha minden negyediket bedobják :/). A Thompkins elleni PI-ről pedig mindent elmond Brady reakciója.
2013. 11. 25. 12:10
lipi
TB reakciója bele is került abba a támadásunkba :). Ott úszott egy időkérés és nem tudtuk folytatni a drive-ot...
Mellesleg idény végén kicsit át kellene nézni azt a szabálykönyvet és konkretizálni kellene pár dolgot. Annyira szubjektív lett a bíráskodás, hogy már mindenki, teljes joggal szidja a sporikat egy-egy ítélet után. Szóval egyszerűsíteni és konkretizálni. Főleg a legvitatottabb eseteket. Holding, PI, Illegal hand és társai...
2013. 11. 25. 12:18
Sinci
Ebben egyet értünk, szerencsére tegnap nem ezen múlt.
2013. 11. 25. 12:21
Superman nem birtokolta a labdát.
2013. 11. 25. 12:55
"Akkor meg teszett volna piros zászlót dobni, Mr. Del Rio." ;)
Ez úgy tudom vitatható, videózható, a DPI (Thompkins)és a holdingok (Chandler Jones) meg nem adása viszont nem.
2013. 11. 25. 13:13
crucified
Edelman-nek pályán kívül volt lent a térde, amikor birtokolta a labdát.
2013. 11. 25. 13:54
Jó. Akkor erre azt mondom, hogy a 3. negyedben Gronk térde még nem érte a földet, amikor a labda a 13 yardos passzt után, Gronk kezében már éppen elérte a gólvonalat, szóval TD volt ;)
(3. negyed, 3rd and 3, Bolden 1 yardos TD-je előtt kettővel)
(Mindenki videóbíróskodhat egy kicsit :))
2013. 11. 25. 14:21
crucified
Szerintem a háta lent volt. Úgy tudom a hát is számít a könyök és a térd mellett. De lehet tévedek.
2013. 11. 25. 15:34
De jó, hogy egy ILYEN GYŐZELEM után ezen "kell" vitatkoznunk :D :D :D
2013. 11. 25. 12:07
lipi
Háát, gyerekek, ez valami fantasztikus volt! :D
Ezért imádom ezt a csapatot!
Az első félidőben mentálisan összezuhantunk. Nem kicsit, nagyon. Első három drive labdavesztés. Nem tudtunk pontot felrakni egy teljes félidőn keresztül. Erre nem is érdemes szót vesztegetni. Illetve annyit, hogy hamarabb is jöhetett volna a szünet...
A második félidő, az valami csoda volt. Nem tudom mit csináltak a szünetben, nem is érdekel, hogy hány fekete kakast áldoztunk fel, és az sem érdekel, hogy kik ittak PM véréből, de amit szünet után leműveltünk, azt nagyon kevesen csinálnák meg :).
azt hiszem megszületett az évtized meccse.
BB egy zseni. Akkor és úgy kockáztatott, ahogy és amikor kell. Bízott a játékosokban és bízott a csapatban. Zseniális edzői húzás volt a hosszabbításnál a térfél választás. Akkor is ezt mondanám, ha kikaptunk volna.
Egy dolog nem tetszik. Az hogy annyira makacs és önfejű, hogy szerencsétlen Ridleyt megint padoztatta. Remélem nem veszíti el teljesen az önbizalmát a srác, mert baromi nagy tehetség...
Innentől papíron már könnyű meccseink vannak. SPOILER
Ráadásul a Colts megtette azt a szívességet, hogy kikapott az Arizonától, így már mienk a 2. seed. Remélem meg is tartjuk :).
2013. 11. 25. 12:08
Kuin
Down: a futás elleni védelem!!!, Talibtől mert én biza bizonyos szitukban többet várnék tőle
Up: Cole???, Ghost ellenben ide simán, mert nem izgulta el a dolgot, Vereen, Gronk, és ha 2 futót lehúztuk 1 fumble miatt akkor Bolden simán ide fér!!!
2013. 11. 26. 11:02
1976gabi
szerintem direkt engedtük a futást,hogy a passzokat levédjük.szerintem ez sikerült.ha nincs a 3 labdavesztés simán nyerünk.ezek nékül momentumuk sem volt az első félidőben
2013. 11. 25. 12:20
Üdv :)

Kezdem rögötn azzal, amivel a lehetö legkevésbé sem értek egyet: Blount nem down, de nagyon nem.
Mutatták a visszajátszást többször. Lehetett látni, hogy kb halánték magasságában kapta az ütést, az eséséböl pedig én azt láttam, hogy k.o. volt a srác. Szerintem nem azért nem játszott, mert fumblizott, hanem mert agyrázkódás gyanú lehetett. Persze amíg azt hivatalosan senki nem erösíti meg, addig csak találgatás az én részemröl, de kitartok mellette, amígnincs másik hivatalos vélemény :)

Down: Az egész elsö negyed offense szempontból. További down a futás elleni védekezés. Szerintem ezzel pont nem számoltak BB-ék az elején, hogy ennyi futás lesz. És a szörnyü, hogy szinte ugyanazok a playek mentek, csak hol jobbra, hol balra.
Hightower, Ridley és Solder downjával abszolut egyet értek.

Up: Az egész második félidö és TO, valamint az elsö félidöben is a up a passz elleni védekezés. Nem érdekel, hogy hideg volt, mint állat, egy Peyton Manninget 150 passzolt yardon tartani kifogástalan teljesítmény, ilyen lyukas secondaryvel.
Innen emelném ki Harmont, aki nagyon kellemes meglepetés volt. Sokszor volt akcióközelben, sokszor ö szerelt. A tegnapi eredménye után, Gregoryt nem zavarnám túl gyorsan vissza a pályára.
A másik jajj de jó érzés a Fletcher/Collins páros munkájánál volt. Szeretem Collinst (Maddenben az egyik kezdöm) és végre megmutatta mit tud. Gyors és ha odaér bizony odapakolt a támadóknak :)

Illetve nagy up Brady állatkodásainak és lelkesedésének valamint az edzöi gárda második félideji teljesítményéhez (azért az sem volt hibátlan).

A röhej amúgy az, hogy mikor offensive holdingot fújtak, mert Ninkot visszahúzták, akkor a kinti kommentátorok ott röhögtek kínjukban, hogy Jonesra is rá lehetett volna dobni ugyanúgy, mert csúnyán fogták vissza öt is. Jött a szöveg, hogy a dupla zászló dupla bünti? :)

Csak így tovább, ez egy statement (bocs a jó magyar kifejezésért) volt, hogy nem félünk az árnyékunktól :)
2013. 11. 25. 12:36
lipi
A futás elleni védekezés nem véletlenül volt ennyire ergya. Én úgy láttam, hogy tudatosan adjuk fel a futás elleni védekezést azért cserébe, hogy PM ne tudjon passzolni. Az Lb-k sokszor zónára álltak fel. Illetve itt ütött vissza a súly hiánya a dline-ban. A denver Ofala úgy játszott szerencsétlen Vellanoval és Chris Jones-al, mint macska az egérrel. Hogy másik hasonlattal is éljek, pingpongoztak velük...
Amikor Sopoaga pályán volt, sikerült is megfogni pár futásukat. Aztán szerencsétlen kidőlt és megint súlytalan maradt a fal közepe :S.
Tippem szerint ennyire durván nem fog kijönni a hátralévő meccseken. nem jön mindig szembe egy PM :).
A Fletcher bandwagonon már régóta rajta vagyok :)
2013. 11. 26. 11:03
1976gabi
2013. 11. 25. 12:38
Újoncok!!! UP!!!
Thompkins 6 elkapás 56 yard (és egy meg nem adott DPI)
Harmon 11 tacklel (7-4)
Collins 10 tackle (6-4) na végre!
Ryan 4 tackle (3-1) 1 INT
Jones 9 tackle (3-6)
Vellano 6 tackle (2-4)
R. Allen - az az utolsó punt ;)
... és még Buchanannek is volt egy megmentett labdája!

