Menetrend

Ups & downs - Alapszakasz 5. hét

2011. 10. 10. 13:59
Szerző: lucas
A New England Patriots amerikai idő szerint vasárnap délután 4-órától (nálunk vasárnap este 10-től) lejátszotta a 2011-es alapszakasz ötödik mérkőzését hazai pályán Foxboroban, a Gillette stadionban a csoportrivális New York Jets ellen, amely végül 30 - 21 arányú Patriots győzelemmel zárult.
Ups   Bill Belichick és az óvások – A Patriots vezető edzője, aki mint tudjuk  az óváshoz használt piros zászlót  a zoknijában tartja, a meccs folyamán kétszer is előrántotta onnan, és sikerrel óvta meg a pályán hozott téves bírói döntést. Mind  a két  challenge döntő szituációban segítette a csapatot. A Branch elkapása utáni fumble helyett TD-t sikerült elérni, Plaxico Burres  sikeres elkapása helyett pedig puntolni kényszerült a Jets. Ez összességében 10 pontot jelentett a nagyon szoros küzdelemben. BenJarvus Green-Ellis – A  running back karriercsúcsot jelentő 136 yardot futott  27 kísérletből (5 yardos átlag) és 2 touchdownt ért el, és nagy szerepe volt abban, hogy a Patriots támadása nemcsak hogy kiegyensúlyozottnak volt nevezhető, hanem az utolsó drive-ban a futások domináltak. 2010 óta senki nem ért el több futott TD-t, mint BJGE, szám szerint 18-at. Third-down defense – A sokat szidott és gyengének titulált Pats védelem ezen a meccsen 8-szor küldte le a pályáról 3. és outtal a Jets támadósorát. A Jets 11 alklommal kényszerült 3.downra, és abból csak hármat sikerült megcsinálniuk. A védelem tagjai közül megemlíthető   James Ihedigbo safety, aki kezdőként lépett pályára, és meggyőző teljesítményt nyújtott volt csapattársai ellen 6 szerelésével. (Szerk.: Azért a Jets utolsó TD-je, Holmes sikeres elkapása az ő lelkén is szárad, az nem volt éppen dicséretes teljesítmény.) Downs Stevan Ridley – A  rookie running back nem tudta azt a teljesítményt hozni, mint az előző meccsein, mindösszesen 13 yardot futott 7 próbálkozásból, ami között negatív yardosak is voltak. Speciális csapategység – A special team elsősorban a büntetések, Jermaine Cunningham (holding on a punt return) és Dane Fletcher (holding on a kickoff return), valamint   Joe McKnight 88 yardos kick off returnje miatt került ide. Thomas Welch – A támadófal tagját extra blokkolóként alkalmazták a meccsen Tom Brady védelmében, de ezt a feladatot nem mindig tudta hibátlanul megoldani,  Jamaal Westermannal -  aki 2 sacket is elért -  nem nagyon boldogult egy az egyben. A 4 sack, az ütések és a siettetések nagy száma mutatja, hogy Brady védelme még mindig elégtelenül működik a Jets ellenében.

