Menetrend

Ups & Downs – 8. mérkőzés

2015. 11. 09. 08:00
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
A New England Patriots 27-10-es arányú győzelmet aratott a Washington Redskins ellen. A 27 szerzett pont elmarad a csapat által szokottnál, ez is mutatja, hogy a támadóegység ezen a mérkőzésen kicsit rozsdás volt. Valamint sajnos 3 játékos is megsérült: Sebastian Vollmer (fejsérülés), Dion Lewis (térdsérülés) és Duron Harmon.

Ups

LeGarrette Blount: A szezon során először játszott ilyen sokat (47 snap), 129 yardot futott 29 próbálkozásból, egyik futásából TD is lett. A korábbi legtöbb snap amit a pályán töltött 29 volt a Jacksonville ellen, a 3. héten. A második negyed egy pontján, a Patriots 9 egymás utáni snap folyamán is a pályán tartotta a futót a jó játékának köszönhetően.

Alan Branch: A nagytestű DT egy labdavesztést kényszerített ki a harmadik negyedben 17-3-nál és ezzel a Patriots támadóegysége visszakapta a labdát, akik ebből TD-t is értek el.

Malcolm Butler: A Washington legjobb elkapója, DeSean Jackson a mai napon tért vissza sérülésből, Butler komoly kihívás elé nézett. A tény, hogy az elkapó nevét nem hallhattuk sokszor a mérkőzés folyamán annak köszönhető, hogy a CB jó munkát végzett rajta. Nyilván azt is érdemes hozzátenni, hogy Jackson sincs csúcsformában még.

Down

Tom Brady: Lehetséges, hogy nem fair a játékost ide tenni, de a mai mérkőzésen nem hozta a tőle megszokottakat. Valószínűleg lesz néhány álmatlan pillanata amiatt az INT miatt az első negyedben. Úgy tűnt, hogy azt a labdát soha nem lett volna szabad elengednie. Összességében is kijelenthető, hogy a mai mérkőzésen eléggé hullámzó volt a teljesítménye.

Dont'a Hightower: A linebacker, aki általában a védelem legfontosabb játékosa szokott lenni, a mai napon nem fogott ki valami jó napot. Ezt az összesen elért 1 szerelése is bizonyítja. A második félidőben a Patriots le is ültette őt, Jerod Mayo és Jon Bostic játszott a helyén.

Dion Lewis: Mielőtt a harmadik negyedben elhagyta volna a pályát térdsérülés miatt, egy potenciális TD-t érő labdát ejtett el, míg máskor megállították egy futását, amivel 11 yardot veszített a csapat. Ettől függetlenül voltak jó megmozdulásai, azonban ez mégsem volt az ő szokásos teljesítménye.

Forrás: ESPNBoston

Hozzászólások

2015. 11. 09. 08:10
Tomk@
Lehet, hogy Mayo játszott HT helyén, de elég súlytalan volt. Az is kiábrándító, hogy Collins vagy korábban HT nem játszott a meccsen, akkor is inkább Freeney száll be Mayo helyett. Lehet, ha Fletcher visszatér még ő is előrébb lesz, mint Mayo?
2015. 11. 09. 08:18
csgabor
Ezen a meccsen a W a lényeg. Közepes teljesítménnyel vertünk egy közepesnél gyengébb csapatot. Az O eléggé akadozott, a D ma jobb volt és hozta a Redskins TD drive-ján kívül a tőle elvárhatót. Néha tényleg igaz, hogy jól csak jó csapatok ellen lehet játszani. De hangsúlyoznám, a lényeg a W és a 8:0! Go Pats! :)
2015. 11. 09. 08:21
mgabor74
A Lewis down-al egyszerően nem tudok egyet érteni. Eszméletlen dolgokat művelt tegnap is amíg játszott. Folyamatosan kapta a labdákat, és a nagy számok törvénye alapján nyilván becsúszik néha hiba. Az elejtett labdánál még a közvetítésben is megmutatták, hogy a visszanézéskor tulajdonképpen nem láthatott semmit az érkező labdából, mert a szemébe tűzött a nap. A mínuszos futásnál meg esélye sem volt eleve, olyan jó volt az a védekezés. Kicsit olyan mintha az értékelő megsértődött volna rá amiért meg mert sérülni :)
2015. 11. 09. 08:31
romeouald
Viszont ha már az INT miatt down-ba került Brady, akkor up-ba betenném azt a megmozdulását, amivel megakadályozta, hogy visszavigyék TD-re a megszerzett labdát. Nagyon ritkán látjuk, hogy egy turnover után a QB így odatenné magát!
2015. 11. 09. 09:21
vhs-box
Easley nem is játszott? (itt a válasz a visszafogott teljesítményre :D )
2015. 11. 09. 09:24
kyobalu
A kezdeti parádézás után egy nyögvenyelős meccsé ment át az egész..
Nekem tetszett tegnap: Gronk, Julian, Jojo, Dola,Lewis, Blount,Bolden, Stork&Andrews, valamint Ninko, Ch.Jones, Branch, Brown, Butler, Ryan, Harmon..