A játékvezetőknek pedig nagyon nem ment, ma sem :( DOWN!!!
2013. 11. 25. 12:39
cescf4
2013. 11. 25. 12:44
Wolverine89
BB térfél választása az OT-ben szerintem az is UP, odaadni maninngnek a labdát, alapvetően ostobaság, de amennyire szarul játszott szembe szélbe, simán meg lehetett kockáztatni:P nagyon büszke vagy a csapatra, de legfőképp arra, hogy az O nem adta fel, mindig jött valaki a fumble team játékosai helyett, + szerintem Hightower kiesése a legjobb dolog volt a csapatnak, Fletcher sokkal jobban játszott, látható volt a jelenléte...(ezért a commentért ne kövezzetek meg, nem értek hozzá csak beszéleke:D)
2013. 11. 25. 13:45
kna19810513
Idén hamarabb jött a Karácsony!!!! Idén hátradőlve nézem a rájátszást, ezen fiatal játékosokkal teletűzdelt csapat szerintem megtette amit csak el lehetett várni tőlük! Egy ligaelső csapatott vertek meg. De hogy!!!!!!!!!!!!!!! Atya ég!!!!!! Az év meccse! Legszívesebben 5 perc után kinyomtam volna a Tv-t , de ha már kivártam a hajnali fél hármat , akkor már megnézem végig... Ez a győzelem felér egy SB-lal!!!!!
2013. 11. 25. 13:48
ironman8
Nem vagyok éjjeli bagoly. 13 óráig bírtam, hogy ne nézzek rá az eredményre. De kaptam ímélt a tippjátékról, ahol 6 pontot értem el, gondoltam az nem lehet akkor rossz eredmény, mert nagy többségben a Patsre tettem a pöttyöt. Aztán meg ugráltam egyet az irodában. Este pedig megnézem.....
2013. 11. 25. 13:59
azimut
MVP MVP MVP :D ennyi
2013. 11. 25. 14:00
Csak nem ez volt Gronk TD utáni közös ünneplés (egyik) apropója?

"Brady 350. touchdown passza a karrierje során, ezzel az 5. az NFL örökranglistán, aki elérte ezt a mérföldkövet."

[3-6-DEN 6 (:23) (Shotgun) 12-T.Brady pass short middle to 87-R.Gronkowski for 6 yards, TOUCHDOWN. NE 12-Brady 350th career TD pass, 5th in NFL history to reach that milestone. - NFL.com]
2013. 11. 25. 14:01
szmiki
Up: Brady fumble -> lepattan a földre majd vissza -> Brady elkapja s mintha mise történt volna passzol tovább :) remek felismerés remek meccs volt :) ezek után szerintem bárkit megverünk ha így játszunk de ne kiabáljuk el :)
2013. 11. 25. 14:05
narbony78
Mondtam tegnap, hogy csak nyerhetünk... De így legyőzni egy ligaelső Broncost! Menjen a levesbe Manning és a WR-jei. Szerintem a Pats az első, aki ennyire kevés yardon tartotta Manninget! A győzelemhez ez kellett! Na meg a szünet... Én nem tudom mit csinált a mester meg Brady, de atomra sikerült! Szerintem a csoport megvan. Innentől csak mi veszthetjük el! De még a PO első körös pihenés is meglehet simán! Még akár lehet 11:5-tel is!
2013. 11. 25. 14:15
Wolverine89
maradjunk a realitás talaján ezután a meccs után hozni kell a 13-3-at:D
2013. 11. 25. 14:20
szmiki
És nekem az tetszik hogy úgy hozzuk a mecseket hogy ( most néztem a szavazást az oldalon s szerintem Chandler Jones , Talib Edelman-en kívül mást nem látok Pro Bowl esélyesnek de ők sem az a tipikus " egyből rámondom hogy biztos ott lesz a Pro Bowlon .De remélem senki sem megy tőlünk pro bowlra .
2013. 11. 25. 15:15
danmajerle
Ghost tuti pro bowl kezdő, a valaha volt legjobb szezont futja, és Slater is jó eséllyel ott lesz. ...és akkor Tomról és Gronkról még nem is beszéltünk.
2013. 11. 25. 15:38
crucified
Én inkább azt mondom 0 résztvevője legyen a Pro Bowl-on Pats részről....
2013. 11. 25. 17:59
pat68
2013. 11. 25. 18:49
danmajerle
Ez rendben is van, de attól még bekerülnek a csapatba tőlünk is - ami szépen fog mutatni a karrierjükben - az más kérdés, hogy egyéb elfoglaltság miatt nem mennek el :)
2013. 11. 25. 20:20
szmiki
Jogos őket nem is néztem :)
2013. 11. 26. 10:08
Tzimisce
Slaterre idén nem lehet szavazni, gondolom a sérülése miatt.
2013. 11. 25. 14:46
Bulow
Hát én is majdnem lefeküdtem, GoVrabel meg el is ment... csak azért nem tettem, mert nem voltam álmos és motoszkált bennem valami megérzés. Azért szegény GoVrabelt felébresztettem 28-24-nél, addig nem mertem babonábaól :) úgyhogy a végén már együtt üvöltöztünk :)
2013. 11. 25. 14:49
Bulow
zon gondolkoztam még, hogy adott két ikon, adott egy meccsm amit egész Amerika (meg a világ...) úgy vár, hogy itt most valami csodának kell történnie... És a csoda meg is történik!!! Nincs semmi kamu, meg úgymond "taktika" mint a gurulós fociban, hanem mindenki odateszi magát, és hozza is a teljes tudását! Fantasztikus...
2013. 11. 25. 14:54
kyobalu
Hát még mindig zsibbadok egy kicsit, kókad a fejem rendesen..2 nap alatt 3 óra alvás.. ;-)
Érdekes, s egyben nagy meccs volt..
Nálam Down: Első félidő inkonzisztens O# fal munkája, főleg Solderrel és Conollyval az élen..De ludas Mankins is..Ridley fumlble mániája, Hightower lassúsága, körülményessége..Complex futás elleni védelem a front line-ban..
Up: Második félideji O# teljesítmény..Brady-vel, Gronkkal, Vereen-el, KT-al, Dolaval, Julian-al együtt..2. félideji agresszívabb D# munka..Isten hozta az újoncokat..Kifejezetten tetszetősen játszott a Collins-Fletcher-Spikes LB trió..Harmon nem volt elveszett, sima minőségi backup volt Gregory helyén..Ryan pedig jó corner lesz...
Kifejezetten tetszik JMD és BB bevállalós második félideji produkciói az elmúlt időszakban..Nem kedvelem JMD-t, de mostanában, azért megdolgozik a pénzéért..
Az első félidőben nem jött össze semmi..A fumble hegyek nálam inkább mázlifaktorok..Inkább nem, mint lehet befolyásolni..Bármikor lehet egy keményebb sack amiből földre pattanhat a labda, s bármikor üthetik le, vagy ki a RB-jeinket, hogy kiessen az a fránya bőr..Én ezért nem büntetném egész meccsekre a játékosokat...Az első félidőben inkább pechesek voltunk végig, mindig a Broncos-nak pattant a labda, nekik jöttek össze a játékok..DE a második félidő 1. drive-jánál éreztem, hogy a fiúk elkapták a fonalat..S ha ez a lendület megmarad, akkor van keresni valónk..Végre úgy játszik az O#,ahogy elvárható lenne..Számos passzlehetőség több fronton, s nagyon szépen variáljuk a RB munkát is..Szellemes, kreatív, ponterős támadófoci..Amibe Pats szurkolóként beleszerettünk..A D# pedig hozza amit ezzel a sérülés hegyekkel meg lehet oldani..A futás védekezést beáldozzuk, s lényegesen jobb a passz elleni védekezés, s agresszívabb, harapósabb a front 7..Jók az 1/1 elleni párharcok..Kifejezetten tetszettek a jamelések,a sztárelkapók, főleg Welker limitálása..Jók voltak a fiúk..Nekem szinte két győzelemmel ért fel a tegnapi meló..Ekkora fordítást még nem csináltunk.. ;-) A legjobban hype-olt,"ligaelső" csapatot szinte lenulláztuk a második félidőben..Az elmúlt két meccsen igazi PO hangulata volt az embernek..S az tetszik a legjobban, hogy mint elit védelmek, s elit támadó alakulatok ellen sem omlunk össze, s ezzel a kórház válogatottal, rohadt kemény és meggyőző meccseket produkálunk..Mi lenne, ha a meghatározó embereink egészségesek lennének a védelemben?? Na de nem szabad átesni a ló másik oldalára..Sosem vagy annyira jó, s annyira rossz sem, mint ahogy hiszed..Jó úton vagyunk..Novemberben és decemberben kezdődik a foci..A csapatunk pedig kezd igazán összeérni..Csak több sérülés ne legyen már!!! A következő 5 csapatnál erősebbek, szervezettebbek vagyunk..Be kellene húzni most már a csoport elsőséget mindenképpen, s meg kellene tartani a 2. kiemelt helyet a PO-ra..
De most már szeretnék hazamenni és aludni..De az még sokára van..
GO Patriots!
GO Dola!!!!!
2013. 11. 25. 15:20
crucified
Azért átkozott szerencséje van ennek a Broncos-nak idén a sorsolással.

