Menetrend

Ups & downs - 11. hét, 10. mérkőzés

2010. 11. 22. 11:00
Szerző: lucas
Kategória: Hírek
Vasárnap délután a New England Patriots lejátszotta a szezon egyik legjobban várt mérkőzését az Indianapolis Colts ellen hazai pályán, a Gillette stadionban, amely végül 31-28 arányú Patriots győzelemmel zárult.
A mérkőzés első három negyedében a Pats uralta a játékot, a meccs utolsó szakaszára 17 pontos előnnyel érkezett a csapat. Ekkor bekövetkezett a Colts ellen immár szokásosnak nevezhető 4. negyedes rövidzárlat. A meccs sorsa ismét Peyton Manning kezébe került, és ez nem szokott jót jelenteni a Colts ellenfeleinek. Most azonban szerencsére másként fordultak az események: James Sanders 31 másodperccel a meccs vége előtt leszedte Manning dobását a gólvonaltól 6 yardnyira (ez volt a Colts sztárirányítójának 3. interceptionje). Így, ha nehezen is, de a New England Patriotsnak sikerült 31-28 arányban megnyernie a rangadót. Ezzel a csapat 8-2 arányú győzelmi mutatóval várja az alapszakasz folytatását. Up Pass protection- Az előző héten nem dícsértük meg a támadófalat, bár akkor is megérdemelték volna. Tekintve, hogy a két veszedelmes ellenfél, Dwight Freeney és Robert Mathis defensive endek csak ritkán kerültek Brady közelébe (1 sack, 2 hit / 26 dobás), ezen a meccsen is méltán említhetjük a jó teljesítményt nyújtók között őket. James Sanders - A múlt héten az AFC védőjátékosának megválasztott safety ezen a meccsen is maradandót alkotott. A meccs vége előtt 31 másodperccel elkapott fantasztikus interceptionje eldöntötte a mérkőzés végkimenetelét. Danny Woodhead - A "Petite Patriots" brigád oszlopos tagja ismét fantasztikus teljesítményt nyújtott, 7 próbálkozásból 69 yardot futott. 36 yardos touchdown TD-je a 3. negyedben a jelenkori Patriots történetének egyik legdinamikusabb akciója volt. Down Kyle Arrington - A cornerback nagyot hibázott, amikor nem sikerült feltartóztatnia Reggie Wayne-t a 2. negyed vége felé, ezzel nagy lehetőséghez jutott a Colts. Az ezt követő Peyton Manning-Wayne touchdown-ban is sáros volt. Teljesítményével az edzők is elégedetlenek lehettek, mert Darius Butler lépett a helyére a 2. félidőben. Tully Banta-Cain - A veterán OLB/DE 15 yardos unnecessary roughness (szükségtelen keménység) büntetésével a Colts kiváló mezőnypozícióhoz jutott a 4. negyedben, amelyet Manning késlekedés nélkül ki is használt. Bár ez volt a Pats egyetlen büntetése a meccsen, a következmény mégis nagyon súlyos volt: Manning 18 yardos TD-passzal találta meg Blair White-ot, 31-28-ra alakítva ezzel a mérkőzés állását nem sokkal a meccs vége előtt. Julian Edelman - A receivernek nem sikerült elkapnia Brady 7 yardos passzát 3. és gól szituációban a negyedik negyedben, így az ígéretes drive csak FG-lal zárult. Ez után következett be a meccs menetében az a fordulat, amely csaknem a Colts comebackjével (fordításával) zárult. Forrás: espnboston.com - Mike Reiss

Hozzászólások

2010. 11. 22. 11:08
Mayo megint nincs az up-ban... Vagy tőle a minden meccsen 10+ tackle már említésre sem méltó? Na mindegy, lényeg, hogy nálam ő ismét up!
Jah és PM is, a 3 Int-jével :))))
2010. 11. 22. 11:20
pat68
Én UP-ba tenném a futás elleni védekezést is! Az első félidőben ha jól emlékezem 1 yardot engedtek a Colts-nak. Lehet rosszul látom, de a negyedik negyed beli rövidzárlatról az edzői stáb, konkrétan a támadó playeket hívó is a felelős! Nem tett jót a csapatnak a ritmusváltás, az időhúzásra, futásra való átállás. Elvesztették a lendületet és a változatosságot. Ez főleg az utolsó menetnél éreztem. Lehet jobb lenne, ha végig erőteljesen támadnánk. A statisztikát nem néztem, de azt éreztem a DEF. többet volt a pályán és a végére elfáradtak, ezért is tudott PM ilyen látványosan feljavulni. Amit a Ricsiék műveltek az utolsó tíz percben, az meg simán csak felháborító és undorító volt!
HAJRÁ PATS!!!
2010. 11. 22. 11:35
Cheater
Banta-Cain büntetését hagyjuk már!!! Ketten rámentek Wright-ra és letépték a sisakját, naná, hogy odament segíteni és lepattintotta azt a színészkedő majmot!
2010. 11. 22. 11:36
DBHiruma
Engem már az 1. int után feldühített amit műveltek...ahogy lesajnálták Manninget az undorító volt. Pedig nagyon szép int volt...Szóval az 1. TD után fogtam magam és inkább az aszonyal foglalkoztam, és most izgultam végig a meccset XD

Gyönyörű játék volt :D és akkor ezek szerint úgylátszik szerencse, hogy nem néztem magyar komentárral:)
2010. 11. 22. 11:44
sirCharles
Gratulálok a srácoknak, majdnem sikerült megverni magunkat +17-ről :-D

Azért mikor egy Steelers védelmet agyonverünk, érdekes, hogy egy hozzájuk képest igen gyengécske Colts-D-vel nem tudunk mit kezdeni a negyedik negyedben... ;-) Lehet, hogy a játékhívás mellett a megvalósításba is hibák csúsztak, de még ha győzelem is lett a vége, akkor is hosszútávon el kell gondolkodnia a játékosoknak és az edzőknek is azon, hogy ezt a problémát tavaly óta nem bírjuk stabilan kiküszöbölni.

Peyton Manning ide, Peyton Manning oda, az első félidőben csak a saját banális hibáink mentették meg őket a nullázástól. Egy-egy mistackle és figyelmetlenség (double coverage-ben négy védő kéz között kapja el Wayne a passzt - ilyet csak mi tudunk...) előzte meg mindegyik TD-jüket. Plusz annak ellenére, hogy egyetlen zászlót dobtak csak ránk a bírók, igencsak benne volt a kezük a Colts nagy feltámadásában, mert kulcspillanatokban rendre a kárunkra tévedtek/ítéltek. A unneccessary roughness bünti egyenesen nevetséges volt.

A közvetítésről én nem írok semmit, mert minek :-D , inkább méltatom Crumplert, Gronkowskit, BJGE-t, Woodheadet és a pass-protectiont, szerintem ők voltak a legjobbak hazai oldalról.
2010. 11. 22. 11:45
Phyxius
Eléggé keserédes számomra ez a győzelem, elképesztően szörnyű a pass defense helyzete: mihelyst komolyabb game plan-nel, irányítóval és elkapókkal találják szembe magukat, egyszerűen összezuhannak, és képtelenek bármit csinálni velük. Az, hogy nincs pass rush, még hagyján, hiszen valamelyest a harmadik INT-t leszámítva, PM sem abból adogatta el a labdát vagy passzolt sikertelenül, sőt amikor komolyabb nyomás volt, akkor is kiszabadult és megtalálta az ellentétes oldalon Brown-t.

Mert pass rush ide vagy oda, nincs mentség arra, hogy folyamatosan elképesztően buta zónázás miatt, teljesen szabadon és zavartalanul kapnak labdákat az elkapók. Egyfolytában így elváltani az embereket nem lehet. A lelátóról a huszonöt kilós sörhassal bíró bostoni lakos is oda ért volna Colleihoz a második negyedben, csak egyetlen, a közelében álló Pats secondary-s nem volt képes arrafele menni (Vödör és Sanders) vagy valamelyik linebacker visszább lépni egyet. Légüres térben állt mindneki, a saját zónájában ácsorgott, holott PM-et ez úgy annyira nem izgatja, simán széthasít bármilyen zónát.

A másik meg hát a CB-ink olykor indokolatlanul konzervatív felfogása, hogy "csak nagy playt ne engedjünk", ezért 5-6 yardnyi távolságot folyamatosan hagynak az elkapóktól, majd aztán mikor az a 1st down vonalon túl van, csinál egy hook-ot, és addigra már nagyon késve érnek oda. Valami miatt nem mernek igazán közel menni hozzájuk, félnek, hogy majd fly-t futnak belőle, és aztán abból lesz a világégés. Igaz nincs így nagy játék, de PM ilyesmiket simán eljátszik öt-hatszor egy drive-on belül, és máris red zone-ban vannak, ahol már eléggé sok minden mással is szívathatnak minket.

Ja és nálam irdatlan nagy down Chung, hát valami elképesztően szörnyen védekezett pass ellen, futásoknál pedig LOS környékén megállítottuk őket, oda meg oda sem tudott volna érni. Teljesen meg volt zavarodva, mihelyest passz játék jött, csúszott, mászott, elkésett, azt se tudta, hol és merre van.

Szörnyű, kiábrándító és elkeserítő a passz elleni védekezésünk. Nincs igazi pass elleni playmaker, aki lélekrombolóan oda tud érni kulcsszituációban.

A pass rushról még annyit, hogy alig láttam pl. késletett blitzet, vagy saftey-blitzet, vagy valami másmilyen trükköt, amikor legalább megpróbáltuk volna zavarba hozni volna a Colt támadófalát. Teljesen töketlen blitz-playhívással playoffban biztos nem nyerünk, nem hogy egy meccset, hanem még egy negyedet sem.

