Menetrend

Ups & downs - 10. hét, 9. mérkőzés

2010. 11. 15. 12:39
Szerző: lucas
Kategória: Hírek
A New England Patriots lejátszotta az alapszakasz 9. mérkőzését a Pittsburgh Steelers ellen, idegenben a Heinz Fielden. Azok után, hogy a múlt héten ugyancsak nagyot betlizett a csapat a Browns otthonában, a Patriots az idei legjobb teljesítményét tudta felmutatni, és 39-26 arányú magabiztos győzelmet aratott.
A mérkőzés meghatározó tényezője Tom Brady játéka volt. Az irányító kisebb lábsérülése miatt kihagyta a szerdai edzést, és péntekig csak korlátozott munkát végezhetett, de ez nem látszott meg a teljesítményén. Nagyon elszántan küzdött, és ritkán látható érzelmi kitörései is voltak a meccs folyamán. A liga egyik legjobb védelme ellen 43 passzkísérletéből 30 volt sikeres, 350 yardot érte el, 3 passzolt és 1 futott TD-je volt, és  intercepionnel sem rontotta a mutatóit. Azok után, hogy a múlt héten meccset eldöntő hibái voltak, az újonc TE Rob Gronkowski is fantasztikus teljesítményt nyújtott. 5 elkapással 72 yardot ért el, és mind a három passzolt TD-val őt találta meg Brady. A defense teljesítménye is nagyot javult a múlt heti meccshez képest. Kritikus helyzetekben sikerült megállítani a Steelers támadójátékát. Üdítő jelenség volt a passrush hatékonysága (5 sack). A 4. negyedben a fáradás jelei már megmutatkoztak, de köszönhetően Sanders interception TD-jének, az ekkor elkövetett hibák nem tudták lerontani az egész meccs átlagos jó teljesítményét. Ups Tom Brady - A quarterback az idei szezonjának legjobb teljesítményével rukkolt elő. A statisztikája sem rossz, (30/43, 350 yard, 3+1 TD, int nélkül), de a számok nem tükrözik azt a vezérszerepet, amit ezen a meccsen Brady nagy elszántsággal vállalt magára. Rob Gronkowski – A rookie tight end számára igazán önbizalom-növelő lehet az ezen a meccsen nyújtott teljesítménye. (5 elkapás, 72 yard, 3 TD). Ez annak fényében, hogy a múlt héten milyen hibákat vétett, különösen dicsérendő eredmény. Pass rush – Régóta hiányoljuk a hatékony pass rusht a Pats védekező játékából. Ezen a meccsen 5 sackkel keserítették Roethlisberger életét, ebből 1,5 - 1,5 az OLB Tully Banta-Cain és a lineman Mike Wright nevéhez fűződik. Ben-Jarvus Green-Ellis - A meccs előtt többen úgy vélték, a Patriots nem fog tudni futni a kőkemény Steelers védelem ellen. BJGE mégis futott: 18 alkalommal, 87 yardot termelt (4,8-as átlag), és többször sikerült first downt elérnie. Wes Welker - Az idén ritkábban villog, de a 89 yardot hozó 8 elkapás dicsérendő teljesítmény a súlyos sérülésből felépülő receiver részéről. Down   Shayne Graham – Az új kicker elhibázott egy extra pontot, ami sokba kerülhetett volna egy szorosabb mérkőzésen. Brandon Meriweather – A safety pass interference büntetése a 3. negyedben 38yardos előrehaladást hozott a Steelersnek. (Szerencsére nem volt jelentős következménye, hiszen a Pats védelme megállatította a támadást, az FG-t pedig elhibázták.) Pass defense – A védelem általános jó teljesítményére a meccsvégi passdefense vetett árnyékot. A Steelersnek végül 387 yardot és 3 TD-t sikerült elérnie, amellyel szorosabbá tették a mérkőzést a 4. negyedben.