A Chiefs, a Patriots és a Colts colt húzós. A két utóbbitól kikaptak, sajnos szerintem a Chiefs-et megverik Tamba Hali kiválása miatt. Azért a Chiefs O# nem egy világverő csapat, valljuk be. A többi egy könnyű sorsolású menet.

Én szeretném az első helyet, mint kiemelést.
2013. 11. 25. 15:25
gamsti
sziasztok, én Thompkins-t is UP-ba tettem volna, az ő három elkapásával indult meg a második félidő első drive-ja, amivel aztán beindultunk :)
2013. 11. 25. 15:39
holt
Sziasztok!Azt hiszem,itt már minden lényegest elmondtak az előttem szólók. Valóban történelmi győzelem volt! Egész éjjel fenn voltam,de reggel is csak nehezen aludtam el. Őszintén szólva,nem gondoltam volna,hogy megverjük a hiper-szuper Payton Manning vezette Vadlovakat, de hogy így! Azt hiszem,a nagy tudású szakkommentátoroknak is át kell értékelniük néhány dolgot.
2013. 11. 25. 15:59
szenti78
Őrület! Ilyen meccset... Még a Dallas-Giants meccsbe bealudtam és 4-kor riadtam fel, ránézek a tv-re épp Superman első TD-jét ismételték. Na mondom, de jó ilyenre felkeli (ismétlés közben nem volt kint az eredmény). Amikor megláttam, akkor mondtam magamnak, hogy biztos valami Isteni jelre ébredtem fel és innen is megfordíthatjuk. A 2. TD után pedig szinte biztos voltam benne. Lehetett látni a denveri arcokon a tanácstalanságot.
A lényegi részeket kiemlemeztétek, csak 2 dolgot fűznék hozzá: 1. Ridley bitang jó futó, de össze kell kapnia magát (nem túl szép zsinórban 3 meccsen eladni a labdát) bár a BB féle padoztatással sem igen értek egyet, 2. TOM és az elkapók zseniálisak voltak este (hajnalban), ha ezt tudják folytatni/fokozni, akkor min. AFC döntő lesz ebből, de inkább... inkább nem mondom ki :)
2013. 11. 25. 16:04
crucified
OFF:

Tudom aljas vagyok, de érdemes megnézni a Ravens-Jets meccs összefoglalóját. Hasonló jó jelenet van benne, mint amit Sanchez összehozott tavaly ellenünk... :)

ON:
2013. 11. 25. 16:17
matcha
Vegyes érzésekkel ültem le megnézni a meccset, féltettem a csapatot. (Az első félidő után arra gondoltam, hogy nem volt alaptalan a félelmem.) A 3. flumble-nél arra gondoltam, hogy fogom magam és visszamegyek aludni, de aztán valami miatt maradtam... Majd a félidőben azon járt az agyam, hogy kit mennyire fogok szidni a UPs&DOWNs-ban és lesz-e olyan, aki ha nem is UP, de nem is DOWN. Aztán amit a második félidőben láttam, arra nem találok szavakat. Egyszerűen minden a helyére került. Úgy mentünk át, mint kés a vajon. A CoinToss-nál meg azt kérdeztem magamtól, hogy BB szimplán őrült, vagy ekkora zseni. Értettem én, hogy szembe szélnek megy a Broncos (majdnem azt írtam, hogy Colts...), de PM vezeti őket. Majd a végén már azt hittem, hogy ez a meccs is döntetlen lesz, akkor amit a sor elvett tőlünk az első negyedben, az visszaadta. Ugráltam a szoba közepén, mint egy gyerek, barátnőm meg azt hitte, hogy elment az eszem. :D
Nálam UP:
- a fentiek (amennyire Cole, annyira Ebner is)
- Bolden és Vereen: kvázi ketten hozták le a meccset az RB corps-ból
- Harmon, Collins, Fletcher, Ninko, Cha. Jones
- TB flumble összeszedős passza :D
DOWN:
- Blount-tal nem értek egyet, kiütötték (Itt megjegyezném, hogy miért van az, hogy csak minket ütnek ki?? Nálunk se ártana néha ilyen és itt nem az alattomos játékra gondolok, hanem a kemény letartóztatásokra (hol vagy Rodney Harrison...), hogy kétszer meggondolja az ellen, hogy akar-e arra menni)
- Hightower: egyértelműen, Tamme TD-jénél billegett, mint szarka a dögön, annyira vakon volt, bár ott a safety se volt az igazi
- Ridley: meg kell tanítani vigyázni a labdára, mert félek, hogy LoMo sorsára jut, kár lenne emiatt elveszíteni (múlt héten már leírtam, hogy Adrian Petersonnak mennyi flunble-ja volt 1-2 szezonban és lám, hogy mi lett belőle)
- Solder: én a komplett falat ide teszem
- a meccskezdés/az egész első félidő

Megjegyzés: nekem abszolút nem hiányzott WW (ez már az előző meccseken is így volt), sőt ismét drop-polt 1-2-szer fontos szituációban is. Lehet, hogy nálunk is drop-polnak az újoncok, de nekik ez inkább megbocsátható, mint mondjuk a csapat sztárjának. A Manning-hype-tól rosszul vagyok, Ricsi kb szentté avatta ismét... Sanyi pedig megint korrekt volt. A bírókra már múltkor sem fogtam a vereséget és ma sem tettem volna, az első félidőt nem a zebrák hozták össze. Bár végig az volt az érzésem, hogy a Denver van hazai pályán (párszor mondtam is halkan, hogy hülye zebrák).
Ez után a meccs után viszont már nem félek egyik csapattól sem. Mert a képesség megvan a srácokban, csak fejben kell ott lenniük!
Talán nem hagytam ki semmit, amit le akartam írni, ha még valami eszembe jut, akkor azt nem tartom magamban. :D
Még annyi, hogy Dobson-nal mi volt, mert arról lemaradtam és nem láttam a meccsen?
2013. 11. 25. 22:35
matcha
Ja és Superman Superman TD-je szintén UP! :D
2013. 11. 25. 16:53
DM
hm uff üdv meg mindenek Kedves szeresztők és fanok

remek mérkőzés volt minden elismerésem az ellenfélnek,mert nagyon jól játszottak,tiszteletreméltó amely eredményt eddig elértek és ténylegesen csakis vért izzadva és a szerencsében bízva tudtuk őket megverni sok-sok hiba itt is ott is,de egy vérbeli rangadó ez elengedhetetlen jelenség,és végül nekünk kedvezett a szerencse.de hihetetlen honnan jöttünk vissza 0-24.-ről ez adjon a továbbiakban is erőt lendületet mert most következik egy könnyűnek vélt meccs a Texans ellen,de javulni kell egy szépséghiba azért van ebben Moreno szétfutott minket ... de ez így is nagyon szép győzelem történelmi mérkőzésekbe illő befejezéssel :)

