Menetrend

Ups & downs - Alapszakasz 12. mérkőzés

2013. 12. 01. 23:11
Szerző: lucas
Kategória: Meccsek
Ups and downsNew England Patriots lejátszotta az alapszezon 12. mérkőzését a Houston Texans ellen idegenben, Houstonban a Reliant stadionban, amely kiélezett, szoros küzdelem után 34-31 arányú Patriots győzelemmel zárult.

Up 

James Develin: A fullback 1 yardos touchdown futása híven visszatükrözi azt a "soha nem adom fel" mentalitást, amellyel beverekedte magát az NFL világába. Pedig nem volt egyszerű az útja: a Brown University-ről először Arena Football League-be, majd a United Football League után egy  NFL gyakorlócsapatba került, míg végül sikerült  NFL rosterhelyet kapnia.

Julian Edelman: Egymás utáni két meccsen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, úgy tűnik jelenleg ő a csapat legmegbízhatóbb elkapója, aki egyenletesen jó játékra képes. 

Stephen Gostkowski: Két 53 yardos mezőnygól egy ilyen kiélezett meccsen, ez igazán "clutch" (és klassz) teljesítmény. 

Rob Gronkowski: A tight end játéka továbbra is meghatározó eleme a Pats támadógépezetének,  egy újabb 100 yardon felüli teljesítménnyel igazolta klasszisát.

Offensive line: Ezen a délutánon egészen jól sikerült megvédeni Tom Brady-t,  nem  J.J. Watt-ról és társairól szólt a meccs. 

Down 

Kyle Arrington: A cornerback védekezését a negyedik negyedben DeAndre Hopkins 66 yardos elkapásánál rossz volt nézni. Míg kiválóan tud játszani a slotban, pl. szépen semlegesítette Wes Welker-t  a Broncos elleni meccsen, addig szélső cornerbackként nagyon gyenge teljesítményt nyújtott  a Houston elkapói ellen. 

Dont'a Hightower/run defense: A linebacker és társai egész meccsen erősen küszködtek a futás megállításával,  a sok elhibázott tackle-nek is betudható, hogy a Houston  is sikeresen futott a Pats ellen.  

Kickoff coverage: A nyitó játékában a Houston csaknem a fél pályáig jutott, s ez megalapozta az egész meccset hangulatát.
 
Az ESPN Boston cikke alapján
 

Hozzászólások

2013. 12. 01. 23:16
Burkus
Nagyon jóindulatú volt Reiss a down-nál. Megjegyzem, ettől függetlenül Hightower jegyezte a legtöbb tackle (7), volt TFl-je és PD-e is.
2013. 12. 01. 23:28
Bruschi85
Just win, baby!

Azt pedig felejtsük el, hogy Ridley-t a padon hagyjuk a PO előtt..

A lényeg továbbra is Hajrá Pats!
2013. 12. 02. 07:09
Lucius
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a meccs meggyőzte BB-t, hogy kell neki Ridley. Nem tudom ki futott a meccsen az utolsó három alkalommal (ahol igazából mindenki tudta, hogy futás jön középen), de ha Blount volt, akkor ezt a 3 playt leszámítva 4.5-fölötti átlaga volt + 1 TD (0 fumble).
Tudom, már mindenki azt hiszi, hogy utálom Ridley-t, pedig nem.:)
2013. 12. 02. 10:22
Bruschi85
Ez a meccs engem sem győzött meg, hogy nem kell. Ridley-re igenis szükségünk van, mert a jelenlegi legjobb futónk Vereen 3rd down párossal kiegészítve.
2013. 12. 02. 00:13
Whitealert
Elég gyenge volt a defense, remélhetőleg a rájátszásra megint úgy összeállnak, mint év elején. Bár ez elég merész álom. :/
Én még down-ba tenném azokat a szurkolókat, akik olyanokat írtak, hogy "megérdemeljük, hogy kikapjunk" stb... és azokat, akik folyamatosan káromkodnak szidva a csapatunkat, a bírókat, a másik csapatot. Srácok ez nem soccer, ne legyen már ennyire alacsony a színvonal! Egyébként szoros meccs volt, de szívesen "unatkoznék" már egy meccsen, mint pl. a Steelers ellen.
2013. 12. 02. 00:15
Whitealert
Ez most visszaolvasva elég picsogósnak hangzik, de értitek a lényeget :P Világbéke meg minden! :D
2013. 12. 02. 01:37
bence.szel
2013. 12. 02. 07:34
crucified
Nem mintha valaki volnék, de én ezért szoktam le a chatről. Semmi értelme, csak a normális szurkolókat heccelik. Kár érte.
2013. 12. 02. 09:56
Pats78
2013. 12. 02. 11:23
nosbiglem
2013. 12. 02. 06:53
WuMaster
Szerintem a lényeg a meccs után a W a csapat neve mellett. Én igazából nem bánom, hogy ebben a szezonban ilyen szoros meccseket játszunk, sőt.... Ebben a csapatban óriási erő és tartás van, remélem SB győzelmet kamatozik!! Go Pats!! :)
2013. 12. 02. 07:39
pat68
A nyögvenyelős, nehéz győzelem is győzelem! Sőt a tegnapiból többet lehet tanulni, mint a múlt hetiből.
A def idén már sajnos nem lesz sokkal jobb- nézzük meg csak a sérült listát- ezért az O-nak kell hozni a meccseket. De ha mindegyiket 30+ -ra hozzák nem lehet baj! Ott leszünk a PO-n, ott meg minden megtörténhet és az ellenkezője is!
Hajrá PATS!
2013. 12. 02. 08:44
Burkus
Érdekes meccs volt, főleg a sec. szenvedése, ugyanannak az egységnek aki 0 elkapáson tartotta Grahamet, és 1 elkapáson és 5 yardon Deckert. Tegnap Keenum és Andre Johnson gyak. bohócot csinált belőlük.

