Menetrend

Ups & downs - Rájátszás 2. kör

2012. 01. 15. 14:14
Szerző: lucas
Kategória: Hírek
A New England Patriots amerikai idő szerint szombat este 20 órától (nálunk vasárnap hajnalban 2-től) lejátszotta a 2011-es szezon  első rájátszásmérkőzését, az AFC elődöntőt hazai pályán, Foxboroban a Gillette stadionban a Denver Broncos ellen, amely végül 45 - 10 arányú Patriots győzelemmel zárult.


Up

Tom Brady –A quarterback meccskezdése gyors és eredményes volt (2TD), majd egy interception megakasztotta a lendületét, de nem tartóztatta fel. Utána lehengerlően játszott, és beállította a rájátszás meccsek 6 TD-os NFL-rekordját. (Azóta sem értem, miért nem kapta meg a lehetőséget a 7.-re…)

A front-7 és a pass rush –Azután, hogy a meccs elején volt egy kis gondjuk a futójáték megállításával, a védősor munkája feljavult, és nagy sikerrel tartóztatta fel a Broncos támadásait, folyamatosan nyomás alatt a tartva Tebowt a várható dobásszituációkban. DE/OLB Mark Anderson nagyot játszott ezen a meccsen.

Rob Gronkowski/Aaron Hernandez –A két tight endet csak együtt szabad emlegetni, mindketten nagyszerű teljesítményt nyújtottak. Gronkowski egy állat, emberfelettit nyújtott ezen a meccsen is: 3 TD egy félidő alatt (természetesen ez is NFL csúcsbeállítás). De nem szabad elfeledkezni a Hernandezről sem, aki viszont a sokoldalúságával kergeti őrületbe az ellenfél védőit, a 3 WE/2 TE felállást nem tudták megfogni a Pats-hengert, ezekben Hernandez néhány nagyon szép futást és elkapást is be tudott mutatni.

Meskó Zoltán – Szerencsére nem túl nagy szerep jutott Zolinak ezen a meccsen, de amikor kellett, nagyon jó teljesítményt nyújtott. A 2. negyedben  az általa elrúgott labda a 5-ös yardvonalon állt meg. Innen nem is tudott kijönni a Denver, és a 3 & out után Bradyék kiváló mezőnypozícióból indulva újabb TD-t értek el (így lett 21-7).

Rob Ninkovich – Ninkovich ezen az estén Mike Vrabel szintjén teljesített. A meccs elején a sackje tette lehetővé a labdaszerzést, és a 14:0-as vezetést. Később McGahee-t fogta meg 2 yardos veszteséget okozva ezzel, de az egész meccsen nagyon tudatosan és fegyelmezetten játszott. (A meccs előtti elemzésekben Tedy Bruschi többször kiemelte, hogy meghatározó lesz Ninkovich játéka. S bár én játékosként jobban szerettem Tedyt, mint elemzőként, ez esetben nagyon is igaza volt.)

Offensive line – A támadósor is nagyon jó teljesítményt nyújtott a meccsen, a gyors tempójú 3WR/2TE-s felállásokhoz jól blokkoltak, és elég időt adtak Bradynek a dobásokhoz. És ha Bradynek van elég ideje, az jelent nem túl sok jót az ellenfeleinknek.

Megjegyzés:  Ha mindenképpen meg akarnánk említeni néhány dolgot, ami miatt ha megrovás nem is, de néhány fekete pont kiosztható lenne, akkor ide sorolnánk Ridley fumble-jét, vagy Chung „szükségtelen keménység” büntetését. De ma nem akarunk megszidni senkit, ma nagyon örülünk ennek a nagyszerű győzelemnek.

Hozzászólások

2012. 01. 15. 14:20
holt
Denver:elpusztítva! Mintha osztálykülönbség lett volna a két csapat között!
2012. 01. 15. 14:22
Brady_12_
Down:

Sport1 tv újbóli siránkozós,jajveszékelős kommentálása,le kéne már erről szokni mert szar így meccset nézni!
Sajnos én is tv-n követtem,nem volt kedvem bekapcsolni a gépet de legközelebb nem követem el ezt a hibát!
2012. 01. 15. 14:31
Brady_12_
2012. 01. 15. 14:36
zoli0321
Szerintem tegnap újra karácsony volt! ennyi !!!
Remélem Február elején is ilyen vidámak leszünk!!!

