Menetrend

Ups & downs

2009. 11. 23. 14:29
Szerző: lucas
Kategória: Hírek
Először is hadd köszönjem a sok-sok jó ötletet a rovat címével kapcsolatosan. Igazán nagy öröm látni, hogy ennyien olvassátok cikkeinket, és ilyen sokan aktívan hozzá is szóltok. A döntés még nem született meg, így egyelőre használom a régi címet, végül is nem tiltja semmi. A Jets elleni meccset látva könnyű helyzetben vagyunk, hiszen teljesen egyértelmű, hogy kik nyújtottak ezen a mérkőzésen meghatározó, meccset eldöntő teljesítményt.
Akik tetszettek WES WELKER - Igen, így csupa nagy betűvel írva a neve. Mert megérdemli. Fantasztikus, szuper, fenomenális, és egyik jelző sem igazán elég. Azt mondták a riporterek a meccs alatt: "Against Welker no chance". És valóban, semmi esélyük nem volt a Jets védőinek ellene. 15 elkapás, 192 yard, és ezek "csak" a számok. Ezek az elkapások sok-sok 1st down-t eredményeztek, nem egyszer kiélezett, 3. down-os szituációban. Szóval, nagy kincs a csapatnak ez a "kisember". Leigh Bodden - 3 interception, 1 int return TD. Ezek a  számok is magukért beszélnek, nagyot játszott Bodden ezen a meccsen. Az igaz, hogy ehhez a Pats egész védelme hozzájárult azzal, hogy sokszor hozták nehéz, kiszorított helyzetbe Sanchezt, és az ekkor elkövetett hibáit Bodden rendre büntette. De ez nem von le semmit az ő jó teljesítményéből. Tully Banta-Cain - Úgy játszott, ahogy egy rookie irányító ellen játszani kell. 2 sack, 5 tackle és egy kierőszakolt fumble mutatja a teljesítményét. Sanchezt sikerült több hibába belehajszolnia a Pats védelmének, és ebben Banta-Cain nagy szerepet játszott. Laurence Maroney - Az első félidőben még azt hittem, hogy a mérleg másik serpenyőjében fog szerepelni a TD-je ellenére. Nemcsak a fumble nem tetszett, hanem az sem, ahogy lepattogott a falról. Aztán a 2. félidőben meglehetősen feljavult a teljesítménye. A 2. TD jelentős mértékben az ő érdeme. Akkor már  sokkal hasznosabban játszott, kifejezetten jól futott. Julian Edelman - Ugyan nem jutott annyi szerep neki, mint Welkernek, de nekem néhány megmozdulása (egy punt return és egy gyönyörű elkapás+ 1st down hozó YAC) nagyon tetszett. Már az is épp elég sokkoló lehet a Pats ellen játszó védelmeknek, hogy van egy Welkerünk. De hogy kettő!  :) Ami tetszett még A dominanciánk az első félidőben. Mintha  Jetsnek nem is nagyon osztottak volna lapot. Aki (vagy ami) nem tetszett A punt "brigád" - Hetek óta mondogatjuk, hogy Hanson nagyon lassú a puntoknál. (A londoni meccsen is többször veszélyesen közel kerültek hozzá.) A TD-nél ráadásul Sam Aiken is lemaradt, így nem volt nehéz a Jets special team dolga. Brett Lockett - Két büntetést is kapott a special team-es tevékenysége során, így két alkalommal is elég vacak mezőnypozícióból, a saját 20 yardon belülről kellett megindítani a támadásunkat. Delay of the game büntetések - Ezen a meccsen is sikerült Bradynek 2 újabb elkésést produkálnia. (Érdekes, az előző Jets meccsen is több ilyenje volt.) Most vagy nem figyel, vagy talán szemüveg kellene neki, mert nem látja a táblát. Érthetetlen. Teljesítmény-visszaesés a 2. félidőben - Ez már egy meccsek óta tartó tendencia. Az első félidőben viszonylag olajozottan megy a támadás. Aztán a 2. félidőre  - szintén csak teljesen érthetetlen módon - leülünk.   Egy sikerekre törő csapat ezt nem engedheti meg magának.

