Menetrend

Ups & downs - 12. hét, 11.mérkőzés

2010. 11. 26. 11:41
Szerző: lucas
Kategória: Hírek
A New England Patriots csütörtök délután résztvevője volt a hálaadásnapi gálának, és lejátszotta az alapszakasz 11. mérkőzését a Detroit Lions ellen, amely végül 45-24 arányú Patriots győzelemmel ért véget.
A mérkőzés nem indult olyan könnyen, mint ahogy azt a Patriots rajongói remélték, sőt a második negyed közepén 14-3 arányú vezetéshez jutott a Lions (ekkor kezdtek a rossz emlékeink felidéződni a Browns elleni meccsről).  A félidő előtt sikerült felzárkózni egy gyors touchdown-nal, és mivel a 2. játékrészt a Pats kezdte, remélhettük, hogy az egyenlítés is sikerülhet. Azonban nem így történt, a Lions védői megakasztották a Pats támadását. Ekkor a hazaiak ismét 2 TD-s előnyhöz juthattak volna, de ebben McCourty interceptionje megakadályozta őket. Ez volt az a momentum, amely megfordította a meccs menetét, innentől a Patriots azt a játékot mutatta, amelyet minden Patriots-fan látni szeretne és magabiztos játékkal bebiztosították a mindig nehezen elérhető "kötelező" győzelmet. Ups Tom Brady - A QB-nak a mérkőzés első szakaszában sok gondja volt, elég nagy nyomást tudtak rá helyezni, de a későbbiekben megmutatta, hogy ő az NFL egyik legjobbja. 27 passzkísérletéből 21 volt sikeres, 341 yardot és 4 TD-t dobott. 199 dobásnál tart interception nélkül, amely új Patriots-rekord. Teljesítményét jól mutatja, hogy sikerült elérni a "perfect QB-rating"-et, azaz 158.3 pontot, és ez még csak másodszor fordul elő a pályafutása során. Devin McCourty - A rookie cornerback 2 interceptiont csípett el, mindkettő nagyon jókor jött az addig ugyancsak gyengén teljesító védelem számára, sőt a meccs fordulópontjainak is nevezhetjük őket. Wes Welker/Deion Branch - Welker 8 elkapásból 90 yarddal és 2 touchdownnal zárt, míg Branch 3 elkapásból 113 yardot és szintén 2 TD-t hozott össze. 79 yardos TD-je, amelynek nagy része YAC (elkapás utáni futás) volt, különösen jól jött a csapatnak, és az ő karrierjének is, hiszen ez volt pályafutása leghosszabb elkapása. Down Brandon Tate - A receiver elügyetlenkedett egy hosszú passzt a második félidő első drive-jában, és sajnos a kickoff-returnjei sem hoztak jó mezőnypozíciót a csapat számára. Ugyanakkor a 4. negyedben volt egy szép 17 yardos futása, amely javítja kicsit a teljesítményét. Kickoff return unit - Az első 4 meccsen kiválóan teljesítő egység erősen visszaesett az utóbbi időben, ezen a meccsen is a Lions dominált a kickoffreturnjeinknél. Az egység tagjai: Danny Woodhead, Dane Fletcher, Sergio Brown, Tracy White, Rob Ninkovich, James Sanders, Alge Crumpler, Dan Connolly, Rob Gronkowski, Sammy Morris és Brandon Tate. A teljes defense - A Lions 285 passzolt yardot és 129 futott yardot ért el a védelmünk ellen, és ami még elgondolkodtatóbb: 14-ból 7 third-down kísérletet is sikerült megcsinálniuk. Nemcsak az a baj, hogy e téren a Patriots védelme ligautolsó a statisztikákban, hanem hogy csak a turnoverek mentik meg már meccsek óta a csapatot, a védelem általában nem nyújt kielégítő teljesítményt.

