Menetrend

Ups & downs - Alapszakasz 9. hét

2011. 11. 07. 16:30
Szerző: lucas
Kategória: Hírek
A New England Patriots amerikai idő szerint vasárnap délután 4.15 órától (nálunk vasárnap este 9.15-től) lejátszotta a 2011-es alapszakasz nyolcadik mérkőzését hazai pályán Foxboroban, a Gillette stadionban a New York Giants ellen, amely végül 24 - 20 arányú Patriots vereséggel zárult.
Up Rob Gronkowski - A tight end 8 elkapásból 101 jarddal zárt, és ő kapta el azt a TD-t 4 és 9 jardos próbálkozásból, ami a győztes TD lehetett volna. Neki is volt ugyan dropja ezen a mérkőzésen, de ez nem sokat von le az átlagos jó teljesítményéből. Rob Ninkovich/Andre Carter - Ninkovich 7  tackle-lel vezeti a statisztikát tegnapi meccsen, ezen kívül volt quarterback hitje, egy kivédekezett passza, és a speciális csapategység tagjaként megszerzett fumble-t.  Carter teljesítménye is javulást mutat a passrush terén, ezt mutatja  a meccsen elért 3 quarterback hit. Wes Welker - Tegnap volt a csapat, és volt Wes Welker. És a kettőt sajnos nem lehet egy lapon említeni. 9 elkapással 136 jardot hozott, de a legnagyobb örömet mégis azzal szerezte, amikor a Boleyval való csúnya ütközése után felállt, és képes volt a pályán maradni. Down Tom Brady -- A quarterback ezen a meccsen nem tudta megmutatni azt, amiről a leghíresebb: a döntéshozatali pontosságát. Kapkodott, hibázott, rossz döntéseket hozott, egyszerűen nagyon látszott rajta, hogy azon a bizonyos Super Bowl vereségen még mindig nem tudta túl tenni magát. 49 kísérletéből csak 28 dobás volt jó, az elért 349 jard épp nem lenne  kevés, az már inkább, hogy a 2 TD-passz mellett volt két interceptionje és egy elveszített  fumble-ja is. Sergio Brown - Mindösszesen egyetlen play erejéig lépett pályára Chung sérülése miatt, de ez is elegendő volt ahhoz, hogy súlyos (és sajnos egyértelmű) hibájával a gólvonalra segítse az ellenfelet. Julian Edelman/Chad Ochocinco - Edelman elveszített egy visszahordott labdát egy nagyon fontos szituációban.  Ochocinconak pedig fogalma sincs, hogy éppen hol is kellene lennie a pályán. Egyikük sem tudott semmit hozzátenni a csapat játékához. +1 (szerkesztő különvélemény) Stephan Gotskowski - Onnan talán még én is berúgtam volna. Sőt,  ha gyakorol egy kicsit, talán nagyanyám is. Ugye nem kell mondani, hogy ha az bemegy, akkor az utolsó drive-nál nincs TD-kényszer, és biztonságosabban lehet játszani az órával. Én már akkor is nagyon dühös voltam rá, amikor kihagyta, a meccs végén meg pláne. + még egy Bill Bellichik "A mai fociban a secondarynak már nincs olyan nagy szerepe..." (OK, amíg meg nem találom, törlöm.) De, pl. Steelers meccs után ezt mondta a CB-k teljesítményével kapcsolatosan : " I wouldn’t put that at the top of the list (of problems)." (Nem tartom ezt a gondjaink legfontosabbikának.) Pedig szerintem nagyon is az.  Hogy ligautolsók vagyunk a benyelt yardok terén, még nem lenne akkora baj. Az már nagyobb baj, hogy most már ki is kapunk emiatt.

