Menetrend

Ups & Downs

2009. 10. 05. 17:53
Szerző: Danna
Kategória: Hírek
Nagy győzelmet aratott a Patriots a Baltimore Ravens ellen a Gillette Stadionban. Ez volt a legjobb csapatteljesítmény idén és 3-1-re alakította a Patriots mérlegét.
Ups: 1. Tom Brady - Ez volt a legjobb mérkőzése eddig az irányítónak ebben a szezonban (32 passzból 21 sikeres, 258 yard és TD). 9 különböző elkapónak dobott, először volt sikeres a Randy Moss kapcsolat, és a támadóegység 5 alkalommal volt a vörös zónában, ebből 3 TD született, míg az elmúlt 2 mérkőzés ez a szám 8-ból 1 volt. Brady a második negyedben a pontszerzést a saját kezében tartotta, először futott 5 yardot a Baltimore 6-osáról, majd egy Qb sneak-el a gólterületre vitte a labdát. 2. Sammy Morris - Morris számai nem kiemelkedőek - 6 futásból 21 yard és 5 elkapásból 34 yard -, azonban a munkája az volt. Morris volt az, aki megcsinálta azt a 4&1 szituációt, amiből végül a Patriots az első pontjait szerezte, majd futott egy 12 yardos TD-t a liga legjobb futásblokkoló csapata ellen. Elkapóként Morris túljárt a védők eszén és egy screen passzból 14 yardot tett meg, ezzel is megmutatva a lenyügőző eltökéltségét és helyzetfelismerő képességét. 3. Leigh Bodden - Bodden egy látványos megmozdulásával elkapta a Ravens irányítójának, Flacconak a dobását a második negyedben, amikor az ellenfél már közel járt a célterülethez. Még arra is képes volt figyelni, hogy mindkét lába érintse a talajt. 4. Mike Wright - Wright szerezte Patriots sack-jeit és háromszor ütötte meg az irányítót. Középen helyezett nyomást az irányítóra és kikergette Flaccot a zsebből. Downs. 1. Joey Galloway - Egy olyan játékos került a negatívumok közé, aki nem játszott, de a Patriots támadóegységének teljesítménye Galloway nélkül rá nézve nem jelent túl sok jót. A kezdő Julian Edelman tisztán Galloway elé került a rangsorban és sikerült kivívnia Brady bizalmát, amire Galloway nem volt képes, valószínűleg ezért került inactive listára. 2. Laurence Maroney - Maroney 7-szer futott 6 yardért a Baltimore védekezőegysége ellen. Míg iránta sok türelem van futóként, addig a szurkolók türelme láthatóan elfogyott, hiszen a második félidőben boo-ztak ellene. Egy jó játéka volt Maroney-nak, egy 17 yardos elkapás, amikoris lerázta az első szerelő játékost, majd elrontotta egy szokatlan döntéssel, amikoris a szerelő játékosok irányába futott a pálya közepe felé, nem pedig az oldalvonal felé. 3. Ron Brace - A második körös választott inactive listára került Terdell Sands miatt, aki csak hétfőn csatlakozott a Patriotshoz. Ez nem jó jel Brace-nek, aki már így is Myron Pryor mögé került a rangsorban. Brace elveszítheti a pozícióját, ha nem sikerül fejlődnie az edzések során. 4. James Sanders - Ez egy nehéz "down" és őszintén, talán alaptalan, de az tény, hogy Brandon McGowan már a harmadik mérkőzésen kezdett helyette. Úgy tűnik McGowan kiszorította őt a kezdő pozícióból. Ráadásul, Sanders kihagyott egy szerelést Ray Rice-on egy screen passz után a második negyedben, és nem csak a játékot nem csinálta meg, de keményen a jobb karjára érkezett és sérülést szenvedett. Hibát hibára halmozott. Egy dolog ami elmondható még róla: mindig teljes erőbedobással dolgozik.

Hozzászólások

2009. 10. 05. 18:27
szeder
Itt az idő, hogy Taylor végleg átvegye a kezdő RB szerepét. Nekem nagyon furcsa, hogy a premeccseken jól teljesítő Chris Baker mennyire csendes maradt eddig (A TD-n kívül)..
2009. 10. 05. 18:46
A közvetítés alatt sokszor elhangzott a snap count jelentősége, különösen a rövid yardos futásoknál.

Watsonnak is mindenki a fejét követelte, és mégis fontos elkapásokat szállít, most hogy van mellette egy olyan TE, akit jól lehet használni a blokkolásnál (Baker).

