Menetrend

Ups & Downs - Divisional playoff meccs

2011. 01. 18. 14:04
Szerző: DoM
Kategória: Hírek, Meccsek
A New England Patriots 28-21 arányban kapott ki hazai pályán a rájátszásban. A nehezen emészthető, sajnálatos vereségről a szokásosnál egy nappal később olvasható a 2010-es szezonban utoljára Mike Reiss rövid, tömör értékelése.


UP

Alge Crumpler – Habár az első negyedben biztos touchdownt jelentő labdát ejtett el a gólterületen egy támadással korábban ő üldözte, és érte utol az interceptiont szerző ILB David Harrist, és ott hat ponttól mentette meg a csapatot. Később még szerzett egy TD-t is.

Julian Edelman – 41 yardos punt returnje mellett volt 12 yardos elkapása és 11 yardos futása is.

Rob Ninkovich – 4 szereléssel és 2 levédekezett passzal fejezte be a mérkőzést a harmadik negyedben, amikor térdsérülése miatt el kellett hagynia a pályát.

DOWN

Deion Branch – Negyedik down során ejtett el egy átadást, miközben utolsó hajráját indította a Patriots, hogy felzárkózzon. Valamint hibás rajt büntetése is volt.

Pat Chung – A félidő vége előtt egy perccel elejtette a fake punt során a labdát, amelyik az egész találkozó legmeghatározóbb pillanata volt. Annak a negyedik down játéknak, azóta ismert a pontos története: Chungnak felhatalmazása volt az edzőktől, ha úgy ítéli meg az ellenfél felállást, akkor hívja nyugodtan ezt a játékot a punt helyett, és próbálják megszerezni az új első downt (szerk.: kérdéses, hogy ezzel mit ért volna el a csapat, látva, hogy a második negyedben sehova sem jutott a támadósor. Még ez az opció is túl nagy kockázatot rejtett, hiszen csak négy pont volt a hátrány, és a harmadik negyedet a Patriots kezdte volna). Meskó Zoltán szerint nyolc Pats blokkoló volt 6 Jets játékos ellen, ami garantálta a sikert. Sajnos Chung elkövette azt a hibát, amit tapasztalt WR-ek is szoktak, hogy levette a szemét a labdáról, mielőtt azt rendesen elkapta volna, mert már azt nézte, hova fut vele. Pech.

Támadófal – Öt alkalommal sackelték Tom Bradyt a védők, annak ellenére, hogy a lehető legtöbb játékost tartották vissza a passz ellen zónázni, hogy minél nehezebb legyen szabad embert találni az irányítónak.

Forrás: ESPN Boston

Bónusz

A negyedik negyedben a sok futásra épülő támadófilozófiát sokan megkérdőjelezték, különösen annak fényében, hogy a támadás végén nem sikerült pontot szerezni. Közel nyolc perc alatt 48 yardot tett meg Tom Brady és a támadósor. Bill Belichicket kérdezték a találkozó után, hogy visszatekintve nem lett volna bölcsebb a passzokra építve no huddle taktikát alkalmazni: „Ha ott sikerül pontot szerezni, akkor öt perccel a vége előtt legfeljebb egy touchdown lett volna a hátrány. Nem ez a legelőnyösebb helyzet a rájátszásban, de egyáltalán nem nevezhető rossznak.” Arra a kérdésre, hogy nem kellett volna felgyorsítani a támadójátékot (hurry up), a vezetőedző válasza egyértelmű volt: „Nem.”

Hasonló szellemben válaszolt Tom Brady irányító is a WEEI rádió műsorában: „Nem voltunk két touchdown hátrányban. Ha ott sikerül a gólterületre eljutni, akkor négy perccel a meccs vége előtt, csak egy mezőnygólra lett volna szükség a hosszabbítás kiharcolásához. Nagyon sok dime felállást használtak (6 DB a pályán, hogy minél jobban fedezzék a passz-sávokat), tehát nem olyan egyszerű ezzel szemben csak fellépni a pályára és folyamatosan passzolni. Azt gondoltuk, hogy rendben ti így, akkor mi elkezdünk futni, hogy kihasználjuk ennek a sémának a gyengeségét, és valahogy előrehaladunk a pályán. Ha 15 pont a különbség, akkor az egészen másik történet. Azonban tíz pontnál hittünk benne, hogy touchdownt tudunk szerezni. Ezután még lett volna két időkérésünk, és 4 perc, hogy legalább egy mezőnygóllal kiharcoljuk a hosszabbítást.”

