Menetrend

Ups & downs - Alapszakasz 11. hét

2011. 11. 22. 16:22
Szerző: lucas
Kategória: Hírek
A New England Patriots amerikai idő szerint hétfőn este 8.30 órától (nálunk kedd hajnalban 2.30-tól) lejátszotta a 2011-es alapszakasz tizedik mérkőzését hazai pályán Foxboroban, a Gillette stadionban a Kansas City Chiefs ellen, amely végül 34-3 arányú Patriots győzelemmel zárult.
Up Kyle Arrington – A cornerbacknek két passzt is sikerült elcsípnie, így vezeti a NFL listát 7 megszerzett intercetionnel. Nemcsak jókor volt jó helyen, de koncentráltságával sikerült is megcsinálnia ezeket a playeket. Andre Carter/Mark Anderson – Patriots kezdő pass rushért felelős linebackerei folytatták a Jets ellen megkezdett utat, együttesen 2 sacket és 5 quarterback hitet értek el. Julian Edelman – TD-t eredményező 72 yardos punt returnje  a 3. negyedben  a mérkőzés nagy játéka volt. Teljesítménye az egyik legjobb volt ezen a meccsen, mert 3 csapategység munkájában is részt vett: a special team mellett a védekezésben is jeleskedett  defensive backként  dime felállásoknál (6 defensive back van a pályán ekkor), kiharcolva a holding büntetést  és bemutatott egy szép tackle-t, sőt a meccs végén a támadók oldalán is feltűnt. Rob Gronkowski – A tight end jó úton halad afelé, hogy a NFL legjobbjává váljon saját pozíciójában. 2 TD-passzt kapott el, és mindkét esetben a erejét és a gyorsaságát is használta az elkapások utáni futásnál. (52 és 19 yardos volt az elkapás a két TD-nél.) 4 elkapásból 96 jarddal zárt. ( Szerk.: A második TD-nél ránk hozta a szívbajt. Ez az a TD, amit soha többé nem akarok visszanézni. De kemény a srác, egyben maradt, és ez már önmagában dícsérendő.)   Rob Ninkovich – A linebacker 6  tackle-t, 1 sacket és 2 quarterback hitet ért el. Az egyik ütésének az lett a következménye, hogy  Tyler Palko  interceptiont dobott. Down Shaun Ellis -  A veterán defensive endről nem tudunk sok rosszat mondani, ugyanakkor sok jót sem. Elég annyi a teljesítményéről, hogy Brandon Deaderick lassan kiszorítja a helyéről a  4-3-as alapfelállásoknál. Logan Mankins – A kezdő bal oldali guard két büntetést is begyűjtött, ( egy false start és egy unsportsmanlike conduct) – ezzel már vezeti a Pats játékosok listáját összesen 8 hibával. Pass protection - A Chiefs megnyerte ezt a küzdelmet az első félidőben, jócskán megnehezítve ezzel Brady életét. Szerencsére a 2. félidőre már sikerült rendezni a támadófal  sorait. (Lehet, hogy nem szerencsés egy embert kiemelni, de nekem Vollmer játéka továbbra is elég gyengének tűnik.)

Hozzászólások

2011. 11. 22. 16:38
l.kalasz
Pass protection/ Vollmer

Én inkább úgy látom, hogy volt mikor katasztrofális volt(többnyire), néha meg jól tartotta meg az ellenfelét. De mikor Tamba Halit egy sima megveregetem a vállad típusú (szinte: menjél csak) védekezéssel átengedte TB felé, azt hittem infarktust kapok, kezdtem magam hülyének érezni, minek keltem fel :) de minden jó ha vége jó :)
2011. 11. 22. 16:40
hulith
Vollmer szerintem sérüléssel bajlódik azért ilyen hullámzó
a teljesítménye !
A play hívás is rossz volt az első félidőben hiányolom a blitzelő játékos helyére dobott rövid passzokat
2011. 11. 22. 16:46
lipi
Megérte fent maradni a meccsen, a második negyedtől végre láthattunk egy gálafocit Pats módra :).

