Menetrend

Ups & downs Alapszakasz 12. hét

2008. 11. 24. 12:41
Szerző: vidor
Kategória: Meccsek
Up & Down Következzen a szokásos elemzés Mike Reisstől. Lássuk, ki hogyan szerepelt a 48-28-ra megnyert mérkőzésen:
UP Matt Cassel -- Az irányító remekel a spread-the-field támadásban, nap végi mérlege 43 kisérletből 30 sikeres passz, 415 yard, 3 TD és 1 interception Kevin Faulk -- A running back kétszeresen veszélyes: 8 futókisérlete 53 yardot és egy touchdownt, 6 elkapása pedig 52 yardot eredményez. Randy Moss -- Nem nagyon kell magyarázni: 8 elkapás, 125 yard, 3 touchdown, egy káprázatos egykezes elkapás a félpályánál. Wes Welker -- Miután a játék elején Channing Crowder leteríti egy nagy hittel, csupán egy play pihenés után visszatér a pályára. 120 yarddal és 8 elkapással zár, köztük egy karrierrekordot jelentő 64 yardos pályaszéli kötéltánc, amely a 31-21-es eredményt jelentő TD-t segíti elő. Vince Wilfork -- A nose tackle vezérli a védelmet a futás elleni védekezésben, a Dolphins 8 "Wildcat" kisérletből csupán 25 yardot szed össze, és összességében is csak 62 yarddal zárnak 19 futásból. DOWN Ellis Hobbs -- A cornerback nem tud megoldani egy egy-az-egy elleni védekezést, Ted Ginn 46 yardos elkapása nyitotta a 2. félidőt és végül touchdownhoz vezetett. Sammy Morris -- A running back 2. negyedbeli fumble-je után 7 pontot szerez a Miami. Végül 8 labdahordásból 35 yarddal zár. Stephen Neal -- Csupán az első negyedben dobtak rá zászlót holdingért, personal foulért és egy false startért. Red-zone defense -- A Dolphins 4-szer jutott el a 20 yardos vonalon belülre, és ebből 4 TD-t szereztek. Forrás: Reiss's Pieces

Hozzászólások

2008. 11. 24. 14:10
Az egész sec elférne a Down-ban, sajnos...
A front7 tényleg jó volt tegnpa, de nekem nagyon hiányzott AD és ez látszott a játékon is, sztem.
Plusz ugye Light, elszakadt nála a cérna sajnos... ő is beleférne a down-ba. :(
2008. 11. 24. 14:18
A Seattle Seahawks elleni meccsünket éjjel 2.15-ről átrakták a 22.05-ös sávba, tehát 7-én, vasárnap este játszunk ellenük!!!
2008. 11. 24. 14:36
Kollega
Én Matt Lightot is downba tettem volna! Verekedésbe bonyolódni football pályán akkor is megbocsáthatatlan, ha provokálták!
2008. 11. 24. 14:37
bradyfan
Szerintem az UP rovatba elfért volna Jabbar is igaz volt egy csunya dropja de utánsa szép elkapásokat mutatott be. A sec védelmében annyit hogy semmi nyomás nem volt Penningtonon és azt tudtuk hogyha nincs az ellenfélen nyomás akkor szétkapják öket. De azért remélem az offseasonban rendbe teszik öket.
2008. 11. 24. 14:53
temp
Jabar nagyon kétarcúan játszott, az elején sok hiba, aztán javított.

Light szerintem is DOWN a bunyó miatt. Sajnos ez egyszerűen nem megengedhető. Valszeg eltiltás is vár rá.

Hobbsot nem értem. A szezon elején nagyon jó volt, mostanra meg totális visszaesés. Mondjuk a tegnapi meccs szerencsére egyik oldalon sem a secondaryk diatala volt.

Jah és tényleg Wilfork nagy kedvvel játszik mostanában. Öröm ezt látni.
2008. 11. 24. 15:08
vidor
alapvetően az egész védelem beférne a futás ellenit kivéve...