Hozzászólások

2011. 11. 07. 16:42
Burkus
Ezt mikor mondta BB? Én ennél okosabbnak gondoltam...
2011. 11. 07. 16:59
TÖRÖLT
:D :D :D :D :D :D I LOVE szerkesztői vélemény :D :D :D :D
2011. 11. 07. 17:00
Inyas
Down az egész háttér csapat (edzők,elemzők,mindenki aki itt dolgozik) sajnos utolért minket a többi csapat és mi nem fejlődünk. Azért hajrá Patriots! Jets-t ha agyon verjük akkor abból lehet építkezni. ;)
2011. 11. 07. 17:10
Burkus
Ezek szerint Mike Reiss nem emelte ki Meskót, aki pedig más elemzések szerint döntően járult hozzá puntjaival, hogy nem tudott a Giants sem pontokat csinálni. 45.0-ás átlagot és net yardot produkált, négy puntját kapták el az end zone-ban. "Ha Meskó csupán átlagos teljesítményét produkálta volna, akkor lett volna a Patriots igazi bajban." Szép elismerés, grat Zoli!
2011. 11. 07. 17:18
Engem is érdekelne, mikor mondta ezt az "okosságot" BB.
2011. 11. 07. 18:02
benzinkut
én sem emlékszem ilyen kijelentésre. amiről nyilatkozott egyszer az az, hogy a sec-ben az ss és az fs közti különbségnek nincs nagy szerepe a mai fociban. de az, hogy magának a secondarynak...
2011. 11. 07. 18:03
hulit
A védelem passz ellen is up szerintem a Giants 3.próbálkozásai szinte mindegyik passz volt az első félidőben
és nem nagyon tudták megcsinálni Cruzt levették a pályáról, csodálkozom is hogy
ilyen jó futókkal miért hívtak sokszor harmadik és rövid szituációban is passzt!
2011. 11. 07. 18:43
non4m3
down-ba még simán elfért volna pár ember neve, ahogy a szerkesztői megjegyzés is mutatja

btw ha ez igaz "egyszerűen nagyon látszott rajta, hogy azon a bizonyos Super Bowl vereségen még mindig nem tudta túl tenni magát", amit nem tudok hogy így van(mert nem vagyok Tom Brady), de akkor addig nem fogunk SB-t nyerni amíg ez nincs lerendezve, egy SB-n 50szer nagyobb a felhajtás és ahányszor ez a csapat valaha is a SB-ba fog jutni (bármelyikármilyen edzővel, QB-vel, alapszakasz és PO teljesítménnyel) mindig fel fogják hozni azt a bizonyos meccset
2011. 11. 07. 19:07
http://espn.go.com/blog/boston/new-england-patriots/post/_/id/4707995/belichick-corners-not-at-top-of-problem-list

Az ominózus mondatot most nem találom, de majd megkeresem, kb. 2-3 hete olvastam valahol. A belinkelt cikkben viszont azt mondja, hogy nem gáz a CB-helyzet. Szerintem pedig ultra gáz. Nemcsak a CB, hanem a DB helyzet az. 3. és 10-nél 28 yardos passzt benyelni, abban a szituációban... Az egész esti teljesítményét a defense-nek lenullázták azzal az utolsó drive-val.
2011. 11. 07. 19:50
Burkus
lucas:

Ez az elmúlt két nap legjobb megállapítása volt :) Tényleg lenullázták, de nemcsak a defense-ét, hanem az egész csapatét, mert így kikaptunk :)

Tök igazad van egyébként: Moldenek, Adamsek, Sergio Brown-ok fognak elit offense-eket megállítani? Képtelenség!

Ki tud valamit Spikes-ról? Az első hírek nem túl biztatóak voltak...
2011. 11. 07. 19:54
infidelitas
A CB helyzet gáz, de legalább fejlődtek... Az a helyzet, hogy egy közepes (!) O teljesítménnyel hülyére vertük volna a giants-t... De sajnos 3 negyeden keresztül liga-utolsó teljesítményt sikerült produkálnunk...
A még nagyobb gáz Spike és Guyton sérülése, az előbbinek valszeg komoly sérülése van, lehet, hogy season ending... Remélem Guyton nem dől ki hosszabb időre, mert akkor tényleg lehúzhatjuk a rolót... Ironikus, hogy ez volt Spikes legjobb meccse, aztán egyből kidől... (tudjátok, szegény embert...)
Ezzel a vereséggel viszont jets elleni meccs döntő fontosságú lesz: ha kikapunk akkor búcsút inthetünk a PO-nak, ha nyerünk, akkor még van esély. Ahhoz, hogy nyerjünk 200%-os teljesítmény-javulás kell az O-tól és elfogadható teljesítmény a D-től. Erre én most 15% esélyt látok... De nézzük az a jó oldalát ha jövő héten kikapunk akkor tét nélkül nézhetjük a szezon többi meccsét... (Bár én most sem izgultam a meccs előtt, mert annyira sokkolt a Pit elleni vereség...)