Hozzászólások

2011. 10. 10. 14:03
fega
"2010 óta senki nem ért el több futott TD-t, mint BJGE, szám szerint 18-at."
az NFL-ben?
2011. 10. 10. 14:07
Igen az NFL-ben. Bár Petersonnal e téren holtversenyben vannak, mind a ketten össz 18-nál tartanak. Tavaly csak Arian Foster futott nála többet, 16-ot, BJGE 13-at, az idén Petersonnak és Wellsnek 6 TD-je van.
2011. 10. 10. 14:44
Nem akartam leírni a számokat, mert csak a meccs alatt mutatták egyszer, tehát nem hivatalos, csak a 4 sack, de volt még 7 ütés, és 7 siettetés is, ez azért elég sok. Nem volt véletlen, hogy átváltottunk inkább a futásra. Ott most jobban sebezhető volt a Jets védelme, és nem is nagyon hitték el, hogy képesek vagyunk egy teljes drive-ot csak futásokkal végig vinni.
Tavaly az egész szezonban 25-ször sackelték Bradyt, ami meccsenként 1,5-es átlag, Manninget csak 16x.
2011. 10. 10. 14:58
Teljesen igazad van, Welker is up. De nem akarom többé puntreturnerként látni pályán!!!!
2011. 10. 10. 15:13
atis87
Lucas, nekem ezen számok ellenére is tetszett az O fal. Futásban s passz védelemben is egész barátiak voltak. BJGE egyik td-nél Light meg Waters amit csináltak.. főleg waters, iszonyat jól húzott, a védők esélye erősen a 0 felé konvergált annál a játéknál.
A futó statok az uccsó játékban szépen fel lettek turbózva, BJGE 12 carry kb. 55 yardért. De ebbe az a király, hogy annak ellenére jött ez a drive, hogy elég esélyes volt hogy futni fogunk, a hátralévő idő miatt. A direct snap-es play megint csak jó volt. Light szerintetek is jó volt, vagy én vagyok ilyen vak?
2011. 10. 10. 15:24
Szerintem Light kicsit inkonzisztens, hol nagyon jó, hol tök buta hibákat csinál. De valóban az egyik balrafutásnál szépen tartotta fel kvázi az egész Jets front sevent :)

lucas: én sem rétettem hogy miért nem Price-szal próbálkoztunk.
2011. 10. 10. 15:45
Lehet, hogy csak az utóbbi playoff-vereség okozta frusztráció miatt van, de nem szeretem látni, amikor ennyiszer elérik Bradyt. Minden alkalommal ez volt az ok, ami miatt kikaptunk. Az, hogy most volt rá válasz, és működött a futás, az viszont nagyon tetszett. Tehát inkább olyan felemás érzésem van a O-fal működésével kapcsolatosan, mert volt amikor nagyon jók voltak (pl. uccsó drive), de azt ugye mindenki láthatta, hogy nem volt olyan egyértelmű ez a dominancia. Összességében persze nagyon örültem a győzelemnek, a Jetset veszteni látni önmagában nagy élvezet. :)
2011. 10. 10. 16:06
Gronkowski a hírek szerint betegen játszott, vasárnap reggel még az is kérdéses volt, hogy egyáltalán pályára tud-e lépni. Ennek fényében érthető a stáb ragaszkodása Hernandez szerepléséhez a sérülése ellenére, valamint, hogy Gronk inkább blokkolni maradt hátra. Futás ellen aprított már megint.

BJGE futásaihoz érdekes stat:

14 futásból 99 yard, amikor 6 vagy kevesebb védő volt a boxban. Nem véletlen, hogy úgy látszott a szokásosnál jóval később van az első kontakta védő játékossal. Nem tudom, hogy ez az ügyvédi iroda gyorsulása, a jobb falmunka, vagy ahogy viito felvetette új koncepció (kicsit kivár a LOS-nál, hogy megnyíljon előtte a folyosó, és nem csak fejet leszeg és bummm az utasítás) miatt lehetséges.

Ez óriási előrelépés a tavalyi évhez képest. A PO vereségre még mindenki emlékszik, hogy igaz hátrányban, de hasonló felfogásban/sémában védekező Jets ellen csak dadogott a futójáték, és nem tudta átbillenteni a támadókat a holtponton. Bezzeg tegnap, a csapat beütötte a második meccslabdáját, és a támadók stílusosan be tudták fejezni a találkozót, még akkor is, ha meccs közben néha dadogott a gépezet.