Hozzászólások

2009. 11. 23. 14:41
_bb
Én a "nem tetszett" részbe beraktam volna még Ernie Adams-t is (ha tényleg ő az aki Bill fülébe csicsereg fentről), mert olyanokat "cselendzseltetett meg" (hú de szép magyaros lett:)) Bill-lel, amiket esélytelen volt megnyerni (és most nem arról beszélek,h igazunk volt-e vagy sem)... nagyon visszaüthetett volna, hogy a két vesztett challenge után többet nem próbálkozhatott "visszanézetéssel" ( :) ) a Pats, a vesztett időkérésekről nem is beszélve!

Egyébként Sam Aiken nem játszott, de meg nem mondom ki játszotta a "Personal Protector" szerepét akkor.
2009. 11. 23. 14:56
Kole
_bb: Edelman volt az upback. :)
2009. 11. 23. 15:04
Kole
Én a nem tetszett oldalra felírnám még Conolly-t is.
Meg az első félidőben egyszer úgy seggre fejelte a vele szembe álló tackle rögtön a snap után, ahogy azt tanítják a védőknek. És számos alkalommal egy sima testcsellel, akár egy kitámasztással, akár egy spin move-val elküldték borért. :S

Egyébként azt megemlítették, hogy a második negyedet miért végig LeVoir játszott végig tackleben? Mert én nem kaptam el ezzel kapcsolatban semmit. Hozzá kell tennem, hogy meg voltam vele elégedve, de azért fújtam egyet, mikor Vollmer visszajött. :)
2009. 11. 23. 15:16
_bb
Kole: Köszi!...Vollmer fejsérülést ("head injury") szenvedett, az első negyed végén... remélem nem lesz utóhatása, mert ezek az agyrázkódások (ha egyáltalán az volt) alattomosak tudnak lenni.
2009. 11. 23. 16:04
Maniac84
Én az Ups oldalra még beraknám Levoir-t, amikor pályán volt futó play-eknél rendesen pusztított. Conolly most guard-ként ugyan felejthetőt nyújtott, viszont korábban jó volt amikor centert kellett játszania Koppen sérülése miatt. Összeségében elég jó az OL depth.
Maroney ma tényleg Up volt a fumbli ellenére is. Keményen futott, többször is jópár yard-ot hozott az első kontakt után.
WELKER-t meg nem lehet eleget dícsérni, hihetetlen a fickó. 2 meccsel kevesebb van az öve alatt mint a liga többi elkapójának, mégis elkapásokban vezet (79), elkapott yard-ok tekintetében 4. (854) és így jóval 100 elkapott yard fölött átlagol meccsenként. Zseniális számok ezek és az emellé társuló játéka is az.
Edelman is jó volt, de Up-ba azért talán még nem raknám, mindemellett nehéz elhinni, hogy a nyáron kezdte el tanulni a WR szakmát, jó kis steal volt a 7. körben.
2009. 11. 23. 16:28
helló!

én egyetértek a felsoroltakkal,
de szerintem az az ember akinek köszönhetjük ezt a sima győzelmet az SANCHEZ.
az első félidőben a támadás még elment, de a másodikba.... :X
szóval szerintem egy ilyen játékkal esélyünk sem lesz a play-off -ban.

remélem legközelebb jobbak leszünk,
el kellene agyabugyálni a Saints-et.Go Pats!!!
2009. 11. 23. 16:32
CoSco
Tully Banta-Caint is félkövérrel plz, megérdemli :)Maroney nálam nem UP, megoldotta amit ilyen szinten a liga 17ik rush D-je ellen meg kell egy kezdő futónak.
Ugyan akkor a saját rush D-t meg kell dicsérni alig több mint 100 yardot hozott össze a Jets félelmetes futójátéka (átlag 163)!
2009. 11. 23. 16:33
CoSco
Rosszul fogalmaztam, kezdő futó alatt itt mint első számú futót értem, nem a rutinjára tettem megjegyzést :)
2009. 11. 23. 16:34
találtam valamit a Pats hivatalos oldalán, az Injury Report-nál:

Probable
Player Position Injury
Brady, Tom QB Right Shoulder (Full Participation)

tudja valaki hogy ez mit jelent??
2009. 11. 23. 16:43
finito
a "tetszett" részhez betenném LeVoir blokkját az egyik screen passnál, amikor oldalról telibekapta a cornert :D