Hozzászólások

2010. 11. 26. 11:45
Tzimisce
Kár, hogy nem tudtam megnézni a meccset, de azt hiszem, inkább le se töltöm, ha ilyen volt a defense, csak idegeskednék :S
2010. 11. 26. 12:01
Pupu
Érdemes letölteni föleg a 4.negyedet:)
Amugy az elején elég szépen átszaladtak rajtunk.Nulla pass rush de tényleg.. a végén mikor már lényegtelen volt aszem két sack de addig semmi..Igy nagyon könnyü szétdobálni bármelyik védelmet..De amig igy termeli az O a pontokat addig azért negyobb gond talán nemlesz:D
A végén ki is irták utolso 3 meccs 115 pont:)
Mayot sajnálom hogy megint nem fért be az UP ba ha az azt INT megszerzi lehet berakják bár akkor nemtudom ki maradt volna ki..
Ja és Brady az utolso 3 meccsen egyszerüen szárnyal.Ennyire magabiztosnak max a sérülés elött láttam.
2010. 11. 26. 12:17
Nekem kicsit ellentmondásos a "teljes defense" vs. Devin McCourty párosítást.
McCourty nem a D tagja?!
Mert szerintem igen....és az, hogy ő két INT-t szerzett az nem csak az ő kiváló helyezkedésének és helyzetfelismerésének köszönhető, hanem annak is, hogy a teljes csapatrész "megcsinálta a playt":) (kicsit Pats-esen fogalmazva).

Szal szerintem az ő két INT-je a DEF érdemeihez tartozik. Márpedig akkor nem biztos, hogy annyira kellene őket szidni...
2010. 11. 26. 12:33
Rule: Egyetértek veled. Én sem értem miért down a teljes D. Mindjuk tény, hogy elég rosszul muzsikáltak úgy általában. Olyan miss tackle-ök voltak megint, hogy rossz volt nézni. De McCourthy 2 INT-je és MAyo asszem 14-es tackle mutatója nagyon jó volt.
Aki a D-ből nálam nagyon down az Arrington, sokszor úgy le volt maradva mint a huzat. Egyszer tán a második félődiben volt mellette C. Johnsonnak egy olyan elkapása, hogy Arrington azt sem tudta hol a labda és a WR... szörnyű. Ettől független amit a fiúk leműveltek a 2. félidőben az gyönyrű volt.
Jövő héten szét kell csapni a JEts-et és tartani a különbséget, hogy csoportelsők legyünk... plusz ha a szerencse is mellénk (igen, megint), akkor még akár az AFC élén is végezhetünk.
2010. 11. 26. 12:46
robert
Tate-nek 17 yardos szép futása volt, nem elkapása.
2010. 11. 26. 12:50
Igaz, igaz, mintha csak magam mondtam volna.. :) Javítottam is. Örülök, hogy figyeltek ám.
2010. 11. 26. 12:52
Kandúr
Bár nem ide tartozik, de szerintetek kb. hány jó szezon áll még TB előtt?
2010. 11. 26. 12:55
A DOWN-ba nálam a Kickoff coverage unit is bőven befér. Bár nem kerestem most vissza, de gyak. minden kickoff vagy punt visszahordásával a 30 yardos vonalig jutottak.
2010. 11. 26. 13:46
TÖRÖLT
Sziasztok:).

Nos ahogyan az első félidőben szenvedett a csapat úgy szenvedtem én is a honlappal:(:(.Egyszerűen nem engedett fel.Vagy volt olyan is amikor be se jött:(:(:(.Ez azért volt rossz,mert együtt akartam veletek megbeszélni a dolgokat,együtt örülni a TD-knek.Vagy együtt szidni az ellenfelet,vagy a bírókat:P:D.De így nem lehetett,ezért miután sokadszorra se jött be felhagytam azzal,hogy kommentáljak bármit is a mérkőzéssel kapcsolatban.

Mérkőzésről:
-Fuu ahogyan kezdtünk nem ilyen befejezésre gondoltam.Gondolom Ti se.Azt hiszem kellően motiválta a csapatot BB.Ezért lett ez az eredménye.A negyedik negyed pedig nagyon szép volt.pontszámokra értve.Nah mindegy,mert most jó alaposan fel kell készülni,mert a Jets a kövi ellenfél.Ideje visszaadni azt amit mi kaptunk vereséget,és ideje visszavenni a helyünket a tabellán.