Nekem a tegnapi meccs volt, amin nem tudtam izgulni, valahogy az volt az érzésem, hogy úgyis meglesz a W. Nem értem ezt az egy félidős teljesítményt, ami lassan az egész szezonra igaz, csak az első felében az első félidőt, most a második félidőt hozzuk. Szépen rázták meg magukat srácok, ez már ligaelit offense, különösen az lenne, ha Ridley ügyét tudnák valahogy kezelni (szvsz. egyik futónk sem annyira ügyes, mint Ridley, vele reális veszély a futásunk. Tegnap szegény Bolden úgy pattant le a Texans falról, mint LoMo anno.) Azt azért nem értem, hogy a Jags hogyan tartotta asszem 6 ponton (?) a Texans és nekünk hogy sikerült 31-et engedni.

A szezon első fele igazolta, hogy egy szenvedő, rossz passzban lévő csapat is tudja tartani a lépést, ha jó a védelem, a 9:3 jelentős részben a D-nek az idény első felében nyújtott helytállásának köszönhető. Ha a D nem tudja magát újra felszívni és nem találnak ki valamit erre a a futás védelemre, akkor megint az lesz, mint az elmúlt években: imádkozunk minden drive-nál, hogy az O pontokat csináljon és elég nagy legyen a pontkülönbség ahhoz, ne lehessen már behozni nagy játékokkal sem. És ha valaki megfogja az O-t, akkor ott vége a szezonnak. Nemcsak a DT poszton, hanem a LB soron is egyértelmű formahanyatlást látok, Spikes sem az, aki aki korábban volt. Pedig a sec. Ryan egyre jobb játékával kifejezetten pofás.

Nem az a meccs lesz, amelyet meleg tavaszi, forró nyári napokon elvonási tüneteimet kezelendő újra fogok nézni. Lényeg a 2nd seed, nagyon fog kelleni a bye week az orvosi stábnak, aztán vagy otthon vagy a Mile High gyepén játszhatjuk a főcsoportdöntőt, remélhetőleg -10 fokban, hogy Manningnek ne menjen a játék.

2013. 12. 02. 10:08
pointer01
+1
Ezt gondolom én is!
A 2nd seed számunkra létfontosságú, mert ilyen toldozott foltozott D-vel, plussz egy meccs...
Örülök a W-nek, de jönnek még ennél azért keményebb csapatok (O szempontból), vmit tényleg ki kell találni futás ellen, és a mélységi passzokra!
2013. 12. 02. 08:57
lipi
Ismét egy sima, laza meccs :)

Ami nagyon tetszett: Az O második félidős játéka. Edelman és Gronk kiugróan jó teljesítménye. Élmény volt nézni Gronk TD elkapását és azt a blokkolását, ahol 3 embert blokkolt egyszerre :). TB 2. félideji higgadt, "gép"teljesítménye. A védelemből Ninko kiemelkedőt játszott. hihetetlen hogy tud mindenhol ott lenni az az ember :). És itt szeretném kiemelni Scar munkáját az Ofallal. egyszerűen zseni a pali. RT poszton a csere cseréje játszik, a fal közepe átlagos teljesítményt nyújt, a legnagyobb jóindulattal is, és mégis képes úgy összerakni meccsről meccsre a fiúkat, hogy TB szó szerint megkávézhat egy-egy dobás közben. Szintén kiemelkedő, amit a félideji elemzésben csinálunk. Sőt, meg kell említeni a time menedzsmentet, ami szintén remekül működik már meccsek óta. És megint megkövetem JMD-t. Jó playeket hív, remekül méri fel félidőben a kedvező matchupokat.
És most jöjjön ami fejlesztésre szorul. Első és legfontosabb. Nincs 1. negyed és alig van 1. félidő. Nem tudom mi történik a fejekben, játéktervben, mennyi múlik a rossz kivitelezésen, és mennyi az elhibázott alapkoncepción, de katasztrofális teljesítményt nyújtunk ezen időszakban. Eddig még szerencsésen jöttünk ki belőle, többnyire, de nem biztos, hogy érdemes minden ellenfélnek egy félidőt ajándékba adni...
Nem tetszik amit run D néven művelünk. Tudom, hogy a három legfontosabb ember kiesett. Wilfork, Kelly és Mayo. De ez nem magyarázat arra, hogy minden jöttment futó 200yardos teljesítményt pakol fel ellenünk. A Dline harmatos teljesítménye miatt a hátsó alakzat se működik. És ezt itt nem is értem. A fal közepe már elég régóta adott. Vellano és Chris Jones eddig ha futás ellen ergya is volt, legalább olyan nyomást tudott biztosítani a qb-re, ami segítette a sec munkáját. A Denver óta ez nem működik... mi lehet a probléma?
A hátsó alakzatot nem ekézném, ami tőlük telik, megteszik. Nincs Dennard, Talib szemmel láthatóan sérülten játszik, Ryan rookie hibái még előjönnek, Arrington szélen rettenet, de ezt mindenki tudja. Mindehhez nem kapnak segítséget se a Dlinetól, se az LB sortól.
Szumma. Kicsit vicc, hogy a liga egyik legrosszabb támadóalakulata ellen a felpakolt 34 pont ellenére izgulni kelljen a végéig.
És ami hatalmas gáz. Tényleg meg kell aláznunk a legjobb futónkat ország világ előtt? Elég gáz csórikámnak, hogy BB rászállt, nem biztos, hogy ennek így kellene működnie...
Valaki írta, hogy jó volt a futás a meccsen Ridley hiányának ellenére is. Jelzem nem volt jó. A csapat kevés nélkülözhető embereinek egyikét Vereent kellett állandóan beküldeni a darálóba. Ha megsérül, akkor nagyon nagy árat kellett volna fizetnünk Ridley padoztatásáért. Továbbá kiderült, amit eddig is tudtam. Bolden átlagos futó, nem is ment neki tegnap, Blount meg nem bír végigfutni egy negyedet. Szóval ha kérhetném a csapat all down futóját ne alázzuk meg és végképp ne padoztassuk...
Megint sikerült írnom egy háború és békét :)
2013. 12. 02. 09:13
tottingetosz
+1 minden bekezdéshez. Én ún. "divatdrukker" vagyok... A Carolina ellen SB volt az első NFL élményem, de azóta egy szisztematikusan (hibákat nem nélkülözve) építkező, folyamatos PO esélyes csapat hűséges szurkolója vagyok. Na, szerintem azóta nem volt ilyen tehetséges futó a csapatnál, mint Ridley. A büntetés jogos, de még vissza is üthet, ha ennyire "gyilkos" az üzenete. Szeretem a srác játékát, lipi leírta, hogy mennyire "jó" a többi futónk. Annyira kell ő a pontszerzésekhez és a W betűhöz, mint pl. Gost kiemelkedő idei teljesítménye. Sajnos az idei PO szereplésünket mégse a srácok, hanem az orvosi stáb teljesítménye fogja meghatározni. Go Pats!
2013. 12. 02. 09:29
kyobalu
+1..Szinte mindennel egyetértek..
Az elmúlt három meccs alatt a D# kicsit kipukkadt..Azt tudja hozni amire a backupok backupjai képesek..Amíg nincs a D line közepén egy meghatározó nagy ember, addig a futásoknál Jonest és Vellanot kiveszik egy az egyben..Középen úgy fut át rajtunk minden futó ahogy akar..Itt nekem kicsit furcsa Spikes és HT is..Mindketten a futás ellen erősebbek.Mégsem tudnak annyira hatékonyan besegíteni, büntetni. Néha Fletcher aktívabbnak és főleg hatékonyabbnak tűnik, mint ezek ketten..HT és Spikes is borzalmasan rossz passzvédekezésben..Körülményesek, lassúak..Ha én lennék irányító, akkor csak rájuk dobálnék rövid, slot paszokat..A secondary jelenleg többet nem tud..A két "kimagasló" cornerünk sérült, a cserék közül pedig csak Ryan mutat pozitív jeleket..Arrington slotban ligaelit, de a széleken borzalom..Ki is használják..Nála sajna még Cole is jobb ebben a pozicíóban..
Amíg a D fal közepével nem csinálunk semmit, s szegény újoncokat terheljük horror snap számokkal addig a futás elleni védekezés nem lesz jobb..
A secondary javítása érdekében, amíg nem jönn rendbe Talib és Dennard, én veterán minimumért leszerződtetném Asomougha-t..Arringtonnál és Cole-nál biztos jobb opció a széleken..A LB sorban többet használnám Fletchert..Mert nem csak passzvédekezés ellen jobb mint, HT..
A sérülések miatt eljutottunk oda, ahol tavaly a PO-ban voltunk..
Az O#-nek kell hoznia a meccseket, mert egy közepes irányító is, sok futás hívással simán 30 pontokat tud feltenni a D-nek..
Ennek nem örülök..
Persze év elején a D hozta a meccseket, s az O bénázott..Kisegítik egymást, ha kell..De lassan a PO-ra fordulva nem tetszik a sok sérült a D-ben..Mert azért januárban nekik kellene inkább megint erősebbnek lenniük...
Remélem visszakapjuk a harapósabb D#-t..Csak jöjjenek már rendbe az embereink..
A Ridley témában pedig egyetértek..
2013. 12. 02. 09:52
Jó reggelt!