Go, Pats!
2011. 11. 07. 19:55
rege
Most ismételte az ESPN a meccset. Az I félidőt a támadók rendesen átaludták. Aztán meg TB-nek talán már több int-je van td-je. Rendesen össze kéne szedni magát. Nem csak Welker van a pályán! Edelmann labdavesztésénél pedig int-et dobot EM. Az idézett mondattal kapcsolatban erős fenntartásaim vannak. Nem olvastam sehol ilyen tartalmú mondatot, és egyenesen kétlem, hogy BB mondott volna ilyesmit.
2011. 11. 07. 20:16
Pat Patriot
Ha valóban elhangzott ilyen mondat Belichick szájából, akkor meg kell kérdőjeleznem a hozzáértését. Én ugyan fényévekre vagyok tőle a foci terén, de vannak alapvető tények, amiket szerintem 4-5 meccs után is észre tud venni akár egy mezei szurkoló is. Ilyen például, hogy a támadócsapat lelke, legfontosabb eleme a fal. Hogy rendkívül fontos szerepe van az időmenedzselésnek. Hogy jó passzjáték nélkül nincs futójáték és fordítva. Hogy passrush nélkül manapság már nem nagyon lehet megélni. Hogy hatalmasat lendíthet egy csapaton a ST jó teljesítménye. Hogy elit QB nélkül szinte lehetetlen nagy eredményt (SB-győzelem) elérni. Örülök, hogy végre Tom Brady is a downba került. Nekem egy kicsit furcsa, hogy az utóbbi évtized talán legjobb QB-je annyi sikerrel teli szezon után, rekordok halmazával, vesztett helyzetekből történő talpraállással ennyire ne higgyen magában. Legyen bizonytalan egy Rex Grossman! Legyen pipogya egy Flacco mondjuk. De nehogy már elbizonytalanítson egy Tom Bradyt egy majdnem 4 évvel ezelőtt elveszített SB! Ha össze van zuhanva, gondoljon a rekordjaira, a három gyűrűjére, az 50 TD-s idényére, a 358 INT nélküli passzkísérletére, hogy 10 egymás utáni meccsen adott legalább 3 TD-passzt... Ez az, ami nem fér a fejembe. Ugyanígy nem értem, amikor Federer a milliónyi rekorddal a háta mögött elbizonytalanodik. Ha bennük nincs önbizalom, akkor kiben legyen?!
2011. 11. 07. 20:17
2011. 11. 07. 20:52
Burkus
"Belichick was asked Wednesday about the play of recycled cornerbacks Antwaun Molden, who got benched on Sunday, and Phillip Adams, whose locker should be equipped with a revolving door, having been released twice by the team." Ez milyen duma :) Nagyon kifejező ez a recycled!

Jók a cikkek. És olyan kemény hangon kritikusak, amilyeneket nem olvastam még BB-ről. Amit nem értek, hogy ha a kinti kritika is ilyen komoly - a mi véleményünk nyilván nem érdekel senkit rajtunk kívül :)- akkor miért nem történik semmi? Értem, hogy nem lehet a csapatot (részben) lecserélni, de miért nem lehet stábot igazolni?

Vagy ezek a hangok ezzel az évvel a BB-éra végét jelzik?
2011. 11. 07. 21:09
GhostLead
rege

Tom Brady-nek
20TD mellett 10Int-je van! kb. a fele nem rajta múlott!
én bizakodó vagyok, ne temessük a CSAPATOT! inkább most jöjjenek a pofonok mint később