És egyébként pedig édes a győzelem, mert hát az eredményjelzőn 31-28 állt a lefújás pillanatában, és hát mert három és negyed negyeden át az offense szépen ment, egy jó Pats offense volt a pályán, minden megmozdulásukról érződött a tudatosság és elszántság, ennek nagyon örültem. Ez nagyon szép volt.
2010. 11. 22. 12:02
kyobalu
Ricsivel és Olivérrel nem kell különösebben foglalkozni!Eddig is tudtuk, hogy Ricsi hatalmas nagy Manning fan, míg Olivér "szakértő" hatalmas Giants szurkoló, aki hivatalból utálja a csapatunkat. Az első félidőben nagyon nem tudták szidni a játékunkat, mert szinte tökéletes volt az O munkája. A 4. negyedben pedig várható volt, hogy a feléledt Manning offenzíváknak pedig nagyon fognak örülni.Természetesen feléledtek, és nagyon drukkoltak a "legjobb" irányítónak, hogy legalább egálra húzza ki a meccset. Persze ez nem volt szép, és túl tárgyilagosan sem viselkedtek, de ez van. Ricsi jó szakember, szereti a focit, csak kicsit elfogult néha, de tud nagyon korrekt, és visszafogott is lenni (példa:KC- Raiders meccs..)Amikor Kovács Sanyival ülnek párban akkor lényegesen jobban, és talán tárgyilagosabban vezetik le a meccseket! Örüljünk, hogy 2 hetente Pats meccset nézhetünk a TV-ben! Akit zavar a kommentátorok hozzáállása, Pats "utálata" (ami szerintem picit felfújt itt szerintem..) az nézze ESPN American, vagy keressen egy stream-et!
Fölöslegesen beszélünk erről ennyit. Különben meg szerintem Ricsiék rendszeresen látogatják az oldalt, és többször szembesültek már a kritikáinkkal.

A meccsre visszatérve:
Hatalmas Up: Brady,és az egész támadó egységnek 3 negyeden keresztül. Ott dőlt el igazán, hogy ki a jobb irányító. Manning addig sehol sem volt.Az igaz, hogy az utolsó negyedben nagyon nagyot játszott, és majd megőrültem a végén, azonban a meccs kapitánya Brady volt, és pont.
Nálam Up még: Mayo,Spikes,Guyton,Chung, McCourty, és az utolsó interception miatt Cunningham!!!
A többivel nagyjából egyetértek!

Nehéz, nyögvenyelős győzelem volt, de megérdemeltük. A 4. negyed beli pszichés dolgainkban kell fejlődnünk igazán!
Jó lesz ez a csapat!!!

Go Patriots!
Go Welker!!!
2010. 11. 22. 12:21
Vince Larkin
Három negyedig minden szép és jó volt, de az utsó negyedben megint az idegeimmel játszottak srácok. Valaki írta az eredménykövetőben, hogy PM saját rekordja miatt ment TD-re egy biztos FG helyett és ez hozta meg az INT-t. Túl magabiztos volt a Colts az utsó negyedben, ami aggasztó volt. De lényeg, hogy nem ismétlődött a történelem. Edelman sztem is down, bár elég kemény passzt lézerezett elé TB a 4. negyed eljén, amit nem tudott elkapni. És bár nem láttam jól, de ha Cunningham ért oda PM-hez az INT előtt, akkor ő is up! Az oly sokszor benyelt 3rd down-ok most is bosszantóak voltak. Lényeg a győzelem! Go Pats!
2010. 11. 22. 12:55
finito
biztos, hogy Juliannek downba kell kerülnie? egész meccsen beküldik egy snapre, így nem annyira könnyű élesen tartania a kezeit egy elkapónak...
2010. 11. 22. 12:56
Érdekes a magyar mentalitás amit itt is látok sok esetben és most is észlelek.
3 napja még az alapszakasz legnehezebb meccse utáni második legnehezebbet várta mindenki (azaz: Steelers után a Colts). Mindkettőt megnyertük. És most itt megy a sírás, hogy mennyire gyengék voltunk, meg ilyenek. sirCharles és Phyxius, nem értem minek kell itt keserédes dolgokról beszélni. Rendben, hibázott a csapat sok esetben, igen majdnem egyenlítettek.... de nem lett az. Ezek a mi lett volna ha dolgok annyira feleslegesek. ÉRdekes, hogy miután egy jó nehéznek várt meccsen túl vagyunk és nyerünk, akkor nem az öröm van, hogy na ezt is behúztuk, hanem ez nem volt jó, meg az nem volt jó.
Valaki felsorolta, hogy kiket vertünk meg... Vikings, Chargers, Steelers, Colts. Azért elég szép nevek, főleg ezek közül ketten vezetik per pill a dobott yardokat a ligában. Hibázik a sec meg midenki, de akkor sem tudnak annyi TD-t dobni, hogy kikapjunk. És szerintem ez a lényeg. Inkább egy kérdéses játékkal nyerjünk, mint egy hú de jók voltunk csak épp kikaptunk meccset lássak. A cornerek fiatalok, persze, hogy nem tudnak annyit mint a veteránok. McCourthy pedig 3 INT-nél jár talán. És a többiek is jók. Chung még szerintem azért bajlódik a sérüléssel vagy lehet az is benne van. Tudom, hogy mindenben lehet hibbát találni, de hányan is írták a fórumon, hogy ha ebből a két meccsből az egyiket be tudná húzni a csapat, akkor hejj de boldog lenne... erre itt van 2 win és nem teljes az öröm....
Nelegyünk már telhetetlenek. Kell egy Lions elleni win és Sanchezéket el kell verni... a többi meg majd jön magától :)
2010. 11. 22. 13:00
Tomka@
Phyxius összefoglaltad azt amit én is gondoltam, legalább nekem már nem kell leírnom :)

Nem tudom kinek tűnt fel, de már több meccs óta folyamatosan előfordul, hogy a védőink két kézzel fogják a labdás játékost legyen az futó vaghy irányító és mégse tudják földre vinni. Ezen a meccsen is volt egy pár.

Na mindegy fő a győzelem, a sikert nem kell megmagyarázni, azt csak élvezni kell. :-)
2010. 11. 22. 13:09
TÖRÖLT
Hát nem tudom...
A múlt héten Vödör egy szabálytalanságért down-ba került. akkor mindenki azon volt, hogy Chung mennyivel jobb játékos. Érdekes ezt én nem láttam! Csak azt, hogy kétszer is lemaradt a TD-t szerző játékosról (fogta is a fejét, tehát ő is érezte hogy nagyon beültették), + eléggé homály volt nem egyszer. kyobalu: az meg nonszensz, hogy még up-ba is teszed.
Amúgy nehéz szülés volt a győzelem és szerencse is kellett. De mint tudjuk a győzelmet nem kell megmagyarázni! És én kiba...ul örülök, hogy 8:2-vel állunk! Ha szezon előtt nekem valaki ezt mondja, biztos kiröhögöm! :)
2010. 11. 22. 13:53
pats777
Paul43 nálad a pont!

Azért, mert nem nyerjük meg fölényesen az egyik legnagyobb AFC rangadót, sőt még látványos hibákat is vétettünk a győzelem során, attól még ez egy hatalmas GYŐZELEM.
Pontosan ez volt az a két mérkőzés, ami után, ha minden második játékosunk down-ba kerülne is fülig érne a szám, mert megnyertük mindkettőt. Tényleg nem volt olyan régen, amikor a Steelers és a Colts meccsből akár csak egy győzelmet is sikernek könyveltük volna el, és tessék megvan mindkettő.
Ha ilyen 4. negyedekkel nyerün SB-t, ám legyen.
GO PATS!
2010. 11. 22. 14:26
tottom
Paul43 teljesen egyetértek.
B...meg megverjük a Coltsot, meg előtte mekkora csapatokat, 8-2-vel állunk, egyesek meg itt sírnak? Meg playoffban ez kevés, meg stb..ugyan már! Hol van még a playoff, mint tudjuk az egy másik játék...
Persze jó ha valaki egy győzelem után is látja a hibákat, látja hol kell fejlődni, de azért ne essünk át a ló túloldalára.
Ricsiékről meg annyit, hogy én szeretem bennük, hogy lelkesek, meg hogy egyáltalán adnak nekünk meccseket. Tudom én hogy istenítik Manninget, de Bradyt, meg az egész csapatot is agyondícsérték már nem egyszer. Persze egy érzékeny Pats szurkolónak nehéz hibátlanul közvetíteni a meccset, ezt belátom :)

Felteszek egy körkérdést: akkor most Hernandez vagy Gronkowski a jobb tight end?
2010. 11. 22. 14:26
Phyxius
Paul43!

A rám vonatkozó részben egyáltalán nincs igazad.

1. Már a meccs előtt, itt a pats.hu-n, a Beharangozó című cikk hozzászólásában kifejtettem, hogy ez a meccs számomra arról szól, hogy megnézzük, milyen is mentális stabilitásunk, mennyire vagyunk erősek e téren. És a pass defense számomra e teszten csúnyán elbukott, a fent leírtak miatt.

