Menetrend

Ups & Downs - Alapszakasz 5. hét

2008. 10. 06. 14:45
Szerző: vidor
Kategória: Cikkek
Up & DownLássuk, kivel mennyire volt elégedett Mike Reiss a vasárnapi, San Francisco 49ers elleni meccs során:
Up Matt Cassel -- Az irányító egy igen ingatag kezdés után 22/32-vel, 259 yarddal, 1 TDvel és 2 INT-tel fejezte be a meccset. Bár 5 sacket is benyelt, és a statisztikája sem valami kiemelkedő, higgadtsága és "rövidtávú memóriazavara", mely kitörölte a rossz emlékeket, fontos szerepet játszott a győzelemben. Third downoknál volt pár nagy passza. Stephen Gostkowski -- 3/3 a FG-ból, a 4. negyedbeli 49-yardosa igen fontos volt, hiszen azzal a 49ers kétszeri pontszerzésre kényszerült. Ráadásként 3 touchback. Dime package a védelemben -- A Patriots egy másfajta dime package-et alkalmazott a védelemben csak egy defensive linemannel (Jarvis Green), 4 linebackerrel (Pierre Woods, Gary Guyton, Mike Vrabel, Adalius Thomas) és 6 defensive backkel (Deltha O'Neal, Ellis Hobbs, Jonathan Wilhite, Brandon Meriweather, James Sanders és Rodney Harrison). Wes Welker/Randy Moss/Jabar Gaffney -- Míg a 49ers elkapóinak volt pár költséges dropja, a Patriots elkapótriója biztoskezű és termékeny volt, összehozva összesen 16 elkapást, 249 yardot és egy touchdownt. Moss 66 yardos TDje fontos szerepet játszott abban, hogy nehogy korán eldőljön a meccs. Sammy Morris/LaMont Jordan/Kevin Faulk -- Amikor túl gyors volt a meccs elején a játék, és a csapatnak le kellett lassítania a dolgokat, a futók vették kezükbe a dolgot, élükön Sammy Morris-szal. Faulk TD futása a direct snap után a 3. negyedben a mérkőzés egyik legszebb játéka volt. Down Chris Hanson -- A punter továbbra is szenved az 50+ yardos szituációkban és amikor igazán szükséges lett volna, nem tudta visszaszorítani a San Franciscót. Logan Mankins -- A left guard nem kapcsolt időben a 3. negyedben, és az ellene befújt holding miatt nem sikerül a csapatnak megcsinálni egy third-and-8-et. Lauernce Maroney -- Nem fut olyan határozottan, mint Morris és Jordan, 10 kisérletből 26 yarddal zár (2,6-os átlag) és csak 17 snap során van a pályán. Forrás: Reiss's Pieces

Hozzászólások

2008. 10. 06. 16:07
Wyatt
Cassel hmm..., a többivel egyetértek
2008. 10. 06. 16:16
balint
én is hasonlóan értékelem, Cassel sztem is UP..ő nem Tom, a meccs elején mutatott zavarok ellenére jól írányított, kezébe tudta venni a csapatot és már sikerült bevennie a játékba Randyt is szal én összeségében elégedett vok Mattel.az 1etlen amit nagyon szeretném h változzon az LoMo teljesítménye,bár lehet h ebben a kisebb sérülése is benne van
2008. 10. 06. 17:03
focilap
Hát szerintem nem UP Cassel. A 259 yard rendben van, de van mellé 2 int és kb. 2-3 sacket maga miatt nyelt be. Egyszerűen nagyon lassú.
2008. 10. 06. 17:10
juhi04
Magához képest az, tőle nem kell 130as rating hogy nálam UP legyen...
2008. 10. 06. 17:23
Pupu
Nem értem a fanyalgást Cassel miatt.MÉgis mit vártatok hogy fog játszani?Nekem teljesen pozitiv 4-böl 3 gyözelem.Én azt hittem hogy ennél siralmasabb lesz a mérleg Tom nélkül.És Cassel szerintem minden meccsen jobban fog játszani bár sose lesz belöle top irányito...
2008. 10. 06. 17:32
focilap
Nem várok tőle Brady szintű teljesítményt nyílván, de a lassúsága idegesít. Egy csomó sacket maga miatt kap be. Már az O-line megfogja a pass rusht, de ő csak vár és vár. Ezután pedig jön a sack.