Nem tetszett: DMC, HT,Mayo,Brady.. A kapitány nem volt ihletett formában, néha ez is belefér nála..A második félidőben feladtuk a passzokat a futás kárára..Már néha idegesített, főleg, hogy a TE játékokat nagyon nyelték..Scott Chandler nagyobb szerepet kaphatott volna elkapásokban..
Az O# fal helyzete kifejezetten aggaszt. Tegnap Vollmer kiesése után csak + TE-kell tudtuk megoldani Brady őrzését 2-3 másodpercig, de tovább nem.. :-(
A tavalyi eredeti falból csak Stork játszik, de ő sem centert, hanem OG-t, vagy OT-t ..Itt kell csinálni valamit mert nagy gáz lesz..Nincs már annyi ember, aki előre tudjon lépni..Sérült Solder, Vollmer, Wendell, Cannon, Jackson és Mason is..Tegnap Williams állt be a falba, hogy meg legyen az öt ember..Fleming-Stork-Andrews-Kline-Williams felállásban toltuk a második félidőt..Tudom, hogy mindenhol sérülések vannak, de ennyi? Nemsokára Bradynek 1 másodperces drive-okat kell tervezni, mert nem marad ép ember a csapatban..Lewis sérülése is rosszkor jött, ráadásul én úgy látom, hogy a secondaryben most az erősebb ember Harmon és nem DMC.. DMC nagyon hülye helyezkedéseket csinál, Harmon zár le szinte mindent..Erre ő is megsérül..
Remélem minél hamarabb helyre jön mindenki, mert most kifejezetten erős három meccs jön..
Tudom, hogy a lényeg a W, de ilyen áron nem biztos, hogy hosszútávon előrébb leszünk vele..
De GóPecc!!! :-)
2015. 11. 09. 09:53
lipi
A hozzaszolasodban Meg is magyaraztad, hogy miert futottunk passz helyett. Az ofal helyzete a magyarazat. A meccs mar boven eldolt a 4. Negyedre, en behoztam volna Gerappat, megse TB-t torjek ossze.
Jovo hetre osszedrotozzak Cannont, darabra Megleszunk. Kerdes, hogy Vollmer serulese milyen sulyos...
2015. 11. 09. 10:03
mgabor74
Ha már sérülések, akkor kicsit offolnék:
https://www.youtube.com/watch?v=Io6hPdC41RM
decemberben lesz NFL-es film a mozikban, bár nem a megszokott téma. Gondolom már sokan tudtátok, de hátha valakinek új. On.
2015. 11. 09. 10:11
kyobalu
Mivel 6-ból 4 futást már megállítottak a 4. negyedben 1-2 yardokon, én bebiztosítottam volna magam korábban egy-két TE hívással, mert sem Gronkot, sem Chandlert nem tudták fogni a betömörült front7 miatt..Nekem nagyon konzervatív volt a 3-4. negyedbeli támadó munka..JMD óvatos volt nagyon..Még akkor is így gondolom, hogy már Stork játszott RT-t.. Azért 2-3 másodpercig ők is elmuzsikáltak a Skins D-line ellen..
Vollmernél több mint valószínű, hogy agyrázkódás volt..Így a Giants meccs nem fog játszani nála..Lehet, hogy Cannon-al darabra megleszünk, de akkor is a legtapasztaltabb és legjobb guardunk Vollmer..Kíváncsi vagyok DeGugli mit fog kifőzni a következő 4 meccsen ezekből az emberekből..
Jó hír viszont, hogy Harmonnak valószínűleg nincs komolyabb sérülése..Lewis-nál pedig az MRI-re várnak..Reménykednek, hogy MCL rándulás, s nem ACL szakadás..
Kell mindegyik ebbe a csapatba, mint egy falat kenyér!! :-)
2015. 11. 09. 12:34
Tomk@
Remélem igazad van és tényleg nem súlyosak a sérülések, Harmoné nem tűnt vészesnek, Lewis-é annál inkább.

