Menetrend

Ups & downs - Preseason 3. mérkőzés (frissítve!)

2012. 08. 25. 13:21
Szerző: lucas
Kategória: Hírek

A New England Patriots péntek este lejátszotta az előszezon 3. mérkőzését idegenben Tampában, a Raymond James stadionban a Tampa Bay Buccaneers ellen, amely végül 30-28 arányú vereséggel zárult.


Az előző mérkőzéssel ellentétben most a kezdők kapták a fő szerepet, 3 negyeden át játszottak azok a játékosok, akik a 53 fős keretnek is valószínűleg a tagjai lesznek. A védelem első sora a Bucs első és TD-t eredményező drive-jában nyújtott gyenge kezdés után magára talált, és főleg a futások ellen felcsillantotta erejét. A támadójáték viszont sehogy sem akart összeállni, az irányító védelme a passzok során szinte egyenlő volt a nullával, Brady csaknem minden snap végén a földön kötött ki. A futást meghatározta, hogy Vereen megsérült a meccs elején, szerepét Ridley vette át, akinek azért akadtak jó megoldásai. Az első sor a támadásban végül összehozott két TD-t, de remélhetőleg élesben, a szezonban nem ezt az arcát fogjuk látni a csapatnak. Úgy tűnik, Mallett versenyben van a 2. számú QB posztért, mert ő váltotta a 4. negyedben Bradyt, és volt két eredményes drive-ja, így zárkózott fel a Pats 30-14-ről, és tette szorosabbá a végeredményt.

Up
Marquice Cole – A slot  cornerbacknek volt néhány sikeres passz elleni védekezése, és a special teamben mind a 4 formációban feltűnt, így bebiztosíthatja a rosterhelyét.
Stevan Ridley – A running back vezető szerephez jutott, 16 próbálkozással 87 yardot ért el, felcsillantotta erőteljes stílusát. Ugyan elvétett egy bliztzfelvételt, de a jó futóteljesítményével összességében korrigálta ezt a hibát.
Brandon Spikes – Bebizonyította, hogy ha ő a pályán van (és most elég sokat ott volt), a védelem nagyobb tűzzel játszik, különösen a futás ellen volt hatékony.
+1 (a szerkesztőtől) Ryan Mallett -  Nagy lelkesedéssel és kevés hibával játszott, látszik rajta a fejlődés. (13 ból 7 sikeres passz, 66 yard, 2 TD)

Down  
Marcus Cannon
– A jobb oldali tackle-nek megint küzdelmes estéje volt, nem nagyon tudta feltartóztatni a nagy sebességgel érkező passrusht, pl. Michael Bennett csúnyán megverte az első negyedben, amikor strip-sacket ért el  Bradyn, (bár az irányító is szabadulhatott volna hamarabb a labdától).
Julian Edelman –Kihasználhatta volna, hogy Welker nem játszott a meccsen, de nem igazán tudott élni a lehetőséggel. Bár a  futás előtti blokkolása elég jó volt, de nem volt elkapása sem.
Kickoff coverage unit – Továbbra is a problémás az egység teljesítménye a csapat számára ebben az előszezonban. Tegnap is a nyitódrive-ot, így a meccs elejét meghatározta, hogy a Bucs a 39 yardot jött előre a kezdőrúgás után.
+1 (a szerkesztőtől) Pass protection - Szép füves pályája van a Bucsnak, de a gyep állapotáról  leghitelesebb információkat Brady tudná  adni, ugyanis többször közvetlen közelből szemlélhette meg. Hiába lesz x számú jó elkapónk, ha sose lesz idő a route-ok megfutására, vagy legalább a labdától való szabadulásra. Én hiszek Scarnecchiában, de ez támadójáték még elég rosszul néz ki. A passzvédelem, illetve annak hiánya egy nagy-nagy kérdés, és szerintem nagy nagy UP jelenleg.

