Menetrend

Ups & downs - Alapszakasz 14. mérkőzés

2013. 12. 16. 08:57
Szerző: lucas
Kategória: Meccsek
Ups and downsNew England Patriotslejátszotta az alapszakasz 14. mérkőzését a csoportrivális Miami Dolphins ellen idegenben, Miamiban a  Sun Life stadionban, amely végül 24-20 arányú vereséggel zárult. 
Up 

Julian Edelman: Azon a pályán, ahol tavaly lábtörést szenvedett, most egy nagy meccset sikerült játszania.

Michael Hoomanawanui: Egykezes elkapása (13 yardos TD a második negyedben) a mérkőzés  legemlékezetesebb pillanata. 

Aqib Talib: A cornerback abból kiindulva, hogy a Dolphins középre menő passzai veszélyesek, a középső teret uralta, és ott nem termett sok babér termett az ellenfél játékosainak. (Szerk.: Ennek fejében a széleken viszont minden dobás sikeres volt, ezért számomra ez az "up" nem olyan egyértelmű.)

Down 

Josh Boyce: A rookie receivernek 2 alkalommal sem sikerült tisztára játszania magát az elkapáshoz, az egyik ilyen a red zoneban  egy lehetséges TD-nél volt.

Marquice Cole/Steve Gregory: A két defensive bacnek kellett volna tartaniaMike Wallace-t a  39 yardos TD-nél a második negyedben. 

Dane Fletcher: A linebackert kritikus helyzetben büntették meg (pass-interference) egy 3. kísérletnél a harmadik negyedben. 

Stephen Gostkowski: Miután sikerült  a 20-17-es vezetést megszerezni, a rossz kickoff következtében a Dolphins kiváló mezőnypozícióból,  40 yardról kezdhette a támadást a győzelemért.

Az ESPN Boston cikke alapján

Hozzászólások

2013. 12. 16. 09:20
Kár, hogy nem jött össze egyik sem a sok passzkísérletből az utolsó másodpercekben. Ezzel a támadófallal azonban az is hatalmas teljesítmény volt, hogy újra a győzelemért passzolhatott Brady. Solder kiesése ellenére eljutottak a redzone-ba. És majdnem... Hoo-man lehet, hogy elkapta volna, HA a védő nem akadályozza, és HA bedogják a DPI miatt a zászlót, akkor TALÁN meg lett volna...
Fletcher DOWNnal jutalmazott, DPI-t érő megmozdulása nem sokkal volt szabálytalanabb, mint a delfineké Hoomanawanuin. Mindegy, kikapott a Cinci is, a 1st round bye és a home field adv. lehetősége továbbra is a Patriots kezében van!
2013. 12. 16. 09:20
chateautorres
Sziasztok,
Bosszantó volt a vége, de hát nem sikerülhet minden meccsen behúzni ma GWD-ot. Nagyon hiányzott az utolsó támadásnál egy magas elkapó, akinek meg lehetett volna próbálni feldobni a labdát.
Gost sajnos betlizett, reméljük utoljára a szezonban.
Boyce down-nál nem értem, hogy mit jelent az hogy 2* nem sikerült tisztára játszania magát. Miért pont ő, miért pont akkor amikor az újságíró gondolta, biztos ő lett volna akkor a célpont, s vajon a másik 5 alkalommal amikor esetleg tisztán állt, akkor miért nem kapta a labdát. (Biztos csak az amatőrök kérdeznek ilyet)
Nekem a védelem gyenge pontja ma Arrington volt, aki a pálya szélén megint hozta a tudását, kicsit "örültem" is, amikor sérülés miatt pihentették, bejött Cole, erre Wallace gyorsan meg is ette ebédre.
Amúgy a csapat nagyon szimpatikusan küzdött, alapvetően jól ki lett találva Gronk pótlása, most nem látom reménytelennek a Ravens elleni kirándulást sem, bár félő, hogy a "Csődör" szétdobál majd bennünket.
Nem tűnik reménytelennek a szezon vége, ha felépül még az a néhány hadra fogható támadó.
2013. 12. 16. 10:37
danmajerle
Kicsit félreérthető a megfogalmazás Boycenál, a dropjait kell érteni rajta, amik azért következtek be, mert nem tudta tisztára játszani magát.
2013. 12. 16. 09:30
Gordon
RZ-ben érződött a Gronk hiány.. nincs mélységi elkapónk, a D nagyjából a seggén veszi a levegőt, csak az ST képes labdát szerezni de legalább kikapott a bengals is:-)
Szerintem a sérülések ellenére az O fal elég szépen tartott tegnap
2013. 12. 16. 09:37
BaP
Nekem Hightower idei sokadik fogalmatlansága a sarokban (szokása szerint úgy fordult a támadóra, hogy a lehalászható labdát nem látta, de legalább a tackle-ről is lemaradt) megért volna egy down-t
Ghost volt ezúttal a meccsvesztő ember, a legnagyobb down,de fog ő még meccset nyerni nekünk.
2013. 12. 16. 09:47
Kuin
Butaság, ne varjuk Ghost nyakába.
Gyenge sec., Brady se volt jó, és a play hívások...
McDaniels igazán húzhatna vissza Denverbe vagy ahova akar.
2013. 12. 16. 12:48
BaP
Ki varja a nyakába? Meccs vesztéshez járult hozzá a tegnapi down teljesítményével.
Nem is a kihagyott FG volt a gáz, hanem a 20yrd előny, amit az oldalra rúgott kick miatt kapott a Dolphins...
A Sec tele sérülttel, vagy sérülésből visszatérő játékossal, Brady egy vertikális elkapó nélküli offense-t irányított, ne hasonlítsuk már egy olyan tükörsima feladathoz, mint egy td utáni kirúgás ....
2013. 12. 16. 12:52
Szerintem a kimaradt field goal nagyobb hiba volt. Ha jó a csapat, akkor a goal line-on is megfogja az ellent. Volt már erre példa nem is egy.
2013. 12. 16. 13:50
BaP
Szerintem az egész meccs a stabilitás, a hibamentesség körül forgott.
Int nem volt ( Brady-é már nem számított)
1-1 FG kimaradt, a fumble recovery-vel nálunk lett volna az előny.