GO Pats.GO Pats.hu !!!!
2013. 11. 25. 17:21
bence.szel
Eszméletlen!!!:) Ekkora élménnyel gazdagodni valami elképesztő. Első három drive fumblelel végződött és 0-24ről, ennek ellenére vissza tudtunk jönni. Gyerekek, ez a védelem igenis kur..jó!! A futás elleni gyengélkedés úgy gondolom, hogy egyértelműen BB tervében szerepelt. Tudjuk, hogy mindig az ellenfél legerősebb tulajdonságaira fókuszál rá és ez a Denver esetében a passzjáték volt. Ennek oltárán gyakorlatilag feláldozta a futás elleni védekezést, de rohadtul megérte. Manning apó a sztár WR corpjával 150, ismétlem 150 yardot passzolt! Mi ez, ha nem siker? Ridleyt nagyon imádom, de ragasszák oda a kezéhez a labdát egész hétre, hogy még a WCre is azzal menjen, mert ez így lassan megpecsételi a sorsát és azt nagyon bánnám, mert végre van egy olyan futónk, akinek a képessége nagyon jó és a terhelést is bírja. Vereen kellett, mint egy falat kenyér, általa az 5-6 yardos biztonsági passzjátékok sokkal jobban működnek. Dobsonnal nem tudom mi történt, remélem nem sérült meg, de Thompkins bizonyította, hogy azért róla sem kell megfeledkezni. Edelman élete egyik legnagyobb meccsét játszotta és nagyon imádom a srácot!:) Gronk szépen lassan újra régi fényében tündököl, Brady pedig olyan szinten fel volt pörögve, hogy elsírtam magam örömömben! Amendolát levették, de ezért érzek sokkal nagyobb potenciált ebben az offenseben a tavalyihoz képest, mert van 2.-3.-4. opció is. A defenset már kiemeltem egyszer, de külön megemlíteném a Fletcher-Spikes-Collins LB triót, elég jól zúzták tegnap. Harmon és Ryan úgy néz ki jó húzás volt BBtől egyelőre, ha sikerül is mellettük az elkapás, akkor is úgy, hogy nagyon jobb helyezkedést nem lehet elvárni egy DBtől abban a helyzetben. Chandler Jones és Ninkovich eszméletlenül jól kiegészítik egymást és Arrington is abszolút ott volt tegnap szerencsére! Nagyon boldog vagyok, remélem a srácok még nagyobb lendületet kapnak és meg sem állunk a 4.-ig!! GO Pats!!!!
2013. 11. 25. 17:24
attnagy
Én még downba tenném Ricsit is.Amit művelt,ahogy istenítette Peytont az valami gusztustalan.Nem mondom,hogy nem kell elismerni,de azért ez már túl sok.Nem ez az első Pats meccs amin érezhetően ellenünk drukkolt.Még az első félidőben ahogy ócsárolta a csapatot,kijelentette,hogy már 7-4-el állunk.Kicsit visszavehetne az arcából.Sanyi teljesen korrekt volt,személy szerint bírom,amikor ő a kommentátor Pats meccseknél.
2013. 11. 25. 17:40
Burkus
+1. Azért a végén Sanyi sem volt már korrekt, ő sem nekünk szurkolt.
2013. 11. 25. 18:06
pat68
Nekem az volt inkább az érzésem, Sanyi minimum tiszteli a Pats-t, bár a hosszabbításnem igazán figyeltem mit beszéltek, annyira izgultam!
2013. 11. 25. 18:07
nszgergo
jogos, felvételröl nézem a sport tv-s verziot, és undorito amit müvelnek...
de legalább pofára estek :P
2013. 11. 25. 20:47
nszgergo
Sanyit szeretjük mint mindig, még Ricsit is kiosztotta párszor :)
2013. 11. 25. 19:11
Nekem az jutott eszembe, hogy Ricsi a nagy kedvenc Kansas City Chiefs "kedvéért" sem hajlandó egy kicsit se drukkolni a Patriotsnak... pedig ugye ez a Denver bukta úgy kellett a Chiefs-nek, mint egy falat... bukta ;)
2013. 11. 25. 17:57
attnagy
A 2. félidőről nem tudok nyilatkozni,mert lenémítottam a tv-t és úgy néztem :)
2013. 11. 25. 18:05
pat68
Én éjjel aludtam, de felvettem és amint hazaértem a melóból megnéztem! Még a hatása alatt vagyok! Az első félidő letargiája után egy adrenalin és örömhormon bomba! Ha lenne a meccseknek HOF, ennek ott lenne a helye!
Down az első félidő, Up a csapat ereje!
2013. 11. 25. 18:13
tankerpatriots
Az első félidőben Sanyi tartotta bennem a lelket - meg persze Pats szeretete.... a második félidőben meg a tűz a csapattagok szemében. Hatalmas élmény volt...Én csak is köszönettel tudok tartozni mind a csapat, mind pedig a meccstudósításával kapcsolatosan. Szerintem Ricsi az egyik legelfogulatlanabb ember az NFL terén...Én nem értek egyet.