A plusz sorból talány, hogyan tudott kimaradni Meriweather, aki az egész secondary legjobbja volt. Dominált az egész meccsen, mindenhol ott volt.
2009. 10. 05. 18:51
temp
Brace vs Pryor? Ez tetszik, én már korábban is Pryornak drukkoltam, örültem, hogy hozzánk került :)


Egyébként Sanderstre korábban is mondtam, hogy én még nem temetném, de az biztos, hogy a Vödör, McGowan, Sandres, Chung safety kvartett a pár éven belül a liga legjobbjai közé nőheti ki magát, nagyon jó korban lévő fiatal játékosok, többen még mindig talán a legjobb éveik előtt.
2009. 10. 05. 19:42
Szabotomy
Szerintem Vödör egyre jobb teljesítményt nyújt. Néha sajnálom,hogy nincs belőle 2, a pálya mindkét oldalára. Akkor Wilhite-ra sem játszanának olyan magabiztosan a jobb szélen.
2009. 10. 05. 20:57
Cheater
Meriweather-t én is hiányolom az Up-ból, mert jól játszott! A defense összekapta magát, remélem ez így is marad...;))
Go Pats!
2009. 10. 05. 21:20
Cheater: azért kezeljük helyén a védelmet. leginkább a támadójáték, és a sokkal jobb playcalling miatt tartunk ott, ahol.

alább olvasható ehhez kapcsolódó, nfl.hu-ra írt hozzászólásom.

"35 perc 41 másodperces meccsenkénti átlaggal harmadik a csapat labdabirtoklásban és ez alapján értelemszerűen 3rd downokból is 46 százalékban szerzünk 1st downt (6. hely a ligában). Ezek után nem meglepő, hogy a középmezőnybe tartozó yard/play átlaggal (5.4--18.hely) és alsó harmadba tartozó 3rd down deffel (24.hely) is a védelem elég jól tartja magát: kilencedik legkevesebb kapott pont.

Ezért volt fontos, hogyha nem is eredményes és látványos a futójáték, de nem szabad elhanyagolni. Amíg a támadók vannak a pályán nagy baj nem történhet."
2009. 10. 05. 22:29
bara
Dom: kivéve, 3. harmad 9. perc..
2009. 10. 06. 04:17
Az ESPNBostonon Reiss is megírta a maga up&downs-át.
a jók: Mike Wright
Brandon Meriweather
Sammy Morris

a rosszak: Laurence Maroney
Matt Light
Chris Hanson
Én egyesíteném a két listát, úgy lenne teljes a kép.
2009. 10. 06. 07:45
zsesszi
na nekem ez a két név hiányzott.
Vödör minden megmozdulása erődemonstráció volt, szvsz most volt eddigi legjobb meccse a Patsnél.

Hanson. számomra ő az örök rejtély. valahogy szinte mindig úgy sikerülnek a puntjai mintha csak cél nélkül elrúgná a labdát és lesz ami lesz. van hogy 30yardra rúgja, van hogy a nézők közé.....
2009. 10. 06. 08:21
CoSco
lucas "kiegészítésével" egyetértek. De annyira, hogy nap-nap után azért imádkozok, hogy Maroney-t kidobják a csapatból :S
Meriwether meg csak kis up, mert nagyon jó volt, de a 3ik Ravens TD-nél elég szarul helyezkedett

Ja és utolsó előtti play: Flacco passza a gólterületbe Claytonnak. Incomplet, mert a nyakában ott egy Butler! Egy Moss mondjuk így is elkapta volna, de nálam ez akkor is egy kicsi UP a rookienak :D
2009. 10. 06. 09:29
First Hit
Gratulálok srácok!

Az eredmény nem tükrözi azt h. milyen simán nyertünk, mondjuk ez nem az a ravens ami megverte a SD-t 2 héttel ezelött. Mi volt a ravens futó játékával?
Ennyire én nem tartottam félelmetesnek a futás elleni védelmünket...