Értem amit írsz, de szerintem az endzone-ba rúgni a disznóbőrt sokkal, de sokkal könnyebb, mint a rz-ben a TD-t levédeni egy tartalékos D-vel...
Én ezért értékelem így.
2013. 12. 16. 14:19
A baj szerintem az, hogy nekem semmilyen garanciát nem jelentett volna a plusz 20 yard arra, hogy abból nem szereznek TD-t. Tannenbaum dob egy hosszabb passzt és ugyanott vannak, mint ezzel együtt. Söt, ha 20 yarddal többet kell jönniük, akkor lehet esélyünk sem lett volna az utolsó play-jel pontokat elérni, mert a 20 yardot 1,5 perc alatt teszik meg és így lejár az idönk.

Emiatt mondom, hogy utólag a FG nagyobb hiba volt, mert így egy sima rúgással is meglett volna a gyözelem.
Ettöl független sem Goston ment el a meccs. A tavalyi év után nehezen hittem volna, hogy most védeni fogom :)
2013. 12. 16. 15:03
Patriots NEB
hosszú volt az a field gol szitu és nem sokkal ment mellé.
csodálkoztam is,hogy rúgunk és nem punt-olunk,akár bevállalva az időkésleltetéssel a -5 yardot.
2013. 12. 16. 13:51
szenti78
Igen, ha megvan a field goal, akkor a végén is elég lett volna közelről bevágni. Ennek ellenére nem egyértelműen miatta vesztettünk és ha hozzáadjuk, hogy mennyi W-ben volt benne vastagon, akkor nagyon is pozitív az idei teljesítménye.
2013. 12. 16. 10:48
Laci
amennyiben az elkapók nem ejtenek labdát, az irányító pontosan passzol, a védelem megállítja az ellenfelet, akkor nem a rúgón kell, hogy múljon a meccs.
csapatjáték. a győzelem is, a vereség is csapatgyőzelem, csapatvereség. nem szabad egy ember nyakába varrni...
2013. 12. 16. 11:25
Tzimisce
BaP és Laci:+1
Kuin: Igazából nem tudom eldönteni, hogy JMD jó vagy rossz a csapatnak. De a szurkolók többsége sem, csak ők más okból. Ha nyerünk, azért, ha nem azért.
Én kicsit azt sajnálom, hogy kevés az a trükkös játék, amit 2007-ben megszokhattunk.
2013. 12. 16. 12:56
BaP
JMD szerintem is túl konzervatív, néha érthetetlen hívásokkal. De az offense-t most újra kell gondolni, a szerepeket megoldani.
Van idén gond az O körül bőven, nem onnan kellett tegnap a megbízhatóságot várni.
Nem varrható 1 ember nyakába a vereség,de azért az az alap, hogy egy td utáni kirúgást pályán lehessen tartani, és ne 40 yrd-ról induljon az ellenfél ...hatalmas hiba volt, amit aztán a D "pontra váltott" 4 és 5nél az elvétett tackle-vel, meg Hightower helyezkedésénél..
( int király lehetne, ha figyelne a labdára)
2013. 12. 16. 09:54
kyobalu
Pitcit aludva, s talán higgadtan:
Amíg nem jönnek helyre az újonc szélső elkapóink (A.D.& K.T.),s nem építjük be jobban az elkapó játékokba Hóembert, Mulligant és Develint addig ilyen nyögvenyelős, életünkért küzdő slot passzon alapuló játékokban bízhatunk..Minden tiszteletem Minitronnak és Dolának..Mindketten életük meccsét játszották, s élvezet, volt nézni, hogy keresztbe bejátsszák a pályát, embereket visznek el a másik elől, s kifejezetten erősen, agresszívan is blokkolnak, ütköznek egy jó passz érdekében..
DE ezzel együtt sajnos, majdnem ott vagyunk, ahol tavaly és tavaly előtt voltunk..A D a sorozatos sérüléseknek köszönhetően hozza azt amit lehet..A D line a horror snap számoknak köszönhetően a 2. félidőre kicsit kipukkad, elfárad, a secondary pedig nyeli a yardokat, mert mindenki sérülten játszik..
Talib középen lehet, hogy jobb volt, de szélen Arrington és főleg Cole borzalom..Dennard is sorra lekésik mindenkiről..Gregory pedig ismételten keresi önmagát. Talán DMC a legstabilabb hátul..A D-line-al nagy problémám nincs..Haraptak ahol lehet..Volt végre rush, blitzek is ültek néha..De passz elleni védekezésben még mindig rossz a LB sor..Tudom, hogy Fletcher kapott egy véleményes DPI-t, de akkor is jobban örülök, ha ő van fenn passz ellen, mint HT..Különben HT-t ma nem ekézném annyira..Tegnap nagyot hajtott, futás ellen kifejezetten jó volt..De passz ellen horror lassú, tényleg hamarabb fordul meg egy birodalmi lépegető, mint ő..Én is rá dobnék kulcs szituációban..
A D pozitívuma tegnapról, hogy talán a futás ellen egy picit jobban működtünk..Kifejezetten agresszívabbak voltunk..83 yardot engedtünk, 4 yard alatti átlaggal..Ez nem olyan rossz..
Szóval ott vagyunk ahol tavaly december végén voltunk..Egy közepes erősségű irányító szétdobálja a secet, ha akarja..Az O#-en van a pontkényszer, mindenképpen kellenek a 30+-os meccsek..
Nem értettem a második félidő O# gameplan-t..Mit is akart JMD?
Tegnap az első drive-unk kifejezetten formás volt..Látszott, hogy ülni fognak a futások, jól járattuk az időt,sokat voltunk fenn a pályán, a screen és slot passzok is működtek..Aztán jött a RZ..Nincs Gronk, nincs fizikális, nagyobb elkapónk és meg is állt a tudomány..Nekem személy szerint nagyon tetszik a rövid passzos, gyors, nohuddle játék..De a végére ki kell találni valamit, mert az elkövetkezendő meccseken Minitront és Dolát le fogják venni mint állat, a tegnapi utolsó 1 perc pedig megmutatta, hogy 180 cm-es embereknek nem lehet ívelgetni a RZ-ban..
Tudom, hogy kórház válogatott vagyunk, mindenhol a backupok backupjai játszanak, s ez a helytállás is heroikus..S értékelni kell minden ilyen harcos meccset..DE tegnap, ha kicsit jobban odafigyelünk a 2. és 3. negyedben akkor simán megvan a meccs, s nem kell imádkozni - most már rendszeresen - az utolsó percben..
Nagyon teszik ez a csapat..Tetszik, hogy van bennük tűz, s hogy akarnak tenni egymásért..Véleményem alapján sokat is jelentenek ezek a PO jellegű meccsek..Hogy harcolni kell mindig..
DE egyszerűsíteném én azt a playbook-ot egy picit..Kicsit több futást hívnék, uraljuk egy kicsit jobban az időt, s építsük be a TE&FB játékot..Mert meccseket tudunk nyerni ezekkel az apró húzásokkal..
Remélem hétvégére valamelyik szélső WR-unk bevethető lesz, s változatosabb játékokat tud hívni Brady..
Mert szerintem a Ravens elleni meccs még nehezebb lesz..Mert Flakon még jobban szétszedi a secondary-t..Habár szerintem a mostani Ravens nem erősebb mint a Phins..
De fel a fejjel!! Ha hozzuk a következő két meccset, akkor meglehet a 2# seed..Én bízok a fiúkban..