GO-Go Pats!
2012. 01. 15. 14:51
lupus
Az az atkozott defense! :D
Hol vannak mar a karogok?? Mert ez megis "csak" a Denver volt es itt-ott engedtek yardokat.
Az elso csoda megtortent mult heten a Pittsburgh kiesesevel,tegnap a Breesek mentek haza,ma mi lesz?? Titans-Ravens...
2012. 01. 15. 14:54
nosbiglem
2012. 01. 15. 15:50
nDRo
lupus

Rexans - Ravens :)
2012. 01. 15. 16:09
sirCharles
lupus

Hiányoltad, íme: fantasztikusan leiskolázta tegnap a védelmünk a Broncos offense-ét, minden tekintetben. De aki azt hiszi, hogy ez a Packers vagy a Giants ellen is ugyanígy lett volna / lesz, az bolond ;-)

Nagyon jó volt tegnap a csapat, de ennél már csak nehezebb meccsek és ellenfelek jönnek. Hátradőlésre semmi ok :-D
2012. 01. 15. 16:58
crucified
DoM:

Lehet rosszul figyeltem az alapszakasz meccseket, de mintha szinte mindig az ellenfél kezdte volna a meccset az első támadással. Szerintem tudatosan engedtük akkor is, ha megnyertük a pénzfeldobást. Gondolom minél előbbi elemzést akartak ezzel BB-ék.

Itt viszont valószínűleg megnyertük a pénzfeldobást és szándékosan a kezdést választottuk, hogy meglepjük a Denvert. Ez létezhet?

Természetesen nem hasonlítanám ezt a védelmet a 49ers védelmével -főleg a SEC-et-, de nagyon egyben voltak a fejek. Én innentől máris sikeres szezonnak gondolom ezt az évet, bármi is lesz. És szívesen látom már akár a "Boltimórt", akár a Texanst a jövő héten. Úgy gondolom hasonló játékkal jutunk a döntőbe. Bár inkább a Texans jöjjön a PO tapasztalatlansága miatt.
2012. 01. 15. 16:59
Dega
2012. 01. 15. 17:01
Dega
crucified:
Mikor a Sport tv kezdte a közvetítést,azonnal ez jutott eszembe,szerintem JMD instrukciója alapján...
2012. 01. 15. 17:09
crucified:

A pénzfeldobást a Denver nyerte, és ők választották, hogy a félidő után akarják fogadni a kickoffot, vagyis a Pats támadók kezdését.

Ha meccs elején ez nem is derül ki a közvetítésből, a hivatalos gamebook play-by-play részénél megtalálható (csak "coin toss" kifejezésre kell rákeresni).
2012. 01. 15. 17:10
crucified
DoM:

Köszi. Mindenesetre ez -is- a mi malmunkra hajtotta a vizet. Számunkra ekkora előny a szél és a hideg?
2012. 01. 15. 17:17
Előny-e? Elsősorban ellenféltől függ. Viszont az biztos, hogy a Pats nem érzi magát kényelmetlenül az ilyen vagy még inkább irreláis körülmények között.
2012. 01. 15. 17:27
crucified
DoM:

Köszi a választ. De tegnap minden összejött. Az a sportban tény, hogy vannak napok, amikor minden összejön. Ez a tegnapi is ilyen volt. A fejekben ezzel tisztában kell lenni -szurkolói szinten is-, ugyanakkor a főcsoport döntőben is hasonló magabiztos játékot várok, lehetőleg a Texans-al. De a "Boltimór"-tól sem félek, ha az O# fal így megvédi Bradyt. Igaz az tegnap a 4 emberes Denver pass rush nem volt az igazi a részükről. De tényleg nehéz az 5-6 emberes pass rush-t alkalmazni a mi rövid passzos screen pass játékunkra. Remélem ez a no-huddle offense a következő 2 (!!!) csapatot is nehéz helyzetbe állítja.

Nekem Anderson és Ellis is nagyon tetszett. Warren, Love, Baby Wilfork szintén zseniális volt, ahogy Spikes is. És a SEC is működött, hozzánk képest.

Elnéztem tegnap Solder-t. Gronk is egy behemót állat, de a nyakáig ér Solder-nek. Egy kamiont is megállítana.. :) :)
2012. 01. 15. 17:47
crucified
OFF:

Sérültet jelentenék az ellenfél helyében, már a meccs előtt... :) :)

http://www.youtube.com/watch?v=Iv3qhRJB-A0

ON:
2012. 01. 15. 17:49
lolvin
DoM és többiek...