További vélemények, észrevételek: Mike Reiss - Rapid reaction (pirko)

A Patriots csúf estéje. A mérkőzés némileg hasonlított a tavalyi harmadik előszezonbelihez, amelyen a Detroit bánt el a csapattal, és Brady túl sok ütést kapott. A Buccaneers agresszív védekezést mutatott be, képes volt megtörni a passzjáték ritmusát azzal, hogy hamar odaértek Bradyhez, és ennek köszönhetően 20-7-es félidőbeli előnyt szereztek. Az irányító védelmezése, ('pass protection') - a támadófaltól a tight endekig és running backekig - ingatag volt. Mondhatnák persze azt is, hogy Brady sem mindig könnyítette meg a saját dolgát, mivel néhány snap során túl hosszan tartotta magánál a labdát. A Patriots hamar hátrányba került - a védelmet az első drive során darabokra szedte az ellenfél - és az este hátralévő részében végig a felzárkózásért küzdött. Bill Belichick minden bizonnyal olyasmit fog mondani, hogy a csapatnak még sokat kell dolgoznia ezek után. Igazat beszélne.
Brady majdnem a harmadik negyed végéig a pályán. Az utolsó mozzanat Brady részéről a harmadik negyed vége előtt 54 másodperccel jött el, és egy 16 yardos TD passzt jelentett Rob Gronkowskinak. Mindez jól mutatja Belichick hozzáállását, ahogy a második félidőben Bradyt és a többi nagyágyút is játszatja az alapszakasz "jelmezes főpróbáján" ['dress rehearsal' - ahogyan az előszezon 3. meccsét nevezik]. Forró és párás volt az idő Tampában, így bár nem feltétlenül ilyen eredményre számítottak, pozitívum, hogy tesztelhették a Patriots alkalmazkodóképességét. 
Három sérülés. - Vereen, Larsen és Arrington. A második profi évét töltő futó, Shane Vereen, és az ötödik profi évét töltő fullback, Spencer Larsen is sántikálva hagyta el a pályát, és nem is tértek vissza. Így egy kicsit elvékonyodott az 'offensive backfield'. Bár Vereen igyekezett minél több játékidőt kiérdemelni, a távollétében Stevan Ridley volt a Patriots egyik kiemelkedő játékosa, és úgy tűnik a kezdő és az első számú futó szereköre vár rá. Mindeközben Kyle Arrington helyére Ras-I Dowling jött be a második negyed két utolsó felvonására, és Arrington hátát vizsgálták a pálya szélén. A három játékos közül egyik sem tért vissza a pályára.
Kedvezőtlen jel Stallworth számára? Annak ellenére, hogy Welker nem játszott a mérkőzésen, a Patriots nem játszatta Stallworthöt - aki jelentős játékidőt kapott hétfő este - egészen a negyedik negyed végéig (volt néhány késői elkapása [saját megjegyzésem, hogy volt egy iszonyú dropja is, meg is jegyezték a kommentátorok, hogy a roster helyért folyó versenyben ilyen hibát nem lehet véteni]). Julian Edelman jutott sok játékidőhöz, mint elkapó, de csendes estélye estéje volt (0 elkapás). Mindez rossz hír lehet a roster helyben reménykedő Stallworth számára.