Go Pats Go!
2013. 11. 25. 18:23
Bulow
Cannonról van valami hír? nem mutatták nagyon, de megsérült az első félidőben és utána már végig svitek játszott...
2013. 11. 25. 20:49
Twitterre írtam veszteséglistát, itt a jobboldalon a dobozban is látszik. Szerdánál korábban biztosan nem leszünk a témában okosabbak. Reiss bokasérülést írt. Blount meg remek jelölt agyrázkódásra. Az a fumble tényleg olyan volt, mint Ridley-é a Ravens ellen a PO-ban.
2013. 11. 26. 12:04
crucified
Blount tuti elvesztette az eszméletét egy pillanatra, én nem tettem volna DOWN-ba. Szerintem inkább agyrázkódás-gyanúja miatt nem ment vissza, nem a padoztatás végett.
2013. 11. 25. 18:23
Alexander
Sziasztok.Gratula a csapatnak a győzelemért.Reméljük az első félidőben látott szerencsétlenkedést letudta a csapat az idei szezonra.Én végig szurkoltam a csapatnak,de őszintén szólva félidőben már nem bíztam a győzelemben csak bíztam benne ,hogy lesz elég tartása a csapatnak és tud kozmetikázni az eredményen.Nem értem,hogy egyeseknek mi a baja Ricsivel és Sanyival.Az első félidőben semmi jót nem tudtak mondani a csapatunkról és a Denverről is a védelmet emelték ki többször.Manningnek is csak 1 jó drive-ja volt és ezt többször is kiemelte Sanyi.A második félidőben pedig fordult a kocka és méltatták Bradyt,az elkapókat és a védelmet is.Többször kiemelték,hogy Manning 1/1 választott volt és Brady csak 6.körös és mégis több gyűrűje van.Méltón fognak bekerülni a Hírességek csarnokába.Szerintem nagyon korrekten tudják kommentálni a mérkőzéseket.Bocs,ha hosszú,de remélem érthető voltam.Ez kikívánkozott belőlem.
GO PATS!!!!
2013. 11. 25. 19:02
DM
hatalmas nagy respect az irásodért én személy szerint nagyon kedvelem a szakikat,mert színt visznek a közvetítésekbe nélkülük unalmas lenne az tény :)
2013. 11. 25. 19:34
MajnemizBond
Maximálisan egyetértek. A denver egyenlítő támadásánál is kiemelte Ricsi, hogy ez a legjobb drive-ja PM-nek, mert az 1. félidőben a védelem és nem Manning termelte a pontokat.
2013. 11. 25. 22:36
iceman
Sokan nem szeretik a Pats-et, mert a 2000-es évek egyértelműen ligameghatározó csapata. Stílusa, eredményei alapján a ligaelit arisztokratája és emiatt sok olyan szurkoló is ellenük drukkol, akinek a csapatát nem igazán érinti közvetlenül a Pats formája, szereplése. Most egyébként nem jött ez ki durván, de korábbi meccseken Ricsinél ez észrevehető volt.
2013. 11. 25. 20:03
benzinkut
pár gondolat a meccsről, de csak röviden, mert tényleg minden le lett már írva:
- Tom Brady MVP :DD
- nagy fegyvertény ez a comeback a későbbiekben, jó látni, hogy kezd összeérni a csapat.
- a 3&4-re hosszúpassz kivételével nagyon tetszett az edzői stáb munkája. te jó ég, hogy mi lehetett az öltözőben a szünetben!?
- talán még kicsit korai, de a Logan Ryan - Duron Harmon húzás nagyon el lett találva. BB draft magic.
- Fletcher - Spikes - Collins LB kezdősort a népnek!
- Gostkowski sima Pro Bowler forma.
- Slater a liga legjobb ST playere.
- Chandler Jones - Ninkovich a liga legalulértékeltebb DE párosa.
- Svitek szépen szállt be, van még beugrós emberünk? :)
- Thompkins, Vereen és Edelman hihetetlen biztosságot jelent Gronk mellett.
- Ridleyt sajnálom, de ez már tényleg sok volt tőle, Blount viszont nem down nekem.
- kérdezném attól a "patses"-től, aki nyíltan kívánta, hogy nagyon kapjunk ki: most szomorú vagy?
- a közvetítés teljesen korrekt volt. Ricsi egy-kétszer értetlenkedett, de belefér (én is az OT-s kezdőrúgásnál). Sanyi meg nem volt korrekt, csak mert nem nekünk szurkolt? hát a Denvernek sem szurkolt az biztos. többször is osztotta Ricsit, hogy nem kell hasraesni az első félidőtől. igaza lett! :)
2013. 11. 25. 20:25
max350
Azzal a Pats "drukerrel" én is elbeszélgetnék, aki vereséget szeretett volna a csapatnak, mert az ilyen nem igazi szurkoló!!!!
2013. 11. 25. 20:22
max350
Gábor, Kispestről, aki Denver szurkoló és magabiztos győzelmet várt a csapatától megnéztem volna az arcát a meccs után és megkérdeztem volna tőle: hogy, még mindig szép az élet????? :)

34-31...és ez VITATHATATLAN!!!!!
2013. 11. 25. 21:22
narbony78
Most nézem én is újra és szintén erre gondoltam...
2013. 11. 25. 20:23
dravait
Nekem Vereen volt a legszimpatikusabb (Edelmann után :-) ). Elkapó, futó, blokkoló - ma nagyon ment neki is a játék. És emeljük ki egy kicsit a kapitányt is aki megint nem adta fel, végre megint változatos játékkal "tévesztette meg" az ellenfelet. Nem tudom, ebből mennyi volt JMD, de tudjuk be neki is ezt a pompás győzelmet. :-)
Én úgy gondolom, hogy ezt a meccset mi megérdemeltük, az első félidei szerencsétlen labdavesztéseket nem érdemeltük meg, mert az eredménynél sokkal jobban játszottunk már az elején is, de egyszerűen az égiek nem engedték. A végén meg törlesztettek, de ehhez kellett az a brilliáns második félidő. Hú, de jó volt megint megnézni!!! GO PATS!
2013. 11. 25. 20:51
takirob69
Vereenből egy igazi playmaker játékos vált :)
2013. 11. 25. 20:44
Lalika
Sziasztok! Gratulálok a csapatnak és minden szurkolónak, büszkék lehetünk!
Én csak nagy általánosságban írnék pár sort.
Lehet azt mondani a mostani gárdára, hogy nem elit, nem a legjobb. De mégis olyan mérkőzéseket játszanak amik tükrözik az NFL sajátosságait. Azt, hogy nincs lefutott meccs és ha végig küzdesz akkor tiéd lehet a győzelem.
Számomra hihetetlen ez a teljesítményük. Az, hogy a csapat első harmada sérült, a második harmada sem száz százalékos de ők még tudnak mozogni a pályán a harmadik harmada pedig kezdő és mindezek ellenére van rá lehetőség, hogy padoztatunk meghatározó emberkéket büntiből vagy épp egészség megóvásból és ennek ellenére ott térdelünk az ellenfél nyakán ez azt hiszem több mint megsüvegelendő és intő jel a többi csapat számára.
- Edelman kiköpött WW-t alakított hajnalban.
- Talib sérülten a csípőficamos mozgása ellenére is jó párszor odaért.
- Gronk-ot láttuk, négy védő sem akadály, nem tudom ki lenne képes közülünk majd fél tonnával a derekán még haladni is előre...
Egyetértek azzal, hogy beáldoztuk a futás védelmet, valamit valamiért.
Nem is láttuk sokat a Denveri WR-eket, a yardos futásoknál legalább meg volt rá az esély (és azt láttuk is), hogy odaérünk.
Egy szó mint száz újfent megérte reggelig fent maradni és drukkolni a csapatunknak!
Hajrá Hazafik!!!
2013. 11. 25. 21:35
Lucius
Jó volt. Bár biztos csak a fogadóirodák miatt nyertünk 24-0-ról.:)
A 2. félidőbe és az OT-ba az egyetlen baki az volt, hogy hosszú játékot hívtak az OT-ba a nem megadott PI után, mikor TB-n látszott, hogy nincs magánál a dühtől. De ez legyen a legnagyobb bajunk.
2013. 11. 25. 22:10
Lucius
Furcsa, hogy a Broncos szurkolók azt mondják (NFL.com oldalakon) hogy a bírók elcsalták a Patsnek a meccset. Én maximum azt tudom belelátni, hogy ugyanannyit hibáztak mindkét oldalon… de hogy nem a Pats járt jobban, abba biztos vagyok. Persze lehet, hogy rosszul látom.
2013. 11. 25. 22:28
iceman
Nehéz lehet ezt megemészteni neki, én megértem! Broncos-nak lelkileg nagyon rosszul is elsülhet ez a meccs, simán a playoff helyükbe is kerülhet, ha lejtőre kerülnek e miatt.
2013. 11. 25. 22:46
attnagy
Hát én erre azt mondom,hogy nagy ívben le vannak szarva a broncos drukkerek!Törődjenek a saját csapatuk hiányosságaival.Voltak bírói tévedések mint minden meccsen.Itt max az lehet a szopó nekik,hogy nem minden playnél dobtak zászlót,amikor Manning sírni kezdett.Mert ehhez vannak szokva.
2013. 11. 25. 22:49
matcha
+1
Egy ilyen meccs után jobb, ha kussolnak... Amúgy meg felőlem bírózhatnak, de akkor a válaszom: Nézzetek a táblára, menjetek a p*csába! :D
2013. 11. 26. 11:51
attanagy és matcha: Ezt a stílust max a kocsmában, itt ne!!!!
A véleményformálást is lehet értelmes, sportemberhez méltó módon csinálni.