Tuci! annak ne tulajdoníts nagyobb jelentőséget, Tom évek óta fent van a sérültlistán :)
2009. 11. 23. 17:13
_bb
Szóval, ami a (bal oldalról kialakult) blokkolt puntot illeti Reiss írja, hogy a Jets 10 embert küldött Hanson után. A baloldalon Bret Lockett, Jerod Mayo, Pierre Woods, James Sanders és a LS Jake Ingram volt (balról jobbra). Pat Chung volt a "personal protector". És úgy tűnt Woods elszámolta az embereket és afele lépett, akit Ingram blokkolt és így tört be egy (az általa blokkolandó) ember.
2009. 11. 23. 17:25
First Hit
én nem a mi puntunkat szídnám mert ahogy én néztem úgy nem hibázott akkorát senki inkább a jetts volt nagyon domináns annál az esetnél...
2009. 11. 23. 17:45
Pat Patriot
Azért ezt a győzelmet megköszönhetjük Sancheznek is. Az első félidő remek volt, de a 2.-ra mintha elfogytunk volna. A védelemben nem voltak talán akkora hibák, de az a 29 yardos passzolt TD nagyon nem tetszett. Én a két félidő közötti hatalmas különbséget emelném csak ki. És a támadó szekciót. A második félidőben sokkal kevesebb volt a passz, mint a futás. Az nagyon tetszett, hogy jól bántunk az idővel, mert kétszer annyit volt nálunk a laszti, mint a Jetsnél, de azért nyerhettünk volna ez ellen a fáradt védelem ellen nagyobb különbséggel is (főleg az 1. félidőt tekintve). A második félidőben nem értettem, hogy miért volt sokkal kevesebb a passzjáték, mint a futás. Nem Maroneyt akarom bántani, mert ő tegnap nagyon jó volt, csak szerintem jobban is variálhattunk volna a második félidőben. Brady 28/41-es aránnyal végzett, de míg az első félidőben 18/26--tal, addig a második félidőben csak 10/15-tel dobált. A yardokról ne is beszéljünk: az első félidőben majdnem háromszor annyi yardot hozott össze Tom, mint a másodikban... Ez a meccs nem tetszett. Jövő héten mindenkinek bizonyíthat mindenki: a védelem a Saints ellen és BB-nek, a támadósor a Saintsnek, de talán az egész NFL-nek... Még jobban megnövelhetnénk az egónkat azzal, ha elpáholnánk a Szenteket jövő héten.
2009. 11. 23. 17:50
Kole
First Hit:
Ilyenkor bőven elég, ha csak egy ember elváltja magát és kész a baj.
Ráadásul ott még overload is volt azon az oldalon. :S
2009. 11. 23. 17:50
tuci-tuci: Brady-re meg a Redskins elleni meccsen Big Al esett ra es azota rajta van ezen a listan. De ez mar-mar hagyomany nalunk, hogy Brady probable. Kb ha nincs semmi baja, akkor is irnak hozza valamit :)
2009. 11. 23. 18:05
tottingetosz
Szeretnélek megkérni benneteket, hogy ne bántson Titeket, ha sületlenséget kérdezek a meccsel kapcsolatban...
A Jets hosszú td-je valóban megvolt. Mindkét lába leért a labda bitrtoklása után? Többször ismételték, de nem nyugodtam meg. Challenge hiányában nem nézették meg. Csak nekem volt gyanús?

Az értékeléssel egyetértek. Jövő héten kiderül, mit ér az eddig elvégzett munka. 2 éve a másik oldalon (veretlenek) voltunk, azt is túléltük valahogy... :)
2009. 11. 23. 18:06
tottingetosz
Kérdőjel a megvolt után!!!
2009. 11. 23. 18:30
Pat Patriot
Ha jól néztem, tisztán megvolt. A jó Jonathan ezt nagyon benézte. Ő játszott LCB-t, ha jól rémlik... A legszomorúbb játék volt tegnap...
2009. 11. 23. 18:52
Szabotomy
tottingetosz:

Én azon csodálkoztam volna, ha levédekezi Wilhite azt a passzt. Szép játék volt a gyengébbik oldalon.
A sikeres futásokkal lent lehet tartani az ellenfél támadó sorát, fárasztani lehet a D-t és lehet pörgetni az órát.És ha megy a futás, akkor bizony az előny tudatában miért ne adnánk oda a labdát a RB-eknek?