Védelem - fent és lent. Egy 19 yardos Doug Martin [a Tampa első körben draftolt futója, a beceneve 'Muscle Hamster' - 'izomhörcsög'] futástól eltekintve a védelem szilárd futás elleni védelmet mutatott. Ez volt a védelem egyik pozitív aspektusa, tekintve, hogy ilyen "élethű" futójátékot nem nagyon kapnak az edzések során. A secondary kezdetben küszködött ugyan, de az újonc safetyk, Tavon Wilson és Nate Ebner jelentős játékidejét is figyelembe véve nem voltak jelentős problémák a végeken, kivéve az első drive-ot. Értékes tapasztalatokat szereztek.
Demps bemutatkozása - fent és lent. Az olimpiai ezüstérmes Jeff Demps a harmadik negyed felénél jutott először játéklehetőséghez, és felemásra sikeredett a bemutatkozása, két kickoff visszahordással, amelyek nem hoztak túl sokat, és egy büntetéssel ['simulating the snap count' - ahogy én láttam, lényegében idő előtt bemozdult, bár Brady vitatkozott a bíróval]. De a negyedik negyed vége felé a robbanékonysága került terítékre, egy 29 yardos futással, amely megmutatta kivételes sebességét. Ő is egy olyan játékos: ha nála van a labda, nem akarod elhibázni [a tackle-t]. Izgalmasnak ígérkezik.
Emlékeztető - ez még csak az előszezon. Nem volt egy felemelő élmény a Patriots részéről, de ahogy tapasztalhattuk korábban, tartózkodnunk kell attól, hogy az előszezonbeli eredményekből messzemenő következtetéseket vonjunk le. A Buccaneers úgy bánt el a patriotscal, mint ahogyan a Lions tette azt tavaly a harmadik előszezonbeli meccsen. A Patriots 2011-es szezonja pedig igazán sikeres lett. Néhány megjegyzés Greg A. Bedard (Boston.com) részéről: Azzal az elvétett blitzcel Ridley majdnem "kinyírta" Bradyt, és fejlődnie kell még az irányító védelmezésében. A Tom Brady - Brandon Lloyd kapcsolat úgy tűnik nem működik azonnal. Több közös játékra van szükségük, hogy összeérjenek. Lloyd úgy tűnt, kényelmetlenül érzi magát, és ugyanez látszott Bradyn is Welker nélkül. Brady számára most is, és a jövőben is Aaron Hernandez az első számú célpont ebben a támadó alakulatban, Welker a második, aztán jön Rob Gronkowski. Szerkesztői véleményem Én biztosan az "UP"-ba tettem volna Chandler Jonest is. Ő volt az egyedüli, aki nyomást tudott gyakorolni a Bucs irányítójára, lényegében csak holdinggal tudták visszafogni. Nekem személy szerint egyre jobban tetszik Nate Ebner játéka, a 4. negyedben egymás után több remek szerelést is bemutatott. Ez már csak azért is jó jel, mert - bár nem emelték ki - Gregory is sántikált egy ütközést követően, és úgy láttam már ő sem jött vissza. Szintén a vége felé tűnt fel, hogy Niko Koutouvides rövid időn belül háromszor vétett mistackle-t, és a Bucs running backje, Madu egyik futásánál is teljesen rosszul helyezkedett. … Ja, és Gronkowski a TD után nem vágta oda a labdát. Talán ez is azt jelezte, nem volt felhőtlen a hangulat a Patriots támadó alakulatánál. A cseresor viszont dícséretet érdemel, főleg Mallet utolsó 2 perces drive-ja - Demps hathatós közreműködésével - tetszett nagyon, Jesse Holley pedig nehéz labdát kapott el éppen a föld fölött, és ért el TD-t.