A másik, hogy gondolom múlt héten is mindketten ugyanígy gondoltátok, mikor nem nekünk kedvezett a bírói tevékenység. Mert ha nem és egy hete azon voltatok kiakadva, hogy ellenünk fújtak, akkor képzeljétek el, hogy most ezt érezhetik a Denver drukkerek.
Ellenfél, nem elleség, tisztelettel mindenkiröl.
Köszönöm!
2013. 11. 26. 14:38
matcha
Rendben, lehet nem épp irodalmi stílusban írtam (nem is jellemző ez rám), máskor jobban figyelek. De a tisztelt elvárása kölcsönös. És nekem kezd unalmas lenni, hogy azt mondják a Patsre minden meccs után, hogy a bírók segítik őket, ez felettébb dühítő. Főleg annak fényében, hogy elég ritka a nekünk kedvező ítélet. Ilyenkor hol a tisztelet felénk nézve??
Amúgy visszakeresheted a múlt heti Ups&Downs-nál, pont egyike voltam azoknak, aki nem a bírókat hibáztatta a vereség miatt, hanem a saját játékosok hibáiban láttam a vereség okát.
2013. 11. 26. 15:12
Köszi a megértésed :) És örülök, hogy múlt héten úgy gondoltad, ahogy leírod.

Attól, hogy más miket ír, nekünk nem kell hasonló "csodás" dolgokat írni. Lehet úgyis oltani a jónépet, hogy nem megyünk egy szint alá.
Akinek a szurkolója meg most szídja a Patset, annak a csapata ´valószinü nem nyert az elmúlt 12 évben 3 gyürüt és nem játszott 5 -ször SB-t :)
2013. 11. 26. 11:12
nosbiglem
Csak egyet kérek, hogy úgy nyilatkozz másokról, ahogy azt te is elvárnád, hogy rólad nyilatkozzanak. Remélem érted, mire célzok.
2013. 11. 26. 14:35
pat68
Nekem csak az jut eszembe, hogy savanyú a szőlő!
2013. 11. 25. 22:25
iceman
Hatalmas meccs volt. Szerintem az első félidő első drive-ja biztató volt egészen a Ridley fumble-ig.Ott nagyon összezavarodott a csapat. Értem én, hogy nem kell egy életre elintézni Ridley-t, de egy RB ezen a szinten nem lehet ennyire instabil. Ha a RB nem stabil, mint a kőszikla, amihez oda van forrasztva a labda, akkor meg van ölve a futójáték. Egy-egy fumble egy egész sorozatban persze bele kell férjen, de nem meccsenként. Egyszóval én nem látom Ridely-ben a kellő keménységet és labdabiztonságot, lehet, hogy valamikor beérik, de szerintem az már nem a Pats-nál lesz. BB adott neki még egy esélyt, de mostanra nála is betelhetett a pohár. Az első félidőben az offense fal és a defense is down, úgy dőltek jobbra-balra mint a kirakati babák. Mire Brady felemelte volna a kezét, már össze is omlott a zseb, a defense pedig akkora folyósokat hagyott, hogy sétálva is kényelmesen átért rajta az ellenfél. Én Talib-ot is gyenge pontnak látom, nagyon sokszor lemarad az emberéről, ráadásul fejben is gyenge. A második félidőre annyi történt, hogy a csapat úrrá lett lányos zavarán, a Denver meg leült és nem tudott már felpörögni. Mindenesetre a második félidőben mutatott játék bármelyik ligaelit csapat ellen elég lehet bármikor, így legázolni, állva hagyni egy ligaelit csapatot nem semmi. Ráadásul nem malac volt, hanem tudatos, kemény, pontos játék.Manning egyébként teljesen elbizonytalanodott a végére, még a rövid passzokra sem nagyon mert vállalkozni, ezért engedte át a hosszabbításra a labdát BB. Én is fogtam akkor a fejem, de a meccs végjátéka őt igazolta, bízott a feljavult defense-ben és jól tette. Nagy erőt adhat a játékosoknak, ha érzik, hogy a HC bízik bennük.Brady minden idők TOP 3 irányítójában benne van (szerintem annak is az elején), ez számomra egyértelmű, Manning-nak pedig nagy presztizsveszteség lett ez a meccs, egy jövendő Hall of Famer irányító ennyire nem eshetne szét, annyi tűz sem volt benne mint egy pislákoló teamécsesben (lásd ellenében Brady-t, pedig annál mélyebb gödör nem nagyon van, ahol félidőben volt a Pats). Összességében nagy élmény volt a meccs, annyi ezresem lenne, ahányszor, sok idő elteltével is, emlegetve lesz még. Mondjuk egy ilyen SB meccs egyértelműen filmtéma lenne. Go Pats!
2013. 11. 25. 23:13
lipi
Ridley-vel kapcsolatban én is attól félek, amit te írsz. Mármint, hogy betelt a pohár. Szeretném árnyalni egy kicsit a képet.
Ide rakok pár statisztikát. A Nevek: Reggie Bush, Jamaal Charles, Matt Forte, Arian Foster,Frank Gore,LeSean McCoy és Ridley. A játék neve: Találd meg Ridleyt :). (2012-es adatok, teljes év, az egyszerűség kedvéért.)

Futás/Yard/Átlag/TD/Fumble.

1. 290/1263/4,4/12TD/4F
2. 227/986/4,3/6TD/4F
3. 285/1509/5,3/5TD/5F
4. 248/1094/4,4/5TD/2F
5. 351/1424/15TD/3F
6. 258/1214/4,7/8TD/2F
7. 200/840/4,2/2TD/4F

Ugye, hogy nem olyan könnyű :). Pedig mind ligaelit futó.
A sok padoztatással egyébként félek, hogy az ellenkező hatást váltjuk ki. Nem mer majd futni, hibát hibára fog halmozni, elveszíti az önbizalmát. Ennek a jelei év elején már megvoltak. Nem is olyan rég kapta vissza a bizalmat éskezdett magára találni.
Egy baromi tehetséges, szimpatikus srác karrierjét törnénk ketté... Remélem nem így lesz
2013. 11. 26. 00:54
max350
Az első sor Ridley-é! Azt még hozzátenném, hogy tavaly azért a 4 fumble-ből kettőt visszaszerzett a csapat!
2013. 11. 26. 09:54
matcha
Hát ez az, nem tér el a többitől flumble-ök terén.
Csak kikerestem megint Adrian Peterson carrier statját, mert rá volt jellemző, hogy pályafutása elején elszórta a labdát és nem felejtsük el, hogy ő 1/7-es, míg Ridley 3/9-es pick volt:

Év/Meccsszám/Futás/Yard/Átlag/TD/Flumble
2007/14/238/1341/5.6/12TD/4F (rookie)
2008/16/363/1760/4.8/10TD/9F (ITT HAJIGÁLTA RENDESEN A TOJÁST)
2009/16/314/1383/4.4/18TD/7F (ITT IS)
2010/15/283/1298/4.6/12TD/1F
2011/12/208/970/4.7/12TD/1F (sérülés)
2012/16/348/2097/6.0/12TD/4F
2013/11/226/997/4.4/10TD/4F

Kidobta a Vikings 2008 után? Nem, ismét megkapta a lehetőséget!
2009 után? Szintén nem!
Jól tette a Minnesota, hogy megtartotta? Abszolút.