Nyertünk, mondhatjuk, hogy ez a lényeg. Az elsö félidö elég gyenge volt, kedvesem meg is kérdezte, hogy a csapatnak mindig ilyen elsö félidö kell, hogy felpörögjenek.#
Valahogy a 17-7 után úgy voltam, hogy ha Mannngéket meg tudtuk verni nagyobb minuszból, akkor is mennie kell. Bár hozzá kell tennem, hogy elöbb-utóbb elfogy a szusz, aztán akkor kevés lesz az az egy félidö.

Èn már múlt héten is furcsának tartottam azokat a hangokat, hogy tudatosan engedte a csapat a Denvert ennyit futni. Szerintem egy nagy frászt, már akkor se ment a futás ellen. Most lehetett igazán látni, hogy ha futás ellen akarnánk védekezni, se megy túl jól. Sajnos középen gyengék vagyunk, kicsi a tömeg, Sopoaga legalább valamit mutat, de még ö is kevés oda. Spikes futás ellebn szerintem jó, de utána kész vége. Passz ellen a három kezdö LB-nkböl 2 kakukk, semmit nem ér.

Passzvédekezésnél meg akkor elváltások voltak, hogy csak lestem. Mikor Ryan és Talib nem értették meg egymást, kinek kit kell fogni. Talib embere befelé futott, Ryané kifelé. Erre mindeketten a befelé futóra lépnek. NEm értettem, hogy akkor most embereznek vagy zónáznak.

Az Offense jó volt. Gronk ismét jó teljesítményt nyújtott, de nekem ismét Edelman volt a csúcs. Nagyon örülök, hogy ennyire bevonják végre, öt ö lett a kezdö elkapó. Amendola is odateszi magát mikor kap lasztit, igaz nem kap most annyit, mint korábban, de lehet óvják is picit. Meg most Edelman mellett minek.

Ridley téma: Végre nem azon agyaltam, hogy mikor verik ki a futók kezéböl a labdát. Sajnálom Ridleyt, de ha belegondoltok ha most is elvesztett volna egy labdát, amiböl a Houston pontokat szerez, akkor nem lett volna gyözelem. Emiatt gond Ridley szériája, mert fontos helyzetekben dobálta a bört és ezek sorsdöntö hibák lehetnek. Remélem a következö meccseket szépen finoman visszahozzák, de ha ez így megy tovább,akkor nem tartok kizártnak egy tradeet sem offseasonban. Ha Richardsonért adtak egy elsö körös cetlit, akkor Ridley is megér minimum 2. köröst vagy akár 1-t is.