2. Csak részben keseregtem, és a hozzászólásomat is pozitívumokkal zártam, hogy győztünk, az offense három és negyed negyeden át teljesen jó volt. Sőt, ki lehet emelni a run defense-t is - mindezek jók, és nagyon örültem a tévé előtt akkor, amikor mindezeket láttam. Csak hát, akkor vagyok kellően objektív, ha hibáinkról is szólok. Én olyan szurkoló vagyok, aki akkor is kritizálja a csapatát, ha nyernek, és akkor is észrevesz minden pozitív dolgot, ha a csapata veszít.
2010. 11. 22. 14:27
kyobalu
Abban talán van némi igazság, hogy a secondarynk nem a legjobb a ligában, és a kifejezetten jó, passzorientált csapatok ellen szépen nyeljük be a yardokat, és ezáltal a pontokat is.
A védelemből mint az első, mint a második frontból meghatározó játékosok dőltek ki az egész idényre. Azonban én nem temetném a csapatot. Az újoncaink egyre jobbak. Spikes és McCourty saját pozíciójában a legjobb 4 ember között van a ligában az újoncok között, és előkelő helyen szerepel Hernandez, G-Force,Tate is. Tegnap voltak kisebb-nagyobb hibák, sok miss tackle a védelemben. Manningnek nagyon nem kellett erőlködnie az utolsó negyedben, azonban addig igen is oda tette magát végig a védelem is. Chung-nak 6 igen komoly szerelése volt, megakadályozott a 3th kísérletet is, miatta jöhetett vissza az O a pályára. Egy meccs alatt nem csak az elbaltázott szereléseket kell figyelembe venni, hanem a szándékot, az akarást, és az egész meccsen nyújtott munkát. Meghatározó, fontos blokkokat csinált Mayo, Spikes, Chung (igen kookesz jól olvasod:Chung), és szép labdákat szerzett McCourty. A passrush-ról sajnos nem tudok beszélni. Manningen csak leheletnyi nyomás volt, semmi nem látszott a múlt heti sack gyárból (mondjuk a Colts falából nem is dőlt ki 2 alapember..). Pedig a meccs közben, és főleg az utolsó passznál lehetett látni, hogy Manning nem az titánból készült terminátor aki mindent meg tud csinálni, hanem igenis el lehet bizonytalanítani, ha siettetik.
Persze a meccs képe, az utolsó 10 perc miatt nagyon vegyes érzelmeket, érzéseket indikálhat bennünk, azonban mindenképpen el kell ismerni, hogy nagy meccs, és nagy győzelem volt. Egy újonc csapattól nem rossz, hogy megverte a Ravenst, Chargerst, Vikingst, Steelerst, Colts-ot idén!!!Azért ezek a liga meghatározó csapatai hölgyeim és uraim!!Még akkor is ha egyes "szakkomentátorok" azt mondják, hogy eddig nem voltak olyan nagyon erős ellenfeleink!Amennyiben idén sikerül megvernünk valamilyen úton-módon a Jets-t, és valahogy behúznánk a Packerst, akkor mondhat bárki bármit, mert ezek a csapatok a legerősebbek a ligában jelenleg.
Elkeseredni senkinek nem kell!A liga vezető csapatainak a fele odaadná a fél karját, ha még ilyen nyögve nyelősen is, de megtudná verni ezeket a csapatokat!
Ízirájder fiúk, fel a fejjel, a csapat egyre jobban kezd összeállni, mindig jobb optimistábban hozzáállni a dolgokhoz!!! Megnyerjük a divíziót, a PO-ban pedig bármi lehet!
2010. 11. 22. 14:28
Az eredeti cikk, amelyet felhasználok ennek a rovatnak a megírásakor "3 ups, 3 downs", tehát mindig 3-3 embert emel ki a szerző. Az ups rovatba tényleg többen beleférnének, Mayo mindenképp, de BJGE is pl., de nem mindig van időm és kedvem arra, hogy kiegészítsem Reiss cikkét. De nem is baj, ti úgy is megteszitek. :)
Azt viszont megfigyeltem, hogy mindig az adott teljesítmény, illetve a hibák esetében azok következménye számít az ő ítélete alapján. Pedig tényleg véleményes, hogy pl. az a bizonyos incomplete pass Edelman hibája volt-e, vagy Brady dobta túl erősen és magasan. Az a dobás inkább az egyik TE-re volt méretezve, mint ahogy a Branchnek dobott red zone pass is inkább Randynek lett volna való.
Én a 4. negyedes edzői munkáért is adtam volna egy fekete pontot. A Colts ellen nem lehet időt húzni, meg futóplayekkel próbálkozni, pláne nem akkor, amikor ők már vérszagot kaptak a támadásban. A védelemben meg igenis ki kell valamit találni a Manning-féle no huddle offense ellen is, a rájátszásban nagy szükség lesz rá.
Egyébként én nem tartozom a fanyalgók közé, és nem voltam ideges sem, mert én valahogy éreztem, hogy fog valami történni a Colts támadásával, bár inkább arra gondoltam, hogy nem csinálják meg a 3.downt, és neki mennek a 4.nek. És mi meg kivédekezzük... De az a forgatókönyv, ami megvalósult végül is tényleg jobb, mint az enyém. A lényeg, hogy 3 intet fogott a csapat, meg hogy győztünk. És én nagyon örülök.
2010. 11. 22. 14:37
Cheater
Én mindenkit megértek, de ha belegondolok, akkor ez a többek által "passz ellen egy rakás sz@r"-nak nevezett védelem elkapta Peyton (every weeks MVP) Manning !3! passzát! Szvsz ez nem olyan rossz...
2010. 11. 22. 14:52
lucas: Értelek, köszi az infót... majd írunk akkor Reiss-nek, hogy MAyo-t az up-ba :) :)

Phyxius: Igen, emlékszem, hogy a mentális erősségről írtál a beharangozóban. Ezt értem is. És ezzel nincs is baj. A 4. negyedben kicsit könnyelmű volt a csapat vagy dekoncentrált bizonyos esetkben, de Sanders megfogta a labdát. Nekem amúgy a mentalitásban pont Chung mutatta meg, hogy igenis akarnak a srácok, amikor láthatóan ki volt akadva, hogy lemaradt a játékosáról. HA valaki ennyire ki van akadva, akkor akar. És ez jó jel. Ő is nagyon fiatal, mint ahogy az egész sec az. Adjunk nekik időt. Év elejéhez képest fejlődtek. Idén komoly csapatoktól nyeltek be sok yardot, de nem engedték, hogy szétszórjanak minket TD-kel. De a lényeg, hogy mindketten a PAts-nek szurkolunk csak más a mentalitásunk nekünk is. ÉS ha csak te élnél kritikákkal nem is lenne feltűnő, csak sokan már akkor farkast kiáltanak, mikor az még sehol sincs.
2010. 11. 22. 15:05
typhoon77
Paul43, elejétől végéig szó szerint egyetértek.
2010. 11. 22. 15:12
lolvin
tottom


nem hiszem, h el kellene döntenünk, h melyikük a jobb TE, kettöjüknek lényegében csak a posztja ugyanaz, teljesen más játékosok.

Gronk amelett, h jól kap el kiválóan is blokkol, 6-6 szóval kiváló red zone célpont, kevésbé fürge mint Hernandez de nem is kell neki annak lenni.

Hernadez meg kb egy WR felépitésü TE blokkolásban nem olyan jó, de akár WR szerepkörben is használható, kiválóan tud futni elkapás után.

Szóval én azt hiszem remekül kiegészitik majd egymás az évek során, nekünk meg nem kell eldöntenünk, h melyikük a jobb.
2010. 11. 22. 15:15
Brady_12_
Igazán megnéztem volna Hulladék Olivér fejét a 3. INT. után,már készült az orgazmusra de valami olyan lehetett mikor ki kell szállni 69-nél...
2010. 11. 22. 15:46
csabesz
talán kiírták valamikor félidő környékén, h perfect pats: 3 támadás-3TD, semmi bünti, semmi sack + TB 2 rossz passz!
felhívnám a figyelmet, h innen csak visszaesni lehetett.
manning nagyot játszott, de szükségük is volt a kockázat felvállalására, mert nem tudtak futni és hátrányban is voltak, így a játékukban benne volt az INT lehetősége, amiből 3-at sikerült elkapnunk és volt még további 2 erős lehetőségünk is.
csak így tovább, sztem jó irányba haladunk
hajrá pats
egyébként paul43-nál a pont
2010. 11. 22. 15:47
narbony78
Sziasztok!

Nem lett volna igazságos megint +17-ről kikapni! Ricsiék istenesen szurkoltak az Indinek és Manningnek! Nemtom észre vette-e valaki, mármint Rikárdóékon kívül, hogy PM mindhárom INT-et a homályba dobta! Sehol senki a csapattársai közül! Mintha nem ismerték volna a hívott play-ket! Látszik Bill bácsi munkája is!A védelemnek megint egy óriási grat, hogy megmentették a csapatot! Nem úgy,mint Asanté Samuel, aki véget vethetett volna a meccsnek a 2008-as SB döntőn a Giants ellen! Pedig, ha ott elkapja Eli passzát, nincs miről beszélni és a Hollainak is lekanyult volna szája! Mindenesetre gratula a csapatnak! Nálam tartásból 5-re vizsgáztak! Sokra hivatott ez a csapat!
2010. 11. 22. 16:04
Knoxville
Hali!