Gó Patriots!
Gó Dola & Minitron!!!
2013. 12. 16. 10:02
boarder20
Nálam Down még Arrington, JMD a hülye hívásaival és Talib is, mert lehet középen jól védekezett de (lehet csak számomra) észrevehetetlen volt.. De hát ez egy ilyen meccs volt, viszont ha nem kapjuk össze magunkat a Ravens sz@rrá fog passzolni.. Mindenesetre jó hír hogy a Bengals kikapott Pittsburgh-ben :) GO PATS!!!
2013. 12. 16. 10:06
Fletcher downnal nehezen értek egyet. Az most mindegy, mennyire volt szabályos a védekezés, de ennél jobb pozícióban nehezen lehetett volna és ha nincs ez a kontakt, akkor azonnali TD-ről beszélünk szerinem. Így legalább maradt esély.

Vagy ha már ez downt ér, akkor Hightower "védekezése" az utolsó fins TD-nél szintén (vagy az edzőstáb, aki szerint 195 fontos futóra 1-1-ben állítja a 260 fontos "mozgékony" LB-t).

Összegezve a meccset: a Miami képes volt hibátlanul megoldani két egymást követő kritikus játékát a harmadik és sokat majd utána a negyedik és 5-t, míg a Pats képtelen volt abszolválni a harmadik és 2-t a gólvonalhoz közel, ráadásul olyan játékot sikerült választani, ami nagyon rizikóssá tette, hogy nekimenjenek negyedikre is.
2013. 12. 16. 10:06
vpi
Szerintem alapjába véve nem volt olyan rossz a tegnap, persze van pár csiszolni való, de nem tünt olyan vészesnek Gronk hiánya.
DMC-t én UP-ba raknám, jól tette a dolgát, sackje is volt, szóval csak így tovább.
A RZ offensenél viszont tényleg ki kéne találni valamit, mert betömörülő védelemnél nagyon hiányzik a magasság. Talán 30-tól már hosszabb játékokat kéne hívni, vagy ki tudja...
Hómanó TD-je, pedig maga volt a megtestesült gyönyör. Ki nem néztem volna belőle, hogy ilyen keze van.