4 meccsből 3 győzelem rendben van, de ez volt a szezon legkönnyebb 4 meccses sorozata. 2 hét múlva már lehet, hogy 3-3-ra állunk.
2008. 10. 06. 19:35
szvsz Cassel UP...
Brady sérülésénél én szintén azt hittem, kész vége a szezonnak...a teljes csapatnak idő kell(ett) ezt a sokkot feldolgozni, szvsz a Miami elleni betliben a pszichés tényező igen komoly szerepet játszott. Az első két meccsen működött a "csakazértismegmutatjuk", míg utána jött az "egész szezont TB nélkül??" elbizonytalanodás, dekoncentráció. Q.. nagy szerencse, hogy idén ilyen korán jött a bye week. Ilyen előzmények után egyelőre a 3:1 számomra kellemes meglepetés.

Én valahogy úgy vagyok, hogy a PO-t el kell érni, ott pedig már bárki ellen bármi lehet.
Évad közben kell összeállnia a csapatnak, az új irányítóval az Offense-ben, s nem kevés változással a D-ben...
csak emlékeztetnék mindenkit, hogy az alapszakaszban tavaly Eli és a Giants úgy, ahogy van, igencsak rapszodikus teljesítményt nyújtott, s az alapszakasz utolsó meccsére (ugyebár ellenünk), ill. a PO-ra álltak össze igazán gyilkos gépezetté...
2008. 10. 06. 22:02
zo72
Hogy itt mekkora körbeverés van!!!!!!!!!!!!
Jets megveri a Dolphins-t
Pats megveri a Jets-t
Dolphins megveri a Pats-t és Chargers-t
Jets megveri a Cardinals-t
Cardinals megveri a Bills-t

Jövő héten Chargers-Pats, na ezek után ki mer fogadni nagy összegben bármelyik csapatra!!

Az utolsó 3 meccset (1 alapszakasz + 2 PO) megnyertük remélem marad ez a sorozat.
2008. 10. 06. 22:31
temp
A Chargers nagyon kemény ellenfél lesz. Ők messze jobbak annál, mint amit mutatnak, és hát... mi nem is vagyunk túl népszerűek náluk. Ha valaki ellen felszívják magukat, akkor félek azok mi leszünk.
2008. 10. 06. 23:28
vidor
de ők sem népszerűek nálunk (és kiv. nem magamról beszélek) szóval ezek hátha kiütik egymást, és győz a ... jobb/szebb csapat
2008. 10. 07. 00:32
Wakkow
jobb/szebb csapat... az egyérteleműen a PATS
2008. 10. 07. 00:33
Wakkow
2008. 10. 07. 09:36
A Chargers és a Broncos elleni meccsel én már az szezon előtt - tehát még Bradyvel együtt -is úgy számoltam, hogy azokat esetleg bukjuk. No most MC-vel nem nőttek az esélyeink. Még akkor sem, ha a Chargers sem az igazi most, a két szerencsételen vereség után a Dolphins elleni meccsen egyszerűen vacakul játszottak (mondjuk nekik sem nagyon fekszik a Miami, zsinórban kapnak ki tőlük). Szóval nem fűzök vérmes reményeket a köv. két meccshez, de nincs tragédia akkor sem, ha kikapunk. Csak ne úgy játsszunk, ahogy a delfinek ellen, mert azt elkeserítő volt nézni.
2008. 10. 07. 10:45
Wakkow
Én úgy számoltam hogy jó játékkal 4 meccset bukunk el. Ebbe benn van vagy a Chargers vagy a Bronchos a Colts egy Bills(sajnos) és vagy egy Pittsburg vagy Arizona. Sőt ha a futás ellen nem leszünk felkészülve akkor az Oakland sem lesz sima.
de egy 10-6 hozható... csak az a kérdés elég lesz e ennyi a Billsel szemben
2008. 10. 07. 12:32
Thorn19
Cassel nálam is UP, de a gyorsaságán nagyon sűrgösen kéne javítani, mert a Chargers defense kicsit acélosabb mint a SF-é és tőlük is benyelt 5 sack-et. Mondjuk idén jóval gyengébb a falunk mint tavaly volt. Sztem jövő áprilisban könnyen lehet erre kéne ellőni az 1. körös pick-et majd.
2008. 10. 07. 12:55
temp
a fal kétségkívül gyengébb, de korábban is említettem egy kicsit védve a nagy fiukat, hogy szerintem sok összetevős a dolog.
Egyrészt Tomra kevesebb rush jutott, mert tudták az ellenfelek, hogy két szempillantás alatt bedobja a rohamozó LB-k mögött üresen maradó területre a labdát valamelyik RB-nek, TE-nek vagy WW-nek. A másik, hogy az O-line hiába töri meg a pass rusherek lendületét, ha Matt elszórakozza az időt (Tomnál ezek a momentumok fel sem tűnnének, mert már régen szabadulna a labdától, nem a falat piszkálnánk érte). És harmadrészt egy tapasztalatlan QB ellen úgyis mindenki blitzel ezerrel, mert tudja, hogy könnyű zavarba hozni. Ettől függetlenül persze nem olyan dominánsak mint tavaly, de nem csak rajtuk múlik szerintem.
2008. 10. 07. 13:31
Pat Patriot
Helló mindenki!

