Menetrend

Ups & downs - AFC Főcsoportdöntő

2012. 01. 23. 12:45
Szerző: lucas
Kategória: Hírek
A New England Patriots amerikai idő szerint vasárnap délután 15 órától (nálunk vasárnap este 21 órától) lejátszotta a 2011-es szezon második rájátszásmérkőzését, az AFC főcsoportdöntőt hazai pályán, Foxboroban a Gillette stadionban a Baltimore Ravens ellen, amely végül 23 - 20 arányú Patriots győzelemmel zárult. A csapat újra Super Bowlt játszhat!
Up BenJarvus Green-Ellis – A  running back futásaival sikerült fenntartani a támadójáték kiegyensúlyozottságát, akkor lépett elő, és mutatott fantasztikus teljesítményt, amikor a legnagyobb szükség volt rá. A sikeres futásoknál azonban nem lehet szó nélkül hagyni a támadófal segítségét sem, különösen Mankins blokkolt nagyon jól BJGE előtt. A meccs egyik meghatóan szép jelenete volt, amikor a futott TD után Green-Ellis a mezen lévő MHK feliratra mutatott, jelezve ezzel, hogy a csapat ezt a szezont klubtulajdonos elhunyt felesége, Myra Hiatt Kraft emlékének áldozza. Sterling Moore – A meccs folyamán  - hasonlóan a secondary más tagjaihoz -  elég hullámzó teljesítményt mutatott, de  egyetlen játéknak köszönhetően mindenképp a  megdicsérendők közé kell raknunk. 22 másodperccel a mérkőzés vége előtt már Lee Evans kezében volt a Baltimore-győzelmet jelentő TD, de Moore kiütötte a kezei közül a labdát, és megmentette a csapatot a vereségtől. Vince Wilfork – Az egész meccsen a védelem vezére volt, és nagyon jó teljesítményt nyújtott. A negyedik negyedben két egymást követő 3. és 4. downnál sikerült nagy játékot bemutatnia: először megállított egy belső futást, majd nagy nyomást gyakorolt Flaccora, így a Ravensnek el is kellett puntolnia a labdát. (Így került a Pats saját kezébe a sorsa a meccs vége előtt 2 perccel, az más kérdés, hogy nem tudott vele élni, erről nem a defense tehetett.) A védelem minden részén erőt tudott felmutatni, 1 sacket és 6 tackle-t ért el, melyek közül 3 olyan volt, amellyel negatív yardokat jelentettek a rendkívül veszélyes Ravens-futójáték számára. Down Tom Brady – A quarterback ugyan azt is megmutatta, hogy akár a testi épsége kockáztatásával  is képes küzdeni, de azt ő is elismerte, hogy teljesítménye elmaradt a saját szintjétől. Nem voltak olyan precízek a dobásai, mint ahogy azt tőle megszoktuk, és a 2 interception nehéz helyzetbe hozta a csapatot (ráadásul a büntetések által megúszott másik kettőt). Különösen érthetetlen volt a a Brandon Spikes által elcsípett labda utáni play, amikor Slater felé eresztett meg egy hosszú passzt, miközben a az elkapón double coverage (kettős fedezet) volt. Brady is jól ismeri és tiszteli a Ravens védelmét, így ez a döntés enyhén szólva is könnyelmű volt. Nate Solder – A jobb oldali tackle az első negyedben alulmaradt Paul Krugerrel szemben, mely egy sacket és egy hosszú yardos szituációt eredményezett, minek következtében csak mezőnygólig jutott el csapat. Ez a játék is rámutat azon okokra, hogy miért csak 2 TD-t sikerült elérni az 5 red zone-s szituációból ezen az estén a Patriots támadójátékának. Danny Woodhead – A running back elveszítette a labdát egy kickoff return során  a harmadik negyedben, és ezáltal a Ravens támadás olyan jó mezőnypozícióból indulhatott, hogy még az is szerencsének mondható, hogy csak mezőnygólt értek el belőle.

Hozzászólások

2012. 01. 23. 12:58
lolvin
Spikesot hiányolom az UP-ból, hatalmas volt egy ilyen int egy LB-től...

Ha szezon előtt valaki azt mondja, h bejutunk a SB és vesztünk én elégedett lettem volna, ha a Frisco lenne az ellenfelünk és veszitenénk azt is valahogy le tudnám nyelni, de azt már nemigazán ha megint kikapunk a kék-fehér new yorki bagázstól.
Utálom ha kikapunk, de még fájóbb ha Jets, Chargers, Ravens, Colts vagy Giants ötöstől kapunk ki, ezt még tetézi, h most SB lesz, szóval ezt most egyszerüen meg kell nyerni, olyan nincs, h kétszer SB-ben elverjen minket a Giants, az nagy blama lenne, legalább is nekem mindenképpen...
2012. 01. 23. 13:02
non4m3
2012. 01. 23. 13:03
TÖRÖLT
Egyértelmű ahogyan az előző cikkben is írta egyik Kedves Pats Fan hogy a nagyobbik Manning is kétszer próbálkozott a SB-vel egy nem jött össze nyah itt a példa Peyton hugicájaEli lesz az ellenfél :D :D reménykedem benne rámászunk Victor Cruz-ra a falunk megvédi Brady-t ezektől a Justin Tuck féle figuráktól :D :D
Tényleg Gronkról tudtok valamit ??
2012. 01. 23. 13:11
Neo
A meccs utáni interjúban azt nyilatkozta, hogy durvábban nézett ki a videón, mint amilyen valójában...és ezt igazolja az is, hogy visszatért a pályára és futott :)

Tuti ott lesz a döntőn!
2012. 01. 23. 13:13
TÖRÖLT
Köszönöm Szépen Neo az infót
2012. 01. 23. 13:52
Pat Patriot
Szerintem Soldert nem kellene downba tenni. Újonc, aki egy Ravens-védelemmel kellett hogy szembenézzen egy AFC-döntőn. A fal csak egy sacket engedett, pedig nem akárkik akarták földbe döngölni Bradyt. Ráadásul kiemelik, hogy az első negyedben volt gyengébb. Szóval nem értek egyet. Tegnap mindenki up volt nálam, legfeljebb voltak, akik nagyon upok, és voltak, akik kevésbé. Bradynek meg minden meg van bocsátva. Amikor láttam, hogy a lába az égnek áll, és hogy Ray Lewis "gerinceskedik" vele, nagyon megijedtem. Ugyanaz az érzés fogott el, mint Gronk valamelyik TD-jénél, amikor ráesett a fejére. Ilyent soha többé nem akarok látni. Woodheadet is megvédeném. A labdavesztés baj volt, de a következő returnből már majdnem a 40 yardos vonalunkig futott vissza. Egy ilyen meccs után nem lenne szívem azt írni bárkiről, hogy nem volt jó... Mindenki hozzátett valamennyit a győzelemhez.
2012. 01. 23. 13:52
Pupu
Nekem is jobban fájna ha kikapnánk a Giantstől mint ha mondjuk a San Francisco-tol..Tehát nyernünk kell nincs mese..
De nagyon nehéz lesz..
Remélem Tom élete egyik legjobb meccsét játssza mert különben nem sok esélyünk van..
De egyenlőre örüljünk a mai győzelmünknek :)
2012. 01. 23. 13:57
Arsenal
A bye weekend utáni két vereségnél kigondolta, hogy a csapat SB-t játszik? Így nálam mindenki UP, sőt ha születne fia, akkor Wilfork tiszteletére Vince nevet kapna, mivel azonban már ehhez öreg vagyok, így inkább a nevével ellátott mezre hajtok. Hajrá Patrióták!!!
2012. 01. 23. 13:57
Dega
Vége a melónak,tűz haza,újra meccset nezni!!!
2012. 01. 23. 13:58
Petza
Ne azt nézzétek, hogy jobban fája, ha kikapnánk a Giantstől, hanem, hogy még jobb érzés lesz ellenük nyerni!
2012. 01. 23. 14:00
crucified
Wilfork úgy tolta el a Ravens O# falát, mintha csak 50 kg-os cheerleaderek álltak volna szemben. Élete teljében van. És Moore mekkorát védekezett! Igaz előtte hatalmas hiba volt a mistackle, amiből TD-t kaptunk. Mondjuk DMC-t végig a sisakrácsnál fogva rángatták. Ne mondja azt senki, hogy nem az volt a szándéka a támadónak. És nekem igenis tetszett most a SEC játéka.
2012. 01. 23. 14:01
Lillianne
Szerintem Tomszokás szerint mindenre képes lesz.
Itt a népektől kérdezném, hogy van e valaki aki szeretné nagyban, közösen megnézni hogyna nyerjük meg az SBt? :)
Szerintem nagyon jó kis csapatot hozhatnánk össze.
2012. 01. 23. 14:01
Patriots NEB
Nekem a Superbowl-al kapcsolatban 3 kívánságom van:
1.Kraft úr a díszpáholyába hívjon meg egy "öreg" rock zenészt!
Mind Jon Bonjovi,mind Steve Tyler jó ómen volt!Na jó hívja meg mindkettőt!
2.BB még csak véletlenül se vegyen fel piros kapucnis felsőt!Maradjon a jól bevált szürkénél!
3.Legyen meg Bradynek a 4. gyűrű!
2012. 01. 23. 14:02
simita
Na ha már Moore !
Az a -22. másodperces elkapás miért is nem volt TD ? Hiszem Moore jóval az után ütötte ki a lasztit mint ahogy Evans megfogta volna. És ahogy láttam Evans még csak ki sem lépet..
2012. 01. 23. 14:04
crucified
simita:

Még nem birtokolta teljesen. Jogos volt az incomplete pass.
2012. 01. 23. 14:05
lipi
Nem birtokolta. Ha a mellkasához szorítja, megvan. Szerencsékre csak állt és bambult :)
2012. 01. 23. 14:06
simita
Mi? Ezen múlt ? Szegény srác ! Biztos neki is leszedik a fejét ezért ....
2012. 01. 23. 14:09
crucified
simita:

Kg. fél másodpercen múlt a dolog. Már ünnepelte volna, ha fegyelmezetten behúzza akkor végünk van.
2012. 01. 23. 14:26
Arsenal
Most megy a meccs ismétlése, Torrey Smith TD-je teljesen szabálytalan volt, + az NFL.comon fenn van 10 fotó a döntőkről, ennek a sorozatnak a 8. képén szintén tisztán látszik, hogy hogyan kapaszkodik a védő sisakjába. Ennyit akkor arról, hogy szerencse, vagy nem szerencse kellett a győzelemhez. Ja és az egyik bíró fél méterre szaladt az esettől!!
2012. 01. 23. 14:31
TMR
basszus, azt írja a Sport1tv, hogy először a 49ers meccset ismétlik, simán lemaradtam az ismétlésről.
Anyjukat már.
2012. 01. 23. 14:35
Dok
Most, hogy sikerült a tegnap estét feldolgozni és átgondolni a történteket, nekem iszonyatosan 2007-es feelingem lett, ami nem túl jó előjel.

Ami igazán aggaszt az az, hogy 2007-ben is egy paraszthajszálon múlt az AFC bajnoki cím. A Chargers tökéletesen rátalált Brady és társai ellenszerére, 3 INT-be belekényszerítve Bradyt. Most a Ravens találta meg az ellenszert. A pass rush kvázi feladásával tökéletesen be szűkítették a pálya közepét és minden emberünkre jutott 2 védő. Ennek ellenére sikerült haladnunk de a red zone-hoz közeledve, ahol már nem kellett az esetleges nagy játéktól tartani totálisan kivégeztek minket. Ezzel teljesen tanácstalanná tették Bradyt, annak ellenére, hogy nem volt rajta komoly nyomás. 2007-ben tökéletesen másolta a Chargers taktikáját a Giants, amihez piszok mázli is párosult, sajnos idén sem kell sokkal többet tenniük.