Ti mit vártok ettől a Ridley Pistától, aggasztó, h megint volt elejtett labdája, oké, h robbanékonyabb mint BJGE de mit sem ér ha szétszórja a labdát, én attól tartok BB jegeli PO hátralévő részére...
2012. 01. 15. 18:40
lupus
sirCharles!
A renitens D szidok/fanyalgok az aktualis utolso merkozes alapjan szoktak a siramaikat hangoztatni es nem a soron kovetkezo miatt.
Nem gondolom,hogy hasra kell esni,DE. Ad 1.ez az NFL(ezt nem kell magyarazni,ugye?). Ad 2.ez a Denver bejutott a PO-ba es kiverte a liga egyik legjobbnak tartott vedelmet(hagyjuk a reszleteket,a nap vegen a W szamit,a tobbi duma),a Pats vedelme 31.volt a regular seasonban. Ad 3.tanuljuk meg vegre a kis dolgokat ertekelni es orulni nekik,kulonben allandoan csak pofara esesben lesz reszunk.
Kivancsi lennek egy ujabb gyuru utan hanyan kezdenek el kritizalni a gyoztes csapat vedelmet??
2012. 01. 15. 18:40
Pat Patriot
Ha jól rémlik, akkor Gronkowskinak a 3 TD-je a meccset tekintve csúcsbeállítás, de egy félidő alatt rekord. Nagyon kíváncsi vagyok, minek köszönhető ez a feljavulás. Most szinte mindenhol ott volt a secondary, talán 1-2 olyan játék volt, amelynél jöhetett volna előbb is a védő... Ezzel a játékkal mindenki ellen van esélyünk.
2012. 01. 15. 19:00
Burkus
lupus:

Ott a szó! Magam is az aggályos kritikusok közé tartozom, hajlamosan a borúlátásra is, de ma nincs helye kritikának. Ez a csapat - és a védelem is - tegnap óriásit játszott, szívvel-lélekkel, nincs miért kritizálni őket, az apróbb hibák - pld. Chung personal foulja - bele kell hogy férjen.

Ridley miatt én is aggódom, mert a második fumble-je volt két meccs alatt - asszem Law Firm még mindig ott tart, hogy nem volt karrierje során fumble-je! - pedig jó futó, szükségünk lenne rá, nélküle gyengülni fog az offense eszköztára. Ennél kevesebb hiba is elég sajnos, hogy BB valakit leírjon és kitegyen gyak. a a csapatból.

Nekem még Moore játéka is tetszett (megint) és DMC-nek volt egy fantasztikus pass deflection-je a meccs végén. Amit nekem az apró negatívum volt, hogy amikor Tebow minden mindegy alapon elkezdett passzolni, a sec. megint csak elkezdte nyelni az egész reménytelen passzokat is. De most ez sem számít, szurkoljunk ma. Kinek is? Én a Texansnek jobban örülnék.
2012. 01. 15. 19:03
Valószínűleg a védelem feljavulása nem egyetlen tényezőnek köszönhető, hanem számos tényező összeadódásának eredménye.

- 2 hét felkészülési idő az ellenfélből
- A Hochsten (csere G)-Franklin páros egyáltalán nem volt stabil, könnyedén domunált felettük a mi DL-ünk. Ennek eredménye a folyamatos nyomás az irányítón, ami persze a sec. teljesítményének is jót tett
- Decker kiesésével elvesztette Tebow az egyik legfontosabb fegyverét, kevesebb emberre kellett komolyan figyelni
- a Broncos O# azért elég egysíkú (Tebow azért még a hívei szerint sem tartozik passzolás terén a közepesen jók közé).
- szinte tökéletes game plan a védőknél (és a megvalósítás is elsőosztályú)
- 100% közeli állapotban tért vissza pár meghatározó sérült a védelembe