Ami viszont számomra nagyon nagy kérdés: Mi van az OFallal? Ligaszinten top falunk van, Mankins, Waters top5 guard, Light (ok, kicsit megkopott az öreg, de még mindig az LT-k között a közép teteje, Vollmer is jó (volt), Conolly sem okoz csalódást centerben. Nálunk van a liga egyik legjobb Ofal edzője. Mégis plusz emberekkel kell erősíteni, és így is szétesett egység benyomását keltik. Mi lehet ennek az oka? Mit lehetne tenni, hogy jobban muzsikáljanak? Kit kellene lecserélni a falból? Egyszerűsíteni kellene a blokksémákat? Vagy mi a teendő?
Egyébként szerintem Vollmer sérülten játszik...
2011. 11. 22. 16:47
lipi
ok, akkor nem vagyok egyedül a Vollmer sérülés ötletemmel :).
2011. 11. 22. 16:53
TenkRew
Nálam Mayo mindenképpen UP. Tavalyi teljesítménye után nem meglepő hogy ilyen jól játszott viszont az már igen hogy egy szalagszakadás után is egyből ilyen jól teljesít. Nálam a védelem is UP. Tök mind1 hány yardot nyelünk be ha csak 3 pontot kapunk. Jó persze Palko de akkor is. Első félidőben Nem hibáztatom Bradyt. Inkább a playhívásokat és az Olinet... megérte fent maradni. :D
2011. 11. 22. 16:56
TenkRew
Szerintem ez a fal még nagyon összeszokatlan. Waters új Solder új Cannon új(jó volt látni a pályán) Koppen sincs. Jővőre jobban fog ez menni. Nem sok idejük volt a srácoknak összeszokni.
2011. 11. 22. 17:00
Inyas
Vollmer még nincs 100% sérülése komolyabb lehet ezért is hullámzó ennyire a teljesítménye és ezért hozták most Cannon-t fel a roster-re. Nekem a mai hősöm Edelman amit ő játszott az valami fantasztikus volt O,D,ST!!!!!!!!
2011. 11. 22. 17:18
Tzimisce
Épp nézem a meccset, szerintem Palko nem annyira rossz.
Sanyi említette, amikor lát üres embert, már lövi is meg. Persze, sok az a 3 INT, de első kezdése. Ráadásul pont ezt hiányolom Bradytől, hogy nem ezt játssza. Az Ő rutinjával és képességeivel megint meglenne a 6-7 különböző elkapó/meccs.
2011. 11. 22. 17:22
lipi
Az, hogy nincs összeszokva a fal, kommunikációs hibák tarkítják a játékot, egy-egy playnél, ha jó indulatúak vagyunk, meccsenként 4-5 ilyen baki beleférne. Sajnos nem erről van szó. Legalábbis szerintem. (Solder jóformán a falban sincs, csereként belép időnként, főleg TE szerepben van. Cannon csak azért lépett pályára, hogy szokja a légkört.) Szóval aki új ember a falban Waters és Connolly. Waters a fel legjobb embere, és Connollyra sem lehet panasz a két elrontott snappen kívül...

Edelmanre meg tényleg nincs szó! Simán up-ba vele! Gronk meg nem ember. Azt hittem nem áll talpra a 2. TD után
2011. 11. 22. 17:26
cspeti98
Én is elég valószínűnek tartom hogy Vollmer sérült.Egyébként nekem Vereen futásai is tetszettek miért nem használjuk őt többet?
2011. 11. 22. 17:27
lipi
Szerintem egyszerűen nincs WR a csapatnál, azért nem tudja TB odahajítani nekik a labdát :). A leggyakoribb felállásunk a 2TE/2WR/1RB. Ebből egy TE blokk, egy routot fut, Welkeren 2-en szorosan védekeznek, a futó blokkol, az egy db szabad WR-nek meg vagy megy labda vagy nem tudja magát szabadra játszani.
Ezért lovagolok a fal témán, mert ha nem lenne ennyire ergya, akkor több szabad célpont lenne, több lehetőség és változatosabb passzjáték.
2011. 11. 22. 17:28
timep76
Nincs vége az alapszakasznak, de mégis. Mi vezetjük az AFC-t. Nagyon szoros ez a konferencia.

Woodhead is játszhatna passrushert néha. :) A sok benga állat csak csodálkozna, hogy ki futkos össze-vissza a hónuk alatt. :) Az irányítónak is teljesen kiesne a látóköréből, ahogy próbál átkukkantani a falon, hogy merre dobjon.