Remélem idén BB-ék képesek lesznek az ellenszer ellenszerét megtalálni, mert ha nem akkor kőkemény meccsre számíthatunk. Arról nem is beszélve, hogy a teljes rájátszást nézve most találkozunk először igazi irányítóval, akinek ráadásul van 3 klasszis elkapója. Sajnos az O munkájában is kiváló példát mutatott a Ravens a Giantsnek. Egyszerűen képtelenek voltunk lereagálni azt, amikor Flaco a zsebből oldalra kifutva tudott passzolni, szinte mindig életveszélyes passzokat szórni, az LB-k, pedig tanácstalanul szaladgáltak. Manninget minden áron bent kell tartani a zsebben és cornereknek úgy kell tapadniuk az elkapókra, mint légynek a légypapírra.

Egy biztos, piszkosul jó meccs lesz!

Hajrá PATS!!
2012. 01. 23. 14:40
darth king
Igen, annál a TD-nél kb 5-10 yardon keresztül húzta be a védőt az endzone-ba.
Büntetést meg, hiába látta (valószínűleg) utána a bíró a TD visszanézésekor, már nem lehet ítélni - ha jól tudom...
2012. 01. 23. 14:46
huszak.tamas
2012. 01. 23. 15:12
Arsenal
Valaki magyarázza meg, hogy 1:53-al a vége előtt 4&6-nál miért puntoltunk, miért nem mentünk neki újra. BB. ekkor a védelemben jobban bízott?!
2012. 01. 23. 15:17
TMR
megint mellé rúgta, hihetetlen :D
2012. 01. 23. 15:18
TMR
Arsenal, 4&6-nál a saját térfelünkön...nincs az az Isten, aki ennek nekimegy, csak ha már minden mindegy.
2012. 01. 23. 15:22
Pat
Azért ha nincs Moore, nem érünk sokat azzal, hogy a srác a végén mellérúgta.
bsimon: :) És akárhányszor nézed, mindig izgulsz, hogy rúgja mellé! :D
2012. 01. 23. 15:22
crucified
Arsenal:

Azt hiszem még a mi térfelünkön volt a labda 4&6-nál. A korábbi játékokban a Ravens 16 first downt csináltak ellenünk (total 6 futott, 10 passzolt), én sem hittem el, hogy végig tudnak jönni. BB-ék is ebben bíztak inkább, mintsem a saját térfelünkön átadni a támadás lehetőségét.
2012. 01. 23. 15:24
TMR
2012. 01. 23. 15:25
Pat
2012. 01. 23. 15:25
Pat Patriot
bsimon! Holnap a Sport1-en adják a 49ers-Giants meccset.
2012. 01. 23. 15:27
joebacsi
Na az ismétlés alatt ugyanúgy leizzadtam, mint élőben, és könyörögtem, hogy rúgja mellé :)))
2012. 01. 23. 15:28
TMR
31# Pat Patriot,
kösz, az annyira nem izgat ;-)
Azt tudom, hogy bemondták a meccs alatt mikor lesz ismétlés, de akkor a fene se figyel erre.
Aztán meg gondoltam a saját honlapjukon jól le van írva mikor mit adnak. Tévedtem
Mondjuk a végét így is láttam a meccsünknek.
2012. 01. 23. 15:40
Pat
PatriotsNEB:
ezekkel így én is kibékülnék! :)
Sőt! Nagyonis támogatom! Az összeset! :D
2012. 01. 23. 15:53
Sziasztok!

Először is köszönöm nektek a tegnapi élményt, jó volt párótokkal élőben is találkozni. Kiszurkoltuk a győzelmet. A végén mekkora őrjöngést csaptunk :)
Brady down jogos, elég halovány. De van egy mondás, mely szerint, ha a szar a főpróba, remek lesz a premier. Na itt volt a főpróba, két hét múlva premier.
Én valahogy nem félek a Giants-től. Elverjük őket :D
2012. 01. 23. 16:09
non4m3
valahol az ünneplést és a kupa átadást meg lehet nézni?
2012. 01. 23. 16:13
Pat Patriot
Azért van egy előnyünk a 4 évvel ezelőtti meccshez képest. Akkor nem nagyon voltunk tisztában a korlátainkkal. Addig minden összejött, halmoztuk a rekordokat, és el sem tudtuk képzelni, hogy a Giants jobb lehet. Most már tudjuk, mire képesek. Nem akárkiket vertek meg most sem. Ők (is) teljes joggal megérdemlik a SB-t. Megverték a bajnokot, megverték a liga legjobb védelmével felálló 49erst. De a Pats bebizonyította, hogy a legjobb védelmek egyike ellen is fel tud rakni egy csomó pontot a táblára. Szét kell őket verni.
2012. 01. 23. 16:15
Patriots NEB
non4m3!
Az ESPN azt is mutatta.Én arra az időre direkt átkapcsoltam!
Nagyon megható volt Kraft úr és Brady,BB,Vince Baby!
2012. 01. 23. 16:22
chateautorres
Sziasztok!

Embertelen nagy meccs volt, aki szoros eredményt várt, annak bejött. Megleptek bennünket, szinte nem volt pass rush, helyette viszont hihetetlenül jól levédekezték a támadásainkat. Éppen ezért óriási dolog, hogy tudtak a fiúk olyan újítani, ami mégis a győzelemhez vezetett. Nagy mákunk volt a végén, nem tudom mi lett volna a hosszabbításban. Jó lett volna, ha ez a szerencsefaktor megmarad a SB-re, de ott talán jobban játszunk, és nem lesz rá szükség.
A Giants kemény lesz, jól játszottak tegnap, szinte megölték a 49-sek támadójátékát, s (ahogy lenni szokott) megint ők voltak a szerencsésebbek (Az a hülye Williams!). Jobban örültem volna a SF-nak.
Amúgy a védelmünk zseniális, mi több LIGAELIT! A Ravens csoda védelme semmivel sem tudott többet nyújtani, sőt - bármily furcsa, szerintem a tegnapi meccsen az Ooffens-ük is jobb volt mint miénk, így még jobban felértékelődik a Def teljesítménye. A yardokat nyeltük, de amikor kellett, megvolt az INT, megvoltak a szerelések. Kár hogy Brady nem élt vele úgy ahogy szokott, de ebből is tanulni fognak, és a döntőre összeáll mindkét sor.
Nekem nagy siker már a döntő is, alapvetően a többség csak reménykedett benne, de ha már itt vagyunk, daráljuk be Elájékat!
2012. 01. 23. 16:28
Burkus
Én is jobban örültem volna, ha a 49ers az ellenfél. Amilyen impotens volt tegnap a támadósoruk - Vernon Davis kivételével, akinek két elkapása két TD volt, aztán ki is vonta a Giants defense a forgalomból - azt még a mi sec-ünk is tartani tudta volna. Összesen egy elkapása volt az összes WR-nek az egész meccs alatt!!! Néztem a Giants-49ers meccset és a negyedik negyedben az volt az érzésem, ha két napig játsszák a meccset, akkor sem fog tudni pontot elérni a Frisco. Jobb lett volna nekünk, a Giants defense nem sokkal rosszabb mint a Friscoé, az offense viszont sokkal jobb. Az alapszakasz meccsen 0:0 volt a félidő és nem játszott Bradshaw és Nicks sem.

Megvallom, parázok a meccstől, különösen azért, mert a Giants legendásan mázlis csapat és az ellenfelek - ahogy a tegnapi meccsen is - ha szorulnak, simán átmennek rajtunk. A Ravens úgy menetelt végig az utolsó drive-nál, hogy szomorú volt nézni. Egy Flaccoval, aki nem hasonlítható a kis Manninghez. Most nem nehéz sajnos egy GWD-ot ellenünk megcsinálni.
2012. 01. 23. 16:33
non4m3
Patriots NEB

nincs ESPN-em :(
2012. 01. 23. 16:35
crucified
Nicks-et és Cruz-t tartani nagyon nehéz lesz. Szerintem hatalmas mázlira lesz szükségünk a Giants ellen. Folyamatosan a fumble-ra mennek majd, ezt biztos. Valószínűleg a pass rush-t feladják és azt fogják játszani, amit a "Boltimór".

Kutya nehéz lesz.
2012. 01. 23. 16:39
pokica
Végtelenül boldog vagyok.,ezt 2 hónappal ezelőtt csak az álmodni lehetett volna!Azért Big AL képére kíváncsi lennék!
2012. 01. 23. 16:58
zsesszi
nekem egész meccsen a Giants elleni superbowl fílingem volt...amikor Flacco 4&6-nál, lerázta a védőt és eldobta a labdát...akkor a hideg is kirázott!
ez a meccs Flacconak szinte olyan volt, mint Tebownak a Steelers elleni. amit csinált bejött, futkorászott. remélem 2x egymás után Tom sem játszik ilyen gyengén, akkor meg ugye.. :D
2012. 01. 23. 16:58
Patriots NEB
non4m3!
Akkor legfeljebb el tudom mondani mi volt!
Kraft nagyon meg volt hatódva és akárcsak az egész csapat az égre mutogatott nem kérdés,hogy miért!
Brady nagyon önkritikus volt:"szar voltam!"Aztán megköszönte a védelemnek mert most ők hozták a meccset.Külön kiemelte a közönséget,mint a 12. játékost.
BB a szokásos volt.
2012. 01. 23. 16:59
zsesszi
ja, és 6x tekertem vissza a végét :D
de Gyulán is röhögtem: vagy 10x mondta hogy hőőőőő itt mi lesz még :D
2012. 01. 23. 17:04
Pat
2012. 01. 23. 17:31
2012. 01. 23. 17:47
Inyas
Skacok nagy győzelem volt a mai! Jöhet Ili most érzem a tüzet a csapatban elégetjük őket!!!!!!
Tudja valaki mi a helyzet Gronkal mert mankóval látták a pályán az ünnepség végén?
Itt van két link egyik a meccs után lent a pályán a másik a ceremónia díjátadás:
http://www.patriots.com/media-center/videos/Patriots-Today---Celebration-on-the-field/894dc7c8-8044-4a5d-87cf-77c33d230751

http://www.patriots.com/media-center/videos/Patriots-AFC-Championship-Trophy-Ceremony/84388c1c-53bc-4bb8-b949-b9713bae2b0b
2012. 01. 23. 17:58
Tomk@
Most nagyon úgy tűnik, hogy mindenért revansot tud venni a csapat a 2007-es playoff óta. A tavalyi PO vereség után elég rendesen elverte a Jetset a csapat. Aztán jött a Tebow mániával fémjelzett Denver, őket 41-13-ra verte meg a Pats az alapszakaszban. A Tebow mánia nem csillapodott és mindenki Timről áradozott nők ezrei akarnak alá feküdni, férfiak istenítik, de TOM ismét elkalapálta egy 45-10-el. Majd eljött a tegnap és a 2010-es playoffért is visszavágott a csapat a Ravensnek. És hát nem is lehetne édesebb az egész szezon ha a 2007-es Super Bowl visszavágóján nyerne a csapat, pláne úgy, hogy a New York szakította meg a Pats több , mint 30 győzelmet számláló hazai mérlegét Bradyvel az alapszakaszban. Nehéz meccs lesz a Super Bowl, de nem is lehetne jobban megírni ezt az évet a Pats számára.
2012. 01. 23. 18:10
bothpisti
Sziasztok!
Gronkoról tudunk valamit?
2012. 01. 23. 18:33
Gordon
sziasztok! most nézem ezt a giants-et...kutya nehéz meccs lesz ez is, de legalább még édesebb a győzelem:-)
2012. 01. 23. 19:15
simita
#50 Tomk@
1.: TOM>TIM. Ez axioma !
#51 bothpisti
Gronk rendben van. A szalagok kicsit megviseltek, de OK ! 3 nap oxigén sátor és rendben lesz.
#52 Gordon
Ezen a szinten már majdnem azt lehet mondani, hogy a részvétel a fontos ! Az agyam azt mondja, hogy semmi esélyünk! Max (ez maradjon magunk között!) 30%-ot adok a győzelmünkre. Van egy hét rehab, közben a felkészülés. Ott sok minden eldől. És ott van még MHK is a maga +10%-val. Meglátjuk.....
Mit szólnátok egy 50 yardos hail mary Gronk TD-hez ?
2012. 01. 23. 19:21
sirCharles
Sajnos csatlakoznom kell azokhoz, akiknek a 2007-es menetrend rémlik, tényleg sok a hasonlóság.