Sharpert miért nem igazoljuk le? Ő FS! Chung-al jó páros lenne! sztem!
2011. 11. 07. 21:11
hulit
Tényleg elgondolkodtató cikkek és tényleg nagyon furcsa, hogy
egy védelmi guru ilyen gyenge védelmet épített de ez a meccs nem a védelmen ment el ha a steelers ellen így védekeztek volna akkor nyertünk volna azt az O-linet a tegnapi deffense darabokra szedte volna !
A Packers secondary szerzett 14 pontot a meccs elején a végén
meg engedett 14 et 3 perc alatt csak közben az offense szerzett 31-et !
Nem sajnálom de kicsit Brady egyedül van és nincsenek mellette olyan vezérek Bruschi, Vrabel , Harrison , Seau akik megoldanának öltözőbeli problémákat vagy szünetben vagy meccs közben.
Lehet tényleg eltörött benne valami és nem bízik magában, a
falban, az elkapókban, mindenki játékában vannak hullámvölgyek mikor bármit próbál nem sikerül és egyre görcsösebbé válik a játéka !
2011. 11. 07. 21:30
Igen, a Giants elleni meccs szerintem is elsősorban a támadókon ment el, hiszen a védelem sokszor levette Eli-jékat a pályáról, de ők nem tudtak vele élni. 3x-szor voltak a red zone-ban , és abból lett 3 pontocska, csak 4-szerre lett TD. De! Mindaddig amíg ez az offense és főleg Brady részéről tekinthető kisiklásnak, pillanatnyi rossz teljesítménynek, addig a secondarytől várhatunk-e ennél többet? Mert őszintén, én nem nagyon hiszek ebben. Olyan vékony a depth, hogy akár 1 ember kiesése is összeomlást okoz - ld. Chung. Egyszerűen kevés, nincs megfelelő ember az adott feladatra, mert mindenkit kivágott a vezetés.
Bradyn én azt látom, hogy maximalista - önmagával szemben is. És emiatt sajnos mostanában nem tud olyan könnyen túllépni a dolgokon, a saját hibáin. Ezért dobott 4 intet a Bills elleni is, ezért játszott rosszul a meccs nagy részében most is.
2011. 11. 07. 21:51
1976gabi
ha jól láttam otthon kapott ki rivers,és big ben is.tom sem nyerhetett örökké otthon.a jets is megver minket jelenlegi állapotunkban,de nem baj a csoport elsőség meg lehet.a po meg más világ.
2011. 11. 07. 23:06
Pupu
Általában el szoktam olvasni az össze hozzászólást minden témába..de ma nem volt hozzá idegzetem:)
Volt itt minden szar BB szar Tom szar védelem szar támadok stb stb..Váltsuk le ezt váltsuk le azt rúgjuk ki ezt rúgjuk ki azt..
Kicsit sok volt így egyszerre..
Kicsit emlékezünk vissza a tavalyi évre ki lett az alapszakasz MVP és ki lett az év edzője? Tavaly elvileg úgy indultunk hogy az újraépítés éve lesz és lett belőle 14-2 alapszakasz és utána PO-ba egyből kipottyantunk..Ami előfordul bárkivel.A most parádés GB is simán kieshet úgy ahogy tavaly mi..Ugyanis ott egy rossz meccs és annyi..
Most legalább szokják hogy hátrányba vagyunk hogy kikapunk hogy szenvedni kell stb stb..Lehet én vagyok tul optimista de ez ennek a fiatal társaságnak csak a hasznára lehet hosszú távon..
Nem mondom hogy minden szuper meg hogy minden így jó ahogy most van de mi is csak egy csapat vagyunk a többi között és mindenki nyerni akar...
Tegnap én is mondjuk megjártam a mennyet és a poklot is a végén és majdnem felrobbantam...de nem lehet mindig nyerni..ahogy a Pats játékosoknak úgy a Pats szurkolóknak is szokni kell egy kicsit a vereség ízét:)
Nincs tragédia 5-3 állunk szerintem PO meglesz és ott talán nagyobb hasznunk lesz ezekből a szoros meccsekből mint a tavalyi sok sima győzelmekből..Az meg teljesen mindegy hogy 11-5 el jutunk be vagy 16-0al ..(a hazai pálya úgyse hozott sok szerencsét az elmúlt évekbe a PO-ba)