Pont ezek miatt azért arra nem lehet számítani, hogy legközelebb a Texans/Ravens ellen is ugyanilyen dominánsak leszünk, egy teljesen más típusú támadójátékkal fogunk szembenézni, és a védelem mélyebb strukturális problémái attól még nem oldódnak meg varázsütésre, hogy 1 meccsen most tényleg olyanok voltak, mint a beton fal.
2012. 01. 15. 19:07
Lupus: egy gyűrű még nem jelenti azt, hogy nincs semmi gond egy csapatnál. A gyűrű nem egyenlő azzal, hogy minden csapatrészed a legjobb (legalábbis TOP5) a ligában.
2012. 01. 15. 19:18
pat68
Nem szeretnék ünneprontó lenni, de a két 4. és 6 próbálkozást megoldotta a Denver. Ez azért majdnem down. De ezeken kívül szinte visítottam, olyan szép megoldásokat tett a pályára a csapat!
2012. 01. 15. 20:43
1976gabi
enyit tudunk és kész.jók voltak a srácok.jövő héten ugyanígy lelkesedni kell.
imádkozzunk,hogy olivérünk szabin legyen,a kutya sem kiváncsi rá.
2012. 01. 15. 20:52
Dega
Lupus: teljesen igazad van,vajon mire lenne jó,ha tök jók a csapatrészek,átlagon felüliek az átlagok,csak az a fránya gyűrű gurult el...
2012. 01. 16. 08:27
lupus
@viito #22
Ha neked egy megnyert SB utan a legnagyobb problemad a tokeletlen(nem top5) defense lenne,akkor csak sajnalni tudlak.
Nem mondtam soha egy szoval se,hogy ne legyunk kritikusak a csapattal/csapatreszekkel,de vegyuk mar eszre a jo dolgokat!!!
Mint szakerto,mutass mar nekem 1(!)csapatot,ahol a D,az O,de meg talan a ST is top5!
2012. 01. 16. 08:47
Pietrosz2
Sir Charles,te a Barcelonánál is csak azt vennéd észre,hogy több helyzetet kihagytak és az ellenfél sok szögletet rúgott...
A nagy Packers ment a levesbe,a Bóltimóre tegnap igencsak gyenge támadóképességet mutatott,Flacconak összesen csak Boldin a mélységi célpontja,amúgy a dobásai fele sem sikerült,és ha Ray Ricet megfogjuk,nem lehet nagy baj.Foster sokkal nagyobb gondot jelentett volna.
A védelmük még tényleg erős,de a mi irányitónk nem olyan béna ,mint a Texansé,fog tudni pontosan passzolni.
2012. 01. 16. 09:59
temp
Lupus: egy super bowl győzelem maga az álom valóra válása! De attól, hogy a csapat SB-t játszik/nyer még nyugodtan lehet fanyalogni a védelmen, mert nem jelenti azt, hogy minden rendben van. Ha figyelted az évek során BB-t ő vallja ezt nagyon keményen. Vannak nagy győzelmek, vannak nagy játékok, de ha nem tanulunk az elkövetett hibákból, akkor hosszú távon semmit nem ér 1-1 parádés siker.

Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy nem létezik olyan csapat, amelyiknek minden csapatrésze TOP5, ilyet gyakorlatilag képtelenség építeni (pontosabban szólva ezt az állapotot megközelítő csapatok szoktak dinasztiává válni). De az elmúlt években gyakran lehetett olyan megjegyzéseket hallani szurkolóktól, szakíróktól, hogy: "nincs is baj a Steelers OL-el, hisz SB-t nyertek", vagy "nem is olyan gyenge a Colts D#, ha elég volt a SB győzelemhez", sőt a Coltsnál örömmel emlegették azt is éveken át, hogy nem gyenge a D, hisz folyton győz a csapat... Idén pontosan látszott, hogy mire elég az a védelem, attól, hogy egy korszakos zseni PM megnyeri a meccseket, sőt összelapátolt egy gyűrűt is, attól még liga utolsó utáni védelmük volt éveken át. Én nem szeretném, ha a Patriotsban is elkezdődne az, hogy a sikerek minden hiba alól felmentést adjanak, de szerencsére BB alatt ez elképzelhetetlen, pont azért szurkolok a Patriotsnak.
Egy szó mint száz, attól, hogy egy csapat gyűrűt nyer még nem lesz hibátlan, attól még nem lesz hülyeség az, amit 1-1 kritikus állít.

Egyébként egy kis kitérő: a magyar sportvezetés működik jellemzően úgy (tisztelet a kivételnek, pl Kemény Dénesre vagy Mocsaira nem jellemző ez a felfogás, érdekes, hogy pont ők tudtak hosszabb időszakon át sikeres programokat vezetni), hogy amíg jönnek a sikerek, addig bármilyen fanyalgónak az a válasz, hogy "dehát nyertünk, nem kell a rosszindulat". Az eredményt ismerjük, 1-1 sikeres esemény/időszak után jönnek a hatalmas összeomlások, amik nem ritkán évtizedekig tartanak, amit a szurkolók, és sajnos a sportvezetők egy része is értetlenül fogad, hiszen amíg jöttek az eredmények addig unortodox lépés volt a hibákkal foglalkozni, így aztán észre sem vették őket, esély sem volt a javításukra.
2012. 01. 16. 11:46
sirCharles
@18. lupus