Go Pats
2013. 12. 16. 13:46
danmajerle
DMC-nek nem is volt sackje, Arrington lesz az.
2013. 12. 16. 10:11
Bulow
Solderrel mi történt?
2013. 12. 16. 10:34
Browns meccs után agyrázkódás tünetei jelentkeztek nála. Emiatt edzést is ki kellett hagynia. A meccset tegnap "fejsérülés" miatt hagyta el, valószínűleg az agyrázkódás hatását érezte megint. Kiszámíthatatlan, hogy akár rövid akár hosszútávon mi lesz ennek a következménye. Legrosszabb forgatókönyv a Mike Wright féle, míg az optimális, hogy ki tudja pihenni és túllépni rajta mondjuk egy meccs kihagyásával.
2013. 12. 16. 10:46
lipi
Sajnos bejött amitől tartottam. Mindegy, nem lehet minden meccset 1 ponttal nyerni :). Törvényszerű, hogy egyszer-kétszer a rosszabbik végén vagyunk. Megint hatalmas meccs volt, megint nem volt unalom.
Végre volt első félidő. Ráadásul nem is rossz. Ha kicsit jobban menedzseljük az órát, akkor nem jött volna a delfin TD a végén. A második félidőre a sérülések kihúzták a lábunk alól a talajt, de már kezdünk hozzászokni.
Kicsit a negatívumokról. Az edzői stáb túlgondolkozta magát. Talib középen és Arrington szélen nem a legfaintosabb elképzelés volt a csapat történelmében. Cole szegényke, amikor pályára lépett már tudtam, hogy TD-t kapunk. Én inkább őt tenném downba, Fletcher helyett, de a stáb valamiért nagyon szereti. Továbbá olyan rég ekéztem JMD-t, úgy érzem megint itt az ideje. 44 passz, 22 futás. WTF? A miami futás ellen küzdött egész este. (Legalábbis, amikor megpróbálkoztunk egy-egy futással.) Miért nem hívtunk több futást? Az első drive olyan szépen fel volt építve. Több, mint 7 percet levettünk az óráról, öltük a védelmüket. A baromi sok passznak megvan az a hátránya is, hogy az agyonhasznált védelmünk nem tud pihenni két drive között... Ok, amikor már Mankins az LT, kevesebb helye van a futásnak, de akkor is... Red Zone problémákra is lehet válasz a futás. (A Ridley vs Blount témakört meg már meg sem említem)
Pozitívumok: Honolulu egykezese fenomenális volt. Mankins kifejezetten jó formát mutatott az utolsó két meccsen. Tegnap is a lehetőségekhez képest jól megoldotta az LT posztot. normál esetben ekézném egy kicsit az Ofalat is, de érthető okokból ettől most eltekintek, sőt, még egy kis dicséretet is megérdemelnek. Az első félidőben remek volt a pass rush. A 2-ra, sajna már elfogyott :S.
Szumma: Ennyi sérüléssel, ennyi gonddal és problémával egy PO aspiráns csapat ellen is nüanszokon múlt a győzelem. Gyógyulást minden sérültnek és jövő héten verjük a Hollókat!
2013. 12. 16. 10:49
tom.huszak
Nekem nagyon hiányoztak a red zone szituknál KT és AD mert mindent nem lehet superman-töl elvárni ettől függetlenül ha valaki azt mondja nekem,hogy a csapat ennyi sérülttel az 1 kiemelésért küzd valószínű kiröhögöm.Hajrá Pats!!
2013. 12. 16. 11:06
Amivel nem értek egyet a felsorolásban: UP-nál Talib és DOWN-nál Fletcher illetve Boyce.

Talib azért olyan ordas csoda dolgokat nem müvelt, hogy ezért up járjon, föleg, hogy emiatt például Amendola ki lett onnan hagyva, aki szerintem sokkal jobban megérdemelte volna az up-ot. Amit a két "kisember" lemüvelt a pályán az hihetetlen volt. Összesen 26 elkapás, 270 yardért, hát elég erös.

Fletchert betenni a downba, amikor egész meccsen marha jól játszott, majd egy hibát vétett. Értem én a dolgot, csak nem tetszik.
Boyce meg több szép elkapáson volt túl, nekem tetszett a játéka. Volt két dropja, ejha, akkor minden elkapó down, mert senki nem volt droptalan tegnap.

Maga a meccs érdekes volt. Valahogy féltem a második félidötöl, hogy nagyon megyünk és nehogy megjátszák velünk, amit az utóbbi hetekben mi szoktunk. Persze, vezetett a csapat, nem kellett half time adjutment, mint az elözöhetekben. Viszont a Phinsnek igen és meg is tették. A végére meg nem tutunk visszatalálni.

Gost kihagyott field goalja belefér, így is böven 90% fölött rúg idén. Annak a fényében fájó a dolog, hogy ha az bemegy, akkor egy újabb field goal a végén már elég is lett volna.