Borzasztó rossz volt nézni, hogy az előzetesen lesajnált (és tényleg semmi extra) Flacco gyakorlatilag azt csinált ellenünk az első negyed után amit akart. Újra nyeltük a yardokat teljesen átlátszó playhívásokból, az ember meg infarktust kap, mikor a sokadik 3rd-and-long szituációt csinálja meg az ellenfél. Az első negyed után mintha eltűnt volna a pass-rush. Amit az első félidőben simán megoldottunk, abban a második félidőben nagyot betliztünk: tudjuk hogy Rice futni fog és azt is hogy hol, de képtelenek vagyunk megcsinálni a tackle-öket. Tegnap is a szép megmozdulások után rettenetes mennyiségű mistackle csúszott be. És ami a legrosszabb, hogy a meccs elejétől kezdve szinte nem is lehetett azt érezni, hogy mi irányítanánk a meccset, végig a Ravensnél volt az a bizonyos momentum.

Én a szívemre teszem a kezem, és minden rajongásom ellenére azt mondom, hogy ezt a győzelmet a védelmünk egy-egy szép és nagyon jókor jövő megmozdulása mellett elsősorban a Ravensnek és az óriási szerencsénknek köszönhetjük. Az, hogy a csapatból (nem véletlenül) kivágott és visszahozott Moore mentse meg a csapatot, az 1 az 1.000.000-ból, és mindent elmond arról, hogy mennyivel a valós tudásunk alatt teljesítettünk.

Lehet röhögni Manningen, és az is tény hogy az a k...a labda mindig nekik gurul/pattan jól. És persze minden meccs más, és tanulunk a hibáinkból, de az biztos hogy ez nagyon kevés lesz a Giants ellen. Az meg szintén elgondolkodtató, hogy Brady egy olyan Broncos elleni remeklés után hogy eshet ennyire vissza fejben...
Biztos megkapom megint, hogy semminek sem tudok örülni (mellesleg de, mert gyakorlatilag 10 éve a liga legszűkebb elitjébe tartozunk úgy, hogy a másfeledik újraépítésen esik át a csapat, aminél nagyobb dolog nem igen van szerintem egy ilyen dinamikusan változó ligában), viszont ijesztően hasonló a dolgok menete a 2007-eshez.

GO PATS!
2012. 01. 23. 19:31
vidragida
szerintem a 49ers védelme megtört volna minket,hiába gyenge az offensük, így örülök a new yorknak. ha hozzuk a megszokott szintünket támadásban és védekezésben, nyerünk.
2012. 01. 23. 19:41
timep76
Sziasztok!

Én mostanában elég ritkán szoktam hozzászólni, a korábbi hozzászólásaimat ki lehet keresni.
1. a Buffalo elleni vereségünknél sokan siratták a csapatot, de én írtam, nem lesz baj a Buffalo lufi ki fog pukkanni legkésőbb a by week-jük után. Így lett.
2. a NY vereségünk után sokan siratták a csapatot (két vereség egymás után), de én írtam, tavaly is az idény második felében minden meccset nyertünk, nem kell izgulni. És ez idén is így lett
3. most azt írom kétszer nem kapunk ki a SB-on a Giants-tól...

GO PATS
2012. 01. 23. 19:43
temp
timep: legyen igazad ;)
2012. 01. 23. 19:47
crucified
timep76:

Összedobunk Neked pár rekesz sört, csak legyen igazad.. :) :)
2012. 01. 23. 19:50
crucified
sirCharles:

Teljesen reálisan látod. Most én max. 20% esélyt adok magunknak a győzelemre. Remélem nagyon nem lesz igazam. De aki bajnok akar lenni, annak mindenkit meg kell vernie. Csak ez a nyavalyás -bocs- Eli ne lenne ennyire jó formában. Meg ne lennének ennyire jó elkapóik. De ha TO-ból nem negatívan jövünk ki, akkor van esély. TO-kra hajtanak meccsek óta, szerencsésen meg is szerzik a labdát.
2012. 01. 23. 20:01
Patriots NEB
Szeritem ők legalább annyira elemzik mi pozitívumainkat,mint mi az övékét!A labda ha nem is gömbölyű,azért nekünk is megvan az esélyünk!Én azt mondom 50:50%!Teljesen mindegy ki az ellenfél mindent meg kell tenni a győzelemért.Ebben úgy gondolom nem lesz hiba!
2012. 01. 23. 20:02
loop80
SirCharles:

B+, te tényleg semminek nem tudsz örülni... :)

crucified:

Ha maximum 20%-nyi esélyt adsz a Pats-nek a Giants ellen, akkor mostantól szurkolj a Jetsnek! Jobb lesz így mindenkinek.

De azért leírom a lényeget is: MI JÁTSSZUK A DÖNTŐT, kedves károgók és nyivákolók!!! Nem a Saints. Nem a Green Bay. Nem a Steelers. Nem a Ravens. (stb.) Ők már a levesben vannak... :D

Go Patriots, go Welker!!!
2012. 01. 23. 20:06
cellranger
2012. 01. 23. 20:07
crucified
loop80:

Nem rémlik én mikor mondtam meg Neked, hogy mit csinálj.
Eddig mindig pozitívan álltam a meccsekhez, de a Giants a legerősebb csapat jelenleg, hangsúlyozom szerintem. Ettől függetlenül nagyon bízom a csapatban.
2012. 01. 23. 20:08
norbertobaggio
Én is reállisan nézem a dolgokat és én 65-35%-ra adom a Giants javára ,hozzáteszem ha igy játszunk mint most ,ha viszont ugy játszunk mint ahogy tudunk akkor mi nekünk kell nyernünk !
2012. 01. 23. 20:11
norbertobaggio
loop80 ettől még ,hogy reállisan gondolkozunk tiszta szívünkből szurkolunk a Patriotsnak !
2012. 01. 23. 20:18
TMR
sirCharles, csak az eufória hatása rövidebb nálad...én nagyjából egyetértek veled.
A Broncos ellen tudtuk, hogy azon múlik a meccs a def, hogyan tudja megállítani Tebow-ékat. Hozták magukat, sima meccs lett.
Erről a tegnapi meccsről tudtuk, hogy azon fog múlni az O#-nk mire lesz képes Baltimore Def ellen...Nem igazán hozták azt amit tudnak.
Hogy csak sz@r napja volt Brady-nek? Vagy ennyire leblokkolt a nyomás alatt? Nem lehet tudni, reméljük előbbi.
Egyébként a Giants-ben is emberek játszanak, ők is hibázhatnak. Legyen nekik egy rossz napjuk :D
Megmondom őszintén, én egy lyukas garast nem adtam volna, hogy a Pats akár csak a rájátszásba bejut. De megtette, sőt SB...most baromi boldog vagyok, de azért brutál nehéz lesz ez az SB.
2012. 01. 23. 20:20
TMR
timep76, lottószámok ?
Azon veszünk neked pár rekesz sört, egye fene :P
2012. 01. 23. 20:26
Patriots NEB
Tegnap Brady valóban nem úgy játszott,ahogy tud.Ezt ő is elismerte!
Csak hát mutassatok nekem egy olyan meccset,amikor az agyon ajnározott Messi jól játszott az Argentín válogatottban!
Na ugye!
2012. 01. 23. 20:30
Cheater
Én úgy érzem,h akik mindig "reálisan" látják a dolgokat (mindenben a rosszat :-D ), azok csak azért csinálják, hogy ne negatívan hanem kellemesen csalódjanak! Nyugi srácok ÚGY LESZ!!! :-) Ez most MEGLESZ!!!!!!!
2012. 01. 23. 20:33
non4m3
giants-nél nincsenek olyan LB-k meg DB-k mint a ravensnél, nem azt mondom hogy bénák de nem Reed,Suggs,Lewis kategóriák

ezzel a meccsel se lett volna semmi gond ha az O# TD-re váltja azokat a playeket amik elhaltak a 10-20 yardon(hatalmas dicséret a ravens D#-nek természetesen), nem "mákos" 45-50 yardos FG-okkal operáltunk hanem a leghosszabb 35 volt azaz kb 17 yardnál nem sikerült megcsinálni a first downt a többinél még közelebb voltunk az endzone-hoz

persze a giants passrush-a erősebb, de mivel gyengébb a secondary, LB sor, remélem könnyebben tudják tisztára játszani magukat majd az elkapóink így TB-t sem kell sokáig megvédeni

viszont a mi secondarynktől nem vagyok elájulva, passz kivédekezés most is alapszakaszbeli volt és ahogy az alapszakaszban a végére 1-1 játékos csinált egy nagy playt ami szerencsére elég volt, ahogy már többször írtam nem látom mit akarunk játszani passz ellen, mintha a csapat egyik fele emberezést várna a másik meg zónázna néha totál homály, és csak a QB-n meg az elkapón múlik

személy szerint Eli INT-faktorában nagyon bízom, nem tudom mit csinált a Redskins ellenük, de vmi hasonlóval mi is meglephetnénk a kisManninget
2012. 01. 23. 20:39
LaFleur
Néha az az érzésem, hogy itt pár ember csak akkor lenne elégedett ha minden meccsen csinálnánk 40 pontot és kapnánk 3-at. Plusz persze ha a labdát sosem adnánk el és e melett szereznénk mindig kettőt. Abban meg már bocsánat, de mi a "realitás", hogy a Giants ilyen vagy olyan arányban jobb nálunk???
Ez is egy meccs lesz, az esélyek meg 50-50 lesz, mint minden sportban. Végül is papíron a Steelers is erősebb volt a Broncosnál, a Packers a Giantsnél, a Saints meg a 49-ersnél. SirCharles te meg a kákán való csomón keresés bajnokságán dobogós lennél, hihetetlen, hogy mindent csak "oké, de" szemüvegen keresztül nézel. Én szurkoló vagyok, szurkolok, örülök, és nem próbálok meg mindenbe belemagyarázni, hogy mennyire gyengék vagyunk meg, hogy mekkora szerencsénk volt. Megnyertük az AFC-t, megyünk a Super Bowlra, tessék már felfogni! És nem mindig bebújni a "realista vagyok és nem esek át a ló másik oldalára mert én nagyon értek hozzá" szerepkörbe mint itt oly sokan az egész szezonban. Nem hibátlan ez a csapat én is látom, nem vagyok vak. De nyert. örüljünk hát!
Zárójelbe teszem hozzá, hogy amikor hibátlanok voltunk pont itt tartottunk mint idén most...
2012. 01. 23. 20:41
acws
Nem kell ennyire túlgondolkozni a dolgot. A meccs 0-0-ról indul, 50-50% az esély és egészen pici apró nüanszok fognak dönteni.... de nyerünk :)))
2012. 01. 23. 20:42
non4m3
Patriots NEB

de Messi két különböző csapatban két különböző teljesítmény nyújt, TB meg már 2 éve játszik ezekkel a fiúkkal (van akivel több) sztem nem ugyan az