Hozzászólások

2010. 11. 15. 12:52
Gabo
Szép volt, fiúk! Érdemes volt 6-ig fent maradni!
2010. 11. 15. 12:58
Mr nemo
Titkon Pats győzelmet vártam, de egy nagyon szoros, többször fordulós meccset és nem egy ilyet. Persze, nagyon örülök neki.
2010. 11. 15. 13:03
attnagy
Nagyon örülök a fantasztikus teljesítménynek!Sajnos nem láttam a meccset,tud valaki valami oldalt ahol meg lehetne nézni vagy letölteni?köszi
Go Pats!
2010. 11. 15. 13:07
szittes
Hát nagyon nagy grat a csapatnak,aki még nálam UP az Alge Crumpler ahogy blokkolt,meg ahogy néha tartotta Harrisont az nem semmi volt! Hát a 4. negyedben valószínűleg a fáradság is benne volt,de ilyen csapat ellen nem is csodálom!
2010. 11. 15. 13:20
Bulow
Nagyon régen vártam már egy ilyen teljesítményre, igazi idegnyugtató meccs volt gyakorlatilag az első pillanattól kezdve. Ilyen felajzott TB-t még ne láttam... A két pass interference viszont felbosszantott, de inkább a sporik miatt. Az első (Gronk, támadó) ugyanúgy volt def is, Vödöré pedig a lassítás után sem tűnt annak, inkább a WR szaladt őbelé... Emiatt nem tenném a downba...
2010. 11. 15. 13:22
vpi
Nagyon király volt!

Most érdemes ismét elolvasni a mérkőzés elötti hozzászólásokat. (úgyis kikapunk stb.)

:DDDD
2010. 11. 15. 13:32
Inyas
Aki nem látta a mai remeklést itt megnézheti az összefoglalót.
http://www.nfl.com/videos
2010. 11. 15. 13:42
Neo
Öröm volt nézni a Steelers játékosok arcán a tehetetlenséget...de még az edzőjükén is...mikor nem jött össze semmi nekik.
És az, amikor a fal, mint egy ajtót nyitva összeállt és Brady bedobhatta magát az endzoneba..áhh...szinte meg kellett könnyezni olyan szép volt.

Csak így tovább a Colts ellen is skacok!
2010. 11. 15. 14:06
TÖRÖLT
Sziasztok

Nagyon szép győzelem egy kemény összecsapáson.

GO PATRIOTS:)
2010. 11. 15. 14:14
_bb
Hernandez játszott de nem helyeztek rá hangsúlyt támadásban, nem igen ment labda felé.

Green-Ellis tényleg határozottan, jól fut, de igazán a támadófal,amely megérdemli,h UP-ba kerüljön! Tényleg jól védték meg Bradyt (volt ideje passzolni, és nem csak azért nem vitték többször földre, mint korábban, mert elhajigálta a labdákat), és futásblokkolásban, valamint QB sneaknél is odatették magukat. Ráadásul Benni kapott egy csúnya chop-block büntit is, kritikus szituban fújtak vissza egy játékot emiatt, ami után Fears edző láthatóan modortalan stílusban társalgott vele az oldalvonal mellett :)
2010. 11. 15. 14:39
Burkus
Sziasztok! Én felkeltem és megnéztem a meccset, érdemes volt! Ilyen koncentráltan játszani a csapatot régen láttam. Gyönyörű meccs volt.

Nálam up Crumpler és a támadófal is. Crumplerről azt fejtegették a NBC-n, hogy mennyire imponáló módon váltott át elkapó tight endből blokkolóvá és milyen hatékonyan játszik. Az O-line pedig fantasztikus volt, azt néztem sokszor, hogy az annyit szapult Light milyen kitartással és lelkesedéssel küzdött az egyébként félelmetes Steelers D ellen.

Brady most nem volt "iceman", tűzben égett a pályán, ahogy egy 3 és out után rögtönzött csapatgyűlést tartott az offense-nek és leszúrta őket, hát nem volt semmi. Meg is volt az eredménye. Megjegyzem a QB ratingje a szezonban 98,8 - amivel 4. míg "MVP PM-nek" csak 93,9.

Meskó remekül puntolt és nem tudom, jól láttam-e, de az volt a benyomásom, hogy az új long snapper sokkal jobban adja fel a labdát.