Ja és még valami:Tudom hogy a sportba nincs ha meg ugy ált semmibe sincs:) De tegyük fel HA tegnap a kis Manning nem csinál TD a végén és megnyerjük ezt a meccset akkor ki hogy értékelte volna?
2011. 11. 07. 23:16
DefenseFan
Szerintem egyszerű a válasz:
Akkor is meg lett volna említve Brady gyengesége a balfék Playhívás és a futás teljes kivonása a playekből!
A vereség mindig szar csak az a gáz hogy tudjuk mire képesek.. és Welkeren, Gronandezék, a D-falon kívül mintha a győzni akarás megszűnt volna! Ezért vészjósló mindenki mert a Saftyken kívül mindenkit ki lehetne emelni a képességeik alapján és mégis rend szerint alul teljesítenek!(Chung kivétel :-D) Én imádom a csapatot legyen vereség vagy győzelem csak dühít ha nem "harcban esnek el" hanem ágyban párnák közt!
2011. 11. 07. 23:21
Burkus
Pupu:

Én ugyanúgy.

Nem a meccs a baj - 4 ponttal kikapni nem szégyen - hanem a trend. És ha kicsit utánaolvasol az amerikai sajtóban (ahol nem ilyen botcsinálta "szakértők" vannak mint én), ott még súlyosabbak a következtetések, az ítéletek.

Én a Dallas meccs után is el voltam kenődve, ott már egyre jobban kijött, hogy az ellenfelek kielemezték az offense gamplan-t és adaptálódtak hozzá, nekünk pedig erre nincs válaszunk, erőltetjük a korábbi sémákat. Ahogy sokan - szvsz helyesen - leírták, mi offense-re kihegyezett csapat vagyunk azzal a stratégiával, hogy majd több pontot csinálunk mint az ellenfél és akkor mindegy mennyit kapunk. De ez így egyrészt alapvetően nem igaz, másrészt már nem is működik.

Engem nem a PO-ba való bejutás izgat - az valszeg meglesz, bár ez a csapat mindenre képes :) - hanem hogy ott megint leégünk. Mi a PO-ban 2007-ben - egy fél évtizede lassan! - nyertünk utoljára meccset.
2011. 11. 07. 23:54
Burkus
Pupu:

És Úgy lett! :) Mindenki betömörül, nincs mélységi célpont, ezért 15-15 yardon zónáznak a linebackerek, szoros emberfogás az elkapókon, ezért nem megy a támadójáték! És arról ír a kinti szaksajtó, hogy képtelenek vagyunk mélységben széthúzni a védelmet, mert tudják, hogy nincs reális veszélye mélységi passznak. Mikor láttál Te idén Welker 2 elkapásán kívül mélységi passzt (sikereset)? Milyen csapat, ahol a No.1 deep receiver Matt Slater ST player? :)
2011. 11. 08. 00:50
Pupu
Nem hinném:)
A negyedik hét után ment el Moss akkor 3-1 el álltunk utána jött 11 győzelem és 1 vereség az alapszakaszba...szerintem elég jól megoldották a támadó részt Moss után is..
Majdnem megdöntötték a Rams megdönthetetlenek hitt rekordját 13 meccsen szereztek min 30 pontot..ezt nevezik annak mikor nem megy a támadójáték:)
Az első 5 meccsen senki nem hiányolta a hosszú passzokat..
Ez most jön megint elő mikor volt 3 nem túl jó meccse az O nak.
Szerintem ez inkább egy kis hullámvölgy mint a hosszú passzok hiánya de hát mindenki máshogy látja a dolgokat:)
2011. 11. 08. 02:53
Tzimisce
Sokat töprengtem a tegnapi meccsen és azon, hogy kiket szapultam. A Steelers meccs rossz volt, ahogy a tavaly Browns meccset se volt szívem megnézni, DE az volt most a baj, hogy lélektelen volt a játékunk. Nem azért akartam felfüggeszteni a meccsnézést, mert rommá vertek minket, hanem mert azt láttam, hogy egy megverhető csapat ellen ilyen impotens játékkal ilyen eredményt értünk el. Ahogy a Fox-on mondták a kommentátorok: Az egészet a frusztráció jellemezte. Az, hogy kifogunk egy rossz napot, vagy elbízzuk magunkat, belefér az alapszakaszban, de ez?
2011. 11. 08. 06:57
CoSco
Egyszerű a képlet:
jövőhéten nyerni kell a Jets ellen ha ez nincs meg mehetünk a levesbe és gyúrhatunk a jobb draft pozícióra :D
Amúgy lassan ideje a BB érának véget vetni, köszönjük mester, de ma már nem megy úgy mint anno, fájó szívvel de lassan itt az ideje hogy megváljunk tőled!!!
2011. 11. 08. 09:51
NA akkor +1 down BB-nek.
Olvastam a tegnapi sajtó nyilatkozatát. Nekem egy kissé felment a pumpa.
Kérdezték tőle, hogy nem gondolja-e soknak, hogy összesen 21 passz ment Gronker párosnak (ha már szeretnek ilyen névpárosításokat adni odakinn).
A válasz, hogy ők a jobb játékosok közül valók (ez igaz) és szerinte ez nem baj, hogy olyanoknak dobja TB a lasztit, akik playmaker-ek és meg tudják csinálni a játékokat. Ha meg csak 1-2 passz menne feléjük, akkor meg az lenne a baj. Szóval amíg ők üresre játszák magukat, addig simán dobálja csak nekik a labdád TB.