Elsősorban pass protectionban voltak apróbb malőrök. Idén először kerültek szembe komolyan blitzelő bagázzsal, ami azért megtáncoltatta a falat, de amikor kellett kitartottak.
2011. 10. 10. 16:11
Maniac84
OL mai munkájáról nekem is vegyes véleményem van, voltak drive-ok ahol nagyon jók voltak, meg voltak olyanok is amikor nem. Számomra ami a leginkább meg fog maradni ebből a meccsből az az, hogy végre akkor is tudtunk futni, amikor az egész stadion tudta, hogy futójáték jön. Ezzel tudtuk ellensúlyozni azt, hogy nagy nyomást gyakorolt TB-re a Jets.
A D-vel én elégedett vagyok, ennél többet nem nagyon lehetett tőlük várni. 21 kapott pont amiből 7-et az ST nyakába lehet varrni. Az ST nálam egyébként a legnagyobb down a héten, egy erősebb O ellen nem engedhetjük majd meg, hogy folyamatosan jobb pozícióból induljanak a támadásaik mint a mieink.
2011. 10. 10. 16:16
crucified
DoM

Először is köszönet a munkátokért, tényleg nem győzünk elég hálásnak lenni érte. Szerintem a Pats rajongók, vagyis mi kompenzálhatnánk valamivel a munkátokat - nem feltétlen anyagi jellegűre gondoltam és ez csak egy ötlet. Amennyiben sértő, úgy kérlek nézzétek el nekem, ha nem akkor támogatom ezt.

Más. Jól látszott Tegnap Hernandez mozgásán a sérülés, szerintem az INT-ben is jelentős szerepe volt a mozgáskoordinációjának. Szerintem nagyon okos játékkal győztünk. Aki BJGE-t meri cut-ra javasolni legközelebb, annak nem jár több sör az összejöveteleken..:)
2011. 10. 10. 16:21
non4m3
BJGE aranyat ér, és volt aki el akarta küldeni!?!?

furcsa volt hogy a meccs közepén 2.-3. negyed környékén azt éreztem hogy "túl sokat" futunk és alig
em haladunk előre, a végén meg úgy ment a futás mintha ez lenne a csapat védjegye, nem tudom hogy a jets fáradt el vagy mi kaptuk össze magunkat de nagyon jókor jött ez, jövőhéten nehéz lesz a cowboys-al
2011. 10. 10. 16:27
crucified
non4m3

Az első két negyedben -úgy rémlik- elég sokat volt fent a Jets D, szerintem elfáradtak a 30 fokos hőségben. És tényleg jó volt látni azt, amit tavaly szinte alig láttunk. Jöttek a futott yardok. Várom Woodhead felépülését, Vele tényleg sokkal sebezhetőbb az ellenfél védelme futással szemben. Főleg azért volt szép a tegnap meccs, mert akkor is ment a futás amikor valóban mindenki tudta, hogy az jön. WW meg egészen elképesztő ami évek óta művel. Azért Revis elképesztően gyors volt, ahogy utolérte WW-t, pedig WW sem lassú gyerek.
2011. 10. 10. 16:54
DefenseFan
Ridley szegénynek szerencséje sem volt nála nem jöttek a blokkok úgy mint BJGE-nél! Tanuló pénznek jó volt! Majd beérik ő is!
2011. 10. 10. 17:01
lipi
Ha már múltkor megemlítettem, hogy BJGE nem hozza a tavalyi formáját futásoknál és visszaesett a teljesítménye, akkor most azt is megemlítem, hogy tegnap kiváló teljesítményt nyújtott :).
Woody hiánya azért érezhető volt, Ridleynek nem sikerült elkapni a fonalat és se ő se BJGE nem igazán elkapó alkat.
(legalábbis Ridleyt még nem vontuk be az elkapásokba igazán).

Ha már sebesség, DMC sebessége volt valami hihetetlen, amikor utolérte McKnightot a return-nél. Pedig ő sem lassú srác...
2011. 10. 10. 18:56
loop80
Welker természetesen ezen a találkozón is "up" volt, csakúgy, mint a szezon eddigi összes meccsén.

Hihetetlen szezont fut, erre bizonyság az alábbi statisztika:

http://www.nfl.com/player/weswelker/2505790/profile

Ha így folytatja, 15-16 TD-elkapása lesz az alapszakaszban, 2000+ yard mellett.