JMD-t most nekem is meg kll követnem, az elmúlt 2-3-4 meccses teljesítménye miatt, mert ügyesen rakosgatja a sakkbábukat.
2013. 12. 02. 10:51
Gordon
vázlatpontokban:
- 34 pontot tettünk a táblára a liga 3. legjobb védelme ellen Bolden-el és Blount-al úgyhogy a Ridley kérdést bízzuk csak BB-re
-meccs közben a bowl-on azt írta egy giants szurker, hogy örüljünk az ilyen szoros meccseknek mert a pats-nek mindig az volt a baja, hogy nem tud szoros meccseket nyerni
-sztem a sec nél kommunikációs problémák voltak és a safety-k sem álltak a helyzet magaslatán (DMC mikor ért oda...)
-Arrington-t nem az edzők teszik ki a szélre, hanem ő követi az emberét aki slot ból indul és ha nem tudnak váltani akkor neki kell menni vele (ezt azért mert sokan írták a chat-en, hogy nem értik miért teszi ki szélre az edző)
-a védelem fárad, a rotáció hiánya kiütközik, "folyamatosan úton vagyunk" de csak néha érünk oda tipikus esete
- ha Ridley ért valaki adna egy 1. kört akkor azonnal ide vele, mert hiába tehetséges ha megbízhatatlan...
Nagyon kell a 2. seed
2013. 12. 02. 11:09
lipi
Ok, Ridley az életben nem lép többet pályára Pats mezben. Kapunk érte egy 2. kört.
Amit azonnal el is kell költenünk futóra, mert a jelenlegi állomány . Előrébb leszünk?
Egyébként én váltig állítom, hogy ez a pszichikai hadviselés nem javít Ridley helyzetén, sőt...
2013. 12. 02. 11:41
bence.szel
Arrington szokott sajnos szélső cornerben védekezni, ez volt a helyzet annál a benyelt hosszú passznál, ahol azt sem tudta, hogy hol van a pályán és azért vesztett ütemet, mert egy pillanatra meg kellett torpannia, hogy felmérje a helyzetet...
2013. 12. 03. 07:53
1976gabi
a kc futás ellen védekezett.láttad mi jött ki belőle????
2013. 12. 02. 10:09
Burkus
Kérdés: Miért volt Ridley inaktív?
BB: "Mert volt másik 46 játékos, aki aktív volt helyette."

Hát így csak ő tud megválaszolni egy kérdést.
2013. 12. 02. 10:43
boarder20
Hát amilyen sz*r volt a minden ellen védekezésünk (passz, futás) az a Baltimore ellen csúnyán visszaüthet mert néztem a hálaadás napi meccsüket és Flakon olyan labdákat osztott hogy csak pislogtam :O Sajnos jó a pali ha épp jó napot fog ki (persze annyit nem ér amennyit kapott) és ha nem javulunk fel addig akkor csúnya szívás lehet az a meccs. A Browns-tól és a Miami-tól annyira talán nem kell tartani és talán lehet 2 nyugisabb meccsünk de épp azért addig össze kell rakni egy normális csapatot, mert a PO-ba elég kemény kis gárda lesz ahogy most kinéz! Örök igazság hogy az NFL-ben bármi megtörténhet és én azért bizakodó vok, bár meccsek közben náha kicsit pesszimista de annál jobban örülök ha nem jön be a félelmem :) Az eegyik kedvenc filmemből egy átalakított idézettel zárnék: We ride together, we die together, Pats for life! :)
2013. 12. 02. 10:53
lipi
Én pont a Miamitól tartok inkább, mint a Ravenstől.
mindkettő reális harcban a WC körért. A Ravens sorsolása: Vikes, Lions, Pats, Bengals.
A Delfineké: Steelers, Pats, Bills, Jets.
Mindkettő 6-6. A Ravens van előnyben. A Ravensnek gyakorlatilag majdnem tét nélküli a mérkőzésünk, ha behúzza a Vikes és Lions meccset. A miami pedig a csoportban mindenkit végig kell verjen, hogy legyen esélye a WC-ra.
Szóval kettejük közül a Delfinek lesznek a keményebbek. Már csak a csoport rivalizálás miatt is :)
2013. 12. 02. 11:17
crucified
Bocs, de miről beszélsz? Peytont ott tartottuk, ahol. Ez a csapat megoldja Flacco-t is, hidd el. Teljesen felesleges előre károgni. A sportban nincs ha.
2013. 12. 02. 12:00
Patriots NEB
Flacco bírja a hideget,Payton nem.
2013. 12. 02. 13:27
bence.szel
Flacco egy lufi volt tavaly, ami kipukkadt. Peyton nem...
2013. 12. 02. 13:34
Patriots NEB
Egyenlőre ők a szerencsés lúzerek.
Az a lufi verte ki Paytont és minket is.
Nem kell félvállról venni őket!
2013. 12. 02. 14:57
bence.szel
Senkit nem szoktm félvállról venni, a Texans előtt is úgy gondoltam, hogy nem lesz egyszerű meccs és a Ravens ellen sem, de nem Flacco az, aki miatt így gondolom.
2013. 12. 02. 11:05
Brady, mint Edelman névadója:)
“That was sweet, they were pressing him. He did a great job to get open, used his body, he played great. I call him Minitron.”
http://www.csnne.com/blog/patriots-talk/patriots-its-little-things-matter
...
Ridley: civilként nagyon keménynek érzem ezt a bánásmódot, kiutaztatni Houstonba, majd a meccs előtt inaktívba tenni. De lehet, hogy most mérik meg igazán a személyiségét, keménységét. ha ezt is elviseli zokszó nélkül a csapatért, akkor itt a helye.
2013. 12. 02. 15:16
OFenoMeno
Ez sem rossz :D bennem az Atom Ant fogalmazódott meg :D
2013. 12. 02. 11:16
Patriots NEB
Szép napot mindenkinek!
Kezdeném a fekete levessel.A defense-nk gyalázatosan rossz!Azt kell mondjam,hogy Talib is beleszürkült.4 TD-t kaptunk mind a négyet futásból,pedig egyértelmű volt,hogy mi jön.
Ridley.Itt is egyértelmű volt,hogy az utolsó 3 meccsen labdát vesztő játékos valamilyen retorzióban részesül BB-nél.A szurkolóknak is tudomásul kell venni,hogy a Pats az nem Redskins,ahol RGIII. eldönti,hogy ő játszik,akármennyire is sérült.
Na térjük rá az UP-ra.Érdekes,hogy egyikőtök sem említi Develin-t.
Van egy remek fullback-ünk!Az offense szerencsére a második félidőben remekül odatette magát.Remélem,hogy Thomkins sérülése nem súlyos.
2013. 12. 02. 11:19
crucified
A gyalázatosan rossz és a közepes között azért van különbség. Ez a védelem a sérültekkel egyetemben közepes, nem gyalázatosan rossz. Nem tudom Te melyik Pats-et nézed.
2013. 12. 02. 11:34
Patriots NEB
Talán kérdezd magadtól.
2013. 12. 02. 11:42
crucified
Ok. Ennyi sérülttel nyilván te jobban csinálnád.
2013. 12. 02. 11:57
Patriots NEB
komoly érv.
ilyen defense teljesítménnyel semmi esélyünk a PO-ban.a tegnapi nap az töltés nélküli pisztoly párbaj volt.csak az volt a kérdés,hogy tudunk-e egy ponttal többet tenni a táblára,mint a Texans.
BB arcát látva a bevágások után,azt hiszem a védelemnek kellemetlen élmény lesz a videoszoba.
2013. 12. 02. 12:15
crucified
Nem elhanyagolható érv, szerintem.