Forrás: Ups & downs, Boston Globe - Greg Bedard.

Hozzászólások

2012. 08. 25. 13:50
cspeti98
Vereen sérülése milyen súlyos?Remélem a Titans ellen játszhat.
2012. 08. 25. 13:51
elche
Ha már előfizettem a Game Passre, a meccs első felét néztem élőben, és döbbenetes volt látni, ahogy Bradyvel tényleg feltörölték a padlót a szó szoros értelmében. Szerintem Ridley kifejezetten harcos és jó volt. Ez az olimpikon atléta meg valóban nagyon gyors, csak ne legyen előtte senki.:)
2012. 08. 25. 14:59
Gordon
UP
Jones & Hightower
Demps
Ebner

Down
Tom Brady

értem én, hogy nincs fal de meg sem próbáltunk a blitz-ek helyére bedobálni a lasztit.Régen pont ez volt TB egy nagy erénye, felismerte, hogy mi jön és áthívta a play-t. ha tartott a fal akkor is 5-6 mp-et vacilált és az int nél is volt ideje aztán bedobta 3 ember közé..nem írom le ne értsetek félre de ez ma nem az ő meccse volt. Nem lepődnék meg ha a giants ellen is nyomna két negyedet.
2012. 08. 25. 15:02
A "További vélemények, észrevételek" első részében természetesen nem a saját, hanem Mike Reiss véleménye olvasható. Én csak a legvégén - Bedard után - merészeltem megnyilvánulni ;)
2012. 08. 25. 15:05
Gordon: Brady egyszer megpróbálta bepasszolni a blitz mögé, de Bolden azt sem tudta, milyen rendezvényen van ;)
2012. 08. 25. 15:31
nosbiglem
Én azt mondom, van hova fejlődni!
Ebből a meccsből csak tanulni lehet. BB szét fogja szedni őket a videoelemzések közben. Higgyétek el, egy ilyen meccs sokkal jobb, mintha fölényesen nyertünk volna.
2012. 08. 25. 17:02
Zarathorn
A pohár nem félig hanem sajnos csak negyedig van :(
2012. 08. 25. 17:29
non4m3
hát ez az első soros O# nagyon döcögött, össze kell kapnia magát mindenkinek, van honnan javulni :D
2012. 08. 25. 17:31
Nem baj, ha csak negyedig, elég jók a pultosok, hamar tele lesz megint! :)
2012. 08. 25. 17:53
atis87
Csak Cabernet helyett 200 ft-os csöves borral lesz tele :)
2012. 08. 25. 19:10
narbony78
A Cabernet is lehet Savanyú!
Lesz itt még meglepetés, ide a rozsdás bökőt!
Az öreg még jól megkeveri a kártyákat a szezonstart előtt!
2012. 08. 25. 19:12
lupus
Mielott itt tobben elindulnatok ritualis ongyilkossagot vegezni. :D
Egy aprosag,ez edzomerkozes volt. Megha a "nagyok" jatszottak is javareszt.1-1 ilyen edzomeccsen az edzok is probalkoznak. Mert itt nincs tetje,de elethubb korulmenyek kozott lehet kiprobalni dolgojat,mint egy csapaton beluli edzesen.
Ez az o falra nem vonatkozik,max a futasoknal.
Az amerikai fociban ugy lehetsz hosszu tavon sikeres,ha ujra es ujra meg tudsz ujulni. Es ezek az edzomeccsek kellenek a megujulashoz.
2012. 08. 25. 23:40
beepee7
elche

Látom írtad, hogy előfizettél game pass-ra.
Azt akarom kérdezi, hogy lehet magyarországról regisztrálni?
Milyen minőségben adja a meccset? 15 mbites nettel menne?
Gondolkodok rajta, hogy én is előfizetek az egycsapatos lehetőséggel.
2012. 08. 26. 06:36
beepee7: Igen, lehet itthonról, max 4500Kbps-al jön az adás, így szerintem a 15mbittel jónak kell lennie. Nálam 50mbites a net, és csak akkor romlik a minőség, ha itthon más is foglalja a netet :) A minőség nem HD, de a streamnél 100x jobb!
2012. 08. 26. 09:48
Lacus
Sajnos nem volt időm végignézni a meccset, csak átpörgettem egy fél óra alatt. De a hiányosságok így is látszottak, azonban az is tisztán nyilvánvaló volt, hogy együtt van a csapat, főleg - ha lehet ezt mondani - a második vonal! Megbeszélték a szituációkat, odamentek egymáshoz gratulálni, vagy csak segíteni, és azt hiszem, hogy ha csapat van akkor bármi lehet a a vége. Továbbra is a vesszőparipám Demps, mert látszott rajta, hogy igyekszik, akarta segíteni, előre vinni a csapatot, de pár napja van a csapatnál, és ez is tisztán meglátszott. A büntetése után mutatták a padon, olyan kis szégyenlősen mosolygott, látszott, hogy tudta, hogy elb...szúrta, de utána is kiment és tette a dolgát! Én azt mondom, hogy eddig úgy tűnik, hogy jól jártunk vele, szerintem ha beleszokik a légkörbe kivételes játékos lehet! Hiányzott Wes, örök kedvenc marad :) Hörni viszont továbbra is meggyőző, Brady-n én azt vettem észre, hogy nem is vette komolyan, lehet ez csak nekem tűnt úgy. Szóval remélhetőleg ennél csak jobb lesz! :)
2012. 08. 26. 20:18
C4rr1ck
Spike mellet Jones-t én is kiemelném a védelemben. Amennyire szidják mindig a Pats védelmét, én annyira élveztem nézni őket a Bucs ellen (leszámítva a bucs első drive-ját, az valóban elég cinkes volt).