Én még Chungot emeltem volna ki, mindenhol ott volt, nagy blitzeket is indított, remek játékos. Hernandez mellőzését én sem értettem, de szerintem ez tudatos gameplan volt, lévén ő a vezette az elkapásokat a meccs előtt.

Vödör pass interference-e nevetséges volt, az elkapó futott neki. Egyébként is volt több olyan eset, ahol a legendás bírói "Steelers-szeretet" érvényesült, ideértve számos olyan esetet is, amikor ellenünk elkövetett nyilvánvaló szabálytalanságnál nem volt zászló.

A meccs vége engem is bántott. Értettem én, hogy csak arra koncentrálnak, hogy nagy játék ne legyen - bár akkor miért nyelték be Wallace 33 yardos TD elkapását - de nagyon a rossz arcát mutatta a teljes D. Szerintem egy Colts meccs előtt nem jó mutatni, hogy meg lehet minket azért szórni...

Most jön a Colts meccs és remélem, az MVP-t is helyretesszük mint Rothlisbergert! :)
2010. 11. 15. 14:55
Hát igen, mindig bízni kell a csapatban :D Nem kell pesszimistáskodni, ha kikapunk úgy is sz@r...

Nálam még Guyton is UP, bár inkább az elején remekelt, ha jól emlékszem. A boston.com-on az egyik cikk felhívta a figyelmet, hogy a Vasasok támadófalából 3 alapember is hiányzott, ezért sack-elhettük szét őket, de azért dícséretesnek veszi a cikk-író is a pass-rush fejlődésünket :)

Én is hajlanék arra, hogy Hernandezt "direkt" nem kereste Brady (bár volt egy ujjheggyel "el-nem-kapott" passz neki, amit úgy láttam Brady nehezményezett)... nem baj, a Colts védőinak így most már mindkét TE-re nagyon kell figyelnie, és akkor meg ott lesz még Welker, Branch és a - remélem - tovább fejlődő Tate.

A végét hagyjuk, ne legyünk telhetetlenek. Biztosan "nem akarták", hogy megint azért utáljanak minket, mert a végén sem ismerünk kegyelmet ;)

Ja, és Zoli is UP! Az interjúért és a jó puntokért is :D
2010. 11. 15. 15:06
antman
Sziasztok tényleg remek meccs volt érdemes volt fenn maradni a szezon legjobb játékát hozta csak a birok voltak elég szarok össze visza fujtak a steelersnek egy vicc volt miket fujtak be de nyertünk és ez a lényeg.

GO PATS! RESZKES COLTS!
2010. 11. 15. 15:18
TÖRÖLT
Naaa!
Vödört ezért Down-ba tenni? De miért is? Főleg hogy nem is lett következménye a dolognak?
Nem nagyon értem...
A Vödör Fan Club nevében kikérem magamnak!
:)
2010. 11. 15. 15:22
Ati Bang Oh
Legalább a steelers.hu-nál is szeretik a tréfát (ezzel fogadták ma reggel munkahelyén a szerkesztő srácot):
http://steelers.hu/wp-content/uploads/2010/11/DSC03747.jpg
2010. 11. 15. 15:44
Beliboy
Én is nagyon örülök, hogy fenn maradtam, bár azóta csak a koffein tart életben:D. Brady-t még soha nem láttam ennyire elszántnak, látszott rajta, hogy nyerni akar minden áron, és nem tűr ellentmondást. A támadósornak tartott rögtönzött megbeszélésén szó szerint ízzott a levegő... Számomra best QB ever, mondjon bárki bármit, 117-es passing rate a Steelers ellen magáért beszél. Szerintem ez a csapat, hogyha ilyen összeszedett, és ennyire tűzzel játszik, bárkit meg tud verni.
2010. 11. 15. 16:22
Wakkow
Reggel 8tol este 11ig melóztam, de tudtam hogy meg kell nézni a meccset leültem a tévé elé edesapammal Es nekialtunk a meccsnek !! Sajnos a bevezető alatt elaludtanes reggel 7: 20 kor keltem a teve előtt. Édesapám aztmondta nem árulja el az eredményt mert ő is csak. 2. Negyedig bírta Es megéri egybe megnézni ! Nem tud valaki segíteni Eddig bírtam most megnéztem az eredményt ! Bem vette fel valaki ? Vagy nincs valami link amin utólag meg lehet nézni ? Eddig a 4-5 év alatt alig hagytam ki 2-3 meccset, meg anno Londonba is kimentem! Bármi segítség jól jönne , Élőlre is köszi ! Go Pats
2010. 11. 15. 16:59
boston
bevallom összintén ezt nem gondoltam volna!!! ugyanakkor szerintem nem kell leszólni azokat akik a meccs elött féltették a csapatot, mert nem éreztem esélyesnek én sem a patset. De amit játszottak az óriási volt!! Én 2004 óta figyelem a ligát és vagyok pats szurkoló, de a 2007-s év kivételével még nem láttam így játszani a csapatot ( és Bradyt sem). Megérte végignézni.
2010. 11. 15. 17:02
balint
először az idényben mikor az O és a D is odatette magát és nem csak az egyik csapategység remeklésének köszönhettük a W-t.eredmény:az egyik legjobb csapat lejátszása idegenben;)