Az igaz,hogy fel kell kötni a gatyát a következő mérkőzésre, de úgy gondolom,hogy van esélye a csapatnak.
2009. 11. 23. 18:59
temp
HÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!


_____hogy lehet, hogy TBC neve az egyetlen, ami nincs kiemelve a cikkben? Grrrrr!_____
2009. 11. 23. 19:01
temp
Downs: Connolly-t mindenképpen meg kell említeni.


A másik, hogy Bodden tényleg UP, de az utolsó INT szerintem nem az övé volt. Addigra tökéletes lett a chemistri Sancho és közötte, mert ilyen szép passzt WR-nek sem nagyon adott ;)
2009. 11. 23. 20:33
bara
a meccs alatt ki is emeltek egy statisztikát: első félidőben szerzett pontok tekintetében ligaelsők vagyunk, míg a másodikban szerzetteknél holtversenyben 19.-ek.

ez a 2 azért valahol szorosan összefügg: az első félidőben szerzett előnyt próbáljuk tartani, miközben az órát pörgetjük. lásd sok futójáték, nem véletlen, hogy tom sokkal kevesebb yard-ot passzolt össze a 2. féliőben:)
2009. 11. 23. 20:44
Csak teszteltem, hogy figyel-é a fanklub. :)
Egyébként a fölösleges challenge avagy cselendzs (hagyszokjuk :) )engem is bosszantott. merthogy épp nemrég jártunk úgy, hogy nagyon kellett volna még a végén.
2009. 11. 23. 21:07
Elvitték Nunn-t az edzőcsapattól, a Bucs 53-as rosterére került.
2009. 11. 23. 21:12
Kole
Vigyázz Jutka! Még a végén magadra haragítod az egész TBC fanklubot és aztán lesz nemulass :D:D:D
2009. 11. 23. 21:43
Na Nunn távozása szomorú. Jó WR lett volna pár év mulva szerintem. Bucs scout grat.
2009. 11. 23. 23:53
Neo
Szeretném felhívni valamire a figyelmeteket! Az első félidőben rendre mi dominálunk, mintha az ellenfelek kivárnának, hogy milyen játékokat játszunk meg és a szünetben aztán kielemezve ezeket, a 2. félidőre rendre levesznek minket a pályáról.

Apróságnak tűnhet de valójában meccsek dőlnek el rajta. Ez pedig az ellenfél irányítója (illetve offense).
Manning és offense kihasználta álmélkodásunkat és behúzta a meccs végét. Sancheznek ez nem sikerült, de ezen nem is csodálkozik senki. A lényeg azon van, hogy szerintem nem mi esünk vissza teljesítményben, hanem az ellenfél ismeri ki a játékainkat. Szóval én a megújulást, a meglepetés playeket hiányolom a 2. félidőkből. Mert mintha csak ugyanazt erőltetnénk végig...és amikor nem megy nem vesszük észre, hogy az ellenfél régen leolvasta azokat. És a Jets ellen is csak Sancheznek (eladott labdáinak) köszönhetjük, hogy olyan szépen produkált a védelem.

Nagyon félek, hogy Brees hasonlóan Manninghez, ki fogja használni a lehetőségeit és nem a védőink kezébe passzol majd.

A Playoffra ez kevésnek tűnik, ugyanakkor, a fejlődés, a szezon elejétől számítva látványos, csak mintha egy félidős csapat lennénk...
2009. 11. 24. 11:51
gj2k
Sziasztok!