azon gondolkoztam Lighttal kapcsolatban, hogy ha eltiltják és megfellebbezi, addig játszhat, amíg meg nem tárgyalják az ügyét, ugye?
2008. 11. 24. 15:48
Boston
Hobbs is rohadt gyors, meg ezen a szinten mindenki. Szerintem erre nem lehet hivatkozni. Az is tény, hogy idén a passrush kábé a nullával egyenlő, ergo a cornereknek sokkal nehezebb dolga van, mint tavaly. Nagyon hiányzik egy igazi shut down CB, szerintem ezért is szívunk ennyit a passzokkal.
2008. 11. 24. 16:01
ati
A tegnap meccsen az O nagyon jól végezte a dolgát!
Mondhatni tökéletesen.......
Nekem a D nem nagyon tetszett, főleg a secondary...
Volt van 3-4 olyan 3. és long szituáció, amit egyszerűen képtelenek voltak levédekezni.
Azért ne legyünk telhetetlenek, mivel megvan a nagyon fontos győzelem a PlayOffs- felé...csak igy tovább!
Go Pats4ever!!!!
2008. 11. 24. 16:14
Kollega
A védelemben lassan már a cserék cseréi játszanak, nem kellene őket bántani. 2 sack és 1 IT messze nem olyan rossz, ha azt vesszük hányan estek már ki és akik voltak, azok közül se mind egézséges. Még Vrabel is bemutatott néhány szép szerelést.
2008. 11. 24. 16:19
Lacus
Noss a down-ra csak annyit, hogy mikor reggel bementem a munkahelyemre kaptam ám szépen Light megmozdulása miatt a kollégáktól, nade elviszem a hátamon is, mert akármennyire nem szabad elveszteni az embernek a hidegvérét Light is az én csapatomban van, és őt is kedvelem, néha jobban néha kevésbé, most kicsit kevésbé...

Én inkább az O-ről beszélnék, mert a tegnapi meccsen hihetetlen teljesítményeket láttunk (mondjuk az ellen lehet parádézni aki engedi ugye :)).

Kiemelném Moss-t, aki szerintem az utóbbi néhány meccsen kezd ébredezni csipkerózsika álmából, és remélhetőleg a tegnapi mesterhármas még nagyobb lendületet ad neki. Most látom rajta az alázatot a játék iránt, és a csapat iránt, csúszik-mászik egy-egy elkapásért. Le a kalappal előtte.

Wes teljesítményét is kiemelném, mint kedvenc ugye :) Az a "kötéltánc" amit bemutatott az nem volt semmi, és eleve hasznosan játszott a mérkőzés első 2-3 negyedében, hozta a tőle megbízhatóan várható teljesítményt (ezért is kedvelem, nem arcoskodik, van benne alázat és tisztelet, és mindíg becsülettel elvégzi a dolgát!). Viszont a szakiktól kérdezném, akik kicsit jobban értenek a játékhoz: saját meglátásom szerint Wes a mérkőzések elején, mondjuk úgy a meccs feléig igen aktív, ellenben utána kicsit beleszürkül a metőnybe. Ez mitől lehet? Elfárad? Leolvassák az ellenfelek? Egyéb?

Wilfork szintén említésre méltó nálam, kicsit olyan érzésem van vele kapcsolatban az elmúlt 3-4 meccsen mintha a tavalyi Junior-t látnám, vezéregyéniség lett a KisKedves Maciból :) Öröm volt látni amikor Pennington felé szaladt, az meg teljesen begazolt tőle :)

Mindent egybevetve én élveztem a tegnapi meccset, nem a D-k remeklését láttuk egyik oldalon sem, viszont a mi csapatunk a Miamival ellentétben tudott élni a gyengélkedő D adta lehetőségekkel, míg a Dolphins csak a mi hibáinkból élt jobbára. Remélem lassan észbekap a D-nk, és a hullámzó teljesítményt felváltja egy minimum közepes, de megbízható produkció... Bár véleményem szerint sokkal több van a D-ben, csak ki kéne hozni belőlük...