Hozzászólások

2011. 01. 18. 14:26
lolvin
Hát nem tudom, tetszett amikor senkit sem rakott downba a 45-3 után, most valahogy tetszett volna ha nincs senki up-ban...
2011. 01. 18. 14:38
Pietrosz2
Hát igen azon a hülye fake punton ment el az egész meccs.Ha az nincs,akkor minusz 1 TD a Jetsnek - hiszen a második félidőt mi kezdtük és egy jó hosszú punttal el tudtuk volna érni hogy ne csináljanak már addig pontot./Ők is csak 1 TD-t csináltak addig majdem 2 negyed alatt/
És emiatt tudtak még egy TD-t csinálni,hiszen ha ez nincs,akkor nem kellett volna a végén onside kicket csinálni amiből Greene visszafutott.
Úgyhogy köszi Chung a 2 TD-t.
Remélem a Steelers hülyére veri Jabbát és a bandáját hétvégén.
2011. 01. 18. 14:42
lolvin
Pietrosz2

nagy hiba volt elejteni a labdát, de ne varjuk már egy másodéves nyakába ezt az ordas hibát, mégiscsak BB adta ki az engedélyt, az ő hülyesége volt,szal egy rossz döntés ami még rosszul is lett kivitelezve...
2011. 01. 18. 14:50
Dega
Ha valaki,azt mondja nekem,hogy a konferenciadöntőn a Steelers-nek fogok szurkolni-tuti leütöm!!
Erre tessék,már vettem is egy sárga kendőt!!!

Go Tommy,Go Pats!!
2011. 01. 18. 14:51
gj2k
Nem hiszem, hogy ez a sok "ha" szócska bármit is érne a számunkra. Valóban, egy párhuzamos univerzum egyikében a Pats továbbjutott vasárnap este. Vajon érdemes azt elemezgetni, hogy melyik ez az univerzum? Az, ahol Chung nem ejtette el a fake játékban a labdát, vagy az, ahol Brady élete legjobbját nyújtotta? Szerintem legalábbis édesmindegy. Persze valaki ezeket a "ha" szituációkat Momentumnak nevezte, és így már talán lehet, és érdemes róluk beszélni.
2011. 01. 18. 14:51
lolvin
Dega

talán jobb lenne ugy fogalmaznunk, h a Jets ellen szurkolunk, vagy ahogy TB mondta a tavalyi SB előtt, nem lehetne, h mindkét csapat kikapjon?
2011. 01. 18. 14:57
Dega
lolvin!

Na,látod ezt már elfelejtettem!!

Go Tommy,Go Pats!!
2011. 01. 18. 15:01
Pat Patriot
Legalább tapasztaltabbak lesznek a srácok szeptemberben. Fiatal a csapat nagy része. Chungot lehet hibáztatni, de nem mindenki születik zseninek. Mindenkinek vannak rossz meccsei. Egyszer ő nyert meg nekünk meccset, egyszer meg rajta ment el - nem meccs, hanem - sok pont. Nem egy safetyt kell okolni akkor, ha az egész O impotens játékot nyújtott. Mindenesetre jó lenne ezt a CB-mutatványt megtanulni a Jetstől. Na, valahogy én így képzelem el a védekezést passz ellen. Mint a piócák, úgy tapadtak az elkapókra. Bezzeg a mi CB-ink...
2011. 01. 18. 15:09
lolvin
Pat Patriot

Jó a Jets secondary-je, de azért ne feledjükk, h nem is rookie-kból meg ST játékosokból áll, plusz azért pass rush is volt rendesen,anélkül meg lehet nálunk akármilyen secondary, nem sokra megyünk vele...
2011. 01. 18. 15:57
captn
Megpróbáltunk valami nagyon új támadójátékot mutatni, hogy jól megmutassuk RR-nek...emiatt az egész offense egy darab görcs volt és teljesen impotens. Nagyot akartak húzni a teljesen indokolatlan fake punttal, bele is buktunk, mert nemcsak pontokat vesztettünk miatta, de totális lélektani hátrányba kerültünk. A DOWN-ból mindenféleképpen hiányzik Brady és BB. Az UP-ba nem tennék senkit, főleg nem Crumpler-t, aki ha nem ejti el az elejthetetlent az elején 7-0 -val kezdhettünk volna.
Szurkoljunk, hogy legyen következő szezon, mert jók leszünk drafton.