GO PATRIOTS,GO HERNANDEZ,GRONKOWSKI:)!!!!!!!!!!!!!!
2010. 11. 26. 13:50
11
Egy kérdés a szakértőkhöz:
Nem lehet, hogy az ST visszaesésének az oka az is, hogy Graham közel sem rúg akkorát és olyan jól mint Gostkowski?
Tegnap azt néztem, hogy nem elég hogy rövid és csak a 0-10 yard közé esik be a kick, de mintha az íve sem lenne meg a rugásnak és mikor a visszahordó elkapta a labdát, akkor minimum 20-25 yard-ra volt az első Pats játékos tőle.
Mindez a másik oldalom szemmel láthatóan 10 yard körül mozgott Tate esetében.
Így azért lényegesen könnyebb belelendülni és lyukakat keresni.
2010. 11. 26. 14:07
Gomes..
Sztem jó helyen van ez egész Defense a Down-ban,3 negyedig vicc volt a teljesítményük A-Z-ig!!!A "nem létező" futójátékukkal aláztak meg minket drive-ról drive-ra,kb a 3.negyed közepétől tudtuk csak a futást megfogni!Shaun Hill pedig minden passzkísérlet előtt bedobhatott egy kávét meg egy krémest,h kicsit Kurt Russell-es legyek.. :D Persze tegnap nem nevettem ezen..Egy kicsit jobb qb ellen gyönyörűen elvéreztünk volna.McCourty első Int-je kulcsfontosságú volt,akkor sikerült al lendületüket igazán megtörni,nálam ezért Up elsősorban,de párszor igencsak lemaradt az első félidőben ő is...
Még szerencse,h az offense szenzációs volt,és így behúztuk,habár az eredmény n tükrözi valósan a mérkőzést,tegnap bőven n volt 21pont a két csapat között..
Tate számomra óriási csalódás volt,idén már n először.N lep meg,h Brady a sarki fűszeresnek is hamarabb passzol,teljesen alkalmatlan arra a szerepkörre,ahol a legjobban szükség lenne rá...N ő lesz a következő Randynk,és akkor igen finoman fogalmaztam..!
2010. 11. 26. 14:09
rege
Az ESPN csatornán P. Sims és a kommentátor mellett egy szinész is volt a kommentátor állásban ( nevét nem tudom), aki azt mondta a 4. negyed elején: "New England SHOW".
Kell ennél többet?
2010. 11. 26. 14:26
TÖRÖLT
Ő Dwayne Johnson sokan Csak úgy ismerik The Rock annak idején pankrátor volt azóta,filmjeiről híres.Pölö skorpiókirály,vagy az új filmje a FASTER:P:P:).

GO PATRIOTS.
2010. 11. 26. 14:27
Dwayne Johnson aka The Rock! Egyetemen focizott a University of Miami-n LB volt! Amugy pankrátorkodott is és az új filmje miatt volt ott! Amúgy ha jól értettem Ray Lewis-al volt egy csapatban :))
2010. 11. 26. 14:28
De Martino: megelőztél :)))
2010. 11. 26. 14:35
A szakértőket kérdezem: azért nem volt pass rush, mert gyengélkedtek a védőink, akiknek elvileg ez lenne a dolga, vagy nagyon jó támadófal állt velük szemben? Máshogy fogalmazva: a Steelers támadófala (a hiányzó alapemberek miatt) ennyivel gyengébb volt a Lions támadófalánál? Vagy Cuni, Ninkovitch és TBC voltak harmat gyengék tegnap?
(Vagy csak altatjuk Sanchez-éket??? ;))
2010. 11. 26. 14:41
simita
2010. 11. 26. 15:05
rege
De Martino, Paul43 köszönöm. Annyira kell koncentrálni mit is mondanak, hogy nem néztem meg a feliratot.
2010. 11. 26. 16:13
Pat Patriot
http://patriots.hu/patriots-lions-eredmenykoveto/#comment-40852