ennek ellenére sok embert ismételve nem szabad elbízni magunkat,sok van még vissza és ahogy látjuk 1 meccsen sem lehet papírformával számolni.

a D már lassan több mint bíztató és az iylen meccsekre van szükségük.Chung visszatérése érezhető volt és végre PASSRUSH is volt.az más kérdés hogy az mennyire köszönhető a sérülteknek a steelers O falában.
Brady meg újra bizonyított hogy nem lehet őt leírni.Futott TD-je szerintem a meccs legszebb jelenete volt.
a rövidpasszos westcoast off tökéletesen működött,az Ofal remeklése miatt is.ennek köszönhetően a liga legjobb futás elleni védelme ellen is tudtunk futni.

Egyébként azok után amit tegnap írtak bizonyos oldalakon ,különösen édes ez a győzelem. :)

így tovább, GO PATS!
2010. 11. 15. 17:12
loop80
Apropó, Gronkowski: jelen állás szerint neki van a harmadik legtöbb (6 db) TD-je, az összes TE-et figyelembe véve - csupán Antonio Gates (9) és Mercedes Lewis (7) áll előtte a rangsorban.

Ugyanakkor, ha azt nézzük, hogy Gronk újonc, ráadásul a 6 TD-t 19 elkapásból hozta össze...

(De fejezzétek be inkább ti a mondatomat! ;) )
2010. 11. 15. 17:30
bordoktor
Akinek nem sikerült megnézni és szeretné letölteni: http://tenyardtracker.com
A Pats meccsek rendszeresen megtalálhatóak!
2010. 11. 15. 18:02
nDRo
Naaa!
Vödört ezért Down-ba tenni? De miért is? Főleg hogy nem is lett következménye a dolognak?
Nem nagyon értem…
A Vödör Fan Club nevében kikérem magamnak!


Láttam élőbe a meccset háát, a steelers fanok is elismerték hogy nem volt DPI, Vödör jóval jobb helyzetben volt. Ezért down-ba tenni...nem értek egyet ezzel
2010. 11. 15. 18:34
non4m3
esküszöm még azt is bevállalnám hogy egy egész héten keresztül ilyen "mosott-szar" legyek mint ma, ha ilyen FELEJTHETETLEN meccset izgulhatok végig!!!