én se várom el tőle h mindig 150%ot adjon, ő is ember, el kell fogadni, inkább az a kérdés mennyire van benne azaz elveszített SB, mert ezt csak is ő tudja, ha még mindig ott van a fejében akkor bajban lehetünk így az O#el is baj lesz, most a szerencse, a D# kisegített

a SB-n több kell MINDENKIBŐL...
2012. 01. 23. 20:42
crucified
LaFleur:

A Próféta szóljon belőled...
2012. 01. 23. 20:56
narbony78
2008-ban is itt tartottunk, csak nem tudtuk elképzelni, hogy ki tudunk kapni egy Wild Card-os a semmiből érkezett 8-8-as Giants ellen! Most szerintem az akarattal nincsen gond! Mindenki akarja ezt a sikert! Az MHK és a visszavágás lehetősége miatt is! Amit tegnap este a védelem mutatott az erőn felüli volt! De mindig valamelyik csapatrész kisegíti a nem éppen jó napot kifogót! Ezért vagyunk jelenleg mi a liga legjobb csapata! Na meg miénk a legjobb edző! Ezt Harbaugh is megmondta! Ja és 2008-ban Brady éppen a Superbowl-on volt holtponton, most reméljük már túl van rajta!
Go to Indy! Go to win the Superbowl! Kell a 4. gyűrű is!
2012. 01. 23. 20:58
zsesszi
pontosan ezért lehet mondani hogy van egy CSAPATUNK! volt olyan meccsünk amikor az Off zseniális volt és a Def nyelte a yardokat, produkálták a miss tackle-ket sorozatosan. tegnap az Off döcögött, de a Def megoldotta a végére.
a SB-ra lehet százalékokban tippelni, de egy 2007-es emlékekkel felspanolt Brady azt hiszem félelmetes hadvezér lehet...
2012. 01. 23. 21:01
karuly
Ha lenyugottak a kedélyek, nézzétek vissza a meccset! Semmi mást ne figyeljetek a támadásainknál, csak az elkapóink fogását. A Hollók inkább feladták a futás elleni védelmet, meg a pass rusht, csak Tom ne tudjon passzolni... Meg kell hagyni, fenomenálisan csinálták... Szerintem erre csak ők képesek ilyen szinten.
Győzni fogunk, mert győznünk kell!!!

ui.: Super Bowl-jainkat sem lehengerlő győzelmekkel szereztük, hanem vérrel, verejtékkel!
Üdv!
2012. 01. 23. 21:04
nosbiglem
Aki nem latta volna a tegnapi repulo aljara mi volt festve!
Akkor olvasatok EL és ne károgjatok, nem vagytok ti Kányák!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150558587182372&set=a.389482927371.168583.42693447371&type=1
2012. 01. 23. 21:14
zoli0321
Szerintem nyerni fogunk, mert CSAK...
Nekünk is hinni kell a sikerben, ha nem ne is nézzük.
Tegnap egy nem túl jó O-val +kis mákkal hoztuk a meccset.
Ha kicsit jobb lesz Tom és a D is ezt a teljesítményt hozza meg lesz az újabb gyűrű!!!
Go Hazafiak!

ui: Lesz közös meccs nézés???
2012. 01. 23. 21:38
crazyhungary
lafleur és loop: Teljesen igazatok van, nekem is tele van már a faszom ezzel a sok hülye károgó majommal. (és bocsánatot kérek az oldal szerkesztőitől, de már kurvára nem bírom sírást rívást)
Nem annak örülnek, hogy SB játszunk hanem, hogy mi lesz a köv. meccsen.

Ti károgó idióták: mi is félünk, hogy meleg lesz a meccs, de könyörgöm 1 napot legalább hagy örüljünk már annak, hogy az általatok lesajnált csapat SB játszik.
Egyébként lenne egy kérdésem ha kicsit rosszabb játékkal megnyerjük a SB-t akkor már másnap a következő szezonbeli meccs miatt fogtok rinyálni, meg hogy nem érdemeltük meg, ilyen emberből van és lesz is elég már Magyarországon.
Amit már egyszer leírtam más csapatok szurkolói összetennék a két kezüket ha a csapatuk - akár bukdácsolva is - SB játszana.
Tehát várjatok már pár napot a károgással. (divatszurkoló majmok)
2012. 01. 23. 21:42
KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓ!!!!

A Patriots - Ravens meccs ismétlése!!!

SPORT2: Szerda (Január 25.) 20:15
2012. 01. 23. 22:03
crazyhungary: +1

bocsánat előre is!


BAZMEG SUPER BOWLT FOGUNK JÁTSZANI!!!
ÉN 1 PLAY-OFF GYŐZELEMMEL IS ELÉGEDETT LETTEM VOLNA! AKKOR IS BÜSZKE LETTEM VOLNA A CSAPATOMRA! ERRE NYERTEK MÉG EGYET ÉS EZZEL ELMONDHATJUK, HOGY MI VAGYUNK AZ AFC BAJNOKAI, A KURVA ÉLETBE
LESZAROM HOGY MILYEN VOLT A VÉDELEM, LESZAROM HOGY MILYEN VOLT A TÁMADÓSOR! AMI SZÁMÍT AZ NEM MÁS MINT A "W"!


annyit had mondjak még el, hogy benn voltam egy facebook-os csoportban, amiben a ismerőseimmel beszéltük ki az NFL-t! Tudjátok mi volt az első dolga egyiküknek a Patriots meccs után?! - Az ,hogy kirakott egy olyan linket hogy: "I Hate the New England Patriots!"

És mik következtek ezután? - jöttek a kommentek, hogy fúúú de gyűlölöm Brady-t, fúú de utálom Brady-t! stb.
belinkelt egy képet, hogy mikor haragudott legkevésbé a Patriotsra... a képen Tyree és Harrison látható

majd jött, hogy most először vertünk meg pozitív mérlegű csapatot idén!

volt egy másik poszt ezzel a szöveggel: "NFL csak szubjektívan, pártatlanság kizárva...(kivéve ha a Patsről van szó?) :D"

persze ,hogy a Patriotsnak óriási szerencséje volt és ezzel jutottunk be az SB-be, ezért utálni kell minket... Cundiff-ot is leszólták! De az természetes, hogy a Giants-nek is mázlija volt...

MIUTÁN MEGLÁTTAM EZEKET AZ ELSŐ DOLGOM VOLT, HOGY ELKÖSZÖNTEM A CSOPORTTÓL, ÉS KILÉPTEM, HOGY NE LEGYEN LEHETŐSÉGEM VÁLASZOLNI RÁJUK, ÉS NE LEHESSEK "BUNKÓ"!

A lényeg , hogy mindez nem tudta elrontani a kedvemet, se az amit írtak, sem semmi! KIBASZOTTUL ÖRÜLÖK, HOGY A SUPER BOWL-BA BEJUTOTTUNK!

Az egyetlen dolog ami zavart, hogy miért kellett mindezt kiírni! Én sem írtam soha nekik hogy UTÁLOM A GIANTS-OT, mert tudtam, hogy neki ő a kedvencük és szarul esne ha ezt írnám! ugyanez a többi csapattal (Eagles, Bears, Cowboys...)

És mindezek után csak annyit kívánok ,hogy nyerje meg a SB-t a CSAPATOM... A CSAPATUNK! és némán figyelhessem, hogy ezután mit fognak írni, én pedig kiírhassam állapotomnak ,hogy....

(bocsi ha hosszú voltam, de ez kikívánkozott belőlem!)

GO PATS!
2012. 01. 23. 22:10
hulit
crazyhungary

Attól mert valaki aggódik a csapatáért attól még nem lesz
divatszurkoló szerintem 2 féle
szurkoló van egyik aki elragaszkodik a földtől és nem akar látni semmi negatívumot a csapattal kapcsolatban és mindig
más a bíró, a pálya, az ellenfél hibás.
A másik szurkoló is él hal a csapatért csak nem vakon és
észrevesz hibákat és aggódik és kicsit reálisabban lát dolgokat.
A realitás pedig az legnagyobb bánatomra, hogy nem mi vagyunk az esélyesek ha nem a Pats jutott volna be ilyen játékkal a döntőbe és fogadnod kellene a győztesre nem hiszem hogy arra csapatra tennél !
2012. 01. 23. 22:20
darth king
Az rendben is lenne, ha valaki nem vakon él hal a csapatért, és észrevesz hibákat, aggódik, DE vegyük már észre a jelenlévő ERÉNYEINKET is...
Igen például Eli jobb mint Flacco, de nem biztos hogy képes jobb teljesítményre mint ő tegnap...a végeredményt tudjuk :DD
Azt tudjuk Brady képes sokkal jobb teljesítményre...
Go Pats
2012. 01. 23. 22:25
Pupu
A bowl.hu pats topikba megosztotta Seventh Son a fogadó irodák oddsait :
Annyira nem vagyunk esélytelenek hogy mi vagyunk az esélyesek:)

http://www.eredmenyek.com/merkozes/ninqNXmU/#oddsok-osszehasonlitasa;home-away;hosszabbitassal

Azért ezt jó olvasni szerintem..Bár persze nem ez fogja eldönteni hogy ki nyeri a SB-t :D
2012. 01. 23. 22:31
karuly
A hibákat elemezze a csapat meg az edzők, mert az az Ő dolguk. Mi szurkoljunk a csapatunknak tiszta szívvel, akár vakon is, MERT NEKÜNK MEG AZ A DOLGUK!!! N e keverjük össze a szerepeket mert abból jó nem sülhet ki.
2012. 01. 23. 22:33
Pupu:

én azt vettem észre, hogy mindenki ellen mi vagyunk az esélyesek a fogadóirodáknál, főleg Európában! Ebben akár közrejátszhat az is, hogy Európában jelenleg valószínűleg a Patriots-nak van a legnagyobb neve!
2012. 01. 23. 22:37
Seventh Son
Pupu!
Nyilván ide is be kellett volna linkelnem. Köszönöm!
A meccs közeledtével valószínűleg kisebb lesz a különbség.
2012. 01. 23. 22:39
narbony78
Kyobalu a szívemből szóltál! Én is így látom a dolgokat!
2012. 01. 23. 22:57
LaFleur
kyobalu : +1 és még +1!
(Hitted volna ezt egy hónapja?) :)
Én is hasonlót próbáltam meg leírni a 72. hozzászólásomban leírni, csak máshogy.

hulit : KÖNYÖRGÖM M I L Y E N REALITÁS???????????????????????????? MILYEEEEEEEEEEEEEEN!!!!!!!!!!!!!!????????????????????
2012. 01. 23. 23:06
sailor
Hááát...
Nem hiszem, hogy a Giants-től össze kellene szarni magunkat.
A 3-4 negyedben és a hosszabbításban is komoly "segítség" kellett a hazai csapattól, hogy a vendégek pontot tudjanak elérni. Nekünk kellene inkább ügyelni az ilyen "ajándékok" mellőzésére...
2012. 01. 23. 23:25
Srácok, értem én h mindenki pörög, meg fáradt még az éjszakázástól, de vegyetek egy mély levegőt. Köszi. :)

Ne felejtsétek egy a célja mindenkinek: 2 hét múlva ugyanolyan mosolygós hétfőt átélnünk, mint a mai volt! :)
2012. 01. 23. 23:39
TMR
Danna, pont ezt szerettem volna írni én is. Mély levegő srácok.
Nem kell parasztozni a másik Pats szurkolót, még ha máshogy látja is a dolgokat. Sőt tök mindegy ki hogy látja a Pats esélyeit...szerintem mindenki örül, mindenki örült, s mindenki örülni is fog minden egyes Pats győzelemnek.
Az, hogy nem tudjuk elfogadni más véleményét, még ha divatnak tartjuk is, és még ha nem is értünk vele egyet? Ez mi?
Nincs elég gyűlölködés Magyarországon e nélkül?
Ne legyünk már f@szok, már bocsánat a kifejezésért.
2012. 01. 23. 23:41
TMR
És ezzel nem akartam senkire célozni, nem akartam senkit sem megbántani...örüljünk 2 hétig. Együtt!
2012. 01. 23. 23:46
crazyhungary: tudom h eldurran az agyad, meg minden, de próbálj meg légyszi egy kicsit visszavenni... lehet normálisan, kultúráltan is nem egyetérteni a másikkal. És ez vonatkozik a többiekre is.