Jó látni, amikor az amerikai elemzők is hülyeségeket írnak. Egyáltalán nem értek egyet a teljes D downba tételével. Az első félidőben kapott a D 17 pontot. Azután pedig 30 perc alatt hetet. Most akkor miért is rossz az egész D? Mert 414 yardot ment ellenünk a Lions? És akkor mi van? Az amerikai futballt pontra játsszák. Ki is volt hasznosabb pl. a Colts ellen? Brady, aki feleannyit passzolt, mint Mr. MVP, vagy utóbbi, aki viszont 3 INT-t dobott a majdnem 400 yardja mellett? Egy meccs eléggé hosszú ahhoz, hogy ezek a hatalmas tehetségek éljenek a lehetőségekkel. McCourty pl. szerzett 2 INT-t. Az első félidőben viszont nem igazán jeleskedett; mindkét labdaszerzése a második félidőben jött össze, mégis - nyilván - baromság lett volna DOWNba tenni 2 INT-nel. Szóval nekem ez az UP meg DOWN dolog egy kicsit furcsa. Újabban divattá vált szidni a védelmet. Minden meccsnek úgy állnak egyesek, hogy "úgyis sok yardot tesznek meg ellenünk", majd amikor ez tényleg bekövetkezik, akkor a szurkolói rovatban anyázzák a csapatot. Ami ugyebár önmagában is ellentmondásosnak tűnik, mert ha valaki szurkol, akkor szurkoljon, ne temesse a csapatot, és főleg ne keltse a hangulatot, majd pedig ne jöjjön vissza 1-2 nap múlva, hogy hű, de milyen fasza is ez a csapat, meg hogy mennyire fiatal etc. A lényeg, hogy már biztosan pozitív mérleget hozott össze ez a hatalmas jövő előtt álló csapat. A győzelmet nem kell megmagyarázni. Magyarázkodjon inkább a remek statisztikákkal rendelkező Chargers, hogy miért tartanak ott, ahol... Bradynek meg hatalmas gratula a tökéletes ratinghez! Go Pats!
2010. 11. 26. 16:13
Neo
http://www.nfl.com/videos/nfl-films-sound-efx/09000d5d81c62df7/Sound-FX-Bill-Belichick-miked

Azt hiszem, hogy ez a video és hangfelvétel még sokáig a memóriám és a gépem vinyójának része lesz :)

Az a hihetetlen, hogy a rengeteg hiba mellett mindig megcsillantanak valamit tudásukból ezek a fiatalok. Persze néha szerencsénk is van, de úgy érzem, hogy nagyon sok van még ebben a csapatban és ezt Bill ki is hozza belőlük a következő években!
2010. 11. 26. 17:28
Neo: huhuhúúúúúú :D Ezer kösz! Fantasztikus anyag!
Azért BB sincs jégből ;)
2010. 11. 26. 18:56
norbertobaggio
Bocs ,hogy ide irom de ez már nevetséges amit a sport tv-és közvetitők művelnek (Ricsi+Olivér)most nézem a Cin-Jets meccset felvételről,és ez a nyomi olivér itt szapul minket!Nem vagyunk SB-ra esélyesek ,meg conferencia elsőségünk se lehet szerinte,ez egy barom vazzeg 9-2-őnk van ,megvertük Bal-Pitt-Indi-Chargers mi a bánatot kell még a Pats-nek csinálnia ,hogy ne huzzon le minket ez a győkér?
2010. 11. 26. 19:03
Zelslayer
2010. 11. 26. 19:49
Olivér fél, hogy még egyszer nem lesz akkora szerencséje a Giants-nek ellenünk, mint legutóbb a SB-ban :)) ezért nem akarja, hogy tovább menjünk :))
2010. 11. 26. 19:54
A BB-s videó legnagyobb mondata: Where is the pass rush :))) Akkorát röhögtem :)))

Köszi a videót :)))
2010. 11. 26. 19:54
Pat Patriot
norbertobaggio! Szerintem az nem tetszik nekik, hogy a kis kedvenceiket (Vikings, Colts) elvertük. Olivér a mi csesztetésünkkel azóta képtelen leállni, amióta a kedvencei ugye a Giants) tönkretették a tökéletes szezonunkat. Azóta kicsit nagy a mellény... Képzeljétek, mi lenne, ha egymás után megvernénk a Kansas Cityt meg a Giantset. Érdekes, hogy a Kovács Sanyival ilyen gondok nincsenek; ő jól elvan a mackóival, de minden megnyilvánulásán érződik, hogy magát a futballt, a passzokat, a szereléseket, a blokkokat imádja. No, de kit érdekel, hányan utálják a Patset?! A sikeres csapatoknak ezeket el kell viselniük. Vegyünk példát BB-ről. Na, ő szerintem mindenkit magasról, folyékonyan... :)
2010. 11. 26. 20:17
daelaci
Ha már az Olivért szídjátok, akkor megemlíteném az egyik mondatát amit a közvetítésben elejtett.