(Mennyi az elkapók szezonrekordja? Tudja valaki?)
2011. 10. 10. 19:00
Seventh Son
crucified! WW-nek a kezdősebessége félelmetes és rövid távon nagyon gyors. Hosszabb távon már nem ennyire kimagasló.
2011. 10. 10. 19:19
Bulow
A Brady sackekhez egy adalék: Érdekes volt látni, hogy Tom mennyire tudatosan vállalta be sackeket, annak érdekében, hogy nem legyen INT. Főleg úgy volt nagy a kontraszt, hogy a 7órás meccseket nézve Vick pont az ellenkezőjét csinálta, a fos Philly támadófal mögött mindent el akart dobni, lett is négy INT belőle.
2011. 10. 10. 20:10
Tzimisce
loop80: Ahogy nézem, nem gyakori a 2000 yard. Jerry Rice-nak se volt 1900-nál több soha az nfl.com szerint.
Az tuti, hogy ha meglesz neki a 2000 akkor kellően ambivalens érzéseim lesznek, mert jó érzés lesz, hogy ennyi elkapása van és rossz, mert csak rá dobunk, a 4 másik fő célpontra meg nem.
2011. 10. 10. 20:19
!!!
Van még 2 személy, aki én up-ba raknék!

_Gostkowski az egyik, aki 3 FG-t berúgott, és a KickOff.jai is jók voltak, arról meg nem ő tehet, hogy minden McKnight returnnél sok mistackle volt.

_Mesko, nagyon megbízhatóan punt-olt 51.3(!)-as átlaga van ami emberes teljesítmény! SZÉP VOLT ZOLI!!!
2011. 10. 10. 21:09
non4m3
"brédit" majdnem mindig le "bredizik" (nem csak a sportTV-ben) ez más fülét nem zavarja?

(tudom ez szőrszálhasogatás...)
2011. 10. 10. 21:43
lupus
Kicsit visszautalnek az 1hettel ezelotti merkozesre. Akkor egy altalanos "utalat" volt a D irant,ahol nincs pass rush. Nekem van egy szemelyes velemenyem(mar par eve),hogy a pass rush alapvetoen hianyzik a D playbookbol. Ez tegnap este megjobban elojott. Van ott pass rush,csak merni kell hivni! A 4emberes(43-ban)rush keves,ha nincs igazi klasszisod a line-ban. Es nekunk nincs,sajnos. Tudom,az idei igazolasok...es pont igy latszik,hogy a playbook hianyos.
Lehet ellenervelni.
Csakhogy a Matt Light csataba beleszoljak en is. :) Az egyik legjobb veteran a posztjan! Nalam top LT. Miert? Jol blokkol futashoz es a blinde side-ot is jol orzi sok-sok eve. Hibazik? Igen. De ki nem? Az elmult 10evben szamoljon mar valaki utana,hany merkozesen,hany drive-ban,hanyszor utottek meg/siettetek/sackkeltek TB-t?
2011. 10. 10. 21:48
rasan375
2011. 10. 10. 22:44
Tzimisce
non4me: Lehet, hogy én tévedek, de Brady az bredi és nem brédi.
rasan375: köszi
2011. 10. 10. 22:53
LaFleur
Tzimisce : Brédi.
Hétvégével hogy állsz? Lehet, hogy megint szerveznék egy olyat mint a tegnapi.
2011. 10. 10. 23:00
Tamas
Brady az Brédi, ráadásul Tám Brédi.
2011. 10. 11. 01:11
Tzimisce
Elvileg menni fog, bár családi esemény még közbejöhet. Ha mentek megint Champs-be jó esély van rá, hogy menni tudok.