OFF
Boccs, hogy hosszú lett :)
/OFF
2008. 11. 24. 16:19
temp
Kollega: azért szerintem pont a secondary passz ellen nem feltétlen rosszabb, mint az idény elején. Oké, kevésbé mély, de Hobbs barátunknak jobban kellene koncentrálni.
2008. 11. 24. 16:36
Kollega
viito: a sec feltétlenül gyengébb egy Harrisonnal (6 meccs, 45 szerelés, 1IT + amit számokkal nem lehet kifejezni). Hobbs kb. ennyit tud. Szerintem nem különösebben jó CB, ellenben kiváló ST játékos, nagyon jó returner. Mégha tegnap ebben kevésbé csillogott is.
2008. 11. 24. 17:23
Seventh Son
Nagyon örülök a tegnapi esti győzelemnek! Annak viszont már kevésbé,h alig tudtam nézni a meccset, és ha volt kép, az is olyan minőségű,h visszasírtam nagyszüleimék 100 éves fekete-fehér tv-jét. Ami ennél is bosszantóbb volt,h tulajdonképpen a 4. negyed elejéig a Pats tartotta a meccsben a Dolphinst. Ez most nem bosszulta meg magát, ellenben kötve hiszem,h a Steelers ellen ez elég lesz. Tudják ezt a srácok is, és remélem, még ennél is tudnak jobban játszani. Itt elsősorban a D-re céloztam. Tudom,h furcsa ezt két ilyen meccs után leírni, de az O-nak is még inkább oda kell tennie magát. Az utóbbi két ellenfél ellen nem lehetett futni, most a Steelers ellen ez hatványozottabban igaz. Ezért kellett a passzjátékra építeni, ami jól sikerült. Ennek két legfőbb oka szerintem:(1) MC egyre jobb, bátrabb, ügyesebben mozog a zsebben v lép ki belőle; a fal is hatékonyabban védi meg a QB-t, aminek köszönhetően sokszor elég ideje van megtalálnia az embert; vmint az edzői stáb is érzi,h mire is lehet használni MC képességeit. (2) A Jets és Fins sec.-je sem igazán jó, tehát adott volt,h passzoltatni kell MC-t, mivel futásra nem volt esély.
Az utóbbi 2 meccsen tehát ment a passzjáték, mert a védelem ,,engedte", de vajon Polamaluék ellen ez hogy fog menni?? - erre kérnék választ a szakértőktől. Márpedig,h győzni akar a Pats, akkor passzolnia kell.
Szerintem a Steelres is inkább passzolni fog. Ezért is lenne nagyon fontos a jó passrush (egy jó sec. teljesítménnyel vegyítve), mivel Roethlisbergert nem igazán tudja megvédeni a O fal mostanában.
Még megannyi kérdésem lenne és (nem szakértői) fejtegetésem..Tegnap este örültem a győzelemnek, mint írtam, de ma reggeltől már csak a hétvégi összecsapás jár a fejemben.
2008. 11. 24. 18:08
Soldados
Engem csak annyi érdekelne, hogy ugye ezen a héten is lesz a bemutatjuk ellenfelünk című rovat? :)
2008. 11. 24. 18:12
Nyugi, lesz. :) Az elmúlt 2 hétben csak azért nem volt, mert már nem először játszottunk velük, de természetesen lesz a Steelers-ről, a Seahawks-ról, a Raiders-ről és a Cardinals-ról is.
2008. 11. 24. 18:13
Soldados
Király, már várom. :) Csak ügyesen. ;) És persze nyerjen a jobb. :)
2008. 11. 24. 18:15
vidor
szerintem feltesszük a youtube-ra a tavalyi meccsünk legszebb jeleneteit :))
2008. 11. 24. 18:23
Soldi: azaz mi! :D Bocsi, de ez akkora magas labda volt, h nem lehetett nem lecsapni. :D Komolyra fordítva: nem mi vagyunk az esélyesek, de harcolni fogunk és sztem nem adjuk könnyen a bőrünket, főleg hazai pályán nem tehetjük meg. :)

vidor: lenne bőven mit! ;-) Mekkora meccs volt a tavalyi, imádtam! :)
2008. 11. 24. 18:24
fega
"szerintem feltesszük a youtube-ra a tavalyi meccsünk legszebb jeleneteit :))"
Ez gonosz kicsit :D Elég lenne a TommytoRandytoTommytoJabbar :)
2008. 11. 24. 18:32
FeGa: és mindezt Mr. Guarantee felé. :D
2008. 11. 24. 18:35
Soldados
A Dömper elkapásra gondoltok Hobbs mellett? :) Na jó, az szívás volt a köbön nekünk, szétalázták (szó szerint :() a liga akkori legjobb D-jét minden idők egyik legjobb Offense-vel, de ha lehet, most még dominánsabb a Defense. Ettől függetlenül final drive-on fog eldőlni a meccs sztem. A tippem szerint (elogult lesz ;)) vagy megállítjuk a Patset, vagy megcsináljuk a drive-ot. :D Van mit visszafizetnie a Steelersnek az elmúlt 10 évből, nem 1 konfdöntőt és fontos alapszakasz meccset szívtunk ellenetek és igzán csak egy szép sikerre emlékszem, amikor megszakítottuk az újonc BB-vel a Pats győzelmi rekordját.