GO Pats!
2011. 01. 18. 17:20
Pietrosz2
Az NFL honlapján Vic Carucci már a jövő évi igazolásokról ir.Megszivlelendő,hogy a Patsnak nem az offense falt javasolja elsősorban erősiteni,hanem egy pass rushert -olyan valaki,aki képes az ellenfél irányitóját támadni,hogy ne legyen annyi ideje,mint most Sanchonak ,valamint egy kajakos,erős secondaryt ajánl beszerezni.Egy ilyen emberen nem ment volna át Edwards.
2011. 01. 18. 17:45
Aic
Az évek óta 0 passrusht nem fogja 1 ember varázsütésre megoldani. Secondaryban van fantázia, főleg ha Bodden visszatér ÉS lesz valamiféle nyomás az irányítón. Az O-fal sajnos már most is hajlamos az összeomlásra, ami az életkoruk mi csak romlani fog. A teljes újjáépítés pedig nem egy év lesz - ahogy a D-nél sem egy éve tart (és nem mellesleg még mindig nincs kész).
2011. 01. 18. 18:36
Welker
Ha már a draft szóba került. Mikor kezdődnek el az első draftok?
GO PATS!!
2011. 01. 18. 18:56
Brady_12_
Sajnálom hogy ezt kell mondjam de szerintem Bradyvel mi már semmit nem nyerünk!Pass-rush CB-k ide-oda ez már nem az a tökös gyerek aki volt.
A Giants elleni SB bukta óta nehéz szituban nem egy fapofát látok akit megkedveltem (anno 03-04,gondolom nem egyedül vagyok)hanem egy hót stresszes,lehajtom a fejem oda se nézek embert...
KÖVETELEM A RÉGI TOMOT!!!
2011. 01. 18. 19:18
Bulow
Brady12:

Sajnos egyetértek, megírtam már máshol is. Tény, hogy a meccsnek volt egy halom olyan szituja (faje punt, Krumpli, Brnach drop, de ide sorolom Holmes valószínütlen TD-jét és a bírókat is), amiből ha csak 1-2 fordítva sül el, akkor most nem beszélünk az egészről. Mégsem hagy nyugodni az, hogy TB az utolsó három PO meccsét elvesztette, és mintha már a döntő helyzetekben megvolt tökéletességét is elvesztette volna. Pár éve vitatkoztak azon, hogy ki a jobb a QB, PM vagy TB, és valamelyik szakértő azt válaszolta aszem, hogy alapszakaszban PM, a PO-ban TB. Nos ez aszem már nem igaz sajnos...
2011. 01. 18. 19:24
ne írjuk le Brady-t, biztos vagyok benne, hogy sikereket fog még elérni.
Egyébként meg PM is ugyanúgy kiesett a PO-ban most, és az alapszakaszban is gyengébb volt (de még mennyivel!!!)
2011. 01. 18. 19:44
Brady_12_
Bulow ez megfordult,Brady jobb az alapszakaszban,PM szerintem kicsit kevesebb sérülttel lealázta volna a Jets-t.
Holmes TD-je-láttam kifényképezve-megvolt,inkább a CB-je Butler tanulná meg hogy megfordul vagy felnéz mint DmC ne csak a Tackle-t akarja megcsinálni mert az az endzoneba sz@rt se ér.
tuci-tuci,nem akarom leírni csak ez jön le nekem és még benne leszek szerintem kb. 2 hónapig.Nem tehetek róla nem bírom elviselni,ahogy Mucsi Zoli mondaná:"Szétb@sz az ideg".
De eljő a Tavasz és újra felkapom a Brady mezem!!!
2011. 01. 18. 20:47
már Goodellt is utálom
ez most nem a mi esténk volt.
nem játszottunk jól, de egy play(jó passz, drop, fake punt) választott el minket a sikertől még így is.
hiperszuperjetsD ide, fókatestű RR oda.
De ők nyertek ez van, Pro Bowlon majd talákozuk, mert vasárnap nekik is vége.