A 3:1 a csapat esze nélkül remek teljesítmény. Jelenleg talán a 4-5. helyen vagyunk az AFC-ben, ami azért nem rossz. Én speciel vártam is egy kicsit, hogy legyen egy nehezebb időszak, mert most derül ki ugyebár, hogy ki az igazi Patriots-drukker... Valaki írta a 10:6-os mérleget mint ami elég lehet az alapszakasz után a rájátszásba kerüléshez. Szerintem ez elfogadható lenne, de a 11:5-ös arány még jobban tetszene... :)
2008. 10. 07. 13:57
bradyfan
Igen azért án is védeném egy kcist az off falat sokkal nehzebb dolgok van mint tavaly. És teljes egészében egyet érted veled viito. És annyit tennék hozzá hogy nekik is szokni kell az uj irányitot bár kevesen tudják de az irányito és az off fal között van a legnagyobb kapcsolat. Ha az nincs meg mint jelen esetben a pats-nél sokkal könyebben hibáznak. Gondolok arra példálul hogy Matt többet kevesebbet lép a zsebben mint brady vagy hogy a pasznál melyik oldalra lép ki egy lépést.
2008. 10. 07. 15:00
Medve12
Az a lényeg hogy nyertek a fiúk! Nem kell keresni a hibákat!! Jók vagyunk "oszt kísz"!!!
2008. 10. 07. 16:01
Seventh Son
Ezt nem lehet ilyen egyszerűen felfogni. :) A hibákat igen is észre kell venni és minél előbb kijavítani! Sose játszott még egyetlen csapat sem tökéletesen és nem is fog. Minden meccs után jobbnak és jobbnak kell lenni. Meg kell próbálni elérni a tökéletesség határát, mert mindig van hova fejlődnie mindegyik csapatnak és játékosnak. Többek között erről is szól egy sport.
Casselnek lehet,h éppen egy SD ellen jön el a nagy napja? Csak azért mondom ezt, mert a Chargersnek a legrosszabb a védekezése a passzok ellen a ligában és az összes kapott yardok tekintetében is eléggé hátul vannak. Ugyanakkor rengeteg pontot szereznek - na nem a Phins ellen -, szóval oda kell figyelni a D-nek rendesen. Továbbá nem bánkódnék,ha LT továbbra is gyengélkedne - eddig asszem 1 jó meccse volt.
Hozzászólás a(z) Ups & Downs - Alapszakasz 5. hét bejegyzéshez