Edelmann a prototípusa a negyedik, az univerzális csapatrész tagjainak. Bár irányítót még nem játszott (kellene valami wildcat felállás)

Go Pats
2011. 11. 22. 17:49
Bulow
Engem Cannon azonnal lenyűgözött... most még csak a méreteivel. Tudtuk, hogy nagy a srác, de látva egészen durva... Ha beszokik, sztem irgalmatlan steal lesz belőle.. én nagyon drukkolok is neki. Ha megfigyeltétek viszont nem G-ot, hanem RT-t játszott, mikor pályán volt. Ez azt jelentheti később, hogy csereszabatos játékos lesz..
Edelman meg zseni, neki is nagyon szurkolok, és persze aggódok is, hogy ha így teljesít, WW-nek nem adjuk meg a nagy pénzt év végén.
Vollmer szegény abszolút nincs formában, nyilván sérült (volt?), de ős is lesz jobb... mondjuk a PO-ra.
2011. 11. 22. 18:28
És miért is kellene a wild cat Edelmannek? A college-ban QB-t játszott a Kent State-en. Ja, és állítólag puntolni is tud :)Ez komoly, a wikin olvastam. :)úgy tűnik, másokat is be kellene kasztnizni néhány órára, az ő önbizalmának kifejezetten jót tett az az a kis bunyó. :)
2011. 11. 22. 18:44
hulit
Közel sem volt olyan motivált csapat az első negyedben mint a Jets ellen !
Lipi: van elkapó csak nem használjuk őket egyelőre, még mindig bajban vagyunk a play hívások terén ha jobb pass rush-al rendelkező csapat ellen játszunk
Ha elengedik WW-t ki fogja pótolni azt a közel 1000 yardot
mert a jelenlegi keretből szerintem senki !
2011. 11. 22. 19:58
Vollmer nem hiszem, hogy sérült lenne, akkor nem játszana, elvégre ott van egy Solder a padon!
Egyébként nem értem, miért nem játszott Vollmer helyett, időnként(sajnos gyakran) q.va szar volt!
ami még meglepő, hogy Mankins mennyi buta hibát csinál!

- Én egyébként azt figyelte, hogy VEREEN milyen "lassú"! :D
a 19 yardos futásánál látszott a legjobban, hogy körbefutott mindenkit! szeretem BJGE-t, de ő azt soha az életbe nem tudná megcsinálni! Fontos szolgálatot tehet nekünk a PO-ban!

- GRONK egy vadállat, csakúgy mint EDELMAN

- az O falat remélem rendbe teszi Scarnecchia, és nem értem, hogy miért kell Solder-t folyton pályára küldeni TE-ként! Ezzel gyak. szólnak az ellenfélnek, hogy "figyelj te hülye, most futni fogunk!!!" ritkán volt passzjáték belőle!

- BRANCH-et kispadra!
nem nyújt jó teljesítményt... sőt! Kaphatna több lehetősége helyette mind Price, mind 85! És én pl. Welker helyett is játszatnám kicsit Edelman-t, had szokja a dolgokat, és Welkernek sem ártana egy kis pihenés!

- Nem ártana egy elsősorban blokkoló TE-sem, akinek azért jó kezei vannak, mint tavaly volt Krumpli!
2011. 11. 22. 20:07
Nomad
Na felvételről végignéztem az egészet, Mankins-nek ez már a sokadik meccse, hogy elveszti az önuralmát, erre ne mondja már a magyar "szakkommentátor Úr", hogy csibészség, mert feleslegesen szivatja a saját csapatát a penalty-kel!!!
Jól érzem, hogy a meccs végére feltámadt futásunkat nem lehet reálisan megítélni, mert a Chiefs D összeomlásával párhuzamosan történt - valahol egyik hozta a másikat magával vagy BB-ék tényleg egy félidei fejmosása ennyit tesz? -, és a végén már az óra lepörgetését várta?
A két DE nagyot játszott, linebackerek számomra egy-két runningot leszámítva stabilak voltak, bár mintha kevés labdát ejtettek volna közvetlenül a D-line-unk mögé és ez is segített!?
2011. 11. 22. 20:07
hulit
Mi is felküldhetnénk Wilforkot goal line szituációban
mint a Packers Raji-t :-)
2011. 11. 22. 20:20
LiGh7
végre összekapták magukat a srácok a pályán !! első félidőben kicsit húzós volt, de reméltem hogy 2.ra jobb teljesítménnyel jönnek ki majd, és úgylett !! megérte fentmaradni és végignézni a meccset : )) tavalyi formát tükrözték, és gyanítom, hogy ha így játszanak mostantól akkor simaügy a kupanyerés :D
2011. 11. 22. 20:40
Élőben néztem meg, és nagyon nem bántam meg. Az első félidőben voltak idegeskedésre okot adó mozzanatok. A fal valóban nem tudott jól blokkolni az elején, de a második félidőre összekapták magukat. És ebből igazándiból az jött le nekem, hogy végre a félidőben tudott változtatni az edzői team, amit folyamatosan hiányoltunk. Szóval ez jó jel, remélem igy marad ezután is.
Cannon jó volt a pályán és Soldert is jó lenne többet látni saját posztján. Sajnos a kedvenc falemberem Vollmer nem volt jó, nem tudom miért, de még vissza kell rázódnia. Elég sokat ki kellett hagynia.
Mayo hurrá-hurrá, 11 tackle :)