Sok a sérült, nagyon. Nem szeretem ezt kifogásként hasznalni vagy emiatt elnézö lenni, de ami itt megy, az brutál. Persze a cseréknek is jónak kell leniiük (mondjuk a DL-ben azok is), de nem várhatjuk el az összes pados fiútól, hogy beugorva kezdö szinten teljesítsenek folyamatosan.

A Ravens elleni meccs nem lesz egyszerü az biztos. Reméljük a sérültek jobban lesznek és meglesz a 2. kiemelés. Nem szeretem a bye week-et, demost nagyon kellene a gyógyulás miatt.
2013. 12. 16. 11:23
crucified
Minden szavaddal egyetértek.

Jó meccs volt, vesztettünk. A Delfinek jó csapat, nüanszon múlt. A PO-t kell megnyerni.
2013. 12. 16. 11:07
pointer01
Én személy szerint mérges vagyok az elszalasztott lehetőségért, mert azért ez a meccs sztem könnyebben hozható lett volna, mint a Bóótimor elleni lesz. Ha azt sem tudnánk hozni, akkor sajna a Colts be fog előzni minket a 2.seed-ért, így bukunk 1 hét pihit, ami ezzel a csapatállapottal, egyenlő a kivégzéssel.
Nem értem egyszerűen, miért van az, hogy 1-1drive erejéig olyan játékot mutatunk(olyan playekkel) hogy eláll a szavam, rögtön utána meg csak ténferegnek a pályán.
Sajna a SEC mostanra nagyon osszeesett, és ezt mostmár az ellenfelek is jól látják. 4WR, meg egy jó RB, és már nem tudjuk levédekezni, annyi a gyenge láncszemünk.
Solderen sajna látszott hogy nem 100-as, de Mankins apó elég jól megoldotta a helyettesitését.
Egy szó mint száz, a Hollók ellen nagyon fel kell szívnunk magunkat, mert az számunkra létfontosságú meccs lesz!

GO PATS
2013. 12. 16. 14:24
Bulow
Az igazi baj az, hogy ha kikapunk a BAL-tól, a MIA pedig megveri a Bills, akkor az utolsó meccsen múlik egyáltalán a csoportgyőzelem!! Ebbe nem is szívesen gondolok bele...
2013. 12. 16. 11:13
Patriots NEB
Szép napot mindenkinek!
Kicsit rezignáltam néztem a meccset,a feleségem meg is jegyezte később,hogy biztos győztetek,mert semmi zaj nem szűrődött át tegnap a másik szobába.
Sajnos Ghost valóban gyengébb napot fogott ki,de hozott ő ebben az évben annyit,hogy ez belefér.Bár azt nem nagyon értem miért kockáztatjuk a sarkokat,mert abban nagyon benne van,hogy 1-2 yardon kimegy.Egyébként még így is megfogható lett volna az downA Dline szerintem jó,viszont a LB sor Hightower-el az élen katasztrófális a passzok 80%-a idejött és közel 100%-osan ült is
Nem lehet az LB-be valakit szerezni vagy mást kipróbálni esetleg Arrington visszatenni ide és mást CB-be?
Boyce dwn-ba tételével nagyon nem értek egyet.
Nálam inkább down az edzői stáb megrögzött konzervatívizmusa!
4&2-re miért nem megyünk neki?!2 yardra a gólvonaltól?Gyakorlatilag ez hiányzott a végén.Továbbá az egyik vonalmenti elkapás nagyon gyanús volt az megért volna egy pirosat.Továbbá a Miami utolsó Drive-jánál 2 percen belül szintén volt egy gyanús elkapás,amiért szólni kellett volna(nem kötelező?),hogy nézzék vissza.
az utolsó drive-unknál gyanús volt,hogy már Dola el(nem)kapásánál,de Hómanónál akkora DPI volt mint egy beach szálló!
Kár ezért a meccsért,mert ott volt a lehetőség az 1. kiemelésért,de mostmár mindegy.
2013. 12. 16. 11:25
crucified
Szerintem Arrington súlya -vagy testalkata- kevés LB-nek. De ez csak szerintem van így.
2013. 12. 16. 11:38
Patriots NEB
Hightower-t viszont lendületből mindenki megveri.
2013. 12. 16. 12:04
orrrion
Azért a Ravens hajnali meccse remélem sok tanulsággal fog szolgálni az aktuális formájukról. Ők egyébként szerintem az a csapat, amely a legkevesebb meglepetést okozza. Mindenki tudja, mit játszanak, aztán vagy tudnak ellene tenni, vagy nem.Az a baj, hogy az elmult pár meccsen mintha Flacco megérezte volna a Pats védők "ritmusát"
2013. 12. 16. 12:10
orrrion
Ja és gondoljatok bele, mit érezhetnek a Dallas fanok, a tegnapi meccs után, ahhoz képest a mi vereségünk egy gyógytabletta volt.
2013. 12. 16. 12:27
loop80
És pláne a Raiders-drukkerek! Smith: 20 kísérletből 17 sikeres passz, abból ÖT TD, Charles: egy futott és NÉGY ELKAPOTT TD! :)

A mi meccsünkön nagyon érződött, hogy ennyi sérülést egyszerűen nem bírunk el, még a Miami ellenében sem... Még így is nyerhettünk volna, ha: 1. Ghost nem hibázik kétszer is (FG + kickoff), 2. ha a bírók következetesen ítélnek, 3. ha az edzői stáb belátná, hogy HT alkalmatlan arra a szerepkörre, amire szánják.