"A Jets szurkolók örüljenek, hogy most már egy mondatban lehet említeni a csapatukat a Pats-el"

Szerintem ebben azért benne van hogy tiszteli a Pats eredményeit.
2010. 11. 26. 20:17
Dega
Up:csapat,mert mindenki tette a "dolgát",down:?mit számít,ha nyertünk!VAGY JOBB LENNE PERFEKT MINDEN CSAPATRÉSZ,LOSSAL????
2010. 11. 26. 20:58
TÖRÖLT
norbertobaggio
2010. 11. 26. @ 18:56

EZ AZ !!!!!!!!!!!!!VÉGRE VALAKI MEGMONDTA A FRANKÓT!!Te amúgy az a felettébb unszimpatikus jelenség hol is játszik??:).Ahogy okoskodik azzal a nagy arcával szerintem vizesfiú mint bobby boucher:D:D:D.Kovács Sanyi tényleg normális:):).

GO PATRIOTS,GO HENRANDEZ,GRONKOWSKI!!!!!
2010. 11. 26. 21:19
Cheater
daelaci
2010. 11. 26. @ 20:17

Én is felfigyeltem erre, mert nagyon stílusos és kemény reakció volt a Jets szurkoló levelére!!! :-) Én meg is bocsátottam neki az eddigieket! :-D
Olivér forever! :-D
2010. 11. 27. 07:52
Micsoda reklámot csináltok a sport.tv-nek ;) mert ugye a negatív reklám is reklám :D
Go ESPN! (bocs, de szerencsére nekünk van...)
Egyébként én azt hallom, olvasom ki némelyik szakértőtől, hogy egyszer csak elfogy a Jets szerencséje, és hogy így nem lehet végigvinni egy szezont... nem tudom, azért mi is kaptunk néhány "ajándékot", sztem főleg a Chargers ellen.
Leverjük a Jets-et, ettől ők összeesnek, és még a PO-ba sem jutnak be, mert még a Bills is odatesz nekik :D Így legyen!!!
2010. 11. 27. 17:25
Aic
2010. 11. 27. 17:44
sirCharles
Az első félidőben borzasztó rosszul játszottunk mind támadásban, mind védelemben, sőt, a védelem még átmentette ezt a fantasztikus játékot a 3. negyedre is, csak hogy igzi legyen a meccs :-D Ha nem ment volna így a második félidőben a támadójáték, akkor könnyen lehet, hogy ismét belefutottunk volna egy Browns-os élménybe... Ennyire nulla passrush-sal egy komoly csapat ellen nem sok keresnivalónk lett volna.

Nekem is feltűnt, hogy mennyire visszaesett a ST teljesítménye. Gyakorlatilag fél pályát kellett néha csak megtennie az ellenfélnek, annyira rosszul védtük le a visszahordásokat, és az utóbbi időben a mi visszahordásaink is tragikusak. Ezen kéne szerintem csiszolni még egy kicsit. Plusz ami szerintem nagyon meglepő, hogy Tate sokadszorra betlizik nagyot - így viszont nehezen fog megragadni a csapatban, mert a (utóbbi időben) 10-15 yardos visszahordásokra tökéletesen elég lenne Edelman egymaga is.

A Jets ellen jóval több kell majd, és remélem lesz is ;-)

GO PATS! :-D
2010. 11. 28. 00:21
non4m3
“Once again you haters keep on hating….US PATRIOT fans will rise to the top like we always do!!”

ezt jegyezzétek meg... nem kell több
Hozzászólás a(z) Ups & downs - 12. hét, 11.mérkőzés bejegyzéshez