Sztem a kulcskérdés: YAC-t tudja-e minimalizálni a Steelers és ha netán hosszú passzra vállalkozik a Pats (ebből azért kevés lesz a Harrison-Woodley duó miatt), akkor sikerül-e odaérni a blitzelőknek. Ha nem sikerül Welkeréknek futni a labdával elkapás után, akkor nem sok esélye lesz a Pats-nek, de ha vki képes lehet erre, akkor az éppen a Pats. A futás nem lesz tényező. ;)
2008. 11. 24. 18:45
Soldi: jó látni h azért árnyaltad a véleményed a pár héttel ezelőtti "minimális" (asszem ezt írtad, vagy vmi hasonlót) Patriots esélyhez képest... :)

Én is úgy gondolom, h az lesz a kulcs h mennyire fognak menni a rövid passzok és ezekkel mennyire tudunk előre haladni. Nem irigylem a D-teket, nagyon nehéz jó taktikát kitalálni ellenünk. A Jets ráállt arra, hogy megfogják Wes-t és Randy-t, erre elővettük Jabart és Watsont, plusz ugye ott van még Kevin is, aki tökéletesen ezen a téren... A Miami inkább próbált mindenkit egy az egyben fogni, 3 Randy TD lett rá a válasz. Futást sztem eleve nem erőltetnénk, nem tom mi lett végül Sammy-vel, nem nézett ki jól ahogy feküdt a földön, de mintha a végén már azt láttam volna h pacsizik az oldalvonal mellett a többiekkel... Remélem nincs nagy baj, üvegből vannak a futóink, kivéve Benny. :)
2008. 11. 24. 18:46
vidor
én most néztem meg 3 napja :))
Tom előadta a világ egyik legjobb rossz passzát :))
2008. 11. 24. 18:47
vidor
nem lett semmi baja, hálistennek
2008. 11. 24. 18:48
juhi04
Majd BJGE 150 yard 5 yard/carry a steelers D ellen :D Amúgy Danna, én inkább a mi O-kat nem irigylem, nekünk kell kitalálni valamit nem nekik. Jobb D az mint amilyen O a mienk.
2008. 11. 24. 18:52
vidor: akkor jó. :)

juhi: persze, ezt nem vitatom, de azért készülni fognak ők is ellenünk és csak ki kell találniuk h mi legyen, kit fogjanak, kit mennyire engedjenek relatíve szabadon ,stb. Nagy taktikai csata lesz sztem mind2 oldalról. :)
2008. 11. 24. 19:00
Soldados
Árnyaltam, mert az elmúlt 2 meccs nagyon meggyőző volt. Ahogy akkor is mondtam, hogy ez a meccsig változhat, hát változott is, mert meccsről meccsre jobb lett a Pats Offense. Most is vállalom, hogy akkor az lett volna a reális, de mostanra sokkal kevésbé tűnik egyértelmű favoritnak a Steelers a Pats formajavulása miatt.

És azt azért én is megfordítanám, amit írtál. :) Inkább a mi ellenfelünknek kell kitalálnia vmit a Steel Curtain 2.0 :D ellen, mert idén iszonyat dominanciája van. Tehát akármennyit is javult a Pats O, neki kell bizonyítania és kitalálnia vmit a Steelers D ellen, s nem fordítva.

Álljon itt egy kis "rémisztő" adat a Steelers Defense-ről: 1st against rush, 1st against pass, 1st total, 1st in Red Zone, fewest allowed TD, fewest allowed points, fewest allowed rush and pass big plays (+20/+40), 2nd in sacks. Beszédes. :D
2008. 11. 24. 19:00
pow
üdv

az összefoglalót hol lehetne megnézni?
a segítséget előre is köszönöm.
2008. 11. 24. 19:00
Soldados
Na jó maradjunk annyiban, hogy mindkét egységnek nagyon fel kell készülnie. ;)
2008. 11. 24. 19:04
Soldi: maradjunk. :) Bízzunk benne h nagy meccs lesz és győzzön a jobbik. :)
2008. 11. 24. 19:05
vidor: lehetsz is, te aztán tényleg kiálltál mellette mindig. Nem úgy mint mi, akik még augusztus végén a fejét akartuk venni. :D
2008. 11. 24. 19:34
Gabesz
most nézem hétvégén nem a NE-Pit meccset adja a sport tv! pedig azt hittem ez elég nagy rangadó a tv-s közvetítéshez :(

amúgy csak a sor minta miatt is nyerünk (W-W-L-W-L-W-W-L-W-L-W-?) :D
2008. 11. 24. 20:10
vidor
hát azért én is szidtam rendesen :)) csak amolyan szeretett-teljes felhanggal :)))