A névvel elhiszem, hogy nektek van igazatok, én szerintem nem így mondanám. Majd leszek az új bóltimór guy :)
2011. 10. 11. 07:43
DefenseFan
Lightnak elég érdekes volt a játéka!
Egy tuti a köv.drafton kell a helyére hozni valakit mert egyre lassabb, viszont futás blokkban állat!
Úgy futották körbe mintha kötelező lett volna!
Az erő megvan csak sajna a sebb. kopott meg ezen a meccsen látszott igazán ahol volt nyomás bőven!
Dallas ellen lesz az igazán durva a passrush!
Gronk viszont egyre jobban blokkol!
2011. 10. 11. 08:51
lupus
Jogos a pont Light sebessege megkopott. Mondjuk tavaly is ezt mondtak es szepen fogta az elit pass rushereket. Ha Cannon bevalik/meggyogyul o vagy Vollmer nem lehet a helyettese? Ezt a szakertoktol is kerdeznem.
2011. 10. 11. 09:03
csabesz
kiegészítve lupus kérdését: Cannon hol használható ebben a falban, mert emlékeim szerint inkább G, mint T és egyáltalán van-e valami friss hír róla?
Welchet elküldtük.
2011. 10. 11. 09:13
Sztyopa
Solder-t hoztuk Light helyére.Az már más kérdés, hogy a jelek szerint ő is univerzális, mint Vollmer, azaz RT-t is tud játszani.
2011. 10. 11. 09:39
Ha az Ofalat nézzük, akkor Vollmer és Solder jövő évtől kezdve meg tudják oldani a kezdő tackle kérdést (kérdés ki melyik oldalon, de valszeg Solder bal, Vollmer jobb), belül Mankins helye tuti és Cannon vagy Waters cseréje lesz jövőre (ha még akkorra van érvényes szerződése velünk) vagy kb ennyi :)
De ha Cannon meggyógyul, akkor nem nagyon várok top pickek között Ofalat. Mert a kezdők megvannak. Ha Conolly beválik, akkor ott megvannak Koppen-nel. Egy-két csere jöhet, de ismét nem lesz nagy Ofal draft :)
2011. 10. 11. 10:05
tomi-tomi
Light-nak még jövőre is érvényes, elég magas fizetésű szerződése van.
Vollmer-t RT-nek, Solder-t LT-nek draftolták. Az már a sors érdekessége, hogy sérülések miatt mindkettőről kiderült, hogy használhatóak az ellenkező oldalon is.
Cannon RG, egészségi állapotáról semmi új info nincs, folyamatosan ott van a csapattal, Waters és Mankins mellett fejlődhet. Waters nagyszerű szereplése miatt nem létkérdés, hogy idén játsszon.
Bár Connolly jól pótolja Koppen-t, egy igazi kezdő kaliberű C szerintem még elférhet.
2011. 10. 11. 10:12
lupus
Lehet,hogy mashol olvastam,de mintha szo lett volna arrol,hogy Cannon T-t tud(na) jatszani. Van tapasztalata a poszton es ki atkepzessel mehetne neki a dolog. Igy lenne 2jo T-nk es egy univerzalos G/T. (Tudom,hogy 2teljesen kulonbozo posztrol beszelek.)
2011. 10. 11. 11:17
csabesz
köszönöm!
Cannon-t a nagysága(súly) miatt gondoltam G-nak,bár úgy hallottam, hogy súlyához képest rendkívül gyors, betegsége nélkül a második körre várták. Az biztos, hogy Mankinstől és Waterstől sokat tanulhat. Waters nagyon jó igazolás volt, rendkívül megbízható és stabilabb lett vele a fal közepe.
2011. 10. 11. 14:24
bradyfan
Lightnak jövőre nagyon jó trade értéke lesz majd. A helyettese meg van Solder személyében és ezzel így a következő 10-15 évre meg van a liga elit tackle párosunk.
Mankins mint LG ugye adott azzal nincs baj. Connolly nagyon jól játszik Centerként így remélem Koppentől elköszönünk jövőre.
Egyedül az RG poszt ami kérdéses szvsz. Oda remélem Waters jön még1 évre majd pedig utána Cannon átveszi a helyét. Ugye Cannont majd csak a 6. héttől tudjuk aktiválni a PUPról. Benne nagyon bízom mert ha nincs a betegsége akkor sima 1 körös lett volna.