Köszönet mindenkinek!
2012. 01. 23. 23:52
Neo
Én abban reménykedem, hogy lesz Occsónak egy mély elkapása, akár TD befejezéssel a döntőben! Megérdemelné!
Gronkot pedig még a hollók csőre sem tudta kikezdeni!
Miénk a legkeményebb csapat a ligában! Ezt a nyálbercit simán szarrá fogjuk verni!

Elvégre REVANS/REVENGE/BOSSZÚ EMBEREK!
Az a 2007-es gyűrű sem lenne szabad, hogy az ő ujjukon legyen, hát még akkor ez!!!!

GO PATS! és Go Brady! for Myra..
2012. 01. 24. 00:08
opelmester
Kimegyünk,megcsináljuk a playeket és nyerünk!!!ennyi!GO PATS!
2012. 01. 24. 00:39
lolvin
Már irogatok ide néhány éve, mindig becsültem az oldalban, h bárki leirhatta a véleményét, nem túl sokszor fordult elő személyeskedés...mindig megvolt a tisztelet a másik iránt, nem jött ilyen, h "divatszurkoló majmok"...az ilyesmit mellőzni kéne, mindannyian (ha csak be nem surrant ide néhány Jets szurkoló) ugyanannak a csapatnak drukkolunk hétről hétre, de könyörgöm had legyen a véleményünk más és más...ha SirCharles a negativumokat szeretné kiemelni miért ne tehetné meg? Ez az ő véleménye és kész, persze magával a véleménnyel lehet vitatkozni, de nem hinném, h itt bárki is a másik felett állna és megengedhetné magának, h ilyet vagy olyat irjon a másikról, főleg nem amiatt, h az a másik leirta a véleményét...
Nem vagyok én itt senki, de kérlek benneteket tartsuk meg a megszokott kölcsönös tiszteletet az oldalon...
2012. 01. 24. 01:20
non4m3
srácok eszembe jutott vmi:

SUPER BOWL-BAN VAGYUNK!!!
2012. 01. 24. 01:24
nosbiglem
Hmm, persze a fotomhoz senki se szolt hozzá, igy elárulom, hogy GO PATS volt az aljára festve annak a gépnek, ami átrepult a stadion felett!

Nyugalmunkat meg őrizzük meg!

Nem a mi csapatunknak van félni valója sztem!!!

GO PATS SZURKOLJATOK!!!!!!!!!!!!!!!!!
2012. 01. 24. 01:31
TenkRew
Srácok! 20-30%?? Ugyan már. Mondhatnám azt is hogy mindegy hogy hogy de nyerjünk. Nem azt mondom hogy a SB csak mi nyerhetjük meg mert ez nem így van de nekünk is legalább annyi esélyünk van mint a Giants-nek. Sokan írták hogy jaj Cruz jaj Nicks, nagyon jók nem tudom hogy fogjuk meg. És az ellenfél??????? Szerintetek mit mond amikor nálunk van egy Gronk, Hernandez, Welker, Branch, "Ocho" pláne ha abból indulok ki hogy nem ment a RZ offens. Bradynak sem ez volt élete meccse és így is nyertünk egy Baltimore Ravens ellen akiknél igen most még Flacco is jól játszott. Ezzel sem igazán értek egyet hogy a Giantsnak mindíg szerencséje van. Az ellenfél szerencséjét hajlamosak vagyunk könnyebben észrevenni ha pedig nekünk van szerencsék fújunk egyet és már el is felejtjük. ha ennyire szerencsés csapat lenne a Giants akkor játszottak volna az előző 2évben is PO-t. A szerencsefaktor minden csapatnál ott van, akiknél túlzottan egy szezonban annak akkor fordul el amikor a legjobban kellene. 2007 ugyebár. Ebben az évben GB és még sorolhatnám.
2012. 01. 24. 01:32
Gordon
gyerekek, ebben a játékban 10 másodperc alatt eldőlhet minden vagy 60perc alatt sem, mi értelme itt százalékokról beszélni?!ki kell menni a pályára, kiadni a maximumot és meglátjuk az mire elég.lehet itt forgatókönyveket kreálni, de itt már fejben dőlnek el a dolgok, lehet felkészülni az ellenfél erősségeiből de ha nem vagy rendben mentálisan akkor nem tudod megvalósítani a pályán a betanult dolgokat sem (Pl: Brady rossz passza Gronk-nek ) Legyen bármi én büszke vagyok/leszek a CSAPATRA ! nem gondoltam volna, hogy eljutunk eddig de láttam az alázatot az arcokon és ez biztató:-)
2012. 01. 24. 01:48
TenkRew
Szerintetek annak nem volt jelentősége hogy BB nem kérte ki az időt Cundyff mezőnygóljánál?? Szerintem ő is azt gondolta hogy áá mind1 jön a TO és egyszer csak észrevették hogy nem és ketyeg a támadóidő. Amellett hogy a meccsben maradásért kellett rúgni amellett ez is megzavarhatta nem? Ha valaki meg tudná mondani hogy milyen védelmi sémába játszott a Pats annak megköszönném.
2012. 01. 24. 06:01
zoli0321
Inkább ezt nézzétek veszekedés helyett:
http://www.nfl.com/videos/nfl-playoffs/09000d5d82643e56/Is-Brady-the-best-QB-ever?module=HP11_content_stream

BEST QB EVER!!!
Egy revens edző is ezt mondja...
2012. 01. 24. 08:13
lipi
Annál az ominózus rúgásnál nem BB-nek kellett volna időt kérni, hanem a Ravensnek. BB nagyon jól tette, hogy nem kért időt :). (ketyegett az óra és alig pár mp volt arra, hogy elindítsa a rúgást. Többek szerint ezért lett kapkodós és rossz).

A Giants valamivel esélyesebb szerintem, de amennyivel jobb a támadósora, annyival gyengébb a védelme a Hollókénál. Egy dolog van amitől kissé félek, ez pedig a mélységi passzok. Abban Eli kifejezetten jó, a secünk pedig kifejezetten gyenge. Majd DoM kielemzi nekünk, hogy mit lehet tenni ellene :). A csapatnak meg BB és stábja fogja elmagyarázni. Amennyiben két ponton tudunk teljesíteni, nem lehet kérdéses a meccs vége. Ez pedig a két fal. Meg kell fogni a várhatóan 4 emberes PR-t a támadófalnak és a mi D falunknak olyan nyomást kell helyeznie Elira, hogy szegényke komfort zónája megszűnjön létezni. Továbbá nem fog beleférni negatív TO mutató. Biztonsági játék kell a támadóktól. Max hátrányban, amikor már kockáztatni kell, jöhetnek a rizikós megoldások.

Mindkét csapat nagyon egyben van. Jó formában.
Bármi lehet és annak az ellenkezője is :). Egy végletekig kiélezett meccs lesz.
Ha véletlenül nem nyerünk, akkor is büszke vagyok a csapatra! SB-t játszunk amikor átépítés folyik a csapatnál. Nem egy olyan játékosunk van, aki év közben a gyakorló csapatból jött fel, év elején és év közben is megszabadultunk fix kezdő játékosoktól. Mégis a morál az égben és csapatként, egymásért hajtanak a srácok.
Szóval nem lefutott a meccs, még ha kissé underdogok vagyunk is...
2012. 01. 24. 08:17
csabesz
tartsátok tiszteletben egymást, még akkor is, ha nem értetek egyett
más:
a ravens, és 2008 januárjában a chargers is nagyon jól alkalmazta az elkapóink lefogását, némileg háttérbe szorítva a pash rust és a futás elleni védekezést.
véleményetek szerint mi lehet ez ellen az ellenszer? mert emlékeim szerint a futás erőltetésével ez tompítható - akkor volt LoMo nagy meccse is.
ehhez sztem Ridley-t aktívvá kellene tenni.
vélenény?
2012. 01. 24. 08:19
csabesz
vélenény=vélemény
2012. 01. 24. 08:24
Gomes..
Nem olvastam végig a hozzászólásokat,szóval csak írom amit gondolok.Nagy meccs volt,igazi döntő feeling meg minden.
Elismerem egész évben szidtam ezt a védelmet mint a bokrot,és soha nem gondoltam volna,h ilyen játékra képes,és nekik köszönhetően fogunk Super Bowl-t játszani.(ez így nyílván erős,de...)Wilfork,Moore,Spikes és a többiek,szóval elképesztő,megemelem a kalapom!(ugyan Moore-é volt a Smith TD,ezért nálam ő kicsit down,habár kétség kívül ezt elhomályosítja amit a végén művelt,azzal nemcsak a csapatot,de a lakásom épségét is megmentette...:) Habár azért kellett nekünk ez a Billy fiú,de ennyi szerencsénk hadd legyen,a védelem megérdemelte ezt a sikert!
Viszont az Offense csalódás,főleg Brady.Oké,h küzdött meg minden,de most igazán éreztem rajta,h tudja mi a tét,és ez 60 percig kiült a játékára.Pontatlan passzok-az a deep double coverage-be még Mossnak sem,nemhogy Slaternek..-,végig görcsölt,tőle sokkal többet vártam azért.Viszont kapott még egy esélyt,h megmutassa,miért tartom a legjobbnak,mert ha a kis Manning megint odab.sz nekünk,na azt már nehezen emészteném meg..csak sajnos nagyon jó ez New York most...Viszont remélem Gronk rendben lesz,és sikerül a visszavágás!
2012. 01. 24. 08:46
typhoon77
Én a nem károgók csapatát erősíteném. Csak jelezném, hogy a meglévő SB trófeákat, hasonlóan a mostani meccshez egyetlen field-goal különbségel nyertük. Sőt még az is előfordult, hogy az utolsó másodpercben rúgtuk. Mégsem láttam még, a most itt károgók közül senkit aki azt hirdetné igeként, hogy milyen szerencsések voltunk, milyen gyengén játszottunk, semmi esélyünk nem volt, stb...Ellenben nagyon büszke a három SB gyűrűnkre. Én edzőként azt szoktam mondani a srácoknak, hogy ha valaki kijátssza magából az aznapi maximumát, az jól játszott függetlenül attól, hogy ez győzelemre, szoros meccsre vagy vereségre volt elég. Szerintem vasárnap a fiuk kijátszották az aznapi maximumot és ez győzelemre volt elég. Hol itt a baj?
nosbiglem a bal szárnyon a két hajtómű között is van még egy felirat :)
2012. 01. 24. 08:47
typhoon77
*különbséggel, bocs.
2012. 01. 24. 08:52
sirCharles
@72. LaFleur

Bocs, de attól meg én tudok kiakadni, hogy ha nyer a csapat, akkor minden OK ;-) A Broncos elleni győzelem után már volt, aki úgy jött, hogy ligaelit védelmünk van, aztán ez a majom Flacco szétpasszolgatott minket... Jah és akkor már néhányan szinte elkönyvelik, hogy "ha úgy játszunk ahogy tudunk", revansot veszünk ezen a Giantsen :-) Hát végülis persze, ha úgy játszunk ahogy tudunk bárkit megverünk, de a túloldalon meg nem azért játszanak, hogy ezt tátott szájjal hagyják.