Down-ba vkit muszáj betenni, annyira nem voltak nagy hibák, engem csak 1 dolog zavart az a 2 two-points play, főleg a wildcat-es volt nagyon átlátszó, de így lehiggadva talán ott 1 cm/mm-el érintette a labda a vonalat, kár volt értük,
2010. 11. 15. 18:36
csacsi
A http://www.sport-video.hu/index.php oldalon is van nagyon sok nfl meccs (pats majdnem mindig), minden más sportág mellett, és nem torrentek. Merem ajánlani mindenkinek.
2010. 11. 15. 19:09
deze75
Az zenkóron is fent van hd-ben!
Mindig onnan szedem.
2010. 11. 15. 19:17
szeder
...He (BB) and Tom Brady really seemed like they were in F-U mode.. via walterfootball.com :D :D
2010. 11. 15. 19:17
Felix
2010. 11. 15. 19:26
Gennyzsak Sam
Bár úgy terveztem, hogy élőben nézem meg a meccset, sajna nem jött össze. Most, hogy már megnéztem,sajnálom, hogy nem tudtam élőben követni.
Ez a meccs minden elképzelésemet felülmúlta. Pesszimista voltam a Browns elleni meccs után, de ilyen előadást legmerészebb álmaimban sem vártam a csapattól. Idén ez volt a legnagyobb meccs, szinte hiba nélkül hozták le a srácok.
Brady ismét vezér volt, űzte-hajtotta a csapatot, a O fal összekapta magát, a védelem (bár kicsit fáradni látszott a végére), hihetetlen nagyot játszott.
Le a kalappal mindenki előtt! Köszi az élményt, srácok!
2010. 11. 15. 19:45
csak egy kérdés:
A szerveridőt nem lehet visszaállítani??
csak mert még mindig 1 órával előrébb jár?
Egyébként meg nem hiába kedvenc TE-m Rob "G-force" Gronkowski.


Go Pats!
2010. 11. 15. 19:48
... bár lehet, hogy nem kellene magamra vennem, de eszem ágában sem volt (és nem is lesz) leszólni azokat, akik féltik a csapatot, vagy akik pesszimisták egy-egy meccs előtt. Csak én úgy vagyok, hogy a Hazafiak poharát mindig inkább félig telinek látom, mint félig üresnek ;)
2010. 11. 15. 19:52
Tomka@
Nagyon jók voltak a fiúk tegnap. Bradyt ilyen érzelemkitörésekkel még soha nem láttam játszani.

Neal sérüléséről tudtok valamit, hogy milyen komoly?

A tegnapi meccset meg lehet-e valahol nézni interneten vagy le lehet-e tölteni?
2010. 11. 15. 20:06
tuci-tuci: de lehetne, csak ezekhez egyedül viitonak van hozzáférése (ahogy pl a tippjáték összesítéséhez is) és ő mint gondolom sokaknak feltűnt, régen járt erre. Nagyon sok a munkája, de amint lesz ideje, mindent megfog csinálni. :)

Tomka@ olvass vissza picit, beraktak ide több lehetőséget is a letöltéshez. :)
2010. 11. 15. 20:21
csabesz
Vödör semmiféleképpen nem down, inkább a zebrák!
Nagyon jó meccs volt, az idény eddigi legjobb pats-ével!
Chung miatt aggódom, nagy szükség van a fellépéseire a box felé.
Bravo Pats, csak így tovább!
2010. 11. 15. 20:43
fear0
És tudtam, hogy nyerünk csak nem mertem fogadni mivel 2.45 volt a szorzó. Szép volt fiúk :D
2010. 11. 15. 20:45
fear0
Na ne a tipjátékban már másodjára vagyok hét pontos egymás után ez az :)
2010. 11. 15. 20:53
non4m3
bírók most se voltak toppon, és ezt nem az elfogultság miatt mondom, sokat tévedtek a kárunkra... szerencsére nem volt döntő
2010. 11. 15. 21:03
Richie0926
Chung-ról nem tud valaki valamit? Mintha megint térdsérülést szenvedett volna:S
2010. 11. 15. 21:47
loop80
http://fuzovelkifele.blog.nepsport.hu/archives/2010/11/15/Tom_Brady_vendettaja_es_a_meglepo_dolgok_hete/

Kíváncsi voltam rá, hogy mit okoskodnak UTÓLAG ennek a szennyblognak a szerkesztői.

Azt hittem, "meaculpáznak" majd egy sort, de nem így történt.