Mondjuk Sheard is azt nyilatkozta anno a sérülésnél, hogy nem súlyos, nincs komoly baj, azóta nem is játszik a sérülés miatt.

Bár inkább most hagyjanak ki 3-4 meccset, mint a PO-ban, mert így féltávhoz érve körvonalazódik, hogy kik lehetnek ott és kik nem, hiába van még esélyük.
2015. 11. 09. 12:48
azimut
az biztos hogy a sérüléseknél jó hogy még van hátra egy csomó mérkőzés a po-ban! bár ha kimondom hogy 2 hónap.... azért az nem olyan sok.....de egy szalag húzódás annyi idő alatt rendben jön! meg agyrázkódás de más nem nagyon....
2015. 11. 09. 10:10
nszgergo
azt se felejtsd el h Harmon DMC helyén játszik, aki meg mostanában közelebb van sokkal a LOS-hoz...
2015. 11. 09. 12:43
PatZola
Mason játszott. A második félidőben Fleming-Mason-Andrews-Kline-Stork felállásban játszottak. A fal két szélén TE segítség volt, hogy a futásokat segítsék, és Bradyt meg tudják védeni a kevés passz hívásnál. Inkább ki kéne emelni az edzői stáb munkáját hogy ilyen helyzetre, sérülésekre is jól reagáltak. Az előny megvolt, futásokkal uralták az időt. A W meg meglett. Sajnos a sérülések a játék része.
2015. 11. 09. 13:17
kyobalu
Igen ma reggel már olvastam kinti oldalakon.. Fleminget átrakták Vollmer helyére LT-nek..Nyilatkozta, hogy soha nem játszott még ebben a pozícióban..Teljesen át kellet fordítania az agyát és a lábát.. :-) Stork játszott RT-t..Azt mondta, hogy utoljára középiskolában volt ilyen. Mindegy, megoldották úgy, hogy nem jött róluk sack..Brady és Gronk ódákat zengett róluk..Fleming azt modta, hogy érdekes volt, jó volt, s szerinte megoldották, amit kértek tőlük, de örülne, ha Vollmer minél hamarabb visszajönne... :-) A fal állapota miatt értettem a sok futást és TE támogatást, de túlságosan egysíkú, kiszámítható volt így a játékunk..De DeGugli és BB előtt le a kalappal. Megoldották a vészhelyzetet..Reméljük Cannon és Tre is felépül a Giants ellen..S valamit kitalálunk ellenük. A védelmük idén messze nem elit..S hiába jött vissza JPP, olyan nagy nyomásra nem képesek mint egy Bills, Jets, Broncos D-line...De a Giants, Giants..nekünk mindig mumusok..
2015. 11. 09. 17:50
PatZola
Egyetértek mindennel. Én is úgy gondolom hogy már "veszélyes" az O line mélysége és minősége a sok sérülés miatt. Ez már korlátozza a játék hívások lehetőségét, és valóban kiszámíthatóvá vállt a játékunk, de igazán nem maradt más választás. Legalább nem kockáztatták Brady egészségét passz hívásokkal. Bízom benne hogy a Gaints ellen legalább Cannon vissza tud térni. Sajnos Vollmer szerintem nem játszhat agyrázkódás gyanú miatt. Tre Jaksont pedig nem fogják erőltetni. A Gaints front seven ellen nem is kéne. Épüljön fel mindenki a Bills és a Broncos ellen. Ellenük szükség lesz a stabil O linera, bár őszintén a Billstől jobban tartok. De legyen meg először a következő meccs. Remélem ebben az évben csak egyszer találkozunk a Gaintssel (tényleg nagy mumus, talán a legnagyobb :) ) De Brady és az O felszívja magát ellenük, a védelmük idén közel sem elit. A futásuk sem elit támadó oldalon, ha a def így játszik azt megoldja. Eli-t meg LB blitzekkel és zóna-emberezés hibrid play hívásokkal hibákra késztetik (itt az ideje hogy hibázzon, idén még ezt nem tette meg nagyon :) ) Egy a lényeg, idén is nagyon jó Pats szurkolónak lenni. Ennyi O line sérülést nem sok csapat vészelne át, főleg nem ilyen szinten, a 8-0 az 8-0 :) "Lehet" hogy azért mert a Pats a legjobb CSAPAT a ligában!
Let's GO Pats
2015. 11. 09. 11:06
csasziqf
Szivem szerint edzoknek adnek, egy Down-t.