Edelman és Amendola pedig nem simán "up", hanem "gigarespekt" kategóriások voltak tegnap.
2013. 12. 16. 12:29
Patriots NEB
Ott mentális problémák lehetnek.
Pl.:mi az,hogy egy játékos fogja magát és bemegy az öltözőbe,amikor egyébként nem sérült.Súlyos tiszteletlenség.
A Pats most fejben nagyon ott van minden meccsen.(most is a vereség ellenére)
2013. 12. 16. 14:42
szmiki
Ugyanazt érezték mint a Denver ellenünk.
2013. 12. 16. 12:20
Pupu
Bármi történik már ebbe a szezonba nekem egy rossz szavam nem lesz senkire! Ennyi sérült után így tud játszani egy csapat az tényleg CSAPAT!Sokszor elkényeztettek már minket az elmúlt évekbe de ennyire büszke még sose voltam rájuk.
2013. 12. 16. 12:37
tom.huszak
Teljesen egyetértek veled.
2013. 12. 16. 21:01
karuly
2013. 12. 16. 12:41
zozo692
Ha Talib tényleg azért UP mert az edzők berakták középre és ezért gyakorlatilag feladtuk a széleket (vagy legalábbis magas labda az ellennek), akkor a kócsoknak DOWN.
A Time Managemant az pedig nulla volt mindkét félidő vége fele. Ebből kaptunk 14 pontot. Nem SG rúgásai miatt ment ez el (bár az out of bonds az csúnya volt), hanem az edzők balféksége miatt.
Ma éjszaka szurkoljunk a Detroit-nak hogy üssék a Hollókat, mert a KC már bent van wild card helyen, 1 hely kiadó, ha bukjuk a jövő hetit (akár benne is van a a pakliban...), a Phins nyeri a hátralévő kettőt (Bills és Tets...:0), akkor nagyon éles meccset kell játszanunk a Bölények ellen és azért nem annyira rosszak ők. Nagyon nagyon éles a szitu, és a hátralévő fordulókban az is elképzelhető, hogy 1) conference championship és végig hazai pálya 2) könnyes szemmel nézzük a számunkra nem annyira érdekes PO meccseket.
Szóval, GO LIONS! Ha ma ők nyernek (nekik is élet-halál kérdése, ráadásul Jim Schwartz-ot csipázom), akkor mi és a Miami is (csak ők szabhatják el) bent vagyunk.
I LOVE THIS GAME (többek között ezért is)!!!
2013. 12. 16. 12:42
zozo692
2013. 12. 16. 12:49
kerekistvan
az a conference championship elég necces, mivel a denver megy houstonba és oaklandbe és egyik sem néz ki musztáng-zacskónak a texans meg a raiders jelenlegi formája alapján, de reméljük a legjobbakat.
2013. 12. 16. 18:53
max350
És, az nem is elég az első kiemeléshez, hogy a Denver kikapjon, mert még a Kansas-nek is ki kell kapnia legalább egyszer, mert ők is 11-3-al állnak!!!! Arról nem is beszélve, ha az eredmények úgy alakulnak még a PO-ról is lemaradhatunk!!!!!
2013. 12. 16. 13:57
podorpeter
Szerintetek miért van az hogy amit az utolsó percekben művelünk avval mindenkit tönkrevernénk mégsem játszunk egész meccsen úgy hanem csak a végén?
2013. 12. 16. 14:38
Patriots NEB
azt nem lehet 60 percig játszani.
2013. 12. 16. 14:00
podorpeter
Remélem draftolunk 5 db 300 kilós falembert + 6 db 200 kilós LB-t + 3 Bruce Lee-t a Secondarybe.
2013. 12. 16. 14:21
Annyi pickünk nincs. De ha már itt tartnuk, akkor jöjjön két 300+ -os DL, aki Bruce Lee mozgásával bír :) Az killer tandem lenne :D
2013. 12. 16. 15:27
podorpeter
Hahaha !!! + Darth Vader. Mindíg mondtam kell a fantázia a játékhoz.
2013. 12. 16. 14:53
egy 300 kilós ember is elég hogy körbe ölelje az egész O-Linet
2013. 12. 16. 14:13
Whitealert
Üdv Néktek Hazafiak!!!