Szerintem Green-Ellis is megérdemelné, hogy "up" legyen. Nem nagyon tudtak vele mit kezdeni a Colts-védők és nagyon hasznos yardokat hozott/hoz, most már sorozatban.
2010. 11. 22. 16:13
Mr nemo
Még UP-ba raknám, hogy a győztes meccs utáni szokásos defetizmus hullámai mintha nem csapnának olyan magasra, mint máskor, ha nem nyer legalább 2 TD-vel a csapat. :)
2010. 11. 22. 16:23
Burkus
Én már hosszú ideje csak ESPN-en nézek meccset, nem idegesítem fel magam a Faragó&Co. féle közvetítéssel. Engem az bosszant bennük, hogy egy riporter - és "szak"kommentátora - nem szurkolhat senkinek egy ilyen szituációban. Ez általános elv, még sosem hallottam az ESPN egyetlen közvetítésén sem, hogy Simms, Aikman vagy John Gruden ne objektíven, tárgyszerűen, szimpátiától vagy antipátiától mentesen kommentálna. Ha érzelem van a hangjukban, az az adott játéknak szól, nem egy csapatnak. Ezek meg itthon - hát szánalmas... Ez azért is érdekes, mert a Sporttévé egyéb közvetítéseiben - pld. NBI vagy spanyol foci - nem vagy csak nagyon ritkán hallok ki elfogultságot valamelyik csapat irányába.

Amikor IT volt vagy éppen TD-t csináltunk, átváltottam néha a magyar közvetítésre, kíváncsi lévén, hogy most mit mondanak. Kővé meredtem azoktól az oszlopos hülyeségektől, amik néha elhangzottak! Ahogy "mosdatták" szeretett Manningjüket az általa elkövetett, meccset eldöntő hibák után, az rettentő ellenszenves volt. Bennem pedig az elmúlt évek alatt valóban egyre jobban gyűlik az ellenszenv PM és a Colts iránt, pusztán ezért az elfogult rajongásért. (Az ellenszenv emóció, így nem kell és nincs is egyébként ésszerű oka.) Persze nemcsak itt "hypeolják", hanem kint is, ld. pld. a szánalmas 2008-as teljesítmény utáni MVP címet.

Mindenkinek sok igaza van a tegnapi meccsel kapcsolatban, annak is, aki nem érti, mi ez a "magyaros" siránkozás a győzelem után, annak is aki kesereg. A 4. negyedben ugyanúgy nem volt a kezünkben a meccs mint tavaly, az hogy Manning nagyképű volt és TD-vel akart elintézni minket (na meg Sanders brilliáns játéka, aki ellépett az eredetileg kijelölt TE-ről Garcon felé és őt duplázta) hozta meg a győzelmet. Ha hosszabbítás van, nem hiszem, hogy a mentálisan megzuhant offense hozta volna a meccset. Ha most kikaptunk volna, valahogy úgy járnánk a következő években mint Federer Nadallal - olyan mentális hátrányban léptünk volna pályára, ami eleve kevés esélyt ad a sikerre. A tegnapi győzelem szerintem még nem lesz elég ennek a mentális gátnak az áttörésére, a csapat is tudja biztosan, hogy szerencséje volt.

Manning nagy játékos, félelmetesen vitte őket futás nélkül, a "B" elkapó-TE sorral. Olyan pontosan passzol, ahogy szerintem senki (a három utolsó TD-je élményszámba ment).Viszont a 3 IT-je döntötte el gyak. a meccset: az elsőből szereztük meg a vezetést - és nem adtuk ki a kezünkből a meccs alatt - a másodikból született a három pont, amivel nyertünk és a harmadikkal megpecsételte a meccset. Azaz ez a meccs Manningen ment el.
2010. 11. 22. 16:31
narbony78
Burkus!

Azért a Barca meccsek sem piskóták a Sport Tv-n!
2010. 11. 22. 16:32
Robcsy83
Gyerekek...nem tudom miért jó ez nekünk, hogy a SportTV közvetítéssel foglalkozunk?!
Ami nekünk fáj, hogy a közvetítők abszolút azért szurkolnak, hogy éppen a hátrányban lévő csapat fel tudjon zárkózni, hogy minél szorosabb meccseket lássunk mi nézők!(mondhatjuk h. próbálják népszerűsíteni az amúgy népszerű játékot)Persze ez mivel most minket érintett érzékeny PATS drukkereket nagyon nem tetszik...de sztem egyik srác sem a SportTV-nél rossz indulatú!Elfogult...lehet...De sztem mi is azok vagyunk, hiszen van kedvenc csapatunk!Amely kedvenc legyőzött az elmúlt hetekben több PO esélyes riválist!Nyeltük a yardokat?...Igen...fejlődött a csapat?...Igen...És még fog is fejlődni!Vannak hibák...vegyük észre ez rendben van!DE ennek a győzelemnek nagyon lehet és kell is örülni!Hétről-hétre jobban összeáll a csapat!Hajnalban kifejtettem, hogy ne felejtsük el, hogy az ellen a Colts és a Steelers volt!Sérülés ide v. oda erősek!A liga pedig olyan kiegyenlített, hogy ne várjuk h. 4 negyeden keresztül dominálunk és simán verünk ilyen kaliberű ellenfeleket!(Még a gyengébbeket sem lehet leírni és könnyen venni!)GO PATS!!
UI.: még azért 3elég nehéz meccs vár ránk: Packers,Jets,Bears és nem mellesleg a csoportrivális Miami sem olyan rossz! :)
Szép volt fiúk!Csak így tovább!
2010. 11. 22. 16:48
Burkus
narbony78:

Majd hétfőn elkenjük a Barca száját az El Classicon! :)
2010. 11. 22. 16:59
nosbiglem
Brady_12_ : ha a facebokon lennénk lájkolnálak :DDDDD

Muhahaha!
2010. 11. 22. 17:25
Szpocmen
TELJESEN egyetértek Phyxius és sirCharles hsz-ával!

És nagy részben nem értek egyet Paul43 felfogásával!!

Ez nem magyar mentalitás, azért, mert egy valaki így fogalmaz attól még nem az.
Nem a sírás és nem a fanyalgás megy, hanem egy józan, objektív hibaértékelés/elemzés, amit nem nyom el és nem fed homályba a nyilvánvalóan nagyon értékes és hatalmas büszkeséggel eltöltő győzelmi mámor sem.
A mi lett volna ha dolgok egyáltalán nem feleslegesek, hiszen ezekből lehet a legtöbbet tanulni.
A profit is az különbözteti meg az amatőrtől, hogy a profi nem sértődik be és nyávog a kritikák miatt, hanem meghallgatja, feldolgozza és tanul belőlük.
Péjtnmening egyenesen Sanders kezébe dobta a labdát, aki azt mondja, hogy ehhez bármi közünk volt, az nem ezt a meccset nézte (bár egy kicsit az egyik nemtudomkivoltaz védő megérintette a dobás pillanatában, de egy ilyen szintű irányítónak egy ilyen helyzetben ezt meg kellett volna oldani - amerikai fociról beszélünk, nem európai focistákról, akik akkor is eldobják magukat ha egy néző csúnyán néz rájuk) Mening adta nekünk a meccset, nem mi harcoltuk ki a győzelmet. És most csak a végjátékról beszélek, a döntő pillanatról, nem számít, hogy előtte mi történt, mert ha Mening nem INT-t dob hanem TD-t, akkor máris Edelman lenne a hibás, hogy nem kapta el a "TD"-passzt, amikor 600 méteren belül senki nem volt körülötte.
Számít a "mi lett volna ha" felfogás, mert ezekből lehet tanulni pontosan azért, mert nem szokásos ismétlődő cselekvés.

Attól még igenis boldog mindenki, hogy az említett két nehéz mérkőzés megvan, az elégedetlenség csak a tegnapi mérkőzésre és azon belül is a bosszantó, máskor nem előforduló hibákra vonatkozik leginkább.

Másként értékel egy "sima néző" és egy "sportoló néző".
A fotelben csak az eredmény számít, a pálya mellől a mutatott játék legalább annyira, ha sok esetben nem jobban.

Végszóként: Két ilyen kaliberű csapat hatással van egymásra és ilyenkor nem számít a "NÉV"! Megjósolhatatlan, hogy mi fog történni, de értékelni való, hogy akkor sem úgy jártunk, mint a Redskins a Fili ellen, vagy a nagy Vájkingsz a mégnagyobb Fárvval együtt a most mittudoménkiellen. Az összkép rendben, a végjáték pocsék volt.
2010. 11. 22. 17:26
Én a Jets és Green Bay meccseket várom a leginkább. Amit Rodgers-ék éjjel is leműveltek.... hát ott is szétdobálhatják a sec-et, szal ismét lesz mit bizonyítani. Bears... hát ha Cutler jó napot fog ki, akkor ő is tud passzolni izomból, de ha rosszat,akkor megint duzzad a csapat INT mutatója :) Miami-nél kérdéses, hogy mi is lesz az irnyítókkal, mert nem állnak túl fényesen. A Bills meg egyrészt izzaszott minket az első meccsen is és éjjel ők is rendesen odapirítottak TO-éknak... Egy szó mint száz, nagy meccsek várnak még ránk és ha PO meg lesz, akkor valszeg olyan csapatot kapunk, akikkel idén már játszottunk.
Lényeg a fejlődés, és hogy hajrá :)
2010. 11. 22. 17:38
Szpocmen: Nem nagyon értem, hogy akkor itt most ki a "sima néző" és ki a "sportoló néző". Én sportoltam épp eleget (még ezt a sportot is), hogy az utóbbiba soroljam magam. És én értem ti miről beszéltek.
De ha visszanézzük az idei kommenteket, akkor nagyrészt a következő volt. "Jajajjj, mi lesz velünk a mostani meccsen, mert annyira rosszak vagyunk, hogy csak na." - Ezek után jött a győzelem és a komment "Jajj nyertünk, épp hogy és ilyen teljesítménnyel a köv meccs szinte lehetetlen" - De a köv meccs is meglett a nagynevű rettegett csapat ellen, de komment "Hát tényleg elvertük őket, de tele voltak sérültekkel, meg most nem is volt ideális a másik csapatnak a helyzet és hát a köv csapat az keményebb D-ben vagy O-ban, szal valami nagyot kell csinálnunk" - Aztán kikapunk egy kis, lesajnált csapattól, "NA megmondtam, hogy ez a csapat most mennyire tré és ha nem kapjuk össze magunkat, akkor úszott a PO, nem is tudom kell-e nekünk BB, mert amiket hív az botrány" - Jön a kövi meccs nagy győzelem, "NA csak sikerült, jól van, de örülök neki, de hát a kezdő bal oldala a támadó falnak hiányzott, így annyira nem durva, na de majd jövő héten" - Aztán ez is meglett és akkor most itt tartunk.
A baj annyi és ezért írtam ilyen hosszan, hogy kicsit sokakon azt látom, hogy telhetetlenek vagy épp úgy gondolkodnak, hogy ha nyerünk jó, de nem eléggé, de ha vesztünk akkor már mindennek vége. Ezért panaszkodom itt a hozzáállásról. Hisz annyi kritika éri a csapatot és ehhez képest a top 3 csapatban vagyunk a 8-2-es mutatónkkal.
Lehet ésszerűen felhozni a kritikákat, de sokszor veszem észre a sopánkodást akkor amikor nincs annyira mire. Fiatal a csapat, kb 1000-szer elhangzott itt is. Amíg nem 2-8, mint a TO, Ócsócinkó párossal felálló vagy mittomén milyen csapat,addig tessék kicsit jobban örülni. NEm SB győzelemről kell beszélni, de azért a túlkritika oldalára se essünk.