Abban egyetértek, hogy tegnap nem volt jó a védelem. De a liga 20. helye azért nem a világvége, főleg a 2 évvel ezelőtti 31. helyet és a tavalyi 25. helyet figyelembe véve. Nem lesz gáz a PO-ban, de SB-t nem várok a sok sérült miatt sajnos.
2013. 12. 02. 12:20
Patriots NEB
Én bízom az SB-ben!
az,hogy jelenleg a 20. a deffense-nk relatív.Elsősorban az első 7-8 meccs miatt.Az utolsó 3-4 meccs alapján olyan 30. körüli lehet.
2013. 12. 02. 11:18
Na, kezdődik... :(
A Texans Defensive endje, Antonio Smith azzal gyanúsítja (persze csak finoman) a Patriots-t, hogy kikémlelte a védelmük jelzéseit. Nem tud más magyarázatot arra, hogy ennyire jól olvasták a védelem játékát, olyan játékokat, amelyeket még soha nem mutattak ez előtt.
http://www.csnne.com/new-england-patriots/texans-smith-accuses-patriots-spying-us
2013. 12. 02. 11:36
TMR
Savanyú a szőlő tipikus esete. Attól még, hogy náluk nincs félidei elemzés másnál még lehet.
2013. 12. 02. 12:10
lipi
őőőő, naiv vagyok ha azt hiszem, hogy pont az ilyen spy ellen találták fel a védelemben is a rádiókapcsolatot? A pályán lévő mutogatások és szóbeli instrukciók meg mindenki számára nyilvánosak...
Ezt most nem is értem :S
2013. 12. 02. 13:25
pat68
Sőt az O tagjai sem süketek és vakok, amit látnak, hallanak a pályán, megosztják egymással és a koordinátorokkal. Ez is segít a jobb taktikai elemzésben.
2013. 12. 02. 12:13
Patriots NEB
A fiamnak volt egy észrevétele,arra a felvetésemre,hogy abszolút sablonosak voltak az első félidő play hívásai.Azt mondta,hogy lehetséges teszteljük a Texans védelmét!
Elnézve a második félidő offense sokkal jobb teljesítményét,lehet,hogy van benne valami.
2013. 12. 02. 11:27
tottingetosz
A magyarázatot úgy hívják: Tom Brady. :)
2013. 12. 02. 11:50
zozo692
OFF:
Tisztelt Szerkesztők!

Szerintem megérne megnyitni egy "Ridley-vel vagy nélküle?" cikket, nekünk felhasználóknak, ahol mindenki kibeszélhetné magából, hogy mit gondol a témáról. Nagyon megosztottak lettünk ebben a kérdésben, most már minden -bármilyen alaptémájú- cikknél felmerül a kérdés.
Biztos Ti is ki tudjátok - akarjátok...- fejteni adatokkal, érvekkel pro és kontra, hogy mi a véleményetek erről, aztán tennénk a történet végére egy pontot (legalábbis a következő fumble-ig... hmmm, rossz viccc).

ON:
Nem tudom, miért, de valahogy nem volt L érzésem az egész meccs folyamán. Régebben azon is paráztam, ha mentünk 20 ponttal a 3. negyed végén(mindenki emlékszik, 2. félidei nagy lefagyások...).
2013. 12. 02. 13:33
bence.szel
Szerintem meg teljesen felesleges még egy plusz topik ennek a témának, így is túl van ragozva a dolog. Aki bírja Ridleyt, azt nem lehet semmilyen adattal meggyőzni, hogy jobb lenne nélküle, aki nem bírja annyira, azt meg az ellenkezőjéről nem lehet... Csak szólok, nem lesz elküldve. Anno egy 2. körös draftjogot áldoztunk a srácra és, ha a tehetségét nézzük, akkor meg is érte. Foglalkoznak vele, mert ez egy olyan probléma ami javítható és nem lesz itt gond. Rookie fizetése van, nem terheli nagyon a capet, biztos hogy maradni fog még jövőre is és én személy szerint örülök neki, mert ha sikerül javítani a fumble dolgokon, akkor nagyon jó ő bármelyik offensebe!
2013. 12. 02. 11:56
zozo692
Ja, és még egy dolog.
Csak egy dologtól tartok: a Ravens bemákolja magát a PO-ba és ott összekerülünk az AFC elődöntőben. Tehát hajrá Delfinek és üssük meg a Hollókat (amúgy tisztelem őket és bírom a focijukat is, de PO-ba ne...).
2013. 12. 02. 12:29
cescf4
jól számoltam h ha megverjük a CLE-t és a vasasok megverik a delfineket akkor megvan a PO?
2013. 12. 02. 12:37
Wolverine89
Én is csatlakoznek az elottem szolokhoz: nem volt L feelingem tegnap, ennek ellenere nagyon feltettem Brady-t az egyik pass rushnal mutattak lassitast hat ott aztan meleg volt a pite! Én személy szerint nem vagyok elegedett az ofallal lehet ne sokkal konzisztensebb, de amit mankins meg solder tegnap csinaltak az biztato! De wendell és conolly finoman szolva sincs formaban! A D pedig elore lépés tavalyhoz ke
2013. 12. 02. 12:39
Wolverine89
Pest a sérülések ellenere! Szoval szerintem meg lesz a 2seed mert ezt a 4 meccset be húzzuk! Foleg h a fiukat majd fűti a ravens ellen a bosszú a tavalyiert:)
2013. 12. 02. 13:16
ironman8
A meccset az NFL.com oldalon követtem, de csak a móricka rajzok és az alig működő hájlájcok segítségével. Bíztam, hogy nyerni fog a csapat. Minden apró és nagyobb győzelemnél egyfajta "hőhullám" futott végig rajtam, "ez igen, ez a csapatom" jeligével. Jó volt látni emberünket három lepattanás után TD-t vinni (nem adom fel effekt). Jó volt látni Gronk elkapását (zsenialitás effekt). És szar volt várni az utolsó 7 sec két percét, mert az alatt bármi megtörténhet. (de ez ennek a varázsa). De győztünk!!!!!!!! Szerintem az ellenfeleket vagy nagyon el kell porolni, vagy éppencsak. Ezek tudnak fájni nekik (tavaly, amikor eleinte egy-egy ponttal kaptunk ki, az nagyon fájt). Még ami szép: Ha nem megy az O-nak, akkor megy a D-nek és viszont. Ez így egy csapat!!!!! Góóóóóóó Peccccc!
2013. 12. 02. 13:28
pat68
Igazad lehet, látva PM arcát a múlt héten!
2013. 12. 02. 13:27
loop80
KEDVES SZERKESZTŐK!!!