Amit viszont nem értek, hogy miért írják, hogy Hernandez Brady első számú célpontja? Tavalyi statok egészen mást mutatnak még akkor is ha csak a TE-ket nézem. Na de igazából mindegy is, mert nem egy fakezű gyerek az Aaron... :D
2012. 08. 26. 20:49
borisz.hu
Sziasztok!
Volt szerencsém élőben nézni a meccset, és ami megragadt bennem az a következő: az első drive-ok alatt, folyamatosan erőltettük azokat a play-eket amikre az ellenfél csapata pontosan fel tudott készülni a tavalyi szezon után. Inkább nevezném ezt az időszakot, a helyzet felmérésének más védelemmel szemben, mint valós játékszituációk gyakorlásának. Kiderült ki mennyire ismeri a playbook-ot, és az ellenfél hogyan reagál rá. Erőltettük a középhosszú rout-okat, figyeltük milyen felállást játszanak ellenünk. Amikor azonban elkezdtük azokat a play-eket hívni, pl elkezdett futni Ridley, Vereen sérülése után. Bolden screenpassz drop-ja valóban szemet szúró volt, viszont balra ment akkor amikor Mankins már pihent, és a TE se Gronk, vagy Hernandez, esetleg Fells volt. Szóval semmi para, ez csak egy edzőmeccs, semmi több, porhintés a szezon előtt. Amikor pedig elkezdett futni a csapat, és nem engedtünk lépten -nyomon 4-5 pass rushert ill. blitzelőt a falunkra egyidőben, láss csodát mindenki egy kicsit magára talált, fellélegzett, és beindult a gépezet, igaz kicsit nyekereg még, de jó volt látni ezt is egy kicsit. Szerintem a Giants ellen Brady fog kezdeni a kezdőkkel az első negyedben, de egy -két drive után jönnek a cserék, hogy döntsenek a roster helyekről. Nem hiszem, hogy el kellene keseredni az O-line munkáján, de keresik a lehetséges cseréket, és a kémiát a csapattársak között. A legnagyobb érvágás Matt Light kiválása, mivel ha hamarabb szól, véleményem szerint az első három drafthely valamelyikén szinte biztos, hogy OL tagot húznak. Ha Waters beáll, márpedig szerintem jönni fog, rendben leszünk.

Üdv Mindenkinek, és fel a fejjel!
2012. 08. 26. 21:57
elche
beepee7
A regisztráció semmi gondot nem okozott, sőt, hiszen csak az USA-n kívül elérhető a Game Pass. Simán fizttem bankkártyával. Mivel az árkülönbség nem volt túl nagy, én Season előfizetést vettem, most is a Broncos-49ers meccset nézem épp, szívesen belekukkantok más meccsbe is. Kábeles netem van, itt semmiféle sebességprobléma nincs. A tabletemre is fel van telepítve az alkalmazás, és ott is remekül fut. Szerintem megéri.
2012. 08. 27. 11:02
#16 C3rr1ck: szerintem Bedard úgy értette, hogy "most" (nem tavaly), vagyis az edzőtábor és a látott presaeson meccsek során Brady elsőre Hernandezt keresi, aztán vált Welkerre, és végül marad a ("tuti") Gronk. És ezt várja a szezon során is... az lényeg nem is az első három sorrendje, hanem az, hogy Brandon Lloyd nem szerepel közöttük.

#15 Lacus: Igen, igen, Jeff Demps!!! Már most elképesztő volt a sebessége és az irányváltása, mit fog tudni a srác pár hónap "NFL kiképzés" után? ;)
2012. 08. 27. 12:08
magooc
Hali!
Az a baj ezekkel a meccsekkel, hogy nekünk nem mutat meg semmit.
Mert szerintem BB nem az eredményre megy, hanem egyes játékok tökéletesítése. még az is benne van a pakliban, hogy TB direkt nem dobta el a labdát, mert azt mérték, mennyi ideig tudja fal tartani blitzet. vagy valami mást figyeltek. Azt már úgyis tudja az egész csapat, hogy dob. Tehát azt felesleges gyakorolniuk.
Persze az is lehet, hogy minden élesben ment, és tényleg ilyen gyengék vagyunk. De ezt BB aligha fogja elárulni.
Csak az alapszakaszbeli meccsek fogják ezt elárulni...
Arra mindenesre jó volt ez a mérkőzés, hogy Demps, és MALLET belopják magukat a szívembe.
innen töltöm a mérkőzéseket, amíg lehet: sport-video.org.ua/americanfootball
Hozzászólás a(z) Ups & downs - Preseason 3. mérkőzés (frissítve!) bejegyzéshez