Amúgy meg béke, szeretet, és GO Pats :)
2010. 11. 22. 17:39
trotter
A közvetítésről: Olivér nálam is kiverte a biztosítékot, persze 31-28-nál és INT előtt elég ideges voltam amúgy is. :)

Egyébként én is elismertem, meccs közben, hogy amit PM csinál a zseniális, de itt többről volt szó. Konkrétan: a Pats ellen drukkolt szemérmetlenül. Ricsin ezt nem éreztem.


Amúgy a két konzervatív tippjátékon nem szereztem túl sok pontot, de ezek után babonából is konzervatívan fogok tippelni. Szívesen leszek utolsó összesítésben ha bejutunk PO-ba. Onnan meg már....
2010. 11. 22. 18:03
Burkus
Manning nem adta nekünk a meccset. Mi nyertük meg, csináltunk 4 gyönyörű TD-t és egy FG-t. Igaz, hogy a meccs vége nem nekünk állt. De Manning hibázott egy óriásit, - Cunningham jóvoltából kényszerített volt s hiba - amivel nyertünk. Ha rövidet passzol és Vinatieri rúg, akkor valszeg hosszabbítás. TD-t akart, Cunningham megzavarta, Sanders zseniálisan váltott át Garconra és a többi már történelem. :) De hogy nekünk adta volna a meccset? Hát ezt én sem tartom okos mondásnak, sorry...
2010. 11. 22. 18:34
Pat Patriot
Megpróbálok elemezni. Megint három jó negyedet produkáltunk, az utolsó meg borzasztó volt. Szerintem teljese megérdemelt győzelmet arattunk. A D-t lehet hibáztatni, de 3 INT-t szerzett a védelem az alapszakasz leendő MVP-je ellen (mert miért ne PM lenne az ugye...). A kommentátorok mondták a hülyeségeiket, egy idő után már nem is érdekelt, mert egyértelmű volt, hogy a Pats ellen drukkoltak. Olivér beszólása, hogy gyenge ellenfeleink, illetve nem olyan jó irányító vezette csapatok ellen nyertünk, az azért vicces volt. Rivers, Flacco, Favre, Big Ben... A liga legjobb irányítói Brady meg Manning mellett, talán, ha Brees maradt ki a felsorolásból... Hogy hány pontot kap a D meg hogy milyen sok yardot engedünk az ellenfélnek?! Kit érdekel, ha a legfontosabb játékoknál sikerül labdát szerezni?! Most is ez volt. PM azt hitte, hogy be tudja vinni a döntő találatot - erre minden esélye meg is volt, és joggal gondolta ezt -, de a D megint remek játékot hívott. Ez azért nem olyan győzelem volt, mint a Jets győzelmei, mert itt azért azt kell mondanom, hogy kézben tartottuk a meccset. A Colts mindig vesztésre állt, és bár nyerhetett volna, ez így volt igazságos. Ez a Patriots - most már ki merem jelenteni - SB-esélyes. A liga legjobbjait vertük meg, talán a Giants meg a Saints kivételével. Necces meccsek voltak, de elsősorban mentálisan törjük meg az ellenfeleket. Ha a Jets szurkolói a fordításaikkal meg a mákos győzelmeikkel joggal mondhatják, hogy a meccsek 60 percig tartanak (vagy 65 percig), akkor mi szintén mondhatjuk, hogy akkor ebben az egy órában tessék feltenni a pontokat a táblára. Brady zseniálisan játszott, és ez a meccs bizony azzal a be nem fújt PI-szel el is dőlhetett volna hamarabb (talán a 84-esünk volt a szenvedő alany). A bírók relatíve jól fújtak. Manning ellen nem mindig lehet védekezni, mert ő tényleg egyszemélyes show-t csinál. A Colts mintha nem is csapatot alkotna, hanem Manning udvartartása lenne. Olyan nincs, hogy egy csapat lassan egy évtizede ne tudjon normális futójátékot produkálni "majd Peyton megoldja" jelszó alatt. Brady meccset akar nyerni, ha kell, akkor 43 yardot passzol ennek érdekében, ha kell, akkor meg 340-et. Manning simán egyenlíthetett volna, ha egy biztonságos rövidet passzol az utolsó drive-jukban. De neki - hozzáteszem, tőle ezt várják - passzolnia kellett. Ezért Brady az igazi csapatember, ezért választanám őt QB-nek 10-ből 10-szer, ha nyerni akarok (és nem meccset, hanem SB-t). Brady miért is nincs az UP-ban? Nem értem. A védelem nem remekelt, de hangsúlyozom: a fontos pillanatokban jól játszott. A többi meg ki a lófaszt érdekel?! :) Ui.: azért a csapat elmehet a francba ezzel, hogy a szívbajt hozta rám az utolsó 2 percben... Olyan nyugisan indult minden, erre tönkretették. Csak nekem tűnt fel, vagy Manninget mintha egy kissé többször mutatták volna, mint Bradyt? Ha még fél órát tart a meccs, az is kiderült volna, hogy mikor veszítette el az örökös MVP a szűzességét... Szánalmas. Hú, de megérte fentmaradni! :) GO PATS!
2010. 11. 22. 18:44
Brady_12_
Nosbiglem :D :D :D
2010. 11. 22. 18:48
Gomes..
Az Up-ba,illetve a Dwn-ba is lehetne még jócskán játékosokat sorolni,BJGE,Mayo mindenképpen Up!

Tegnap este a 4.negyed alatt körülbelül 3-4 infarktust hordtam ki lábon,nagyon nehezen emésztettem volna meg a vereséget..,de megmondom őszintén,h amikor Zoli puntját figyeltem 2:27-el a vége előtt,1 Ft-ot n tettem volna a győzelmünkre!Hihetetlen volt látni a tehetetlenséget az Offensen,értem én,h n lehet 4 negyeden keresztül fantasztikusan játszani,de ennyire visszaesni,az már nonszensz!Brady is teljesen kikelt magából,akárhányszor mutatták bambulta a földet és fel-alá sétálgatott,látható volt,h kicsúszott a talaj a lába alól,szörnyű látvány volt!!!N értettem a sok futójátékot,habár lehet,h ebben Brady sérülése is szerepet játszott,mert az utolsó 6-7percben össze-vissza dobált,n hiszem h teljesen rendben volt egészségügyileg..Nagyon komolyan kell venni ezeket az meccs-végi összeomlásokat,mentálisan n érzem,h ez a csapat akár a PO-ra is érett lenne,és ez nagyon visszaüthet,ha n tudunk felfejlődni.Mert ha mi lettünk volna 17 pontos hátrányban 10 perccel a vége előtt,n tudtunk volna visszajönni,mert n hittük volna el,h lehetséges!Erre kel a legnagyobb hangsúlyt fektetni az alapszakasz hátralevő részében,én ebben látom a legnagyobb problémát!
De a 8-2 nagyon szép,jól hangzik,és igenis nagyon jó csapatokat vertünk meg!
PM nagyon nagy játékos,n gondoltam,h valaha ezt így leírom,de tegnap csodáltam a játékát..
Persze a nap pillanata volt látni a sz.p.tt gombóc fejét amikor tudatosult benne,h veszített.. :D
2010. 11. 22. 19:20
Szpocmen
Paul43 #35: Értem mit akarsz és igazad is van abban, hogy túl kritikusnak sem szabad lenni, viszont amikor írsz az egy kicsit azért túlzás. Ilyen kommentek azért ilyen formában és ilyen gyakran nem voltak. Realista és objektív kommentek igen, de nem ilyenek, amiket írtál.
2010. 11. 22. 19:22
Szpocmen
Pupu #37: Át lett gondolva, az igazság attól még ez. Igazad van: Kár is vitatkozni
2010. 11. 22. 19:27
Szpocmen
43-ba: "amikor" helyett "amiket" :) bocsi
2010. 11. 22. 19:29
TÖRÖLT
Hm parázs kis beszélgetés kezd itt kialakulni ez jó:P:).Egyébként sziasztok:).