igen, a Jets-Denver lesz helyette, bár nem teljesen értem...
(Hajrá Broncos)
2008. 11. 24. 21:18
Thorn19
Én se értem, de no para. Legalább az NASN adja.
2008. 11. 24. 22:05
Szabotomy
Kemény a Steelers D,de szerintem 1 6-3as Pats győzelem is elég!:D
2008. 11. 24. 22:05
vidor
nekem nincs NASNem, szóval a hajamra kenhetem :))
2008. 11. 24. 22:13
Gabesz
nekem sincs NASN-om :(
szóval marad a pixelháború vagy talán stoogetv-n találok valami használható linket
2008. 11. 25. 05:52
pittaba
Mea Culpa Matt! Nekem nagyon tetszett a játéka. Azért csendben hozzátenném, hogy látszik, hogy Tom fiú erőteljesen foglalkozik vele. Végre meri használni Mosst, és azok a harmadik játékok! Nos ahogy említettem mea culpa! Azért Neal-nek valóban voltak rizikósabb mozgásai, de azért látható, hogy egyre jobban bíznak Cassel-ben és így egyre jobban védik is! Eddig kicsit borúsabban láttam, a rájátszást, de most nagyon alakulunk!!! Ha Hobbs és csapata felnő akkor... Hát sokra leszünk képesek! Hajrá Pats!
2008. 11. 25. 08:33
Bulow
Gabesz: a sormintád szerint még 2 L, akkor viszont nincs PO.

Lehet hogy csak nekem új, de AD nincs IR-en sem a meccs közbeni kiírás, sem a roster szerint. Bill tud valamit...

Mindenkihez, aki nem tudja nézni a meccseket: én előfizettem az NFL Gamepassra (follow your team), 180 dollár (szerencsére még 140-nél) összes NE meccs HD-ban a gépemen bárhol a világban. Nem olcsó, meg csúszik 2 percet, így meg kell állni, hogy ne nézzem a közben gamecentert, de a minőség állat, és LÁTOM a meccseket. Úgyhogy vas este leülök a TV elé ás eccerre nézem a NE-PIT és a DEN-NYJ-t. Még most is elő lehet rá fizetni, meg van pay-per-view is.
2008. 11. 25. 10:17
Seventh Son
Ha 20 pont felett lesz a csapat, vmint MC 250 passzolt yard közelébe, akkor már lehet örülni sztem. A győzelem viszont mindennél fontosabb, ezért én is nagyon boldog lennék már egy 6-3-mal,amitől persze biztosan,h több pont lesz.
2008. 11. 25. 12:27
Cosco: nagyon jó a Cardinals, de sztem az a meccs nekik már nem fog számítani, tuti PO. Warner ráadásul nagyon nem fiatal már, sztem ha az első félidőben játszani is fog, ha BigSey, Vince vagy Ty Warren vagy kétszer megindul felé, akkor tuti lefogják hozni, nem fognak kockáztatni egy sérülést. Amint láthattuk a Giants ellen, nem áttörhetetlen a faluk...

AD-vel kapcsolatban szerintem most már tuti arra mennek, h egy esetleges PO esetén vissza fog térni. Vagy talán a Bills-re is már, nem tom pontosan hol tört el a karja, de ugye átlagosan egy törés 6 hét, az pedig az utolsó előtti meccsen jár le... kérdés h nála h fog gyógyulni a csont, mennyire lesz terhelhető utána a karja...
2008. 11. 25. 13:03
fanette
Sziasztok!
Nem akarom tovább dicsőiteni a mi Matt fiunkat, inkább ajánlok egy linket, annak aki még nem látta:

http://replay-re-cutter.nfl.com/clip.aspx?key=52DB5C8018707BB1&ctx=medialist&type=image

A címe sokat mondó: CASSEL GOOD AS BRADY???
2008. 11. 25. 14:13
hulit
Ha megvédik Casselt akkor nem lenne baj csak szerintem Harrisont idén nem nagon fogja meg senki. BB nagy varázsló hátha kitalál valamit mint tavaly a Jaguars ellen.
2008. 11. 25. 16:04
pittaba
Ettól függetlenül azért Matt nem BB alternatívája. Meglepően jobban játszott mint várható, de azért nem feledjük, hogy ki volt az ellen! Mindentől függetlenül, ha maga BB irányítana is, akkor is HAJRÁ PATS!
2008. 11. 25. 17:55
mascherano
2008. 11. 25. 21:04
Boston
MC témában ajánlom mindenkinek a figyelmébe, akit érdekel:

http://sports.espn.go.com/espn/page2/story?page=easterbrook/081125

Kihangsúlyozom, hogy ez nem von le semmit Matt Cassel teljesítményéből...
Köszönet a linkért Sinisának, aki az nfl.hu-n tette közkincsé.
Hozzászólás a(z) Ups & downs Alapszakasz 12. hét bejegyzéshez