Nagyon-nagyon örülök annak, hogy SB-t játszunk, amit őszintén szólva egyáltalán nem néztem ki a csapatból az idény közben, de a majomszeretet nem az én stílusom.
2012. 01. 24. 09:11
LaFleur
sirCharles : megint középen van az igazság mint oly sokszor. Egy szóval sem mondtam, hogy minden OK lenne, sőt. De az, hogy 1, azaz EGY napot sem lehet örülni, hanem egyből a negatívumokat észrevenni... Na én meg ettől tudok "kiakadni". Van még két hetünk agyonbeszélni, hogy mi várható, én azt hittem ha feljövök hétfőn mindenki itt fog örömködni, hogy "naháteztnemhittemvolnaszeptemberbenbravófiúk", stb. Ehhez képest voltak a fenti írományok, nem nagyon tudtam hova tenni. Most az, hogy crazyhungary így reagál, más meg úgy, hát Istenem, nem vagyunk egyformák.
"A majomszeretet nem az én stílusom" Ez mi?? A feltétel nélküli szeretet a csapatod iránt nem a te stílusod ezek szerint? Hm. Érdekes szurkolói felfogás. Én igenis elfogult vagyok a csapatom iránt és ezt nem is akarom takargatni azzal, hogy mindenféle elemzéseket írogatok arról, hogy a cornereink hogyan helyezkedtek, meg, hogy hány 3&long szitut nyeltünkbe, mert ilyenkor nem érdekel. Ez itt a Playoff, nyerni kell, és mi nyertünk. A hibákat meg majd kielemzi akinek ez a dolga, mondjuk épp Foxboroughban.
Nem tökéletes ez a csapat, de a többi sem az. Hol van az "ötezerrengetegsokyardotpasszolok" Brees? Hát a "kilenccélpontnaktudokpasszolni" Rodgers? Elárulom, ugyanúgy TV-n nézik majd a Super Bowlt mint te meg én. (Na jó, lehet, hogy ők a Lucas Oil-ban...) Szóval értem én, hogy mit mondasz, de nem tudom elfogadni még akkor sem ha tudom, hogy sok igazság van abban amit írsz. De ezek többsége féligazság.
Go Pats!
2012. 01. 24. 09:25
chateautorres
Két kérdésem lenne:

1. Mi a menetrend ilyenkor? Kapnak egy-két nap szabit a játékosok, vagy kezdődik rögtön a daráló?
2. Mikortól indul a szabadügynök piac?
2012. 01. 24. 09:30
crucified
A Broncos meccs után azt írtam, hogy a 49ers védelme is megirigyelné a mi védelmünket. Erre DoM -teljesen jogosan- "helyre tett", hogy attól messzire vagyunk.

sirCharles nem azt írta, hogy itt a vég és kikapunk. Természetesen Ő is hisz a csapat SB győzelmében, ahogy mindenki más itt a fórumon. Kultúráltan fejezte ki a véleményét, szerintem akárkinek jogában áll ez anélkül, hogy a másikat pocskondiázza.

Szóval meglesz az az SB, de kutya nehezen.
2012. 01. 24. 09:40
Patriots NEB
Szép napot mindenkinek!
Sajnos egy kicsit elszabadultak az indulatok!Persze értem a lelkesedést is,meg az aggódó kritikában is sok igazság van.
Tény:Az AFC-ből mi játszuk a nagy döntőt!Ezt valjuk meg őszintén inkább csak titokban reméltük.
Tény:Az alapszakaszhoz képest óriásit javult a deffense!Ez akkor is igaz,ha a sec.továbbra is nyeli a yardokat,mint kacsa a nokedlit.Ezt a hiányosságunkat mindenki kileste és elkezdtek hosszú passzokkal operálni.Ebben viszont benne van a labdaszerzés lehetősége is.Ebben elég jók vagyunk!
Vasárnap este is egyfolytában azt mondtam a fiamnak,hogy előbb vagy utóbb eladja Flecco a labdát.Be is jött!Az már más kérdés,hogy kicsit bután azonnal visszaadtuk.
Tény:A GIANTS jó csapat,de hadd legyek egy kicsit elfogult,nem jobb mint a miénk!Tegnap még azt mondtam 50:50 % az esély.Ma módosítok:55:45 % a javunkra.
Ennyi bizalmat mindenképpen megérdemel a CSAPAT!
2012. 01. 24. 09:50
timep76
Chateautorres:
2. Tegnap olvastam a footballbusiness blogon (ahol a lockout-ról is folyamatosan írtak magyarul), és ha jól emlékszem: február 22-március 5 a TAG-ek kiosztása, aztán március 12 vagy 13 RFA/ERFA tenderek kiosztása, aztán rögtön indul a FA piac.

Már kezdem hallani a hangokat, hogy 2007-ben mi történt. És pl ezért vagy azért a NYG fogja megnyerni a SB-t, mert rengeteg a párhuzam a két szezon között.
De akkor az alapszakaszban 3 ponttal szoros meccsen vertük a NYG-t New York-ban és a SB-ban 3 ponttal kikaptunk tőlük. Most viszont a Giants nyert Foxboro-ban 4 ponttal, amiből egyenesen következik, hogy mi nyerünk az SB-n 4 ponttal.

Ne legyetek már úgy beszarva!!!!!!!!!

Egyébként amikor a Baltimore a végül mindent eldöntő field goal-ra készült, poénból (meg szerintem már teljesen be voltam kattanva az izgalomtól) odaálltam a TV-nk elé és keményen fújtam a labdát a rúgás és repülés közben. És el sem hittem, ami történt: SIKERÜLT elfújni. :)
Nyilván semmi közöm a kísérlet sikertelenségéhez, de "Az nem lehet, hogy ész, erő / És oly szent akarat / Hiába sorvadozzanak / Egy átoksúly alatt."

A fiúk is akarják, mi is akarjuk.

Go pats
2012. 01. 24. 09:56
crucified
timep76:

Te leszel a mi "szerencsemalacunk", nagyon remélem.

Részemről egy rekesz sör faxolva, ha igazad lesz. Márpedig igazad lesz... :)
2012. 01. 24. 09:57
TÖRÖLT
Hehe Sziasztok :D :D :D

Nah úgy látom megint megy a szájkaratéka :D :D az a legjobb az egészbe,hogy szabad véleménynyilvánítás leledzik kicsiny nyomi országunkban egyenlőre---jaj jaj megint megyek a politika felé aztán LaFleur okkal megint jogosan beszól :D---

Én csipázom ezt a csoportot,ezt az oldalt még azokat is akikkel anno balhéban voltam lehetne sorolni a neveket :D :D Mert mindannyian egy közös cél vezérel minket az pedig szeretett csapatunk tisztelete és szeretete.

I LOVE PATS & pats.hu !!!!!!!!!!!!!!!!
2012. 01. 24. 10:18
Cheater
Én annyira szeretem ezt a fórumot! :-) Olyan jókat tudok nevetni, mikor valakiből kijön az igazi szurkoló! :-D
Az igazság tényleg középen van... Rengetek hibánk van, de mégis OTT vagyunk a SB-on!!!!! Ki így, ki úgy dolgozza ezt fel és nincs is ezzel semmi baj! Viszont legyen egy kikötés: Ha megnyerjük, SENKI sem szidhat senkit 2 napig!!! :-D
Azért kérdeznék egyet: Nekem nagyon furcsa,h a DMC "vontatásos" TD-nél senkinek nem tűnt fel a facemask... Nincs ennek vmi visszhangja? Oké,h már nincs jelentősége, de ekkora hibát...
A Moore féle istenkirálycsúcsszuper védekezésnél, pedig azt mondták,h még levegőben volt az egyik lába az elkapónak és azért nem lett TD! Aztakurva...az mennyin múlhatott? 0.3 mp-en??? :-D
2012. 01. 24. 10:20
l.kalasz
typhoon77:

MHK

No meg a gép hovatartozása :)
2012. 01. 24. 10:21
Cheater
timep76:
Én meg próbáltam "elpöckölni" a labdát a holder kezéből!!!!! :-D Nekem nem sikerült, de nagyon jó,h Neked IGEN!!! Nice job!!! :-D
2012. 01. 24. 10:27
timep76
Ja és még egy nagyon lényeges érv:

Én 2007 január 21-én lettem Pats drukker, amikor rávettem magam, hogy végre megnézzek egy meccset ebből a hülyéknek való amerikai szarságból (amit persze csak hírből ismertem), amit nem átallanak football-nak nevezni, stb...
Épp a Patriots-Colts divizió döntőt néztem meg. Kiderült, hogy nem is akkora hülyeség ez a játék. És valamiért a Patriotsnak kezdtem el drukkolni. Visszagondolva, ennyi erővel állhattam volna akkor az Erő sötét oldalára is, de nem ez történt.
Úgyhogy azóta is tart ez a "szerelem", és főleg ennek a közösségnek köszönhetően elég jól kiműveltem magam az NFL rejtelmeiben (persze csak amatőr módon, de már nem csak annyit tudok, hogy kék-ben játszik a csapat). Ezért külön köszönet.
Tehát úgy drukkolok egy közelmúltban háromszoros SB győztes csapatnak, hogy én még nem láttam tőlük SB győzelmet (Igaz, most az 5 éves évfordulónkra kaptam tőlük egy AFC champion címet).
De mostmár NEKEM is JÁR egy SB győzelem. :)
Ez elég súlyos érv a csapat mellett. :)