Szerintem Branch-el nincs gond, nagyon birom az embert. Ha több lasztit kap, jobb is lesz. Én mondjuk örültem, hogy Welker-t most végre picit pihentették. Ráfért.

Ellenben up nálam BB, mivel Vereen-nek csak összehozatta a TD-t és ez nagyon szimpi volt nekem.
NAgyon meglepődtem, hogy Carter már 10 sack-nél járt és ez nagy öröm.

Voltak hibák. Bizonyos esetben nem is kevés, de azért az egész nekem most biztató volt. 3 pont az 3 pont és ez bizony a D-t dicséri. Vasárnap Sas vadászat lesz remélem.
2011. 11. 22. 22:09
pointer01
Azért el tudom képzelni BB, mikor kihozta Edelmant a dutyiból:
bunyózol, dutyiba kerülsz, na irány a D, majd ott kiélheted magad! :-)
És ő ki is éli!
Amilyen kicsi, olyan hatalmas játékos!! Harci kakas! :-)
GO PATS!!
2011. 11. 23. 02:07
A "széthullott" falnál hozzátenném, hogy ugyanaz a Romeo Crennel a DC, aki tavaly szétszedte a falat a Browns védelmével. Emellett ez a védőfal jóval jobb mint az a browns védőfal tavaly.
2011. 11. 23. 05:43
WuMaster
Sziasztok!

Nem értettem a meccs végén a "szakkommentátor Úr" fanyalgását és az "ellenfél megalázása" kijelentését.... Miért kellene az utolsó 2 percen belül lemondani a TD-ről 20+ pontos vezetésnél? :)
2011. 11. 23. 09:13
crazyhungary
A meccs elején a sok "szakmai" hiba mellett szerintem az is nagyban hozzá járult a rossz játékhoz, hogy fejben nem vettük komolyan az ellenfelet, úgy gondolták a srácok egy gyenge, irányító nélküli, sok sérülttel játszó csapat ellen elég ha ott vagyunk a pályán. Persze erre sokan mondjátok majd ez nem így van, mert ők profik. Profik de ők is emberek, én is sokszor játszottam sokkal gyengébb ellenfél ellen és nem úgy mentem ki, hogy na majd most szétszedem őket.

Moss79:

Sanyinak abban igaza volt, hogy egy megvert időkérés nélküli csapatnál sok esetben tényleg térdelni kellene.
Csak arról felejtkezett meg, hogy egy szép drive után a két yardos vonalon álltunk, plusz Vereen megérdemelte a TD-t és éles szituációban gyakorolhattunk egy goal line szituációt. Neki akkor lett volna igaza, ha valahol a pálya közepén jártunk volna, úgy hogy akkor kaptuk volna meg a támadásvezetés lehetőségét.
2011. 11. 23. 10:09
Szabotomy
Ugyan srácok. Kit érdekel mit mondanak a magyar kommentátorok?! Ha Gruden és Jaworsky szerint abszolút belefér a végén támadás akkor miről beszélünk? Mindannyian tudjuk, hogy ennek fiatal csapatnak kell a gyakorlás. Ráadásul ismerjük BB-t, football az utolsó másodpercig. Neki ez a hitvallása.
2011. 11. 23. 10:13
szamaca
Tanko_Sz!