Noh megint csak elért minket a szokásos Colts-féle utolsó negyedbeli remegés.Hát igen sikerült.a lényeg a győzelem és megvan.Olykor szép játékkal:).Lehet hogy fura gondolatok és elég messze van,de ugye nekünk vannak már kiesett játékosaink erre az évre sajnos:(.Esetleg tudna Nekem valaki adni egy linket kinek meddig van szerződése a Pats-el?:P.Ugye most még nagyon korán lenne beszélni arról ki lesz itt jövőre de azért engem ez is foglalkoztat.:):).

GO PATRIOTS,GO GRONKOWSKI and HERNANDEZ:):)!!!!!
2010. 11. 22. 19:32
Szpocmen: Nem akarom túlragozni, meg egy csapatnak szurkolunk. HA nem is ezekkel a szavakkal, de ilyenek erősen voltak a hozzászólásokban :)
De mindegy is. Hagyjuk a fenébe az egészet, mert ez már kezd olyan lenni, minthogy fölöslegesen irkáltok a Sport Tv-s közvetítésekről. Én köszönöm nekik hogy elkezdhettem nézni ezt a sportot és miattuk kezdtem játszani (átvitt értelemben). HA nncs a Sport Tv, akkor én sem ismerem meg ezt a sportot. HA meg nagyon fel kell fogni valahogy, akkor savanyú a szőlő... :)
2010. 11. 22. 19:32
Szpocmen
"Cunningham azzal, hogy hozzáért Manninghez, a labda íve pont annyit változott, hogy int lett belőle, nem arról van szó, hogy Manning megijedt volna a védőtől. "

Ezt lehet sokféleképpen látni, de talán neked lesz igazad így utólag visszanézve mégegyszer. De azért nem egyértelmű. Én tartom, hogy Meningnek ezt meg kellett volna oldani ha más nem, nem dobja fel a francba INT gyanúsan. Véleményem szerint ez egy elkapkodott dobás volt, erő semmiképpen sem volt benne és az nem a védőnek "köszönhető".
2010. 11. 22. 19:49
Szpocmen
Tartsák is meg jó szokásukat :)
2010. 11. 22. 19:58
D.Woodhead
Én azért hiányolom Green-Ellist! Nagyon sokat dolgozott végig a meccsen, maga alá gyűrta a Colts falat,ugyhogy nálam ő is up!
2010. 11. 22. 20:18
Mr nemo
A Sportv-s kommentárok olyanok, amilyenek. Egyrészt idehaza amúgy sem nagy divat az objektivitás, másfelől meg mégis mit várunk? Szurkolók és a sportot imádók, akik már akkor szurkoltak, amikor még nem közvetítették a meccseket. Ez van.

Ricsi, néha mond vad dolgokat, de nem csak a Pats-ről. Ő is ember, és tényleg mindig a szoros meccsért szorít, próbál pártatlan lenni. Néha összejön neki, néha nem. Hogy miért védem? Mert a Sportv nélkül nem lenne ennyi szurkolója itthon a sportnak, ha ez az ára, boldogan megfizetem :)

A csapat meg egyre jobb. Hétről-hétre. Csak picit féltem őket mi lesz, ha az alapszakaszt nem 14-2-vel zárják, hanem elmernek bukni egy-két meccset... :)
2010. 11. 22. 20:59
Castleai
Lassan kezd szokásommá válni, de ismételten csak megkövetem a Csapatot! ;)

3 negyedik nagyszerű támadójáték jellemezte a mieinket!(Brady-nek is tartozom egy bocsánatkéréssel ha már néhány héttel korábban "bekóstoltam" a mutatott teljesítménye miatt, az utóbbi 2 hétben igazi vezér volt!)

A 4. negyed még nem volt az igazi, de korábban még az "átaludt" első félidők miatt "sírtam/unk" ehhez képest máris nagyot léptünk előre! :D

A Védelem is meg-megvillant azért mégha "nyelte" is a Yardokat!
(No Futás és 3 Int.)
Nem néztem utána, de azt hiszem +9 a TO mutatónk, az meg Top 3 lehet nagyjából! ;)
(Úgy látszik a "relatíve" tapasztalatlanságát Big Play-ekkel ellensúlyozza a D! Ám legyen, elvégre működik a dolog!) ;)

Szezon előtt én optimistán is csak egy 6-4-et kalkuláltam mostanra, ehhez képest "Istenesen" állunk! :D
(Csak így tovább és akkor a saját kezünkben lesz a sorsunk a PO-ot illetően, mégha a Jets viszi a csoportot ne adj isten!) :)
2010. 11. 22. 21:09
Petza
A meccsen Ricsiék fejtegették, hogy miért is jó a Pats D, hiszen a számok nem ezt mutatják. Szerintem erre BB általános szavai a legjobb. A srácok kimennek és megcsinálják a nagy játékokat. Akkor mutatta be már sokszor a csapat a legjobb játékot amikor kell. Csak így tovább. Az ellenszenvükre rátérve én meg örülök ilyen helyzetben mikor "ellenünk" vannak és nyerünk. Ez a legédesebb. :D
2010. 11. 22. 21:14
sirCharles
Paul43 12:56

Nagy különbség, hogy a Steelerst nagyon elvertük fejben és a pályán is, és egy pillanatig sem tartotta a kezében a meccset az ellenfél. Elképesztő koncentráltan és jól játszottunk végig, nyoma nem volt izgulásnak és tanácstalan arcú játékosoknak new englandi oldalról.
Tegnap egy szavunk sem lehetett volna, ha a Colts a negyedik negyedben egyenlít/fordít és elver minket 10 ponttal. Egy szavunk sem lehetett volna, mert mi annyira leromlottunk, ők meg annyira feljavultak, és nem a 2., hanem a 4. negyedben, pont amikor a legjobban kell játszani egy jó csapatnak egy szoros meccsen. Mégsem kaptunk ki? Igaz, de nem éppen rajtunk múlott…
Megvertük a most 3-7-tel álló Vikest? Nem semmi… Megvertük a Chargerst? Emlékszel még, hogy hogyan? Megvertük tegnap a Coltsot? Meg, de nem sokon múlott, hogy megverjük megint magunkat 17 pont előnyről.

Egy szóval sem mondtam, hogy nem örülök a győzelemnek, de a majomszeretet híve sem vagyok. Attól, hogy nyerünk, még sok hibával és „defekttel” játszunk, aki pedig ezt nem ismeri el, az homokba dugja a fejét. Ha jól emlékszem, tavaly is elhangzott jó pár ember tollából itt, hogy „mindegy hogyan, de legalább nyertünk”. Jaja, meg is lett az eredménye a folyamatosan gyatra második félidei játéknak: az alapszakaszban nem egyszer nyert helyzetből vertük meg magunkat, a Baltimore ellen meg képtelenek voltak hátrányból játszani, akkor, amikor a legjobban kellett volna. Lehet ezt csinálni ideig-óráig, de ugyanúgy, ahogy a Jets pofára fog esni előbb-utóbb, tőlünk is egyszer elpártol majd a szerencse. Többé-kevésbé fejlődünk hétről-hétre ez nem vitás, de hogy konzisztensen jól nem tud játszani (és felkészülni…) ez a csapat, az is biztos.

Szerintem tőlem egyszer sem hallhattad itt, hogy szar csapat vagyunk, vagy így a PO teljesen esélytelen. Sőt, még ettől a csikócsapattól is PO-t várok, de szerintem rohadtul nem mindegy, hogy hogyan érkezünk meg oda. Tőlem egyszer sem hallhattad egy vereség után, hogy „most mindennek vége”. Viszont szerintem ordít a csapatról, hogy mentálisan továbbra is elképesztő labilisak vagyunk, ami elsősorban a sok fiatalnak tudható be. Az viszont már nagy baj, mikor ez egy Tom Bradyre is átragad, aki abszolút beszarva járkál a pálya mellett, és azt látom a végtelenül tanácstalan és rémült arcán, hogy „csak húzzuk ki valahogy, mert mi önerőből előre már nem lépünk ezen a meccsen”. Ez volt tegnap… Nem hiszem, hogy ennek minden más tényezőt az asztalról lesöpörve olyannyira örülni kéne. Nem sopánkodom, csak féltem a csapatot (elsősorban a fiatalokat), hogy rossz tanulságot vonnak le az ilyen kiszenvedett, kimázlizott győzelmekből. És ne mondja senki, hogy a mázlis győzelmekből olyan irdatlan sokat tanulunk, mert a látottak nagyon nem ezt mutatják.

A mutatónkat kár rendre előcitálni, mert sokkal stabilabbnak mutatja a csapatot, mint amilyen valójában. Szerintem akkor vagyunk top 3 csapat, ha nagyon kijön a lépés, de általánosságban véve biztos nem.