Érdekességképp Ridley statja:

Év/Meccsszám/Futás/Yard/Átlag/TD/Flumble
2011/16/87/441/5.1/1TD/1F
2012/16/290/1263/4.4/12TD/4F
2013/10/135/576/4.3/7TD/3F (+1 elkapás utáni F, de azt nem varrnám a nyakába)

Nem mondanám, hogy többet flumble-zna, mint AP, vagy azok a futók, akiket lipi is leírt. A tehetsége, az érzéke, ami a futójátékhoz kell, megvan (ez nem tanítható). A labdára való vigyázás tanítható!! Nagyon nem értek egyet a padoztatással sem, csak elveszi az önbizalmát. Meg kell neki adni az esélyt, hogy kijavítsa.
2013. 11. 26. 14:39
pat68
Nem a "sok" flumble miatt fogják elküldeni, ha elküldik, hanem mert sajnos általában rosszkor veszti el a labdát. Most is megzavarta a csapatot, ami majdnem végzetes lett. Egyébként sajnálnám, mert tehetséges játékos, sok van még benne.
2013. 11. 25. 22:58
cescf4
2013. 11. 25. 23:47
Bruschi85
Hihetetlen mentális erő, hit, akarat, ekkora fordításra csak a legnagyobbak képesek.
Parádés meccs, nagyszerű győzelem egy remek Denver ellen, két totális ellentétes félidővel és folyamatos mommentumváltásokkal.
Semlegesként az év meccse, de Pats szurkolóként iszonyat hullámvasút volt, egy katasztrofális első félidő után.
Szerencsére egyik Manning sem boldog, de a Pats szurkolók annál inkább. :)
Szép volt Fiúk! Maximális elismerés és tisztelet!

A lényeg továbbra is Hajrá Pats!
2013. 11. 26. 00:01
csimbi
OFF:

Mindig irigykedve olvasom hozzászólásaitokat a mérkőzés alatt és utána, merthogy ti legalább látjátok vmilyen formában szeretet csapatunkat. Én külföldön dolgozom, meccsidőpontokban szinte mindig, utólagos letöltés itt Németországban nem egyszerű, de megoldható. Azonban azon a magyar oldalon, ahová regisztráltam magam ebből a célból, ettől az évtől kezdve csak nagyon-nagyon-nagyon kevés mérkőzés elérhető (nem csak pats-es). Így SEGÍTSETEK pls.
Kérésem: van-e valaki akinek megvan az összes idei meccsünk vmilyen formában (a sportTV által közvetítettek főleg, mert szerintem egyáltalán nem részrehajlóan kommentáltak), amit esetleg át tudnék tőle másolni
Kérdésem: valóban lehet valahol ingyenes nCore meghívót kérni (ncoremeghivo.hu), vagy ez csak valami blöff

ON:
Nekem TI vagytok a hatalmas UP, mindenki aki szereti ezt a sportágat és ennek a csodálatos csapatnak szurkol és kulturált keretek között megfogalmazott véleményével azt az érzést kelti bennem hétről-hétre, hogy én is láthattam a srácokat és ott szurkolhattam nekik a helyszínen.
KÖSZÖNÖM az érzést, a lehetőséget és a válaszokat, ötletek
2013. 11. 26. 00:57
puding
Gondolom kamu, de ha írsz egy email címet én szívesen küldök meghívót.
2013. 11. 26. 08:20
csimbi
patriots@citromail.hu
Köszi
2013. 11. 26. 14:59
puding
Elküldtem.
2013. 11. 27. 00:09
csimbi
Nagyon köszönöm
Már fel is használtam
Ezerrel megy a le....:-))
2013. 11. 27. 01:04
puding
Nincs mit, örülök, hogy segíthettem. Jó szórakozást a meccsekhez. :)
2013. 11. 26. 08:18
dajkatom
Az ingyenes ncore meghívó kamu, ne dőlj be neki. A TEN YARD TORRENT-ről és a PIRATE BAY-ről minden meccs letölthető már másnap délelőtt HD ben. Go Pats!!!
2013. 11. 26. 09:13
csimbi: hol laksz Németországon belül? Ha mondjuk Berlinben, akkor összefuthatnánk :)
2013. 11. 27. 00:11
csimbi
Az izgalmas lenne, bár sajna München mellett élek és dolgozom. Bár a mai világban nincsenek távolságok, csak időkorlátok:-)
2013. 11. 26. 07:33
unk
Nagyon sajnálom, hogy ezt a meccset a 7 éves fiam nem láthatta(csak esti ismétlések). Pedig idén kezdte el megszeretni. Szülői mintára Pats szurkoló, és remélem még fog látni hasonlót.
2013. 11. 26. 07:48
kna19810513
Az első félidő végén nem futtattuk le az órát , ehelyett futottunk és időt kértünk(senki nem értette), csakhogy így vissza került a laszti a Denverhez, bár Holiday elbénázta. Hogy miért? Több ideje volt a csapatnak elemezni a Denver játékát a színfalak mögött. Vagy nem?
2013. 11. 26. 12:12
bence.szel
Én azt már akkor sem értettem, hogy mit nem értenek Sanyiék... Először megpróbáltunk legalább FG távolságba kerülni, ezért kértünk időt. Utána viszont jött egy asszem pass interference bünti Amendolara, ami egyébként vicc volt és ezzel meg is ölték a driveunkat. Így próbáltuk már az időt lehúzni, de ekkor már a Denver kérte ki a a sajátját, hogy maradjon még neki. Ennyi a történet.
2013. 11. 26. 08:28
vizi8
Ridley-hez csak annyit fűznék hozzá, ha valakibe így beleszállnak fejjel( pont a labdát találta el a sisak tetejével), nem hiszem hogy képes bárki megtartani kézben a labdát. De kezdhetnénk ott, hogy teljesen elmaradt a blokk 6-7 yardról teljes lendülettel jött az LB. ez csak egy egyszerű észrevétel egy laikustól.
2013. 11. 26. 12:43
fejszee
én is így láttam, és sajnálnám ha BB-ék nem :S
2013. 11. 26. 14:42
pat68
A videó szobában biztos alaposan kielemezték.
2013. 11. 26. 08:52
fefekirály
Azt nem veszi észre senki, hogy a végén csak véletlenül nyert a csapat?
2013. 11. 26. 08:56
fazsiraf
Na és ? A múlt héten meg kikaptunk véletlenül. A W a fontos !!!
2013. 11. 26. 09:15
Ez nem igaz, múlt héten kijött a valós tudáskülönbség a két csapat között, most meg csak szerencséje volt a Patsnek :D
2013. 11. 26. 09:25
Croaker
Nem láttátok, hogy Bradynek mindig kicsúszott a kezéből a labda, és amilyen szerencsénk volt, mindig elkapták az elkapóink, és a védők belökdösték a játékosainkat az endzone-ba? :))
2013. 11. 26. 11:20
nosbiglem
Hahaha! Hiánypotló, az effajta megnyilatkozás, és rá a válaszok! :D
2013. 11. 26. 12:13
bence.szel
2013. 11. 26. 13:53
LPT
Nekem is feltűnt, és idén már ráadásul ez a 8. véletlen győzelem, a három szándékos vereség mellett! Felháborító!
Remélem az alapszakaszban meg lesz az általam tippelt 13 véletlen győzelem.
2013. 11. 26. 14:30
Croaker
Egyébként a szélgépről nem is beszélve. Azért ez mégiscsak pofátlanság, hogy amikor PM támadt, bekapcsolták a stadion-óriás-ventillátort, hogy ne tudjon dobni. Sőt, de ezt szerencsére nem vették észre, a labda is kopott volt, hogy kicsússzon WW-nél, amikor ő jött sorra. A bíróknak kiosztott forraltborról ne is beszéljünk. Szerintem játszuk újra a meccset, mert nem jól volt felfestve az oldalvonal Edelman elkapásakor. A KT elleni DPI pedig nem volt szabálytalan, mert csak a stadion világítása miatt vetült rá az árnyék KT kezére, igazából centikre volt a védő keze KT-tól. Szóval szerintem adjuk oda a győzelmet a Broncosnak!
Idézőjel bezárva :))
2013. 11. 26. 14:44
pat68
WW kesztyűjét olívával kenték be a kézfogáskor!
2013. 11. 26. 18:20
TMR
akkor az volt az a sárga turbinaszerű izé, amit tologattak, jobbra balra? Mindig tanul az ember.
Szerintem az elején azért ment rosszul a pats-nek mert fordítva kapcsolták be (mint a Rakéta proszívót...na ki emlékszik még rá?). Nem fújt, hanem szívott.
2013. 11. 26. 18:53
bence.szel
2013. 11. 26. 09:45
Patriots NEB
Szép napot mindenkinek!
Szuper meccs volt!
Mi a baj Ridley-vel?
Régóta figyelem,hogy mi okozza nála a sok fumble-t.Szerintem elsősorban az ami a fő erénye is!Ő nem a fej leszegős bumm a falnak futó,hanem cselezős.Ezáltal egyfolytában dobálja mindkét karját,azt is amivel a labdát fogja.Nem szorítja a testéhez ezáltal sokkal nagyobb felületet biztosít a fumble-hez.Az az érzésem,ha ezen nem tud változtatni,akkor hamarosan megválik tőle BB.
Meg kell tanulnia eldönteni,hogy mikor éri meg kockáztatni egy cselért illetve ha nem megy akkor inkább lemenni,de megtartani a labdát.
2013. 11. 26. 10:29
lipi
Nincs sok fumble-je. Nincs több, mint más futónak. Kicsit feljebb találsz pár statisztikát...
Ami az idei megnövekedett fumble számra vonatkozik, idén már most annyi van neki, mint tavaly egész évben, az szerintem simán a rosszul alkalmazott pszichológia hatása... (Meg volt egy-két megtarthatatlan labda, amikor úgy érkezett a védő. Meg a finoman fogalmazva is kétarcú Ofal sem úgy dolgozik, ahogy kellene. Lásd amikor a megblokkolt ember verte ki a kezéből a bogyót...)
(Most jöttem rá, hogy Ridley fogadatlan prókátora vagyok)
2013. 11. 26. 10:32
lipi
(És imádom a zárójeleket is)
2013. 11. 26. 10:37
Patriots NEB
Azért ha tudod nézd vissza,hogy mennyire dobálja a karjait.
2013. 11. 26. 12:54
dravait
A fenti statisztika eléggé megmutatja, hogy semennyire se rosszabb, mint a "sztár" futók. Én sem szeretném, ha BB csak a feketeseggűt látná benne, mert igen tehetséges a srác. Gondolom van/lesz külön tréningprogramja, ahol a labdabiztonságan erősítenek úgy, hogy a manőverezőkészsége megmaradjon.
2013. 11. 26. 13:09
Tzimisce
Fears edző remélem ráhat.
Egyébként bíztató, hogy Ő is pontosan tudja miért baj ez, ahogy dühöngött, nem pedig összeroskadt a fumble után.
2013. 11. 26. 13:16
Patriots NEB
Nem hiszem,hogy BB-t nagyon érdekelné a statisztika.
Ha továbbra is Patriots játékos akar maradni,akkor nem veszíthet több labdát.
(WW esetében sem hatották meg a kiemelkedő statisztikák.)
2013. 11. 26. 14:47
pat68
És nem lehetne-e esetleg a futási útvonalakon változtatni? Gondolok arra, hogy a labdavesztések nagy részét belső futásokkor követi el, ahol hátrány a technikája. De a külső futásoknál inkább a technika az előny, nem a brusztolás.
2013. 11. 26. 13:25
danmajerle
A fenti statok sajnos nem relevánsak, 1 héttel ezelőtt már csináltam egyet, de most aktualizálom, átlagban ki hány futásonként ejti ki a lasztit:

BJGE 236
McCoy 116
CJ2K 103
Foster 94
Forte 91
MJD 83
Lynch 75
AP 66
Ridley 57 - idén 33!
Charles 55
Bush 37

Egyértelmű, hogy Reggie Bush szórja a labdákat, de a mi Stevanunk sem büszkélkedhet sajna, bőven a legrosszabbak között van.
2013. 11. 26. 14:55
piszkosfred
Most akkor az a kérdés, hogy mi a fontosabb? A futónk csináljon nagy játékokat, szerezzen sokszor first down-okat a csapatnak, de ez azzal jár, hogy néha elveszti a labdát, vagy legyen olyan labdabiztos, mint BJGE, aki viszont kis túlzással el sem lát 10 yardig. Mert én személy szerint inkább egy Ridley-t nézek el a csapatban, mint egy BJGE-t. Azt viszont osztom, hogy a srác a kiélezett meccseken szórja a labdákat, ami nagyobb baj.
2013. 11. 26. 16:06
Gordon
Kifejezetten nagy játékokra nem emlékszem Ridley-től, 10+ yard os futásra sem.
Az nfl-ben az nyer aki kevesebbet hibázik és sajnos Ridley sokat hibázik, ezt most sikerült így is behúzni de a panthers ellen elment rajta a meccs. Ha a következő meccsen is hibázik szerintem BB végleg leülteti és Bolden-Blount párost fogjuk erőltetni. Vereen túl értékes 3rd down RB ahhoz, hogy futkározzon.
Ja és mielőtt jönnétek, hogy nehéz lesz ekkora nyomás alatt játszania, csak szólok, hogy neki ez a dolga, ezt csinálja naponta 8 órában.
2013. 11. 26. 15:49
Pebal
Off
NSO:
"Egy negyed alatt visszajött a meccsbe a Patriots, és a denveri rémálom nem akart véget érni, Manning passzát Ryan Allen megszerezte Eric Decker elől..."
:DDD
2013. 11. 26. 18:15
TMR
Hát, na...itt még a punterek is INT-et érnek el :D
2013. 11. 26. 16:30
Maniac84
Végignéztem még egyszer a 2. félidőt és ez alapján nekem még Collins hiányzik az UP-ból. Az ő játékát egyébként egész szezonban kiemelten követem és a mostani meccsen elmondható, hogy tudta hol a helye és nagyon sokszor jó ütemben ért oda a labdás emberhez. Nagyon nagy fejlődés látszott nála. Halkan jegyzem meg, hogy némileg Sean Lee-re emlékeztet a mozgása...
A továbbiakban egyébként azt várom, hogy Fletcher-t és őt is többet lássuk a pályán mert igen jól működött a párosuk, valamint számomra nyilvánvalónak tűnik, hogy Fletcher alkalmasabb a védelem irányítására mint Hightower. Akinek a játéka egyébként nagy csalódás a számomra, Mayo sérülése után arra számítottam, hogy majd ő átveszi a stafétabotot. Ez közel sem következett be...

A csapatnak egyébként nagy gratula! Büszkébb nem is lehetnék arra, hogy Pats fan vagyok!
2013. 11. 26. 18:57
yoki
Abszolút egyet értek veled.
Sztem a Panthers elleni meccsen látszódott igazán, hogy Hightower-rel valami baj van. Amíg a másik oldalon Kuechly 30-40 yardot sprintelt, hogy segítsen a szerelésben, addig Hightower csak kocogott a labdás után, hogy "pacsizhasson" a szerelést megcsináló safety-nkkel. Főleg úgy szúrta a szememet, hogy megkapta a defense CSK posztját. Remélem a héten öröm focit látunk a Pats-től és ezek a rookie-k még több önbizalmat kapnak. És talán újra februárig izgulhatunk a csapatért. :D
Hozzászólás a(z) Ups & downs - Alapszakasz 11. mérkőzés bejegyzéshez