Ha már szóba került a chat: tervezitek valaha, hogy a valódi szurkolókat rendszeresen provokáló trollokat (pár példa: respectvv4laci/respectáljatok!, huntelaar25, iHigh...) kitiltjátok az oldalról? Sok olyan ember, aki tényleg él-hal a Patriots csapatáért, már miattuk nem osztja meg velünk a véleményét itt az oldalon (crazyhungary, LaFleur, crucified...).

Ja, és külön elnézéseteket kérem, amiért tegnap este annyira felkaptam a vizet iHigh baromságain, hogy nagybetűs hozzászólásban szólítottam fel őt hölgyrokonainak molesztálására... Mea culpa, tényleg!

GO PATRIOTS, GO SUPERMAN!!!
2013. 12. 02. 13:44
Nem voltam az utóbbi idöben a fórumon, de mivel többen is kérdeztétek ezt most, szerintem meg fogjuk beszélni, hogy milyen retorziók lehetnek a jövöben, mivel számunkra is az a fontos, hogy a szurkolás élvezete és barátságos mederben haladjon.
2013. 12. 02. 13:51
loop80
Szerintem az is komoly probléma, hogy nem visszaolvashatóak a hozzászólások. Nagyon zavaró, hogy minden kommentnél a lap aljára ugrik a chat...
2013. 12. 02. 15:08
OFenoMeno
+1! És az előzővel is teljesen egyet értek!
2013. 12. 02. 13:50
lipi
A megoldás, hogy ne etesd a trollt :)
2013. 12. 02. 13:52
loop80
De a trollmentes chat a legjobb! Ezek a ...ok egyáltalán ne is írjanak inkább semmit! ;)
2013. 12. 02. 16:45
depo01
És ki definiálja, hogy ki a valódi szurkoló? Te?
Nanemá'...

Én pl. idegesen szurkolok és simán elküldöm a halálba akár az egész csapatot egy-egy rossz passz után. Akkor most ne írjak ide csak mert téged bosszant?
Nanemá'...

Hozzáteszem nem tudom pontosan mi történt tegnap, de elég nyilvánvaló, hogy a szokásos "aki Bradyt szidja divatszurkoló" dolog...
2013. 12. 02. 17:23
szeder
+1
Semmi különlegesen bosszantót nem csinált iHigh, amin ennyire ki kellett volna akadni, egy kicsit trollkodott, ti meg felültetek neki. Annyira pláne nem volt extra, hogy Caps Lockkal anyázzatok..
2013. 12. 02. 17:27
loop80
Látod, ezért különböznek az emberi vélemények. Máshogyan látjuk ugyanazt. :) Nekem tegnap sok volt iHigh (+ huntelaar, meg volt még két másik jómadár is, igaz, ők nem végig), és kifakadtam, ennyi. (Pedig máskor nem szoktam káromkodni, de most "kikívánkozott".)
2013. 12. 02. 17:24
loop80
Tévedsz, nem azokról beszéltem, akik pl.(a meccs hevében) TB-t szidják, hanem azokról, akik hébe-hóba "beleböfögnek" a meccsbe, és kizárólag azért, hogy hecceljék a többi csetelőt.

Ezeknek az embereknek a nicknevét mindenki tudja, kár is tovább ragozni. Már csak azért sem akarok tovább magyarázkodni, mert "nem tudod pontosan, mi történt tegnap"... ;)
2013. 12. 02. 20:59
depo01
Azért el tudom képzelni hogy kb. mi történhetett, mivel engem is kioktattál már korábban arról, hogy miként kellene szurkolni egy "TB be van fosva, úgy játszik mint egy lány" kommentért....

Továbbra sem hiszem hogy neked (és néhány kollégádnak) kellene eldönteni, hogy miként kellene szurkolni, mit szabad leírni, vagy hogyan kellene viselkedni.
Amit a fórum szabályzata nem tilt azért kár felhúzni magad, szerintem egy kis csipkelődés, kis provokáció, sőt akár még némi trollkodás is beleférhet.

A trollt nem érdemes etetni, úgyis csak magát égeti, mint ahogy az is aki rendszeresen túlreagálja.
Van olyan sportfórum ahol a troll szinte szívesen látott vendég, a törzstagok meg jól mulatnak rajta...