Amúgy meg tényleg béke, szeretet, és GO Pats :-D
2010. 11. 22. 21:19
balint
én is egyetértek azzal a mentalítással hogy nem szabad mindig a dolgok rossz oldalát nézni,a lényeg hogy a meccs megvan,a hibák nagy része magyarázható a tapasztalatlansággal de vannak play makerek a D-ben akik nem először nyerik meg (tök mindegy ki hibájából) a meccset,amit nem lehet folyton a szerencsével magyarázni.
a no huddle off ellen nem tudtunk mit csinálni és a time management is pocsék volt.rossz időben hívtuk a futójátékokat a végén,a futások meg kiszámíthatóak voltak és ezzel egyidejűleg vagy talán ennek is köszönhetően egyre jobban megfogták azokat.(bár az is benne van hogy BJGE elfáradt a darálóban..iylenkor nagyon jó lett volna 1 Fred Taylor)
Lényeg a győzelem,lélektanilag még fontosabb is talán.
GO Pats!
2010. 11. 22. 21:56
sirCharles: Én nem tagadom a hibákat. És azt sem állítom, hogy leszaroztad volna a csapatot. ÉS a majomszeretet híve sem vagyok. De akkor is azon az állásponton vagyok, hogy az D még fiatal. A kezdők felének nincs 3 évnél több rutinja vagy még annyi sem. Chung tavalyhoz viszonyítva mennyit fejlődött? Mayo is megint a régi formát hozta, nem mintha tavaly bődületesen rossz lett volna. Szóval értem én a kritikát meg az elégedetenkedést. Én is jobban örülnék egy hibátlan csapatnak de olyan nem lesz. Sőt vannak jó és rosszabb meccsek is, ez benne van. Most ha kikapunk (ne legyen így)a Lions-tól, akkor mi lesz? Semmi. Valahogy idén nyugodtabban tudom nézni a meccseket, mert fiatal a D nagyrésze és fejlődnek. Az O-ban is vannak fiatalok, Fafej, Ügyvédi iroda meg a két TE. És ha most nem leszünk PO-ban, vagy nem nyerünk SB-t? Persze Brady évei meg vannak számlálva és mi lesz ha ő már kopik kicsit? Nem tudhatjuk. De a csapat fejlődik. Hülye hibákat elkövet, de reméljük tanul.
Én inkább a Raiders ellen szurkolok, hogy minél jobb legyen az az első körös draftpick jövőre :D Tudom mocsok dolog, de hát miért is ne? :)
2010. 11. 22. 23:05
Pupu
Ha valaki olyan idényre vár mint a 2007 es akkor el kell hogy szomoritsam mert olyan nem lesz egy darabig..
Nem verhetünk meg mindneki simán ugy hogy végig mi irányitunk nem hibázunk nem esünk szét végig koncentrálunk stb...
Minden csapat gyözni akar és mi is csak egy csapat vagyunk a 32 böl bármilyen nehéz is valakiknek ezt elfogadni..
Nem vagyunk felsöbrendüek és mi is ugyugy hibázunk mint a maradék 31 csapat..
8-2 vel állunk ha most azon gondolkodunk hogy hány meccsen érdemeltünk gyözelmet akkor véleményem szerint 8 on mivel azokat nyertük meg..2 meg nem mert ott kikaptunk ilyen egyszerü..
Mindig lesznek hibák mivel ez ugy van kitalálva hogy minden poszton nem lehetsz jo..
Milyen lenne itt a hangulat ha mondjuk 4-6 lenne a gyözelmi mutatonk???
Megvertük a colts-ot is és már ez se jo mert a vége szoros volt?
Tudom hogy mindenki más mindenki másképpen szurkol de ne legyünk telhetetlenek ez az év eddig csillagos 5-ös és még ez se jo?:)
Persze állhanánk 10-0 is kapott TD nélkül mig nekünk 50 futott meg 100 paszolt TD van..és még lehet valaki akkor is 101 passzolt TD szeretne:)
2010. 11. 22. 23:18
arapum
Szerintem semmi baj nem volt a közvetítéssel, nem értem, miért nincs jobb dolguk egyeseknek, mint ebbe belekötni.
Még a 4&2 is tetszett. Az élet majdnem ismételte önmagát, a csak futásos időhúzó taktika visszaüthetett volna, illetve ez a fiatal védősor se bírja el, ha nagy rajtuk a nyomás. Sanders INT-je fenomenális volt, a hét megmozdulása! 8-2, és lehet, hogy ez is csak a wild card-ra lesz elég. A héten a Lionst be kell húzni, aztán egy hosszabb szünet, kell is a felkészülés a csoportelsőséget eldönthető háború előtt.
2010. 11. 23. 08:58
infidelitas
Az O 3. negyeden keresztül koncentráltan ment előre és darálta be a Coltsot. A negyedik negyedben sajnos összeomlottunk, ez tény. De itt is van szerepe a szerencsének illetve a bíróknak. Az egyik: Edelman nem kapta el a labdát és csak field goal lett belőle (erős dobás volt, kicsit "vibrált" a labda és "síkban" kellett volna elkapnia, egyszóval nehéz volt a helyzete); a másik: Branchnek nem dobtak sárga zászlót, pedig sokkal egyértelműbb volt, mint az első félidei pass interference... Szóval látjátok, hogy nüanszokon múlik, hogy mennyivel nyerünk vagy éppen veszítünk. Most azért is láthatjuk összeomlásként az utolsó negyedet, mert ezek közül egyik sem jött be, ha valamelyik bejön sima győzelemről beszélnénk.

A D-ről: Az első két-három meccs után írtam, hogy nem látok fejlődési potenciált a védősorban. Nos ez a véleményem mára megváltozott. Chung és McCourty igazi playmakerekké váltak. Nagyon jó az ILB "sorunk". Az OLB is fejlődött, főleg Cuni. A béna Butlert viszonylag jól helyettesíti Arrington (bár ez a meccs összeségéen nem az övé volt). A Fal is nagyon erős. A saftey egységünk meg kimondottan erős, bár Vödörnek vannak hihetetlenül hülye megmozdulásai, de ez vasárnap nem volt elmondható róla.

A lényeg a győzelem. A hibákból, pedig az edzőknek és a játékosoknak kell levonni a tanulságot, mert mi hiába tesszük, sajnos nem sokat ér :)

Ja és Brady forever!
2010. 11. 23. 12:08
typhoon77
Miért nem tudunk örülni feltétel nélkül a győzelemnek? Csak szeretném felhívni az elégedetlenek és károgók figyelmét, hogy senki nem mondja az itt olvasható véleményét akkor amikor a három SB gyűrű szóba kerül. Pedig kettőnél az utolsó, szó szerint is utolsó másodpercben rúgott field goal döntött. Nem érdemeltük meg? Nem rajtunk múlt? De igen MI több pontot csináltunk.
A Sasok elleni SB utolsó perce ismétlődött meg ezen a Colts elleni meccsen. Ha jól emlékszem 24-21-es állásnál McNabb pár másodperccel a vége előtti passzát Harrison szedte le. Nem érdemeltük meg? Nem rajtunk múlt? De igen MI több pontot csináltunk. Biztos, hogy nem játszottunk hiba nélkül akkor sem és most sem. A hibák arra jók, hogy tudd mit csinálsz jól. Hibázni mindig is fognak a játékosok. Ha egy O tökéletesen játsza meg a playt, akár el is mondhatná a D-nek, hogy mit játszik, akkor is megcsinálná. Mindenki jól blokkol, jól futja a routokat, a QB tökéletesen passzol stb.
Mégsincsen nullás meccsek tömkelege. Mert valaki mindig hibázik és D megcsinálja a saját játékát.
Szóval az, hogy ez nem rajtunk múlt szerintem kicsit erős.

sirCharles: véleményem szerint Brady nem azért járkál tehetetlen arccal a pálya szélén mert be van szarva. Valójában azért mert akkor tényleg tehetetlen. A mi szeretett sportunk óriási stratégia. Egy hibásan megválasztott döntés és mehetsz a pálya szélére, és ki vagy téve az ellen stratégiájának. Az idővel ő játszik ő diktál a pályán, te reagálsz. A pálya szélén állva viszont csak a tehetetlenség marad és rábízod magad a sorsra. Álltam már így a pálya szélén és a D-ben kellett bíznunk. De mint a példa is mutatja az ellen stratégiájában is van hibás döntés.
Szóval ezt a meccset mi nyertük meg!
Go Pats!
2010. 11. 23. 12:47
sirCharles
Én kérek elnézést, hogy nem csak egy "W"-t látok minden győztes meccsünk után, de komolyan, most magamba szálltam :-D

Pupu: egyáltalán nem várok 2007es évet, sőt, szerintem az többet ártott a csapatnak, mint kedvezett. (Még évekig fogják a fiatal játékosaink nyögni annak az évnek a nyomását.) Én maximálisan megelégszem egy szolid PO szerepléssel is, akár éveken keresztül, ha azt látom, hogy a játékosok tényleg folyamatosan a legjobb tudásuk szerint teljesítenek, erősek fejben, nem omlanak össze egy egész meccsre, ha éppen nem úgy jön össze egy-két play. Nem kell nekem tökéletes játék, csak ne azt érezzem, hogy ha kicsit kisebb szerencsével játszunk, akkor a PO közelébe sem érnénk.
És még azt is lenyelem, ha úgy kapunk ki hatalmas csatában, ha egyszerűen jobb volt az ellenfél. De korábbi élsportolóként nehezen viselem, ha folyamatos máksorozat és az ellenfél bénázása segít minket címekhez, és ezt úgy állítják be sokan, hogy mennyire de mennyire megérdemelt győzelem... Pedig nem mindig az.

Szerintem nagyon rossz megközelítés, ha csak a pontokat nézzük... Ebből jön mindig egy Baltimore elleni PO megaláztatáshoz hasonló verés, mert hát ugye előtte csak megnyertük azt a 10 meccset, tehát elvileg jobbak voltunk. Jobbak a francokat, és az év közbeni máksorozat meg is bosszulta magát, akkor amikor a legjobban kellett volna játszanunk. Én nem rinyálok, csak féltem a fiataljainkat, akiket életkoruknál fogva amúgy is könnyebben elkap a gépszíj, hogy rossz beidegződéseket kapnak már pályafutásuk elején, és komolyan elhiszik, hogy a szerencse örökké tart, és nem baj, ha elrontanak meccsenként 5-6 könnyű szerelést, vagy félreblokkolnak, vagy elbliccelnek egy egész negyedet, akkor is nyerünk. Mert nem fogunk, ebben biztosak lehetünk.