Kicsi serules vagy nem 47 sec-el a vege elott ne legyen mar semmilyen serules ha 3-27-re vezetunk. Siman hagyni kellett volna oket besetalni. 30 sec-el kesobb igyis-ugyis TD lett.

JimmyG meg kaphatott volna kicsit tobbet mint egy terdeles. Ismetlem 27-3 mentunk. Nem ertem TB12 minek jott vissza utolso 8-10 percre. Ertem, hogy kompetitiv, meg menni akar, de 10esnek meg kellene kicsivel tobb snap.

Az csak az En erzesem, hogy akinek hosszabitottak off-season-ben szerzodest, vagy modositottak valamit az nem hozza a 2014s szintet vagy leserul?

Solder, Ninko, Mayo (nala mondjuk csucskos mert kb 2 evet hagyott ki), DMC, Chung, ...
2015. 11. 09. 11:30
Croaker
Szerintem nem így van. Ninko és Chung is jó, DMC most éppen nem villogott, de vele sincs baj.
Sodler lesérült, Mayo meg más tészta. Vele van baj.
2015. 11. 09. 19:45
daelaci
Én még soha nem láttam annyira jónak Chungot mint ebben a szezonban. Sokkal hasznosabb a játéka mint az előző korszakában amikor nálunk volt.
2015. 11. 09. 12:05
ArsnL
pont ezt mondták a kinti kommentátorok, pont hogy TB AKAR FENT LENNI a pályán...

mert bár sokat látott QB, még őt is meg tudják lepni a védelmek és azt vallja minél többet van fenn, minél több snap előtti olvasást hajt végre annál jobb játékos válik belőle


ezzel lehet nem egyet érteni, de én legfőképpen ezt a hozzáállást tartom felelősnek amiért egy 6. körös "skinny guy"-ból GOAT lett
(ő így működik)
2015. 11. 09. 14:58
nszgergo
amugy meg a def abszolút UP
Collins nélkül, gyengébb napot kifogó HT-val is, még elveszett Mayoval is, egyszerűen összeálltak és jól játszanak.
futás ellen harmadik legjobbak vagyunk!, sackekben másodikok! és a gyengébb sec-kel is az ötödik legkevesebb pontot kaptuk respect!
2015. 11. 09. 15:09
kyobalu
Igen..Pont most néztem a statokat én is..
A D# előtt le a kalappal. Az össz játék statokat nézve benne vagyunk a legjobb 10-ben, jelenleg 8. hellyel.. Sackek számában csak a Broncos van előttünk, intek számában a legjobb 10-ben vagyunk..A futás elleni védekezéssel nagyon előre léptünk, jelenleg harmadik helyen állunk a ligában!!
DE ami szerintem a legfontosabb egy védelemnél az engedett pontok száma. A védelmünk átlagban 17,9 pontot enged, amivel Top 5-ös csapat vagyunk...
Ki gondolta volna ezt szeptemberben??
Itt nagyon látszik az egyre jobban összeszokás és társak segítsége..
Az O# eddig a No1 támadógépezet szerzett pontok számában, a védelem pedig No5 a kapott pontok számában..Azért ez nem rossz!! :-)
Csak a sok fránya sérülés ne lenne..Mert lassan megint kezdünk kórház csapat lenni..
2015. 11. 09. 16:11
lipi
A futas vedekezes margojara: az ellenfeleink tobbnyire jelentos ponthatranyban vannak es ra vannak kenyszeritve a passzokra. Ami reszben magyarazat a magas int es sack szamra is.
Egyebkent zsenialis a vedelmunk. En sem gondoltam volna, hogy top10-ben lesz :-)
2015. 11. 09. 15:42
Croaker
OFF:
Talib új szemkinyomós trükkjét láttátok?
Most örülök, hogy nem velünk van....