Go Pats
2012. 01. 24. 10:50
Patriots NEB
Cheater 122.!
Itt a fórumon mi többen is szóvá tettük,de ez nagyon kevés.
A lényeg az hogy a pályán a döntés TD volt.Igy a visszanézés során csak ezt vizsgálhatták a szabálytalanságot nem!Szabálytalanság megítélését(ill.annak hiányát) viszont nem lehet challenge-elni!
2012. 01. 24. 10:51
hulith
Az oldalvonal mellett szaladó bíró a labdát nézte meg a
játékos lábát,hogy kilép vagy sem a többiek közül illett volna valakinek észrevenni.
2012. 01. 24. 10:53
chateautorres
timep76:
Egyrészt köszi a választ,

másrészt: fiatalabb koromban én is csináltam ilyesmit. Nem is gondoltam volna, hogy még mindig működik!
2012. 01. 24. 11:02
Patriots NEB
Hát ez elég szánalmas kifogás keresés!Volt időkérési lehetőségük!Miért nem kérték ki!?!?
2012. 01. 24. 11:02
crucified
Mondjuk az NFL-ben tényleg szinte mindenre van szabály, ami nekem nagyon szimpatikus. Nem értem, hogy az ilyen esetekre tényleg miért nincs challenge? A bíró valóban végig a lábát nézte, de ott volt még belőle a közelben 2, akinek látnia kellett volna a nyilvánvaló szabálytalanságot. Mert ugye az ominózus Brady rule-t folyamatosan a Pats orra alá dörgölik (pedig korrekt szabály), akkor az ilyen esetekre miért nem alkotnak egyet? Persze lehet, hogy a közeljövőben átgondolják.
2012. 01. 24. 11:04
timep76: Ez annyira gyenge kifogás. Minden értelmes játékos a pálya szélén lévő nyalókát nézi, nem az eredményjelzőt. Ha nem értették hirtelen, hogy mi a helyzet, miért nem néztek rá a nyalókára, ott egyértelműen a jó helyzet van. Tipikusan "nem azért nyertek, mert elrontottam, hanem mert......" Az a szomorú, hogy a ravens játékosai már nem előszőr művelik ezt. Emlékszem 2008-ban, amikor nyertünk, akkor is károgtak (ohh az irónia...) , hogy a bírók elcsalták a meccset blabla.
2012. 01. 24. 11:08
gtomy72
Sziasztok!
Lehet, hogy kicsit hosszú leszek, de remélem nem baj és lesz, aki elolvassa.:)
Én jobbára csak olvasóként vagyok az oldalon és nagyon keveset szoktam hozzászólni a témákhoz, de most megint kikívánkozik belőlem pár dolog, és ezt szeretném elmondani kicsit hosszabban.
Először amerikai foci meccset 2000-ben láttam elejétől a végéig, és ezen a meccsen a Pats volt az egyik CSAPAT. Az ellenfélre már sajnos nem emlékszem, csak arra, hogy hihetelenül megtetszett az akarás mindenki részéről. A következő meccs, amit láttam nekem arról volt emlékezetes, hogy ezen a meccsen lépett a pályára először Tom Brady, mint kezdő irányító. (Addig csak szimpatizáltam a Patriótákkal, azóta viszont Pats szurkoló vagyok.) Rögtön megtetszett a stílusa, az az elegancia, ahogy játszott, ahogy irányította a CSAPATtársait. Ugyanúgy voltam vele, mint teniszben Federer-rel. Annyira elegáns és letisztult, hogy úgy látod, ez mennyire könnyű. Igen, neki az, és a hozzá hasonló szintű játékosokat nézve ez egy hihetetlenül egyszerűnek játék. Pedig nem az, és ráadásul ők is emberből vannak. Hibázhatnak és hibázni is fognak. De pont ezért szeretjük (legalábbis szerintem mindenki így van vele) őket, mert hétről hétre megmutatják, hogy hogy kell túllépni a hibákon, és hogy kell küzdeni egy közös célért. Van, amikor a védelemnek megy a játék, van, amikor a támadók tarolnak, és olyan is előfordul, hogy a speciális CSAPAT domborít erőn felül, és hozza olyan helyzetbe a CSAPAT másik két egységét, amiből sokkal könnyebb pontokat elérni, vagy szerzett pont nélkül tartani az ellenfelet. Néha az edzők sem pont azokat a play-eket hívják, amiről azt gondoljuk, hogy jobb lett volna az adott helyzetben, de ezzel szerintem megint nincs baj. Ők vannak ott, ők látják és ők akkor úgy gondolják. Ezek a döntések vagy jók, vagy sem, de egyben biztos vagyok. Mindenki azért hajt, hogy kihozza magából és mindenki másból a maximumot! Mert ez egy CSAPAT!
Typhoon-nak teljesen igaza van. Ha kihozzák magukból a maximumot, és teljes erőbedobással játszanak, akkor én már örülni fogok az eredménytől függetlenül. Vasárnap mindent kiadtak magukból és nyertek. Csak megjegyzem, mindenki csak annyira tud játszani, amennyire az ellenfél hagyja, és a Ravens egy nagyon jó CSAPAT. A rájátszásba már nem kerül érdemtelenül senki. Persze, előfordulhatnak nem papírforma, meglepetés eredmények, de pont ez adja meg a varázsát. Nem tudod mi lesz a vége, de egyben biztosak lehetünk. Mindenki azt játsza, amit tud, és amit hagy az ’ellen’!:) Vagy jobb lenne, ha olyan lenne, mint a La Liga? Előre lehet tudni, hogy vagy a Barca, vagy a Real lesz a bajnok. Akkor itt is adták volna oda a Packers-nek előre a kupát? Nem, mert ez az NFL, ami mindig újat mutat, és semmi nem biztos. Az alapszakasz 31. védelme képes megnyerni egy rájátszás meccset egy nagyon jó CSAPAT ellen!
Szvsz nincs baj sem a „károgókkal”, sem a „hurráoptimizmusú” emberekkel az oldalon. Pont amennyire más a fizikai külsőnk, pont annyira más a belsőnk is. Ez tipikusan a félig tele, félig üres pohár esete. Azért mert a kivívott győzelem után valaki károg, nem azt jelenti, hogy nincs oda szívvel-lélekkel a CSAPATért és divatszurkoló lenne. Egyszerűen aggódik értük, mert győztesen szeretné látni a hőseit.:) Ugyanez a helyzet a másik végletű emberekkel, csak náluk ez máshogy jön ki a mentalitásukból fakadóan, és ezért reagálnak kicsit szenvedélyesebben a kritikákra, bírálatokra is. Bár egyszer már felszólaltam ’crazyhungary’ stílusa miatt egy korábbi vitán, de akkor sem a véleményével volt bajom. Crazy, nagyon örülök, hogy szívvel-lélekkel szurkolsz a Pats-nek, csak így tovább, és csak egyet kérek tőled. Csak kérem.:) Fogadd el mások véleményét, még ha az nem is egyezik a tiéddel.:)
A végére csak ismételni tudom magam. Ha a Pats-et CSAPATként látom küzdeni a pályán teljes erőbedobással (akár hibákkal is), mindenben a maximumot nyújtva az utolsó percig, akkor én már győztesnek fogom tartani őket az eredménytől függetlenül. Én ezért a teljesítményért szurkolok, és azért, hogy legyenek azok, amik eddig is. CSAPAT! A MI CSAPATUNK!
Go Pats!
2012. 01. 24. 11:21
Ahogy olvasgatom a cikkeket, blogokat, úgy látom, hogy a 49ers edzői stábjának nagy hibájaként hozzák fel azt, hogy erőteljesen a passzjátékra koncentráltak (58%). Érdekes, hogy ezt egyfajta "Schottenheimer szindrómának" titulálják, mert a Jets egykori OC-ja is passzjátékot erőltetett a 16. héten a NYG ellen, amibe belebukott (már a Rams-nél van). Úgy vélik, Jim Harbaugh is elkapta a betegséget ;)
Kérdésem: ezek szerint a futójátékkal tudnánk meglepni a Giants kiváló passz elleni védekezését? Vagy azért a 49ers támadói és a Pats passzjátéka nem említhető egy lapon?
Én úgy érzem, hogy ha valahogy sikerül kivédekezni Eli szokásos big play-eit, akkor nem lehet baj. A futójátékkal sztem nem nagyon fognak erőlködni, látva, hogy Rice-ot is levettük a pályáról.
2012. 01. 24. 11:36
vpi
Sziasztok,

Eli-nak egy nagy erőssége van, vesztett helyzetből is tud nagyon pontos mélységi passzokat adni (szinte olyan mozdulattal, amikor azt hiszed, hogy csak kidobja a labdát, hogy ne legyen sack). Ez tény, és az is, hogy az idők folyamán már nem lehet rá úgy tekinteni, mint a kis Manningre, bár régen én is hajlamos voltam a Michael - Ralf Schumacher hasonlatra. Szóval ezekre a menekülős pass-okra a secondarynknek nagyon oda kell figyelnie. Emellett van egy jó adag mázli faktor is, de erre mi sem panaszkodhattunk a Ravens ellen az utolsó drive-nál.
Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy nálunk játszik a liga egyik legjobb OL-ja, a két legjobb TE-je, és vita nélkül a legjobb slot receiver (Wes ráadásul még adós a PO-ban az igazi nagy játékkal). Futásban is egyre jobbak vagyunk, BJGE szinte mindig meghozza a maga megnyugtató 4-5 yardját (néha többet), és szerintem Woodhead ficánkolni fog a Giants ellen (plusz faktor, hogy a fumble-ja miatt kétszeres erővel fog játszani, hogy bizonyítson).
Én nem félek a Giantstől, mert meccs közben nem tudnak úgy változtatni a strategy-n mint mi. Ha az első negyed végén nem húz el a NYG 10 pontnál többel, akkor szerintem sima ügy (azért mi még mindig hajlamosak vagyunk benn ragadni az öltözőben).
Amire szerintem oda kéne figyelnünk, hogy nem kell újabb nyulat előhúzni a kalapból. A Ravens ellen pl nem értettem, miért Edelmann-ra játszottunk(INT is lett belőle), amikor az egész idényben nem volt meghatározó tagja az Offense-nek. Szóval hozni kell a jól bevált play-eket, eddig sem tudtak velük mit kezdeni, nem kell feltalálni az újabb spanyolviaszt.
Az persze evidens, hogy 150%-kon kell mindenkinek pörögnie.

Go PATS!
2012. 01. 24. 12:06
Neo
Srácok! Most visszanéztem a díjátadót és lenne egy kérdésem. Mikor Bledsoe mond egy két mondatot és fogja a díjat, akkor miért fújolnak a nézők? Nem tudom elképzelni, hogy miért haragudnának rá a szurkolók... vagy lemaradtam valamiről?

Mellesleg mikor lett Steven Tyler 64 éves??
2012. 01. 24. 12:09
Patriots NEB
Szerintem Drúúúú volt az amit te búúú-nak értettél!
2012. 01. 24. 12:38
Tedy Bruschi on chat:

Vollmer visszatérésének nagyon örülne. Soldert kívülről Kruger, belülről Suggs verte meg (a Ravens meccsen). Ez probléma. Vagy Soldernek kell sokkal jobban játszania, vagy Vollmernek kell felgyógyulnia. Ha a probléma súlyosbodik, oda jutunk, hogy ki kell venni egy elkapót, hogy fokozni tudjuk Brady védelmét, ami viszont elvesz tőle egy lehetséges célpontot.

Felhívja továbbá a figyelmet, hogy a Giants a két legveszélyesebb fegyvere, Nicks és Bradshaw nélkül verte meg a 9. héten a Pats-et. Cruz, Manningham és Nicks + Manning a legjobb elkapó-irányító csapat, ami ellen a Pats játszik az évben. Fölényben vannak a Pats secondary-vel szemben. A pass rush-nak kell kiegyenlítenie ezt. Nagyon fontos faktor lesz az, hogy mennyire tudják támadni Manninget.
2012. 01. 24. 12:38
TenkRew
lipi
Ez oké. De fontos FG-nál az ellenfél edző rendre kikéri az időt hogy megzavarja a rúgót. Már midnenki számít rá BB mégsem kérte ki és ezért gondolom hogy ez is megzavarhatta Cundyffot.
2012. 01. 24. 12:44
2012. 01. 24. 12:49
AntiTebow
Ez állat blokk volt, de nekem Solder féle Blokk is vitte a prímet amikor Td-t futottunk!
2012. 01. 24. 12:53
AntiTebow
2012. 01. 24. 12:54
non4m3
nfl.com-on comment:

Giants to the super ball

:D
2012. 01. 24. 13:17
Cheater
Patriots NEB

Köszönöm! Azt én is tudom,h erre nem lehet zászlót dobni, így a kérdés inkább arra vonatkozott,h odakint foglalkoznak-e vele?!? Sajtóban vagy nyilatkozatokban...
2012. 01. 24. 13:28
non4m3
ha már szabálytalanság:

sztetek az utolsó play-ben Moore nem volt szabálytalan mikor elütötte a labdát? Végig fogta a játékost a végén talán vissza is húzta
2012. 01. 24. 13:31
Patriots NEB
Ezt sajnos nem tudom!Az ESPN-n vitás bírói döntéseknél elő szokták venni Mike Pereira-t,a bírók volt főnökét és ő el szokta magyarázni a döntés helyességét vagy azt,hogy mit hibáztak a zebrák.Most én is a Sport tv közvetítését néztem,így sajnos nem tudom,hogy kitértek-e rá.
2012. 01. 24. 14:34
non4m3: ugyan már, kicsire nem adunk :D ilyen alapon újra lehetne ítélkezni minden play fölött, kíváncsi vagyok, egy-egy meccsen átlagban hány holdingot nem "fújnak be"!
2012. 01. 24. 14:42
bothpisti
Sziasztok!
fabriusz, simita !!!
nagyon szépen köszönöm a (remek) választ!
2012. 01. 24. 15:49
Szerintem a tegnapi Ravens elleni meccsünk után BB-nek el kellene gondolkodnia azon, hogy leigazoljuk POLLARD-ot! Legalább nem sérülne le valaki a csapatból meccsen! XDDD persze csak egy vicc volt, lehet hogy 2 hét után már nem lenne csapatunk, mert mindenkinek térd sérülése lenne!