Annak ellenére, hogy többen is azt írtátok, hogy nem kell elkenődni egy vereség miatt elég sok negatív hozzászólást látok. Egyesek már a draftról beszélgetnek, pedig a szezon még korántsem ért véget! Mindenki tudja, hogy a rájátszásban minden megtörténhet, sőt még az ellenkezője is. (Na jó ez eléggé Faragó Ricsire emlékeztető szófordulat volt.) Lényeg a lényeg 10 győzelem mellett 4 vereséget tud felmutatni a csapat rengetegnél is több és fontosabb játékossal a különböző rehabilitációs intézetekben, kórházakban kispadon. Szerintem ha valamire megtanított minket ez a szezon az az, hogy nem lehet lemondani erről a csapatról, fantasztikus dolgokra képesek.
Én optimista vagyok, szerintem a Ravens ellen nagyon meglepő és hatékony taktikával 2 TD-s különbséggel fogunk győzni, a Buffalo ellenit pedig nem túl megerőltetve magunkat behúzzuk 3-7 pontos különbséggel. A rájátszásban meg minimum AFC döntőig menetelünk majd! Szóval mindenkitől kéne egy kis optimizmus! :D
2013. 12. 16. 15:23
timep76
Ha úgy lesz, ahogy írod, nem lesz majd NAGY menetelés, mivel majd csak 1 hazai meccset kell nyerni az AFC döntőhöz.
2013. 12. 16. 14:41
orrrion
Azért ne keverjük a szezont a fazonnal.A kiindulási pont, hogy mindenki Pats szurkoló, mindenki azt szeretné, hogy SB-t nyerjen a csapat. DE! Attól, hogy valaki minden idegszálával szorít a jó eredményért, még leirhatja a tényeknek megfelelően, hogy mit látott. Ha valaki szar egy meccsen, az még nem jelenti azt, hogy gyenge képességű , érdemtelenül a pályán lévő játékos, de aznap éppen szarul játszott. A szóhasználatot azért engedem meg magamnak, mert Brady is használta már nyilatkozatban.Meggyőződésem, hogy a játékosállomány tagjai posztjaikon minimum jó átlagosak a mezőnyhöz képest. Aki bekerül a szűk keretbe, az már tudhat valamit. Ez egyébként a ligában is köztudott, a nyilatkozatok alapján. Az, hogy valaki kényszerből tőle teljesen idegen poszton kell, hogy szerepeljen, az egy szükségszerűség, a 10-4-es eredmény meg azt jelenti, hogy akármennyi is az elkövetett hiba, a csapat egyelőre a kitűzött cél felé halad. A mezőnyből a zöm ezt már nem mondhatja el. A teljesitmények mérközésről mérkőzésre egyénenként változnak, ha valaki leirja-vérmérsékletétől függően- hogy pl. Brady x meccsen gyengén játszott, az nem szentségtörés, hanem jellemzően a tényeknek megfelelő megállapitás.
Tehát egy reális elemzés, amiből hálistennek van bőven az oldalon attól még lehet helytálló, hogy a konklúziója nem hurráoptimizmust sugároz. Pl. én is szeretném és szurkolok azért, hogy SB-t nyerjünk, ettől függetlenül most azt mondom, hogy jobb teljesitmény kell még ahhoz is , hogy majd egy WC mérkőzést nyerjünk , mint a tegnapi. És ezt nem tartom negativ hozzászólásnak.

2013. 12. 16. 14:54
Whitealert
Igazad van egy kicsit naivan optimista próbálok lenni, de elég sok túl negatív véleményt olvastam. Az szerintem abszurd, hogy a Baltimore és a Buffalo ellen is vereséget szenvedjünk, ez a csapat jobb annál. A gyenge teljesítmények zavaróak, de ennyi sérülttel szerintem még így is elváráson felül teljesítünk hétről hétre. Egyetlen dolog amit nem értek az első félidők... Csak lébecolnak a srácok a pályán, most a Miami ellen javult a helyzet, de a 4. negyedre varázsütésre elkezdünk focizni. Nem tudom, mitől van ekkora különbség, de jó lenne úgy szünetre menni, hogy megnyugtató az előny, második félidőben még 2TD-t felrakni a táblára és behúzni a meccset.
2013. 12. 16. 15:10
crucified
Ez nem a Primera Division, hogy vagy a Barca, vagy a Real a bajnok az esetek 90%-ban.

Itt nincsenek gyenge csapatok, nem lehet egy csapattól elvárni, hogy sétagalopp legyen a bajnokság.
2013. 12. 16. 15:39
Whitealert
Egyetértek, de az lehetetlennek tűnik számomra, hogy innen ellúzerkedjük a rájátszást. A Bills hazain csak meglesz, ha már a Ravens ellen idegenben nehéz meccsnek ígérkezik.
2013. 12. 16. 15:59
crucified
A Miami ellen valahogy éreztem a vereséget. A két utolsónál azt érzem, hogy meglesz mindkettő.
2013. 12. 16. 15:11
crucified
DoM:

Chuck Norris-t nem igazoljuk le? :)
2013. 12. 16. 15:23
podorpeter
Hahaha !!! Majdnem elfelejtettem! Persze jön ő is !!!
2013. 12. 16. 15:24
crucified
Vagy a piócás embert... :)
2013. 12. 16. 15:25
crucified
Gronk sérüléséről beszélgettünk a múlt héten. Tartom magam, hogy nem volt dirty hit.