2011. 10. 11. 14:52
tomi-tomi
bradyfan,
Waters-nek is két éves szerződése van. Pillanatnyilag nem érzem nagyon fontosnak Cannon aktiválását. Gyógyuljon meg teljesen, nyerje vissza az erejét és a gyorsaságát. Ráér jövőre nagyot alkotni.
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem Light trade értéke közelít a nullához, szinte biztos, hogy a Pats-ből vonul vissza.
lupus,
nagyon ritka a G/T képzettségű OL ember. Ami guard poszton gyorsaság, az T-ként édeskevés lehet. Akkor inkább C képességeket fejlesszen.
2011. 10. 11. 16:08
Light trade értékét én sem becsülöm nagyra.Elég öreg már (foci szinten) és valóban lassabb, hogy ne érjen sokat. Én nagyon örülnék, ha Solder hamar belejönne annyira, hogy ő kerüljön a kezdőbe LT-ként. Cannon inkább idén pihenjen és szerintem pihentetni is fogják, főleg, hogy Waters tényleg nagyon bevált. Jövőre akkor még Waters marad (remélem és remélem hasonló jó szerepléssel), akkor tud Cannon beletanulni csereként és két év múlva ő lehet a kezdő. Center-t valahonnan szerzünk az biztos, de nem hiszem, hogy top pick, mert Koppen még a jövő évet kihúzhatja. Így elég egy 3-4. körös project is.
2011. 10. 11. 16:25
bradyfan
Csak én hiszek ennyire a Conolly--> Center dologban? Szerintem Koppen már nem fog Pats mezben játszani.
2011. 10. 11. 16:56
Tzimisce
Conolly a szívem csücske tavaly óta, de attól még nem elég konzisztens a játéka. Ha a következő szeptemberig kialakul a kémia Brady-vel, akkor lehet kezdő center, mert ugyan nem tudom, miért szidjátok Koppent, nekem nem nagyon tűnt fel, hogy olyan rossz lenne, de igazából mindketten el tudják látni a feladatot.
Az én álomfalam a Patsben a következő lenne:
2011. Light-Mankins-Connolly-Waters-Vollmer
tartalék: Solder, Koppen, Cannon, +esetleg egy rookie
2012. Vollmer-Mankins-Connolly-Cannon-Solder
tartalék: Koppen, a tavalyi rookie, +1-2 veterán vagy rookie
Solder meggyőző az erős oldalon de félek, hogy Vak oldalon nem lesz elég jó. Vollmerben viszont bízom. Connolly vagy Koppen, nekem mindegy, én Conollyt jobban szeretem.
Cannon-nak meg lesz egy extra éve olyanok mellett tanulni, mint Mankins és Waters. Azért szerintem ebbe még belegondolni is durva, hogy ilyen emberektől tanulhat egy eleve nagy tehetségű falember.
2011. 10. 11. 17:06
lupus
@tomi-tomi
Igen,en is tisztaban vagyok vele,hogy 2kulonbozo pozicio. Mondjuk lattunk mar olyat,hogy az egyetemet egy tok mas poszt kovette az NFL-ben. Sajnos nem emlekszem hol,de olvastam,hogy Cannon jatszott T-t is es atkepezhetonek tartottak. Arrol szolt a tortent,hogy RG-kent hasznalnak,de akar T-kent is beugorhat.
2011. 10. 11. 18:41
loop80
rasan375:

Köszi, böngészem majd szorgalmasan! :)

LaFleur + Tzimisce:

+1 :D
2011. 10. 11. 18:49
loop80
rasan375:

Na, megnéztem, köszi. :) Nem volt meglepetés, hogy Jerry Rice az eddigi csúcstartó - az viszont igen, hogy még soha nem volt 2000+ yardos elkapó a ligában, egy szezonban.

Welker, eddigi legtermékenyebb évével (2009, 1348 yard), az örökranglista 90. helyén tanyázik. Valószínűleg idén ezt igencsak megjavítja...

Tzimisce:

Legyen csak meg idén Wesnek a 2000+ yard! Legfeljebb sírni fog az egyik szemed... ;)
Hozzászólás a(z) Ups & downs - Alapszakasz 5. hét bejegyzéshez