Ha nem foglalkozunk a hibákkal, akkor olyan faszán védekeztünk volna, mint tegnap a Packers. Ha mindig azzal legyintünk a védelem ordító hiányosságaira, hogy "de az offense bárkinek beszór 35-40 pontot", akkor ugyan nyerhetünk gyűrűt, de max egyszezonos hősök leszünk. Na akkor lenne ám csak itt felkelés... ;-)


@28. Pietrosz2

Most őszintén, tényleg a diadalok diadala legyőzni a védelem szempontjából egy jól futó, de egy szinte rookie, legjobb esetben is átlag képességű irányítóval támadó és mindössze egy valamire való elkapóval bíró gárdát? A győzelem az győzelem, ez nem vita, de ha szarunk a nyilvánvaló hiányosságokra (pl. már megint könnyedén megcsináltak ellenünk több 4th és hosszú szituációt, megint volt pár fájó mistackle), annak sosincs jó vége. Szerencsére az edzői gárda a helyén kezeli a mutatott teljesítményt.

Viito #21-ben nagyon jól leírta, mik voltak a szép védelmi munka összetevői. Az, hogy a Broncos volt az ellenfél, mit sem von le a védelem teljesítményének értékéből, de nehogy már bebeszéljem magamnak, hogy egy varázsütésre a Giants offense-ét is így megfogtuk volna. ;-)
2012. 01. 16. 12:26
lupus
Viito!
En soha egy szoval se mondtam,hogy barmikor is hatra lehet dolni,akar egy nyetres merkozes utan. De kicsit bosszanto,hogy magyarazzuk a gyozelmeket. Barmi tortenjek a D-ben mindig ordito hibak vannak es kozben megy a fanyalgas,hogy a kovetkezo merkozesre ez keves lesz stb.
Egy megnyert SB utan meg maga BB se fogja a fejet a falba verni,ha mindazt egy csapnivaloan rosszul,fogalmatlan D-vel sikerul abszolvalni. A hibainkbol tanulunk,igen a meccs utan 1-2nappal.
Hogy a sajat edzomet idezzem:a celunk,hogy egy kicsivel jobbak legyunk,mint az elozo heten.

@sirCharles!
Senki nem mondta,hogy ne foglalkozzunk a hibakkal! azt mondtam tudjuk mar ertekelni a jot. a ketto kozott nagy kulonbseg van.
2012. 01. 16. 22:27
Burkus
http://youtu.be/8Sv2gv_oeHg

Remek összeállítás Andrew Luckról. Persze, láttunk már nagy bustokat, de ez nem úgy néz ki. Remélem, minél messzebb kerül az AFC Easttől, de lehetőség szerint az AFC-től is. Lenyűgöző.

Mi lenne, ha BB a 32. helyről feltradelne érte? :)
2012. 01. 17. 10:44
lipi
Most jutottam net közelbe.

Csodálatos meccs volt, minden a helyén volt, mindenki a maximumot nyújtotta. Olyant láttam a meccsen, amit a szezonban nagyon keveset. A védelmünk gyakorlatilag megingás nélkül hozta a meccset és sikerült átlökniük TB-t a kritikus időszakon. Az int után olyan volt szegény, mint aki egy hatalmas pofont kapott és még szédeleg. De a D nem engedte el a meccset és TB helyére rakta magában a hibát.
Mellesleg olyan tűzzel égett az egész csapat, amit nagyon nagy élmény volt nézni :).

Egy meccs alapján nem akarok túlzott következtetéseket levonni, de lehet, hogy majd revideálnom kell JMD-el szembeni véleményem. Kifejezetten ültek a TE futások és változatosabb volt az O. Jövőre majd kiderül :).

Ravenstől kicsit jobban tartok, de ha futás ellen a vasárnapi teljesítményünk legalább 70%-át hozni tudjuk, és nem engedjük a nagy játékot, akkor sima meccsnek kell lennie. A szokás szerint az Ofalon fog múlni a siker. Ha nem tudják beroppantani a zsebet, nincs az a secondary, ami meg tudja fogni TB-t és a brigádját. Nagyon kellett Branch a pályára. Illetve azt lesz még érdemes figyelni, hogy a futóinkat megpróbáljuk-e bevonni a passzjátékba is vagy nem.
Várom a meccset :)
Hozzászólás a(z) Ups & downs - Rájátszás 2. kör bejegyzéshez