Olvassátok el, mit írtak Brady-ről, és garantáltan forrni fog a véretek - én speciel síkideg lettem ettől a cikktől (is)...
2010. 11. 15. 22:53
dexxy
Sztem nyomonlovetik az oldalt és már csak daccbol is igy irnak a csapatrol(Bradyrol) gondolom nagyon poénos akart lenni a gyerek csak kár hogy nem az,
végigolvasva a cikket azért kiváncsi lennék miért cs a pats-et(Brady-t) "szereti" az a nagyrabecsült szakiró.
2010. 11. 15. 22:54
non4m3
loop80
2010. 11. 15. @ 21:47

inkább ne olvasd, jobban jársz...
fölöslegesen stresszeled magad
2010. 11. 15. 22:57
Paradsec
Brady feladta magának a leckét rendesen!
Ha ezentúl nem így vagy ehhez hasonlóan fog játszani szét fogják szedni az emberek!
Végre megtalálta a tökeit és megmutatta hol is lakik a TD istene!
Coltsnak megremeghetett a szája :-D
Go Pats Go Mayo
2010. 11. 15. 23:01
dexxy
Ha a colts ellen is igy megy a játék akkor gond nem lehet csak az a kérdés hogy igy fog-e menni.
2010. 11. 15. 23:02
non4m3
azért ehhez a teljesítményhez kellett egy iszonyat jó O-fal, ha ők nem védik meg akkor nem tud villogni, talán ez hiányzott nagyon az eddigi O-ből hogy TB nyugodtan körül tudjon nézni, legalább 1 elkapó erejéig
2010. 11. 15. 23:03
Paradsec
Hát a csapat rapszódiából jeles az tuti!
Nem lehet biztosra menni csak szurkolni ezerrel és utána valami szív és ér sebészt keresni mert rászorul az ember a meccseik után az tuti! :-D
2010. 11. 15. 23:07
non4m3
ha SB győzelem a vége sztem mindenki bevállalja ezt a rizikót :D
2010. 11. 15. 23:10
Paradsec
2010. 11. 15. 23:26
Cheater
Így van kookesz V.F.K. forever!!! :-D Vödör sosem down! :-)

És a blog író azért visszavett egy kicsit! Brady hajával nem lehet mit kezdeni, mert valami szörnyű, így én is csak röhögni tudok rajta...
2010. 11. 15. 23:29
G-force 4ever!
Ha nem ő kapja a "Offensive Rookie of the Week" címet, akkor ki fogok akadni!!!

G-force 4ever!

mellesleg remélem, hogy minél hosszabb Brady haja, annál jobban játszik

Go Pats!
2010. 11. 16. 00:06
balint
mikor az O falemberek kezdték el növeszteni a szakállukat abból SB döntő lett 2007ben :)
2010. 11. 16. 01:29
cuncimp
Samson Brady - hajában az ereje.
2010. 11. 16. 10:48
Tegnap megnéztem még kétszer a meccset, és meg kell állapítanom, hogy bizony nem értek egyet önmagammal (és persze Mike Reiss-szal sem, akit fordítottam): Vödör tényleg nem down ezen a meccsen. Az a bizonyos pass interference finoman szólva is véleményes.
Viszont az O-fal és főleg Alge Crumpler meg hatalmas up, mint ahogy az edzői munka és a csapat hozzáállása is.
Az utolsó két Steelers drive sokat rontott a védelem statisztikáin, de szemmel látható volt, hogy már csak arra törekedtek, hogy gyors TD-t, illetve big playt ne lehessen csinálni ellenük, és meglehetősen kímélő üzemmódra állították a motort.
Hiába no, mit tesz egy ilyen győzelem, tegnap tök jó napom volt, nagyon felvidítottak a fiúk. Látva ugyanis a Browns elleni kínlódást, én egy lyukas garast se adtam volna előre ezért a meccsért. Annál nagyobb volt az öröm. Mert a győzelem mindig öröm, de a Steelers ellen nyerni, és ráadásul így nyerni... 2007-es "feelingem" volt. :)
Hozzászólás a(z) Ups & downs - 10. hét, 9. mérkőzés bejegyzéshez