Ebben van néhány dolog ami szerintem gázos. Lehet nem adtam vissza jól, de ahogy olvastam kicsit olyan érzésem volt, hogy ők ketten a playmaker-ek és más nem, és csak bennük bízik igazán Brady. A baj, hogy szerintem nem csak ők a playmaker-ek. Hörni is az és a tavalyi szezon alapján Branch is simán az. Ocho-t meg nem tudom elképzelni, hogy azért hozták ide, mert csak egy közepes wr. Így lényegében az én értelmezésemben ki lett jelentve, hogy ők ketten a top target teccik nem teccik és amíg ők a pályán vannak, addig másnak nem jut nagy szerep.
A másik, hogy "ha üresre játszák magukat". TB akkor is nekik dobja, ha nincsenek üresen.
Egyébként meg engem nem zavarna, ha kevesebb labdát kapnának és nyernénk, mert így tényleg kiszámítható, hogy kikre játszik a csapat.
2011. 11. 08. 11:08
Tzimisce
Paul43: Egyetértek. Sok célpont lenne a cél. Persze, szép dolog lenne, ha Welker megdöntené Jerry Rice rekordját, de milyen áron? Pontosan abból állt a veszélyünk, hogy volt a pályán 5 célpont, és az ellenfél nem tudta, kinek megy a laszti. Most meg van 2, és ha van egy top CBje az ellenfélnek, plusz kis segítség, akkor simán leveszik Welkert, Gronkot meg szintén esetleg kettőzik, és akkor be is fejeztük a dolgot.
2011. 11. 08. 14:30
lupus
A merkozesnek van 1-2 pozotiv elojele a jovore.Gondolok pl az eddig kilatastalan es impotens tamadojtekra.Nem sokat valtozott,de volat jelek,trukkos jatekok,amik ultek is.A jovoben ezeket sikeresen lehet hasznalni.
A masik,ami nekem nagyon tetszett Brady 1-1 olyan megmozdulasa,ami tol igen szokatlan es az elmult 10-12evben nem sokszor lattam tole.Volt,hogy megindult es probalta megfutni a 1st downt,aztan egy direct snap riversnel meg ment Welker elott blokkolni!Na,az gyonyoru volt!:D Es,ha jol emlekszem az utolso INT-je utan a kispadon csapta a kulacsot a foldhoz...ez kell!Nem kell mindig icecoolboy-nak lenni,abbol a fiatalok nem kapnak osztonzest.Kellenek neha az ilyen erzelmi kirohanasok.
2011. 11. 08. 15:03
lupus: Ilyen hangulatban bevallom jó volt olvasni amit írtál :) (a "jó" hangulathoz én is hozzáteszem a magamét ez tény)
2011. 11. 08. 17:32
Tzimisce
lupus: Én is ilyesmire gondoltam, amiket említettél.
A cool Brady a GWD-hez kell, de egyébként pont azt szeretem, ha tüzeli a játékosokat, és nem pedig magányosan ül a kispadon.
Hozzászólás a(z) Ups & downs - Alapszakasz 9. hét bejegyzéshez