Remélem a Heinz-fielden Harrisonék legyalulják párszor Sancho Panzát. Ha esetleg mégsem akkor majd Clay. Vagy Urlacher & tsai:):):):).
De kéne lízingelni 1-2 izmos passrushert.
És legfőképpen egy kollektív szerződést, mert szeptemberben újra akarom látni a fiúkat jobban összeérve főleg a D, és látni minden meccsen azt a tüzet TB szemében, mint idén a Pittsburgh ellen. az bárki ellen elég nekünk.
2011. 01. 18. 21:34
fcb989
Engem is csak egy dolog idegesít még mindig. Nem az elrontott játékok, nem a TD drop, nem a fake punt, nem a komplett Jets nem is mondom milyen feje az egész meccs során az edzővel az élen, meg nem is a végén szárnyakat imitálva örülő játékosok. Hanem az, hogy igazából egy olyan pillanatot sem láttam senkitől a csapatban amikor odamentek volna egymáshoz, ordítottak volna egy jó nagyot egymás képébe hogy nyerünk már b*ssza meg akkor is megcsináljuk. Logó fejek, fapofa. Sokkal nehezebb szurkolóként így látni a csapatodat kikapni, mintha a másik lett volna. Pedig még így is tudod, hogy mindent megtettek amit éppen tudtak. És nem érted hogy hol rontották el. Mert az összes többi dolog csak következmény.
Előttünk a következő idény, remélem lélekben erősebbek leszünk, szerintem többre most sem lett volna szükség.
2011. 01. 18. 21:38
typhoon77
Tízből nyolcszor tuti megverjük őket. Most úgy rendelkeztek az égiek, hogy erre az évre jutott pont az a kettő.
Elkeserít viszont egy-két hozzászólás.
Pietrosz2, "Úgyhogy köszi Chung a 2 TD-t." Ennél azért többet érdemel, mint egy cinikus megjegyzés. Akkor mikor rajta múltak győztes momentumok akkor nem köszöntgetted neki. Szerinted és sokak szerint felesleges volt a fake punt. Ha sikerül pontosan olyan momentum lett volna mint amit sokan felsorolnak fontos meccs befolyásoló fordulópontként. Felpörgethette volna az O-t, és lélektani előnyt biztosíthatott volna.
captn, "főleg nem Crumpler-t, aki ha nem ejti el az elejthetetlent az elején 7-0 -val kezdhettünk volna."
Ha nem éri útól az utolérhetetlent akkor a jets kezd 7-0-val. És volt egy nagyon sok yardos elkapása is amivel a RZ közelébe jutottunk.
Nem akartam személyeskedni ne értsétek félre de szomorú nézni, hogy milyen könnyen pálcát törtök felettük.
Voltak hibák persze, hogy voltak. Valaki írta, hogy a hiba okát kell megszüntetni nem az okozóját. Nagy igazság.
Szokták mondani, hogy a sport egy adott pillanatban vagy az egekbe emel vagy a pokolba taszít. Ha úgy alakul, hogy a mieinknek a pokol jut ne rúgjunk mi is rajtuk még egyet. Szerintem.
2011. 01. 18. 23:59
Tzimisce
Crumpler igenis up, és egy 28-21-nél nem jogos, hogy mindenkit downba rakjunk. Tudom, hogy kevesen foglalkoztak vele, de Crumpler megint leadta a TD lasztit az első sorban, úgy látszik nála ez hagyomány :)
2011. 01. 19. 10:38
captn
typhoon77:
"Ha nem éri útól az utolérhetetlent akkor a jets kezd 7-0-val. És volt egy nagyon sok yardos elkapása is amivel a RZ közelébe jutottunk."