Ha itt is hasonló hangulat lenne, szerintem többen, többet írnának, én legalábbis biztosan.
2013. 12. 02. 22:02
BaP
Én nem írtam tegnap a chat-re direkt, viszont olvastam.
Szerintem nem írt iHigh semmi olyat, amit mások nem írtak a 3. negyedben: hogy szarul játszottunk. Mivel ő már az első negyedben ekézte a deffense-t, ezért kapta az ívet ( anyukája szintén)

Nem vágom egyébként, hogy aki adott esetben le meri írni a véleményét egy gyengébb teljesítmény esetén, annak miért kellene kussban maradni, vagy miért kell divatszurkolózni.

Tegnap az egy jó hír a W volt, egyik egység sem volt képes két értelmes negyedet produkálni, a futás ellen full impotensek voltunk. Sokan a 9-3-at csak bódulatnak tartják, sajnos a D, de még az O sem komoly PO kaliber jelenleg, itt meg van, aki SB-ről halucinál.
Ahhoz komoly fejlődés kéne a D fal, LB és CB szinten is, de nem volna baj, ha az O nem csak 1-2 negyedekben játszana rendesen.
Emellett nem volna baj, ha nem építenének le amúgy tehetséges embereket teljesen..( Ridley megalázása)

És akkor is Pats szurkolónak érzem magam, ha a fentiek miatt most aggódom a csapatért, és adott esetben igyekszem reálisan szemlélni dolgokat, és ez van akinek nem tetszik.
Viszont az anyázás semmilyen formában nem elfogadható, semmiféle indokkal...
2013. 12. 02. 23:07
bence.szel
Egyet is értek meg nem is.:) A D sajnos kezdi megszenvedni a sérüléseket, ennek ellenére a passz elleni védekezésünkkel szerintem nincs nagy gond, a futás ellen valóban szenvedünk. Ennek ellenére az előző heti véleményemet tartom, vagyis a Denver ellen szándékosan játszottunk arra, hogy minél többet fussanak és ezért passz ellen álltunk fel szinte mindig. Ezt több játékos nyilatkozata is megerősítette a meccs után. Az O szerintem rendben lesz, a formát kéne állandósítani meccsen belül, de ezenkívül top passz elleni védelmekkel (Texans, Panthers)szemben is mentünk, mint kés a vajban minimum egy félidőn keresztül és nem volt a sokat emlegetett egész meccses lefagyás. Ridley-t én sem ültettem volna le, de az, hogy ez mennyire messze van a megaláztatás fogalmától, ne kelljen már ecsetelnem... Ez nem soccer, hogy sértődések, durcizások vannak, ha egy ember néha nem kap lehetőséget... Ez a csapatról szól és mindenkinek alá kell ennek vetnie magát. Ha Ridley ezt megalázásnak veszi, akkor már régen rossz... Amúgy nagyon bírom és biztos vagyok benne, hogy ez meg sem fordult a fejében! Mutatták párszor és jobban izgult a srácokért, mint az edzői stáb összesen. A Denver elleni meccsen is ő volt az első, aki Bolden TD-jét megünnepelte vele az oldalvonalnál miután lejött a pályáról és akkor már egy ideje tudta, hogy aznap nem fog játszani. A chat anyázásokkal egyetértek, nem megengedhető, mindenki elmondhatja a véleményét, a trollokat hagyni kell és magától abbahagyja. Bár az én esetemben fordítva volt és ezért nem írok a chatbe már egy ideje, de így több időm jut a játékot figyelni. Bocsi, ha kicsit hosszú lett! :) GO PATS!!!
2013. 12. 02. 17:28
TMR
Ezt én sem értem.
Alapszabály "don't feed the troll", vagy egyszerűen csak ignoráld.
Trollmentes chat/forum fogalma meg szerintem utópia, s a szememben az sem jobb aki a vizet felkapva hölgyrokonai molesztálására buzdítja a trollt, csupa nagybetűvel.

Kérdem én, ha kiskorú olvassa a chat-et, szerinted melyik zavaróbb neki? A lefőtt a kávé kifejezés vagy a B*** MEG ANYÁDAT TE KIS K***A KÖCSÖG hozzászólás?

Elhiszem, hogy zavar, de ne ülj fel a provokációnak.
2013. 12. 02. 18:57
max350
Sokszor leírtam már a chat-en is és a hozzászólásoknál is, mert szurkolunk az még nem azt jelenti, hogy ki is vetkőzünk magunkból....kimondjuk hangosan a káromkodást az rendben van, de, hogy valakiben ne legyen akkor önfegyelem, hogy ne írja le....na az már gázos! Az illetőnek javasolnék egy szakembert akit felkeres és ezen problémáját megbeszéli vele!!!!
2013. 12. 02. 19:38
Próbálunk erre megoldást találni, de nem egyszerű a helyzet.
Pl felhoztad crazyhungaryt jó példának, hát pl őt is ki kellett tiltanunk egy hétre.. pedig eddig nem túl sok embert tiltottunk ki. Nagyon nehéz helyzet, de igyekszünk kitalálni valamit rá.
2013. 12. 02. 21:00
depo01
Mit szólnátok egy trollszűrőhöz?
Minden user be tudná állítani, hogy kinek a hozzászólását nem akarja látni.
2013. 12. 02. 21:14
lipi
Jó az ötlet, de nem egyszerű fejlesztés. Sőt. Ráadásul ahhoz le kellene cserélni a jelenlegi chat motort.
A legegyszerűbb megoldás: Ne etesd a trollt. Nem kell felülni a provokációnak, ha valaki idegesít, ugorj át a neve felett.
Többféle képen lehet reagálni a nem tetsző hozzászólásokra. loop féle túlreagálás legalább annyira hangulat romboló, ha nem jobban, mint a troll eredeti hozzászólása.
Szóval türelem és "elnéző" tekintet a legegyszerűbb, legolcsóbb megoldás.