Crennel már tavaly is a Kansas-nél volt DC. Tavaly a Browns-nál Rob Ryan volt a DC, aki most a Cowboys-nál tölti be ugyanezt a pozíciót. :D

Lényeg,h a második félidőre sikerült megoldani ezt a problémát és már nem értek oda TB-hez...:D
2011. 11. 23. 10:27
Montesclan-pats
crazyhungary, ott a pont. Mind a 2 kérdésben igazad van. És nyilván Szabotomynak is. Mégis én Sanyi szakkommentálását élvezem a legjobban, sok olyan dologra felhívja a figyelmet, amely nem nyilvánvaló, érzi a játékot belülről, és óriási dumája van. ( Gondolok itt arra, amikor Haley lecseszte az O-t, azt mondta, hogy ezt így nem lehet, a D-vel igen lehet így beszélni, mert olyanok, mint egy rablóhorda, az O azonban precíziós gépezetként kell, hogy működjön. Nyilván a D-re vonatkozó kijelentésben van túlzás, de a hergelésnek ott van több értelme.)
Egyébként pedig nagyon korrekten szokott nyilatkozni a NE-ről, még azt is megkockáztatom szereti őket.

Egyébként ismertek olyan embert, aki szereti a Jets-et?
Jó tudom van szurkolói oldala? vagy csak tábora is, de biztos valami családi kötődés, vagy valami személyes élmény miatt, mégis legtöbben NY-ba mennek,ha USA-ban járnak, és a Giants sem túl szimpi csapat, vagy egyszerűen NE utálat miatt lettek Jeti rajongók. Na ez teljesen Off volt, és nem is túl szimpatikus, de nagyon nem bírom Jabbaékat.
2011. 11. 23. 11:16
crazyhungary
Montesclan-pats:

Én is sanyit szeretem a szakkommentátorok közül a legjobban, jó arc. De én úgy tudom, hogy szeretni azért nem szereti a Patset, csak tiszteli a csapatot és az eredményeit. Ő inkább azokat a csapatokat bírja jobban, ahol a Def dominál.
Én ismerek olyan embert, aki szereti a Jets-et. Amit mondtál azok az okok lehetnek, főleg akik Magyarországról utaznak az USA-ba azok többnyire NY-ba mennek és ott néznek élőben meccset.
Még egy ok lehet a szerelésük színe, itthon elég sok zöld-fehér szimpatizáns van. 
2011. 11. 23. 11:59
Sanyi abszolut a legjobb és legszimpatikusabb társ-kommentátor. Elég sokat játszott és edző is jópár éve így belülről látja és emellé a dumája is megvan. Mexi (Bencsics Márk) is jó, mert szakmailag baromi sokat tud, még kicsit szokja a mikrofont (ahogy látszik is hogy folyamatosan egyre jobb) és nagyopn jó lesz ő is :)

Amúgy én sem értettem egyet Sanyival a megalázásról. Itt nem állt fenn ez. Ha magyar viszonylatban nézzük, akkor erre egy példát tudok felhozni. Pár éve Wolves-Vipers, mikor a Farkasok 100-0-ra verték őket. Akkor az edző kvázi üvöltött a játékosokkal a Wolves oldalon, hogy ne szurkoljanak már újabb pontokért, mert ez is nagyon durva. Ott értem, de itt csak 27-3 volt.
2011. 11. 23. 12:03
simita
Szerintem a "meglőtt" ellenfelet ki kell véreztetni, nem pedig nyalogatni a sebeit !!!!
Örök memento a colts elleni 2006-os (2007. januárban) AFC döntő meccsünk ahol vezettünk vagy 3 TD-vel, aztán elkezdtünk lazulni.... Ki is kaptunk ahogy kell....
2011. 11. 23. 12:57
non4m3
én csak azokat a magyar honfitársaimat irigylem akik kint nézték meg a meccset... ROHADT MÁZLISTÁK :D :D :D :D
2011. 11. 23. 13:37
hulit
Én se teljesen értek egyet Sanyival pedig nekem is nagy kedvencem a szakik közül, azt lehet megalázni aki hagyja magát
a védelem is a pályán van és tegye oda magát vagy ha nem akkor magukra vessenek !
2011. 11. 23. 14:55
non4m3
Egyébként Sanyi azt mondta hogy ez egy íratlan szabály az amerikai fociban, mivel én 1 másodpercet nem játszottam ezt a sportot így elhiszem neki

pl Baseball-ban van olyan szabály(ha jól tudom) hogy ha x inning után elég nagy a különbség (10-0 vagy vmi hasonló ) akkor lefújják a meccset és a maradék inninget már nem játsszák le, nem tudom MLB-ben is így van de ez mutatja hogy az amerikai sportok tényleg nem erről a megalázásról szóltak