Ez a dolga. 3 elkapás 39 yardért, meg egy dropped TD nem hiszem, hogy NFL playoff szint. Az, hogy ezzel is "kiemelkedett" a többiek közül (nem volt túl magas a szint) azon inkább szomorkodni kéne, és nem UP-ba rakni. Félreértés ne essék én is a Pats-nek szurkoltam és fogok mindig is, de ez a teljesítmény siralmas volt. Szerintem sem szabad belerúgni a csapatba ha a földön van, de a tények azok tények, és ahelyett, hogy homokba dugjuk a fejünket a hibákat kéne elemezni, és erőt meríteni.

Tzimisce: A 28-21 meg csak annak tűnhet szorosnak, aki nem látta a meccset.

Go Pats!
2011. 01. 19. 11:24
typhoon77
captn, nem vitázni akarok veled de megmondanád, hogy szerinted mi a PO szint? Szerintem aki eljut odáig az mind PO szintű. Ha csak pusztán a számokat nézzük ezzel a mutatóval a négy jelenleg játékban lévő csapatból háromban tuti PO szintű játékos. Nézz utána. Ez a dolga,
ja, Harrisnek meg az lett volna, hogy "picksix-et" csináljon. Siralmas szinten játszottunk ezt nem vitatja senki. Nekem csak az szúr szemet, ami miatt divatszurkolónak neveznek sokunkat, hogy egy kis gödör miatt mi fordulunk el a saját csapatunktól, mi fikázzuk legjobban a saját játékosainkat. Ha jól megy nem győzzük magunkat fényezni, ha nem megy jól akkor már nem is annyira istenek. Sokan írogattak a beharangozóban lefutott meccset, alázást, sancho és rex óriási pofára esését vizionálták, már-már nagyképű magabiztossággal. Azok közül senki nem írt semmit azóta. Pedig most is vállalni kell a csapatunkat, és igeni is ki kell állni bárki kellemetlen, szurkálódó megjegyzéseivel szemben. És igen jól írtad a hibákat kell elemezni, nem a hibát elkövetőt alkalmatlannak ítélni.
2011. 01. 19. 15:09
WuMaster
typhoon77! Szívemből beszélsz, teljes mértékben osztom a véleményed!! Nagyon fáj ez a vereség nekem is, nem is tértem még magamhoz teljesen, de ez az egész csapat veresége volt és nem korrekt dolog azokat a játékosokat bűnbaknak kikiáltani, akiket az alapszakaszban istenítettünk!
Go Patriots forever!!!!
2011. 01. 19. 15:45
Bruschi85
A Jets meccset a CSAPAT veszítette el, nem egyének, játékosok, hanem a CSAPAT. Ahogy győzelem esetén is mindig a CSAPAT nyer. Ez egy ilyen sport.
Ha le kellene bontani akkor biztos, hogy számos lelki, mentális dolog is közrejátszott. Hazai pályán a korábban agyon vert ellen ellen a feltétlen megfelelés győzelmi kényszere. Motivációval biztos nem volt probléma, ezt korábban olvastam is, hogy a Srácok mindííg minden körülmények között győzni akarnak, mert nekik csak a győzelem számít.
A 4. negyed 0 pontos játékáig, biztos voltam benne, hogy nyerünk, hogy miért azért mert képesek vagyunk rá. Ez a nagy dolog, hogy a mi csapatunk bárkit képes legyőzni. Ennek a csapatnak elég lett volna egy villanás, egy labdaszerzés, egy nagy játék és rögtön megfordult volna az eredmény ebben biztos vagyok. Sajnos ezen az estén nem jött össze semmi. Lehet írni, hogy mennyire jól felkészült a Jets, meg mennyire elit D# meg ilyenek, de én semmi olyat nem láttam tőlük amitől ők akár SB esélyesek lettek volna. Kihasználtak a mi hibáinkat és nem mentek bele semmi kockázatosba. Az, hogy jobb csapat, háát még ez a meccs alapján se mondanám és ismerve az előéletüket nem is fogom...
Igenis hatalmas dolog a 14-2-es alapszakasz, ahogy most már a 2007-es 16-0-ás is számos Pats fan remek eredménynek könyveli el köztük én is bezzeg a Giants meccs után, közösen végigizgulni nagy sikereket elérni, hatalmas győzelmeket aratva. Újjáépítés zajlik, fiatal tapasztalatlan a csapat idő kell nekik, hogy vezérekké, playmakerekké lépjenek elő. Ezt a D# sokan leírták, de megmutatta, hogy Baby Vince-Mayo vezérletével képesek, hogy felnőjenek a feladathoz és segítsék az O#-t.
Tom nélkül ez az idei csapat sehol nem lenne. Sok csapat vezetői, szurkolói bármit odaadnának, ahogy olvastam is ha egy ilyen kiégett vezére lenne.... Még leírni is szar, egy 3X SB győztesről aki rekordok tömkelegét és számos zseniális pillanatot szerzett nekünk és győzelmet.
Ahogy korábban is leírtam a legnagyobb csalódásom, szomorúságom és dühöm, hogy a csapatot ebben a szezonban már nem láthatom játszani és megint baromi sok idő mire újra Pats meccsen lehet írnom, hogy a lényeg továbbra is....
2011. 01. 20. 14:34
Haligulajtli
Bruschi85
a szívemből szóltál. És bár ez az "első szezonom" és még nincs különösebb rálátásom az egészre, és én is elhittem, hogy a SB-ig meg sem állnak, és baromi csalódott voltam mikor vesztettünk örülök, hogy egy ilyen csapatnak drukkolhatok. Láttam 1 filmet, igaz játékfilm volt. Cserecsapat... mindegy is...QB beszél a félelmeiről...azt hiszem a folyó vagy futó homok kifejezést használta. Hogyha 1x valami nem sikerült és utána még1x nem utána már rettegsz, hogy nehogy leközelebb is hibázz. És tudom mindenki azt mondja, hogy ezen a szinten ilyenről már nem lehet szót, de hisz ők is csak emberek. Egyszerűen aznap nem jött össze semmi és a Jets ezeket maximálisan kihasználta. Belenéztem az NFL-es interjúkba TB és BB is úgy nézett ki, mintha egy tömegkatasztrófa egyetlen túlélői lennének. Nem gondolom, hogy csak megjátszották.
Akkor is GO PATS!
Hozzászólás a(z) Ups & Downs - Divisional playoff meccs bejegyzéshez