Go Pats
2012. 01. 24. 16:20
Inyas
ÁÁÁÁÁ hát S U P E R B O W L!!!!!!!!!!!

Ha ilyen gyenge játékkal legyőztük ezt a holló színházat akkor szerintem legyőzzük az óriásokat is.
A védelmünk annyit fejlődött mondhatnám javult ami bőven belefér a meglepetésbe vagy egzotikumba.
Amikor Tom beugrott a húsdarálóba mint egy tigris onnantól tudom, hogy mi nyerjük ezt a super bowl-t. Igaz, hogy nagyon szarul játszott a mi QB, de az akarata előtt le a kalappal és ez mostantól mindenkire rá ragad a csapatban. Ez a mentális töltés olyan csapat dinamikát gerjeszt,hogy nem fognak tudni megállítani minket még az óriások sem. Nem lesz olyan játékos a rosteren aki le akarna maradni TOMTÓL! Gondoljatok bele egy ekkora sztár mint TOM BRADY simán megtehette volna,hogy másként máshogy játssza meg azt a játékot. És ő mit csinált 4 és 1nél hát fogta és a legegyszerűbb egyben legváratlanabb, legzseniálisabb húzással a saját testi épségét sem kímélve oldotta meg jól győztesen ezt a kulcs játékot. Ha ő TOM BRADY ezt is hajlandó megtenni ezért a csapatért és a győzelemért akkor egy Moore Sterling mit fog csinálni hát azt amit csinált és tud. Mostantól nem lesz elérhetetlen labda és lehetetlen senkinek aki a rosteren van ha a vezér TOM BRADY ezt tudja és meg is teszi a csapatért a győzelemért akkor ezt ők is meg fogják tenni.Amelyik csapattal már egyszer a szezonban játszottunk az ellen másodszor ha kikaptunk is előtte tőlük utána legyőztük őket (BILLS) és másodjára mindig jobb teljesítményt is hoztunk ellenük.(jó kivétel a Miami, de ott edzőváltás is volt na meg előtte esett ki a sec gyáros ANDRE CARTER-ünk de őket is legyőztük)Ez itt a SUPER BOWL és az ellenfélnek is remeg majd a keze,de a mi csapatunk az én csapatom olyan küzdeni tudást mutatott nekem amit másik csapattól nem láttam talán Denver hozott valami hasonlót ott viszont Tebow még nem olyan jó játékos mint itt nálunk Brady. Szerintem ezért nyerünk most mi és nem pedig az óriások. Hajrá Pats!
2012. 01. 24. 16:53
crucified
Azért mekkora mák néhány játékosnak -Carter, Waters, Polite, Ellis, Underwood, Ocho, Moore, stb-, hogy SB-t játszanak. Főleg ha nyerünk -márpedig nyerni kell-, páran közülük "szinte" alig játszottak és aranygyűrűsök lettek.
2012. 01. 24. 17:10
MajnemizBond
Sziasztok!
Én nem olyan régóta nézek NFL meccseket (2009 óta) és lettem Pats szurkoló, ami csak úgy jött. Ennek a csapatnak a játékát szerettem a legjobban nézni és elkezdtem nekik szurkolni. Ezt oldat is nemrég találtam meg, de nagyon tetszik.
A meccsről pedig szerintem nem volt ez olyan vészes, mármint, hogy nem játszottunk mi olyan rosszul (az izgalom az elég vészes volt a végét nem is bírtam nézni).
Viszont Brady tényleg nagyon rossz napot fogott ki és persze az elkapókat is nagyon lefogták azért is tűnt olyan bizonytalannak. Azért megjegyezném ha Brady az elején jobban figyel egy sima két számjegyű vezetéssel is zárhattuk volna az 1. félidőt. Az első FG helyett TD-nek kellett volna lennie (egy könnyű egyértelmű TD passz elrontása Gronknak) az INT. ha nincs ponttal zárjuk az akciót és utána mi szereztük az első TD. Persze tudom ez már csak elmélkedés és a sok ha. Ja, és az INT.-ig a B O sehol sem volt (-6 yard) ott volt egy kis fordulat. De azért ez ellen a jó védelem ellen is sokszor nagyon szépen eljutottunk a RZ-ig, csak ott már összeszűkült a tér és ezt nem sikerült igazán megoldani.
A kis vitához is hozzászólva nekem semmi bajom nincs a különböző véleményekkel, engem egy kicsit az zavart, hogy az un. "károgók" (bántás nélkül) úgy beszélnek, mintha az lenne az igazság. Példának, hogy Mi bezzeg reálisan nézzük az eseményeket. De az szerintem csak nektek reális nekem nem, nekem az 50-50% a reális. Na azt akarom ezzel mondani, hogy ne úgy fogalmazzatok, hogy reálisan, hanem, hogy ti úgy látjátok az esélyeket.
Hajrá Pats!
2012. 01. 24. 17:23
MajnemizBond
Ja és ne felejtsük el, hogy a NYG nagy mértékben a Frisco-nak köszönheti a győzelmet. Eli hiába adta a passzokat Williams buta hibájából és a labdavesztéséből szereztek 10 pontot, anélkül a 4. negyed közepéig csak 10 pontot tudtak összehozni.
Tehát azért verhető ez a Giants.
2012. 01. 24. 18:12
Pat
timep76:
Egy kicsit a szívemből szóltál. :)
én aztán tényleg nemrég kezdtem amerikai focit nézni, egy könyvet kezdtem el olvasni, ami egy amerikai focistáról szólt és ehhez kellett egy kis előismeret, szóval tudakozódtam kicsit a szabályok felől. nem értem a végére, mikor elhatároztam, h ha hazaérek, körülnézek a TV-ben, hátha adnak valami amcsi foci meccset. Hogy hogy, hogy nem, épp a New England játszott a Denver ellen 2011. Dec. 19.-én. Még el is határoztam, hogy nem nekik fogok szurkolni, de hát mégis beléjük szerettem. :) úgyhogy csak egy hajszálon múlott.
Az előéletem meg... Hogy én európai pont ezt az amerikai sz.rt nézzem? De hát ugye az előítéletek... :) De aztán nagyon megtetszett ez a csapatszellem, ez a küzdés, igazi harc a másikért, és ez még az angolok focijában sincs benne ilyen erősen.
Szóval nem rég óta szurkolok a Patsnek, nem vagyok szakértő, nincsenek mély ismereteim, de ez nem fog így maradni remélem, mert minél jobban beleásom magam, annál jobban kedvelem. Szerencsés vagyok, hogy ezt a csapatot választottam, a társaság miatt is, és hát a csapat is egy nagyon szimpatikus, nagyon összerakott társaság, akikkel remélem átélhetem a Super Bowl győzelmet ismertségünk első évében, de ha nem, az is csak hozzájuk fog kötözni még erősebben! :)
GO PATS!

Bocs mindenkitől a regényért...
2012. 01. 24. 18:20
LaFleur
sirCharles 151. :
Nem hiszem, hogy bármit kiforgattam volna, bár lehet, hogy tisztázni kéne magát a fogalmat, mert másképpen értelmezzük.
Nem vontam kétségbe a rajongásodat és nem tartom magam nagyobb szurkolónak sem nálad sem másnál. Ismételni nem akarom magam, meg nem akarom idemásolgatni, hogy mit írtál Rice meg nem fogásáról és nem akarom idemásolni azt sem, hogy 67 yardot futott a meccsen, mert azt is kiforgatásnak vennéd.
Maradjunk annyiban, hogy az én szurkolói felfogásom, egyúttal neveltetésem ami a 80-as évek végéből/90-es évek elejéről fakad :
"Mi akkor is győzünk, hogyha kikapunk!"
Azt, hogy vannak hibái ennek a csapatnak meg én is pontosan látom, sőt talán azt is, hogy hol, de ezt nem tartom elég indoknak arra, hogy vészmadárkodjak, hogy ilyen meg olyan kevés lesz XY csapat ellen.
Ez sport. Momentumok, de leginkább másodpercek fognak dönteni, hogy egy klasszikust idézzek a Minden héten háború-ból. Felesleges okoskodásnak tartom előre lejátszani a meccset, hogy ha ez, és ha az, akkor nem lesz, de ha úgy akkor meg igen, bár ha ott akkor nem is... Blablabla. (Ez nem feltétlen neked szólt amúgy.) Persze, van egy általános felfogás, hogy melyik csapat milyen focit játszik, de pont attól szép ez a sport, hogy minden meccs más.
Ja! És BB-t és Bradyt nem 1-2 éve akarták elküldeni nyugdíjba sokan itt az oldalon, hanem idén!!! :) Én viszont mindig megvédtem őket, még a steelers és giants vereségkor is. vissza lehet keresni a hozzászólásomat ha valakit érdekel. Sőt, pont ez okán rántottam kardot és veszekedtem egy pár emberrel, ez is visszakereshető.
És végezetül. Ez a "ez csak egy vélemény, tessék elfogadni" a legnagyobb jolly-joker duma. Mindig lehet vele takarózni, a maga nemében egyébként óriási. Ha valaki szóvá teszi akkor meg neki lehet ugorni, hogy "Te nem fogadod el a másik véleményét". Nem erről van szó. Egyszerűen vannak folyamatok amik mellett nem tudok elmenni szó nélkül, mint a fent említett kákán való csomókeresés Super Bowlba jutás esetén is, és ez a jövőben is így lesz. Hovatovább ez a véleményem. És már vissza is jutottunk oda ahonnan indultunk, ugye-ugye? Oh paradoxon ne hagyj el!
Én is maradok tisztelettel,
La Fleur (Attila)
2012. 01. 24. 22:29
már Goodellt is utálom
hazalányok és hazafiak:):):)
az nem tűnt fel senkinek, hogy BB mosolyogott, sőt kicsit vigyorogott is. Kicsit ilyesztő volt, ezeket az arcizmait nem használja gyakran. De 5-én hajnal 4-5 között még elviselném 1xer:):)
2012. 01. 24. 22:36
már Goodellt is utálom
kicsi ílájt szeretném látni a hátán fekve, mint egy büdősbogarat, miközben Baby Vince éppen előre megfontolt sacket követ el a sérelmére 1xer 8xor:):):)
Hozzászólás a(z) Ups & downs - AFC Főcsoportdöntő bejegyzéshez