Azt a nézetet osztom hogy itt nem éreztem ezt a megalázást, plusz mi nem vagyunk egy GB féle csapat aki totálisan a topon van és "röhögve" nyerik a meccseket, nekünk kell hogy az ilyen Vereen-féle rookiek-nak is legyen "sikerélményük" és az a drive sztem erre volt
2011. 11. 23. 15:54
SysCase
LiGh7:

Hát ez nagyon erős túlzás, hogy "ha így játszanak mostantól akkor simaügy a kupanyerés".

Én sok mindent érzek egy ilyen meccs után, de ezt egyáltalán nem!!! Sőt!
Azért vegyük már észre azt a 2-3 red-zone támadást, amikor TD helyett csak FG sikerült. Ez egy Packs, Steelers de még állítom egy Ravens is ellen nagyon fognak hiányozni.
Brady-nek ezt meg kell csinálni, aki mellett olyanok állnak, mint Welker, Branch, Gronk, Hernandez és Ocho.
21-ből 9 vagy 14-ből 6 pont ... ez egy sima DOWN az offense-nek. És ehhez hozzájöhet még a TD ellenére az utolsó drive is, mert még a csajom is tudta, hogy Vereen fog futni csak azért, hogy legyen meg neki, pedig Ő még azt sem ismerte fel, hogy a "középen álló ember mit dobál a többieknek?" (Ugyanez volt BJGE futásainál is, csak ott 2 hívással előbb belátták, hogy dobni kéne inkább)

Ez a PO-ban k***a kevés lesz.
2011. 11. 23. 18:23
Tzimisce
crazyhungary: A zöld-fehérek inkább a Phillynek drukkolnak, mert ők is sasok.
Márk Pats drukker, és szerintem is jó kommentátor. Gyula sem rossz, és Olivérrel se lenne baj, ha nem érződne belőle, hogy utálja a Patriotsot, holott Ő lehetne a legboldogabb 2007 óta.
Én nem értek ennyire ehhez a sporthoz, mint Ők, de a Jets kivételével mindenkiről tudnék elfogulatlanul nyilatkozni, de persze náluk is megpróbálnám. Persze, ha a mi meccsünk lenne, akkor nagyon nehéz lenne a dolog, de szerintem még ez is menne, mert most is tudom értékelni az ellenfél szép megmozdulásait.
2011. 11. 23. 19:56
non4m3
Márk tuti a patsnek drukkol? Mert úgy tudom nem szeretné ezt nagydobra verni, legalább is ezt mondta múltkor a sportTV-ben
2011. 11. 23. 20:33
simita
Szerintem mindenki patriótának születik, csak a sötét oldal áttéríti egyéb csapathoz !
Aggyal (tudom kevés van...) fel sem fogom, hogyan lehet a Jetsnek, Coltsnak és egyéb noname csapatnak szurkolni....
De jó ez így ! Jó látni az ellen szurkerek arcát egy Pats meccs után.... :-)
2011. 11. 23. 21:43
Emlékszik valaki, amikor a foci vb-n Fucile (Uruguay) hasonlót esett, mint most Gronk? Ő el is ájult, bár később folytatni tudta a játékot. Gronk is szédelegve állt föl, nagyon megijedtem! Szörnyű volt lassítva látni, hogy a kezével nem tud tompítani, és úgy ér földet... kemény srác, de szerencsés volt a földetérés is. A Jóisten óvta!!!
Egyébként - tudom, hideg volt Boston környékén - nagyon nem tetszett, hogy a tuti győzelmet érezve félig kiürültek a lelátók az utolsó percekre.
Vereen jól jön majd a PO-ban!!!
GO GO GOOOO PATRIOTS!!!
2011. 11. 23. 21:47
l.kalasz
37. simita:
Mondjuk egy steelers, vagy giants meccs után :D
2011. 11. 24. 02:13
non4m3
nagyon köszi ezt a videót!!!!
Hozzászólás a(z) Ups & downs - Alapszakasz 11. hét bejegyzéshez