A szerkesztőknek meg ezúton is köszönjük a munkájukat és a türelmüket :)
2013. 12. 02. 22:38
loop80
Ami az "anyázós" hozzászólásomat illeti, valóban nem kellett volna elküldenem. Éreztem, hogy túlzás volt, már többször is bocsánatot kértem miatta. Ugyanakkor először fordult velem elő, hogy ennyire elragadtattam magamat, ráadásul többször nem is fog. Uff, én beszéltem!
2013. 12. 02. 15:09
azimut
orulok a gyozelemnek,de szerintem valtoztatni kene valamit hogy ne kezdjuk ilyen lassan a meccseket! mert ez a PO-ban vissza fog utni
2013. 12. 02. 15:21
orrrion
Úgy néz ki, hogy Tom lassan búcsúzhat az 50-es TD rekordjától. A lényeg természetesen a bajnokságban elért végeredmény. de ez a rekord olyan jól mutat ( még )
2013. 12. 02. 16:54
borisz.hu
Sziasztok!
Szeretném a védelmembe venni a sokak által kissé lenézett defense teljesítményünket. Sajnos a meccs elejét nem láttam, de amikor újra néztem, nekem nem az jött le ami sokaknak. A D-fal sajna olyan amilyen, azzal kell megoldani a problémát amink van, és a két újonc 1.st downoknál amikor bent van Samoai barátunk, inkább játszik 3-4 -es DE-et mint DT. Ez meghatározza a fal szerkezetét, és a kellő LB támogatás nélkül mivel nekik kifelé kell dolgozni, sajnos a közepe a falnak üres. Itt jelentkezik a szerintem néha túlzott, Spikes féle agresszív stílus hiányossága, ugyanis a negatív yardra hajtó MLB kiválasztja magának a lyukat, és azon keresztül próbál szerelni. Egy közepes képességű G ezt meglehetős biztonsággal tudja kezelni, és a Texans fala segítette az elmúlt években rendszeresen 1000 yard fölé a most sérült Fostert. Sajnos 2. down-nál hasonló a helyzet, ha 5 yard fölött marad a védeni való terület, rendszeresen kiürül a fal közepe, Hightower ösztönei nem annyira jók, illetve nem olvassa megfelelő magabiztossággal a play-eket. Látszik a helyezkedésén néha a bizonytalanság, Spikes pedig tutira kiválasztja a helyét. Az eredmény hasonló mint első down-oknál. Eredmény ugyanaz. Ez a jelenleg leginkább használt MLB duó sajnos nem túl acélos, én szerencsésebbnek tartanám, ha kialakulna a két újonc DT és a veterán rotációja, és újra inkább 4-3 at játszanánk az első down-oknál, valahogy úgy. hogy 3. ra bent marad a két újonc, az első kettőt meg megosztják. Spikes maradna középen a két szélre pedig Fletcher és Hightower. Kevesebb Lb estén pedig csak Fletcher és Jones, vagy csak Fletcher a biztos passz szituációknál.
A meccs alapkoncepciója védelem részéről szerintem az volt, hogy próbáljunk túltölteni bizonyos pontokat, ezzel elbizonytalanítani a Keenum gyereket. Rendszeresen túl agresszívan léptünk fel, nyitva ezzel a futósávot, illetve a zseb nem zárult be, és kimozgások alkalmával már túl sok ideje volt elszakadni a DB-től az elkapónak, Keenum pedig kegyetlen jól dob mozgás közben. Egy kis finomítással ez a defense még hozhat jó kis meccseket, gondoljatok bele mennyire újszerű dolgokat kell itt megoldani szinte mindenkinek. Arrington problémája nem az, ha kifelé kell mennie,(3 éve vezette at int. listát), hanem a játékrendszer nem engedi neki azt a játékot amihez a legjobban ért. Emberezni, fizikálisan kizökkenteni az elkapót, ez megy neki inkább, cover-ben elveszik, nem tud több célpontra figyelni. Sajnos a hiányzók miatt ezekben a játékokban is használjuk, pedig ez nem az ő területe.
Fel a fejjel lesz ez még így sem, kíváncsi leszek ki marad majd itt 5-6 év múlva amikor 5-10 es szezont produkálunk egy nagyon komoly defense mellett szerencsétlenkedő újonc irányítóval :D!
2013. 12. 02. 17:23
Gordon
+1
2013. 12. 02. 17:41
Burkus
Az "5-6 év" erős optimizmusra valló felvetés. Én a 2-3 évnek is örülnék. Aztán jöhet a MallettTime! :)
2013. 12. 02. 17:37
Visszanézzük a chat mérkőzés alatti forgalmát és amennyiben szükséges, utólag is alkalmazásra kerülnek a szankciók. Türelmeteket kérjük és ismételten köszönjük, hogy ti is fontosnak tartjátok az oldal megfelelő működését.
2013. 12. 03. 09:19
crucified
Köszönjük DoM.

És ismét köszönjük a fáradozásaitokat, amivel valóban örömöt szereztek nekünk.
2013. 12. 03. 09:59
vizi8
Nálam az egyik nagy csalódás Talib. Már a 2. meccse mikor simán lejátszák a gyepről, még Arringtonnál is gyengébb teljesítményt nyújtott. Minnél előbb vissza kéne rázódnia a játékba, mert nagy szükség lenne a hosszú játékok csökkentésében.
2013. 12. 03. 11:04
TMR
LÁtszik rajta, hogy sérült. Fájós csípővel nehéz futni, meg ütközni szerintem.
2013. 12. 03. 12:06
Így van. Sajnos sérülten is játszania kell. Szerintem ha Dennard visszajön, akkor lehet olyanban gondolkodni, hogy pihentessük, addig viszont muszáj a pályán lennie. Ki állna be a helyére vagy mi lenne a kezdö? Ryan, Arrington, Cole? Ebböl egyedül Ryan akire azt mondom ok, plusz Arrington belül.
2013. 12. 03. 19:31
azimut
Én már előre félek a Seattle től! Bár tudom,hogy csak SB-ben találkozhatunk velük,de 3-ára kikapni a döntőben.....De tudom az még nagyon messze van!
Hozzászólás a(z) Ups & downs - Alapszakasz 12. mérkőzés bejegyzéshez