https://www.youtube.com/watch?v=YaJs7oVpooA
2015. 11. 09. 16:22
fatman
ja, durván kborultak ott többen is, hogy kivételesen vesztésre álltak, pedig én inkább azt nem értem, hogy lehettek eddig veretlenek PM ilyen idei teljesítményével...
Talib viszont nem játszott rosszul idén, persze ez nagyon csúnya megmozdulás volt... :(
2015. 11. 09. 16:33
iceman
Peyton papa megdobta a szokásos int-jeit.
2015. 11. 09. 18:08
Zandal
Kíváncsi vagyok lesz-e büntetés belőle ...
2015. 11. 09. 18:17
attnagy
Nem lesz belőle semmi.Ha a Patsből csinálta volna valaki,akkor biztos eltiltás lenne.Labdák miatt,amik a hidegben leeresztenek 4 meccses eltiltás,szemkinyomásért semmi,mivel a denvert idén is tolni kell.Ezért max el lesz intézve pénzbírsággal,amit röhögve kifizet az a beteg barom.
2015. 11. 10. 00:04
Spol15
Ha jól értettem eltiltották 1 meccsre
2015. 11. 10. 11:04
FunHun
Szerintem nevetséges erre egy meccses eltiltást adni...
Láthatóan nam hirtelen felindulásból, dühből, hanem megfontoltan ment oda 4-5 lépést és nyúlt be a sisakrácson kinyomni a szemet!!!
Egy meccset és komolyabb pénzbüntit egy unnecessary roughenessért is szoktak adni, ha csúnyán sisakkal sisakra ütközik valaki 20 mph sebességgel, ahol már nem tudja megváltoztatni a mozgását a sebesség és időtényezők miatt.
2015. 11. 10. 22:48
Tzimisce
Ez azért nem igaz, csak a szándéjos dolgokért szoktak eltiltani, lásd tavaly Suh rálépős csele.
2015. 11. 09. 16:33
iceman
Nálam Brady és Lewis összességében nem volt down. Igaz up sem. Viszont LaFell-t talán upba lehetne tenni, mintegy biztatásként a jelentős teljesítményjavulás miatt.
2015. 11. 09. 18:07
sixt
Azt gondolom igazolnunk kell !! valakit a falba. Ez így karcsú lesz. Ne adj isten a hétvégén az óriások is csinálnak nekünk még sérültet,
oszt jó napot !
2015. 11. 09. 18:38
simita14
Sziasztok ! Honnan tudnám letölteni a tegnapi meccset ? Sajnos a ncore-on nincs fent ! Köszi !
2015. 11. 09. 19:13
zeejoe
2015. 11. 09. 19:51
Brady_12_
2015. 11. 09. 19:39
takirob69
Sajnos nem jó hírek, ha minden igaz Lewis ACL szakadás és így IR
2015. 11. 09. 19:53
komzoz65
Ez a sérülésektől eltekintve megint egy könnyed meccs volt. A terveknek megfelelően nagyobb hangsúlyt kapott a futás. Az o fal emberfeletti. Brady hozta az idei átlagát az Int-el volt gyengébb, hát nagyon alkalmatos volt ez a meccs labdavesztésekre. Lewis egy fontos passzt ejtett, egyébként megint nagyszerű volt, nem úgy mint Blount, aki azért szintén megtette amire képes. Bolden elkapásai up. Védelem up, ezen belül Ninko is up.

Igaz ez egy gyenge Redskins volt. Most ennyi is bőven elég volt. Már nem is nagyon bánom ezeket a garbage time-ban beszedett TD-ket, így nem is tűnik fel milyen jól teljesít valójában a védelem.

Megjegyzem így is ez volt a Washington idei legnagyobb zakója.
2015. 11. 09. 19:56
komzoz65
Mint olvasom idén már nem játszik Lewis, hát ez komoly veszteség.
2015. 11. 09. 22:09
Pat Patriot
Tudom, hogy a tények makacs dolgok, és meg lehet indokolni Lewis teljesítményét, de nekem egyenesen undorító, hogy egy IR-re került kulcsjátékost downba tesz a forrás... Lehetett volna találni mást, másokat vagy másokat is. Mert tegnap tényleg nem volt egy nagy szám a Pats. De vannak olyan helyzetek, amikor nem illik így értékelni...
Hozzászólás a(z) Ups & Downs – 8. mérkőzés bejegyzéshez