Typhoon77: akkor a kezünkben volt a saját sorsunk, és senki sem mondhatja, hogy nem mi kapartuk ki magunknak a gesztenyét a negyedik negyedben. Ha a Chergers vagy a Colts nem bénázik az utolsó drive-ban, most ugyanez a csapat egy wildcard helyért izzadna vért a hátralévő meccseinken. Pedig csak a szerencsefaktor különbözne egy fél árnyalatot.

Látom feleslegesen tépem a számat, mert sokan személyes sértésnek vesznek minden kis kritikát, ami a csapatot éri :-D Pedig ugyanúgy örültem a győzelemnek mint ti.
2010. 11. 23. 13:25
Jó csapatnak van szerencséje (és ez most sajna a Jets-re is igaz). Ugyanis ha nem lenne jó a csapat, akkor az a kis szerencse is édes kevés lenne a win-hez :)
2010. 11. 23. 13:36
Sir,
ott vitáznék veled, hogy szerintem túl nagy hangsúlyt helyezel a szerencse-faktorra.
1. Mert ha konkrétan nézzük a dolgot, Manning 3 INT-jénél mi is volt a szerencse? Az, hogy rosszul dobta? Na ja, a hibázás lehetősége benne van....de spec. Cuninak sikerült utolérnie, nyomást gyakorolnia rá, talán meg is lökte egy picit. Sanders levált az elsődleges emberéről, Tammeről, s jól olvasta Manning szándékát. Ez két tudatos, s jól kivitelezett védőmunka volt, ha úgy vesszük a szerencséhez semmi köze, illetve ha igen, ezért a szerencséért kőkeményen meg kellett dolgozniuk a srácoknak a pályán.

2.Ráadásul, ha a nyilvánvaló DPI-t befújják a Branch-passznál, nagyon nagy valószínűség szerint Manning sem jut ilyen lehetőséghez....ez is szerencse, csak Manningék szempontjából, mert a zebrák hibáztak.

3. Ahhoz, hogy a 4. negyedbeli két TD-vel Manningék nem tudták megfordítani a meccset, ahhoz kellett az előző 3 negyed teljesítménye.

4. Szerintem a 4. negyedbeli majdnem összeomlásból sokat tanulhatnak a srácok. Több tanulsággal jár egy ilyen, mintha gyaklag sétagaloppal zárjuk le a meccset.

Persze értem én, alapvetően a csapatot féltitek. De én úgy vagyok vele, hogy ha k. nagy pofont kap ez a csapat a PO-ban, valahol az is csak az épülését fogja szolgálni. Ld browns-meccs, vagy gondolj arra, milyen extra motívációt jelentett a csapatnak, hogy azt a Baltimore-t győzze le, amelyik legázolt minket a tavalyi PO-ban. Én spec biztos vagyok abban, hogy BB-ék sokkal több hibát látnak a csapatunkban, sokkal kritikusabban látják a meccseken nyújtott teljesítményeket, de abban is, hogy keményen dolgoznak azon, hogy ezeket a hibákat kiküszöböljék.

na, de PEACE! GO PATS! :) A Lionst le kell gyűrni, pedig nem lesz sétagalopp.
2010. 11. 23. 13:55
Burkus
sirCharles sok igazat mond. De az is igaz, hogy ma már a kutya sem foglalkozik azzal, hogy hogyan nyertünk három SB-t, hogy hányszor döntött Vinatieri utolsó pillanatos FG-ja. Csak a három gyűrű marad meg. Mint ahogy a 2007-es szezonból megmaradnak a gyönyörű statisztikák és Burress elkapása... Én sem vagyok nyugodt a csapat mentális erejét illetően, de ettől még ezt az eredményt nem sokan várták a szezon előtt.

Az amerikai foci azért is jó játék, mert a legtudatosabb csapatsort, ugyanakkor nem tudok még egy sportot, ahol a mázlifaktor ennyire számítana. Csak a Texans-Jags meccs hail mary-jét elég emlegetni. Előtte a Jags utolsó volt a csoportban, most vezetnek a Colts előtt. És nekünk is lehet néha szerencsénk.
2010. 11. 23. 13:57
typhoon77
sirCharles : nem veszem személyes sértésnek, sőt ráfér a kritika erre a csapatra is. Nekem csupán azzal van bajom, hogy azt mondod nem a csapat érdeme ez a W. Most is mi kapartuk ki a gesztenyét mint a SB meccseken csak nem a végén hanem az első három negyedben. Inkább legyen jó az első három negyed mint sziporkázó de kérdéses az utolsó. A Colts sem ment a tökéletes utolsó negyeddel semmire. Mi szereztünk több pontot.
És egyetértve Paul43-al, a szerencse mindig a jó oldalán áll.
2010. 11. 23. 14:56
Üdv! Nem, a szerencséhez nem csak jó csapat kell, hanem kell egy "rossz" ellenfél is. A mi szerencsénk általában az ő "rossz" (balszerencsés) játékuk következménye.
Szerencsénk volt, hogy Manning elbénázta azt az utolsó passzt, és hogy Sanders épp akkorára nőtt, amekkora :). A 4. negyedben rossz playekkel, csapnivalóan játszottunk, próbáltuk pörgetni az órát. Ez volt Manning szerencséje, így jöhetett fel 3 pontra.
Egyébként úgy érzem, hogy a Giants elleni SB döntő óta - vagyis Eli menekülése a tuti sack-ből, majd elkapás "sisakkal" - nincs az a szerencse, amit ne érdemelne meg a Patriots ;)
Go PATS, Go WOODHEAD! Neki az Oroszlánoknak! :D
2010. 11. 23. 16:16
Pietrosz2
Üdv mindenkinek.
Bár már évek óta nézem a meccseket és drukkolok Bradyéknek,eddig még nem kivántam hozzászólni az oldalon futó vitákhoz.Most viszont úgy érzem,hogy meg kell jegyezzek egy pár dolgot.
Közvetités - szerintem kritikán alulian elfogultak voltak ismét Ricsikéék,akik múltkor gúnyosan mosolyogtak,amikor kikaptunk a Brownstól.Csak pár példa: Manning nyilatkozatát idézték kommentár nélkül. PM azt mondta/?/,hogy egy idő után már kiismerte BB taktikáját,azért nyer mostanában a csapatunk ellen.Ó most azért dobott 3 interceptiont a nagyokos...
A meccs végén Olivér szövege: " összetehetik a kezüket ".
Ricsikéről már akkor tudtam,hogy beképzelt hólyag,amikor 10 éve a München 1860 focicsapatot következetesen " achtzehnhundertsechsig" Münchennek konferálta be.
Aztán: itt mindenki elfelejti megemliteni,hogy az utóbbi években valahogy mindig Indianapolisban volt a meccs.Hazai pályának csak van némi előnye,vagy nem?
A szerencséről,különös tekintettel Sir Kán Charlie filozofálgatásaihoz hozzászólva:A múltkor a Jets csak azért nem kapott ki Detroitban,mert a Lions egy JUTALOMRÚGÁST rontott el.Ez van olyan szerencse mint PM interceptionjai,de kit érdekel Amerikában? Ott mindent megtesznek,hogy ne legyenek lefutott meccsek,az 1-7 Dallas lezúzza a Giantsot New Yorkban stb.Szóval aki azt mondja,hogy korábban gyenge csapatot vertünk meg,az ugatja ezt a sportot.
2010. 11. 23. 16:31
sirCharles
rege

Nem vagyok szakértő, és bőven nem is tartom magam annak, csak próbálok sportoló ésszel is gondolkodni. Plusz marhára zavar, ha a kiszurkolt (Ravens, Colts) és valljuk be, néha az ölünkbe esett győzelmeket (Chargers) is úgy próbálja valaki eladni, mintha ezt így kéne csinálni, és az lenne a legtermészetesebb, hogy majdnem eladunk 17 pont előnyt egy negyed alatt. És ehhez kötelező jó képet vágni és utasításra tapsolni. Kösz nem... :-D

Aki nem ismeri el a hiányosságainkat és azok súlyát, az legalább annyira "rossz", mint a hozzám hasonló hülyék ;-)
2010. 11. 23. 16:32
kolok
Sir Charles
Csak megerősítésképp: absz.egyeteértek veled.A dolgokat helyén kell kezelni,sem túl sem alulértékelni.És ez független attól h a saját csapatunkról,vagy másról van szó.Egy példa:magam is finoman szólva sem kedvelem a Jetset és itt is rengetegen leírták h mekkora mákjuk van,DE a Browns ellen csak meg kellett szerezni azt a labdát vhogy Stuckey-tól és utána csak vhogy be kellett dobni Sanchonak 3 védő közé Holmes-nak,a Houston ellen is vhogy csak oda kellett dobni pont a sarokba szintén Holmes-nak...Most akkor hogy van ez? Ott csak mázli van,mi pedig megdolgoztunk a sikerért?Ennél sztem lehet objektívebben is nézni a dolgokat,ami nem jelenti azt hogy az kevésbé szurkolna a csapatnak és nem jelent rinyálást sem.
Hozzászólás a(z) Ups & downs - 11. hét, 10. mérkőzés bejegyzéshez