Mit is mondtam a Julian Edelmanrol a csapat építéses szövegben amire lehurrogtak az "okosok".
2009. 10. 06. 09:38
First Hit
Jah és sztem a mecs látképe alapján Matt Light munkáját kéne még a downs részbe berakni nem volt ez élete mecse...
2009. 10. 06. 11:15
morcimaci
Eddig szimpatikus csapatnak tűnt a Ravens, de a meccs utáni nyilatkozataikkal és a meccsen mutatott viselkedésükkel (edzőjükkel az élen) ezt sikerült ellenkezőjére fordítani...
http://kickoff.hu/index.php?hir=1893
Még jó h azt elfelejtették megemlíteni h a Suggs gyerek mennyire sportszerűtlenül ugrott be az irányító térdére miután ő már legalább 2-3 mp-e eldobta a lasztit... (megjegyzem az amerikai kommentátorok sem tartották szép esetnek, akik látták talán emlékeznek rá)
2009. 10. 06. 11:45
imi
A büntik minden meccs velejárói, képesek eldönteni meccseket, néha nem, most mi jártunk jobban, jövő héten meg lehet h nem mi. A problémán nem rágódni kell, hanem megoldani azt, lásd Red Zone.
Morcimarci: ha egy csapat eddig szimpatikus volt, most pedig egy-két nyilatkozat után már nem az, az BULLSHIT, már megbocsáss, Suggsos incidensről meg annyit, h a Ravens első TD-nél a mi védönk sem volt épp finom Masonnal szemben, amiből könnyen lehettett volna igen kemény nyaksérülés is, és ha ezt épp Randyvek csinálták volna mindannyian lázonganánk.
2009. 10. 06. 11:59
Brady nyilatkozta a meccs után, hogy Belichick külön felhívta meccs előtt a figyelmet, hogy ez a bírói stáb nagyojn szeret zászlókat dobálni, olyan esetekben is, amire más bírónak meg se fordulna a fejéban.

Erre látványosan rá is játszottak a sok reklamálással és a legtöbb zászló elég későn is jött. Ez nálunk nem volt jellemző, és nem is szeretném, ha rendszer lenne belőle, mert számomra nagyon unszimpatikus dolog.

Általánosságban végig keményen megfújták a sporik a hazai pályát. Ezt csak a vak nem látta. Nem is a nagy 10-15 yardos büntikkel volt a fő probléma, hanem az olyan fantom yardokkal, amit például rendszeresen ki lehet osztani 1-1 csapatnak a játékok után, amikor a bíró leteszi a labdát. Bizonyos helyzetekben kell csak fél yarddal előrébb-hátrább tenni, és megvan a löket a csapatnak.

Csapattól függetlenül én nagyon érzékeny vagyok a bírókra, ezért hagytam ott az európai focit is, főleg a fontos kupameccseket, világversenyeket, de említhetném a kézilabdát is. Egy-egy tévedés belefér meccsenként, ezt elfogadom, de vannak pillanatok, amikor lehet érezni, hogy nem egészen erről van szó. Szerencsére ha ilyen meccsel találkozom, élhetek azzal a luxussal, hogy másik meccsre figyelek jobban, és az előbbit csak félszemmel követem (később újranézem).

Zárásnak: ügyes taktikai húzás volt a bírók túl "érzékenységére" rájátszani, ez is azt mutatja, hogy a Pats stábja nagyon alaposan, minden részletre kiterjedően készül a meccsekre.

A Harbaugh sárga zászló is ezt példázta. Minden meccsen folyamatosan anyázzák az edzők a bírókat, és 99 esetben nem dobnak zászlót a 100-ból.
2009. 10. 06. 12:08
morcimaci
Akár lehetett volna az is, de nem lett!! Nem mellesleg teljesen szabályos megmozdulás volt!!! Nem véletlen h az ellenfél sem reklamált semmit sem!
2009. 10. 06. 21:58
Wakkow
Ki mit szól a MNF-on történt Clay Matthews féle labdaszerzésről és a visszafutott TD-ről?
Sokan akartuk őt itt látni.
2009. 10. 06. 23:02
morcimaci
Hát nem semmi pláne úgy h nem egy rookytól szerezte meg ilyen "könnyen"!
Nekem még az volt furcsa h Brett apó mennyire örült minden egyes TD passza után... mintha még a pályafutása elején lenne... mondjuk azért azt megnéztem volna h fordított pályaválasztásnál is így tett volna e...?
2009. 10. 07. 08:02
gj2k
Én sajnálom Maroney-t. Nagy potenciál volt benne még az újonc évében, ki tudja, talán a sérülése vetette őt vissza arra a pontra (vagy még visszább), ahonnan egy futó már jónak számít. Mostanra csak árnyéka önmagának, talán fejben sincs már ott olyan szinten, hogy megcsinálja azt a néhány plusz yardot. Klasszis lehetett volna, mert megvolt benne az a szemtelenség, az a fürge pajkosság, ami most pl. Adrian Petersonnál van meg. Szerintem ez nagyon szomorú dolog, és attól függetlenül, hogy valószínűleg most már tényleg leáldozott neki Pats játékosként, nem örülök neki, hogy a szurkolók lefujjogják a pályáról.