Ez viszont az:
http://sportgeza.hu/sport/nfl/2013/12/16/bengals_allkapcstores/
2013. 12. 16. 15:40
Whitealert
Ez nagyon undorító szerelés volt :S
2013. 12. 16. 15:40
Whitealert
Ez nagyon undorító szerelés volt :S
2013. 12. 16. 16:00
crucified
Ez az. Simán pár meccses eltiltást érne.
2013. 12. 16. 17:06
kubai
Söpört a futónak, nem hiszem, hogy direkt szétfejel,te a csávó állkapcsát. Aki már játszott tudja, hogy "takarítassz,vagy téged takarítanak el"...
2013. 12. 16. 17:07
nszgergo
kíváncsi vagyok kap-e valami büntit... egyáltalán
remélem hamar felépül! De azt se bánom ha addig Zolit leigazolják ;)
2013. 12. 16. 17:26
loop80
Védtelen ember + TOROKRA/NYAKRA menő, alattomos szerelés. Csóri punter, örülhet, hogy "csak" állkapocs-törést szenvedett...
2013. 12. 18. 10:34
matcha
Egy csigolyája is megrepedt...
2013. 12. 16. 15:33
topin
2013. 12. 16. 17:48
Bruschi85
Solder kiesett, kezdő LT-ként, így már a falból is hiányzik ember.
Ghost túl sokat hibázott, a D# is gyengén teljesített, a bíróknak megint volt véleményes ítélete Hómanó ellen a végső driveban, amire nem jött zászló, de így is meg volt az esély a győzelemre. Most nem sikerült, cél a #2 seed elérése, ami a Bengals vereséggel továbbra is saját kezünkben van.

A lényeg továbbra is Hajrá Pats!
2013. 12. 16. 18:49
Burkus
A falból 2 és fél ember hiányzik, Vollmer IR és Cannon sérült.

Ez a 20 pont a PO-ban nagyon kevés lesz. A Denver ellen azért tudtunk nyerni, mert pontháború lett, amiből mi jöttünk ki jobban. Ha valaki megszór minket a PO-ban, akkor ez az offense nem fog úgy válaszolni, ahogy kellene. Az offense teljesítménye lényegében a szezon eleji szinten van, az Gronk hiánya sajna.
2013. 12. 16. 20:10
Bruschi85
Solder kiesését, erre a meccsre értettem a korábbiakkal tisztában vagyok.
Az RZ jelenlét miatt is hiányzik Gronk, de sokkal stabilabb futójátékra lesz szükségünk a PO-ban pl. Ridley erősítésére és ennél kiegyensúlyozottabb.
Mondjuk a "megszórástól" nem tartok, főleg az esetleges hazai pálya, időjárás miatt se, plusz amennyire hullámzó teljesítményű csapatok vannak az AFC-ben, kiszámíthatatlan mi lesz a PO-ban.
2013. 12. 16. 20:11
Bruschi85
*ennél kiegyensúlyozottabb playhívásra JMD részéről, ez lemaradt.
2013. 12. 16. 19:16
max350
Nem, szeretnék igazán a tegnapi meccsel foglalkozni, sajnos kikaptunk, ez van, nem tehetünk ellene semmit! De, inkább a foglalkoznék a jövővel:
A sorsunk a mi kezünkben van! Illetve, szurkoljunk ma éjszaka a Detroitnak, mert ha ők nyernek, mi bent vagyunk a PO-ban!
De, nézzük sorban:
1. kiemeltek vagyunk, ha megnyerjük a 2 hátralévő meccsünket és a Denver és a Kansas City kikap legalább egyszer!
2. kiemeltek vagyunk, ha nyerjük a két meccsünket és a Denver is nyeri azokat a Texans és a Raiders ellen (mindkettő idegenben).
De, még a PO-ról is lemaradhatunk, ha az eredmények így alakulnak:
Mindkét meccsünket elveszítjük, a Dolphins mindkettőt nyeri (Bills ellen idegenben, Jets ellen otthon). Valamint a Ravens behúzza a 3 meccsét (Lions idegenben, Pats otthon, Bengals idegenben). És, a végén a Bengals, 1 győzelem (Vikings ellen otthon) és 1 vereség (a Ravens ellen otthon). Így mindenki 10-6-al áll és az összevetésben mi állunk a legrosszabbul!!!!!!
Tehát, lehet itt PO-ról, meg SB-ról beszélni, de nem érdemes amíg a PO nincs is meg!!!!!
2013. 12. 16. 19:20
max350
Ja, és siíntén 2. kiemeltek vagyunk, ha nyerjük a 2 meccsünket, a Denver 1x kikap, a Kansas City 2x nyer, így a Chiefs az 1. kiemelt az AFC-ben!
2013. 12. 17. 07:56
azimut
amugy azon gondolkodom hogy mi lenne a jo! nyilvan a serulesek miatt kene a piheno het! a serultek biztos orulnenek neki! de lehet jot tenne a csapatnak ha mar PO hangulatu meccs lenne a bills ellen! es raporogve a PO-ra lenduletbol vegig megyunk SB-ig mint a giants peldaul :) de nyilvan BB nem igy gondolna :-)
2013. 12. 17. 09:58
TMR
Gost szerintem baromi nagy UP !
Ő voltaz egyedüli aki gondolkozott a csapatból.
Mondván, ez a Miami Offence úgy ment át eddig a Pats Def-en, mint kés a vajon. Ergo tök mindegy, hogy 80y-ot vagy 60y-ot kell megtenniük...megteszik. Utóbbi esetben csak kevesebb idő alatt, azaz több idő marad Brady-nek egy GWD végrehajtására.Nyilván ezt soha nem fogja bevallani, de nem hiszem el, hogy 100-ből 100-szor kirúgja a stadionból a kick-off-ot, mostmeg...
Hozzászólás a(z) Ups & downs - Alapszakasz 14. mérkőzés bejegyzéshez