Én is néztem a meccset, és engem is letaglózott, hogy mennyire leeresztett a csapat a második félidőben. Nem tudom, hogy ez minek köszönhető. Szerintetek ez egy stratégia? Mármint nem erőltetni a play-eket, hagyni a támadásokat futásra alapozni, és lehetőleg ezáltal is óvni a csapatot a sérülésektől? Ezt még alá is írnám, mert egy nyert meccsen tényleg felesleges is mindenkinek a nyakát törnie. Csak ez nyilván megmutatkozik az eredményekben is, idén már a denver és a colts is megszivatott emiatt. :(
2009. 11. 24. 15:00
pat68
Helló!
Az O falat is UP-ba raknám! Igaz "csak" a dolgukat végezték,de TB-t 1-2 kivételtől eltekintve megvédték és a futásoknál is szépen melóztak!
2009. 11. 24. 15:56
hopi46
Welker a liga legbiztosabb kezű és leggyorsabb elkapója.A Jets ellen csak ő játszott a Patriots hagyományokhoz méltóan, büszke voltam rá. (Talán még Bodden).Az utóbbi mérkőzések nem méltóak a csapathoz. BB vagy megzavarodott vagy rossz tanácsadói vannak, de a játékvariációk is szegényesek. Így még a csoportgyőzelem is kérdéses, nemhogy a PO. Mégegyszer hangsúlyozom: nem a szürke, nyögvenyelősen győzögető, figyelmetlen és kapkodó Patriotsba szerettem bele vagy öt éve.
2009. 11. 24. 16:57
Pupu
Ezt a mondatodat nem értem:Még a csoportgyőzelem is kérdéses nemhogy a PO.
Nálam ez ugyanaz de lehet hogy én értelek félre:)
Azt hitted 5 évvel ezeleött hogy majd mindig jo fog menni a szekér?
Sajnos ez nem igy müködik:)
7-3 al áll a csapat ami nagyon jo..a 9-1-el lennél elégedett vagy a 10-0 val?
Ja és nem kötekedésképpen de mit kellett volna még Boddenek csinálnia hoyg ne csak talán legyen?
2009. 11. 24. 18:22
Tate
Valaki tudna nekem segíteni? Mi a különbség a Strong Safety és a Free Safety pozíció között? Köszönöm előre is
2009. 11. 24. 18:34
Tate: a Strong Safety alltalaban erosebb testfelepitesu es jobb utkozo, de persze nem emiatt hivhak Strong Safety-nek, hanem mert alltalaban az offense strong oldalan, azaz ahol a TE van helyezkedik el a vedelemben. Az SS feladata hogy figyeljen a futasra is, igy kozelebb is helyezkedik a falhoz, mint a FS, aki a passzra figyel inkabb.
2009. 11. 24. 20:36
Tate
Köszönöm szépen...
2009. 11. 24. 21:57
Tate
Hopi!5 év alatt megtanulhattad volna,hogy a csoportelsőség=a playoff-al. Amúgy Welker óriási játékos és biztoskezű,de azért nem tudjuk hogy a leggyorsabb is.Azért ez szubjektív,szerintem nem az...
2009. 11. 25. 11:21
gj2k
hopi 46:

Nagyon kevés olyan csapat van, aki 5 éven keresztül (de szerintem akár csak 2-3 éven keresztül is) ugyanazt a játékosállományt tudja felvonultatni, ráadásul úgy, hogy azok a játékosok egytől egyig a liga elitjébe tartoznának. Egyszerűen nem férnek be a fizetési sapkába a teljesítményeikhez mért igényeik. Egy csúcsra járatott dinasztia után mindenképpen egy visszaesésnek kell következnie, vagy a visszavonulások miatt (lásd Bruschi) vagy a cserék miatt (lásd Seymour). A nyögvenyelős győztes meccseket pedig ha megnézed, kemény munkát takarnak.
2009. 11. 25. 20:44
hopi46
Kedves Pupu, Tate, gj2k. Természetesen tudom hogy a csoportgyőzelem=PO, de be lehet jutni másodikként is mint bizonyára tudjátok. Egyébként a mondatom lényege az lett volna: - lehet rosszul fogalmaztam - a továbbjutás a PO során!
Az előző év problémáit értettem (TB hiánya), az ideit nem nagyon, minden csapat változik az évek során valamennyire. Természetesen nem nyerhet mindig a Pats, ennyire nem vagyok ostoba, de a "patsmentalitás" (lehengerlő támadássorozatok 4 negyeden át, olajozott, keveset hibázó védelem, ötletes play-ek, drive-ok, jó BB húzások stb.)nekem ebben a szezonban idáig hiányzik. Remélem majd a Szentek ellen elkezdjük... Go Pats!
Hozzászólás a(z) Ups & downs bejegyzéshez