Bár abban mindenkinek igaza van, hogy aki nem végzi jól a dolgát, annak nem jár dicséret...
2009. 10. 07. 10:05
First Hit
Én Személy szerint nem látom a küzdő szellemet Lomo játékában.

1 évében a második kedvenc futómmá lépett előre de azóta csak a sérülés és mondjuk 1 2007 post seasonos jaguars mecs, Ahol fantasztikusan játszott. Szereteném gyakrabban látni játszani mondjuk a Kansasban....

Én személy szerint nem hittem h. a patriots kiválogat olyan rookiet aki első jó szezon után el száll. ezért félek moyo tól...
2009. 10. 07. 10:05
First Hit
2009. 10. 07. 11:16
morcimaci
A 2. félidőben azért a Ravens elég rossz passzban volt egészen Brady fumble-ig és utána a TD-ig (ami hozzáteszem megint csak Light hibája volt) Esteleg a meccs vége felé meg lehetne próbálni valaki mást is odatenni h ő mit tud ott nyújtani... ennél rosszabbat érzésem szerint már nem lehet...
Ez hozta fel őket igazán és ekkor jöttek vissza a meccsbe!
2009. 10. 07. 15:35
gj2k
Én sem LoMot magát sajnálom, hanem hogy elveszett benne az, ami úgy látszott kiemeli majd a tömegből, és ami a liga egyik legjobb futójává teszi majd. Nekem szimpatikus srácnak tűnt, de úgy látszik tényleg bedarálta az ipar.
2009. 10. 07. 15:48
Szabotomy
Én nem temetném még a LoMo-t.Szerintem nem lőtte még el minden puskaporát!
2009. 10. 07. 16:06
Cheater
DoM

Tudom,h kicsit lemaradtam, de most olvastam a hozzászólásod!;))

Én is tisztában vagyok vele,h a védelmünk még nem tökéletes, amit a túl sok csere-berének tulajdonítok... Viszont ezen a meccsen sztem összekapták magukat és jól teljesítettek!
Vödörnek pedig az egyik legjobb meccse volt SZERINTEM és ezért hiányoltam az UP-ból!;))
2009. 10. 07. 16:13
CoSco
Miért volt neki? :D
Morris, Taylor, BJGE, Faulk simán jók, plusz LoMo helyett meg hozni valami meg nem értett zsenit. Egy J.J. Arrington-t pl én szívesen látnék, arra simán képes lenne mint nagy hajú barátunk.
Vagy ha kicsit öregebbet akarunk akkor Shaun Alexander szerintem vállalná :D
2009. 10. 07. 18:14
Brandy
Jets leigazolta Braylon Edwardsot :S Ez nagyon nem jó hír, mégerősebb lesz az amúgy sem gyenge Jets.
2009. 10. 07. 20:23
CoSco
Ja képzelem, Mangini ingyen adta, hogy ne mi kerüljünk playoffba :D Vagy ennyire ne gyártsak összeesküvés elméleteket?
2009. 10. 08. 00:14
Maniac84
CoSco: Nem hinném, hogy Mangini-nek sok beleszólása lett volna az ügybe. Edwards összetűzésbe keveredett Lebron sleppjével. Cleveland-ben pedig jelenleg kb. mindenre hajlandóak lennének, hogy LBJ-t a Cavs-ben tartsák. Benne és a Cavs-ban látják az esélyt, hogy nagyon hosszú idő után újra major sportágbeli bajnokcsapat legyen a városban. Szóval szerintem a Browns tulajai részéről ez főként egy PR döntés volt, egyfajta gesztus a szurkolóik felé, ha már meccset nem tudnak nyerni. Persze ettől függetlenül megkérték azért Edwards árát, kaptak játékosokat meg 2 pick-et is érte. A Jets meg kapott az alkalmon, nekik mostanság van csúcsra pörgetve a csapatuk, megeshet, hogy ő a kirakós utolsó darabja. Cotchery-vel együtt veszélyes párost alkothatnak.
2009. 10. 08. 08:16
CoSco
Viccnek szántam a dolgot, de köszi az infót :)
Hozzászólás a(z) Ups & Downs bejegyzéshez